Trump

Trump mötte 30 män för att diskutera kvinnofrågor

USA:s president Donald Trump samlade på torsdagen 30 lagstiftare för att diskutera kvinnors rätt till abort, mödravård och preventivmedel som en del av Trumps nya hälsovårdsreform. Titta på bilden och se om du upptäcker något märkligt – inga kvinnor är närvarande vid mötet.
Läs mer om Donald Trump.
Källor: Trump har inte stöd för att skrota Obamacare
Donald Trump skulle riva upp Obamacare på torsdagen – men efter ett internt uppror sköts omröstningen upp till på fredagen.Nu verkar Trump inte ha stöd nog för att stoppa Obamacare, enligt CNN.
Läs mer om CNN, Obamacare och Trump.
CNN: Trump har inte nog med röster för sin nya sjukförsäkring
President Donald Trump kan komma att drabbas av en stor motgång när Representanthuset röstar om den nya sjukförsäkring som ska ersätta Obamacare på fredagen. Just nu befinner sig talmannen Paul Ryan hos presidenten för att leverera dåliga nyheter, uppger bland andra CNN.

Trumptest: Vilket avslöjat tv-plagg ägde han inte?

Donald Trump har fått enormt mycket publicitet under sin första tid vid makten – både för vad han har sagt och för vad han har gjort. Men hur mycket minns du egentligen av vad USA:s 45:e president har sysslat med de senaste månaderna? Gör SvD:s quiz och testa dig själv.
Emma Thompson gav Donald Trump nobben
Hollywood-stjärnan Emma Thompson blev uppvaktad av Donald Trump. Men skådespelaren gav den dåvarande affärsmogulen nobben. – Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, berättar Emma Thompson i SVT-programmet Skavlan.
Läs mer om Donald Trump och Emma Thompson.
Emma Thompson i Skavlan: Donald Trump bjöd ut mig på middag
Emma Thompson berättar i fredagens Skavlan om när USA:s nuvarande president försökte bjuda ut henne på middag.
Läs mer om Skavlan.
Experten om Trumps sjukvårdsreform: Det blir en urvattnad kompromiss
Att reformera sjukvården och riva upp Obamacare har varit en av de viktigaste frågorna för det republikanska partiet. Men efter strandade förhandlingar är det oklart vad som kommer att hända. – Sjukvårdsreformer är en av de svåraste frågorna i amerikansk politik. Det var naivt av Trump att tro att det skulle gå snabbt att göra om detta, säger Frida Stranne, universitetslektor i statsvetenskap.
Läs mer om Frida Stranne, Obamacare och Trump.
Det här innebär Trump för svenska sparare
Först sa experterna att Donald Trumps valseger skulle leda till börskrasch.Trump blev USA:s president – och börserna rusade till nya rekordnivåer.Den senaste visan från marknaden är att Trump inte får igenom sin politik tillräckligt snabbt.Vad innebär det för svenska aktiesparare? Expressen frågade analytiker.
Läs mer om Trump.
Trump gör nytt försök – annars blir Obamacare kvar
USA:s president Donald Trump ger republikanerna i representanthuset ett ultimatum. Om de inte röstar igenom den nya sjukförsäkringsreformen, kommer Obamacare att bli kvar.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Trump ställer ultimatum inför omröstningen
USA:s president Donald Trump ger republikanerna i representanthuset ett ultimatum. Om de inte röstar igenom den nya sjukförsäkringsreformen, kommer Obamacare att bli kvar.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Donald Trumps galna miner i lastbilshytten
Donald Trump svingade sig lekande lätt upp och in i hytten på en jättelik lastbil och showade loss inför kamerorna. Men de galna miner han gjorde i hytten verkade mer stämma överens med besvikelsen inför de segdragna förhandlingarna om nya sjukvårdsreformen.
Bakslag för Trumpcare – nobben från republikaner
Trots hot, förhandling och kohandel har Trump inte lyckats få tillräckligt många att sluta upp bakom hans sjukvårdsreform. På torsdagen ställdes omröstningen in. Trumps viktiga vallöfte ligger nu i limbo mellan två läger i det splittrade republikanska partiet.
Läs mer om Trump och Trumpcare.
Shia LeBeouf flyttar protest mot Trump – USA är inte säkert nog
Skådespelaren och performancekonstnären Shia LaBeouf flyttar återigen maratonprotesten mot Donald Trump. USA anses för farligt – och nu fortsätter aktionen i Liverpool.
Thomas Frank: Trump är korrupt men han hade rätt
Vi måste prata om de professionella, de övre tio procenten. Det anser Thomas Frank som i sin nya bok Listen, liberal pekar ut en grupp välmående och självbelåtna liberaler som orsak till Donald Trumps valseger.
Läs mer om Listen.
Trump försvarar Sverigeuttalande igen
I en intervju med den amerikanska tidskriften Time försvarar USA:s president Donald Trump än en gång sina uttalanden om Sverige. Trump sa att upploppet i Rinkeby som inträffade kort efter uttalande var ett bevis på att han hade rätt om Sverige.
Svenska Opus avslöjade VW i dieselskandalen
Redan 2014 – ett år före den stora dieselskandalen – avslöjade svenska bilkontrollföretaget Opus att tvålitersdieslarna från VW släppte ut för mycket.Nu vill USA:s president Donald Trump lätta på reglerna men det oroar inte Opus tillträdande vd som tror på fortsatt stor omsättning i USA.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Så var det att åka med Trumps flygbolag
När president Trump mötte ledare inom den amerikanska flygbranschen nyligen lovade han att gör flygresor till storartade upplevelser igen. För veteraner inom flygbranschen kan det låta bekant. Det var 28 år sedan som Trump lovade att skapa det bästa transportsystemet i hela världen. Men hans flygbolag kom att läggas ned efter mindre än tre års verksamhet.
Läs mer om Trump.
Nya misstankar om samordning med Ryssland
USA:s federala polismyndighet FBI har information som tyder på att medhjälpare till USA:s president Donald Trump kan ha samordnat informationsläckor med Ryssland i syfte att undergräva Hillary Clintons kampanj, enligt källor till CNN.
Läs mer om CNN, Donald Trump, FBI och Ryssland.
Internt partiuppror mot Trumps hälsoreform
Donald Trump kämpar i motvind för få igenom sin nya sjukvårdsreform. Alltför många republikaner säger bestämt nej till den och presidenten har nu ett tufft jobb framför sig om han ska lyckas vinna tillräckligt många röster, rapporterar CNN. – Vi får se vad som händer, säger Trump.
Läs mer om CNN och Trump.
Trump Jr kritiseras för tweet om Londonattacken
Donald Trump Jr försökte citera Londons borgmästare Sadiq Khan om att terrordåd ingår i storstadslivet. Men citatet var inte en kommentar till det misstänkta terrordådet i London på onsdagen, därtill taget ur sitt sammanhang, och på Twitter möter presidentsonen en kritikstorm.
Trump-chefens hemliga koppling till Ryssland
Amerikanske presidenten Donald Trumps tidigare kampanjchef, Paul Manafort, har i hemlighet arbetat för en rysk miljardär. Det i syfte att främja president Vladimir Putins intressen, skriver nyhetsbyrån AP. Vi tror nu att den här modellen kan vara till stor hjälp för Putins regering, ska Manafort ha skrivit i en pitch till en nära förtrogen till Putin.