Twitter

Vita huset stängt – paket undersöks

Vita huset är nedstängt och utrymt.Detta medan ett mystiskt paket undersöks av säkerhetspolisen, skriver ABC News på twitter.

Hanif Bali (M) om demonstranterna på Medis: Låt dem strejka ihjäl sig

Låt dem strejka ihjäl sig fram tills verkställighetsdatum.Så skriver riksdagsledamoten Hanif Bali (M) på Twitter om sittdemonstrationen för asylsökande afghaner på Medborgarplatsen i Stockholm.Formuleringen har väckt starka reaktioner – men Bali menar att uttrycket var bildligt menat.
Dansk polis: Anmälan om kvinnokropp i vattnet
Köpenhamnspolisen skriver på Twitter att en anmälan kommit in om en kvinnokropp i vattnet på svenska sidan av Amager. Polisen genomför nu undersökningar.
Läs mer om Amager och Twitter.
Så började Zara Larsson och Whittackers kärleksrelation
Artisten Zara Larsson och modellen Brian Whittaker är ett hett par.Enligt tidningen Vouge har den svenska artisten hittat en av världens hetaste män – Brian Whittaker är nämligen med på tidningens lista över unga hunkar.Nu avslöjar tidningen Heavy att flörtandet mellan Zara Larsson och pojkvännen Brian Whittaker startade på Twitter.

Vännens sköna svar – till Zlatan

Här är Eric Baillys svar på tal.Efter Zlatan Ibrahimovics hyllade film lade Manchester United-mittbacken upp en egen film.I filmen sparkar fransmannen till Zlatan innan han flyr rummet.Hoppas du snart är redo att komma tillbaka. Jag kommer vara precis här, skriver 23-åringen på Twitter.
Gåtan: Vad har hänt med sjuåriga Julian?
Efter terrorattacken i Barcelona rapporterades Julian Cadman, 7, vara försvunnen.Han kom ifrån sin mamma i kaoset på La Rambla och efterlystes av släktingar på Facebook.På lördagen rapporterade spanska medier att pojken var återfunnen – men senare under dagen har katalansk polis tillbakavisat de uppgifterna.På Twitter skriver polisen att alla dödsoffer och skadade har lokalisterats.
Uniteds succstart – bjöd på ny kross
Manchester United har fått en smakstart på säsongen. Premiärsegern mot West Ham följdes i dag upp av en ny kross när de bortaslog Swansea med 4-0. Nu hyllas lagets säsongsöppning utan Zlatan Ibrahimovic. United är mycket mer livliga framåt med Lukakus rörelser än när Zlatan bara står där som ett träd, skriver journalisten Miguel Delaney på Twitter.
Rooney blir pappa igen: Har aldrig förnekat det
Wayne Rooney ska bli pappa igen.Hans fru Coleen Rooney bekräftar på Twitter att barn nummer fyra är på väg.
Läs mer om Coleen Rooney och Twitter.
Flera personer har knivhuggits i Åbo: Undvik platsen
En person har dödats och flera har skadats vid knivhuggningar i centrala Åbo. Polisen har skjutit en misstänkt gärningsman i benen, och personen är gripen. Det skriver polisen i Finland på Twitter.
Läs mer om Finland, Twitter och Åbo.
Flera knivhuggna i Åbo – en misstänkt gripen
Flera personer uppges ha knivskurits i centrala Åbo i Finland. Polisen skriver på Twitter att man skjutit en misstänkt gärningsman i benen. Personen är gripen. Allmänheten att undvika området
Läs mer om Finland, Twitter och Åbo.
Twitter fylls med söta kattbilder efter dådet
Polisen vädjade till användare världen över att inte dela bilder på offer – eller sprida information som kan gynna terroristerna i Barcelona.Svaret?Bilder på söta katter.
Trump värd två miljarder dollar för Twitter
President Trumps twittrande må vara omdiskuterat men för Twitter är det rena guldgruvan. Utan Trump skulle nästan en femtedel av den sociala mediejättens värde gå upp i rök enligt analytiker.
Läs mer om Twitter.
Trump om borttagningen av sydstatsmonument: Sorgligt
Trump skapar nya Twitter-rubriker, knappt två dagar efter sin starkt kritiserade presskonferens där han kommenterade händelserna i Charlottesville.Nu uttalar han sig om den utbredda avlägsningen av sydstatsmonument i landet.–Sorgligt att se historien och kulturen av vårt stora land bli rivet itu, skriver han på Twitter.
Gisslandrama på radiostation över
Nederländsk polis bekräftar att en eller flera personer har tagits som gisslan på en radiostation i Hilversum. Kvinnan är nu fritagen meddelar polisen på Twitter.
Läs mer om Hilversum och Twitter.
Stjärnans förändring – 30 år efter försvinnandet
På 1980-talet gjorde Ralph Macchio succ i Karate Kid-filmerna och blev världsberömd - men sedan blev det tyst. Nu återförenas han och filmens andra karaktärer i en uppföljning på Youtube - och de går knappt att känna igen. Dagens stora nyhet, skriver han själv på Twitter.
Bara totalsågas: Är chockerande
Real Madrid kör över Barcelona i El Clasico. Bara ligger under med 2-0 i paus.Nu riktas skarp kritik mot insatsen.Jag är genuint chockad, skriver The Guardian och ESPN-journalisten Michael Cox på Twitter.
Ledarskribent gick till attack mot Janouch – fick dödshot
Nerikes Allehandas ledarskribent David Lindn tog riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) i försvar efter författaren Katerina Janouchs Twitter-påhopp.Då fylldes inkorgen med dödshot.
Stark intern kritik mot Trump efter Charlottesville
Donald Trump har fått en hel det kritik efter sina uttalanden efter lördagens dåd i Charlottesville, där en kvinna avled.Kritiken kommer från många framträdande republikaner som anser att Trump inte tar tillräckligt tydligt avstånd från Vit makt-rörelsen.Det här är en tid för moralisk tydlighet, inte ambivalens; skriver John McCain på Twitter.
Trumps nya hot mot Nordkorea
Donald Trump fortsätter med twitterhoten mot Nordkoera.Under onsdagseftermiddagen skrev presidenten följande på Twitter.
Barack Obamas ord mot högerextremt våld hyllas – sätter rekord på Twitter
I kölvattnet av det högerextrema våldet i Charlottesville skrev USA:s förra president Barack Obama flera inlägg på Twitter.Över tre miljoner personer har gillat budskapet där Obama citerar Nelson Mandela.
Starka reaktioner mot Trump efter pressträffen
Nu kommer reaktionerna från allmänheten och politiker efter Donald Trumps pressträff på tisdagskvällen. Den amerikanske presidenten påstod att våldet under helgen i Charlottesville kom från många sidor. Trump måste bort. Republikaner, se till att stå upp mot denna obscena människa, skriver författaren Stephen King på Twitter.
HBO fungerar inte – tittare rasar nu mot streamingsajten
Bara timmar efter ett nytt avsnitt av populära Game of thrones släpptes uppstod stora problem på sajten HBO Nordic - och det var omöjligt att komma in.På sociala medier var folk rasande.HBO fungerar inte. Tack för det, skrev en tittare på Twitter.
Läs mer om Game och Twitter.
Rosanna Dinamarca polisanmäler Janoch efter tweeten
Trappan mer effektiv än Tinder, skrev Katerina Janouch på Twitter om riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V), när hon deltog på en manifestation på Medborgarplatsen, Stockholm. Viking Line tar avstånd från tweeten och kommer att ompröva Katerina Janouchs arbete med företaget. Janouch har skrivit om händelsen på sin blogg och jämför Dinamarca med Arbogakvinnan – Johanna Möller. Dinamarca har nu polisanmält Janouch.
Dinamarca polisanmäler Janouch efter tweet
Riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) polisanmäler samhällsdebattören Katerina Janouch. Detta efter upprepade inlägg på Twitter från Janouchs sida som riktar sig mot politikern.
Läs mer om Janouch, Katerina Janouch och Twitter.
Hånas efter bilden: Försvinn härifrån
Victor Nilsson Lindelöf fick sitta på läktaren under Manchester Uniteds första ligamatch för säsongen.Fästmön Maja Nilsson satt i klubbens lyxiga vip-loge – men föll offer för nättroll när hon la ut en bild på Twitter.
Läs mer om Twitter.