Trump

Skoog träffade Trump: Det var en bra dag

Som första svenska diplomat träffade FN-ambassadör Olof Skoog USA:s president Donald Trump. FN:s säkerhetsråd var på måndagen inbjudna till en lunch i Vita Huset. – Trump var på väldigt gott humör, säger Skoog.
Läs mer om Donald Trump, Skoog, Trump och Vita Huset.

Donald Trumps tydliga signal – till Nordkorea

Nu skickar Donald Trump en tydlig signal till Nordkorea. Samtidigt som diktaturen firar högtid anländer atomubåten USS Michigan till Sydkorea. Ubåten byggdes med kapacitet att avfyra kärnvapenspetsar och är utrustad med 154 Tomahawk kryssningsrobotar som kan attackera måltavlor på land.
Obama gjorde comeback – utan att kritisera Trump
Efter en semester på tre månader gjorde Barack Obama comeback på universitetet i Chicago. Som väntat avstod han från att kritisera president Donald Trump. Nu vill han hjälpa till att fostra nästa generations ledare.
Lättnad när fransmännen röstade som väntat
De franska väljarna röstade precis så som opinionsmätningarna spått – till stor lättnad för den skamfilade opinionsbranschen. Efter missarna om Trump och brexit var nervositeten stor inför det franska presidentvalet.
Läs mer om Trump.

Trumps nya bakslag – med Mexiko-muren

Donald Trump vill bygga en mur vid gränsen mot Mexiko - men ingen vill betala. Nu ändrar presidenten inriktning och säger att han är flexibel kring när muren ska byggas.
Läs mer om Mexiko och Mexiko-muren.
Siffrorna som får Trump att jubla – och rasa
Donald Trump närmar sig 100 dagar som president. Då visar nya undersökningar historiskt låga siffror: Trump har sämre stöd än någon annan president sedan 1945. Men samtidigt säger 96 procent av hans väljare att de skulle rösta på honom igen – och själv är han positiv.
Läs mer om Trump.
Bra lunch med president Trump
Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog har ätit lunch med Donald Trump. USA:s president hade på måndagen bjudit in medlemmarna i FN:s säkerhetsråd till Vita huset.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Vita.
Trump vill att FN skärper sanktionerna mot Nordkorea
FN:s säkerhetsråd måste vara redo att skärpa sanktionerna mot Nordkorea efter eskalerande spänningar kring landets robot- och kärnvapenprogram. Det är budskapet från USA:s president Donald Trump inför en lunch med FN-ambassadörerna från säkerhetsrådets medlemmar.
Obamas första tal som ex-president
USA:s förre president Barack Obama har legat lågt sedan han lämnade över posten till Donald Trump. Han har bland annat roat sig med att spela golf och semestrat på en privat ö i Karibien. Nu gör han sitt första offentliga framträdande som ex-president, skriver CNN.
Det nya världsläget i fokus på DN:s Utrikesdag
Vad är senaste nytt från FN-medlaren Staffan de Misturas om fredsförhandlingarna i Syrien? Hur ser förre utrikesministern Carl Bildt på Donald Trump som snart suttit hundra dagar som USA:s president? Och vad betyder det nya världsläget för nuvarande utrikesministern Margot Wallström? Det är några frågor som får sitt svar på DN:s Utrikesdag på tisdag kväll.
Frostigt mellan Ivanka och Melania Trump
Frostig. Så beskrivs den nya relationen mellan USA:s nya First lady – presidenthustrun Melania Trump och presidentdottern Ivanka, uppger brittiska Daily Mail – och hänvisar till två personer i kretsen kring familjen och Vita huset.
Trump kallar dåliga opinionssiffror för falska nyheter
Donald Trump fortsätter att kalla nyheter som inte är positiva till honom själv för fake news, falska nyheter. Detta sedan två opinionsundersökningar visat att Trump är den minst populäre presidenten i USA i modern tid.
Läs mer om Trump och USA.
Sverige hjälper Kalifornien trotsa Trump
Klimatminister Isabella Lövin har tecknat ett klimatavtal med Kalifornien. Syftet är att trotsa Trumps klimatskadliga åtgärder och hjälpa Kalifornien fortsätta vara USA:s spjutspets. Samtidigt har Sverige att lära av Kaliforniens elbilspolitik, säger Lövin.
Läs mer om Kalifornien, Lövin, Sverige och Trump.
Caitlyn Jenner: Jag röstade på Trump, men jag tänker inte spela golf med honom
Donald Trump bjöd nyligen ut Caitlyn Jenner på en golfrunda – men den före detta friidrottsstjärnan tackade nej av politiska skäl, säger hon i en intervju.
Läs mer om Caitlyn Jenner och Trump.
Xi till Trump: Ta det lugnt runt Koreahalvön
Kinas president Xi Jinping har i ett telefonsamtal med sin USA-kollega Donald Trump manat till försiktighet kring Nordkorea.
Jinpings uppmaning till Trump om Nordkorea
Konflikten mellan USA och Nordkorea trappades upp ytterligare under söndagen efter ett nytt utspel från Kim Jong-Un. Samtidigt manar nu Kinas president Xi Jinping Donald Trump till återhållsamhet i det spända läget med Nordkorea, skriver AFP på Twitter. Detta enligt ett telefonsamtal mellan de båda presidenterna.
Svenska ståljätten gav 10000 dollar till Trump
Svenska ståljätten SSAB donerade 10 000 dollar till Donald Trumps installationsceremoni. – Jag är mycket skeptisk till företagssponsring av politiska partier. Det kan inte ligga i svenska företags intressen att sponsra den globala politik som Trump för, säger Mats Karlsson, direktör för Utrikespolitiska institutet, till Aftonbladet.
Sviker Donald Trump de arga vita männen som röstade på honom?
Det talades ofta om arga vita män under förra årets valkampanj i USA och Donald Trump lyckades också mycket skickligt kanalisera den ilska som finns i just denna grupp när han i sina budskap lovade att ge dem tillbaka vad de anser sig ha förlorat de senaste decennierna.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Donald Trump får sämst betyg i modern tid
Donald Trump är den president i USA i modern tid som amerikanerna är minst nöjda med, enligt en undersökning som ABC News och Washington Post publicerar. Nu nobbar han den högtidsmiddag med journalister som äger rum på lördag då han varit president i 100 dagar.
Läs mer om USA och Washington Post.