Tv4

Uppgifter från dagens nationella prov sprids

Uppgifter från dagens nationella prov i engelska som skrivs av gymnasieelever har läckts via sociala medier, rapporterar TV4 Nyheterna.

Uppgifter från dagens nationella prov sprids

Uppgifter från dagens nationella prov i engelska som skrivs av gymnasieelever har läckts via sociala medier, rapporterar TV4 Nyheterna.
Uppgifter från dagens nationella prov sprids
Uppgifter från dagens nationella prov i engelska som skrivs av gymnasieelever har läckts via sociala medier, rapporterar TV4 Nyheterna.
Nytt nationellt prov har läckt ut
Ytterligare ett nationellt prov ska ha läckt ut via sociala medier, uppger TV4.Nu handlar det om prov – på gymnasienivå.

Hot och våld mot domare ökar

Hot och våld mot fotbollsdomare ökar enligt Svenska fotbollförbundet. TV4 Nyheternas Marcus Noterius har träffat 17-årige Fredrik Eriksson som blev attackerad med knytnävsslag av flera spelare efter en division 5-match i Östersund.
Adrenalinkick som överstiger allt annat
Runar Sögaard, kanske mest känd som Carolas exman, var tidigare med i TV4-programmet Stjärnkusken – där han provade på att vara travkusk.Det var bara starten på en stor travsatsning – och nu är det dags för tävlingsdebut.– Det ger en adrenalinkick som överstiger allt annat jag gjort, säger Runar Sögaard till facktidningen Travronden.
Läs mer om Runar Sögaard och Travronden.
45-årig man köpte sex av 14-årig flicka – slapp fängelse
En 45-årig man köper sex av en 14-årig flicka.Han döms trots att han begått liknande brott tidigare – till skyddstillsyn.– Det måste bli en skärpning av straffen, brotten måste utredas snabbare och barnen måste få återupprättelse, säger Elisabeth Dahlin, generalsekreterare på Rädda Barnen till TV4.
Mat-Tinas dröm om en ny karriär
TV-kocken Tina Nordström är aktuell i Sveriges yngsta mästerkock på TV4.Nu berättar hon om drömmen: Att öppna en egen matbutik.– Jag vill ha en mer avslappnad stil, bra musik och mer inspiration, en mjukare ton. Det finns mycket skit i affärerna i dag, säger hon i HD.
GW: Tror Madsen döms för mordet
Kriminologiprofessorn Leif GW Persson tror att Peter Madsen kommer att fällas för att han dödat Kim Wall.I TV4:s nyhetsspecial Leif GW om Madsen klockan 21 på tisdagen får han den direkta frågan – kommer Madsen att dömas för mord?– Ja, om jag ska välja så tror jag det, säger GW.
Malou von Sivers fina hyllning – efter sonens debut i TV4
Sebastian von Sivers Haage ersätter Peter Jihde.Här är Malou von Sivers fina hyllning till sin son efter debuten i Nyhetsmorgon.Bra jobbat Sebastian. Stolt, skriver programledaren på Facebook.
Hanna af Kleen samlar Gävleborgs dansvänner i Dansstafetten
Klara färdiga gå! På torsdag inleds Dansstafetten 2018 som ska sprida dansglädje över hela Gävleborg. Många är intresserade av dans. Att dansa själva eller att se på dans, som till exempel TV4:s långkörare "Let's dance".
Läs mer om Dansstafetten, Gävleborg och Kleen.
Dotterns brytning med mamma Anna Wahlgren
Författaren Felicia Feldt har ingen kontakt med sin mamma Anna Wahlgren sedan den kontroversiella uppväxtskildringen Felicia försvann gavs ut.Felicia Feldts nya bok Dödsbädden handlar om döden, själv tror hon inte på en slutlig försoning med sin 75-åriga mamma.– I bland betyder att hantera en konflikt att lämna den. Att stänga dörren till relationen, säger hon i Nyhetsmorgon på TV4.
Sista bonden klar för Bonde söker fru
Hönsbonden Erik är säsongens sista bonde i TV4:s Bonde söker fru.Han är en 25-årig skåning som älskar fåglar och har spelat hockey.Drömtjejen beskriver han som:– Framåt, glad, positiv, lite skinn på näsan och lite jävlar anamma, säger han i ett klipp på programledaren Linda Lindorffs Instagram.
Läs mer om Bonde.
Sommar med Ernst 2018 – här år årets projekt
Sommar, sol och Ernst Kirchsteiger.Årets projekt i TV4:s succprogram Sommar med Ernst innebär en hel del snickrande – men något torp blir det inte.I stället vänder Ernst Kirchsteiger blicken mot en gammal kvarn i Kånsta By.
Nytt larm: Fler icke-rökande kvinnor får lungcancer
Fler kvinnor som inte röker drabbas av lungcancer jämfört med tidigare, det rapporterar TV4 Nyheterna.
Klart: Det blir Ernsts nya sommarprojekt
Nu är det klart vad TV4-profilen Ernst Kirchsteiger kommer ta sig för i sommar, i årets säsong av TV4:s långkörare Sommar med Ernst.Han kommer att snickra – men något torp blir det inte.– Från kommunen är vi jätteglada att ha fått till detta samarbete. Det ska bli kul att göra Sommar med Ernst i vår kvarn, säger lokalpolitikern Magnus Andersson till Nerikes allehanda.
Läs mer om Ernst, Ernst.Han och Sommar.
Fiasko för Oldsbergs anmälan mot TV4
Ingvar Oldsbergs anmälan mot TV4 sedan han fick sparken från Bingolotto är nu inlämnad till Granskningsnämnden.TV4:a agerande mot Ingvar Oldsberg kan karaktäriseras som kränkande särbehandling och trakasserier, står det bland annat.Men Granskningsnämnden ställer sig frågande till det hela.– Jag förstår inte riktigt vad Granskningsnämnden för radio och tv ska kunna göra med hans anmälan. Det låter som ett fall för någon annan myndighet, säger handläggaren Johannes Wik.
Daniels lundasparris fick ledamöter på fall
Skånska tomater och lundasparris – kan vara receptet för att få medlemmarna i säkerhetsrådet att gå i takt?Bakom matsymfonin som serverades ledamöterna stod prisbelönte kocken Daniel Müllern, som tävlat i både Årets Kock och Kockarnas Kamp i TV4.– Det var en ära för mig att ställa upp, säger han.
Läs mer om Daniel Müllern och TV4.
Iksu mästare efter omdiskuterat mål
Iksu är svenska mästare för andra året i rad.Finalen mot Mora slutade 4-2 till Iksu - där det avgörande 3-1 målet blev omdiskuterat.Mora menade att Sofia Joelsson sparkade in bollen i mål.–Tränarna i Mora var riktigt förbaskade efter domslutet, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg.
Läs mer om Iksu, Mora och Sofia Joelsson.
Anna Lindmarker om att få sitt äktenskap att hålla
Mitt under sändningen efter terrordåden på Drottninggatan bad Anna Lindmarker om ursäkt för att hon också hade fokus på telefonen som hon sms:ade med vuxne sonen på medan han försökte ta sig hem genom tumultet i Stockholm.– Det var ganska många som hörde av sig och uttryckte uppskattning över det: att jag satt där både i egenskap av mamma och nyhetsankare. Jag är i första hand människa, i andra hand programledare, säger TV4 Nyheterna-stjärnan i en stor intervju där hon också berättar om hur otroligt kär hon är i sin man Lasse, om lönekampen och om blygheten
Kläffords starka hyllning till Avicii
Den svenska musikstjärnan Tim Avicii Bergling avled på fredagen, bara 28 år gammal.Idolvinnaren Chris Kläfford valde att hylla honom med en känslosam tolkning av Aviciis Wake Me Up i TV4:s Nyhetsmorgon.
Läs mer om Avicii och Tim Avicii Bergling.
Matchguide: Växjö-Skellefteå
Sporttelegram. Vad: SM-final 3 i bäst av 7. Var: Vida arena, Växjö. När: Lördag kl 15.15. Tv/radio: TV4 kl 14.30/SR P4 kl 15.03.
Läs mer om Växjö.
Så jävla klantigt - slarvar ju bort det
Säsongens höjdpunkt. SM-finaler i innebandy i den finaste av arenor. Men inte i den finaste av tv-kanaler. Falun-tränaren Thomas Brottman är starkt kritisk mot herrfinalen sänds i Sportkanalen - och inte i stora TV4. - Det är så jävla klantigt, säger han.
Läs mer om Sportkanalen och TV4.
Tunnelbanechefer anmäls för sextrakasserier
Inrikes. Tre biljettkontrollanter har polisanmält arbetsledare på ISS, som sköter service i bland annat Stockholms tunnelbana, för grova sexuella trakasserier, rapporterar TV4 Nyheterna.