Tunisien

Call me by your name stoppas i Tunisien

Oscarsnominerade Call me by your name skulle ha haft biopremiär i Tunisiens huvudstad Tunis i onsdags men stoppades.
Läs mer om Tunisien.

Oscarsfilm stoppas i Tunisien

Läs mer om Tunisien.
Tunisien räknar med rekordturism
Tunisien räknar med ett rekordår för landets turism i år.
Tunisien räknar med rekordturism
Tunisien räknar med ett rekordår för landets turism i år. Vi siktar på att ta emot 8 miljoner turister i år med starka bokningssiffror från europeiska kunder och andra nya kunder, säger turistministern Salma Loumi.
Läs mer om Salma Loumi.
Fortsatta protester på årsdagen av Tunisiens revolution
Stark symbolik präglade Tunisien på söndagen, sjunde årsdagen av revolutionen 2011. Men det var alltjämt protester mot regeringens åtstramningspaket som hördes på gator och torg, snarare än firande av den frihet som uppnåddes då diktatorn Zine El Abidine Ben Ali flydde landet.
Höjt fattigstöd i Tunisien efter protester
Tunisiens socialminister Mohamed Trabelsi lovar att skjuta till miljontals kronor i stöd till fattiga familjer och andra behövande, såsom pensionärer. Utspelet kommer efter omfattande protester i veckan mot regeringens åtstramningspolitik, som bland annat innebär höjda skatter och varupriser med syfte att minska landets budgetunderskott.
Läs mer om Mohamed Trabelsi och Tunisien.
Nya protester i Tunisien – 150 gripna
Nya demonstrationer har brutit ut i Tunisien, och ytterligare omkring 150 människor har gripits. Bland de gripna finns flera oppositionsledare.
Läs mer om Tunisien.
UD:s uppmaning till svenskar i Tunisien
Svenskar i Tunisien uppmanas till att vara försiktiga och att skriva upp sig på den så kallade svensklistan efter oroligheterna i landet.Uppgifterna används för att ambassaden snabbt kunna kontakta dig om det behövs, skriver Krisinformation på sin hemsida.
Läs mer om Krisinformation och Tunisien.
Efter oroligheterna i Tunisien – nu uppmanas svenskar i landet att vara försiktiga
Oroligheterna i Tunisien har gjort att Sveriges ambassad i landet nu uppmanar alla svenskar i landet att vara försiktiga och undvika större folksamlingar.
Läs mer om Tunisien.
Erik Ohlsson: Ny proteströrelse växer fram i Tunisien
Tunisien skakas av omfattande gatuprotester. Det var här den arabiska våren drog i gång för sju år sedan. Är det en ny vår på gång? DN:s Mellanösternkorrespondent Erik Ohlsson reder ut frågan.
Läs mer om Tunisien.
Tunisierna har fått nog av ekonomiska problem
För drygt sju år sedan tändes gnistan till den så kallade arabiska våren i Tunisien. Nu skakas landet på nytt av omfattande protester mot en åtstramningsbudget som innebär högre priser på varor som bensin, telefonkort, frukt och grönsaker
Läs mer om Tunisien.
Tunisierna har fått nog av ekonomiska problem
För drygt sju år sedan tändes gnistan till den så kallade arabiska våren i Tunisien. Nu skakas landet på nytt av omfattande protester mot en åtstramningsbudget som innebär högre priser på varor som bensin, telefonkort, frukt och grönsaker
Läs mer om Tunisien.
Över 200 gripna i tunisiska oroligheter
Fler än 200 personer har gripits i samband med oroligheterna i Tunisien.Dussintals har skadats i sammandrabbningar, däribland 46 poliser, uppger en talesperson för landets inrikesdepartement.Detta efter föreslagna skattehöjningar på bland annat bilar, telefonsamtal, internet, hotell –samt en prisökning på diesel.
Fler än 200 gripna efter protester i Tunisien
Tunisisk polis har gripit 237 personer under de senaste dygnen efter protester och plundring. Det uppger tunisiska medier.
Läs mer om Tunisien.
Över 200 gripna i tunisiska oroligheter
Fler än 200 personer har gripits i oroligheterna som pågår i Tunisien. Dussintals har skadats i sammandrabbningar, däribland 46 poliser, uppger en talesperson för landets inrikesdepartement.
Läs mer om Tunisien.
Trots det tunga ämnet går man glad ut ur salongen
Skönheten och odjuren vill visa att en förändring är möjlig för kvinnor i Tunisien. Trots ett tungt ämne genomsyras filmen av ett positivt budskap.
Läs mer om Tunisien.
Här är länderna på EU:s svarta lista för skatteparadis
De vägrar att samarbeta om skattefrågor – nu sätter EU upp 17 länder på svarta listan. Där finns länder som Bahrain, Barbados, Grenada, Sydkorea, Panama, Tunisien och Förenade Arabemiraten.
Internationellt efterlyst för svenskt mord gripen – utlämnas inte
Enligt Aftonbladet ska en 44-årig man som är internationellt efterlyst för ett svenskt mord ha blivit gripen – i Tunisien. Men enligt polisen kommer mannen inte att utlämnas till Sverige.
Läs mer om Sverige och Tunisien.
Uppgifter: Kraftig smäll på flygplatsen i Riyadh
Enligt uppgifter från BBC och Al Jazeera ska det ha hörts en kraftig smäll i närheten av flygplatsen i Riyadh.Obekräftade uppgifter rör missiler från Tunisien som ska ha hejdats av Saudiarabien.
DC-spelare pausar från tennisen
Isak Arvidsson blev Davis Cup-hjälte när Sverige besegrade Tunisien i februari. Nu tar 25-åringen paus från tennisen och livet på Challenger-touren – nivån under ATP.
Tunisiska fiskare stoppade högerextremas fartyg
En grupp tunisiska fiskare har förhindrat högerextrema aktivister från att lägga till i deras hamn. Fartyget hyrs av en högerextrem grupp som vill störa räddningsaktioner på Medelhavet och försöker få migrantbåtar att vända tillbaka mot Libyen och Tunisien.
Läs mer om Libyen, Medelhavet och Tunisien.
Arabländer uppmanas skrota våldtäktslag
Flera länder i Mellanöstern överväger att upphäva en lag som låter våldtäktsmän slippa straff om de gifter sig med sitt offer. Tunisien tog bort lagparagrafen i veckan och på söndag ska Jordaniens parlament rösta om en lagändring.
Läs mer om Mellanöstern.