Tunisien

Storbritannien överväger flyganfall mot Syrien

Storbritannien får inte stelna till av rädsla, säger premiärminister David Cameron efter den dödligaste terrorattacken mot britter sedan bombdådet i Londons tunnelbana för tio år sedan. Efter attacken i Tunisien överväger parlamentet nu flyganfall mot IS i Syrien.
Läs mer om David Cameron, Syrien och Tunisien.

Terroristen övade på jihadistläger i Libyen

Gärningsmannen som sköt ihjäl 38 personer på en turistort i Tunisien var i ett jihadistläger i Libyen i slutet av 2014, uppger säkerhetsansvariga i Tunisien.
Läs mer om Libyen och Tunisien.
Hjälten på bättringsvägen efter terrorattacken
Under fredagens blodiga terroristattentat i Tunisien tog Matthew James, bokstavligt talat, inte bara en, utan flera kulor, för sin fästmö Sarah. – Berätta för våra barn att deras pappa älskar dem, ska han ha sagt till henne när han låg blödande på den tunisiska stranden. Han kämpade länge för sitt liv. Men nu är hjälten på bättringsvägen, skriver The mirror.
Läs mer om Sarah, The och Tunisien.
Hotellpersonal hyllas efter attentat
Hotellpersonal i Tunisien hyllas nu för sin hjältemodiga insats efter attentatet där en man sköt...
Läs mer om Tunisien.

Terror kan underminera demokratin

Efter flera år av auktoritärt styre har Tunisien efter den arabiska våren rört sig i riktning mot demokrati. Samtidigt har de ekonomiska klyftorna ökat och tusentals tunisier har rest för att anslut sig till Islamiska staten. – En klar risk är att uppbyggandet av demokratin nu hamnar i skymundan i kriget mot terrorism, säger Rickard Lagervall, islamolog vid Lunds universitet.
Flera gripna för massaker i Sousse
Flera personer har gripits i Tunisien, misstänkta för att ha hjälpt den 24-årige studenten Saif...
Läs mer om Saif, Sousse och Tunisien.
Medhjälpare jagas Tunisien
Den 24-årige studenten Saif Rezgui agerade ensam när han gick till attack och sköt ihjäl 38 personer i den tunisiska semesterorten Sousse. Men polisen söker nu över hela landet efter medbrottslingar som hjälpte honom innan attacken.
Läs mer om Saif Rezgui, Sousse och Tunisien.
Jakt på medhjälpare i Tunisien
Läs mer om Tunisien.
Familjetragedin för Leicesters Albrighton
Marc Albrightons flickväns mamma hittades bland de döda efter terrorattacken i Tunisien. Nu är Albrightons klubb Leicester i sorg. Vi skänker våra kondoleanser till Marc och Chloes familj, skriver klubben på sin hemsida.
Läs mer om Leicester, Marc och Tunisien.
Säkerheten skärps i Tunisien efter attentatet
Tunisien sätter in tusen extra poliser efter det blodiga attentatet mot en semesterort i Sousse. Samtidigt lämnar tusentals turister landet medan tunisierna protesterar mot våldet.
Läs mer om Sousse och Tunisien.
Försökte få kontakt via sociala medier
Jag kommer alltid att älska dig mamma. I natt har jag med mig teddybjörnen du gav mig. Vila i frid. Så lyder Conors hjärtskärande twitterinlägg till sin mamma Suzanne, en av alla de som blev ihjälskjutna i fredagens terrorattack i Tunisien.
Läs mer om Suzanne och Tunisien.
Skyttens grannar: Radikala kidnappade hans tankar
Klädd som en turist med ett solparaply i handen, ingenjörsstudent och leende. Allt fler uppgifter kommer nu fram om 23-åringen som iskallt misstänks ha dödat 39 personer på stranden i Sousse, Tunisien.
Läs mer om Sousse och Tunisien.
Protest mot massakern i Tunisien
Demonstranter har marscherat genom den tunisiska semesterorten Sousse i protest mot attacken där...
Läs mer om Sousse och Tunisien.
Protest mot massakern i Tunisien
Läs mer om Tunisien.
Turister tar selfies på stranden där 38 sköts ihjäl
Samtidigt som många turister lämnar Sousse i Tunisien efter gårdagens attack väljer andra att stanna kvar och fullfölja sin semester.
Läs mer om Sousse och Tunisien.
Säpo utreder kopplingar till Sverige
På bara några timmar inträffade tre misstänkta terrorattentat under gårdagen. Nu utreder Säpo om attentatet i Tunisien kan ha kopplingar till Sverige – och om säkerhetsnivån i landet ska höjas, skriver SVT Nyheter. – Vi håller på att titta om attentaten har några kopplingar till Sverige, säger Sirpa Franzn, presschef för Säkerhetspolisen till SVT.
Svenska turister lämnar Tunisien efter dådet
Många svenska turister har flugits hem efter massakern som tog 38 liv i semesterorten Sousse i Tunisien. 25-årige Oliver Alvarado berättar om hur han såg döda kroppar på stranden.
Läs mer om Oliver Alvarado, Sousse och Tunisien.
Ingen förhöjd terrorrisk i Sverige
Attackerna i Kuwait, Tunisien och Frankrike har inte medfört något förändrat säkerhetsläge i...
Läs mer om Frankrike, Kuwait, Sverige och Tunisien.
IS: Han är mannen som dödade turisterna
Här är mannen som pekas ut som terroristen som sköt 38 människor till döds på stranden i Sousse i Tunisien. I en tweet tog terrorgruppen Islamska staten (IS) på sig ansvaret för attacken och uppgav mannens jihadpseudonym Abu Yahya al-Qayrawani, enligt AP.
Läs mer om Abu Yahya, Islamska, Sousse och Tunisien.
Svenska turister lämnar Tunisien
Svenska turister flygs hem efter massakern som tog 38 liv i semesterorten Sousse i Tunisien. Samtidigt söker resebolaget Detur efter fyra svenska resenärer i landet som inte gått att nå.
Läs mer om Detur, Sousse och Tunisien.
Svenska turister lämnar Tunisien
Svenska turister flygs hem efter massakern som tog 38 liv i semesterorten Sousse i Tunisien....
Läs mer om Sousse och Tunisien.
Svenska turister lämnar Tunisien
Svenska turister flygs hem efter massakern som tog 38 liv i semesterorten Sousse i Tunisien. Samtidigt söker resebolaget Detur efter fyra svenska resenärer i landet som inte gått att nå.
Läs mer om Detur, Sousse och Tunisien.