Turin

Mållös toppmatch öppnar för Napoli

Juventus och Inter spelade 0–0 när säsongens första derby d'Italia avgjordes i Turin.
Läs mer om Inter, Napoli och Turin.

Experten: Barcelona säkrar gruppsegern

Barcelona behöver en poäng till för att säkra gruppsegern i Champions League.I kväll reser laget till Turin för att gästa Juventus – som haft en tuff start på säsongen.– Vi förväntar oss att Juventus kommer visa sig från sin bästa sida, säger Barcelonas huvudtränare Ernesto Valverde till lagets hemsida.
Läs mer om Ernesto Valverde och Turin.
Juventus föll efter straffmiss i 97:e
För första gången på drygt två år har Juventus förlorat en hemmamatch i Serie A. Lazio vann med 2–1 efter stor dramatik i Turin.
Läs mer om Serie A och Turin.
Gibrand är årets vinnare i kock-SM
Sebastian Gibrand är vinnare i årets upplaga av den prestigefylla kocktävlingen Bocuse d'Or Sverige. Han blir nu Sveriges representant i kock-EM i Turin i juni år 2018, där han kvalar till stora Bocuse d'Or, kock-VM, l Lyon år 2019.
Läs mer om Bocuse, Lyon, Sverige och Turin.

Talangen stoppas – uppges ha hjärtfel

KLART: Det blir ingen övergång för Sampdorias talangfulle Patrik Schick.Anfallaren såg ut att vara klar för Juventus för ett par veckor sedan, efter att ha genomfört en läkarundersökning i Turin den 22 juni.
Besöket som avslöjar Zlatans klubbadress?
Zlatan Ibrahimovic kan återvända till Italien.Men kanske inte nödvändigtvis till Milan – som det har ryktats om.Svensken har nämligen synts till i Turin tillsammans med Mino Raiola och representanter från Juventus, skriver Tuttosport.
Jönsson: Jag äter medicin varje dag
Det var året när han vann både OS-guld och VM-guld.Blev utnämnd till turneringens bästa spelare i Turin.Och var kapten i VM-finalen.Men det är en annan sak som fascinerar alldeles särskilt med Kenny Jönsson säsong 2006.Kontrasterna.– Det var OS-final med 20 000 på läktaren och miljoner tv-tittare på söndagskvällen och sedan Nybro borta i hockeyallsvenskan på onsdagskvällen, berättar han.
Kvinna död efter bombpaniken i Turin
En 38-årig kvinna, som blev nedtrampad när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats på Piazza San Carlo i Turin i början av juni, har avlidit.
En död efter kaoset i Turin
Två smällar orsakade kaos på Piazza San Carlo i Turin när Juventus spelade Champions Leaguefinal.I tumultet som uppstod när folk flydde kom över 1500 personer till skada.Nu har en 38-årig kvinna avlidit till följd av sina skador.
Läs mer om Piazza San Carlo och Turin.
Två pojkar kan ha orsakat masspaniken i Turin
Två unga pojkar misstänks ha orsakat den panik som uppstod på söndagskvällen i Turin i norra Italien. Efter ett tio timmar långt polishör ska pojkarna ha uppgett att händelsen var en dumhet– men att de själva inte begått den.
Läs mer om Italien och Turin.
Hundratals skadade efter panik i Turin
Hundratals personer skadades när panik utbröt på Piazza San Carlo i Turin där Juventusanhängare samlats för att se på Champions League-finalen i fotboll mot Real Madrid.
Tusen skadade när panik utbröt i Turin
Minst tusen personer skadades när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats på Piazza San Carlo i Turin för att följa Champions League-finalen i fotboll mot Real Madrid.
Omkring 1.000 skadade när panik utbröt i Turin
Uppemot 1.000 personer har enligt AFP skadats när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats på Piazza San Carlo i Turin för att följa Champions League-finalen i fotboll mot Real Madrid.
Omkring 1000 skadade när panik utbröt i Turin
Uppemot 1000 personer har rapporterats skadades när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats på Piazza San Carlo i Turin för att följa Champions League-finalen i fotboll mot Real Madrid.
Runt 400 skadade efter bombpanik under CL-finalen
Hundratals personer skadades när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats på Piazza San Carlo i Turin för att följa Champions League-finalen i fotboll mot Real Madrid.
Stor panik i Turin – personer skadade
Det skulle bli en Champions League-fest på torget i Turin.I stället utbröt panik.Det är oklart varför, men fotbollssupportrarna flydde från torget under tumultartade scener.– Jag har sett flera personer med blodiga händer, säger journalisten Tancredi Palmeri i sin livesändning på Twitter.
Finalhysteri i Turin
Läs mer om Turin.
Raiola döms efter stora miljonaffären
Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola tvingas böta 600 000 kronor till Fifa, skriver Sky Sports-reportern Kaveh Solhekol på Twitter.Detta efter att en Fifa-utredning kommit fram till att Raiola representerade Juventus, Manchester United och Paul Pogba när fransmannen bytte Turin mot England i somras.Mino Raiola uppges ha tjänat 460 miljoner kronor på övergången.
Sundin: Stor seger för hockey-Sverige
LOS ANGELES. Mats Sundin, 46, ledde Sverige till OS-guld i Turin 2006. Och till tre VM-guld 1991, 1992 och 1998. I dag jublar han över Tre Kronors VM-guld i Köln. - Det här är en stor seger för hockey-Sverige. Våra största stjärnor, Henrik Lundqvist och Nicklas Bäckström levererade när det verkligen gällde. Då blir det guld, säger Sudden till SportExpressen.
Lundqvist vill skapa nya Finlandsminnen
KÖLN. För elva år sedan storspelade Tre Kronors målvakt Henrik Lundqvist i OS-finalen mot Finland. Nu vill OS-guldmedaljören Lundqvist skapa nya minnen och vinna sitt första VM-guld. På vägen dit väntar Finland i lördagskvällens semifinal. – När man tänker tillbaka på matcher mot Finland är det klart att den i Turin är det roligaste minnet, säger Henrik Lundqvist.
Therese Strömberg: De kan börja drömma om en trippel
Juventus visste precis hur man skulle ta sig an Barcelona i Turin. I den första av två repriser på Champions League-finalen 2015 var det ingenting i gästernas spel som övertygade. Istället kan Juventus-supportrarna på nytt börja drömma om en trippel.
Peter Forsberg: Det är väldigt tråkigt...
LOS ANGELES. Peter Forsberg, 43, har en lång historia med OS-hockeyn. Två guldmedaljer från Lillehammer 1994 och Turin 2006 från sin aktiva tid i Tre Kronor. Nästa år ska han vara expertkommentator hos Discovery Networks, som sänder hockeyturneringen i Sydkorea i svensk tv. Men det ser inte ut som Foppa får kommentera dagens NHL-stjärnor och det är han väldigt besviken över. – Ja, det är väldigt tråkigt om de bästa spelarna i världen inte är med i OS 2018, säger Foppa.
TV: Oavgjort i det italienska toppmötet
Formstarka trean Napoli tog emot serieledande Juventus i serie A och det skiljer fortfarande tio poäng efter 1–1 i Turin.
Läs mer om Napoli och Turin.