Twitter

Norge och Frankrike erkänner inte röstning på Krim

Frankrike kommer inte att godkänna den del av det ryska presidentvalet som äger rum på Krimhalvön. Norges utrikesdepartement skriver på Twitter att de inte erkänner röstningen på Krim.
Läs mer om Frankrike, Krim, Krimhalvön och Twitter.

Nu har Lindblom gjort sin första poäng i NHL

Oskar Lindblom firar första poängen med lagkamraterna. Foto: All Over Press / Twitter Det tog sin lilla tid - men nu har den kommit. I natt stod Oskar Lindblom för sin första poäng i NHL.
20-tal bilar i seriekrock nära Lund
Totalt 27 fordon är inblandade i en seriekrock på E22 i Lund, uppger Räddningstjänsten Syd på Twitter. Vägen är helt avstäng i södergående rikting.
Hanif Bali erkänner - ljög om kontroversiella mejlen
Det blåser ordentligt kring Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali, mest känd för att ha ett ettrigt Twitter-konto.
Läs mer om Hanif Bali och Twitter-konto.

Hanif Bali: Hoppas att ni kan förlåta mig

Turerna runt den mejlväxling med utrikesdepartementet som publicerades av Hanif Bali (M) på Twitter har skapat oro om avlyssning inför riksdagsvalet, uppger en UD-källa för TT.Misstankarna om avlyssning grundar sig i att mejlen begärdes ut av högerpopulistiska Nyheter Idag kort efter att de sändes.Nu erkänner Hanif Bali, som nu internutreds av Moderaterna, att han tog emot mejlen från Nyheter Idag.Jag hoppas innerligen att ni kan förlåta mig för detta, skriver Bali på Facebook.
Birgitta Ohlsson ska utreda sexköp i Haiti
Birgitta Ohlsson, som under hösten lämnade Liberalerna, ska nu vara med och utreda de skandalomsusade sexköpen inom välgörenhetsorganisationen Oxfam. Nolltolerans, ansvarskyldighet och en kulturförändring är nyckeln, skriver hon på Twitter.
Läs mer om Haiti, Liberalerna, Oxfam och Twitter.
Lövin rädd för hård och polariserad valrörelse
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin är föreberedd men också rädd för att valrörelsen kommer att präglas av en hård och polariserad debatt. – Politiken just nu kantas väldigt, väldigt mycket av snabb smartness, Twitter och utspel. Och jag tror att väljarna blir förvirrade av det, sade Lövin under DN:s partiledarintervju på centralstationen i Stockholm.
Bron var under reparation vid olyckan där sex dog
Brokablarna höll på att skruvas åt när gångbron rasade vid ett universitet i Miami i Florida. Det skriver Floridasenatorn Marco Rubio på Twitter, rapporterar SVT Nyheter.Minst sex personer har nu bekräftats döda.
Visst går det att spöa Alliansen
Socialdemokraterna kan bara vinna val om röstdeltagandet ökar bland den klass som aldrig syns på Twitter." Samtidigt som Jeremy Corbyns Labour får 44 procent i mätningar och därmed blir större än Tories så räcker svenska S ut handen mot C.
Läs mer om Alliansen och Twitter.
Kritiseras hårt i natt – får noll (!) i betyg
Arsenal vann med 3-1 mot Milan och Danny Welbeck gjorde två mål.Ändå sågas han stenhårt för sitt agerande när Arsenal fick straff.Vilken fruktansvärd filmning, han borde stängas av, skriver ikonen Chris Sutton på Twitter.
Läs mer om Arsenal, Danny Welbeck, Milan och Twitter.
Netflix nya zombieskräckis skapar allvarliga sömnproblem
Netflix nya zombieskräckfilm Les Affamés (Ravenous) är den senaste snackisen på Twitter - och det verkar som att den orsakar rejäla sömnsvårigheter. Du kanske har märkt att vi på Café gillar skräck, och det gör Netflix också. Väldigt mycket.
Läs mer om Caf, Netflix och Twitter.
Ilskan efter bröstkritiken mot Alicia Vikander
Alicia Vikanders fans exploderar av ilska, uppger The Hollywood Reporter.Skådespelerskan anklagas av en Youtube-profil för att inte vara tillräckligt kurvig för att spela Lara Croft i nya Tomb Raider-filmen.Sluta låtsas att storleken och formen på en kvinnas bröst avgör hennes förmåga att spela Lara Croft svarar en upprörd person på Twitter.
Stjärnparet har gjort slut – stöttas av fansen
Kärleken har tagit slut för Hollywoods favoritpar - modellen Gigi Hadid och tidigare One Direction-medlemmen Zayn Malik går skilda vägar.Det meddelar de på sina sociala medier under tisdagen.Jag är för evigt tacksam för kärleken, tiden och livslektionerna jag och Z har delat skriver Gigi Hadid i ett inlägg på sin Twitter.
Wallström: De ansvariga måste ställas till svars
De ansvariga måste ställas till svars. Det internationella samfundet måste vara orubbligt i sitt svar mot denna avskyvärda händelse, skriver Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) i ett meddelande på Twitter.
Läs mer om Margot Wallström och Twitter.
Så hedras Stephen Hawking i sociala medier
Citat, bilder och populärkulturella referenser – minnet av Stephen Hawking lever vidare, bland annat, på Twitter.
Läs mer om Stephen Hawking och Twitter.
Här tar hon över som klackledare: "Jag hörde bara AIK och blev arg"
Scaniarinken. Foto: Bildbyrån och Twitter Hon började stå i Södertäljes klack först i december. I gårdagens match mot AIK ställde sig Nicole Stonham på en stol och tog över som klackledare för en stund.
Läs mer om AIK, Nicole Stonham och Twitter Hon.
Rekordruljans - Trumps medarbetare bort på löpande band
USA:s utrikesminister Rex Tillerson får sparken och ersätts av nuvarande CIA-chefen Mike Pompeo. Det meddelade Donald Trump på måndagen via Twitter. Tillerson ansluter därmed till den rekordstora skara seniora medarbetare som lämnat administrationen under mer eller mindre uppmärksammade former sedan Donald Trump svors in för snart 13 månader sedan.
Trump sparkar utrikesminister Tillerson
1 av 5 Trump sparkar utrikesminister Tillerson Utrikes. USA:s president Donald Trump sparkar utrikesminister Rex Tillerson, skriver Trump på Twitter.
Trump sparkar utrikesminister Tillerson
USA:s president Donald Trump sparkar utrikesminister Rex Tillerson, skriver Trump på Twitter.
Testamentet avslöjar: Hit kommer Ingvar Kamprads arv gå
I slutet av januari tidigare i år gick Ikeas grundare Ingvar Kamprad bort 91 år gammal. Ikea Sverige gick ut på Twitter och beklagade dödsfallet. Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland.
Läs mer om Ingvar Kamprad, Småland och Twitter.
Trump slår tillbaka på Twitter – ingen rysk inblandning
Det har länge spekulerats om rysk inblandning i Trumps kampanj 2016.Men en utredning gjord av republikaner i kongressen visar nu motsatsen.– Hittade inga bevis, förutom att de oavsiktligt har vistats i samma byggnad, säger Mike Conaway, som står bakom granskningen.
Läs mer om Mike Conaway och Twitter.
Jack Werner: En bra studie om falska nyheter och hur den misshandlats av rubriker
Har du hört att falska nyheter färdas snabbare på Twitter än sanningen? Det har du säkert känt på dig redan sedan innan, men nu är det belagt i forskning som fått stor uppmärksamhet i svenska medier.
Läs mer om Twitter.
Microsoft och Epic vill ha crossplay i Fortnite
Under helgen passade en gamer på att via Twitter önska att han kunde spela Fortnite crossplay mellan Playstation 4 och Xbox One, och frågade samtidigt Xbox-bossen Phil Spencer om saken.
Helkopter kraschade i East River
En helikopter har kraschat i East River i New York, skriver bland andra Fox News.På bland annat Twitter kan man se när den slår i vattnet.Flera människor ska vara instängda i helkoptern.
Oväntade schlageralliansen – såg Melodifestivalen ihop
De är vana att munhuggas i debatter.Men privat är KD-ledaren Ebba Busch Thor och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vänner.Hittat min plats för kvällen! I kväll gäller schlager-alliansen! skriver Ebba Busch Thor på Twitter.Oväntade allianser ikväll, skriver Jonas Sjöstedt.