Två

Biljakt efter stulen skåpbil: Rammat bilar

På tisdagskvällen pågick en biljakt på Hisingen i Göteborg.– Det är en skåpbil som anmälts stulen och det får vi nys om och ska stoppa den, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Bilens förare ville inte stanna och efter att ha rammat flera bilar och kört på gång- och cykelbanor kunde polisen till slut få stopp på bilen och två personer greps.

Professor: Tveksamt om livesänd våldtäkt är förtal

Det råder delade meningar om det lagen säger om förtal verkligen är tillämpligt i fallet med de två våldtäkter som sändes via Facebook. – Ur rättslig synvinkel har rätten gjort en nyskapande tolkning. Jag anser att det behövs ny lagstiftning, anpassad efter den verklighet vi lever i, säger Mårten Schultz, professor i civilrätt och ordförande för Institutet för juridik och internet.
NHL-rekord i Tre Kronors VM-lag – och fler är på gång
14 NHL-svenskar är klara för VM-spel. Det är rekordmånga, men Rikard Grönborg väntar på fler. – Det är en eller två eller tre vi behöver spetsa till laget med, säger förbundskaptenen efter första gemensamma träningen på Hovet.
Läs mer om Hovet, Rikard Grönborg och VM-spel.
Strandad val räddad två gånger
Räddningstjänsten i Bohuslän lyckades på tisdagseftermiddagen rädda en sju meter lång grindval som simmat i på grunt vatten vid Tjörn. – Vi drog ut den två gånger, men nu har den försvunnit ut till havs, säger Jörgen Simonsson insatsledare vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Efterlyses: Femton miljarder kronor

Ni har väl inte missat att det brinner i knutarna för de gamla mynten och sedlarna? Det är bara två månader kvar tills 15 miljarder kronor blir ogiltiga. Riksbanken efterlyser nu pengarna. – För att vara säker på att inte ha kvar pengar när de är ogiltiga bör man agera nu och inte vänta till sista veckan, uppmanar Riksbankens Christina Wejshammar.
Bengt, 68, lurades att spela bort två miljoner
Strokedrabbade Bengt, 68, håller på att förlora sitt livs besparingar på två miljoner kronor. Spåren från vad som verkar vara ett bedrägeri inom ramen för börshandel leder till ett rumänskt företag med postadress i Vilnius, Litauen. – Pappa förstår inte att det handlar om spel på börsen. Han sa att han blivit bestulen och visade mig flera kontoutdrag som han sa att han inte hade godkänt, säger Bengts son till SVT.
Läs mer om Litauen och SVT.
Amanda Sokolnicki: Den som sprider bilder på offret upprepar kränkningen
Våldtäkten livesändes på Facebook. På tisdagen dömdes tre män till fängelsestraff: Två för våldtäkt och den tredje för underlåtenhet att avslöja brottet. Han fälldes också för grovt förtal för att ha sänt och spridit övergreppet. Men risken är att kvinnan inte kommer att kunna sätta punkt för händelsen efter det här.
Läs mer om Facebook.
Helsingborgs nya klipp: OV har ett gött gäng
OV Helsingborg bygger vidare för livet i högsta serien.Högernian David Florander, 23, från Ricoh har skrivit på för två år.– Det känns kul att få vara med i OV:s satsning mot att etablera sig i handbollsligan, säger Florander.
Läs mer om Florander och Ricoh.
Kvinna dog efter läkemedelsmiss – Danderydsgeriatriken får kritik
Den 92-åriga kvinnan var överkänslig mot en viss typ av läkemedel. Trots det ordinerades hon läkemedlet av två läkare på Danderydsgeriatriken och avled. Nu får vårdgivaren kritik av IVO.
Läs mer om Danderydsgeriatriken och IVO.
Man får 18 års fängelse för hustrumord
En 43-årig man döms till 18 års fängelse för knivmordet på sin hustru på en ort i Jönköpingstrakten i höstas. I bostaden fanns även parets två barn.
Läs mer om Jönköpingstrakten.
15 miljarder kronor snart ogiltiga
Det finns gamla mynt och sedlar till ett värde av 15 miljarder kronor ute i samhället. Om två månader blir de ogiltiga. – Det bästa är att handla för dem, säger Tommy Persson på Riksbanken.
Läs mer om Riksbanken och Tommy Persson.
Det är rökutveckling kring Zinkensdamm
Det är rökutveckling kring Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm. Polisen har två patruller på plats.Räddningstjänsten fick också där.
Läs mer om Stockholm, Södermalm och Zinkensdamm.
Supertalangerna får chansen i a-laget
Skidlandslagets trupp till den kommande OS-säsongen är uttagen och klar. Den största nyheten: supertalangerna Ebba Andersson och Anna Dyvik tar plats i laget. – De gjorde fina säsonger i fjol och blev båda två uttagna till VM i Lahtis, säger förbundskaptenen Rikard Grip.
Rallycross-VM kan gå över till elbilar – flera tillverkare stödjer iderna
Wolfgang Dürheimer har många strängar på sin lyra. Förutom att leda både Bugatti och Bentley är han också strategisk chef för Volkswagen AG:s motorsportsatsningar – det vill säga för alla varumärken som ingår i koncernen. Därmed var Wolfgang Dürheimer i allra högsta grad delaktig i beslutet förra hösten att lägga ner Audis enormt framgångsrika WEC-satsning, för att istället fokusera på Formula E och DTM. Sent i höstas beslutade man sig också för att fullt ut stödja Mattias Ekström och EKS-teamet i Rallycross-VM, RX. Den satsningen har hittills vari
JUST NU: Flera till sjukhus efter krock
Två bilar har krockat på motorvägen utanför Malmö.Trafikstörningar råder på platsen – bara ett körfält i södergående riktning är öppet.Två vuxna och ett barn förs med ambulans till sjukhus.
Tre personer till sjukhus efter krock på E22
Två bilar har krockat på motorvägen utanför Malmö.Trafikstörningar råder på platsen – bara ett körfält i södergående riktning är öppet.Två vuxna och ett barn förs med ambulans till sjukhus.
Läs mer om E22 och Malmö.Trafikstörningar.
Två bilar i krock på motorväg
Två bilar har krockat på motorvägen utanför Malmö.Trafikstörningar råder på platsen – bara ett körfält i södergående riktning är öppet.
Kritik när Sjarapova gör comeback efter dopningsavstängningen
Maria Sjarapovas återkomst till tennisbanan delar hennes konkurrenter i två läger, men sponsorer och tävlingsarrangörer gnuggar enbart händerna. Dansen kring guldkalven kan börja igen.
Läs mer om Sjarapova.
Sjarapovas comeback delar tennisvärlden
Maria Sjarapovas återkomst till tennisbanan delar hennes konkurrenter i två läger, men sponsorer och tävlingsarrangörer gnuggar enbart händerna. Dansen kring guldkalven kan börja igen.
Far och son åtalas för Jönköpingsmord
En 57-årig man och hans 22-årige son åtalas för att ha skjutit ihjäl en man med ett hagelvapen i en lägenhet i Jönköping i december i fjol. Offret, en 42-årig man, sköts enligt åtalet från nära håll med två skott som träffade bröstet och ansiktet.
Läs mer om Jönköping och Jönköpingsmord.
Johan Hilton: Författaren som fejkade lärde oss något om suggestionens makt
Två färska verk fördjupar sig i skandalen kring den könsöverskridande amerikanska författaren JT Leroy. De berättar mer än vi antagligen anar om vårt eget förhållningssätt till fake news.
Misstänks ha filmat våldtäkt på Facebook
Kvinnan har svaga minnesbilder av hur två av männen skrattar tillsammans. Senare får hon ett samtal av en bekant som ringer och säger hur hon sett henne bli våldtagen i en livesändning på Facebook. I dag faller domen mot männen som misstänks ha deltagit i våldtäkten som livesändes.
Läs mer om Facebook.
V86: Bägge spikarna vinner från ledningen
Skrällarna duggade tätt förra onsdagen – och efter att Alkalizer Am avslutat omgången fanns inga system kvar! Därmed jackpott den här gången. Vi tycker oss ha hittat två sunda spikar som båda, förhoppningsvis, använder sig av samma segerrecept. Spets och slut för Iago Zon och Västerbo Highflyer, med andra ord.
Kina öppnar åter flygförbindelse till Nordkorea
Så sent som för två veckor sedan drog Kinas statliga flygbolag in sina avgångar till Nordkoreas huvudstad. Nu meddelas att flygningarna ska börja igen.
Läs mer om Nordkorea.
Per Gessle om livet med kärleken Åsa
Per Gessle reste till Nashville och kom hem med två popalbum färgade av sentimental amerikansk country och svensk visromantik. På fredag ger han ut album nummer 1, En vacker natt, och snart kommer det mera. – Det finns ingen anledning att sätta stopp bara för att man råkar bli äldre. De här låtarna har tagit 58 år att mogna fram, säger Gessle till Expressen.
Läs mer om Expressen, Gessle, Nashville och Åsa.