Träd

Man omkom efter trädkrasch

Mannen körde av vägen och kraschade rätt in i ett träd.Han fördes svårt skadad till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.– Det är tyvärr så att mannen är avliden, säger Lennart Ahlin, länsvakthavande befäl vid polisen i Södermanland
Läs mer om Lennart Ahlin och Södermanland.
Blodfyllda mossor och träd tar revansch
En trösteplats, fristad eller naturkraft som hjälper prinsessor och tuggar i sig maskiner. Skogen lever som aldrig förr i svenska barn- och ungdomsböcker.
Nu kommer revolten på de bortglömda platserna
En hel del av den högerpopulism som exploderat på senare år har sin rot i att stora områden utdöms och degraderas. "Där finns inga universitet, ingen underhållning, ingen shopping, bara träd.

Fordon körde in i träd – en person allvarligt skadad

En lätt lastbil fick sladd och körde in i ett träd i södra Stockholm.En person skadades allvarligt enligt polisen.– Vad det var för skador vet jag inte, säger Eva Nilsson, polisens pressinformatör vid polisen i Stockholm.
Åtalas för hatbrott efter bilattack
Inrikes. Två kvällar i rad körde 23-åringen sin bil, märkt med en nazistsymbol, rakt in bland en grupp demonstrerande irakier och mejade ned deras banderoller och plakat. Men andra gången fick han sladd och kraschade mot ett träd.
Åtalas för hatbrott efter bilattack
Två kvällar i rad körde 23-åringen sin bil, märkt med en nazistsymbol, rakt in bland en grupp demonstrerande irakier och mejade ned deras banderoller och plakat. Men andra gången fick han sladd och kraschade mot ett träd.
Ny rapport: Hälften av alla djur och växter riskerar dö
Hälften av djur- och växtarterna i vissa områden riskerar att utrotas lokalt om temperaturökningen fortsätter i dagens takt, enligt ny internationell rapport. Några som drabbas av klimatförändringarnas extremer är elefanterna när de förlorar sina vattenhål och träd som drunknar när nederbörden ökar. – Det är fruktansvärda prognoser, säger Olle Forshed, tropikskogsexpert på Världsnaturfonden WWF.
Glupsk bäver lever farligt
En bäver i Enköping har snart festat färdigt på träd och buskar i kommunen. Enköpings kommun har fått tillstånd för skyddsjakt, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Enköping.
Glupsk bäver lever farligt
En bäver i Enköping har snart festat färdigt på träd och buskar i kommunen. Enköpings kommun har fått tillstånd för skyddsjakt, rapporterar lokala medier. Bävern har gnagt sönder ett stort antal träd längs Åpromenaden vid Enköpingsån.
Så vaknar träden efter vintervilan |
Kalla dagar under lång tid är precis vad som krävs för att träd ska kunna börja växa igen efter vintervilan. På hösten blockeras tillväxten av sockerarten kallos, som löses upp långsamt under vintern. Korta töperioder påverkar inte den processen.
Personbil i krock med träd
Polisen har ryckt ut på en olycka i Sjöbo där en bil uppges ha krockat med ett träd.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Sjöbo.
Pojke körde från polisen – in i ett träd
En 15-årig pojke är misstänkt för brott efter att ha försökt köra ifrån polisen under tidig morgon i Enköping.
Läs mer om Enköping.
Rekordintresse för skogsfastighet i Danderyd
Skogsfastigheter växer inte på träd. Men med start nästa vecka lägger statliga Sveaskog ut 17 fastigheter på totalt 9.000 hektar till försäljning.
Läs mer om Danderyd och Sveaskog.
Bilist körde in i träd – förd till sjukhus
En person körde av vägen och in i ett träd i Haparanda vid 17-tiden på torsdagen. Föraren har förts till sjukhus.
Läs mer om Haparanda.
Bil voltade ut på åker – person till sjukhus
En bil ska ha kört in i ett träd och voltat ut på en åker i Mark, enligt räddningstjänsten.Föraren är avförd med ambulans.
Läs mer om Mark.
Världens ensammaste träd vittnar om ny epok
Stående solo på en ö i Antarktiska oceanen har granen många mil till närmsta granne. Men inom sig bär världens ensammaste träd dramatiska vittnesmål om människans destruktivitet, enligt en ny forskningsrapport.
Läs mer om Antarktiska.
De planterar träd – för att motverka Trump
En miljon träd har planterats med syftet att motverka Donald Trumps klimatpolitik, skriver Yahoo News. –Vi planterar en global skog för att motverka Trumps idioti, säger grundarna.
Läs mer om Trump.
Johan Esk: Jag ser in i Nordkorea och ser cynism utan slut
VID GRÄNSEN. Jag tittar in i Nordkorea och ser berg och träd, några får och lite folk. Jag ser in i resultatet av den yttersta formen av mänsklig cynism och jag ser inget slut.
Läs mer om Nordkorea.
Stoppa den storskaliga exploateringen av Årummet!
Den 19/1 kom Mark- och miljödomstolens dom om Årummet i Gävle. Enligt den får Gävle kommun anlägga tre bryggor i ån och fälla samtliga träd på norra sidan mellan Centralbron och Rådmansbron, samt flera träd på södra sidan.
Pant från länet ger över 6 000 träd - Arbogaborna mest givmilda
Över 100 000 pantkronor skänktes i Västmanland under 2017. Den som pantar burkar eller flaskor i en Coopbutik kan välja att trycka på Biståndsknappen och skänka pantpengarna.
Film Pelle Kanin: Stoj och stim när älskad barnbokskaraktär förnyas Vem är pepp på en film om en älskad, rar barnbokskaraktär från 1900-talets början
Pelle Kanin (svensk röst av Linus Wahlgren) bor med sin familj under ett träd precis utanför herr McGregors gård. Trädgården bågnar av smaskiga grönsaker, men herr McGregor vill inget hellre än att stoppa Pelle i en paj.
Läs mer om McGregor, Pelle och Vem.
Man sågade ner föreningens träd – sägs upp
En man i 70-årsåldern har blivit uppsagd från sin lägenhet i Kärrtorp efter att vid flera tillfällen sågat ner buskar och träd på föreningens tomt. Hem & hyra skriver att uppsägningen nu ska behandlas av hyresnämnden.
Läs mer om Kärrtorp.