Träd

Sandra, 38: Jag hade änglavakt

Sandra Hockeby, 38, i Onsala hade just sagt till sin väninna att det lutande trädet såg läskigt farligt ut.Då föll det till marken med ett högt brak – bara några meter bakom dem.– Det var andra gången på kort tid jag hade änglavakt vid fallande träd, berättar en skakad Sandra Hockeby.
Läs mer om Onsala och Sandra Hockeby.

Traktor krockade med träd – en till sjukhus

Tidigt på torsdagsmorgonen krockade en traktor med ett träd.Ett körfält stängdes av efter olyckan.– En man är förd till sjukhus, men jag har inget skadeläge på personen, säger Anna Göransson vid polisen.
Läs mer om Anna Göransson.
Alla träd längs Pålsundets södra strand huggs ned enligt stadens plan
En grupp har bildats för att försöka rädda Pålsundet från att helt ändra karaktär vilket skulle bli fallet om staden går vidare med planerna på att fälla alla träd längs den södra stranden (till vänster på den här och förra bilden) och till höger på den här bilden tagen från Långholmsbron liksom på den här officiella illustrationen i stadens handlingar som visar hur det är tänkt att se ut i framtiden när strandlinjen har förstärkts och blivit rakare och en ny cykelbana anlagts.
Läs mer om Långholmsbron och Pålsundet.
Varning – fästingar kan lägga ägg i ditt hem
I sommartider kommer människans bitande ovänner fram. De finns i det höga gräset, eller i träd och buskar. Har du riktig otur så följer fästingarna med dig hem – och lägger ägg i din lägenhet.

Nota för cykelbana ökar från 17 till 130 miljoner

Det skulle kosta 17 miljoner kronor att fixa en ny cykelbana längs Pålsundet. Nu är notan uppe i minst 130 miljoner och innebär att alla träd och träbryggor ska bort och lummigheten ersättas med en spontad kant fylld med plastskum.
Läs mer om Pålsundet.
Mopedist allvarligt skadad i krock med träd
En man fick föras till sjukhus efter att han krockat in i ett träd med en moped i Mölndal. Det rör sig om en singelolycka och mannen, som beskrivs som vuxen, skadades allvarligt.
Läs mer om Mölndal.
JUST NU: Mopedist kraschade in i träd
En man har förts till sjukhus efter att ha kraschat in i ett träd med sin moped.– Han bedöms initialt vara allvarligt skadad. Han är förd i ambulans till sjukhus, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.
Läs mer om Tommy Nyman.
En till sjukhus efter krock med träd
En bilist krockade på måndagen in i ett träd.Vägen stängdes av efter singelolyckan och föraren fördes i ambulans till sjukhus.– Personen ska inte vara allvarligt skadad, säger Hans Lippens, presstalesperson på polisen.
JUST NU: Körde ner i ravin – krasch i träd
Kvinnan kraschade rakt ner i ravinen – och efter 50 meter slutade färden rakt in i ett träd.Bilvraket var inte synligt från vägen men mirakulöst nog lyckades den kvinnliga föraren ta sig ut och upp på vägen för att få hjälp.–Hade hon suttit fast vet jag inte när eller om hon skulle ha hittats, det är helt otroligt att hon klarar sig så bra, säger Hans Blom, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten på Orust.
Läs mer om Orust.
Träd blockerar vägen – totalstopp i trafiken
Ett träd har fallit över väg 47 i Falköpingsområdet, skriver Skövde Nyheter.Trafikverket beräknar att vägen kommer vara stängd till 17-tiden.
Körde bil mot demonstration – polis fick skydda 22-åring
En demonstration vid Migrationsverket i Malmö avbröts när en 22-åring körde ner plakat med sin bil och krockade med ett träd. Mannen valde att låsa in sig när uppretade demonstranter omringade fordonet. – Vi fick skydda honom och få bort honom så det inte skulle eskalera, säger Fredrik Bratt vid Skånepolisen.
Buss körde av vägen – föraren klämdes fast
En buss körde under söndagskvällen av länsväg 255 i höjd med Krusenberg utanför Uppsala, skriver polisen på sin hemsida.Föraren körde in med fronten i ett träd och klämdes fast.– Det var ett rätt komplicerat räddningsarbete, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.
JUST NU: Bilist försökte köra på irakiska demonstranter
En bilist som på söndagskvällen avsiktligt körde upp på en gräsmatta vid Migrationsverket i Malmö där irakier demonstrerar dundrade i stället in i ett träd.– Han har varit här flera kvällar i rad och kört på deras flaggor och plakat. Nu blev de förbannade och försökte dra ut honom ur bilen men en väktare hindrade dem, säger ett ögonvittne.Texten uppdateras
Läs mer om Malmö och Migrationsverket.
Man föll 10-15 meter i samband med trädfällning
En man föll ner från ett träd i samband med trädfällning i Strömsund i Jämtland på fredagen.Mannen är förd till sjukhus med oklara skador.
Läs mer om Jämtland och Strömsund.
Bil har krockat med ett träd
En bil uppges ha krockat med ett träd på torsdagskvällen.Det är inte känt om någon person har skadats allvarligt vid kraschen.
Strömavbrott och trafikproblem efter kraftiga vindar
Nerblåsta träd över ledningar och vägar har lett till strömavbrott och trafikproblem. Blåsten som drog in över Svealand under onsdagen fick större konsekvenser än väntat. Den ovanliga vindriktningen kan ha bidragit.
Läs mer om Svealand.
Tåg körde på träd – flicka skadad
En flicka i tonåren skadades allvarligt i en ovanlig olycka vid järnvägen i Vaggeryd. Ett träd hade fallit över spåret, där ett tåg kom och knuffade iväg det så olyckligt att flickan träffades av delar från trädet. Flickan gick på en gångbana när hon träffades, skriver Värnamo Nyheter.
Läs mer om Vaggeryd och Värnamo Nyheter.
Skoter körde in i träd – och hamnade i damm
En skoter av något slag har kört in i ett träd i Helsingborg.Därefter ska åtminstone fordonet hamnat i en damm.– Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Träd på tågspåret ställer till det i morgontrafiken
Ett träd som hamnat på tågspåren ställer till det i morgontrafiken.Pågatåg tvingas ta en annan väg – och stannar därför inte på samtliga ordinarie stationer.– Bussar ersätter i begränsad omfattning, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.
Läs mer om Beisi Sundin och Trafikverket.
Apples chefsarborist: Steve Jobs hade öga för träd
Backchannel har intervjuat David Muffly, Apples chefsarborist – det vill säga trädvårdare. Han talar bland annat om Steve Jobs vision för Apple Park.
Läs mer om Apple Park och David Muffly.
Polisjakt – flydde efter trädkrasch
En man vägrade att stanna för polisen i Växjö.I stället tryckte han gasen i botten – och körde in i ett träd.Sedan flydde han från platsen.
Läs mer om Växjö.I.
13 döda efter storm i Moskva
Minst 13 människor har dött i Moskva i det värsta åskvädret på mer än hundra år.Hundratals träd och andra föremål har blåst omkull och enligt nyhetsbyrån TASS har ytterligare 69 personer skadats i kaoset.
Läs mer om Moskva.
Storm dödade flera i Moskva
Flera människor dog och tiotals skadades när en kraftig storm drog in över Moskva på måndagen. Vindarna som nådde orkanstyrka fällde hundratals träd, och de flesta av dödsoffren var fotgängare som hamnade under.
Läs mer om Moskva.
Singelolycka – bilen klipps för att få ut föraren
En singelolycka har inträffat på en mindre väg i Mariestads kommun.– Bilen hade kört av vägen in i ett träd. Vi får klippa sönder bilen för att få ut föraren på ett säkert sätt.– Föraren kommer sannolikt att få föras i väg med ambulans inom kort, säger Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.
Läs mer om Östra Skaraborg.