Trump

CIA-höken Pompeo ny utrikesminister

Donald Trumps utrikesministerkandidat Mike Pompeo fick klartecken av den amerikanska senaten. Beslutet innebär att Trump får en utrikesminister som står honom nära politiskt, enligt en svensk bedömare.
Läs mer om Mike Pompeo och Trump.
Trump slår rekord i väntan på ambassadör
Donald Trump har nu satt nytt rekord som den amerikanske president som tagit längst tid på sig att utse en ambassadör till Sverige. Det är ett stort problem, enligt Stockholms handelskammarens vd Maria Rankka.
Läs mer om Maria Rankka och Sverige.
Kyligt möte väntar när Merkel besöker Vita huset
I tre dygn kindpussades Frankrikes president Emmanuel Macron med Donald Trump. Nu är det Angela Merkels tur att besöka Vita huset. Hennes blixtvisit lär inte bli lika hjärtlig. Försöken att stoppa USA:s strafftullar på europeiskt stål och aluminium ser ut att gå om intet.
Göran Persson om LKAB:s orosmoln: En mycket märklig situation
LULEÅ. Från förluster till miljardvinst på ett år. Gruvjätten LKAB går bra igen. Under årets första kvartal slog bolaget produktionsrekord. Ett globalt handelskrig är ett av de största orosmolnen. Det är omöjligt att bedöma vad Trump hittar på, säger LKAB:s ordförande Göran Persson.
Läs mer om Göran Persson och Trump.
Trumps tilltänkta veteranminister drar sig ur
Vita husets läkare Ronny Jackson, som USA:s president Donald Trump velat se som ny minister för militärveteraner, drar tillbaka sin ansökan om jobbet.
Läs mer om Donald Trump och Ronny Jackson.
Macron är stjärna på lånad tid
Frankrikes presidentpar har denna vecka gästat USA och Macron befäst relationen till Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Macron och USA.
Trumps utrikesminister godkänns av senaten
Trumps nyutsedda utrikesminister, förre CIA-chefen Mike Pompeo, försökte framstå som en diplomat snarare än krigshök när han frågades ut tidigare i senaten. Pompeo har ofta försvarat Trump och fick kritiska frågor om sin integritet. Han röstades till slut igenom på torsdagen.
Läs mer om Trump.
Trump medger: Cohen representerade mig i uppgörelse
USA:s president Donald Trump medger för första gången att advokaten Michael Cohen representerade honom i en uppgörelse med den tidigare porrstjärnan Stephanie Clifford, känd som Stormy Daniels.
Efter anklagelserna: Trumps läkare avstår ministerpost
Vita husets läkare Ronny Jackson avstår från möjligheten att bli ny minister för militärveteraner.Det efter anklagelser om att han fifflat med receptbelagda piller och druckit alkohol på jobbet.Donald Trump förkastar anklagelserna Han hade gjort ett utmärkt jobb säger upprört han i en intervju med Fox News.
Läs mer om Han och Ronny Jackson.
Senatsutskott vill skydda Mueller från Trump
Senatens juridiska utskott har godkänt ett symboliskt förslag om att skydda den särskilde åklagaren Robert Mueller från att bli sparkad av USA:s president Donald Trump, skriver CNN.
Trump till Storbritannien i juli
Den 13 juli reser Donald Trump till Storbritannien, uppger Vita husets pressekreterare Sarah Sanders på torsdagen. Det har länge varit oklart när, eller om, den i januari år inställda resan till det nära allierade Storbritannien skulle bli av.
Läs mer om Donald Trump, Storbritannien och Vita.
Det är historiskt – men ändå bara uppvärmningen inför Trump
Det är onekligen en start.Och ett sjuhelsikes fototillfälle vid den 38:e breddgraden.Men håll inne med nomineringen till Nobels fredspris ett tag till, tack.
Läs mer om Trump.
Brigitte Macron skolkar – från statsbesöket
Här tar Brigitte Macron paus från det inrutade statsbesöket.Den franska presidentfrun passade på att göra ett eget studiebesök vid en skola medan hennes make fortsatte umgås med Donald Trump.– Jag passar alltid på att skolka lite, säger Brigitte Macron till BFMTV.
Läs mer om Brigitte Macron och Donald Trump.
Sverige följer nära det koreanska toppmötet
Sverige följer mycket nära toppmötet mellan de koreanska ledarna. Det ses som ett led i förberedelserna inför ett eventuellt möte mellan Donald Trump och Kim Jong-Un. Där spelar Sverige en nyckelroll.
Läs mer om Donald Trump, Kim Jong-Un och Sverige.
Trumps läkare drar sig tillbaka från ministernomineringen
Den amerikanska presidentens läkare Ronny Jackson drog sig på torsdagen ur försöket att bli minister för krigsveterandepartementet. En orsak är demokraternas granskning av den Trump-nominerade kandidaten – en granskning som innehåller en mängd komprometterande vittnesmål från 23 av Jacksons medarbetare.
Tyskland räknar med USA-tullar från maj
Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält.
Läs mer om Donald Trump.
Macron myste med Trump – sedan kom sågningen
Först roade sig Frankrikes president Macron med Trump och USA:s first lady, såg sevärdheter och deltog i en glammig galamiddag i Vita huset. Sedan kom sågningen. I ett tal inför kongressen i Washington attackerade Macron USA:s utrikes- och miljöpolitik under Donald Trump.
Macron ger upp om Trump
NEW YORK Den franska presidenten Emmanuel Macron har försökt övertala Donald Trump att hålla fast vid Iranavtalet. Men fransmannen tror att han har misslyckats.
Kanye West om Trump: Han är min bror
Rapparen Kanye West verkar slutligen ha kommit ut som anhängare till Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Kanye West om Trump: Han är min bror
Läs mer om Trump.
Råvaror: Oljepriset stiger på Trump-oro
Emmanuel Macron kommentarer kom en dag efter att han och Donald Trump hållit en gemensam presskonferens där Trump återigen var mycket kritisk till avtalet. Basmetallerna uppvisar överlag en vikande utveckling på torsdagen. Under dagen kan marknadssentimentet komma att påverkas av ECB:s penningpolitiska besked i eftermiddag.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Trump-oro.
Macron tror Trump nobbar Iranavtal
Emmanuel Macron tror att USA-kollegan Donald Trump kan komma att lämna Iranavtalet "av inrikesskäl". Det säger Frankrikes president mot slutet av sin tredagarsresa i USA.
Läs mer om Iranavtal, Iranavtalet, Trump och USA.