Tuve

JUST NU: Bråk – stor polisinsats

Flera enheter från polisen ryckte ut på ett larm i Tuve i Göteborg vid lunchtid på onsdagen.– Det är någon form av bråk som föranlett att vi åkt dit, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Läs mer om Göteborg och Tuve.

JUST NU: Bil i öppna lågor mitt på vägen

En bil har börjat brinna i Tuve i Göteborg, uppger polisen.– Det ska inte ha skett under färd, bilen har stått stilla, säger polisens presstalesman Hans Lippens.
Läs mer om Göteborg och Tuve.
KD-profil riskerar åka ur riksdagen
Tuve Skånberg (KD), 61, har kritiserats för abortmotstånd och har vänt sig emot att homosexuella ska få adoptera.Nu föreslås han bli nerpetad till plats fyra på KD:s riksdagslista – vilket innebär att han riskerar sin riksdagsplats, rapporterar Världen Idag.– Jag har haft sämre placeringar än så. Jag är beredd att göra en personvalskampanj om det står sig, säger han till Expressen.
Läs mer om Expressen och Världen Idag.
Fullt utvecklad lägenhetsbrand – stort räddningspådrag
Polis och räddningstjänst har ryckt ut på en lägenhetsbrand i Tuve på Hisingen i Göteborg.Branden ska ha startat i köket.– Det är en fullt utvecklad brand, säger polisens vakthavande befäl.
Läs mer om Göteborg.Branden, Hisingen och Tuve.

Gömd person hittad på Volvo – polis på väg till platsen

En person har hittats i en trailer på Volvo Lastvagnar i Tuve. Enligt ett ögonvittne ska han ha kommit med en däckleverans under morgonen.– Han gömde sig bland däcken.Polisen har kallats till platsen.
Läs mer om Tuve, Volvo och Volvo Lastvagnar.
Väg avstängd efter olycka – oklart skadeläge
En singelolycka inträffade strax efter klockan 16 i Tuve i Göteborg.Enligt räddningstjänsten är det en bil som ligger på sidan mitt i vägen.Skadeläget är oklart.– Vägen är helt avstängt under räddningsarbetet, säger Sara, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg.Enligt, Sara och Tuve.
Äldre man rånad i sitt hem
På torsdagskvällen ringde en äldre man till polisen och berättade att två personer varit inne i hans lägenhet och stulit hans plånbok i Tuve i Göteborg.– Vi har skrivit en anmälan om rån, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Tuve, Ulla Brehm och Väst.
Fotgängare påkörd av buss
Polis och ambulans har larmats Tuve i Göteborg på en trafikolycka.En person ska ha blivit påkörd av en buss.– Det rör sig om en trafikolycka mellan en fotgängare och en buss. Ambulans och polis är på väg, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Göteborg.
Läs mer om Göteborg, Tuve och Ulla Brehm.
Stort polispådrag – fyra patruller och helikopter på plats
Det pågår ett stort polispådrag i Tuve på onsdagsförmiddagen.– Fyra polispatruller och en helikopter är på plats, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Läs mer om Peter Adlersson och Tuve.
Stort polispådrag i Tuve
Det pågår ett stort polispådrag i Tuve på onsdagsförmiddagen.– Fyra polispatruller och en helikopter är på plats, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Läs mer om Peter Adlersson och Tuve.
Sex bilar i brand i Göteborg
Sex bilar brann på Tuve Torg på Hisingen i Göteborg i natt.Räddningstjänsten larmades vid femtiden...
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Tuve Torg.
Sex bilar i lågor utanför företag
Sex bilar har brunnit vid Tuve torg.Bilarna stod parkerade utanför ett företag som fått brandskador på fasaden.Innan branden bröt ut sågs ett par personer springa från platsen.
Läs mer om Tuve.
Sex bilar i brand
Sex bilar har brunnit vid Tuve torg.Bilarna stod parkerade utanför ett företag som fått brandskador på fasaden.Innan branden bröt ut sågs ett par personer springa från platsen.
Läs mer om Tuve.
Stort polispådrag efter skottlossning
En skottlossning har ägt rum i Tuve i Göteborg. Ett stort polispådrag pågår på platsen och det har säkrats ett antal tomhylsor. – Vittnen har hört mellan fyra och sex smällar, säger Ann-Christine Löfstrand, gruppbefäl för polisens kommunikationsledningscentral i Region Väst.
Han räddade flickan från att bli ofredad
En främmande man ofredade Eva Sterlings nioåriga dotter på busshållsplatsen i Tuve. När mannen fortsatte sitt beteende även ombord på bussen så grep två medresenärer in och stoppade honom. En av vardagshjältarna var Haitham Obaid Aljararwah, 34. – Mammans ögon sa snälla hjälp mig, berättar han.
Evas dotter ofredad – då grep två hjältar in
En främmande man ofredade Eva Sterlings nioåriga dotter på busshållsplatsen i Tuve. När mannen fortsatte sitt beteende även ombord på bussen så grep två medresenärer in och stoppade honom. – För dem var det ingen stor sak, men för mig och min dotter betydde det allt, säger mamma Eva. Nu vill familjen komma i kontakt med de två okända hjältarna.
Läs mer om Eva och Tuve.
KD-kritik: Medlemmar flyr efter Prideparaden
Kristdemokrater flyr partiet efter att partiledaren Ebba Busch Thor deltagit i årets Prideparad i Stockholm. Det hävdar riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD). –Jag tror att det här skadar partiet, säger han till TT.
Ebba Busch Thor kritiseras internt
Ebba Busch Thor kommer att bli den första KD-ledaren som går i pridetåget. Men hennes beslut gillas inte av alla – nu får hon intern kritik. – Det står för en annan agenda än vad Kristdemokraternas principprogram gör, säger riksdagsledamoten Tuve Skånberg till Ekot.
Läs mer om Ekot, KD-ledaren och Tuve Skånberg.
19-åring till åklagaren: Fattar du trögt, mannen!
Göteborg. Han är bara 19 år och står åtalad för ett av landets mest omtalade våldsdåd. När tonåringen pressades kring attentatet mot Vår krog bar sade han sig inte minnas mycket men kom med nya uppgifter om att han på mordkvällen varit i Tuve och levererat en påse hasch.
Läs mer om Tuve och Vår.
E-röstning skulle öka valdeltagandet
Justitieministern skrotar förslaget om e-röstning vid nästa val. Valhemligheten sägs vara hotad. Men kan Estland bevara valhemligheten sedan åtta val tillbaka, borde Sverige också kunna hitta lösningar för detta, skriver Tuve Johannesson och Karin Ehnbom-Palmquist, Svenskar i Världen.
Stort polispådrag – misstänkt falsklarm
Polisen skickade på onsdagseftermiddagen ut en helikopter och flera polispatruller efter ett larm om att flera män setts med ett vapen i Tuve på Hisingen. En halvtimme efter larmet har insatsen avslutas. – Vi avväger att göra en anmälan om falsklarm, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.
Läs mer om Hisingen, Peter Adlersson och Tuve.
Larm om skjutning vid torg
Polisen fick under tisdagskvällen larm om skottlossning vid Tuve Torg och åkte dit med ett antal polisbilar. Dock visade det sig tidigt att det aldrig varit någon skottlossning. – Det lades ner snabbt, det fanns ingen substans i det alls, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson, Tuve Torg och Väst.
Då: Fick sparken Nu: Nytt toppjobb
Han fick sparken med buller och bång i en av Göteborgs uppmärksammade kommunskandaler. Nu har Bertil Rignäs, tidigare vd för kommunala Bostadsbolaget och ordförande för IFK Göteborg, fått sig ett nytt toppjobb. Denna gång i ledningen för privata byggföretaget Tuve Bygg AB. –Det är ingen större skillnad, säger Bertil Rignäs.
Läs mer om Bostadsbolaget och Tuve Bygg AB.
En person knivskuren efter fest
Under natten mot lördagen knivskars en person i Tuve. Händelsen lokaliseras till en fest. Den skadade personen fördes till Sahlgrenska sjukhuset med okända skador.– Det är inte livshotande, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen. Ingen person är gripen.
MC vägrade stanna – då körde polis på den
Motorcykeln vägrade att stanna på polisens order i Tuve på Hisingen. Då körde polisbilen i kapp och fick närkontakt med mc:n, som välte. Mc-föraren är nu misstänkt för bland annat drograttfylla och han var så våldsam att han fick handfängsel.
Läs mer om Hisingen och Tuve.