Ungern

Kent Ekeroths miljonklipp – om han lämnar riksdagen

Kent Ekeroths nya liv i Ungern kan bli ett klipp rent ekonomiskt.Om han petas från riksdagen efter höstens val kan han få en miljonfallskärm från skattebetalarna.Dessutom kan han dra nytta av lägre skatter i Ungern där han startat bolag.– Det är ett väldigt bra företagsklimat i Ungern, säger Kent Ekeroth.
Läs mer om Kent Ekeroth och Ungern.

Ekeroths lojalitet mot Sverige är urusel – och det är OK

Nej, Kent Ekeroth (SD) ska givetvis inte förlora sitt svenska medborgarskap för att han är mer lojal mot Ungern än mot Sverige.Men om hans parti styrde Sverige hade han legat risigt till.
Sju års fängelse för påstådd terrorism
Konspirationsteorier, terrorismanklagelser och en misstänksamt stor oreda ute i valkretsarna. Med parlamentsvalet i Ungern bara tre veckor bort skapar både nya och gamla politiska fenomen stor uppståndelse i det ungerska samhället.
Läs mer om Ungern.

Kent Ekeroths rädsla efter SD-skandalerna

Om fem dygn kan hans politiska karriär vara över.Nu är SD:s mycket omstridde Kent Ekeroth, 36, ångerfull.– Jag har varit på platser som jag inte borde ha varit på, säger han.Blir det fyra år till i riksdagen – eller en flytt till Ungern?
En död i svininfluensa i Ungern
Läs mer om Ungern.
Där stod NRA-bossen och pekade ut judar som ett gift
Ungern, Polen, Sverigdemokraterna - och nu senast NRA:s ledare Wayne LaPierre. Jag har aldrig tidigare upplevt en sådan våg av antisemitism, fortplantad av regeringar och mäktiga lobbygrupper.
Ungern: Svidande nederlag för Orbns parti
Ungerns premiärminister Viktor Orbns parti Fidesz har överraskande förlorat ett lokalt fyllnadsval. Resultatet kan tyda på att Orbn får det svårare än väntat i de allmänna valen som ska hållas den 8 april.
Läs mer om Fidesz och Orbn.
Larsson vidare till dubbelfinal i Ungern
Läs mer om Ungern.
Filmen som förändrade Raoul Wallenberg visades på Grand – 75 år efter premiären
Raoul Wallenberg såg filmen 'Pimpernel' Smith vid en hemlig visning 1942 – det förändrade honom.Filmen ska ha varit startskottet för Wallenbergs kamp för att befria judar i naziockuperade Ungern.På torsdagen visades den igen på samma plats – i publiken fanns Wallenbergs familj och överlevande från Förintelsen.– Det känns lite som historiens vingslag, säger Wallenbergs systers barnbarn Cecilia.
Larsson till kvartsfinal i Ungern
Läs mer om Ungern.
Ungersk ilska över Luxemburg
Luxemburgs utrikesminister är en idiot, anser hans motsvarighet i Ungern. Ilskan gäller kritiken mot den ungerska synen på migration, islam och den ungersk-amerikanske finansmannen George Soros.
Läs mer om Luxemburg och Ungern.
Larsson dubbelt vidare i Budapest
Johanna Larsson har fått bästa möjliga start på WTA-turneringen i Budapest, Ungern. Den 29-åriga Sverigeettan är vidare både i singel och i dubbel.
Läs mer om Budapest, Sverigeettan och Ungern.
Trots massiv kritik: Ungern bannlyser flyktinghjälp
Ungerns premiärminister Viktor Orbn tänker driva igenom den så kallade Stoppa Soros-lagen, vilken i praktiken bannlyser hjälporganisationer som arbetar med flyktinghjälp i landet. Både FN, Europarådet och EU har försökt stoppa lagen, men den ungerska regeringen struntar i kritiken.
Varningen: EU-miljarder riskerar gå till Orbns vänner
Ungern ska få 250 miljarder kronor i EU-bidrag de närmaste åren. Men stora delar av pengarna riskerar att hamna hos premiärminister Viktor Orbns familj och andra närstående, varnar flera EU-parlamentariker.
Läs mer om EU-bidrag och EU-parlamentariker.
16-3, 26-1 - ökar intresset för bandy med sådana resultat?
Bandy. Bandy-VM spännande för några få? Se på kvartsfinalresultat! Utvidgningen är till för att öka intresset i världen! Hm hm hm Sverige - Ungern 16-3.
Läs mer om Sverige och Ungern.
Svenska storsegern – klart för VM-semifinal
Sverige är klart för semifinal i bandy-VM efter 16–3 i kvartsfinalen mot Ungern.Elitseriens målkung Christoffer Edlund gjorde två mål i sin comeback från skada.
Ny svensk storseger i Edlunds comeback
Sverige är klart för semifinal i bandy-VM efter 16–3 i kvartsfinalen mot Ungern. Elitseriens målkung Christoffer Edlund gjorde två mål i sin comeback från skada.
Läs mer om Christoffer Edlund och Ungern.
Telenor utreds för konkurrensbrott i Ungern
På torsdagseftermiddagen meddelade konkurrensverket i Ungern att man inleder en utredning mot Telenor för konkurrensbrott.
Läs mer om Telenor och Ungern.
EU: Psykologiska homotester på asylsökande är kränkande
EU-domstolen slår nu fast att Tjeckiens och Ungerns metoder att bedöma om en asylsökande är homosexuell är kränkande och innebär ett intrång i privatlivet, det skriver Svenska Dagbladet.Bland annat har man i Ungern låtit de asylsökande tolka abstrakta bilder, varpå en psykolog letat efter tecken på homosexualitet i svaren. Tidigare har Tjeckien låtit de asylsökande titta på heteroporr för att se om de blir upphetsade.
Sätt press på Polen och Ungern
Striden om EU:s långtidsbudget är i gång och blir ännu hårdare än den brukar vara. Storbritannien är en av de största nettobetalarna, men är på väg att lämna unionen. Därmed uppstår ett hål på 12-13 miljarder euro om året från 2020.
Läs mer om Polen och Ungern.
Här är valen som kan skaka Europa under 2018
EU går in i ett späckat valår med inflammerade frågor som migration, integration och nationell identitet i fokus. Italien ser ut att bli en rysare med risk för maktvakuum. I Ungern utmanas Viktor Orbn från både vänstern och extremhögern och i Sverige väntar osäkra tider.
Läs mer om Europa, Sverige och Viktor Orbn.
Val i Ungern i april
Ungern kommer att hålla allmänna val den 8 april, meddelar president Jens Ader.
Läs mer om Ungern.
Jim Gottfridsson – draken som är landslagets kreatör
Det är i motvind en drake lyfter. Det twittrade Jim Gottfridsson när han i början av hösten 2017 hade opererats för en svår benskada. Många räknade bort honom från EM. Men nu är han med och i träningsmatcherna mot Ungern visade han hur mycket han betyder för handbollslandslaget. – Jag har lyft, konstaterar den 25-årige spelmotorn inför EM-premiären mot Island på fredag.
Har något som svensk handboll har saknat
Sverige åker till EM med fin form.I sista genrepet mot Ungern blev det seger – detta efter att Simon Jeppsson blivit stor segerorganisatör.Och efteråt tog han emot stora hyllningar.– Det är bara att bocka och buga för Jeppsson som spelar handboll av absolut högsta klass, säger TV3:s expert Claes Hellgren.
Läs mer om Jeppsson, Simon Jeppsson och Ungern.