Tyska

Svensk till Bundesliga – lämnar Kristianstad

Albin Lagergren lämnar IFK Kristianstad.Högernian har skrivit på för tyska SC Magdeburg.– Jag kommer sakna klubben, laget, personerna runtomkring laget och framför allt supportrarna, säger Lagergren i ett pressmeddelande.

Tysk högerextremist får livstid för polismord

En 50-årig högerextremist döms till livstids fängelse för mordet på en polis i tyska Georgensgmünd i fjol, rapporterar public service-sajten Tagesschau.
Läs mer om Georgensgmünd och Tagesschau.
Lina Lund: Barnens ansökningsbrev ska få in dem på dagis
Jorden runt. Kindergarten-Casting kallas fenomenet som får tyska föräldrar att tävla med varandra om vems barn som ska få en hett eftertraktad förskoleplats.
Merkel står inför en nästan omöjlig uppgift
En vandring ut i okänd terräng – så beskrivs de tyska koalitionsförhandlingarna som väntas ta månader att avsluta. Under tiden förblir EU:s mäktigaste medlemsland politiskt handlingsförlamat med en expeditionsministär under Angela Merkel som tar över nu på tisdag.
Läs mer om Angela Merkel.

Tyskt flygplan tog ett extra varv runt kontrolltornet – som farväl

Istället för att landa valde piloterna att ta ett extra varv runt kontrolltornet på flygplatsen i Düsseldorf i Tyskland. Nu har piloterna tagits ur tjänst, rapporterar den tyska tidningen Der Tagesspiel.
Flera skadade efter knivattack i München
Flera personer har skadats i en knivattack vid en tunnelbanestation i centrala München, rapporterar tyska medier. Polisen uppmanar allmänheten att undvika området.
Läs mer om München.
Vakt vid nazistiskt dödsläger åtalas
En tidigare vakt vid det nazistiska förintelselägret Majdanek i Polen åtalas nu av tyska åklagare.
Läs mer om Majdanek och Polen.
BMW misstänks ha ingått i kartell
EU-kommissionen har genomfört en gryningsräd mot den tyska biltillverkaren BMW. Tjänstemän har genomsökt bolagets huvudkontor i München, bekräftar BMW för Reuters.
Läs mer om BMW och München.
EU undersöker misstänkt kartell
EU-kommissionen bekräftade på fredagen att man undersöker konkurrensbrott bland tyska biltillverkare.
EU har undersökt misstänkt kartell
EU-kommissionen bekräftade på fredagen att man undersöker konkurrensbrott bland tyska biltillverkare.
Uppgifter: Polisens infiltratör kan ha hetsat terrorist till attentat
Berlin. De tyska polisen tyngs av nya uppgifter om julmarknadsterroristen Anis Amri. Enligt ett medieavslöjande kan en av polisens infiltratörer ha hetsat Amri att begå terrordådet.
Läs mer om Amri.
LIVE: Följ och se Bundesliga
Här ser du dagens match i Bundesliga och ser alla mål från den tyska ligan!
Läs mer om Bundesliga.
Roca: Sårbarhet i RSA-kryptering hotar miljoner datorer och routrar
Forskare har upptäckt att hackare kan generera privata nycklar utifrån publika. Kretsar från tyska Infineon är drabbade. Potentiellt befinner sig bland annat bärbara datorer och routrar i farozonen.
Läs mer om Infineon.
Polisens interna mejl om varningen 2016: mycket besvärande
Rikspolischefen Dan Eliassons närmaste medarbetare varnades redan för ett år sedan om misstänkta oegentligheter i upphandlingen av pass. I ett mejl skriver rikspolischefens byråchef att uppgifterna är mycket besvärande. Varningen kom från ett bolag som ägs av tyska staten. Nu utreds personer ur den högsta polisledningen av polisens särskilda utredningar.
Sverige överväger att avbryta insatsen i norra Irak
Tyska Bundeswehr har gjort halt i sin träning av peshmergasoldater i Irak. Nu överväger den svenska regeringen att göra samma sak. Inom kort ska beslut fattas om framtiden för den svenska insatsen i Irak.
Läs mer om Irak.
Tyskt Zew-index stiger
Zew-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i oktober.
Mats Almegård: Intervjuerna med Günter Grass säger lika mycket som en vetenskaplig biografi
KOMMENTAR. Günter Grass skulle ha fyllt 90 år den 16 oktober. Hade han varit i livet i dag hade han nog i vanlig ordning haft mycket att säga, både om litteratur och de tyska Socialdemokraternas misslyckade valresultat. Grass var ju inte enbart en virtuos epiker – utan också en engagerad samhällsdebattör och övertygad socialdemokrat.
Tågade med nynazister – nu kan han hamna i regeringen
På söndagen går Österrike till val.Högerpopulisten Heinz-Christian Strache och hans FPÖ är näst största parti i opinionsmätningarna.Strache blev en gång gripen för att han deltog i en marsch med en Hitler Jugend-inspirerad organisation.Enligt en granskning i tyska Süddeutsche Zeitung har Strache ett förflutet i den nynazistiska rörelsen. Själv förnekar han att han varit nazist.
Skivrecension: Högsta betyg till Courtney Barnett & Kurt Vile
Kurt Vile, namne till den tyska tonsättaren, och Courtney Barnett, känd för den ordvitsiga hiten Avant gardener, har fallit handlöst för varandras musik och släpper nu en gemensam skiva.
Läs mer om Avant, Courtney Barnett och Kurt Vile.
8 favoriter för en weekend i München
Bayerns huvudstad München blir ett allt populärare resmål och har nu tagit sig upp på topplistan för höstens weekendresor. Och inte undra på det. Här finns fantastiska konstmuseer, världens största teknikmuseum, världens största stadspark, friska bad i floden och roligt nattliv. Dessutom hjärtat i den tyska bilindustrin med läckra BMW-Welt. Här har du Allt om Resors åtta favoriter!
Läs mer om Allt och München.
Pundet stärks ytterligare
Europaräntorna är överlag ned på fredagen, med tyska räntor 1-2 punkter lägre, samtidigt som börserna är blandade med små nettorörelser.
Egna klubben ifrågasätter 12-åriga talangens ålder
Tolv år och skyttekung i den tyska U17-serien.Supertalangen Youssoufa Moukokos framfart har fått många att undra: Är han verkligen så ung?– Jag kan tänka mig att hans ålder bara är uppskattad, säger Dortmunds tränare Timo Preus enligt Daily Mirror.
Läs mer om Daily Mirror.
Volvos svar på dieselkritiken: Bilarna är certifierade och lagliga
XC90 med D5-motorn var en av de smutsigaste bilarna i ett utsläppstest som gjordes av tyska auto motor und sport tidigare i år. Volvo valde länge att inte kommentera resultatet alls, en strategi som fick hård kritik. Nu har dock Volvo svarat på många av våra frågor. Här kommer svaren. Först, en kommentar kring de utsläppsvärden som auto motor und sport och Emission Analytics har fått fram på Volvos nya dieselbilar, exempelvis XC90 D5 med ett NOx-utsläpp på 878 mg/km? Först och främst, Volvo Cars fuskar aldrig kring avgastester eller lagstiftning. Har aldrig gjort, och kommer aldrig att göra. De tes
Läs mer om D5-motorn, NOx-utsläpp och Volvo.
Beckers drastiska åtgärd – för att rädda miljonerna
Boris Becker står på ruinens brant ekonomiskt.Nu kan tennisikonen tvingas äta kamelpenisar i tv för att rädda ekonomin.Becker är nämligen klar för det kontroversiella tv-programmet I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here!, skriver den tyska tidningen Bild.
Läs mer om Bild.