Transportstyrelsen

Nya svar om Transportstyrelsens IT-skandal

Transportstyrelsen saknade relevant kunskap om vilken typ av känslig information myndigheten hade samt att det saknades kännedom om hur denna ska hanteras, konstaterar Thomas Bull i sin rapport.

Nya svar väntas i granskning av Transportstyrelsens it-skandal

Regeringens utredare Thomas Bull kommer i dag med en granskning av hur Transportstyrelsen skötte upphandlingen av sin it-drift. En upphandling som ledde till säkerhetsskandalen som fick ministrar på fall.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Nya svar väntas i granskning av it-skandal
Regeringens utredare Thomas Bull kommer i dag med en granskning av hur Transportstyrelsen skötte upphandlingen av sin it-drift. En upphandling som ledde till säkerhetsskandalen som fick ministrar på fall.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Nya svar väntas i granskning av it-skandal
Regeringens utredare Thomas Bull kommer i dag med en granskning av hur Transportstyrelsen skötte upphandlingen av sin it-drift.
Läs mer om Transportstyrelsen.

Nya svar väntas i granskning av it-skandal

Regeringens utredare Thomas Bull kommer i dag med en granskning av hur Transportstyrelsen skötte upphandlingen av sin it-drift. En upphandling som ledde till säkerhetsskandalen som fick ministrar på fall.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Efter petningen – nu vill Ygeman bli minister igen
Anders Ygeman (S) petades som inrikesminister efter sommarens IT-skandal på Transportstyrelsen.Nu öppnar han för att göra comeback efter valet i höst.– Jag hade väldigt roligt när jag satt i regeringen och skulle absolut kunna tänka mig att göra det någon gång i framtiden igen, säger Anders Ygeman.
Total omgörning av besiktningsreglerna
20 maj 2018 ändras besiktningsreglerna.Från att slutsiffran i registreringsnumret avgjort när det är dags för besiktning slopas besiktningsterminen.– I stället har du 14 månader på dig från den senaste besiktningen. Du väljer själv när du vill besiktiga, något som underlättar för den som vill åka på resa när man normalt har besiktning, säger Hans Cassepierre, utredare på Transportstyrelsen.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Löfven kallas till KU om Transportstyrelsen
Statsminister Stefan Löfven, EU- och handelsminister Ann Linde, försvarsminister Peter Hultqvist och tidigare inrikesminister Anders Ygeman. Alla kallas de till utfrågning i riksdagens konstitutionsutskott med anledning av it-skandalen på Transportstyrelsen, rapporterar flera medier. Utskottet fattade beslutet i dag.
Löfven kallas till KU-förhör efter it-skandalen
Statsminister Stefan Löfven, EU- och handelsminister Ann Linde, försvarsminister Peter Hultqvist och tidigare inrikesminister Anders Ygeman kallas till KU-förhör med anledning av IT-skandalen på Transportstyrelsen, erfar Expressen. Uppgifterna bekräftas av källor för DN.
Löfven kallas till KU-förhör – efter IT-skandalen
Statsminister Stefan Löfven, EU- och handelsminister Ann Linde, försvarsminister Peter Hultqvist samt Socialdemokraternas gruppledare, tidigare inrikesminister Anders Ygeman, kallas till KU-förhör med anledning av IT-skandalen på Transportstyrelsen, erfar Expressen.
600.000 bilar riskerar körförbud med nya regler
Transportstyrelsen räknar med att 600.000 fordon riskerar körförbud när nya besiktningsregler träder i kraft den 20 maj.
Tusentals fordon riskerar körförbud när nya reglerna börjar gälla: "Datumet kan vara felaktigt"
Enligt statistik från Transportsyrelsen så får under våren 15 300 fordon i Västernorrland en nya period för besiktning. I glappet mellan de nya och gamla reglerna så gäller det att se upp så bilarna inte får körförbud, skriver Transportstyrelsen.
Nya uppgifter: Skandalen skadade Sveriges försvar
Under sommaren omskrevs IT-skandalen på Transportstyrelsen flitigt i media.Nu framkommer nya uppgifter som visar att Sveriges försvar skadades, skriver Dagens Nyheter som tagit del av handlingar från Försvarsmakten.
It-skandalens skada på försvaret en nyhet för riksdagen
Att Sveriges försvar skadats av it-skandalen på Transportstyrelsen har inte redovisats tydligt för riksdagen. Det säger ordföranden för riksdagens försvarsutskott Allan Widman (L).
It-skandalen skadade Sveriges försvar
För första gången framkommer att svenska myndigheter skadades av it-skandalen på Transportstyrelsen i somras.
Läs mer om Transportstyrelsen.
It-skandalen har skadat Sveriges försvar
Allt sedan it-skandalen på Transportstyrelsen avslöjades i somras har svenska myndigheter svarat undvikande på om den orsakat skador. Men nu kan DN visa dokument från Försvarsmakten som slår fast att Sveriges försvar har skadats.
Mats kritisk – efter märkliga telefonsamtalet: Blev paff
En dag blev Mats Hansson, utanför Kristianstad, uppringd av en person med samma namn.– Han sa att han hade fått mitt läkarutlåtande och läkarintyg på posten, berättar Mats.Bakgrunden: Transportstyrelsen hade skickat Mats läkarintyg till fel adress.– Jag tyckte det var mycket olustigt – så får det inte gå till, säger han.
Läs mer om Kristianstad och Mats.Bakgrunden.
Så mycket kostar det att bryta mot mobilförbudet
1 500 kronor.Så mycket kostar att ratta bilen med ena handen och använda telefonen med den andra.– Det är väldigt många som ringer och har frågor i dag, säger Monica Näslund på Transportstyrelsen.
Transportstyrelsen uppmanar anställda att inte ta emot pris
Flera medarbetare på Transportstyrelsen har nominerats till ett pris för sin hantering av skandalen på myndigheten som briserade förra sommaren. Nu uppmanar Transportstyrelsen sina medarbetare att inte dyka upp på prisutdelningen som sker på torsdag kväll.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Säpo-chefen: Finns fortfarande förhöjt terrorhot mot Sverige
Terrorhotet mot Sverige är fortfarande förhöjt. Varannan dag tar Säkerhetspolisen emot tips från allmänheten om personer som uppges planera terrorattentat. Det säger Säpo-chefen Anders Thornberg i en intervju med DN. Han kommenterar också myndighetens roll i it-skandalen på Transportstyrelsen. – Vi har gjort precis vad som på oss ankommer.
Ewa Stenberg: Uppenbart att it-skandalen skadat svensk säkerhet
Transportstyrelsen bedömer risken som uppenbar att hemliga uppgifter kan ha spridits vidare, i en intern och delvis hemlig rapport. DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på tre frågor om skadan och effekterna av skandalen.
Läs mer om Ewa Stenberg.
Transportstyrelsen: Uppenbar risk att hemliga uppgifter spridits vidare
Transportstyrelsen bedömer risken som uppenbar att hemliga uppgifter kan ha spridits vidare. Det framgår av den del av myndighetens kartläggning som hittills inte har offentliggjorts.
Ewa Stenberg: Fyra viktiga frågor som kräver svar
I dag börjar riksdagens konstitutionsutskott sin granskning av säkerhetsskandalen på Transportstyrelsen. Trots att två ministrar har fått gå och det har skrivits spaltmeter är kärnfrågorna lika obesvarade som när skandalen briserade i juli. Här är de fem största frågetecknen:
Läs mer om Transportstyrelsen.
KU-förhören om it-skandalen inleds
Regeringens värsta kris under mandatperioden ska nu upp till granskning. På torsdagen inleder Konstitutionsutskottet, KU, utfrågningarna av huvudpersonerna i it-härvan kring Transportstyrelsen. – Det är definitivt den största granskningen den här mandatperioden, säger KU-ordföranden Andreas Norln (M).