Två

19-åringar misstänkta för bilsläpning – släppta

Sju personer har på kort tid blivit utsatta för en otäck typ av misshandel.Samtliga har stannats av två män i en bil, som sedan tar tag i dem och släpar offret efter bilen.Två 19-åringar greps misstänkta för bilsläpningarna, men har släppts efter att ha erkänt.– Motivet som jag förstått är att de velat skoja med folk, säger åklagare Fredrik Jönsson till Sydsvenskan.
Läs mer om Fredrik Jönsson och Sydsvenskan.

Ny storseger för Manchester United

Manchester United har startat ligasäsongen med sex poäng på två matcher – och 8–0 i målskillnad.
Läs mer om Manchester United.
Flicka i tonåren våldtogs av främling på tågstation
Under lördagsmorgonen har två unga kvinnor anmält att de blivit utsatta för våldtäkter i Växjö, det rapporterar P4 Kronoberg.Den yngsta av dem, en 17-åring utsattes vid tågstationen i Växjö centrum.– Det är en tonårstjej som blir utsatt för sexuellt brott där, säger Jörgen Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kronoberg.
Två avlägsnade vid demonstration mot afghanska ungdomars protest
Det har snart gått två veckor sedan en grupp afghanska ungdomar inledde sin demonstration.Under lördagen hålls både en stödmanifestation och en motdemonstration, under parollen Stå upp för Sverige, på Medborgarplatsen.– Två personer avlägsnades för att ha stört ordningen, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson i ärendet.De omhändertogs av polis efter att ha gått in i flyktingmanifestationen och skrikit rasistiska slagord.

Två olyckor utanför Helsingborg

Tre bilar har kolliderat längs E6 utanför Helsingborg. Ytterligare sex fordon är inblandade i en annan olycka vid Rydebäck, strax söder om den första olyckan.
Läs mer om Helsingborg och Rydebäck.
Man i kjol blottade sig för kvinnor i Slottskogen
En blottare har under förmiddagen utsatt två kvinnor för misstänkt sexuellt ofredande.Mannen var vid tillfället klädd i kjol och strumpbyxor, enligt vittnen.– Det skedde i Slottsskogen. Vi har ett signalement, men det är stor risk att mannen bytt identitet, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Två demonstrationer, familjefest och manifestation på Medborgarplatsen i dag
I snart två veckor har afghanska ungdomar protesterat mot utvisningar till Afghanistan. På lördagen samlas dels en stödmanifestation på Medborgarplatsen – dels en motdemonstration under parollen Stå upp för Sverige. Dessutom ska Hammarby handboll ha familjefest på torget.
Jermain Defoe ska ta Bournemouth till vinst
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Ingen gripen efter dödsskjutning som kan ha varit hämndaktion
Två personer sköts i Västerås i går – ett par timmar senare dödades en man i 30-årsåldern i Uppsala. De två skottlossningarna skulle kunna vara sammankopplade, enligt polisen.
Läs mer om Uppsala.
Barnfamilj kolliderade med älg
En singelolycka har inträffat i Torsby kommun.– Det ska enligt larmet vara så att man har kört på en älg, berättar Dan Sööder, vakthavande befäl för polisen i region Bergslagen.I bilen ska det enligt larmet sitta två vuxna och tre barn.
Läs mer om Bergslagen.I, Dan Sööder och Torsby.
Ytterligare två ofredande på festival
Två fall av sexuellt ofredande och elva misstänka narkotikabrott har anmälts på ungdomsfestivalen We are Sthlm i centrala Stockholm under fredagskvällen. Kvällen betraktas ändå som lugn av polisen.
Läs mer om Sthlm och Stockholm.
Oklara motiv bakom knivdådet
Den finländska polisen har identifierat mannen bakom knivdådet i Åbo som tog två människors liv. Händelsen utreds som ett mord, inte terrorbrott, men motivet till dådet är fortfarande oklart.
Läs mer om Åbo.
Ingen gripen efter skottlossning
Två personer fördes i natt till sjukhus efter en skottlossning i Malmö. De har inga livshotande skador. Ingen har ännu gripits för dådet.
Läs mer om Malmö.
Kvinnor förde bort äldre man
Två kvinnor misstänks ha fört bort en man man i 70-årsålder mot hans vilja.Polisen tror att kvinnornas motiv vara att försöka lura pengar av mannen.De är nu gripna misstänka för olaga frihetsberövande och försök till bedrägeri.
Kvinnor försökte föra bort äldre man
Två kvinnor har gripits misstänkta för att ha fört bort en äldre man mot hans vilja, enligt polisen i Västmanland.
Läs mer om Västmanland.
Två till sjukhus efter larm om skottlossning i Malmö
Två personer har förts till sjukhus efter ett larm om skottlossning i Hyllie i Malmö. Skadeläget är oklart, enligt polisen.
Läs mer om Hyllie och Malmö.
JUST NU: Två personer förda till sjukhus efter skottlossning
Två personer har skadats i samband med en skottlossning i Hyllie i Malmö på fredagskvällen. Skadeläget för de båda personerna är fortfarande oklart, och ingen är gripen för händelsen.
Läs mer om Hyllie och Malmö.
Två skadade efter skottlossning i Malmö
Två personer har förts till sjukhus efter ett larm om skottlossning i Hyllie i Malmö. Skadeläget är oklart, enligt polisen.
Läs mer om Hyllie och Malmö.
Bilar i p-hus brinner – elden hotar sprida sig
Bilar står i brand i ett parkeringshus i Biskopsgården, Göteborg.Räddningstjänsten har flera resurser på plats.– Just nu är det två bilar som brinner, ytterligare en är hotad, meddelar räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Kontroversiell straff gav poäng
Jönköpings Södra fick två mål bortdömda för offside hemma mot Elfsborg i allsvenskan – men kvitterade på en kontroversiell straff med matchens sista spark. Robert Gojani räddade en poäng efter att J-Södra hämtat upp 0–2 till 2–2.
Läs mer om Elfsborg och J-Södra.
Kross av Linköping i Asllanis återkomst
Kosovare Asllani nöjde sig med en assist och en timmes speltid i den allsvenska återkomsten.Linköpings andra nyförvärv behövde inte ens tre minuter. Nicoline Sørensen slog till direkt och gjorde två mål när tabellettan slog Örebro med 5–0.–En bra första match, säger Asllani.
Läs mer om Asllani, Linköping och Örebro.
Linköping vann enkelt i Asllanis comeback
Kosovare Asllani nöjde sig med en timmes speltid i den allsvenska återkomsten. Linköpings andra nyförvärv behövde inte ens tre minuter. Nicoline Sørensen slog till direkt och gjorde två mål när tabellettan slog Örebro med 5–0.
Läs mer om Örebro.