Uefa

Därför stoppade Uefa Östersunds hemmatröja

Stormatch hemma mot Arsenal.Då stoppas Östersund från att spela i sina rödsvarta hemmaställ.Anledningen?– Det är Uefa som har bestämt det, säger ÖFK:s lagledare Alexander Kindberg.

Pierluigi Collinas varning: Vi behöver spelarna

Pep Guardiola vädjade till FA att ta hand om fotbollens artister efter att han Citystjärnan Leroy San skadades mot Cardiff i FA-cupen. Nu har Uefa meddelat domarkåren att de ska skydda fotbollens image, och straffa allvarliga tacklingar hårdare.
Zlatans mardröm: Toppar CL-listan
UEFA går ut med skräckstatistik om spelarna med flest spelade matcher utan vinst i Champions League.Överst på listan? Zlatan Ibrahimovi.– Jag gör allt för att vinna den här jävla Champions men det går inte min väg, sa Zlatan efter att Inter åkt ut i Champions League i mars 2009.
Läs mer om Inter och Zlatan.
Inte hårdare straff för Danmark – efter Sveriges överklagan
Uefa har avvisat Svenska fotbollförbundets överklagan av Danmarks straff efter den uteblivna VM-kvalmatchen lagen emellan i höstas. Det skriver Danska fotbollsförbundet (DBU) på sin webbplats.

Uefa avvisar Sveriges Danmarksöverklagan

Uefa har avvisat Svenska fotbollförbundets överklagan av Danmarks straff efter den uteblivna VM-kvalmatchen lagen emellan i höstas. Det skriver Danska fotbollsförbundet (DBU) på sin webbplats.
Läs mer om Danska, Svenska och VM-kvalmatchen.
Uefa avvisar Sveriges Danmarksöverklagan
Svenska fotbollförbundet tyckte Uefas straff mot Danmark var för vekt. Det tyckte inte Uefa. Det europeiska fotbollsförbundet har nu avvisat SvFF:s överklagan efter den uteblivna VM-kvalmatchen.
Läs mer om Danmark, Uefa och VM-kvalmatchen.
Sverige möter Ryssland och Turkiet i Nations Leauge
Sverige ställs mot Turkiet och Ryssland i nya Uefa Nations League, som drar igång i september. En tuff lottning rent sportsligt, framför allt då bortamatcherna. Men turneringen innebär också att förbundskapten Janne Andersson får fler möjligheter än tidigare att utveckla såväl spel som spelare under tävlingsmässiga förhållanden.
Läs mer om Janne Andersson, Ryssland och Turkiet.
Inte bara luddigt – utan ett hjärnsläpp
EM-kvalet som vi känner det är historia.I dag lottas i stället Uefa:s nya experiment: Nations League.Vad det är?En matematiskt invecklad labyrint som ska skaka liv i landslagsfotbollen.
Uefa tvingar MFF till miljonkostnader
Malmö FF hoppas spela gruppspel i Champions League nästa höst.Därför planerar man nu att bygga om entrerna till sin hemmastadion för miljonbelopp – efter krav från Uefa.– De kraven gäller från och med playoff och dit vill vi så klart, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
Läs mer om MFF och Uefa.
Stockholm blir blåst på fotbolls-EM 2020
Det blir inget EM 2020 i Stockholm.Uefa har beslutat att ge Bryssels plats till London och Wembley.–Det är tråkigt, säger Karl-Erik Nilsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.
Inga EM-matcher i Sverige 2020
Svenska fotbollförbundet får inte ta över de fyra matcher i EM-slutspelet 2020 som ursprungligen skulle ha spelats i Bryssel, uppger Reuters. Matcherna spelas i stället på Wembley i London. Det rör sig om tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinalmatch. Beskedet togs av Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, vid ett sammanträde i Nyon.
Robben: Var ett steg bakåt att lämna Real
Arjen Robben har gjort succ i Bayern München sen flytten från Real Madrid 2009.Men nu erkänner holländaren att flytten kändes som en nedgradering.– Bayern hade inte vunnit något stort internationell på många år. Då kändes det som ett steg bakåt i min karriär, säger Robben till uefa.com.
Missar detaljen – då drabbas Zlatan
Zlatan Ibrahimovic har vid fyra tillfällen tagit plats i Årets lag av Uefa.Men enligt Uefa räcker det inte för att ta plats i decenniets främsta elva.I stället har Liverpoolikonen Steven Gerrard tagit Zlatans plats - trots att han har färre utmärkelser.
Uefa-chefen försvunnen – frun vädjar till allmänheten
Han hade ett toppjobb inom fotbollen, fru och fyra barn. Sedan vände allt. Nu efterlyser Jacinta sin man Bernard Ross, som varit försvunnen i en månad.Hans fru önskar att han kommer hem till jul, skriver Daily Mail.– Han måste ta sin medicin, han blir oberäknelig utan den, säger Jacinta Ross till tidningen.
Läs mer om Daily Mail och Jacinta.
Sverige får segern i inställd kvalmatch
Danmark har fått sitt straff av Uefa. Sverige vinner den inställda VM-kvalmatchen i fotboll med 3–0. – Jag är förvånad, säger Sveriges landslagschef Marika Domanski Lyfors.
Läs mer om Uefa och VM-kvalmatchen.
Sverige tilldöms segern efter Danmarks bojkott
Danmarks damlandslag bojkottade matchen mot Sverige tidigare i höst.Nu har domen från Uefa fallit – Sverige tilldöms vinst med 3-0.Danska fotbollsförbundet måste även betala en hög summa i böter.- Det är ett högst förvånande beslut, säger den svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors på fotbollsförbundets hemsida.
Läs mer om Sverige och Uefa.
Danmark utesluts inte ur VM-kvalet
Uefa tilldömer Sverige segern med 3–0 i den inställda VM-kvalmatchen i fotboll mot Danmark och utesluter inte Danmark ur kvalspelet.
Evra får sparken av Marseille
Patrice Evra blev nyligen avstängd av uefa för att ha sparkat mot en supporter. Nu agerar Evras klubb, Olympique de Marseille och sparkar 36-åringen enligt Sky Sports.
Läs mer om Marseille och Olympique.
Då kommer beskedet om inställda matchen
Den 16 november meddelar Uefa vilka konsekvenser den inställda VM-kvalmatchen Sverige–Danmark får, enligt TV4:s Fotbollskanalen.
Sjöstrand nobbar nytt möte med Danmark
Spelare i Sverige och Danmark vill spela den inställda VM-kvalmatchen. Men, i väntan på Uefas utredning, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare nej – av principskäl. – De (Uefa) har ett jättestort ansvar, säger Håkan Sjöstrand.
Putin bjuder in Blatter och Platini till VM
Trots avstängningarna från fotbollen kommer den förre Fifa-ordföranden Sepp Blatter och den förre Uefa-ordföranden Michel Platini att vara med under fotbolls-VM i Ryssland nästa år.