Trafikverket

Risk för olyckor i vinterhalkan

Enligt Trafikverket råder det halt, eller mycket halt, väglag på flera ställen runtom i Sydsverige på tisdagsmorgonen.Det finns risk för olyckor när rusningstrafiken drar i gång.– Runt åttatiden brukar flest vara ute på vägarna, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Sydsverige.

Kalmar län vill förhandla nu

Med två månader kvar till beslutet om nationell plan för transportsystemet, uppmanar vi regeringen att ge Trafikverket i uppdrag att inleda en förhandling med Kalmar län." Trafikverket färdigställer just nu förslaget till ny nationell
Läs mer om Kalmar och Trafikverket.
Stopp på E6 efter olycka
Inrikes. Det är stopp i södergående riktning på E6 vid Bjärred i Skåne, enligt Trafikverket. Körfälten har stängts efter en olycka där flera bilar varit inblandade. Det finns ingen prognos för när trafiken kan öppnas igen.
Läs mer om Bjärred, Skåne och Trafikverket.
Stopp på E6 efter olycka
Det är stopp i södergående riktning på E6 vid Bjärred i Skåne, enligt Trafikverket. Körfälten har stängts efter en olycka där flera bilar varit inblandade.
Läs mer om Bjärred, Skåne och Trafikverket.

Krasch på E6 – vägen avstängd

Två personbilar har på måndagsmorgonen kolliderat på E6 mellan trafikplats Flädie och trafikplats Lomma.Vägen har stängts av i samband med olyckan, enligt Trafikverket.–Olyckan har inträffat i södergående riktning, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Politiker om "stenskottsregnet": "Ekonomivarianten ovärdig en Europaväg"
Stenskottsregnet" på E16 tas upp i kommunledningen i Gagnef. - Vägens skick är katastrofalt och inte värdigt en hårt trafikerad Europaväg. Kommunstyrelsen bör protestera hos Trafikverket, säger Gagnefs oppositionsråd Fredrik Jarl (C).
Dags att sätta bilismen på plats
Miljö: Transportpolitiken och det bilindustriella komplexet behöver utmanas Trafikverket varnar i en ny rapport för att Sverige inte kommer att nå målet att minska vägtrafikens utsläpp med 70 procent fram till 2030.
Läs mer om Sverige och Trafikverket.
Flerbilskrock i Gnistängstunneln – stopp i två körfält
En krock ska ha inträffat i Gnistängstunneln i Göteborg, enligt polisen.– Trafikverket ser att tre bilar ska ha kört ihop i riktning mot Frölunda, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.Det är stopp i båda körfälten mot Frölunda.
Anne Ramberg om IT-jättarna: Måste våga sätta ner klacken
Google och Facebook har inget ansvar för brott som begås på deras plattformar, enligt Anders Ahlqvist på polisens nationella IT-brottscentrum:– Jämför med att någon kör för fort, inte skulle vi ställa krav på Trafikverket eller biltillverkaren att ta ansvar för detta?Advokatsamfundets Anne Ramberg håller inte med:– När IT-bolagen blir uppmärksammade på det och ändå inte tar bort det, då tycker jag att de kan ställas till svars, säger hon.
Dieslförbud och miljözoner räcker inte för att rädda miljön
Varken dieselförbud eller tuffa miljözoner kommer att räcka för att vi klara klimatmålet till 2030.Tvärtom kan snabba vändningar i dag försämra miljön på kort sikt.Det visar ny statistik från Trafikverket.Nu krävs krafttag för att komma på rätt väg igen.
Läs mer om Trafikverket.Nu.
Trafikverket avfärdade Håkans krav – sedan inträffade olyckan
Under torsdagen hände det som Håkan Engelbrektsson länge varit rädd för – en bil sladdade av vägen och körde rakt in i hans ladugård.Han har länge kämpat för att hastigheten på vägen utanför hans gård ska sänkas.– Trafikverket tar det inte på allvar, säger Håkan Engelbrektsson.
Färre klarar körkortet – nu görs systemet om
Allt färre klarar förarproven – nu tittar Trafikverket och Transportstyrelsen på hur de kan göra om systemet, rapporterar Sveriges Radios Ekot.– Fokus ska ligga på att bli en trafiksäker och miljömedveten förare, säger Kristina Hagberg chef för förarprov på Trafikverket, till SR.
Färre klarar körkortet – nu görs systemet om
Allt färre klarar förarproven – nu tittar Trafikverket och Transportstyrelsen på hur de kan göra om systemet, rapporterar Sveriges Radios Ekot.– Fokus ska ligga på att bli en trafiksäker och miljömedveten förare, säger Kristina Hagberg chef för förarprov på Trafikverket, till SR.
2000 år gamla ben hittade vid vägarbete
Små mängder benrester från flera människor har hittats i ett område på Orust där Trafikverket arbetar med en väg, 160.
Läs mer om Orust och Trafikverket.
Bilarnas utsläpp skapar akut läge
Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, håller med Trafikverket om att utsläppen från vägtrafiken minskar i alldeles för långsam takt. – Läget börjar bli akut, nu krävs krafttag för att öka tempot i omställningen, säger han.
Trafikverket börjar med unika förarprov
Det har blivit svårare att chansa på att klara förarprovet för att få körkort. Ett nytt system kan nu motverka att en person får samma provfrågor igen.
Trafikverket börjar med unika förarprov
Det har blivit svårare att chansa på att klara förarprovet för att få körkort.
Stopp i tågtrafiken Stockholm–Hallsberg
Det är på torsdagsmorgonen stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Hallsberg på grund av en olycka. Trafikverket räknar med att trafiken kan komma i gång igen vid 8-tiden.
Olycka utanför Nykvarn – stopp i trafiken på platsen
Efter en olycka påverkas tågtrafiken från Nykvarn i Södermanland och söderöver.– Det här påverkar tågtrafiken mellan Stockholm-Eskilstuna och vidare mot Hallsberg, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket.
Tåg har kraschat in i lastbil
En tågolycka inträffade vid halv åtta på onsdagsmorgonen utanför Falköping. - Ett tåg har kraschat in i en lastbil vid en järnvägsövergång, säger Denny Josefsson, kommunikatör vid Trafikverket, till GT.
Risk för trafikkaos när E22 stängs av
Mellan den 5 och 19 april stängs delar av E22 i Lund.Det kommer få stora konsekvenser på biltrafiken och trafikanter riskerar att bli stående länge.– I andra projekt har det blivit fyra till sex kilometer kö, säger Torbjörn Sundgren, projektledare vid Trafikverket.
Besvärligt väglag efter snöig natt
Nattens snöfall i bland annat Västsverige och Småland orsakar problem i morgontrafiken. I stora delar av landet bedömer Trafikverket väglaget som besvärligt på grund av snön.
Besvärligt väglag efter snöig natt
Nattens snöfall i bland annat Västsverige och Småland orsakar problem i morgontrafiken. I stora delar av landet bedömer Trafikverket väglaget som besvärligt på grund av snön.
Stopp i tågtrafiken i Halland – oklart hur länge
Det går inga tåg mellan Varberg och Falkenberg. Detta påverkar alla tågtrafik genom Halland.Bussar sätts in mellan Varberg och Halmstad.– Vi har ingen prognos på när tågtrafiken är i gång igen, säger Ulrika Westerberg, presskommunikatör på Trafikverket.