Tunisien

Ungdomarnas arabiska vår blev patriarkernas höst

Då, för sex år sedan, tycktes allt vara möjligt. Arabvärldens unga revolterade mot korrupta och maktfullkomliga ledare. Men den arabiska våren blev till patriarkernas höst. En tredjedel av de unga är utan jobb och förbättringarna uteblev för de flesta, visar en FN-undersökning bland 105 miljoner unga i 22 länder. Rad Addala och Iyad Zikra, från Syrien respektive Tunisien, tycker att upproret ändå ledde till något bra. Statistik är inte allt, säger Rad Addala.

Förslag på asylläger avvisas av Tunisien

Angela Merkel vill att båtflyktingar som räddats på Medelhavet ska kunna skickas tillbaka till läger i Nordafrika för att därifrån söka asyl i EU. Men förslaget får nobben av Tunisiens premiärminister Youssef Chahed, som på tisdagen besökte förbundskanslern i Berlin.
Arvidsson säkrade svenskt avancemang
Fyra timmar och elva minuter. Det var tiden som Isak Arvidsson behövde för att säkra Sveriges bortaseger, 3–2, i Davis Cup-mötet med Tunisien.
Läs mer om Isak Arvidsson och Tunisien.
Debutanterna bakom Sveriges DC-ledning
Först Patrik Rosenholm. Sedan Andreas Siljeström. Det är debutanterna som ligger bakom Sveriges 2–1-ledning i Davis Cup-mötet med Tunisien. Att får representera Sverige är oerhört stort, sade Siljeström.
Läs mer om Siljeström, Sverige och Tunisien.

Patrik Rosenholm kvitterade i Tunis

TENNIS. Från 2–0 till 2–2 och till slut en 3–2-seger. Det svängde verkligen om Patrik Rosenholms debut i Sveriges Davis Cup-match borta mot Tunisien.
Läs mer om Tunisien.
Rosenholm kvitterade i Tunis
Från 2–0 till 2–2 och till slut en 3–2-seger. Det svängde verkligen om Patrik Rosenholms debut i Sveriges Davis Cup-match borta mot Tunisien.
Läs mer om Tunisien.
Sena mål tog Burkina Faso till semi
Burkina Faso tog en sen seger i kvartsfinalen mot Tunisien, och är nu klart för semifinal i Afrikanska mästerskapen. Även Kamerun är klart för semifinal.
Läs mer om Afrikanska, Burkina Faso och Tunisien.
Sena mål tog Burkina Faso till semifinal
Burkina Faso tog en sen seger i kvartsfinalen mot Tunisien, och är nu klart för semifinal i Afrikanska mästerskapen.
Läs mer om Afrikanska, Burkina Faso och Tunisien.
Tunisien vidare utan problem
Seger mot Zimbabwe och saken var klar. Och seger blev det. En klar sådan, dessutom. Tunisien nådde kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll efter 4–2 mot Zimbabwe.
Läs mer om Afrikanska och Zimbabwe.
Senegal öppnade med seger
Senegal fick 2–0 mot Tunisien och därmed även en bra start på Afrikanska mästerskapen i Gabon.
Läs mer om Afrikanska, Gabon och Tunisien.
Lämnade HIF – gjort klart med ny klubb
Matthew Rusike har gjort klart med ny klubb.Den förre HIF-anfallaren fortsätter karriären i Tunisien och har skrivit på för CS Sfaxien, som blev tunisiska mästare 2013.
Läs mer om Tunisien.
Misstänkt i Berlin släppt – men jakten fortsätter
PARIS. Berlin förbereder sig på ett hårdbevakat nyårsfirande. Under torsdagen släpptes den 40-årige tunisier som misstänktes vara julmarknadsterroristen Anis Amris kumpan. Nu går jakten på hans medhjälpare över hela Europa – och i Tunisien.
Läs mer om Berlin, Europa och Tunisien.
Tunisien vill kriminalisera rasism
Tunisien planerar att kriminalisera rasism. Det rapporterar den franska tidningen Libration under onsdagen. Kravet, som framförts av Tunisiens premiärminister, Youssef Chahed, kom efter ett illdåd på julafton mot tre svarta studenter.
Läs mer om Libration och Youssef Chahed.
Tåg krockade med buss i Tunisien
Läs mer om Tunisien.
Tunisiska säkerhetsstyrkor varnar för jihadister
Säkerhetsstyrkorna i Tunisien uppmanar landets regering att vidta kraftfulla åtgärder mot jihadister som återvänder hem från Syrien och Irak.
Läs mer om Irak, Syrien och Tunisien.
Jihadistvarning i Tunisien
Läs mer om Tunisien.
Misstänks för kontakt med Anis Amri – tre gripna
Tre personer som misstänks ha haft kontakt med terroristen Anis Amri har gripits i Tunisien, skriver tyska tidningen Focus.
Läs mer om Tunisien.
Tre gripna i Tunisien – kopplade till Amri
Tre personer har som kopplas till lastbilsattacken i Berlin har gripits i Tunisien, skriver tyska tidningen Focus.En av de gripna ska vara en bror- eller systerson till den misstänkta terroristen Anis Amri.
Läs mer om Amri, Berlin, Focus.En och Tunisien.
Tre gripna i Tunisien – uppges ha koppling till Anis Amri
Tre personer uppges ha gripits i Tunisien. Enligt nyhetsbyrån AFP ska de vara kopplade till Anis Amri som misstänks ligga bakom måndagens lastbilsattack i Berlin.
Läs mer om AFP, Berlin och Tunisien.
Pappan: Min son radikaliserades i Italien
Den misstänkte 24-åringen Anis Amrin var våldsam redan under sin tid i Tunisien. Men det var först under sin tid i ett italienskt fängelse som han radikaliserades. Det uppger 24-åringens pappa i en intervju med The Times.
Läs mer om Italien och Tunisien.
Soldat dödad i sitt hem i Tunisien
En tunisisk soldat mördades i sitt hem nära berget Mghilla i de centrala delarna av landet, ett...
Läs mer om Mghilla och Tunisien.
Fängslad svensk släppt i Tunisien
En svensk man som greps i Tunisien 2012 misstänkt för försök till kidnappning av barn och senare dömdes till fängelse har släppts fri, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Tunisien.
Fängslad svensk släppt i Tunisien
En svensk man som greps i Tunisien 2012 misstänkt för försök till kidnappning av barn och senare...
Läs mer om Tunisien.
Svensk fri efter fyra år i tunisiskt fängelse
I fyra år har svensken Daniel Bakke, 41, suttit i fängelse i Tunisien.Förhållandena har varit svåra och anhöriga har vädjat efter frigivning.Nu har beskedet kommit: Bakke är fri.
Syriskt fokus på EU-möte
EU:s nya globala strategi, migrationsfrågor och läget i Tunisien står formellt på dagordningen när...
Läs mer om EU-möte och Tunisien.