Trumps

Flynn bryter kontakten med Trump

Donald Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn har enligt källor till New York Times helt brutit kontakten med den amerikanske presidenten om den pågående Rysslandsutredningen.Det kan vara ett tecken på att Flynn nu bestämt sig för att samarbeta med Robert Mueller – vilket skulle ge den tidigare FBI-chefen full insyn i Trumps agerande under och efter valkampanjen.
Trumps besked om ubåten: Har gett order om att hjälpa
Det är nu sju dagar sedan den argentinska ubåten senast hade kontakt med omvärlden.En enorm sökinsats kammar ett 1 000 kilometer stort område i jakten på den försvunna farkosten.4 000 personer från fem länder deltar i eftersöket.President Donald Trump berättar på Twitter att han sedan länge gett order om att bistå Argentina i letandet.
Läs mer om Argentina och Twitter.

Säkerhetspersonal träffade utländska kvinnor under Trumps Asienresa – tas ur tjänst

Tre militärer anställda av Vita huset har tagits ur tjänst efter att männen misstänks ha haft otillåten kontakt med utländska kvinnor under president Trumps Asienresa, skriver Washington Post.
Läs mer om Vita och Washington Post.
Vita huset utreder tre personer för olämpligt beteende
Tre av Vita husets anställda utreds för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor under Donald Trumps besök i Vietnam tidigare den här månaden, skriver Washington Post.– Vi är medvetna om incidenten och håller på med en utredning just nu, säger Mark Wright, talesperson för USA:s säkerhetsdepartement.
Stäng av honom hela säsongen!
Donald Trumps krig med Idrotts-USA fortsätter.Nu har nya bilder på NFL-stjärnan Marshawn Lynch fått presidenten att kräva dryga straff.Stäng av honom resten av säsongen, skriver Trump på Twitter.
Läs mer om Idrotts-USA, Trump och Twitter.
USA hotar med att stänga PLO:s kontor i Washington
President Donald Trumps administration sätter press på palestinska befrielseorganisationen PLO, genom att hota med att stänga dess kontor i Washington, om inte palestinierna går in seriöst för fredssamtal med Israel, rapporterar nyhets-tv-kanalen CNN.
Läs mer om CNN, Israel, PLO och Washington.
Masha Gessens sju regler för att överleva i Trumps värld
Den ryskamerikanska författaren och aktivisten Masha Gessen flydde från Ryssland till New York och intalade sina barn att de var i ett säkert land. Fyra år senare blev Donald Trump president. Hennes sex råd för att överleva i en totalitär tid blev en omedelbar klassiker. Nu ger hon DN:s Björn af Kleen ett sjunde råd.
Trumps angrepp – mot toppdemokraten
President Donald Trump går nu till angrepp mot toppdemokraten Al Franken, som på bild tog en sovande journalist på brösten.Trump har själv anklagats för trakasserier.– Franken har erkänt att han gjort fel, det har inte presidenten gjort. Det är den stora skillnaden, säger Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders på en presskonferens.
Läs mer om Al Franken och Vita.
Sexanklagelser mot Moore kan hota Trumps skattereform
Republikanernas partiledning överväger olika sätt att stoppa sin egen kandidat i ett senatsval i Alabama, Roy Moore, som anklagas för sexuella trakasserier. Men tiden är knapp och alternativen få – och vinner Demokraterna senatsplatsen så kan Trumps skattereform vara i fara.
Läs mer om Alabama, Demokraterna, Moore och Roy Moore.
Maria Gunther: Hoppfullt trots Trumps beslut
Världens klimatarbete fortsätter även utan Trump.
Läs mer om Trump.
Pentagon retweetade krav om Trumps avgång
USAs försvarsdepartement Pentagon råkade retweeta en uppmaning till Trump att avgå. Misstaget skedde under torsdagen och tweeten gick ut till över 5 miljoner följare, uppger BBC.
Läs mer om BBC, Pentagon och Trump.
Euron lyfter efter Draghis tal
Dollarn försvagades på fredagen i spåren av att den särskilde utredaren Robert Mueller lämnat in en stämning för att få tillgång till Rysslandsrelaterade dokument från president Donald Trumps kampanj. Bland övriga valutor stärktes euron och yenen medan kronan försvagades.
Veckans bilder: Trumps vattenglas och jultomtar
Översvämning, jordbävning, en amerikansk president som hyllar sin egen Asienresa – och påvens nya Lamborghini. SvD:s bildredaktion väljer bland flödet av nyhetsbilder i veckan som gått.
Läs mer om Asienresa och Lamborghini.
Dollarfall efter rysskopplingsjakt
Dollarn har försvagats på fredagen efter att Wall Street Journal rapporterat att den särskilde utredaren Robert Mueller har lämnat in en stämning mot president Donald Trumps kampanj.
Trumps skattereform fick ja – nu väntar senaten
Det amerikanska representanthuset godkände på torsdagen president Donald Trumps skattereform som ska ge hundratals miljarder i skattelättnader de närmaste tio åren.
Bildt: Trump förvärrar läget i Mellanöstern
Trumps politik förvärrar läget i Mellanöstern.Det anser den före detta utrikesministern Carl Bildt som har skrivit en debattartikel i ämnet i Washington Post.
Trumps vattendrickande hånas på Twitter
Donald Trump blev törstig under sitt långa tv-tal på onsdagen. Inget konstigt med det – om det inte varit för att han tidigare hånat sin rival Marco Rubio för dennes muntorrhet. Det hade Twitter inte glömt.
Läs mer om Marco Rubio och Twitter.
Trumps vattendrickande sprids viralt
Under onsdagen tog Trump paus i sitt tal för att dricka vatten. Klunkarna hånas friskt i sociala medier och har gett Floridasenatorn Marc Rubio sin efterlängtade revansch.
Axel Hellman: Leder America First till America Alone?
Under president Trumps Asienresa stod krisen med Nordkorea, handel och USA:s engagemang i regionen i fokus. Än så länge lyser dock svaren med sin frånvaro, skriver den säkerhetspolitiske analytikern Axel Hellman.
Trumps bröllopstårta till salu – 12 år senare
Sugen på tårta – bröllopstårta?Om du gillar Donald Trump är det också ett plus.Nu ska nämligen ett av bakverken från hans bröllop med Melania auktioneras ut – tolv år efter att de två sa ja till varandra.
Läs mer om Donald Trump och Melania.
Trumps rätt att bruka kärnvapen granskas
Är det rätt att USA:s president ensam kan fatta beslut om en kärnvapenattack? Frågan är aktuell i och med det verbala ordkriget mellan president Donald Trump och Nordkoreas diktator. Nu diskuteras den av utrikesexperter i senaten.
Läs mer om Donald Trump.