Två

Prisbelönt författare och lokal illustratör knyts till antologin om Ådalen: "Vi är mycket stolta"

Två nya kulturskapare knyts nu till antologin om Ådalen och Kramfors kommuns besöksprojekt. I ord och bild ska de knyta samman allt från sågverksepoken till häxprocesserna.
Läs mer om Ådalen.

Experten: 9 tips för att komma i gång med träningen

Du tänker nu jäklar, drar på dojorna och drar ut och springer, en gång två gånger, ja kanske till och med tre! Men sen rinner det ut i sanden. Känner du igen dig? Hälsolivs tränare Erika Kits Gölevik ger dig sina bästa knep för att komma i gång med träningen och fortsätta och fortsätta!
Förbundet stoppade tomtebloss på läktaren
Pyroteknik på läktarplats är en het potatis i den allsvenska fotbollen. Det fick BP-supportern Anders Ungh erfara i måndags då han stoppades från att tända sina två tomtebloss (!) på Stadion, Malmös hemmaarena.
Läs mer om Stadion.
Zengin målskytt för Hammarbys U21
Erkan Zengin värvades hem till Hammarby i mitten på mars. I inledningen av allsvenskan har stjärnan mest fått sitta på bänken. Zengin har gjort två inhopp, 20 minuter mot BP och 10 mot Häcken.
Läs mer om Hammarby och Häcken.

Region Gävleborg belönar ödmjukt och idogt kulturarbete

Region Gävleborg prisar en ödmjuk och jordnära konstsmed i Storvik. Svenolof Sundberg heter han som är en av årets två kulturpristagare i länet. Dessutom delar man ut ett knippe kulturstipendier - bland annat till Gävledansaren Hanna af Kleen.
Jakob Johansson tränar med boll efter skadan
Om mindre än två månader inleds fotbolls-VM. För Jakob Johansson, som sköt Sverige till mästerskapet, lever drömmen om VM-spel. - Kört en hel del egen träning med enklare hopp, löpningar och bollövningar, säger han till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten, Sverige och VM-spel.
Avgasförgiftning orsakade död på rastplats
Inrikes. De två män som hittades livlösa i en bil på en rastplats mellan Jönköping och Gränna under påsken avled förmodligen av avgasförgiftning, rapporterar P4 Jönköping.
Läs mer om Gränna och Jönköping.
Avgasförgiftning orsakade död på rastplats
De två män som hittades livlösa i en bil på en rastplats mellan Jönköping och Gränna under påsken avled förmodligen av avgasförgiftning, rapporterar P4 Jönköping.
Läs mer om Gränna och Jönköping.
Nu är ryktena bekräftade - han byter Djurgården mot Färjestad
Linus Johansson. Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson Han var en av Djurgårdens bästa forwards i SM-slutspelet. Men efter två säsonger i Stockholm flyttar nu Linus Johansson över till Karlstad och Färjestad.
Snart blir skepparn ett minne blott
Sjösjuka? Glöm det. Snart är skepparn ett minne blott, liksom styrman, kock och maskinist. I skrivande stund väntades två segeldrönare tillbaka till hemmahamnen i Alameda, Kalifornien, efter en seglats på åtta månader. Båtarna, som gått på waypoints och följts via satellit, har samlat stora mängder information till nytta för havsforskningen. De har utvecklats av ett Fortsätt läsa Snart blir skepparn ett minne blott Inlägget Snart blir skepparn ett minne blott dök först upp på Båtliv.
Film A Ghost Story: Ett existentiellt tröstande mästerverk Briljanta David Lowery lyckas med mycket små medel få till en riktigt spirituell och tankeväckande existentiell djup
En person under ett vitt lakan med två runda ögonhål. Den lika enkla som ikoniska bilden var grunden när David Lowery, som både agerar regissör och manusförfattare här, inledde arbetet med det som blev "A Ghost Story".
Björklöven dubbelvärvar från SHL - målvakt och forward klara
Mattias Pettersson och Kristoffer Söder. Foto: Bildbyrån Björklöven har gjort klart med två nyförvärv som spelat SHL-hockey den gångna säsongen.
Läs mer om Kristoffer Söder och SHL.
Lämnar Djurgården – klar för SHL-rival
Linus Johansson lämnar Djurgården efter två säsonger i Stockholm.Ny klubb: Färjestad.– Jag är jättetacksam för de två åren i Djurgården och SHL. Nu känner jag för att ta en större roll och bli ett mer ledande namn i laget, säger han till Färjestads hemsida.
Läs mer om Djurgården, SHL och Stockholm.Ny.
Man mördares med fem skott i huvudet – två män frias
En man i Jönköping sköts i november i fjol ihjäl med fem skott i huvudet.De två män som stått åtalade frias nu från misstankarna om mord.– Det var väntat. Vi ska ta ställning till om vi ska överklaga, säger åklagaren Jessica Andersson till Jnytt.Den ena döms däremot till fängelse för grovt vapenbrott.
Kön ringlade lång när MK Burger kom till Fagersta: "Senast tog köttet slut på två timmar"
Mika Koskinen tröttnade på matutbudet i Avesta och startade därför MK Burger tillsammans med Johanna Norén. Nu åker de runt på olika orter och serverar burgare - under tisdagen var de på plats i Fagersta.
Läs mer om Avesta, Fagersta och Johanna Norn.
Kallelse till årsstämma i Net Trading Group NTG AB (publ), org nr 556994-2930
Härmed kallas till ordinarie årsstämma i Net Trading Group AB (publ). Datum; Torsdag den 24 maj 2018 Tid; Kl 13.00 Plats; Convendum, Kungsportsavenyen 21, 411 36 Göteborg Ärende på stämman: Val av ordförande vid stämman Upprättande och godkännande av röstlängd Godkännande av dagordning Val av en eller två protokolljusterare Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad Föredragning av framlagd årsredovisning och revisionsberättelse samt i förekommande fall koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse Beslut om fastställande av resultaträkning och balansr&#
Rapporterna: Allt du bör veta inför superonsdagen
Rapporter Två storbanker, ett par spelbolag och en bunt verkstadsbolag finns med bland de 34 bolag på Stockholmsbörsen som släpper sina delårsrapporter på onsdagen.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Två frikänns för mord med revolver
De två män som stått åtalade misstänkta för mordet på en man i en mindre ort utanför Jönköping frikänns av Jönköpings tingsrätt. En av männen döms däremot för grovt vapenbrott. En man hittades död i en bostad i november.
Läs mer om Jönköping.
Två frikänns för mord med revolver
Inrikes. De två män som stått åtalade misstänkta för mordet på en man i en mindre ort utanför Jönköping frikänns av Jönköpings tingsrätt. En av männen döms däremot för grovt vapenbrott. En man hittades död i en bostad i november.
Läs mer om Jönköping.
Trafikstörningar efter krock i rondell vid E6
Två bilar har kolliderat i Lindeborgsrondellen i Malmö.Fyra personer, sammanlagt, är inblandade.– Man bör räkna med trafikstörningar på platsen, säger Kim Hild vid polisens regionledningscentral.
Polisen: Därför dog de två männen i bilen
Två män hittades döda i en polskregistrerad bil på en rastplats utanför Jönköping under påskafton.Polisen har nu fått besked om den preliminära dödsorsaken, som tyder på läckande avgaser i bilen orsakat de båda dödsfallen. Det rapporterar SVT Jönköping.– Det är höga halter av kolmonoxid, alltså avgaser, säger Stefan Sundling, chef för Jönköpingspolisens grupp för grova brott, till kanalen.
Läs mer om Jönköping och Stefan Sundling.
Stoppade hans plan minuter före match
Tifot var godkänt - av förbundet. Då stoppades Anders Ungh, 62, från att tända två tomtebloss på Malmö stadion.– Om jag hade tillåtits bränna dem hade det blivit Sveriges första legala pyroteknik på svenska fotbollsarenor, säger Ungh.
Läs mer om Malmö och Ungh.
Helenas stora panik med sin bebis Tuva
Helena Hegg Stridh, 33, satt i bilen på väg hem.I baksätet hade hon sin två månader gamla dotter Tuva.Då åkte de in i mittvajern, voltade över i motsatt färdriktning och landade nere i diket.– Jag bad till högre makter, snälla skydda Tuva, säger Helena Hegg Stridh.
Läs mer om Helena Hegg Stridh, Tuva och Tuva.Då.