Ulf kristersson

Så gick Bildt bakom ryggen på Westerberg för att säkra makten

Hur regerar man med stöd av ett parti som man inte vill ta i med tång? Ulf Kristersson kan ju alltid fråga Bildt och framför allt Lars Tobisson. LÄS MER: Här är alla Torbjörn Nilssons reportage i Expressen
Läs mer om Bildt, Expressen och Westerberg.

Alliansen avlivar Löfvens skatteinvit

Alliansen är kallsinnig till Stefan Löfvens inbjudan om att nå en ny bred skatteuppgörelse. För att det ska vara lönt att ens försöka måste S visa att de är beredda att avsevärt sänka skatten på arbete. Det slår Ulf Kristersson och Annie Lööf fast.
Läs mer om Annie Lööf och Ulf Kristersson.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Inrikes. Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från mosker. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.

Ulf Kristersson redo att skrota ebo-lagen

Om regeringen lägger fram ett förslag att skrota ebo-lagen, då kommer Moderaterna att stödja det.Det säger Ulf Kristersson på Skånebesök.– Vi tycker att ebo i dag fungerar väldigt dåligt. De problem vi har i svensk integration handlar i mångt och mycket om ebo, säger han.
Styrkebesked för Kristersson igen – ras för Åkesson
Moderatledaren Ulf Kristersson toppar förtroendelistan för andra månaden i rad.Samtidigt backar alla partiledare utom MP:s Gustav Fridolin något i Demoskops nya mätning.– Vi ser ökade negativa stämningar kring Sveriges utveckling och ekonomin. Jag tror att det färgar det här – man är lite mer negativt inställd till politiken också, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys vid Demoskop.
Birgitta tjatade på Ulf om att bli ihop – berättar om relationen
När Ulf Kristersson var ung var han extremt formell och lite av en besserwisser.Det berättar hans hustru Birgitta Ed för Svensk Damtidning – som trots allt blev förälskad i den ambitiöse politikern och fick tjata jättelänge för att de skulle bli ihop.– Och jag brukar nöja mig med att säga att utan Birgittas initiativförmåga hade det aldrig blivit något, säger M-ledaren till veckotidningen.
Ulf Kristersson om Google: En obehaglig påminnelse
Nu uttalar sig Moderatledaren Ulf Kristersson för första gången om avslöjandena kring Google och Youtube.– Det är en obehaglig påminnelse om hur judehat och annan form av rasism drabbar människor i dagens Sverige.Han uppmanar samtidigt deras kunder och användare att ta sig en funderare på vad det är för tjänst man använder.
Sofia Nerbrand: Kära Ulf Kristersson, befäst inte rädslan genom att bekräfta den
Det är viktigt att ta människors oro på allvar. Politiker upprepar mantrat för att visa lyhördhet och empati. Men det kan leda fel om rädslorna i stället förstärks.
Tobias Wikström: Hälften kvar är en fråga om moral
LEDARE. I en Di-intervju i onsdags talade Ulf Kristersson om marginalskatterna: Om staten tar mer än hälften av dina pengar när du jobbar extra, då tar staten för mycket och vi kan inte ha konfiskatoriska skatter i Sverige.
Kristersson vill sänka marginalskatten
M-ledaren Ulf Kristersson vill sänka marginalskatterna till under 50 procent.
Alliansen vill återinföra kömiljarden
Alliansens föreslår att en ny och uppdaterad kömiljard införs för att korta vårdköerna, skriver Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund, och Ebba Busch Thor i en debattartikel i Svenska Dagbladet.
Med en förbättrad kömiljard kan vi kapa vårdköerna
Svensk hälso- och sjukvård står inför en nationell kris. På bara tre år har vårdköerna fördubblats. Till skillnad från regeringen är Alliansen beredd att ta ansvar för att korta vårdköerna – och vi föreslår därför gemensamt att kömiljarden återinförs, skriver allianspartiernas ledare Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund, och Ebba Busch Thor.
Ulf Kristersson: Marginalskatten måste ned
Nästa regering måste växla upp reformtempot i Sverige rejält, och får inte ducka för problem bara för att de är svåra. Det säger M-ledaren Ulf Kristersson, som nu ger beskedet att marginalskatterna på sikt ska ned under 50 procent.
Ulf Kristersson kan bli räddningen för Ebba Busch Thor
Moderatväljare kan rädda krisande Kristdemokraterna. Det visar en mätning från DN/Ipsos.
Damberg (S) till hård kritik mot Kristersson (M): Otryggt ledarskap
Näringsminister Mikael Damberg (S) går ut med hård kritik mot moderatledaren Ulf Kristersson, och menar att han sänder felaktiga signaler om partiets politik. – Om man inte kan ta ansvar för sitt eget parti, hur ska man då kunna ta ansvar för Sverige? säger Damberg.
Låt er inte förföras av Ulf Kristersson
Ulf Kristersson är på många sätt en dröm för en journalist. Moderatledaren svarar oftast rakt på frågor och uttrycker sig med formuleringar som nästan verkar vara uttänkta för citat. Men Kristersson är även en mardröm.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Under Löfvens regering har vårdköerna fördubblats
REPLIK DN DEBATT 26/2. Under Stefan Löfvens regering har vårdköerna fördubblats. Köerna växer på många ställen, men extra mycket i socialdemokratiskt styrda landsting, skriver Ulf Kristersson (M).
Läs mer om Ulf Kristersson.
Kristersson om Moderaternas asylpolitik: Inte hårdare tag
Moderaterna vill ha hårdare asylregler, tillfälliga uppehållstillstånd och ett kvotflyktingssystem för EU.Men i DN:s partiledarintervju säger Ulf Kristersson att det inte handlar om hårdare tag:– Det är inte hårdare tag, det är rättssäkerhet.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Faktakoll: Ulf Kristerssons DN-intervju
Under tisdagen medverkade Ulf Kristersson i DN:s nya satsning Studio DN Special, där Karin Eriksson och Johar Bendjelloul möter partiledarna för samtal om valårets viktigaste frågor. DN har faktakollat några av Kristerssons påståenden.
Hans Rosn: Kristersson säljer skickligt in M:s högersväng
DN:s politikreporter Hans Rosn svarar på fyra frågor om DN-intervjun med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.
Läs mer om DN-intervjun och Ulf Kristersson.
Vår politik är inte hårdare tag, det är rättssäkerhet
Moderaterna har profilerat sig på skärpta krav i invandringspolitiken. Men i DN:s partiledarintervju hyllar Ulf Kristersson det internationella och mångkulturella samhället. – Jag vill att Sverige ska vara fast förankrat i en värld som är öppen, säger han.
Läs mer om Sverige och Ulf Kristersson.
Jag tvingar dem att använda bruslådan
Strängt mobilförbud på Moderaternas partimöten. Hör Ulf Kristersson om bruslådan.
De har orsakat problemet, de ska lösa problemen
Ulf Kristersson om Moderaternas ansvar för skandaldrabbade Nya Karolinska sjukhuset.
Läs mer om Nya Karolinska.
Om man uppfattas felaktigt har man själv ett ansvar för det
Om man uppfattas felaktigt har man själv ett ansvar för det. Ulf Kristersson om partikollegans utspel.