Trump

Kimmels hån mot president Trump

Årets Oscarsgala väntades bli den mest politiska på många år. Och det dröjde inte längre än till öppningen innan en strid ström av attacker kom – från självaste programledaren Jimmy Kimmel.
Läs mer om Jimmy Kimmel och Trump.

Jimmy Kimmel tackar Donald Trump: Kommer ni ihåg när Oscarsgalan var rasistisk?

Jimmy Kimmels inledningsmonolog på Oscarsgalan kom att fokusera på den senaste tidens politiska turbulens i USA.
Läs mer om Donald Trump, Oscarsgalan och USA.
Vita huset jagar läckor
Vita huset och Donald Trump jagar läckor bland sin egen personal. Det berättar flera läckor för CNN och Politico.
Läs mer om CNN, Donald Trump och Politico.
Blir en av de mest politiska Oscars
Förra året bojkottades Oscarsgalan av flera skådespelare på grund av mångfaldsbrist. I år väntas hårda tal mot Donald Trump - något som upprör presidentens supporters. – Det kommer bli en av de mest politiska Oscarsgalorna på flera år, säger en uppgiftslämnare om Oscarsgalan till The Telegraph.

Ivanka Trump om sin helg: Fantastisk

Vilken monsterrolig dag, Ivanka! På Instagram berättar Ivanka Trump om första dagen på Monster Jam tillsammans med barnen. Fantastisk första monstertruck-show, skriver hon.
Läs mer om Ivanka Trump, Ivanka och Monster Jam.
Det blir en historisk Oscarsgala för Sverige
Det blir en historisk Oscarsgala för Sveriges del. Inte sen Fanny och Alexander har vi haft chans på så många statyetter. Och om Ove ändå förlorar, så kan vi faktiskt skylla det på Donald Trump.
Barack Obamas miss i Linkedin-profilen
I januari svors Barack Obamas efterträdare Donald Trump in som USA:s president. Men på Obamas LinkedIn-profil står det fortfarande att han är president.
Dödade soldatens far vägrade träffa Trump
När Donald Trump ville tala med pappan till den Navy Seal-soldat som dödats i den första militära operation han själv godkänt som president blev svaret: Jag vill inte träffa presidenten.
Läs mer om Navy Seal-soldat och Trump.
Trump skär inte ned på socialbidragen
President Donald Trumps första budgetförslag kommer inte att innehålla några nedskärningar i socialförsäkringssystem som Social Security och Medicare, uppger USA:s finansminister Steven Mnuchin i en tv-intervju.
Heta förhoppningar i kyligt Hollywood
Los Angeles. Hannes Holm tycker att den egna En man som heter Ove är Bästa icke-engelskspråkiga film i nattens Oscarstävling, men han tvivlar på att den vinner. Sverige har fyra chanser att ta hem en statyett. Oscarsgalan handlar inte bara om utmärkelser, utan också om Trump – och Holm gav sig själv in i den politiska hetluften under helgen.
Heta förhoppningar i kyligt Hollywood
Los Angeles. Hannes Holm tycker att den egna En man som heter Ove är Bästa icke-engelskspråkiga film i nattens Oscarstävling, men han tvivlar på att den vinner. Sverige har fyra chanser att ta hem en statyett. Oscarsgalan handlar inte bara om utmärkelser, utan också om Trump – och Holm gav sig själv in i den politiska hetluften under helgen.
Ahmadinejad till Trump: Viktigt respektera kvinnor
Irans tidigare president Mahmoud Ahmadinejad inskärper i ett öppet brev för den amerikanske presidenten Donald Trump vikten av att respektera kvinnor.
Martin Jönsson: Om Fox-publiken slutar tro faller Trumps sista bastion
I sitt eskalerande krig mot medierna har Donald Trump konsekvent lyft fram Fox News som den enda trovärdiga nyhetskällan. Men om kärnpubliken på Fox börjar tvivla på det som sprids i kanalen kommer Trumps hårdföra linje att få problem.
Läs mer om Donald Trump och Fox.
Trump om valet: Riggat av Clinton
Demokraterna valde Hillary Clinton-stödde Tom Perez till ny partiordförande. President Donald Trump riktar nu hårda anklagelser mot utnämningen av Perez. Valet av ny partiordförande för Demokraterna var självklart helt 'riggat', skriver han på Twitter.
Allt fler skriver på för att Kalifornien ska lämna USA
Sedan Trump svors in som president har kampanjen Yes California fått ett uppsving. Allt fler skriver på uppropet om att delstaten ska få göra en Calexit och bli självständigt från USA.
Läs mer om Calexit, Kalifornien och USA.
Viktigt för Trump att Sverige havererar
Läs mer om Sverige och Trump.
Trump nobbar journalistmiddag
USA:s president Donald Trump tänker inte gå på Vita husets korrespondentmiddag i år.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Trump gläds över Demokraternas val
USA:s president Donald Trump uppmärksammade på Twitter att Thomas Perez valts till ny ordförande för Demokratiska partiet (DNC) i USA.