Turkiet

Afrinbor känner sig jagade i Turkiet

Kirikhan. Spänningarna från operation olivkvisten sprider sig till Turkiet. I staden Kirikhan bor många kurder från Afrin. DN har varit där och mött dem.
Läs mer om Afrin, Kirikhan och Turkiet.

Nato-ländernas trupper riskerar ställas emot varandra

Turkiets attack mot kurder i norra Syrien kan göra det lättare för IS att återkomma till området. Det kan även leda till att de två Nato-länderna Turkiet och USA ställs mot varandra, analyserar SvD:s Jesper Sundn.
700 000 civila kvar i Afrin
ISTANBUL. Turkiet har gått in med marktrupper i Syrien. – De kommer allt närmre Afrin nu, säger Roj Mousa, lokal journalist i Afrin.
Läs mer om Afrin, Roj Mousa och Syrien.

Turkisk militäroperation inledd mot YPG

Turkiska attackplan bombar kurdiska YPG-mål i Afrin i nordvästra Syrien, meddelar Turkiet. Flygattacken är ett led i en turkisk operation, kallad Olive Branch, mot den kurdiska milisen.
Läs mer om Afrin, Olive Branch, Syrien, Turkiet och YPG.
Turkiet inleder offensiv mot syrisk stad
På lördagen meddelade president Erdogan att Turkiet nu inleder en markoffensiv mot den kurdkontrollerade staden Afrin i Syrien.Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Afrin, Erdogan, Syrien.Det och Turkiet.
Erdogan: Turkiet inleder markoffensiv i Syrien
Turkisk militär har inlett en markoffensiv i den Syrienkurdiska enklaven Afrin, en offensiv som inte kommer inte att sluta där, lovar den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan i ett uttalande riktat mot Syrienkurdernas väpnade gren YPG: – Senare kommer vi att steg för steg rensa upp vårt land upp till den irakiska gränsen från den här terrorsmutsen som försöker belägra vårt land.
Flera döda och skadade i busskrasch i Turkiet
Minst elva personer har dött och 46 skadats i en busskrasch i Turkiet på lördagsmorgonen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.Bussen var på väg från huvudstaden Ankara till en skidort.
Läs mer om Ankara och Turkiet.
Turkiet ratar partnerskap med EU
Turkiet kommer att avfärda alla former av partnerskap med EU som inte är ett medlemskap, konstaterar landets EU-minister som även varnar för att den nuvarande situationen inte ger Turkiet några incitament till att behålla den nuvarande migrationsuppgörelsen med unionen.
Läs mer om EU-minister och Turkiet.
Fortsatta bakslag för friheten i världen
Friheten i världen fortsatte att krympa 2017, visar en ny årssammanställning. Demokratin beskärs i fler länder än den stärks, enligt organisationen Freedom house. Turkiet hör till de länder som glidit utför snabbast. Även för USA höjs varningsflagg.
Läs mer om Freedom och USA.
Plan gled nästan ned i Svarta havet
Ett passagerarplan hamnade nästan i Svarta havet när det gled av landningsbanan och fastnade i en brant backe vid flygplatsen i Trabzon i Turkiet. Ingen ombord skadades.
Läs mer om Svarta, Trabzon och Turkiet.
Flygplan körde nedför klippa
Ett passagerarplan med 162 personer ombord har kört av landningsbanan på Trabzon flygplats i Turkiet. Planet hänger nu med nosen före på en klippavsats.
Läs mer om Trabzon och Turkiet.
Turkiet varnar för resor till USA
USA är ett land med extremist- och terrorattacker, rasism och godtyckliga gripanden av oskyldiga, heter det i en resevarning som turkiska UD utfärdade på fredagen. Det hårda omdömet är den senaste bottennoteringen i den hastiga urartningen i relationerna mellan de bägge Nato-allierade.
Läs mer om Nato-allierade och USA.
Journalister släpps av domstol i Turkiet
De två journalisterna Mehmet Altan och Sahin Alpay släpps, har Turkiets författningsdomstol beslutat. Det rapporterar Hürriyet och andra turkiska medier. Enligt CNN Turk anser domstolen att journalisternas rättigheter har kränkts, skriver Reuters.
Charterfavoriten som dalade – nu stekhett igen
Från skållhett till iskallt – så har svenskarnas intresse för Turkiet som semestermål utvecklats på senare år. Nu tyder dock mycket på att den negativa trenden håller på att brytas.En ny undersökning visar nämligen att turkiska Antalya ökar mest i intresse av alla resmål.
Läs mer om Antalya och Turkiet.
Macron: Turkiet långt bort från EU-medlemskap
Turkiets president Erdogans besök i Paris blev inget genombrott i relationen med EU. Den turkiske presidenten klagade på att samtalen med EU går trögt, men president Macron vill att EU ska erbjuda ett fördjupat partnerskap med Turkiet i stället för medlemskap.
Läs mer om EU-medlemskap, Macron och Turkiet.
Då avgörs Johan Elmanders framtid
Johan Elmanders vara eller icke vara i Örgryte nästa säsong har diskuterats flitigt den senaste veckan.Efter ryktena om en eventuell flytt till Turkiet började florera har klubben inte lyckats få tag på 36-åringen – fram till nu.– Vi har fått kontakt, säger Örgrytes ordförande Joacim Nordh till GT.
Läs mer om Joacim Nordh, Turkiet och Örgryte.
Misstänkta IS-medlemmar gripna i Turkiet
29 personer som misstänks tillhöra terrorsekten Islamiska staten har gripits i Ankara, skriver turkiska statliga medier.
Läs mer om Ankara, Islamiska och Turkiet.
Dekret befaras spä på våldet i Turkiet
Det blir fritt fram för gatuslagsmål och lynchjustis, larmar kritiker mot ett dekret som utfärdats i Turkiet. Regeringen värjer sig mot anklagelser om att den skyddar våldsverkare.
Läs mer om Turkiet.
Vet inte mer än det som har skrivits
GÖTEBORG. Johan Elmander, 36, uppges lämna Örgryte och återvända till Turkiet.Men Öis har fortfarande inte hört något från turkiskt håll.– I nuläget vet jag inte mer än det som har skrivits i media, säger ordförande Joacim Nordh till GT.
Uppgifter: Elmander får toppjobb i Turkiet
Johan Elmander kan vara förlorad för Örgryte.Enligt turkiska NTV Spor kommer Elmander att kliva in som assisterande i Galatasaray.