Tre

Morden i Hallonbergen – i dag faller dom

Nu kommer domarna mot de åtta unga män som har åtalats för tre mord i Hallonbergen utanför Stockholm. Utöver misstankar om mord är flera av männen misstänkta för andra brott, bland annat vapenbrott och narkotikabrott.
Läs mer om Hallonbergen och Stockholm.

Trump har skrivit under – statsapparaten kan öppna

USA:s president Donald Trump har skrivit under den överenskommelse som innebär att statsapparaten kan öppna igen, rapporterar bland andra CNN. Statsapparaten har varit nedstängd i nära tre dygn innan förslaget röstades igenom i senaten och representanthuset under måndagen.
Läs mer om CNN och Donald Trump.
Alvik vann basketderbyt mot AIK
Alvik Basket stärkte greppet om att sluta i topp tre i Basketligan dam genom seger 79–64 i derbyt mot AIK. Det var lagets åttonde raka seger.
Läs mer om AIK och Basketligan.
Falska 50-eurosedlar i omlopp i Malmö
En sedelpress som matar fram falska 50-eurosedlar tycks vara i drift. Malmöpolisen har fått in tre anmälningar där den eurovalören nyligen använts vid betalning på två restauranger och en bensinstation.
Läs mer om Malmö.

Skott avlossade under biljakt

Polisen har avlossat skott under en biljakt på E18 utanför Enköping, skriver Aftonbladet.Tre personer under 18 år i en stulen bil har gripits.
Läs mer om Aftonbladet.Tre, E18 och Enköping.
Nära 9 000 i kö till operation på Karolinska
8 700 patienter står just nu i operationskö till Karolinska universitetssjukhuset – nära en fjärdedel är barn. Fler än tre gånger så många har väntat längre än 90 dagar på behandling och operationer, jämfört med 2014. Nu måste andra sjukhus, som själva har stora problem, hjälpa till.
Läs mer om Karolinska.
Daniel, 35, avled efter uppskjuten canceroperation
Rebecca, 7, saknar honom varje dag. – Pappa var rolig ända tills han fick ligga på sjukhus. Men han var rolig då också. Daniel Bezatto, 35, fick canceroperationen uppskjuten i tre månader. När hans mage till slut öppnades på Karolinska universitetssjukhuset i Solna var det för sent. Familjen hävdar att han fick vänta för länge – sjukhuset uppger att köer inte var orsaken.
Läs mer om Karolinska och Solna.
Eleverna gör succ med hunddagis på skolan
Elevernas egenstartade hunddagis blev en sådan succ att skolan inför det permanent. Kanske blir gymnasiet därmed först i Sverige att erbjuda personalen hunddagis på jobbet.– Det sprider så mycket glädje, säger Maja Kawka, en av de tre eleverna som håller i hunddagiset.
Läs mer om Maja Kawka och Sverige.
Sköt ihjäl Sandra 2012 – misstänks för gängmord
Sandra Litzell var bara 17 år när hon 2012 sköts till döds av sin pojkvän i Sollentuna norr om Stockholm. Mannen dömdes inte för mord, utan vållande till annans död. Straffet: tre års fängelse. Nu, sex år senare, sitter mannen häktad, misstänkt för inblandning i ett gängrelaterat mord, skriver Aftonbladet.
Finns ingen gemensam och naturlig kontaktyta
Knivmordet på en 21-årig man i Helsingborg är högprioriterat för polisen – som tagit in extra utredare.Av de tre personer anhållits uppges ingen av dem röra sig i samma krets som 21-åringen.– De har ingen gemensam och naturlig kontaktyta, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i Helsingborg.
Läs mer om Helsingborg och Åsa Emanuelsson.
Misstänkte mördaren gömde sin hemlighet
Han misstänks ha mördat en kvinna i motionsspåret – sedan höll 20-åringen, av allt döma, sin mörka hemlighet för sig själv i nästan tre månader.– Det finns ingen som vi vet att han berättat det för, säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson.När den unge mannen insåg att polisen var honom på spåren valde han att utan förklaring ta sitt liv.
Farligt bygga försvaret på gissningar om sannolikhet
Planeringen av Sveriges försvar måste utgå från de reella militära förmågorna hos potentiella angripare – inte från gissningar om sannolikheten för ett angrepp. Sådana bedömningar bör avskaffas i försvarspolitiska sammanhang, skriver tre ledamöter av Kungl Krigsvetenskapsakademien.
Flera bilar i krock – vägen helt avstängd
Tre personbilar är inblandade i en krock på väg 108.Trafiken är avstängd i båda riktningar och ambulans har skickats till platsen.
Trafikstörningar efter krock mellan tre bilar
Tre personbilar har krockat och polisen är på väg dit.Det råder begränsad framkomlighet vid olycksplatsen.
Så grundade Axel Oxenstierna Riksarkivet
Häromdagen kom årets första frimärken. De vackraste ryms på ett blad till Riksarkivets 400-årsjubileum. Tre märken avbildar vackra läderband, en tidig karta och snirklig skrift genom ett förstoringsglas. Över märkena vakar Axel Oxenstierna, arkivets grundare.
Pamela Andersons ilska mot tv-profilen
Pamela Anderson intervjuades i tre timmar av tv-profilen Piers Morgan.Men nu reagerar den tidigare Baywatch-profilen hur han valt att framställa henne i intervjun.– Den har blivit reducerad till att bara handla om min kropp och män, har Pamela Anderson sagt enligt Daily Mail.
Tre topp-cio:er du inte får missa på CIO Trend 2018
Svevia laborerar med drönare och Hololens, Lantmäteriet bygger blockchain och SKF satsar på IoT. CIO:erna Emil Dahlin, Anna Eriksson och Johan Tömmervik talar i Stockholm den 22 februari.
Filip, 14, bäst någonsin i Sverige: Gudabenådad
Fjortonårige Filip Nyberg är bäst i svensk hockeyhistoria – i en bemärkelse.Talangen gjorde tre mål på tolv sekunder (!) för sitt Guldsmedshytte SK.– Han är en gudabenådad talang när det gäller målskyttet, säger tränaren Leif Svensson till Nerikes allehanda.
JUST NU: Djokovic slås ut i jätteskräll
Stortalangen Hyeon Chung är klar för kvartsfinal i Australian Open.21-åringen stod för en av turneringens största skrällar när han slog Novak Djokovic i tre raka set.Där ställs sydkoreanen mot den andra stora överraskningen: Tennys Sandgren.
Ny skattetjänst – lättare deklarera för såld bostad
Det ska bli lättare att deklarera en såld bostad.Nu lanserar Skatteverkets tre nya tjänster som ska hjälpa till:Beräkna vinst eller förlust, beräkna avdrag för förbättringsutgifter – samt en uppskovsguide.
Krossade rekordet – och vann tre miljoner
Magi under sadel.Traders tog hem Prix de Cornulier efter en makalös styrkedemonstration.Svenskhoppet Reckless slutade i den stort slagna klungan.
Läs mer om Cornulier och Prix.
Tecken i tiden – tillbaka till Myten om Wu Tao-tzu
I tre år har Stefan Jonsson samtalat med Sven Lindqvist om hans författarskap. Boklördag publicerar ett utdrag ur boken Sanningskonst. Kapitlet handlar om Myten om Wu Tao-tzu, den epokgörande essäboken som är lika aktuell i dag som för 50 år sedan.
SHB sänker tre aktier
Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för ett gruvbolag, ett mediebolag samt ett forskningsbolag.
USA:s tvillingpar ska laga krossade hjärtan i OS
Wesley Chapel. Efter två raka förluster i OS- finalerna mot Kanada ska USA vinna i år. Precis som Daniel och Henrik Sedin varit viktiga i Tre Kronor litar USA på sitt tvillingpar Jocelyne och Monique Lamoureux. – Som att få sitt hjärta krossat och bli dumpad, jämför Jocelyne känslan att förlora två OS-finaler.