Trots

Tre klasser blev lösningen på Pekings folkproblem

Ett dystopiskt framtidsscenario om det nygamla klassystemet och en melankolisk skildring av ett samhälle på väg att spricka. Marit Furn läser två samtida kinesiska romaner som trots censuren tar upp samtidens avigsidor och problem.

Läkare fejkade anställning – upptäcktes efter två dygn

En läkare dök oanmäld upp på Sahlgrenska universitetssjukhuset och började jobba, trots att hon inte var anställd. Det rapporterar sjukhuset i en anmälan till Ivo.Läkaren hann jobba i två dagar innan hon blev påkommen, uppger nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Ivo.Läkaren, Sahlgrenska och Siren.
Intresse från hockeyallsvenskan - trots det väljer kvalitetsbacken att stanna i KHC: "Ett bra ställe"
Ludvig Karlsson hade intresse från toppklubbar i hockeyettan och från klubbar i allsvenskan. Ändå väljer succébacken från förra säsongen att förlänga kontraktet med Köping Hockey.
Läs mer om KHC och Köping Hockey.
Johan Schück: Trots att Riksbanken ligger kvar på minus är höjda boräntor att vänta
Tre frågor om Riksbankens räntebesked till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück:
Läs mer om Johan Schück och Riksbanken.

Trots ny miljardvinst – 1500 jobb hotade på Vattenfall

Vattenfall gjorde en vinst på 4,2 miljarder kronor under första kvartalet. Därmed fortsätter statens kraftjätte återhämtningen efter åren av förluster, som ändå sjösätter ett stort sparprogram.
Läs mer om Vattenfall.
Så tycker outsourcingköparna om sina leverantörer – molnjättarna allt populärare
Trots sina standardiserade tjänster så är det de amerikanska molnjättarna som är raketer när kundnöjdheten på den nordiska outsourcingmarknaden sätts under lupp i en stor undersökning.
Så tycker outsourcingköparna om sina leverantörer - molnjättarna allt populärare
Trots sina standardiserade tjänster så är det de amerikanska molnjättarna som är raketer när kundnöjdheten på den nordiska outsourcingmarknaden sätts under lupp i en stor undersökning.
Så tycker outsourcingköparna om sina leverantörer – molnjättarna allt populärare
Trots sina standardiserade tjänster så är det de amerikanska molnjättarna som är raketer när kundnöjdheten på den nordiska outsourcingmarknaden sätts under lupp i en stor undersökning.
Väljarna på Grönland: Vi vill slippa Danmark
Rösträkningen är ännu inte färdig efter tisdagens val på Grönland, men det mesta tyder på att det socialdemokratiska partiet Siumut fortsätter regera, trots att det backade i valet. Väljarna sänder en tydlig signal om att de vill skynda på processen med att göra ön helt självständig.
Läs mer om Danmark, Grönland och Siumut.
Facebooks vinst större än väntat – trots skandalen
Facebooks intäkter var bättre än väntade under det första kvartalet 2018.Trots den beramade dataläckan har runt 70 miljoner nya användare strömmat in till plattformen.Vilket inneburit kraftigt växande annonsintäkter.
Trots bristen – färre vill utbilda sig till lärare
Trots lärarbrist och stora ansträngningar att utbilda fler lärare är det färre som sökt till höstens lärarutbildningar. Olyckligt, anser Universitets- och högskolerådets generaldirektör Karin Röding.
Drog vinstlotten ifjol - trots femtevalet i draften: "Stor effekt på vår strategi"
Rasmus Dahlin och Elias Pettersson. Foto: Bildbyrån På lördag är det dags för draftlotteriet som avgör vilka lag som kommer få välja först i NHL-draften runt midsommar.
Facebook går starkt trots krisen
Hur klarade sig Facebook genom Cambridge Analytica-skandalen? Sett till det finansiella resultatet för första kvartalet i år är svaret: Bra.
Trots allt - en på det hela taget välskött kommun
Detta är en debattartikel. Det betyder att innehållet är skribentens egna uppfattning. Trots allt - en på det hela taget välskött kommun Debattartiklar. En saklig granskning av de kommunala verksamheterna i Lycksele är bra.
Läs mer om Debattartiklar och Lycksele.
Michael Winiarski: Macrons smicker kan ha räddat Iranavtalet med USA
Kan kärnenergiavtalet med Iran trots allt räddas? Donald Trump antydde under Emmanuel Macrons statsbesök i USA att han inte helt utesluter att avtalet kan överleva, under förutsättning att det utvidgas till att också sätta gränser för Irans regionala ambitioner och missilprogram.
Läs mer om Iran, Iranavtalet och USA.
1,8 miljoner fler museibesökare på två år
Trots att museibesöken vid de museer som är statliga - eller tar emot statliga b...
Nyedshov fick glädjebesked
FOTBOLL Under onsdagen blev det klart: Molkoms IP håller redan nu, trots den långa vintern, för att spelas fotboll på. Därför kommer Nyedshovs herrlag kunna spela sin hemmapremiär i division 5 östra, mot Bråten, på sin hemmaplan på söndag.
Läs mer om Bråten.
JUST NU - PÅ FD: Linus Hallenius i lång intervju: "Jag är mycket lyckligare"
Ekonomisk kris och uträknade på upptaktsträffen. GIF Sundsvall har trots det fått en bra start på säsongen och är obesegrade.
EU står upp för Iran-avtalet
Kärnavtalet med Iran ska inte omförhandlas, fastslår EU:s utrikeschef, trots orden från presidenterna Trump och Macron i Washington.
Hoppas på det bästa, vara beredd på det värsta
Nordeachefen höjer varningsflagg för konjunkturen och för bostadsmarknaden. Trots att Casper von Koskull säger sig vara positiv i grunden har han varit försiktig med bolån och med att låna ut pengar till de bostadsutvecklare som nu vacklar vid ruinens brant.
Läs mer om Casper och Koskull.
Skottdramat på Nordost: 23-åring släppt ur häktet - men är fortfarande misstänkt
Han greps samma natt som skotten ekade på Nordost den 19 mars. Men efter en månad i häktet släpps nu en av männen - trots att han fortfarande är misstänkt på sannolika skäl.
Läs mer om Nordost.
Förloraren Backlund drömmer om VM-guld
Drömmen har inte falnat trots alla år som passerat. Mikael Backlund strävar fortfarande efter att vinna något stort och allra närmast handlar längtan om VM-guld. – Det skulle betyda oerhört mycket, säger han.
Läs mer om VM-guld.
Åklagaren efter domen: Ett fall som krupit mig under skinnet
På onsdagen förkunnade rätten att man dömer Peter Madsen till livstids fängelse för att mördat journalisten Kim Wall.Peter Madsen berättade omgående via sin advokat att han tänker överklaga domen, men det var trots det en nöjd åklagare som mötte medierna utanför rättssalen.– Kim Wall var ett fullständigt oskyldigt offer, säger åklagaren.
Läs mer om Kim Wall.Peter och Peter Madsen.
JUST NU - PÅ FD: Trots Bajens jättesatsning - når inte publikrekord
Hammarby gör sin ekonomiskt största satsning någonsin. Och man skräller direkt, serieledning efter fem omgångar. Publikt däremot ingen omedelbar rekordnivå - trots fortsatt höga siffror.
Peter Madsen döms till livstids fängelse
Peter Madsen dömdes på onsdagen till livstids fängelse för mord på Kim Wall.Han har lämnat flera olika versioner till hur hon dog – den tredje, att hon förgiftats av koloxid, höll han fast vid i rätten.Trots detta fälldes han.– Rätten bedömer att den tilltalade styckade kroppen för att dölja sitt brott, säger rättens ordförande Annette Burkø.
Läs mer om Annette Burkø och Kim Wall.Han.