Två

Här är de 18 rikaste svenskarna under 40

De är en brokig skara med skiftande bakgrund – men har två saker gemensamt.De tillhör Sveriges exklusiva skara18 miljardärer som är under 40 år.Veckans Affärer har sammanställt listan som rymmer såväl Zlatan, som Spotifygrundaren Daniel Ek och fastighetskungens Fredrik Lundbergs döttrar Katarina Martinson och Louise Lindh.

Food Pharmacy: 6 bästa knepen för att slippa sötsuget

Rensa ut sockret och må bättre! Här guidar grundarna bakom Food Pharmacy till en sockerdetox som hjälper dig att ta kontroll - och gå ner två kilo i veckan på kuppen. – Jag har blivit pigg, stark och skärpt, säger Lina Nertby Aurell som gjort upp med sina sockertroll och numera väljer mat med näring i.
Giftmördade Kim Jong-Uns halvbror – riskerar dödsstraff
Det har snart gått ett år sedan Kim Jong-Uns halvbror, Kim Jong-Nam, mördades på den internationella flygplatsen i Kuala Lumpur.Kvinnorna som misstänks ha gnuggat det dödliga nervgiftet i Kim Jong-Nams ansikte nekar till mordanklagelsen och hävdar att de trodde att de var med i ett dolda kameran-program. Regimen i Nordkorea förnekar all inblandning i mordet, trots misstankar om att landets underrättelsetjänst tränat kvinnorna och planerat attacken.På måndagen återupptas rättegången mot de två kvinnorna – som kan dömas till döden.
Karin Bojs: När hjärnan samarbetar blir den kreativ
I hjärnan finns två system som krockar med varandra – det konstnärliga och det verkställande. Stora konstnärer är bättre än andra på att använda båda systemen samtidigt, men vi kan alla lära oss knep.

15-åringar åtalade – misstänks ha utpressat flicka

Fyra minderåriga pojkar åtalas för att ha misshandlat och utpressat en flicka. De ska ha slagit och sparkat henne, skurit av hennes hår och hotat att klippa av hennes tunga. Två av dem har erkänt bruk av våld, skriver lokaltidningen Mitt i.
Läs mer om Mitt.
Cyklist och bilist i krock – två till sjukhus
En bilist och en cyklist har krockat i Göteborg.Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg.Två.
Krock på E6 – bil i vänster körfält
Två bilar ska under måndagsmorgonen krockat på E6.Enligt uppgift står en av bilarna illa till och blockerar trafik.Trafikverket uppger att det är köer på platsen.
V64 och DD: Två hästar blir spikar
Spelvärd: Fredrik EdholmMåndag 22 januariV64 och Dagens dubbel, MantorpBeräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)
Läs mer om MantorpBeräknat.
Okända företaget satsar – på att bli nästa flygjätte
Boeing och Airbus har ståtat som flygtillverkarbranschens två orubbliga giganter länge nu.Men nu får de en utmanare värd att ta på allvar:Kinesiska staten och flygbolaget du knappast hört talas om.
Danske: Två köpvärda spelbolag
Danske Bank höjer riktkursen för två spelbolag som även får upprepade köprekommendationer.
Martina, 40, mördade två – så lever hon i fängelset
Martina Kveldstad dömdes för att ha mördat både sin väninna och mamma.Under åren i fängelset har hon upprepade gånger tilldelats varningar, för bland annat droginnehav.Nu har hon ansökt om besökstillstånd för sin pojkvän – som under flera år har suttit i fängelse, dömd för våldsbrott.Kriminalvården anser att pojkvännen kan äventyra säkerheten eller vara till skada för den intagna eller annan. Trots det har Kveldstad fått sin förfrågan godkänd.
Läs mer om Kveldstad.
Fick mig att förstå hur mycket jag älskar det
US Open-finalisten Madison Keys är vidare till kvartsfinal i Australian Open-tennisen. Hon vann mot åttaseedade Caroline Garcia i två set, 6–3, 6–2 på 68 minuter i Melbourne.
De kopplas till mordet på ärkefienden i gängkriget
Han sköts till döds i en vild biljakt där mördaren hängde ut genom rutan och öppnade eld.Ett av de blodigaste krigen i Stockholms undre värld har eskalerat: Två tongivande medlemmar i Östberganätverket är häktade för inblandning i mordet på en 28-årig ledare i rivaliserande Bredängsnätverket.Samma 28-åring som 2013 fällde skotten som enligt polisen blev startpunkten för konflikten – som skördat fyra liv.
USA:s tvillingpar ska laga krossade hjärtan i OS
Wesley Chapel. Efter två raka förluster i OS- finalerna mot Kanada ska USA vinna i år. Precis som Daniel och Henrik Sedin varit viktiga i Tre Kronor litar USA på sitt tvillingpar Jocelyne och Monique Lamoureux. – Som att få sitt hjärta krossat och bli dumpad, jämför Jocelyne känslan att förlora två OS-finaler.
Nu supervändning - klart för Super Bowl
Det blir säsongens två toppseedade lag som möts i Super Bowl.Men det blev oväntat dramatisk när New England Patriots gjorde en ny osannolik comeback i natt.I Philadelphia kunde hemmalaget besegra ett tamt Minnesota lätt.
Sverige utanför när EU storsatsar på superdatorer
EU beslutade nyligen att ta upp kampen om superdatorerna. En mångmiljardsatsning ska göra Europa världsledande inom två år. Men Sverige är inte ett av länderna bakom satsningen.
Läs mer om Europa.
Sverige utanför när EU storsatsar på superdatorer
EU beslutade nyligen att ta upp kampen om superdatorerna. En mångmiljardsatsning ska göra Europa världsledande inom två år. Men Sverige är inte ett av länderna bakom satsningen.
Läs mer om Europa.
Så här går Sverige vidare till semifinal i EM
Spelet om vilka lag som går till semifinal i Sveriges grupp är rena snurren. Sverige kan vinna sina två matcher, men är helt beroende av resultaten i de övriga matcherna.
Läs mer om Sverige.
Patriots i ny dramatisk vändning i natt
Det blir säsongens två toppseedade lag som möts i Super Bowl.Men det blev oväntat dramatisk när New England Patriots gjorde en ny osannolik comeback i natt.I Philadelphia kunde hemmalaget besegra ett tamt Minnesota lätt.
Läs mer om Minnesota och Super Bowl.Men.
Stöldliga slog till mot äldre
Polisen utreder en misstänkt liga, som kan ha begått upp till 200 stölder hemma hos äldre personer i hela landet.– Vi har misstänkta som har åkt runt i två stycken bilar, men vi misstänker också att det kan vara ytterligare personer som har åkt runt i andra bilar, säger åklagaren Christer Sammens till Sveriges Radios Ekot.
Föräldrarna som band sina barn ville skaffa fler för att bli kändisar
De två föräldrar som höll sina 13 barn instängda och ibland fastkedjade i sitt hem planerade för ännu flera barn. Detta för att få chansen att vara med i en teveshow och tjäna stora pengar. Det berättar kvinnans bror i en intervju.
17-åring anhållen misstänkt för mord efter bråk i Helsingborg
En 17-årig man anhölls på söndagen som skäligen misstänkt för mord efter gatubråket i Helsingborg där en man dog och två skadades, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Helsingborg och Kvällsposten.
17-åring anhållen för mord efter knivdådet
En 17-åring anhölls på söndagen som misstänkt för mord efter lördagskvällens knivdåd i Helsingborg då en 21-årig man dödades.Två andra män skadades – en svårt och en lindrigare. 17-åringen misstänks därför även för mordförsök och grov misshandel.
Läs mer om Helsingborg.
Man klädde av sig och jagade kvinna
Två män tvingade sig in i en kvinnas lägenhet i Tenhult i Jönköpings kommun på söndagskvällen, skriver P4 Jönköping. Kvinnan var männens hyresvärd.
Läs mer om Tenhult.