Ungern

Ungern, Tjeckien och Polen inför domstol för asylvägran

Ungern, Tjeckien och Polen dras nu inför EU-domstolen för sin vägran att delta i EU-ländernas omfördelning av asylsökande. Samtidigt är läget fortsatt helt låst kring framtida asylpolitik i unionen.
Läs mer om EU-domstolen, Polen och Tjeckien.

EU-kommissionen drar flera länder inför domstol

EU-kommissionen drar Polen, Tjeckien och Ungern inför EU-domstolen för deras vägran att uppfylla besluten från 2015 om att omfördela asylsökande som anlänt till Grekland och Italien under flyktingkrisen.
EU-länder riskerar böter över flyktingkvot
Tjeckien, Polen och Ungern ställs nu inför rätta i EU-domstol.Detta efter att länderna vägrat ta emot begärt antal kvotflyktingar.Länderna riskerar nu böter, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, EU-domstol.Detta, Polen och Ungern.
Det är gladare miner nu
Efter segern mot Ungern ser förbundskapten Henrik Signell mer optimistiskt på fortsättningen av VM. – Om vi tar Tjeckien så ser det ut som att vi har en skapligt god chans att nå en andraplats i gruppen.
Läs mer om Henrik Signell, Tjeckien och Ungern.

Den dystra mästerskapssviten äntligen bruten

Han såg ytterst plågad ut efter premiärförlusten mot Polen. Efter 25-22 mot Ungern var det en betydligt gladare förbundskapten som analyserade matchen. – Det är läskigt och häftigt att det är sådana ytterligheter mellan vinst och förlust, säger Henrik Signell.
Läs mer om Henrik Signell, Polen och Ungern.
Gulldn: Tycker att ni är idioter ibland
BIETIGHEIM-BISSINGEN. Johanna Bundsen och Sverige fick revansch mot Ungern och vann med 25-22.Nu avslöjar hon hur hon laddat om mentalt.– Jag läser inga medier överhuvudtaget under VM. Jag vill inte läsa det som skrivs, säger hon.Bella Gulldn har en annan strategi:– Ibland tycker man att ni är idioter, säger hon och skrattar.
Läs mer om Sverige och Ungern.
Försvarsspelet nyckeln till svensk seger
Spelarna vände svagheten till styrka. När Sverige besegrade Ungern med 5-22 (11-11) var det målvakten Johanna Bundsen och det kompakta försvarsspelet som var nyckeln till segern.
Läs mer om Johanna Bundsen och Ungern.
Sveriges revansch – besegrade Ungern
Sverige sågade sig själva efter förlusten i VM-premiären.I söndagens möte med Ungern kom revanschen.Sverige vann med 25-22 – efter ett starkt ryck i början av den andra halvleken.
Läs mer om Ungern och VM-premiären.I.
18.00: Följ Sverige mot Ungern i handbolls-VM
Sverige möter Ungern i handbolls-VM. Seger är det enda som räknas efter gårdagens förlust mot Polen. Följ matchen här!
Läs mer om Polen och Ungern.
Målvaktskris inför matchen mot Ungern
Det var med sammanbiten min som Filippa Idhn snabbt passerade journalisterna efter den tunga förlusten mot Polen. Man kan förstå henne. Varken Idhn eller Bundsen hade en bra dag på jobbet. Idhn, som spelade första halvlek och kom i andra när Bundsen gav upp, stannade på 15 i räddningsprocent. För Bundsen gick det ännu sämre.
Läs mer om Bundsen, Filippa Idhn, Polen och Ungern.
Förhållandet spricker – efter sex år ihop
Norges VM-premiär mot Ungern är bara timmar bort.Då bekräftar stjärnan Nora Mörk att förhållandet med fotbollsproffset Stefan Strandberg tagit slut.– Vi är inte tillsammans längre, säger Mörk till norska VG.
Följ handbolls-VM i Tyskland direkt här
Nu drar handbolls-VM i Tyskland i gång! Sverige spelar i samma grupp somPolen, Norge, Argentina, Tjeckien och Ungern. Följ mästerskapet direkt och tyck till i liverapporten!
Läs mer om Argentina, Norge, Tjeckien, Tyskland och Ungern.
Sand hoppas på spel mot Ungern
Fotskadan Loui Sand drog på sig i onsdags stoppar henne från att spela VM-premiären. Men hon hoppas kunna spela söndagens match mot Ungern. Sverige skrev bara in 15 spelare när lagen skulle lämna sina trupper till handbolls-VM i Tyskland.
Läs mer om Tyskland, Ungern och VM-premiären.
Ungern låter räntan ligga
Den ungerska centralbanken beslutade på tisdagen att lämna styrräntan oförändrad på 0,90 procent.
Nu kan ingen stoppa Sjöström från totalsegern
Nu är Sarah Sjöströms seger i den totala världscupen säkrad även i teorin. Enda utmanaren Katinka Hosszu från Ungern hade behövt vinna båda sina grenar under lördagen - och slå världsrekord - och när det inte blev några rekord och bara seger i den ena grenen var ungerskans chans att sätta press på den svenska simdrottningen borta.
Läs mer om Katinka Hosszu, Sjöström och Ungern.
U21 reste sig efter mardrömsstarten
0-2 efter 18 minuter.Men det svenska U21-landslaget reste sig och lyckades knipa en poäng i bortamatchen mot Ungern.Därmed är landslaget fortsatt obesegrat i EM-kvalet.
Läs mer om EM-kvalet och Ungern.Därmed.
Se U21-landslagets mål i Expressen TV
Sveriges U21-landslag jagar drömmen om en ny EM-succ.Men då krävs seger i kväll i den tuffa bortamatchen mot Ungern.I samarbete med OZ Sports kan du se mål och höjdpunkter direkt i Expressen TV.
Världsmästare död: Obeskrivlig sorg
Den tyske fotbollsspelaren Hans Schäfer har avlidit, 90 år gammal. Han ingick i det västtyska landslag som chockade favorittippade Ungern och vann VM-finalen 1954 – det som kom att kallas Undret i Bern.
Läs mer om Bern, Undret, Ungern och VM-finalen.
Svenska fotbollsstjärnans mardröm: Borta ett halvår
Landslagsbacken Jessica Samuelsson opereras under måndagen för ligamentskadorna som hon fick i VM-kvalmatchen mot Ungern.Och hon blir borta en längre tid.
Läs mer om Ungern.Och och VM-kvalmatchen.
Landslagsbacken Jessica Samuelsson måste opereras
Ingenting var brutet, konstaterades det efter att landslagsbacken Jessica Samuelsson skadat foten i VM-kvalmatchen mot Ungern. Men skadan kräver ändå operation för Arsenal-spelaren.
Två återbud till U21:s EM-kval
Alexander Isak och Mattias Svanberg lämnar båda återbud till EM-kvalet för U21-landslag i fotboll borta mot Ungern.
Läs mer om EM-kvalet och Ungern.
Johanna Larsson föll i dubbelfinalen
Johanna Larsson, Sverige och Kiki Bertens, Nederländerna förlorade finalen i WTA-slutspelet i dubbel i Singapore. Tredjeseedade Timea Babos Ungern och Andrea Hlavackov, Tjeckien vann det avgörande supertiebreaket och får ta hand om förstapriset på fyra miljoner kronor.
Magiskt kärleksmöte i nöjesparkernas underland
En verklighetsbaserad Romeo och Julia-historia mitt i en bitter klanstrid mellan två rivaliserande nöjesparksfamiljer. Storfilmen SWOON ger magiskt liv åt Stockholm förra seklet – i Ungern. DN:s Kristofer Ahlström var med på inspelningen där Gröna Lund har byggts upp i Budapest.
Inget brutet för svenska landslagsbacken
Högerbacken Jessica Samuelsson rullades ut på bår under Sveriges VM-kvalmatch i fotboll mot Ungern på tisdagen. Dagen efter kom ett något lugnande röntgenbesked: inget är brutet. – Jag har fått en bristning i en muskel i foten, säger Jessica Samuelsson till corren.se. Det är oklart hur länge Arsenalproffset blir borta.