Trump

Nya uppgifter om Trumps kopplingar till Ryssland

Trumps eventuella kopplingar till Ryssland blir mer och mer besvärande.Nu avslöjar CNN att en medhjälpare till presidenten förra året försökte ordna ett möte mellan Trump-kampanjens tjänstemän och Rysslands president Vladimir Putin.
Läs mer om CNN, Ryssland och Vladimir Putin.

Över tusen vilseledande eller falska påståenden av Trump

Donald Trump har krossat tusenvallen – när det gäller falska eller vilseledande påståenden.Den inträffade i början av augusti, och nu är den amerikanske presidenten uppe i 1057.Det skriver Washington Post som räknat sedan Trump tillträdde på sin post.
Läs mer om Trump och Washington Post.
Senatsledare: Jag samtalar med Trump
Mitch McConnell, Republikernas ledare i senaten, säger att han och hans medarbetare står i regelbunden kontakt med USA:s president Donald Trump för att diskutera gemensamma mål som infrastruktur och skatter.
Läs mer om Donald Trump och Trump.

Hillary Clinton utmålar Trump som ett äckel

I utdrag ur Hillary Clintons kommande memoarer kan man läsa vad hon skulle gjort annorlunda i sin presidentkampanj, men också om hur det var att stå sida vid sida med Trump.–Han andades bokstavligen ner i min nacke. Mitt skin kröp, säger hon enligt The Guardian.
Läs mer om The Guardian, Trump och Trump.Han.
Trump: Historia och kultur så viktigt
Trump håller tal till i Reno, Nevada på onsdagen, bara ett dygn efter det omtalade talet i Arizona där han skyllde Charlottesville-kritiken på medierna.Under onsdagens tal fokuserar han på vikten av att uppskatta USA:s ursprung.–Historia och kultur är så viktigt, konstaterade han.
Clinton: Måste leva med misstagen resten av livet
Donald Trump fick det att krypa i skinnet på Hillary Clinton under en tv-sänd debatt förra året. – Kanske har jag lärt mig alltför väl att hålla mig lugn, hålla tyst och knyta näven i fickan, säger hon till tv-kanalen MSNBC.
Läs mer om Hillary Clinton.
Bannon trycker på Trumps ömma punkter
Med Steve Bannon tillbaka på högerextrema Breitbart kan Trump vänta sig hätska rubriker när Bannon anser att presidenten går ifrån den nationalistiska agendan. Efter att Trump svängt i frågan om Afghanistan tryckte den annars inställsamma tidningen på formuleringar de vet smärtar.
Läs mer om Afghanistan, Bannon, Breitbart och Trump.
Mark Weiner: Bannon och Trump är det öppna samhällets fiender
KOLUMNEN. Mark Weiner är amerikansk rättshistoriker och författare till boken Klanvälde: från stamsamhälle till rättsstat (2015). Även efter att Bannon lämnat uppdraget som Trumps chefsstrateg finns tankarna som förenat dem kvar. Deras syn på samhället och historien är väsensskild från den hållning som utgör grunden för det liberala, öppna samhället.
Läs mer om Bannon, Klanvälde och Trump.
Melania tackar Chelsea Clinton offentligt
Presidentfrun Melania Trump har fått stöd av Hillary Clintons dotter Chelsea efter att sonen Barron har blivit kritiserad för sin klädstil.–Tack Chelsea, det är så viktigt att stötta alla våra barn i att vara sig själv, skriver hon på Twitter.
Allt fler civila offer i sargat Afghanistan
USA:s president Donald Trump lanserar en plan för Afghanistan som fokuserar på amerikanska intressen. Samtidigt ökar terrorn mot afghanska civila och extremistgrupper som IS är på frammarsch, visar en färsk FN-rapport.
Trump lovar bygga muren mot Mexiko
Läs mer om Mexiko.
Trump: Vi ska bygga muren
Inför jublande anhängare talade USA:s president Donald Trump på ett massmöte i Phoenix. Under sitt tal lovade han återigen att bygga gränsmuren mot Mexiko - ett försök att vinna tillbaka sina kärnväljare..
Läs mer om Donald Trump, Mexiko och Phoenix.
Carl B Hamilton: Trump möter växande motstånd
Risken för att USA utlöser handelskrig minskar men en politik byggd på bilaterala avtal med enskilda stater eller företag gör att världshandelssystemet kan krackelera, skriver Carl B Hamilton.
Läs mer om Carl B Hamilton och USA.
Trump: Se – de vill inte att folk ska lyssna på mig
Arizonas nationalgarde stod redo och polispådraget var omfattande när president Donald Trump höll tal i Phoenix natten till onsdag. Trots kritiken efter Charlottesville höll Trump ett argt, uppiskande tal likt hans kampanjrallyn inför valet.
Martin Gelin: Trump kan benåda främlingsfientlig sheriff
Under Donald Trumps tal i Phoenix i natt lät det som att han vill benåda den kontroversielle sheriffen Joe Arpaio, som fick avgå efter att ha dömts för diskriminering mot latinamerikaner. Det måste betraktas som ett långfinger åt alla som kritiserat Trumps bemötande av högerextremism och främlingsfientlighet.
Läs mer om Joe Arpaio och Phoenix.
Trump: Vi ska bygga muren
USA:s president Donald Trumps uttalande efter en våldsam högerextrem manifestation i Charlottesville har beskrivits fel av många medier, säger han själv under ett kampanjliknande massmöte i Phoenix, Arizona. Trump lovar åter att muren mot Mexiko ska byggas.
Trump försvarar uttalande om Charlottesville – skyller på medierna
USA:s president Donald Trumps uttalande efter en våldsam högerextrem manifestation i Charlottesville har beskrivits fel av många medier, säger han själv under ett massmöte i Phoenix, Arizona. Trump lovar åter att muren mot Mexiko ska byggas.