Trafikverket

Fel utfodring av rådjur leder till trafikolyckor

Många som stödutfodrar rådjur gör det av godhet för att djuren inte ska lida, men de tänker inte på att de orsakar trafikolyckor, säger Mikael Lindholm, enhetschef underhåll distrikt nord väg, Trafikverket.
Läs mer om Mikael Lindholm och Trafikverket.

Stopp i tågtrafiken efter olycka

Det är för närvarande stopp i tågtrafiken mellan Mölndal och Kungsbacka. Orsaken är en misstänkt olycka. Resenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för information om resan, skriver Trafikverket på sin hemsida.
Läs mer om Kungsbacka, Mölndal och Trafikverket.
Förbud mot rasistisk och sexistisk reklam
Sexistisk och rasistisk reklam förbjuds i Stockholms kollektivtrafik.Beslutet fattades på torsdagen av Trafikverket i Stockholms stad.– Som politiker känner jag att vi har ett extra ansvar för att invånarna ska känna sig trygga, säger trafikborgarrådet Daniel Helldn till Resum.
Läs mer om Daniel Helldn, Resum och Trafikverket.
Trafikverket: Undvik resa fredagen före jul
Undvik att ge dig ut på vägarna den 22 december om du kan. Den fredagen verkar bli årets stora resdag inför julhelgerna. Och försök att ta Europavägarna eller åtminstone 2+1-vägar om du kan, rekommenderar Trafikverket.
Läs mer om Europavägarna och Trafikverket.

Tågstopp efter olycka – lastbil körde in i ledning

En lastbil har kört in i ledningarna över ett järnvägsspår i Skene i Marks kommun.Räddningstjänsten har spärrat av området och tågtrafiken är avstängd.– Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Borås och Varberg, säger Britta Johansson på Trafikverket.Hon säger att det inte finns någon prognos om när tågen kan rulla igen.
Trafikverket vill sänka farten – får hård kritik
Trafikverket har beslutat att sänka hastigheten från 90 till 80 på riksväg 19.Mot det finns en kritik från både Handelskammaren och en rad politiker.– Vi talar om regioner där vägen är enda alternativet, skriver bland annat Per Tryding, vice cd för Sydsvenska Handelskammaren.
Förseningar i tågtrafiken i Stockholm
Ett signalfel i Upplands Väsby har orsakat förseningar i tågtrafiken norr om Stockholm.Det finns i nuläget ingen prognos för när trafiken rullar som vanligt, uppger Trafikverket på sin webbsajt.
Träd har fallit över järnvägen – tåg kan evakueras
Ett träd har rasat över järnvägsspåret mellan Varberg och Borås och det råder totalstopp i tågtrafiken på sträckan.Ett tåg kan behöva evakueras.– Tåget står dumt till, säger Denny Josefsson på Trafikverket.
Stopp i tågtrafiken efter olycka – finns ingen prognos
Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund under måndagskvällen.Trafikverket varnar för både förseningar och inställda tåg.Det finns ingen prognos om när trafiken kommer igång igen.
Läs mer om Lund och Malmö.
Trafikolycka på E6 – bil voltade av vägen
En trafikolycka har inträffat på E6 i Uddevalla kommun. Enligt polisen har en personbil voltat av vägen.Ambulans är på plats. Skadeläget är oklart.Enligt Trafikverket råder stor trafikpåverkan vid olycksplatsen.
Läs mer om Uddevalla.
Flera bilar i krock på Älvsborgsbron
Fyra bilar körde under i morgonen ihop på Älvsborgsbron. Räddningstjänsten är på plats.Enligt räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör ska det röra sig om en kökrock.Enligt Trafikverket är det stor trafikpåverkan på platsen.Det finns inga uppgifter om personskador.
Läs mer om Älvsborgsbron.
Hårda vindar orsakar tågstopp
Det blåser hårda vindar i Västsverige på fredagsmorgonen.Under dagen kan de bli vindar på upp mot 20 meter per sekund i Göteborg, enligt väderinstitutet Storm.– På Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad har första tåget på morgonen ställts in, säger Katarina Wolfram på Trafikverket.
Västlänken-anställda utsatta för trakasserier
Enskilda medarbetare vid Trafikverket som jobbar med Västlänken har utsatts för trakasserier.Nu har händelserna polisanmälts, skriver Trafikverket på sin hemsida.– Det känns djupt olustigt och är helt oacceptabelt, säger projektchefen Bo Larsson.
Minibuss och personbil i olycka – halt väglag
En minibuss och en personbil är inblandade i en olycka på väg 46 söder om Falköping på måndagsmorgonen.– Bilen har hamnat i diket och bussen är halvvägs i diket, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.Trafikverket varnar för halt väglag i Västsverige.
Totalstopp i tågtrafiken till Köpenhamn
Det råder totalstopp i tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn.Trafikverket uppger att ett tekniskt fel ligger bakom stoppet och att man för närvarande genomför en felsökning.
Datahaveri på Trafikverket orsakar tågstopp
Trafikverkets klareringssystem havererade på måndagen och orsakade störningar i hela landet. I Stockholm gäller det också pendeltågstrafiken som delar nät med fjärrtågen.
Läs mer om Trafikverket.
Tågförseningar i hela landet
Trafikverket har problem med sitt datasystem, vilket ger störningar i tågtrafiken på flera håll i landet, uppger Aftonbladet.– Konsekvenserna är svåra att överblicka men självklart blir det problem, säger Sven Lindberg vid Trafikverkets pressjour till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och Sven Lindberg.
E4 avstängd i båda riktningarna
E4 stängdes av i båda riktningar vid åttatiden på måndagsmorgonen.Anledningen är att vägen måste saneras från olja som läckt ut efter en olycka, enligt Trafikverket.
Läs mer om Trafikverket.
Larm om olycka – lastbil och personbil i krock
Enligt uppgifter till SOS Alarm ska en personbil och en lastbil ha kolliderat i Göteborg. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen. Skadeläget är oklart.Enligt Trafikverket råder stor trafikpåverkan på platsen.
Läs mer om Göteborg.
Besvärlig halka på flera håll i landet
Det är halt och besvärligt väglag på flera håll i landet på lördagen. I Skåne har flera olyckor inträffat, och Trafikverket varnar för fläckvis halka i delar av Svealand.
Läs mer om Svealand och Trafikverket.
Brinnande fordon på E4 – långa köer
En olycka har inträffat på E4 i höjd med Kungens kurva.Vägen är just nu helt avstängd i södergående riktning.Enligt Trafikverket beror trafikpåverkan på ett brinnande fordon.
Elfel stoppar tågtrafiken i södra Sverige
Det är stopp i tågtrafiken mellan Emmaboda och Kalmar, uppger Trafikverket. Orsaken är ett fel med elförsörjningen i Emmaboda.
Läs mer om Emmaboda, Kalmar, Sverige och Trafikverket.
Segrade mot Trafikverket – efter iskalla protesten
Tidigare i år uppmärksammades Lars-Åke Krantz protest mot sin eftersatta grusväg.59-åringen badade i ett dike för att påpeka vikten av nya vägtrummor – och det har gett resultat.– Det är en stor skillnad, stor förbättring och en härlig lättnad, säger han.
Snöfall och halka – ändå få olyckor
Snö och halka har präglat Stockholm under tisdagsnatten och -morgonen, men såvitt det är känt för Trafikverket har bara en olycka orsakat trafikstörningar i Storstockholm. SL flaggar för förseningar i kollektivtrafiken, men blidare väder är på väg.
Stopp för Arlanda Express
Trafikverket stoppar Arlanda Express för att kontrollera rälsen efter att ett tåg har kört med en skadad rälsplatta.