Turkiet

Polis stoppar prideparad i Turkiet

Turkisk polis stoppar en prideparad i Istanbul.Polisen ska ha skjutit gummikulor för att skingra paraden, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Istanbul.Polisen och Turkiet.
Pride ska genomföras trots förbud
Arrangören bakom den planerade prideparaden i Istanbul i Turkiet säger att den kommer att genomföras ändå, trots myndigheternas förbud.
Läs mer om Istanbul och Turkiet.
Prideparad stoppad i Turkiet: Tuffare klimat
Allt mer konservativa strömningar präglar Turkiet, enligt Turkietexpert Paul Levin. Tjejer som bär kjol eller äter glass under ramadan har blivit slagna, och besökare vid vernissage där alkohol serveras attackeras. – Konservatismen skapar ett hårdare klimat också för hbtq-rörelsen, säger han.

Fem döda i strömförande basäng

Tre tonåringar och två vuxna omkom när en vattenpark i Turkiet blev strömförande. Ytterligare fem personer fördes till sjukhus med allvarliga skador.
Läs mer om Turkiet.
Turkiet stryker evolutionsläran ur läroplanen
Turkiet tar bort evolutionsläran ur biologiböckerna. – Jag vet inte om jag vill att mitt barn går i en skola som inte lär ut vetenskap, säger en orolig mamma.
Bassäng blev strömförande – tre barn omkom
Tre barn och två vuxna har omkommit i en vattenpark i nordvästra Turkiet när de fick el genom kroppen i en bassäng, rapporterar turkiska medier enligt BBC.
Läs mer om BBC och Turkiet.
Fem dör av elchock på Turkisk badplats
Fem personer, inklusive tre barn, dog av en elchock på en vattenpark i Turkiet, uppger lokala medier enligt nyhetsbyrån Associated Press.
Läs mer om Turkiet och Turkisk.
Fem döda av elchock på turkiskt vattenland
Fem personer har dött efter att ha fått elstötar på ett vattenland i nordvästra Turkiet. Det rapporterar Sky News.
Läs mer om Turkiet.
Här möter Säpo den misstänkte återvändaren
Arlanda. Han släntrar ut i ankomsthallen med en vit plastpåse som enda bagage. Efter att ha suttit häktad i Turkiet för terrormisstankar har den 25-årige mannen deporterats tillbaka till Sverige. Nu är han en av drygt hundra återvändare som Säkerhetspolisen försöker följa.
Tyskland fick träffa fängslad journalist i Tyskland
Tysklands ambassadör i Turkiet har fått träffa den tysk-turkiske journalisten Deniz Yücel för första gången sedan han fängslades i februari.
Läs mer om Deniz Yücel, Turkiet och Tyskland.
Klart: Holmn lämnar Turkiet
Som GT tidigare berättat är Samuel Holmn nära en återkomst i Elfsborg.Nu har spelaren brutit sitt kontrakt med Istanbul BB.– Jag tillbringade många trevliga stunder i en mycket trevlig klubb, säger Holmn till klubbens hemsida.
Amnestychef gripen i Turkiet
Chefen för Amnesty International i Turkiet greps på tisdagen, anklagad för samröre med den USA-baserade predikanten Fethullah Gülen. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan anser att Gülen låg bakom kuppförsöket i somras.
Nathan Shachar: Utfrysning av Qatar följs med spänning av en brokig skara allierade
ANALYS. De sunnimuslimska staternas utfrysning av Qatar följs med spänning av det lilla shejkdömets brokiga skara allierade, Israel, Hamas och Turkiet.
Läs mer om Israel, Qatar och Turkiet.
Tyskland flyttar militärstyrka från Turkiet
Tyskland har inget annat val än att flytta sina styrkor från militärbasen Incirlik i Turkiet, sade utrikesminister Sigmar Gabriel på måndagen.
Läs mer om Incirlik, Sigmar Gabriel och Turkiet.