Tung

Kalla: Jag vill bara försöka glömma det

PYEONGCHANG. Senaste gången Charlotte Kalla åkte en OS-tremil slutade det med en plågsam mardröm. – Det var en tung historia. Jag vill bara försöka glömma det, säger Charlotte Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla och OS-tremil.

Advania tar ny tung kommunskalp – här är veckans it-affärer

Advania tar hem Jönköpings kommuns it-upphandling, Tieto har hittat en ny skolkompis och Zetup bygger upp it:n för skönhetskedja.
Läs mer om Tieto och Zetup.
Advania tar ny tung kommunskalp – här är veckans it-affärer
Advania tar hem Jönköpings kommuns it-upphandling, Tieto har hittat en ny skolkompis och Zetup bygger upp it:n för skönhetskedja.
Läs mer om Tieto och Zetup.
Upplagt för Hirscher – då vill svenskarna rubba favoriten
PYEONGCHANG. Han är tung favorit och hans egen tränare sätter banan i första åket. Men när det gäller som allra mest hoppas Andr Myhrer och Mattias Hargin kunna rubba österrikiska giganten Marcel Hirscher. – Jag vet vad jag ska göra för att det ska gå som jag vill, säger Myhrer inför torsdagens OS-slalom.

Seger för Tampa Bay i toppmötet med Washington

Tampa Bay tog en tung seger på bortaplan mot Washington i toppmötet i NHL i ishockey på onsdagen. Matchen slutade 2-4 (0-3, 1-0, 1-1).
Läs mer om NHL, Tampa Bay och Washington.
Vön bara 19:e i skicrosskvalet
PYEONGCHANG. Victor Öhling Norberg vill kröna en tung säsong med OS-medalj. Men efter skicrossåkarnas seedningsomgång i OS i Pyeongchang, natten mot onsdagen svensk tid, var världsmästaren först 19:e åkare i mål. Alla åkare är dock vidare till finalpasset.
Läs mer om OS-medalj och Pyeongchang.
Leo Messi bröt 12 år (!) gammal mardrömssvit
Chelsea gick mot en tung seger hemma mot Barcelona - men föll på ett ödesdigert försvarsmisstag.Leo Messi utnyttjade missen och satte 1-1. Målet betyder att han bröt en 12 (!) år gammal svit mot Chelsea.– Man ger Barcelona det där målet, säger Viasats expert Glenn Strömberg.
Piken till Ljungberg - direkt på nya jobbet
Viasat har landat en ny tung värvning. När kanalen sänder Champions League-fotboll på tisdagskvällen sitter Fredrik Ljungberg i studion som ny expert.Då levererar förre Liverpool-backen, som också jobbar för kanalen, ett råd till svensken:– Snacka inte skit, säger han i sändningen och skrattar.
Stockholmsbörsen: Tung dag för storbankerna
Stockholmsbörsen steg på tisdagen med en klar majoritet av aktierna i storbolagsindexet på plus. SKF och flera andra verkstadsbolag tog täten, men även Kinnevik och SSAB utvecklades starkt. Sämre gick det för storbankerna och Fingerprint Cards.
Läs mer om Kinnevik.
Tung försvarsutredning klar
Försvaret står inför stora investeringar i vapensystem och annan utrustning. En bedömning av hur stort och dyrt behovet är lämnas i dag till regeringen.
Sverige behöver en kulturrevolution – mot politiken
Politiken lägger sig som en tung filt över kulturen. De som instämmer med dagens värderingar vill inte protestera, de andra vågar inte. Förlorare är de fria konsterna.
Otroliga fullträffen – mål från mittcirkeln
Elfsborgs målvakt Daniel Olsson har fått en mardrömsöppning mot GAIS.Detta efter två målvaktstavlor - varav andra målet kom från halva planen.– Oj vilken tung halvlek för Olsson. Men det är ett konststycke av Djuric, säger C Mores kommentator Linus Eklund.
Läs mer om Daniel Olsson, Djuric och Olsson.
Tung svensk förlust i natt
PYEONGCHANG. Lag Anna Hasselborg har varit dominanta så här långt.Men i natt kom det första bakslaget.Hemmanationen Sydkorea blev för tuff och Sverige föll med 6-7.
Läs mer om Sverige.
Tung förlust för Toronto i toppmatchen mot Pittsburgh
Det var två topplag som möttes i NHL i ishockey på söndagen. Pittsburgh tog en stark seger på hemmaplan, efter att ha slagit Toronto med 5-3 (2-2, 1-1, 2-0). Inför matchen hade Toronto tagit fem raka segrar.
Läs mer om NHL, Pittsburgh och Toronto.
Lundqvist utbytt i ny Rangersförlust
Ottawa slog New York Rangers med 6–3. En ny tung förlust för Manhattanlaget med den svenske stjärnan Henrik Lundqvist – som blev utbytt igen.
Tung förlust för Sveriges Team 17-lag
Magnus Hävelid coachar U17. Foto: Bildbyrån Det blev en andra raka förlust för Sveriges Team 17-landslag tidigare idag. Ryssland blev för svåra och siffrorna skrevs till slut 5-1 till ryssarna.
Läs mer om U17.
Defensiv genomklappning när Brännan föll mot Täby
Brännan hade en riktigt tung match borta mot Täby, och förlorade med hela 20-38 (10-14) i division 1 norra i handboll.
Läs mer om Brännan och Täby.
Forwarden övertygad om att laget når slutspel
Dalen siktar på att ta tillbaka sin slutspelsplats efter en tung period. I vägen står ett revanschsuget Pixbo, som själva siktar på att ta en efterlängtad trepoängare.
Läs mer om Pixbo.
Leksand vände trenden - jagar kvalspel till SHL
Leksand åkte på en tung förlust mot Vita Hästen.Men mot Pantern studsade laget tillbaka - trots underläge.Mattias Ritola och Oskar Lang visade vägen i 3-1-segern.
Tung och kostsam svensk förlust trots storspel av Grahn
GANGENUNG. Damkronornas målvakt Sara Grahn storspelade igen, men det hjälpte inte. Sverige förlorade onsdagsmorgonens gruppfinal mot Schweiz med 2–1 efter en blek insats. Därmed riskerar vägen till medaljmatcherna att bli svårare.
Läs mer om Grahn, Sara Grahn och Schweiz.
Thailand skapar sitt egna regn
Smogen ligger tung över Bangkok, Thailands huvudstad.Äldre och barn riskerar att utsättas för hälsofaror av de farliga partiklarna i luften.Nu tänker myndigheterna i Thailand framkalla sitt eget regn för att stoppa smogen, skriver The Nation.
Läs mer om Bangkok, Thailand och The Nation.
Svenska stjärnorna riskerar att bli petade
PYEONGCHANG. Anna Haag fick en tung start på OS.Nu bekräftar tränaren Ole Morten Iversen att hon riskerar att petas inför 10 kilometer fristil.Även Stina Nilsson kan hamna utanför laget.– Vi är osäkra, säger Iversen.
Läs mer om Iversen och Ole Morten Iversen.
De värvar hem NHL-svensken
Växjö Lakers är nära att landa drömvärvningen.Enligt uppgifter till SportExpressen återvänder Dennis Rasmussen till klubben och 27-åringen är en tung förstärkning inför SM-slutspelet.
Läs mer om SM-slutspelet och SportExpressen.
Tung kritik mot spionerilag
Tidningar, radio och tv riktar hård kritik mot lagförslaget om utlandsspioneri. Nyhetsrapporteringen och Sveriges fria samhällskick hotas, enligt kritikerna som jämför med undfallenheten mot Nazi-Tyskland 1941. Två myndigheter varnar för intrång i den personliga integriteten.
Läs mer om Nazi-Tyskland.