Tunisien

Trots det tunga ämnet går man glad ut ur salongen

Skönheten och odjuren vill visa att en förändring är möjlig för kvinnor i Tunisien. Trots ett tungt ämne genomsyras filmen av ett positivt budskap.
Läs mer om Tunisien.

Här är länderna på EU:s svarta lista för skatteparadis

De vägrar att samarbeta om skattefrågor – nu sätter EU upp 17 länder på svarta listan. Där finns länder som Bahrain, Barbados, Grenada, Sydkorea, Panama, Tunisien och Förenade Arabemiraten.
Internationellt efterlyst för svenskt mord gripen – utlämnas inte
Enligt Aftonbladet ska en 44-årig man som är internationellt efterlyst för ett svenskt mord ha blivit gripen – i Tunisien. Men enligt polisen kommer mannen inte att utlämnas till Sverige.
Läs mer om Sverige och Tunisien.
Uppgifter: Kraftig smäll på flygplatsen i Riyadh
Enligt uppgifter från BBC och Al Jazeera ska det ha hörts en kraftig smäll i närheten av flygplatsen i Riyadh.Obekräftade uppgifter rör missiler från Tunisien som ska ha hejdats av Saudiarabien.

DC-spelare pausar från tennisen

Isak Arvidsson blev Davis Cup-hjälte när Sverige besegrade Tunisien i februari. Nu tar 25-åringen paus från tennisen och livet på Challenger-touren – nivån under ATP.
Tunisiska fiskare stoppade högerextremas fartyg
En grupp tunisiska fiskare har förhindrat högerextrema aktivister från att lägga till i deras hamn. Fartyget hyrs av en högerextrem grupp som vill störa räddningsaktioner på Medelhavet och försöker få migrantbåtar att vända tillbaka mot Libyen och Tunisien.
Läs mer om Libyen, Medelhavet och Tunisien.
Arabländer uppmanas skrota våldtäktslag
Flera länder i Mellanöstern överväger att upphäva en lag som låter våldtäktsmän slippa straff om de gifter sig med sitt offer. Tunisien tog bort lagparagrafen i veckan och på söndag ska Jordaniens parlament rösta om en lagändring.
Läs mer om Mellanöstern.
Tunisien kriminaliserar våld mot kvinnor
Efter en omröstning i det tunisiska parlamentet har våld mot kvinnor blivit olagligt och straffbart, rapporterar SVT Nyheter.Dessutom tas en kontroversiell våldtäktslag bort, under vilken våldtäktsmän har kunnat komma undan från straff genom att gifta sig med sina offer.
Islamistiska extremister gripna i Algeriet
Tre misstänkta islamistiska extremister har gripits i Algeriet. De har erkänt att de placerat ut en hemmagjord sprängladdning som uppges ha exploderat när militärer patrullerade nära gränsen till Tunisien.
Läs mer om Algeriet och Tunisien.
Rättegång om strandmassaker igång
Rättegången om strandmassakern i Tunisien 2015, då 38 personer mördades i en semesterort, har inletts. Totalt omfattar målet 33 personer som tros ha medverkat i jihadistattacken.
Läs mer om Tunisien.
Tårgas mot demonstranter i Tunisien
Tunisiska säkerhetsstyrkor har skjutit tårgas för att skingra hundratals demonstranter som tagit över en gasanläggning i landets södra delar, enligt vittnen. Anläggningen stängdes i lördags när demonstranterna tog över den.
Läs mer om Tunisien.
Irriterat mellan Algeriet och Tunisien
Att en tunisisk minister kallat Algeriet för kommuniststat har lett till kraftiga reaktioner i Algeriet, som på söndagen kallade till sig Tunisiens ambassadör.
Läs mer om Algeriet och Tunisien.
Ungdomarnas arabiska vår blev patriarkernas höst
Då, för sex år sedan, tycktes allt vara möjligt. Arabvärldens unga revolterade mot korrupta och maktfullkomliga ledare. Men den arabiska våren blev till patriarkernas höst. En tredjedel av de unga är utan jobb och förbättringarna uteblev för de flesta, visar en FN-undersökning bland 105 miljoner unga i 22 länder. Rad Addala och Iyad Zikra, från Syrien respektive Tunisien, tycker att upproret ändå ledde till något bra. Statistik är inte allt, säger Rad Addala.
Förslag på asylläger avvisas av Tunisien
Angela Merkel vill att båtflyktingar som räddats på Medelhavet ska kunna skickas tillbaka till läger i Nordafrika för att därifrån söka asyl i EU. Men förslaget får nobben av Tunisiens premiärminister Youssef Chahed, som på tisdagen besökte förbundskanslern i Berlin.
Arvidsson säkrade svenskt avancemang
Fyra timmar och elva minuter. Det var tiden som Isak Arvidsson behövde för att säkra Sveriges bortaseger, 3–2, i Davis Cup-mötet med Tunisien.
Läs mer om Isak Arvidsson och Tunisien.
Debutanterna bakom Sveriges DC-ledning
Först Patrik Rosenholm. Sedan Andreas Siljeström. Det är debutanterna som ligger bakom Sveriges 2–1-ledning i Davis Cup-mötet med Tunisien. Att får representera Sverige är oerhört stort, sade Siljeström.
Läs mer om Siljeström, Sverige och Tunisien.
Patrik Rosenholm kvitterade i Tunis
TENNIS. Från 2–0 till 2–2 och till slut en 3–2-seger. Det svängde verkligen om Patrik Rosenholms debut i Sveriges Davis Cup-match borta mot Tunisien.
Läs mer om Tunisien.
Rosenholm kvitterade i Tunis
Från 2–0 till 2–2 och till slut en 3–2-seger. Det svängde verkligen om Patrik Rosenholms debut i Sveriges Davis Cup-match borta mot Tunisien.
Läs mer om Tunisien.
Sena mål tog Burkina Faso till semi
Burkina Faso tog en sen seger i kvartsfinalen mot Tunisien, och är nu klart för semifinal i Afrikanska mästerskapen. Även Kamerun är klart för semifinal.
Läs mer om Afrikanska, Burkina Faso och Tunisien.
Sena mål tog Burkina Faso till semifinal
Burkina Faso tog en sen seger i kvartsfinalen mot Tunisien, och är nu klart för semifinal i Afrikanska mästerskapen.
Läs mer om Afrikanska, Burkina Faso och Tunisien.
Tunisien vidare utan problem
Seger mot Zimbabwe och saken var klar. Och seger blev det. En klar sådan, dessutom. Tunisien nådde kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll efter 4–2 mot Zimbabwe.
Läs mer om Afrikanska och Zimbabwe.
Senegal öppnade med seger
Senegal fick 2–0 mot Tunisien och därmed även en bra start på Afrikanska mästerskapen i Gabon.
Läs mer om Afrikanska, Gabon och Tunisien.
Lämnade HIF – gjort klart med ny klubb
Matthew Rusike har gjort klart med ny klubb.Den förre HIF-anfallaren fortsätter karriären i Tunisien och har skrivit på för CS Sfaxien, som blev tunisiska mästare 2013.
Läs mer om Tunisien.
Misstänkt i Berlin släppt – men jakten fortsätter
PARIS. Berlin förbereder sig på ett hårdbevakat nyårsfirande. Under torsdagen släpptes den 40-årige tunisier som misstänktes vara julmarknadsterroristen Anis Amris kumpan. Nu går jakten på hans medhjälpare över hela Europa – och i Tunisien.
Läs mer om Berlin, Europa och Tunisien.