Trump

Trump: Jag nämnde aldrig Israel

I dag svarade Donald Trump på anklagelsen om att han skulle ha pekat ut Israel som källan till hemligstämplad information när han mötte Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i Ovala rummet. Och han gjorde det med Israels president Benjamin Netanyahu vid sin sida.
Påven möter Trump som han kallat inte kristen
När USA:s president fortsätter sin resa till Europa på onsdag kommer Donald Trump att möta den man som för ett år sedan anklagade honom för att inte vara kristen – påven Franciskus.
Läs mer om Donald Trump, Europa och Trump.
Viral bild får Trump att framstå som häxmästare
Sex händer på ett lysande klot. Bilden som togs på USA:s president Donald Trump under hans besök i Saudiarabien blev snabbt viral och fick twittrare att referera till skurkar i serieböcker och filmer.
Läs mer om Donald Trump, Saudiarabien och Trump.

Överraskningen: Kungen bär sin egen väska

JAKARTA. Flera indoneser kunde inte tro sina ögon när kung Carl Gustaf klev av planet från Stockholm. Sveriges kung bar på sin egen väska. Han jämförs också med president Donald Trump som i motsats till Carl Gustaf lever lyxlix, enligt indonesiska medier.
Michael Flynn vägrar lämna ut dokument
Donald Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn kommer att vägra ge senatens underrättelseutskott tillgång till sina personliga dokument. Flynn har stämts inför kommittn som utreder Trump-kampanjens eventuella kopplingar till Ryssland.
Läs mer om Michael Flynn och Ryssland.
Kritik mot Melania efter orden om Saudiarabien
Under ett statsbesök hyllade Melania Trump bemyndigandet av kvinnor i Saudiarabien.Ett land där kvinnor inte får utbilda sig utan godkännandet av en man eller köra bil.Nu kritiseras Melania Trump för sitt uttalande i sociala medier, skriver Mashable.
Trump vill ena Saudiarabien och Israel - mot Iran
Donald Trump genomförde på måndagen den första flygningen någonsin mellan Riyadh och Tel Aviv.Nu är han fast besluten om att ena de forna fienderna - mot Iran.– Jag har sett en sådan annorlunda inställning mot Israel från länder som för inte så längesedan inte gillade Israel särskilt mycket. Det är väldigt positivt, säger Trump under ett tal.Redan när Trump landade i Israel bröt en parlamentledamot mot reglerna - och tog en selfie med presidenten.
Live:Trump i Israel
Läs mer om Israel.
Trump ville landa sin helikopter på Masada-klippan
Inför USA:s president Donald Trumps statsbesök i Israel hade han begärt att få landa med helikopter på Masada-klippan, en antik fästning, för att hålla ett tal där. När han blev upplyst om att han inte kunde landa en helikopter på den världsarvsklassade ruinen, ställde han in utflykten och håller talet på Israel-museet i Jerusalem i stället.
Här landar Trump i Mellanöstern
Donald Trump landade på måndagen i Israel. Här hoppas USA:s nye president föra seriösa fredssamtal med båda sidor. - Vi har framför oss ett unikt tillfälle, säger han vid flygplatsen i Tel Aviv.
Läs mer om Israel, Mellanöstern, Tel Aviv och Trump.
EU-kommissionären: Får försöka hantera honom
Svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström tror inte på något nytt snabbt handelsavtal mellan EU och USA.Under ett möte med journalister i Bryssel i dag, inför president Donald Trumps besök senare i veckan, sa hon också:– Trump har inte riktigt sjunkit in... men man får försöka hantera honom.
Läs mer om Bryssel.
Trump en ovälkommen gäst – protester i Bryssel
BRYSSEL. En ovälkommen gäst är på väg.När Donald Trump anländer till EU:s huvudstad Bryssel på onsdag eftermiddag väntas 10 000-tals människor delta i protestmarschen Trump not welcome – i så kallade pussy hats.Samtidigt förbereder sig de 28 Natoländernas stats- och regeringschefer, bland dem Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, för det första mötet med presidenten.
Nathan Shachar: Varken Netanyahu eller Abbas tror Trump om att kunna lösa konflikten
Jerusalem. Efter två angenäma dygn i den saudiska huvudstaden väntas Donald Trump landa på Ben Gurion-flygplatsen intill Tel Aviv vid middagstid på måndagen.
Trumps Israel-besök mer hysteriskt än historiskt
Trump säger sig ha som mål att hitta en slutgiltig lösning på Israel-Palestina-konflikten. Men i israeliska medier beskrivs mötet snarare som hysteriskt än historiskt. Och Trumps planerade möte har redan skapat irritation.
Trump: Kör ut dem!
USA:s president Donald Trump hade ett tydligt budskap om terroristerna till arabvärlden. Kör ut dem upprepade han flera gånger under sitt tal i Saudiarabien.
Läs mer om Donald Trump och Saudiarabien.
Trump landar i Israel med sin fredsplan
JERUSALEM. Donald Trump tänker fixa fred och skriver historia redan när han landar i Israel i dag.För han kommer med det första direktflyget någonsin mellan Saudiarabien och Israel.
Läs mer om Israel och Saudiarabien.
Trump i Israel kan ge nytt liv åt fredsprocessen
Kan den oförutsägbare Donald Trump på något oväntat vis få liv i fredsprocessen i Mellanösternkonflikten? En antydan till svar kanske kommer nu när USA:s president besöker israeliska och palestinska toppledare.
Trump i Israel: Nytt liv i fredsprocessen?
Kan den oförutsägbare Donald Trump på något oväntat vis få liv i fredsprocessen i Mellanösternkonflikten? En antydan till svar kanske kommer nu när USA:s president besöker israeliska och palestinska toppledare.