Twitter

Fotbollsvärldens stöd till Hulls Ryan Mason

Ryan Mason uppges kämpa för sitt liv efter smällen mot Chelsea. Nu håller fotbollsvärlden andan för Premier League-stjärnan. Stay strong, Ryan Mason, skriver Tottenhams skyttekung Harry Kane på Twitter.

Trump slår tillbaka mot kvinnorna på Twitter

Donald Trump fortsätter även som president att vara en flitig twittrare, något han lovade redan under installationskvällen. På söndagen gick Trump till attack mot demonstranterna som protesterade mot hans politik på lördagen.
Läs mer om Trump och Twitter.
Trumps kommentar om protesterna
President Trump kommenterar nu de världsomfattande protesterna. På Twitter skriver han: Hade vi inte just ett val?
Isak i Tyskland för att slutföra övergången
Alexander Isak är oerhört nära den tyska storklubben Borussia Dortmund.Enligt Moritz Leihkamm, journalist på den ansedda tidningen Bild, är supertalangen på plats i Dortmund tillsammas med sin familj och agent för att slutföra övergången.En ny juvel! Alexander Isak går till Borussia Dortmund. Svensken är på plats i Dortmund med familj och agenter. Mer på Bild inom kort, skriver han på Twitter.

Björn Wiman: Trump utan tidning eller tidningen utan Trump? Välj själv

Dagarna före installationen i fredags publicerade USA:s president Donald Trump en bild av sig själv på Twitter. Han hade fattat posto bakom ett pråligt skrivbord, tomt förutom en staty av den amerikanska örnen, med penna och papper i hand och ett eftersinnande ansiktsuttryck. Bilden skulle visa hur han bokstavligen filade på sitt installationstal, lika presidentlik som någonsin Abraham Lincoln.
Ytterligare överlevare funna efter lavinen
Tre personer har räddats ur lavinen i de italienska Alperna uppger den italienska räddningstjänsten på Twitter.
Läs mer om Alperna och Twitter.
Här lämnar Obama för solsemester
Han var USA:s mäktigaste man när han vaknade. Några timmar senare lämnade Barack och Michelle Obama Kapitolium i helikopter – med siktet inställt på solsemester. Michelle och jag åker i väg på en snabb semester, sen börjar vi jobba igen. skriver Barack Obama på Twitter.
Sågar van Basten – efter regelförslaget
Legendaren Marco van Basten vill bland annat skrota offsideregeln för att utveckla fotbollen. Men hans förslag får hårt mothugg av flera experter. Om Van Basten verkligen tycker det här så har jag från och med nu noll respekt för hans karriär, skriver Viasat-experten Martin Åslund på Twitter.
Här lämnar Obama för solsemester i Florida
Han var USA:s mäktigaste man när han vaknade. Några timmar senare lämnade Barack och Michelle Obama Kapitolium i helikopter – med siktet inställt på solsemester. Michelle och jag åker i väg på en snabb semester, sen börjar vi jobba igen. skriver Barack Obama på Twitter.
Trumps twitter-race – efter ceremonin
USA:s nya president Donald Trump verkar inte ha några planer på att slå av på sitt flitiga twittrande. Så snart han svurit eden började meddelandena att hagla. – Från det här ögonblicket och framåt kommer det att vara Amerika först, twittrade Trump som snabbt la upp en bild på sig själv i Vita huset.
Läs mer om Amerika, Donald Trump, Trump och Vita.
Uppgifter: Ex-president i Gambia accepterar avgång
Gambias nye president Adama Barrow skriver på Twitter att landets tidigare president Yahya Jammeh har gått med på att lämna sin post. Enligt Barrow ska Jammeh lämna Gambia under dagen. Någon ytterligare bekräftelse finns inte till uppgifterna.
Donald Trumps nya bild på Twitter stulen från Barack Obamas installation
I samma stund som Donald Trump hade svurits in som USA:s nya president bytte twitterkontot @POTUS ägare – men en bild använd av kontot visade sig komma från Barack Obamas installation från 2009.
Läs mer om Donald Trump och Twitter.
Förre presidenten ger upp makten i Gambia
Gambias förre president ger upp makten i landet. Det meddelar den nya presidenten Adama Barrow på Twitter. Yahya Jammeh har gått med på att ge upp, skriver han.
Läs mer om Adama Barrow, Gambia och Twitter.
Jammeh uppges lämna sin post
Gambias nye president Adama Barrow skriver på Twitter att Yahya Jammeh har gått med på att lämna sin post. Enligt Barrow ska Jammeh lämna Gambia under dagen.
Gambias president ger nu upp makten
Gambias förre president ger upp makten i landet. Det meddelar den nya presidenten Adama Barrow på Twitter. Yahya Jammeh har gått med på att ge upp, skriver han.
Läs mer om Adama Barrow och Twitter.
Regnet öser ner – när Trump börjar tala
Donald Trump svärs i dag in som USA:s 45:e president. I samma stund Trump inleder sitt historiska tal började regnet ösa ner. Ett tecken på den storm som väntar USA, skriver en person på Twitter.
Läs mer om Trump, Twitter och USA.
Så hyllas MFF efter värvningen
Malmö FF lyckades landa Lasse Nielsen.Nu hyllas värvningen av Pontus Jansson som på Twitter skriver Nu jävlar spänner man bågen.– Han är 29 år och ordinarie i Gent som spelar slutspel i Europa League Jag blir riktigt glad inombords att svensk fotboll och Malmö FF har blivit så attraktivt, säger Jansson.
Trumpväljaren: USA är mer splittrat nu än före Obama
Den republikanske väljaren Dayton Nooner chattade med SvD:s läsare om presidentbytet i USA. Han svarade på frågor om Trumps användning av Twitter, missförstånd när det gäller den tillträdande presidenten och hur splittrat USA egentligen är.
Läs mer om Dayton Nooner, Obama, Twitter och USA.
Vilde förnekar: Snälla var smartare
Tidigare i dag spreds uppgifter om att Vilde är huvudperson i den fjärde säsongen av Skam. Nu dementeras uppgifterna av skådespelaren Ulrikke Falch. Snälla var smartare, skriver hon på Twitter.
Läs mer om Skam, Twitter, Ulrikke Falch och Vilde.
Trump tar över Obamas twitter
LONDON. Donald Trump har gjort sig känd för angrepp på sitt Twitterkonto. Nu tar han över även Barack Obamas – och får 13,6 miljoner nya följare, skriver Recode.
Läs mer om Recode och Twitterkonto.
Stjärnans Twitter- videos gör succ
Svenske stortränarens underhållning i sociala medier tokhyllas: Jag kör på
Det mest otränade jag sett på denna nivå
Sverige fick en flygande start på VM-matchen mot Qatar. Då sågade Patrick Ekwall de svenska motståndarna. Qatar är det mest otränade jag sett på landslagsnivå, skriver han på Twitter.
Presskåren i USA till hård attack mot Trump
USA:s samlade presskår går till gemensam attack mot Donald Trump, bara dagarna före det att han svärs in som USA:s nästa president. Du har förbjudit nyhetsorganisationer att bevaka dig. Du har använt Twitter för att håna och hota reportrar och uppmanat dina väljare att göra detsamma, skriver de i ett öppet brev.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Twitter och USA.
Camilla Läckbergs vågade sexskämt
Jonas Gardell sexskämtar om att kuksugning borde bli en erkänd OS-gren på Twitter. Då hoppar Camilla Läckberg in - och hyllar sin egen förmåga. Sorry. Där tar jag guldet. Du kan som bäst få silvret. skriver Läckberg på Twitter.
Lärare sparkades efter islamkritik – får stöd av JK
På Twitter menade den vikarierande läraren att islam är en rasistisk hatideologi som uppmanar till folkmord – och fick sparken. Ett år innan dess sparkades läraren från Lunds kommun, även då för kommentarer om andra religioner. Lunds kommun kritiseras av Justitiekanslern som menar att läraren utnyttjat sin grundlagsskyddade yttrandefrihet.
Läs mer om Justitiekanslern.