Turin

Inte direkt rättvist – men det är inte fotboll heller

En sumpad matchboll i Turin.En bortslösad i London.Till slut gav Tottenham ett finger, och då gjorde Juventus som de vet att man måste göra på den här scenen: Tog hela handen.
Läs mer om London.Till, Tottenham och Turin.En.

Kunde mist livet – nu tillbaka i Paralympics

Han var Sveriges främste paralympier i Salt Lake City för 16 år sedan.Men kunde ha mist livet inför spelen i Turin 2006. I Pyeongchang är Ronny Persson tillbaka – som curlare.– Jag har jobbat så många år för att hamna här igen, säger den femfaldigt alpine Paralympicsmedaljören.
Kunde mist livet – nu tillbaka i Paralympics
Han var Sveriges främste paralympier i Salt Lake City för 16 år sedan. Men kunde ha mist livet inför spelen i Turin 2006. I Pyeongchang är Ronny Persson tillbaka – som curlare. – Jag har jobbat så många år för att hamna här igen, säger den femfaldigt alpine Paralympicsmedaljören.
Svindlande utsikt och filmhistoria i Turin
Turins filmmuseum ligger i den karaktäristiska byggnaden la Mole Antonelliana. Här finns samlingar av fotografier, kostymer och affischer som man avundas i hela världen. Tar man sig upp till toppen har man en av Turins vackraste utsikter.
Läs mer om Mole Antonelliana och Turin.

SOK-basen: Jag är förstås jättenöjd

Lika många guld som i Turin 2006, totalt 14 medaljer men fler guld och silver än i Sotji för fyra år sedan. Den historiska framgången liknande SOK-basen Peter Reinebo med vädret sista dagen i Pyeongchang. – Soligt, varmt och skönt.
Läs mer om Pyeongchang, Sotji och Turin.
Kungen: De är bäst, bäst, bäst
Med curlingguldet slog Sverige rekordet från OS i Turin 2006. Kung Carl Gustafs tankar om framgångarna i Sydkorea: – De är jättebra, de är bäst, bäst, bäst...
Läs mer om Sverige, Sydkorea och Turin.
Kungen om Sveriges rekord-OS: De är bäst, bäst bäst
GANGNEUNG. Sverige har tagit lika många OS-guld i Pyeongchang som vid rekordspelen i Turin 2006. Och sett till även silvermedalj gör blågult sitt bästa vinter-OS någonsin. Lag Hasselborgs triumf i damernas curling blev truppens sjunde guld. – De är bäst, bäst, bäst, säger kung Carl XVI Gustaf.
Anja Pärson tagen av Myhrers guld
Anja Pärson har gjort det, stått där, upplevt alla de omtumlande känslorna i triumfens ögonblick. Därför kom tårarna. På plats har hon sett Frida Hansdotter och Andr Myhrer göra det hon gjorde i Turin 2006. – Jag hade det på känn, men vågade inte riktigt tro på det.
Sämsta svenska insatsen på 16 år - blytung stafett för längdherrarna när Norge vann
Brons i Turin 2006, guld i Vancouver 2010 och guld i Sotji 2014. Men i Pyeongchang blev det blågult fiasko i herrstafetten, 4x10 kilometer. Sverige slutade på femte plats - över två minuter bakom segrande Norge.
Läs mer om Norge, Pyeongchang, Sotji, Turin och Vancouver.
Frida Wallnor: Våga tänka tanken på ett förenat Korea
LEDARE. Så var de äntligen igång igen, de olympiska vinterspelen! Fredagens invigning gick i fredens tecken med den gemensamma koreanska inmarschen som höjdpunkt. De syd- och nordkoreanska idrottarna gjorde visserligen samma sak också i Sydney 2000, i Aten 2004 och i Turin 2006, men symbolvärdet av att göra det på hemmaplan är svårt att överträffa – speciellt efter den turbulenta period som föregått spelen.
Läs mer om Aten, Korea, Sydney och Turin.
OS-mysteriet – därför har Smigun-fallet tystats ner
PYEONGCHANG. Hon tog dubbla OS-guld i Turin – och åkte fast i ett dopingtest.Sen hände ingenting.Tolv år senare kan SportExpressen presentera nya uppgifter om varför Kristina Smigun-fallet har tystats ner från alla håll.– Någon har gjort ett stort misstag, säger experten Jaan Martinson.
OS-hjälten: Var nya spottloskor varje dag
Hon var med och tog OS-silver i Turin.Efteråt skulle Emma Eliasson hyllas i hemstaden Kiruna – men bilden på hockeystjärnan fick plockas ner på grund av vandalisering.– Det gjorde ont. Varför kunde de inte bara vara stolta över mig?, säger hon i SVT-serien Underdogs.
Mållös toppmatch öppnar för Napoli
Juventus och Inter spelade 0–0 när säsongens första derby d'Italia avgjordes i Turin.
Läs mer om Inter, Napoli och Turin.
Experten: Barcelona säkrar gruppsegern
Barcelona behöver en poäng till för att säkra gruppsegern i Champions League.I kväll reser laget till Turin för att gästa Juventus – som haft en tuff start på säsongen.– Vi förväntar oss att Juventus kommer visa sig från sin bästa sida, säger Barcelonas huvudtränare Ernesto Valverde till lagets hemsida.
Läs mer om Ernesto Valverde och Turin.
Juventus föll efter straffmiss i 97:e
För första gången på drygt två år har Juventus förlorat en hemmamatch i Serie A. Lazio vann med 2–1 efter stor dramatik i Turin.
Läs mer om Serie A och Turin.
Gibrand är årets vinnare i kock-SM
Sebastian Gibrand är vinnare i årets upplaga av den prestigefylla kocktävlingen Bocuse d'Or Sverige. Han blir nu Sveriges representant i kock-EM i Turin i juni år 2018, där han kvalar till stora Bocuse d'Or, kock-VM, l Lyon år 2019.
Läs mer om Bocuse, Lyon, Sverige och Turin.
Talangen stoppas – uppges ha hjärtfel
KLART: Det blir ingen övergång för Sampdorias talangfulle Patrik Schick.Anfallaren såg ut att vara klar för Juventus för ett par veckor sedan, efter att ha genomfört en läkarundersökning i Turin den 22 juni.
Besöket som avslöjar Zlatans klubbadress?
Zlatan Ibrahimovic kan återvända till Italien.Men kanske inte nödvändigtvis till Milan – som det har ryktats om.Svensken har nämligen synts till i Turin tillsammans med Mino Raiola och representanter från Juventus, skriver Tuttosport.
Jönsson: Jag äter medicin varje dag
Det var året när han vann både OS-guld och VM-guld.Blev utnämnd till turneringens bästa spelare i Turin.Och var kapten i VM-finalen.Men det är en annan sak som fascinerar alldeles särskilt med Kenny Jönsson säsong 2006.Kontrasterna.– Det var OS-final med 20 000 på läktaren och miljoner tv-tittare på söndagskvällen och sedan Nybro borta i hockeyallsvenskan på onsdagskvällen, berättar han.
Kvinna död efter bombpaniken i Turin
En 38-årig kvinna, som blev nedtrampad när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats på Piazza San Carlo i Turin i början av juni, har avlidit.
En död efter kaoset i Turin
Två smällar orsakade kaos på Piazza San Carlo i Turin när Juventus spelade Champions Leaguefinal.I tumultet som uppstod när folk flydde kom över 1500 personer till skada.Nu har en 38-årig kvinna avlidit till följd av sina skador.
Läs mer om Piazza San Carlo och Turin.
Två pojkar kan ha orsakat masspaniken i Turin
Två unga pojkar misstänks ha orsakat den panik som uppstod på söndagskvällen i Turin i norra Italien. Efter ett tio timmar långt polishör ska pojkarna ha uppgett att händelsen var en dumhet– men att de själva inte begått den.
Läs mer om Italien och Turin.
Hundratals skadade efter panik i Turin
Hundratals personer skadades när panik utbröt på Piazza San Carlo i Turin där Juventusanhängare samlats för att se på Champions League-finalen i fotboll mot Real Madrid.
Tusen skadade när panik utbröt i Turin
Minst tusen personer skadades när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats på Piazza San Carlo i Turin för att följa Champions League-finalen i fotboll mot Real Madrid.