Träd

Kina planerar att plantera världens dyraste träd

Kinas plan är att använda solenergi för att smälta den eviga tjälen och skapa en konstgjord skog 4.500 meter över havet i Tibet. Idn är lika storslagen som den, enligt vetenskapsmän som ifrågasatt projektet, är feltänkt, kostsam och icke uthållig.
Läs mer om Tibet.
Bil kraschade in i träd
En bil kraschade in i ett träd utanför Växjö.– Räddningstjänsten klipper taket, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd.
Läs mer om Kim Hild och Växjö.
Svår olycka – bil kraschade in i träd
Klockan 04.38 på måndagsmorgonen larmades polisen om en allvarlig olycka i Kalmar.En bil hade kraschat in i ett träd.– Räddningstjänsten fick plocka ut föraren som fördes med ambulans till sjukhus. Föraren var ensam i bilen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Kalmar.En, Kim Hild och Syd.
Bilist krockade med träd – skadeläge oklart
En bilist körde in i ett träd på Kviingevägen i närheten av Hanaskog.Vid krocken färdades fordonet i 50 kilometer i timmen.Skadeläget är oklart, skriver Kristianstadsbladet.
En dag kommer vi skämmas för hur vi behandlar träd
De pratar, tänker och samarbetar med andra – Peter Wohllebens bok har ökat kunskapen om träd. Det är dags att detta medför större hänsyn gentemot skogen.
Halloweenbus får hård kritik: Det är för mycket
Hur långt får man egentligen gå på halloween? Frågan har väckts till liv efter att ett par i USA fått hård kritik för att ha fejkat en trafikolycka. På bilderna ser man en docka krossas av en bil som kört in i ett träd. – Det är för mycket, säger Renee Reeves, boende i området, till CBS New York.
Läs mer om USA.
Erik hittad död i ett träd – hyllas av fullsatt arena
Nitro Circus-stjärnan Erik Roner hittades död i ett träd efter ett misslyckat fallskärmshopp.Här hedrar vännerna hans minne inför en fullsatt arena i Durban i Sydafrika.Efter en videohyllning till Roner hoppade kollegan Sean Chuma tillsammans med en frivillig ur publiken – från arenans tak ned till scenen.
Person fastklämd mellan träd och maskin
En person har på söndagsmorgonen klämts fast mellan ett träd och en maskin i Falkenbergs kommun.– Skadeläget är oklart, säger polisens presstalesman Hans Lippens.Vid tiotiden hade räddningstjänsten anlänt till platsen och polisen var på väg.
Urskogen i Polen skövlas för att provocera EU
Bialowieza. Majestätiska träd faller i Europas äldsta urskog. Trots att den har status som FN-världsarv, skyddas av polsk och europeisk lag och att EU-domstolen beordrat Polen att sluta avverka. Skövlingen av Bialowieza är ännu ett sätt för Warszawa att provocera Bryssel, ett sätt att säga till EU: håll tassarna borta från Polen.
Stormkaos drar in över Sydsverige
Under lördagsmorgonen drar stormen Ingolf in över Norden.I Skåne och Halland väntas mycket hårda vindbyar och SHMI har varnat för knäckta träd, problem i trafiken och vattennivåer uppe på varningsnivå.
Läs mer om Halland, Ingolf, Norden.I och Sydsverige.
Hårda vindar fäller träd på västkusten
Det blåser hårda vindar på västkusten och i Skåne under lördagen, och SMHI har utfärdat en varning av den lägsta graden. På vägar i Göteborgstrakten har träd knäckts och blockerar trafiken.
Läs mer om Göteborgstrakten och Skåne.
JUST NU: SMHI utfärdar varning
SMHI har på fredagen utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar –på upp till 23 meter per sekund.Varningen gäller västra Skåne och Halland och utfärdades klockan 09.54.Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon, skriver SMHI på sin hemsida.
Läs mer om Halland och Skåne.
Personbil med två personer krockade med träd
En personbil med två personer körde under tisdagseftermiddagen av vägen och krockade med ett träd på väg 120 mellan Emmaboda och Långasjö i Småland.
Läs mer om Emmaboda, Långasjö och Småland.
Bil har kraschat in i träd – klipps upp
En personbil har kraschat in i ett träd i Borås.Två personer befann sig i bilen, varav en har tagit sig ut, skriver Borås Tidning.
Läs mer om Borås.Två.
JUST NU: Flicka fast i träd – räddades av brandkåren
En flicka i femårsåldern fastnade under måndagsförmiddagen åtta meter upp i ett träd vid en förskola i Kungälv.Då fick räddningstjänsten rycka ut.– Vi räddade ner henne med vår hävare, säger Carl-Gösta Hermansson vid Bohus räddningstjänstförbund.
Två bilar i krock – en person kvar i bilen
Två bilar har kolliderat i centrala Norrköping.En person uppges sitta kvar i en av bilarna, som krockat in i ett träd.– Man befarar att personen är skadad, säger Peter Holm, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.
Olycka på E20 – bil har kört in i ett träd
En singelolycka har inträffat på E20 i Göteborg, i närheten av Olskroksmotet.– Vi är på väg fram till platsen. Enligt de initiala uppgifterna har en bil kört in i ett träd, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Skadeläget är oklart.
De dödades av orkanen Ophelia
Sjuksköterskan Clare ONeill omkom när ett nedfallet träd krossade hennes bil.Hon är ett av de tre dödsoffren som orkanen Ophelia hittills krävt på Irland.Med över 50 meter per sekund i byarna skapade ovädret även problem i flygtrafiken. En man filmade en dramatisk landning i Dublin med föräldrarna med ombord.I dag drar resterna av orkanen in över Sverige. En klass 1-varning har utfärdats.
Läs mer om Dublin, Irland.Med, Ophelia och Sverige.