Uefa

Missar detaljen – då drabbas Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har vid fyra tillfällen tagit plats i Årets lag av Uefa.Men enligt Uefa räcker det inte för att ta plats i decenniets främsta elva.I stället har Liverpoolikonen Steven Gerrard tagit Zlatans plats - trots att han har färre utmärkelser.

Uefa-chefen försvunnen – frun vädjar till allmänheten

Han hade ett toppjobb inom fotbollen, fru och fyra barn. Sedan vände allt. Nu efterlyser Jacinta sin man Bernard Ross, som varit försvunnen i en månad.Hans fru önskar att han kommer hem till jul, skriver Daily Mail.– Han måste ta sin medicin, han blir oberäknelig utan den, säger Jacinta Ross till tidningen.
Läs mer om Daily Mail och Jacinta.
Sverige får segern i inställd kvalmatch
Danmark har fått sitt straff av Uefa. Sverige vinner den inställda VM-kvalmatchen i fotboll med 3–0. – Jag är förvånad, säger Sveriges landslagschef Marika Domanski Lyfors.
Läs mer om Uefa och VM-kvalmatchen.
Sverige tilldöms segern efter Danmarks bojkott
Danmarks damlandslag bojkottade matchen mot Sverige tidigare i höst.Nu har domen från Uefa fallit – Sverige tilldöms vinst med 3-0.Danska fotbollsförbundet måste även betala en hög summa i böter.- Det är ett högst förvånande beslut, säger den svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors på fotbollsförbundets hemsida.
Läs mer om Sverige och Uefa.

Danmark utesluts inte ur VM-kvalet

Uefa tilldömer Sverige segern med 3–0 i den inställda VM-kvalmatchen i fotboll mot Danmark och utesluter inte Danmark ur kvalspelet.
Evra får sparken av Marseille
Patrice Evra blev nyligen avstängd av uefa för att ha sparkat mot en supporter. Nu agerar Evras klubb, Olympique de Marseille och sparkar 36-åringen enligt Sky Sports.
Läs mer om Marseille och Olympique.
Då kommer beskedet om inställda matchen
Den 16 november meddelar Uefa vilka konsekvenser den inställda VM-kvalmatchen Sverige–Danmark får, enligt TV4:s Fotbollskanalen.
Sjöstrand nobbar nytt möte med Danmark
Spelare i Sverige och Danmark vill spela den inställda VM-kvalmatchen. Men, i väntan på Uefas utredning, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare nej – av principskäl. – De (Uefa) har ett jättestort ansvar, säger Håkan Sjöstrand.
Putin bjuder in Blatter och Platini till VM
Trots avstängningarna från fotbollen kommer den förre Fifa-ordföranden Sepp Blatter och den förre Uefa-ordföranden Michel Platini att vara med under fotbolls-VM i Ryssland nästa år.
Evertonfan till attack – med barn i famnen
Det blev stökigt mellan Everton och Lyon i Europa League. Everton kan straffas av Uefa sedan en supporter – med ett litet barn i famnen – till synes slog till två Lyonspelare.
Därför tvingades ÖFK att byta tröjor
ÖSTERSUND. De vann sånär mot storklubben Athletic Bilbao på hemmaplan.Men det såg ut som att de spelade borta.Östersund tvingades nämligen spela i sina vita bortaställ.– Det var Uefa som bestämde det, säger ÖFK:s kanslichef Lasse Landin.
Uefas besked – efter konflikten
GÖTEBORG. VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark ställs in.Det bekräftar Uefa för Radiosporten i dag.Ytterligare information om eventuella disciplinära åtgärder kommer att kommuniceras senare, skriver Uefa i ett mejl.
Läs mer om Danmark, Radiosporten, Sverige och Uefa.
Danmark riskerar att förlora 80 miljoner
Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) meddelar att VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark ställs in. Därmed riskerar det danska förbundet DBU att gå miste om mer än 80 miljoner kronor i bidrag från Uefa. Samt att få böter och dömas att betala skadestånd till Sverige.
Läs mer om DBU, Danmark, Sverige, Uefa och VM-kvalmötet.
Svenske landslagschefen: Tror på hårda konsekvenser för Danmark
Göteborg. Mitt under den svenska landslagsträningen kom beskedet. Danmark kommer inte till fredagens VM-kval i Göteborg. Uteblir motståndaren kan straffet för de danska EM-silvermedaljörerna bli hårt. – Det blir en Uefa- och Fifafråga. Men jag tror att det blir hårda konsekvenser, säger svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
Stenåldersmänniskor som är på fel positioner
GÖTEBORG. I Danmark tog man till strejk i ett försök att få igenom ersättningskrav mot förbundet.I Norge tog herrlandslaget initiativ till att dela lönerna lika med damerna.I det svenska landslaget har man följt de båda debatterna på nära håll.– Problemet ligger djupt hos Fifa och Uefa. Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, säger Kosovare Asllani.
Läs mer om Fifa, Kosovare Asllani och Uefa.
Uefa ber Sverige att ansöka om EM 2020
Sverige och Friends arena har av Uefa blivit ombedda att delta i en ny ansökningsprocess för att arrangera matcher i EM 2020. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Läs mer om Svenska, Sverige och Uefa.
Uefa kan straffa Spartak Moskva igen
För tredje gången i höst har Spartak Moskva anmälts till Europeiska fotbollsförbundet.
Läs mer om Europeiska och Spartak Moskva.
Finsk VM-kvalmatch flyttas efter regnfiasko
Svenske huvuddomaren Stefan Johannesson tvingades avbryta VM-kvalmatchen mellan Kroatien och Kosovo efter 27 minuter. Ihållande regn hade gjort planen ospelbar. Nu flyttar Uefa matchen mellan Kroatien och Finland för att undvika ett liknande scenario.
Uefa startar ny landslagsturnering
Nu är det klubbat. Från och med nästa höst blir det inga landskamper i fotboll för herrlandslagen i Europa.I stället ska Uefas 55 nationer mötas i landslagsserien Nations League.
Läs mer om Europa.I.
Vändningen: Sverige kan få fotbolls-EM
Sverige blev snuvat på fotbolls-EM 2020.Men nu öppnas det för en sensationell vändning.Under onsdagskvällen höll Uefa ett krismöte i Schweiz – och Stockholm kan komma att ersätta Bryssel som värdstad.– Det är en fantastisk andra chans för Sverige, säger fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
Uefas besked – efter skandalen
Både Arsenal och FC Köln kan straffas av Uefa efter de kaosartade scenerna som utspelades i samband med lagens Europa League-möte under tosdagen.
Läs mer om Europa League-möte och Uefa.
Uefa utreder publikkaoset i London
Arsenal och Köln kan komma att straffas av Europeiska fotbollsförbundet Uefa efter den stökiga Europa League-matchen i London.
Uefa väntas straffa Arsenal och Köln
Arsenal och Köln kan komma att straffas av Europeiska fotbollsförbundet Uefa efter den stökiga Europa League-matchen i London.