Trakasserier

Flera ryska medier bojkottar duman på grund av sexuella trakasserier

Minst fem medier i Ryssland bojkottar nu duman efter att Leonid Slutskij friades från anklagelser om sexuella trakasserier. Duman svarar med att dra in deras ackrediteringar.
Läs mer om Leonid Slutskij och Ryssland.

Sara Meidell: Genikulten på konstskolorna göder sexistiskt maktmissbruk

Tidskriften Konstnärens granskning av konsthögskolorna är dyster läsning. Skolorna anklagas för utbrett maktmissbruk och sexistiska trakasserier.
Ryska medier i bojkott efter sexskandal
1 av 3 Ryska medier i bojkott efter sexskandal Utrikes. I en sällsynt aktion bojkottar ryska medier parlamentets underhus, duman. Orsaken är anklagelser om sexuella trakasserier från Leonid Slutskij, ordförande i utrikesutskottet.
Läs mer om Leonid Slutskij och Ryska.
Ryska medier i bojkott efter sexskandal
I en sällsynt aktion bojkottar ryska medier parlamentets underhus, duman. Orsaken är anklagelser om sexuella trakasserier från Leonid Slutskij, ordförande i utrikesutskottet.
Läs mer om Leonid Slutskij.

Tystnadskultur präglar Kulturhuset Stadsteatern

Utredningen om Kulturhuset Stadsteatern är klar – och visar på en tystnadskultur där anställda känt sig rädda, skriver DN.Vidare framgår att Benny Fredriksson – teaterns tidigare vd som avgick efter anklagelser i slutet av 2017 – visste om att han friats från anklagelser om sexuella trakasserier, skriver DN.
Utredningen klar: Tystnadskultur på Kulturhuset Stadsteatern
Utredningen på Kulturhuset Stadsteatern visar på en tystnadskultur och att vissa anställda känt sig rädda. En splittrad bild ges av det förda ledarskapet, som vissa ansett som ett måste för att förverkliga kraven. Stockholms stad uppger att Benny Fredriksson kände till att han friats från anklagelser om sexuella trakasserier.
Rannsakan efter hans död gäller inte bara medierna
Det är rannsakans tid efter att Benny Fredriksson valde att begå självmord. I centrum av varje drev finns en människa. Enligt Stockholms stads utredning finns inga vittnesmål om sexuella trakasserier mot Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd.
Läs mer om Benny Fredriksson.
Inga vittnesmål om sextrakasserier från Benny Fredriksson
Det finns inga anklagelser om sexuella trakasserier mot Benny Fredriksson i den utredning av Kulturhuset Stadsteatern som ska presenteras inom kort.
Weinsteins bolag ansöker om konkurs
The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än ett halvår efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Utredning: Inga anklagelser mot Benny Fredriksson
Utredningen mot Stadsteaterns tidigare vd Benny Fredriksson visar att det inte finns några anklagelser om sexuella trakasserier mot honom, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Benny Fredriksson.
Delar av utredning klar: Inga anklagelser mot Benny Fredriksson om sextrakasserier
På tisdagen fick personalen de första resultaten från utredningen om Kulturhuset Stadsteatern. Enligt den finns det inte några anklagelser om sexuella trakasserier från Benny Fredriksson eller från någon annan i ledningen. Det som nu presenterats är en mindre del av utredningen. Resultaten gällande arbetsmiljö och ledarskap har ännu inte offentliggjorts.
Efter sexanklagelserna – Weinsteins bolag i konkurs
Efter anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt mot flera kvinnor i filmbranschen – nu tvingas företaget The Weinstein Company i konkurs.Företaget grundades av Harvey Weinstein och har kritiserats efter uppgifterna om filmmogulen som kom fram under hösten och lade grunden till #metoo- och #timesup-uppropen.
Weinstein Company går i konkurs
The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Weinstein Company har ansökt om konkurs
The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.(TT) The Weinstein
Läs mer om Harvey Weinstein.
Musikförläggarna startar rapporteringstjänst för kränkningar och sexuella övergrepp
Nyheter Musikförläggarna startar nu rapporteringstjänsten "Jag rapporterar" dit den som upplevt kränkningar, sexuella trakasserier och övergrepp i musikbranschen kan vända sig.
Läs mer om Jag.
Oscarschefen utreds för sexuella trakasserier
Chefen för organisationen som delar Oscarsstatyetterna, John Bailey, utreds för sexuella trakasserier. Det uppger tidskriften Variety på lördagen.
Ska vi sluta lyssna på Wagner för att han var antisemit?
Ständigt Nobelpristippade poeten Ko Un anklagas för sexuella trakasserier, och koreanska skolor väljer nu att radera hans texter ur böckerna. Frågan är om vi borde sluta lyssna på Wagner för att han var nazist, eller sluta läsa Simone de Beauvoir för att hon kanske utnyttjat en student sexuellt.
Läs mer om Beauvoir, Ko Un, Simone och Wagner.
Efter uppgifter om trakasserier och hot - nu är AIK:s utredning klar
Det var i december i fjol, efter att det framkommit uppgifter om att det förekommit trakasserier och hot mot anställda inom AIK, som klubben valde att tillsätta en oberoende utredning.
Läs mer om AIK.
Man greps – trakasserade svensk ambassad och hotade kungen
Hundratals aggressiva samtal mot den svenska ambassaden i Washington och hot om att attackera svenska kungen med kniv.Efter månader av trakasserier åtalar nu Secret Service amerikanen Eric Malmstrom, 39, som riskerar upp emot fem års fängelse.
Microsoft inför rätta - anklagas för systematisk könsdiskriminering i USA
Kvinnor i tekniska jobb på Microsoft i USA lämnade mellan åren 2010 och 2016 in 238 interna klagomål om könsdiskriminering eller sexuella trakasserier, enligt domstolshandlingar som offentliggjordes under gårdagen.
Läs mer om Microsoft och USA.
Utreder hot och trakasserier i AIK - blev själv trakasserad
När advokat Pia Nyblæus fick i uppdrag att utreda förekomsten av hot och trakasserier inom AIK blev hon själv utsatt för trakasserier på telefon. – Men jag har inte själv uppfattat samtalen som hotfulla, skriver Pia Nyblæus.
Läs mer om AIK.
Här töms Jean-Claude Arnaults klubb Forums lokaler
Klubben Forum var en maktfaktor i Kultursverige i flera decennier.Men efter att grundaren Jean-Claude Arnault anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp stängdes klubben ner.På måndagen tömdes Forums lokaler i centrala Stockholm - och nu granskar statliga Kulturrådet sina utbetalningar till klubben på runt 1,3 miljoner kronor.
Nobelpriskandidaten Ko Uns dikter rensas ut efter metooanklagelser
Den sydkoreanska poeten Ko Un har under de senaste månaderna anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp i sitt hemland. Nu rensas hans poesi ut ur sydkoreanska skolböcker, och ett bibliotek döpt efter ett av hans verk stänger.
Läs mer om Ko Un.
Hot och trakasserier vardag inom idrotten – utsatta får egen stödlinje
Spelare och domare hotas och trakasseras, sportjournalister avskräcks för att skriva negativt om vissa klubbar. Det visar delar av Brottsförebyggande rådets nya rapport. Nu ska de drabbade kunna söka stöd hos brottsofferjouren.
Läs mer om Brottsförebyggande.
Microsoft inför rätta – anklagas för systematisk könsdiskriminering i USA
Kvinnor i tekniska jobb på Microsoft i USA lämnade mellan åren 2010 och 2016 in 238 interna klagomål om könsdiskriminering eller sexuella trakasserier, enligt domstolshandlingar som offentliggjordes under gårdagen.
Läs mer om Microsoft och USA.