Två

Tre Kronor hyllades på slott och torg

Tre Kronor har hyllats kungligt efter VM-triumfen. De försenade guldhjältarna besökte Stockholms slott innan de sjöng allsång på Sergels torg tillsammans med tusentals jublande fans. – Obeskrivligt, fantastiskt. Del ett var att vinna, del två var att komma hit och fira det med fansen, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.
Läs mer om Joel Lundqvist och VM-triumfen.

Dödsfastande lärare gripna av turkisk polis

Två turkiska lärare som har hungerstrejkat i protest mot regeringen greps på natten mot måndagen. Anledningen är att polisen ville undvika en dödsfasta, enligt The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
Därför måste Wannacry bli en väckarklocka för alla it-avdelningar
It-säkerhetsexperter säger att det som banade väg för Wannacry-attacken var att företag dröjde med eller till och med ignorerade en patch som släpptes för två månader sedan.
Läs mer om Wannacry och Wannacry-attacken.

Därför måste Wannacry bli en väckarklocka för alla it-avdelningar

It-säkerhetsexperter säger att det som banade väg för Wannacry-attacken var att företag dröjde med eller till och med ignorerade en patch som släpptes för två månader sedan.
Läs mer om Wannacry och Wannacry-attacken.
Hon har skaffat sig mest rutin
Treåringarna står i centrum när Solvalla på onsdagen drar igång sin elitloppsvecka och som vanligt när det handlar om unghästar spelar Svante Båth en ledande roll.– Staro Lochlyn är den som har skaffat sig mest rutin i de lite tuffare loppen, men jag skriver inte av de andra två heller, säger Solvallatränaren, som utöver sin V86-trio även har ett starkt kort att spela ut i V75 på söndag.
Nästan halv miljon till Peterson och Ymer
Rebecca Peterson och Elias Ymer är två av 14 tennistalanger från hela världen som får stipendier på vardera motsvarande 435.000 kronor.
Läs mer om Peterson och Ymer.
Statens stora pc-upphandling var klar – nu överklagas den igen
Enligt Kammarkollegiet återstod bara formaliteter innan statens stora klientavtal var klart. Dessa formaliteter ser ut att dröja två månader till.
Statens stora pc-upphandling var klar – nu överklagas den igen
Enligt Kammarkollegiet återstod bara formaliteter innan statens stora klientavtal var klart. Dessa formaliteter ser ut att dröja två månader till.
Damien Hirst: Treasures from the wreck of The Unbelievable i Venedig
Damien Hirsts spektakulära mastodontutställning i Venedig delar konstvärlden i två läger. Birgitta Rubin ser mer av ett hiskligt haveri än en återkomst.
Läs mer om The Unbelievable och Venedig.
Facebooks beslut har ingen vetenskaplig grund
Enligt Facebooks läckta riktlinjer ska man inte stoppa liveströmmar på personer som skadar sig själva, och självmordshot som ligger minst fem dagar i framtiden går att ignorera. Men riktlinjerna är baseras inte på någon forskning, enligt Thrèse Eriksson, beteendevetare och författare till två böcker om självskadebeteende.
Nathan Shachar: Varken Netanyahu eller Abbas tror Trump om att kunna lösa konflikten
Jerusalem. Efter två angenäma dygn i den saudiska huvudstaden väntas Donald Trump landa på Ben Gurion-flygplatsen intill Tel Aviv vid middagstid på måndagen.
Experter sågar Microsofts plan för uppdateringar av Windows 10
Två gånger om året lovar Microsoft uppdateringar av Windows 10. Men branschexperter litar inte på att företaget kan leverera.
Läs mer om Microsoft.
Ruben Östlunds film redan Guldpalmsfavorit
CANNES Två dagar efter världspremiären av The square har de största filmkritikerna sagt sitt. Och de flesta gillar svenskregissörens Cannes-film.
Läs mer om Cannes-film, Guldpalmsfavorit och The.
Löftet: Ingen jävel kommer vika ner sig
Djurgården har inte vunnit över AIK på de tio senaste försöken. Nu vill Blåränderna krossa derbysviten och Özcan Melkemichel trycker på två viktiga egenskaper: mod och hjärta.– Jag har alltid sagt att fega spelare som inte vågar kommer aldrig vinna den här typen av matcher, säger Özcan.
Två bilar i krock nära rondell
Två bilar krockade på måndagsmorgonen i Malmö.Enligt polisen klagar en person på nacksmärtor.
Läs mer om Malmö.Enligt.
VM-guldet firas på Sergels torg på måndagskvällen
Kungsträdgården är upptaget. På måndagskvällen kommer Tre Kronors VM-guld att hyllas på Sergels torg. – Jag har varit i Kungsan två gånger så det kan vara kul att köra en tredje gång på Sergels torg. Jag är själv uppväxt med firande på Sergels torg på tv när man var yngre, sa Tre Kronors lagkapten Joel Lundqvist till DN inför VM-finalen.
Här är det Indonesien som kungen inte får se
Indonesien är ett av världens största länder och en viktig handelspartner för Sverige. Men det finns en baksida som kung Carl Gustaf och drottning Silvia troligtvis inte kommer att få se under sitt besök i landet. På tisdag utdelas spöstraff till två män i 20-årsåldern som har haft sex med varandra – och förtrycket mot religiösa minoriteter växer.
Penguins jättekross – var överlägsna i natt
LOS ANGELES. Det var en stjärnsmäll som gav ett eko över hela NHL.Pittsburgh knockade Ottawa med 7-0 i söndagens möte i semifinalen och har nu skaffat sig en 3-2-ledning i matcher.Som om inte det var nog, så lämnade Erik Karlsson matchen i slutet av den andra perioden.Det gjorde också två av hans lagkamrater i Ottawa, backen Cody Ceci och forwarden Derick Brassard.Men kapten Karlsson lugnade alla oroliga fans inför tisdagens sjätte möte.- Jag hade kunnat spela vidare, men vi ville hushålla med krafterna när matchen redan var avgjord. Det är bara att glömma det här, sa han till nhl.com efteråt.
Två fordon i krock – bil åkte av vägen
På måndagsmorgonen larmas SOS om en olycka mellan två fordon.Det är två bilar som är inblandade i olyckan och en av dem har åkt av vägen, skriver Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten.
Här försöker huliganen mörda inne på krogen
Här går fotbollshuliganen till knivattack mitt framför kroggästerna på Källarn Bar i Göteborg.Efter att ha fått två ölsejdlar kastade i sitt huvud drog han av sig t-shirten och började hugga – enligt polisen försökte han mörda offret.– Det var väldigt mycket aggressioner, säger åklagaren Cecilia Ahlström.– Det är ett kraftigt våld han blir utsatt för och han svarar med ett kraftigt våld, säger mannens advokat Erik Pousard.
Torbjörns varning för falska hantverkarna
De två männen lurade sig upp på Torbjörn Dahlströms svärfars tak och krävde 25 000 kronor för att lägga om det.Efter att ha rivit upp ett stort antal pannor och takpapp gav de sig snabbt av när de hotades med polisen.–– Jag vill varna för det här, taket kanske måste renoveras snart men det ska inte ske på det här viset, säger Torbjörn.
Läs mer om Torbjörn.
En person rånad i Malmö – ambulans till platsen
En person har blivit rånad vid Jägersovägen–Agnesfridsvägen i Malmö under söndagskvällen.Två gärningspersoner ska ha flytt.Polis och ambulans jobbar med händelsen.
När dessa två är överens finns all anledning till oro
PARIS. När USA:s president Donald Trump och Saudiarabiens kung Salman blir rörande eniga finns det anledning till oro.
Läs mer om Donald Trump och Salman.