Trots

IMF tror på global ljusning – Trump bidrog

DAVOS | Mötet börjar med lovande nyheter – trots snökaos som lett till förseningar – Internationella valutafonden höjer den globala tillväxtprognosen i år och nästa år. – Den globala tillväxten har ökat sedan 2016 och allt pekar på att det fortsätter, sade IMF-chefen Christine Lagarde.
Läs mer om Internationella och Trump.

Humöret på topp bland världens vd:ar

Trots klimathot och Brexit har andelen optimister bland företagsledare aldrig varit så hög som den är nu – nära 6 av 10 bedömer att global ekonomisk tillväxt kommer att förbättras det närmaste året. Det visar den årlliga undersökning som konsultjätten Pwc gjort.
Läs mer om Brexit och Pwc.
Tillfällig lösning väntas öppna USA:s statsapparat
Trots intensiva förhandlingar gick USA på måndagen in på sitt tredje dygn med en nerstängd statsapparat på måndagen. Vid lunch amerikansk tid uppgav senatens ledare att de kommer rösta igenom en tillfällig budgetlösning till 8:e februari. Inom kort väntas nu statsapparaten öppna igen.
Läs mer om USA.
Konsertrecension: Poplöftet Sigrid charmar även skeptiker
Efter att Sigrid har utropats till BBC-hopp trots att hon kommer från ett land som Norge är upphetsningen runt henne stor, men på Debaser framstår hon ännu som en mycket ung artist.
Läs mer om Debaser, Norge och Sigrid.

Bokrecension: Skrämmande relevant 100-årig science fiction

Fyra science fictionnoveller av H G Wells, Ray Bradbury, Philip K Dick och Ursula K Le Guin har kommit i en vacker liten novellutgivning. De är fortfarande skrämmande relevanta, trots att den äldsta av dem är över hundra år gammal.
Giftmördade Kim Jong-Uns halvbror – riskerar dödsstraff
Det har snart gått ett år sedan Kim Jong-Uns halvbror, Kim Jong-Nam, mördades på den internationella flygplatsen i Kuala Lumpur.Kvinnorna som misstänks ha gnuggat det dödliga nervgiftet i Kim Jong-Nams ansikte nekar till mordanklagelsen och hävdar att de trodde att de var med i ett dolda kameran-program. Regimen i Nordkorea förnekar all inblandning i mordet, trots misstankar om att landets underrättelsetjänst tränat kvinnorna och planerat attacken.På måndagen återupptas rättegången mot de två kvinnorna – som kan dömas till döden.
Pizzoni Elfving hoppas på VM-spel
Hammarbyspelaren David Pizzoni Elfving har inte gett upp hoppet om att få spela bandy-VM i Ryssland i månadsskiftet januari/februari trots den otäcka smällen i mötet med Edsbyn i söndags. Pizzoni Elfving har fått diagnosen hjärnskakning. – Jag vet inte om om den bedöms som lindrig eller inte. Men jag följer hjärntrappan som jag fått med mig från sjukhuset, säger Pizzoni Elfving till DN.
Tom Bradys Patriots möter Eagles i Super Bowl 52
Tampa. Tom Brady gjorde det igen. Trots en handskada vände han semifinalen mot Jacksonville och tog för åttonde gången sitt New England Patriots till Super Bowl. Fem av dem har han vunnit. Den 4 februari möter Patriots Philadelphia Eagles inomhus i Minneapolis i 52:a Super Bowl.
Läs mer om Jacksonville och Super Bowl.
Martina, 40, mördade två – så lever hon i fängelset
Martina Kveldstad dömdes för att ha mördat både sin väninna och mamma.Under åren i fängelset har hon upprepade gånger tilldelats varningar, för bland annat droginnehav.Nu har hon ansökt om besökstillstånd för sin pojkvän – som under flera år har suttit i fängelse, dömd för våldsbrott.Kriminalvården anser att pojkvännen kan äventyra säkerheten eller vara till skada för den intagna eller annan. Trots det har Kveldstad fått sin förfrågan godkänd.
Läs mer om Kveldstad.
Loke, 4, får dödliga anfall – nekas assistans
Loke får livshotande kramper flera gånger om dygnet.Fyraåringen är en av flera tusen personer – som trots läkarintyg – nekats eller fått den statliga assistansen indragen de senaste åren.– Det kommer en dag när jag inte orkar mer och kollapsar. Och jag vet inte om det är jag eller Loke som kollapsar först, säger Lokes mamma Michelle Jansson till TV4:s Kalla fakta.
Läs mer om Loke och Michelle Jansson.
Krisen olöst: Veckan börjar med stängd stat
Trots intensiva förhandlingar under söndagskvällen lyckades kongressen inte lösa USA:s budgetkris. Under måndagen kommer den nerstängda staten märkas tydligare för amerikaner då myndighetsfunktioner ligger nere. Båda partierna riskerar få skulden.
Alvin, 1 mån, dog efter sjukhusmiss
Blott en månad gammal dog Alvin i kikhosta.Trots upprepade vårdbesök tog sjukvården inte mamma Sofia och pappa Mattias oro på allvar – utan trodde Alvin var förkyld. Nu kritiseras Region Skåne.– Våra dagar som skulle vara fyllda med glädje tillsammans med vår son byttes mot den djupaste sorg. Det var en fruktansvärd tid, säger föräldrarna.
Läs mer om Alvin, Region Skåne och Sofia.
Läkare om vårdkliniken: Hemskt om den försvann
Trots ett tilltagande flöde av sjukskriven vårdpersonal – den vårdklinik som jobbar för just denna grupp kan komma att avvecklas. – Det vore hemskt om Ersta inte fick fortsätta. Här görs fantastiska insatser så att utbränd personal orkar återvända till sina jobb, säger Tone Fokstuen, cancerläkare på Radiumhemmet i Solna.
Stressklinik för vårdpersonal kan försvinna trots högt tryck
Allt fler läkare och sjuksköterskor drabbas av utmattningssyndrom. I Stockholm finns landets enda stressmottagning för vårdpersonal och där har antalet patienter fördubblats på tre år. Men nu finns planer från den styrande landstingsalliansen att lägga ned verksamheten från 2019.
Tusen trotsade kylan i marsch för kvinnorätt
Trots att söndagen var en av vinterns kallaste dagar i Stockholm fylldes Norrmalmstorg när Kvinnomarschen för andra gången arrangerades i stan. För ett år sedan var Donald Trump fokus för ilskan – i år uppmärksammades även en skev kvinnosyn på hemmaplan.
Börshajarna har hittat nya byten
Trots det episka raset i Fingerprints aktie under förra året räknar många aktieproffs med fortsatt kursfall, visar blankningsstatistiken. Men fler bolag väntas få det tufft framöver - bland annat två folkaktier.
Så förstår du dig på sorg
Trots att många av oss kan prata öppet om döden har vi fortfarande mycket att lära om hur vi på bästa sätt kan hantera dess efterdyningar: sorgen, den naturliga reaktionen på att förlora en närstående.
Lotta bröt ryggen – nu har hon tvillingar
Smällen från vågen gjorde ont, men Lotta Engman tänkte inte så mycket på vad smärtan innebar – tills hon fick beskedet att flera kotor förstörts och hon var en hårsmån från att hamna i rullstol.Hon valde att möta motgångarna med styrka och i dag är hon nybliven tvillingmamma, trots att en graviditet innebar en risk för ryggen.– Det tog många år att kunna landa i allt och inse att jag inte är värdelös, säger hon.
Läs mer om Lotta Engman.
Franskt målvaktsspöke skrämde svenska skyttarna
Vincent Gerard lär de svenska spelarna inte glömma i första taget. Den franske målvakten var främsta orsaken till att Frankrike kunde vinna den viktiga matchen mot Sverige med 23–17 (10–8). Trots förlusten finns fortfarande chansen till semifinal för Sverige.
Läs mer om Frankrike och Sverige.
Southwind Feji överlägsen igen
Southwind Feji var stor favorit i stoloppet på Romme – och hon visade varför.Trots att det blev dödens hela loppet så vann hon överlägset.– Jag har ju sagt att det nog är den värsta häst jag kört, sa kusken Mikael J Andersson i TV4-sändningen.
Läs mer om Mikael J Andersson och Romme.
Motståndarna i tårar efter skräckskadan
James McCarthy råkade ut för en mardrömsskada i Premier League-matchen mellan Everton och West Bromwich.Den skadeförföljda mittfältaren bröt benet när han skulle blockera ett skott från Saloman Rondon.Rondon i gråter floder, trots att han inte kan skyllas för skadan, skriver Gary Lineker på Twitter.
Självmorden fortsätter minska i Japan
Under 2017 tog 21.140 japaner sitt liv. Trots den höga siffran innebär det en minskning för åttonde året i rad.
Läs mer om Japan.
Fick de svar han ville ha
GÖTEBORG. En lovande första halvlek.En svårbedömd andra eftersom Blåvitt gjorde nio byten.Trots 1–3-förlusten var nye tränaren Poya Asbaghi nöjd med mycket av det han fick se av sitt nya lag.– Ser man till första halvlek gör vi många saker väldigt bra, säger han.
Läs mer om Blåvitt och Poya Asbaghi.
Tung start för nye Asbaghi i Blåvitt
Tung start för nye tränaren Poya Asbaghi i IFK Göteborg.Trots ledning med 1-0 föll Blåvitt i träningsmatchen mot Ålborg med 1-3.Andra halvleken förrycktes av en mängd byten.