Twitter

Maria, 32: De kallade mig hockeyhoran

Maria Broström, 32, funderade och grät – och så bestämde hon sig.I en rad inlägg på Twitter berättar den tidigare elitspelaren i handboll för första gången allt om våldtäkten för 19 år sedan.– Jag vill inte bära på det här själv längre. Det räcker nu, säger Maria Broström.
Läs mer om Maria Broström och Twitter.

Tittarnas stora ilska – efter händelsen i bakningsprogrammet

Den brittiska föregångaren till Hela Sverige bakar möter en tittarstorm.Fansen är rasande över att deltagaren Stacey Hart går vidare i programmet – efter att bland annat ha slitit loss en ugnsdörr, skriver Daily Mail.Stacy har: gjort sönder en ugn, glömt hur man räknar, lämnat papper i en kaka. Och det här är semifinalen? skriver en person på Twitter.
Så stor är nätkampanjen #metoo: Uppenbart att kvinnor världen över fått nog
Nätkampanjen #metoo syns överallt på sociala medier. Facebook uppger för DN att minst 6,5 miljoner användare engagerat sig. Hittills har 11 500 inlägg på Twitter i Sverige delats, enligt siffror som Meltwater tagit fram. DN:s utrikeskorrespondenter skriver även hur #metoo engagerar runt om i världen.
Läs mer om Meltwater, Sverige och Twitter.
Niklas Wahllöf: Visst är det sorgligt att det ska krävas privata upprop mot svinerier
Twitter kan och bör man kritisera hårt. Det är så lätt att fastna i enkla utspel. Men vidden av uppropet #metoo måste man begrunda.

Comey friade Clinton i utkast – månader i förväg

Han la ned utredningen om Hillary Clintons privata mejlskandal.Nu visar nya dokument att förre FBI-chefen James Comey fattade beslutet flera månader innan utredningen var klar.Wow, FBI bekräftar att James Comey utarbetade brev som friade skurkaktiga Hillary skriver Donald Trump på Twitter.
Läs mer om Clinton, Donald Trump, FBI, Hillary och Twitter.
Trump till sörjande änka: Visste vad han gav sig in på
Han visste vad han gav sig in på, men jag antar att det gör ont ändå, sa Donald Trump till änkan till en amerikansk soldat som nyligen dog i strid. Det menar en demokratisk kongressledamot. Helt påhittat, svarar Trump på Twitter.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Twitter.
Twitter lovar ta itu med trakasserier och hat
Det ska bli svårare att utsätta människor för sexuella trakasserier, hat eller hot om våld via Twitter. Det amerikanska företaget uppger att man under de närmaste veckorna ska lansera nya riktlinjer som bättre ska skydda användare mot sådant material.
Läs mer om Twitter.
Grease-stjärnans stora förvandling chockar fansen
För snart 40 år sedan spelade skådespelaren Stockard Channing karaktären Rizzo i kultfilmen Grease. Nu chockar stjärnan fansen med ett nytt utseende.Vad fasiken har Stockard Channing gjort med sitt ansikte. Hon kan knappt prata. skriver ett fan på Twitter.
Kate och William kommer till Sverige
Prins William och Kate Middleton kommer till Sverige på besök.Besöket sker i början av 2018, skriver Kensington Palace på Twitter.
Jimmie Åkesson: KD grundades av nazister
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påstod i Aktuellt att Kristdemokraterna hade nazistiska rötter.– De grundades av nazister, delvis, sa Åkesson.Nu slår Kristdemokraterna ifrån sig nazistanklagelserna.Nazismen står i fullkomlig kontrast till kristdemokratins övertygelse om att stå upp för samhällets allra mest utsatta, skriver partiet på Twitter.
Tusentals inlägg om sexuella trakasserier
Skandalen kring filmproducenten Harvey Weinstein har skakat om Hollywood.Skådespelaren Alyssa Milano har uppmanat kvinnor att berätta om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #Metoo i syfte att visa hur utbrett problemet är.Nu berättar tusentals kvinnor sina historier under hashtaggen som även fått stor spridning i här i Sverige där den trendar på Twitter.
Fjellströms förklaring till den glada bilden
MALMÖ/NORRKÖPING. C More-experten Hasse Backe sa Jens Fjellström spelade glad under Malmö FF:s guldfirande.Samtidigt skickade MFF:s assisterande tränare ut en bild på Twitter där MFF-ledarna stilla stirrar ner i sina telefoner mitt under firandet.– Jag tycker det var en lite kul bild. Det blev några minuter sånt, några minuter kramas och några minuter festa, förklarar Jens Fjellström.
Läs mer om Twitter.
Duon jämförs med Gretzky och Kurri (!)
William Nylander spelade fram Auston Matthews när Toronto Maple Leafs - till sist - lyckades besegra rivalen Montreal Canadiens.Nu hyllas duon enormt för sin fantastiska kemi.Leafsfansen har väntat i årtionden på en duo som Matthews och Nylander, skriver Torontoreportern Jeff Veillette på Twitter.
Efter protesterna - Twitter lovar att skärpa reglerna
Mikrobloggen tänker agera mer aggressivt mot hatet och trakasserierna på sajten efter den senaste tidens skandaler och protester.
Läs mer om Twitter.
Zara Larssons starka sexbudskap till fansen
Zara Larsson tar ofta ställning i viktiga frågor, som rasism, sexism och abortdiskussioner.Nu står Zara Larsson upp för tjejers rätt till att använda preventivmedel om de vill ha sex.Jag använder det för att jag vill ha sex och inte vill ha barn står det i en tweet som Zara Larsson retweetat på Twitter.
Läs mer om Twitter och Zara Larsson.
Svensken hyllas efter slagsmålet
LOS ANGELES. Det var ett slagsmål som väckte uppmärksamhet över hela NHL.I centrum en ung svensk, som aldrig kastat handskarna i ligan förut.Men i natt, svensk tid, gav sig Andr Burakovsky, 22, in en jättefajt med Blake Coleman när Washington gästade New Jersey.– Jag tvekade aldrig. Det var en farlig situation han utsatte Orlov för, så det var bara att ge sig in där, säger Burakovsky.Svensken hyllades av lagkamraterna och fansen på Twitter efteråt.
Ryssar vill öka spänningar i USA – med Pokmon Go
Det är inte bara via Facebook, Instagram och Twitter som ryska intressen har försökt påverka amerikansk politik och öka spänningarna i USA.En undersökning som CNN gjort visar att det även har använts YouTube, Tumblr – och Pokmon Go.Den som spelade skulle uppsöka platser där polisbrutalitet ägt rum – och döpa Pokmon-karaktärer efter våldsoffer.
Trump hotar dra tillbaka hjälp från Puerto Rico
Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico.Nu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen.– Det var en katastrof redan innan orkanen, skriver presidenten på Twitter.
Razer ryktas visa upp en smartphone för gamers den 1 november
Företaget ger nya ledtrådar via Twitter om sin kommande lansering. Den första november är det tydligen dags för något stort.
Läs mer om Twitter.
Affleck ber om ursäkt efter tafs-anklagelse
Ben Affleck ber om ursäkt på Twitter för att ha betett sig opassande mot skådespelaren Hilarie Burton, känd från One tree hill, efter att han anklagats för att ha tafsat på henne under ett avsnitt av MTV-programmet Total request live 2003, skriver Variety.
Läs mer om Hilarie Burton, One, Twitter och Variety.
Anhållna Cloettachefer släppta – misstankarna kvarstår
De två chefer inom Cloetta-koncernen som anhölls på tisdagen misstänkta för insiderbrott har släppts. Det meddelar Ekobrottsmyndigheten på Twitter.
Ullmarks fina hyllning – till Liv och Olsson
Stefan Liv och Markus Olsson rycktes bort alldeles för tidigt.Nu hyllas de två bortgångna målvakterna av AHL-målvakten Linus Ullmark.Jag känner en otrolig stolthet och ära över att få kliva ut på isen tillsammans med Markus och Stefan bakom mig denna säsongen. skriver Ullmark på Twitter.
Läs mer om Liv, Olsson, Stefan, Twitter och Ullmark.
JUST NU: SVT:s sajt ligger nere
SVT:s sajt ligger för närvarande nere.Besökare uppmanas att bland annat följa SVT Nyheter på Twitter.
Läs mer om Twitter.