Tyska

Turkisk antiterrorpolis grep reportrar för tysk tidning

Två journalister som arbetar för den tyska tidningen Die Tageszeitung har omhändertagits av turkisk polis. Orsaken: Man försökte stoppa terrorpropaganda, enligt myndigheterna.
Läs mer om Die Tageszeitung.

Flygplan i krock med helikopter – fyra döda

Ett mindre flygplan och en helikopter har kolliderat i Philippsburg i Tyskland.Fyra personer ska vara döda, enligt tyska Focus Online.Helikoptern ska vara ett räddningsfordon som tillhör tysk räddningstjänst, skriver ARD.
Läs mer om ARD, Philippsburg och Tyskland.Fyra.
Tyskt ZEW-index steg i januari
ZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i januari.
Emirates världens säkraste flygbolag
Emirates från Förenade arabemiraten är världens säkraste flygbolag, enligt det tyska flygsäkerhetsstatistikorganet Jacdec.
Läs mer om Förenade och Jacdec.

Emilia, 27, fast i snökaoset – tvingades vända om

Fem månaders snö på 45 dagar.På flera håll i Alperna råder den högsta faran för lavin – och mitt i kaoset befinner sig Emilia Lindholm, 27, från Jönköping.Just nu är hon fast i tyska staden Garmisch-Partenkirchen.– Det är bara kaos överallt, säger hon.
Grönt ljus för regeringsförhandlingar i Tyskland
Bonn. Tyskland andas ut efter att de tyska socialdemokraterna SPD på söndagseftermiddagen röstade ja till att inleda regeringsförhandlingar med förbundskansler Angela Merkels Kristdemokrater CDU/CSU. DN:s Berlinkorrespondent Lina Lund reder ut vad det innebär – och vad som händer nu.
Läs mer om SPD och Tyskland.
Tysklands socialdemokrater röstar: Nyval eller koalition?
I dag avgörs Tysklands politiska framtid.Nu röstar nämligen tyska socialdemokraterna om partiet ska ingå koalition med förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater – eller om de ska öppna upp för nyval.
Protester när tyska socialdemokrater röstar om ny regering
BONN. Demonstranter mötte delegaterna från de tyska socialdemokraterna när de anlände inför dagens avgörande omröstning om en ny regering. En pressad SPD-ledare gjorde ett sista försök att övertala partiet att rösta ja. Men utgången är helt öppen.
Ekdal får ny tränare: Det är nödvändigt
Albin Ekdals Hamburg går tungt i tyska Bundesliga och huserar på nedflyttningsplats.Efter klubbens 0–2-förlust i lördagens bottenmöte med Köln väljer klubben att agera.
Läs mer om Bundesliga och Köln.
Mycket står på spel – och Europa borde hålla andan
När de tyska socialdemokraterna ska rösta om de ska påbörja regeringsförhandlingar med Angela Merkels CDU på söndagseftermiddagen är det mycket som står på spel. Blir det ett nej, påverkar det inte bara världens mäktigaste kvinna – det kommer att märkas i hela EU.
Läs mer om Europa.
I dag avgörs Tysklands framtid
BONN. Tyskland håller andan inför att de tyska Socialdemokraterna i dag, söndag, röstar om partiet ska ingå ett nytt äktenskap med förbundskansler Angela Merkels Kristdemokrater – eller öppna upp för nyval. Det ser ut att bli en jämn kamp.
Läs mer om Socialdemokraterna.
Tyska socialdemokrater röstar om ny koalition
I dag samlas 600 socialdemokratiska delegater i Bonn för att rösta ja eller nej till ett nytt regeringssamarbete med Tysklands förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater.
Läs mer om Bonn.
Ungtuppen kan sätta stopp för nästa tyska regering
Han är 28 år och står i spetsen för motståndet till en regeringskoalition mellan tyska socialdemokrater och Merkels CDU. Det socialdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Kevin Kühnert kan bli den som knäcker partiledaren Martin Schulz på partikongressen i Bonn nu på söndag.
Släppte fram konkurrent efter stavtramp
Tyska skidskytten Laura Dahlmeier vann jaktstarten över 10 kilometer i italienska Antholz-Anterselva. Men efter målgång var det en annan pallplats det snackades mest om, skriver SVT Sport.
Annika Ström Melin: Tät relation mellan Macron och Merkel kan förändra EU
ANALYS. Frankrikes Emmanuel Macron och Tysklands Angela Merkel vill förändra EU, men det finns fortfarande skillnader mellan ländernas positioner. Och det är de tyska socialdemokraterna som avgör hur det blir.
Läs mer om Macron och Merkel.
Nobbar Liverpool – klar för storklubb
Leon Goretzka har länge omnämnts som en drömvärvning för Liverpool.Men i stället har stjärnan tagit samma väg som många andra tyska talanger.
Läs mer om Liverpool.Men.
Fredrik Strage: I want it darker - och nu har jag den svartaste tröjan som finns
Den tyska designern Phoebe Heess har skapat en svart tröja som är något extra. Färgen kallas viperblack. Och vem blir inte exalterad när något döps till huggormssvart.
Minister vill se flyktingar koncentreras i läger
Som österrikisk utrikesminister gick Sebastian Kurz till hård attack mot Angela Merkels flyktingpolitik. Denna onsdag möter han den tyska förbundskanslern i Berlin – och tyngs ner av omstridda regeringsuttalanden som för tankarna till koncentrationsläger för flyktingar.
Läs mer om Berlin och Sebastian Kurz.
Uppgifter: Aubameyang överens med PL-jätten
Dortmunds stjärna Pierre-Emerick Aubameyang ser av allt att döma ut att lämna den tyska klubben.Nu uppger Daily Mirror att gabonesen är överens med Arsenal.
Documenta anklagas för kommersialisering i öppet brev
Ett hundratal tyska kulturpersonligheter har skrivit ett öppet brev där de varnar för kommersialisering av världens viktigaste konsthändelse Documenta, efter fjolårets kritiserade upplaga.
Läs mer om Documenta.
Cevian ökar i Thyssen Krupp
Aktivistfonden Cevian, med Christer Gardell i spetsen, har ökat sitt innehav det tyska stålbolaget Thyssen Krupp.
Uppgift: Det ligger bakom storbråket
Alexander Isak fick chansen i Bundesliga för första gången.Nu rapporterar tyska Bild om nya uppgifter om bråket som gav honom möjligheten.
Läs mer om Bild och Bundesliga.
Tyska regeringsplaner möts av motstånd bland socialdemokrater
Tyskland. Ett dygn efter att de tyska Kristdemokraterna CDU/CSU och Socialdemokraterna SPD enats om att fortsätta förhandlingarna om att ingå en ny regering har planerna mött motstånd.
Falk bäst när svenskorna dominerade stort
Hanna Falk vann sprinttävlingen i tyska Dresden och tog därmed sin tredje världscupseger.
Läs mer om Dresden.
JUST NU: Han slår den omöjlige Kläbo
Tillbaka i världscupen efter ett par veckors frånvaro var Johannes Hösflot Kläbo storfavorit i herrarnas sprint i tyska Dresden.Men Kläbo fick se sig besegrad av sprintfantomen Federico Pellegrino efter en stenhård upploppsduell.– Det är fart jag inte har sett inom skidåkningen tidigare. Oj vad de åker fort, säger Anders Blomquist i SVT.