Trump

Ivanka Trump anklagas för plagiat – tvingas vittna

Ivanka Trump ska vittna i rätten efter att hennes företag anklagats för att ha plagierat skodesigner, enligt CNN.Ett italienskt designföretag anser att presidentdottern imiterat flera skomodeller.

Laura Tyson: Goda jobbutsikter – för robotar

KOLUMNEN. Laura Tyson är professor vid universitetet i Berkeley och tidigare ekonomisk rådgivare till president Bill Clinton. Donald Trump har skyllt förlusten av jobb på handeln med andra länder. Men det är teknikutvecklingen som har varit den starkaste förändringskraften. Och utvecklingen fortsätter med stor kraft.
Läs mer om Berkeley och Bill Clinton.
Trump bryter tradition – bröt inte muslimska fastan
Vita huset iakttog den muslimska fastemånaden redan på Thomas Jeffersons tid och har gjort det årligen sedan Bill Clintons. I natt avslutades ramadan utan något högtidlighållande och därmed har Trumps administration brutit en tjugoårig tradition.
Trump: Obama gjorde inget mot Ryssland
Donald Trump anklagar Barack Obama för att ha struntat i att agera mot Ryssland trots att landet försökte störa USA:s presidentval. Trump, som kallat ryssinblandningen påhittad, tycks härmed ändra sig – men hans reaktion kommer på en artikel som just handlar om hur Obamaadministrationen ansträngde sig för att straffa Ryssland.

Ivanka Trump måste vittna om skodesign

En domare i USA har slagit fast att presidentdottern Ivanka Trump måste vittna inför domstol, i ett mål där hennes företag anklagas för att ha stulit designen på en sko från det exklusiva italienska skoföretaget Aquazzura.
Läs mer om Aquazzura, Ivanka Trump och USA.
Då ljög Trump – den definitiva listan
Donald Trump ljög eller uttalade sig missledande varje dag under sina första 40 dagar som president. Det rapporterar New York Times, som sammanställt presidentens lögner i en omfattande lista.
Läs mer om Trump.
NY Times: Trump ljög varje dag i 40 dagar
Donald Trump talade osanning varje dag under sina första 40 första dagar som president. Och lögnerna fortsätter. Detta enligt en lista som den starkt Trumpkritiska tidningen New York Times presenterar.
Läs mer om Trumpkritiska.
CNN skickade tecknare när Vita huset förbjöd videokameror
Trump-administrationen har delvis förbjudit fotografering i Vita husets pressrum. CNN, som behöver tv-bilder för sina sändningar, valde därför att skicka en tecknare till fredagens presskonferens.
Läs mer om Vita.
Trump antyder att han ville påverka Comey
Det fanns inga hemliga inspelningar av James Comey, medgav Donald Trump i veckan.Men i en ny intervju säger presidenten att det var fördelaktigt för honom att den förre FBI-chefen trodde att inspelningarna existerade.
Läs mer om Comey och Donald Trump.
Trump hävdar att han manipulerade Comey
Det var inte korkat, så mycket kan jag säga, säger Donald Trump om sin insinuation om att han skulle ha spelat in sina samtal med James Comey. I intervjun tycks han också medge till att han försökt skrämma den sparkade FBI-chefen.
Läs mer om Comey och Donald Trump.
Melanias iskalla drag mot Trump
Bilderna talar sitt tydliga språk.Melania Trump avskyr maken Donald och hans dotter Ivanka, enligt en expert på kroppsspråk.– Det finns absolut ingen kärlek där, säger Tracey Cox till irländska Independent.
Här chockar Trump golfvärlden
Här chockar president Donald Trump golfvärlden – och kör golfbil rakt över greenen.En svår synd enligt golfare – men nej, det blir nog inga repressalier för Trump.Han äger nämligen golfbanan själv.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Trump.Han.
Trump slirar på orden igen
USA:s president Donald Trump ifrågasätter opartiskheten hos den tidigare FBI-chefen Robert Mueller, den särskilde åklagaren med ansvar för Rysslandsutredningen.
Uppgift: CIA kände till Putins plan redan i augusti
Rysslands president Vladimir Putin beordrade personligen en operation för att hjälpa Donald Trump att vinna presidentvalet i USA – och CIA kände till det redan i augusti förra året.
Läs mer om CIA, Donald Trump, USA och Vladimir Putin.
CIA kände till Putins plan redan i augusti
Rysslands president Vladimir Putin beordrade personligen en operation för att hjälpa Donald Trump att vinna presidentvalet i USA – och CIA kände till det redan i augusti förra året.
Läs mer om CIA, Donald Trump, USA och Vladimir Putin.
CIA kände till Putins Trump-plan i augusti
Rysslands president Vladimir Putin beordrade personligen en operation för att hjälpa Donald Trump att vinna presidentvalet i USA – och CIA kände till det redan i augusti förra året.
Läs mer om CIA, Donald Trump, USA och Vladimir Putin.
Trivs jättebra: Melania Trumps ger sin första intervju som USA:s första dam
Det tog henne nästan fem månader att flytta in i Vita huset - och ännu längre att ge sin första intervju som USA:s första dam.Men på fredagen tog sig Melania Trump tid för en kort pratstund med det konservativa morgonprogrammet Fox Friends.
Läs mer om Melania Trump och Vita.
Vita husets rysshärva växande hot mot Trump
Det intrikata spelet kring de ryska kopplingarna, som hotar sabotera Trumps politiska ambitioner efter ett halvår vid makten, håller världen på spänn. Ryssland försökte påverka presidentvalet 2016 till Donald Trumps fördel, enligt FBI och CIA. Men konspirerade Trumps egna medarbetare med ryska agenter och hackers? Eller är historien fake news som presidenten hävdar?
Läs mer om CIA, FBI och Trump.
Sanna Torn Björling: Trump framställer sig själv som ett offer
ANALYS. Vita husets kontrollbehov bara ökar genom Trumps impulsiva nyckfullhet. Den minskade transparensen bidrar till rökridåerna kring administrationen. Om det drabbar Trump personligen är dock högst osäkert
Läs mer om Trump.
Kvinnor betalar dyrt när USA stryper aborthjälpen
Kolkata. Sapna var bara 16 år när hon blev våldtagen av sin dubbelt så gamla morbror. – Utan aborten hade mitt liv fallit i bitar, säger hon. Jag hade blivit utkörd, socialt utstött. I och med att president Donald Trump strypt biståndet till organisationer som stöder aborträtten riskerar nu miljoner kvinnor att gå det ödet till mötes.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Depp skämtade om att lönnmörda Trump
Skådespelaren Johnny Depp är i England för att presentera sin nya film men fick mest uppmärksamhet när han plötslig gav sig på Donald Trump.– När var det senast som en skådespelare lönnmördade en president?, frågade han sig, skriver USA Today.
Läs mer om Donald Trump, England och Trump.
Johnny Depp skämtade om mord på Trump
Skådespelaren Johnny Depp har hamnat i blåsväder efter att han inför en publik i Glastonbury, Storbritannien, på ett skämtsamt sätt antytt att han är för ett eventuellt lönnmord på den amerikanska presidenten Donald Trump.
Depp pratade om att lönnmörda Trump
Skådespelaren Johnny Depp är i blåsväder efter att ha pratat om USA:s president Donald Trump när han presenterade en film vid Glastonbury musikfestival i Storbritannien, rapporterar flera medier.