University

Skjutning på skola i USA – minst två ska ha dött

En skjutning ska ha inträffat på Penn State University i västra Pennsylvania i USA på onsdagseftermiddagen.Det finns uppgifter om att två personer ska ha dött, enligt CBS.

Heliospectra får order från universitet

Heliospectra, som tillverkar intelligent belysningsteknik och som är listat på First North, har fått en ny order från University of Adelaide, denna gång värd drygt 0,9 miljoner kronor.
Läs mer om Adelaide, First North och University.
Larmet till gravida: Se upp för värmeböljorna
Äldre, barn och sjuka brukar varnas vid värmeböljor. Nu tror forskarna att ytterligare en grupp bör läggas till på den listan – gravida kvinnor. Det skriver The Atlantic.Enligt forskarna kan högre temperaturer bland annat kopplas till för tidigt födda och dödfödda barn.– Vi borde varna gravida kvinnor för riskerna med värme, säger Sabrina McCormick, sociolog på George Washington University.
Gymnastikläkaren kan få 25 år för övergrepp
Idrottsläkaren som anklagas för övergrepp på unga gymnaster i det amerikanska landslaget och vid Michigan State University, kommer att erkänna sina brott i rättegången där han kan få minst 25 års fängelse, berättar en källa för AP.

Är du bra på tv-spel? Då kan du vara ett geni!

Att vara bra på vissa datorspel skulle också kunna betyda att man har ett högt IQ, det menar forskare från University of York.
Läs mer om University och York.
Paddocks hjärna ska undersökas
Massmördaren Stephen Paddocks hjärna ska skickas till Stanford University för en grundlig undersökning.
Läs mer om Stanford University.
Rekordmycket skog gick upp i rök
Rekordmycket skog försvann från jordens yta förra året. Det visar klimatdata från University of Maryland, USA, som sammanställts av den oberoende miljöorganisationen Global fires watch (GFW), rapporterar Reuters.
Läs mer om Global, Maryland, USA och University.
Greps för skott efter högerextremt tal
Tre män har gripits, misstänkta för en skottlossning efter det tal som den högerextreme ideologen Richard Spencer höll vid University of Florida i torsdags.
Johnson & Johnson lyfter efter rapport
New York-börserna började tisdagen med små indexförändringar. Dollarn har fortsatt stärkas och USA-räntorna stigit efter uppgifter om att president Donald Trump föredrar John Taylor, en ekonom vid Stanford University, som ny Fed-chef.
Skjutning på universitet i Virginia
En skjutning har inträffat på Virginia State University i USA. Enligt tv-kanalen WTVR är en person skjuten.
Skottlossning på universitet i Virginia
En stor polisinsats pågår just nu på Virginia State University i USA, enligt AP. Enligt universitetets hemsida så pågår det en skottlossning, och personer uppmanas hålla sig borta från området.
Konkreta klimatinsatser kan inte vänta enligt FN-rektorn i Malmö
Det finns inte tid för fler globala toppmöten. Nu är det konkret handling på lokal nivå som gäller. Det menar Dr Cleopatra Doumbia-Henry, rektor för FN-universitetet World Maritime University som ligger i Malmö. – Vi kan inte vänta längre. Klimatförändringarna sker nu. Mitt eget land sopades bokstavligen bort från kartan efter orkanen Maria, säger Cleopatra Doumbia-Henry, som kommer från Dominica i Karibien.
Vi bör hedra henne – genom att gå i hennes fotspår
På Columbia University i New York, där Kim Wall studerade till journalist, är hon ihågkommen som en sprudlande och nyfiken elev. Familj, vänner och skolkamrater samlades under onsdagen till en minnesstund på skolan, präglad av tårar och skratt.
Läs mer om Kim Wall och New York.
Så hedras Kim Wall på sitt gamla universitet
NEW YORK. På Columbia University var Kim Wall en nyfiken och uppskattad student, en god kollega och en kär vän.Det var här hon blommade ut till den vassa reporter som fick världens som sin arbetsplats.Under natten till torsdag hedras hon med en kärleksfull minnesstund.– Det ska bli en spegling av Kims glädje och kärlek. Jag tror det kommer bli väldigt vackert, säger Lonnie Isabel på Columbia University.
Kim Jong-Uns plan: turistparadis där missiler avfyrats
Kim Jong-Un vill förvandla staden Wonsan – där han beordrat och låtit avfyra ett flertal skarpa missiler – till ett turistparadis.Det skriver CNBC.– Det är på det sättet Kim Jong Un styr sitt land, säger Nordkoreaexperten Lim Eul-chul vid Kyungnam University i Sydkorea.
Polis ihjälskjuten – skytt lös på skola
En polis har skjutits ihjäl vid Texas Tech University i USA, skriver Daily Mail.Poliser genomsöker nu universitet på jakt efter gärningsmannen.
Läs mer om Daily Mail.Poliser och USA.
Thaler – därför vinner han ekonomipriset
Richard H. Thaler vid Chicago University tilldelas Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2017, för hans bidrag till beteendeekonomi.
Läs mer om Chicago University.
Malin Ullgren: Skrivarskolan som formade en Nobelpristagare
Vi har en liten men avgörande sak gemensam, Kazuo Ishiguro och jag: vi har båda läst på University of East Anglia (UEA), formats intellektuellt och fått en skjuts in i litteraturen i den nybrutalistiska, betonggenerösa miljön, ritad och byggd på 1960-talet.
Trump: Pratar inte vapenkontroll i dag.
Donald Trump undvek känsliga vapenfrågan när han besökte sjukhuset University medical center i Las Vegas.
Läs mer om University.
Misstänkt skottlossning på universitet
Mer än ett dussin polisbilar har ryckt ut till University of Southern California efter det att skottlossning rapporterats, skriver TMZ.Polisen har dock inte bekräftat att skott faktiskt har avlossats.
Så spåras du varje gång du öppnar ett mejl
Sajter vi surfar på spårar oss ständigt på nätet. Men visste du att din mejlkorg är lika hårt ansatt av annonsnätverk som vill veta allt om dig och dina vanor? Det visar en ny rapport från forskare vid Princeton university.
Läs mer om Princeton.
Gigantiskt isberg bröt sig loss från Antarktis
Det jättelika isberget bröt sig loss från glaciären i Antarktis.Nu fruktar forskarna att havsuppvärmning ökar islossningen – och leder till stigande havsnivåer.– Vi förutspår att sprickbildning leder till mer frekvent kalvning, vilket är det som sker här, säger Ian Howat vid Ohio State University till Washington Post.
Många amerikaner vill att Trump ska sluta twittra
Varannan amerikan skäms för att ha Trump som president och så mycket som 69 procent anser att han ska sluta twittra. Det visar en opinionsundersökning från Quinnipiac University.
Läs mer om Quinnipiac University och Trump.
Musikpreferenser kan förutsäga psykopati
En forskningsstudie från New York University visar att psykopater kan ha vissa musikaliska preferenser gemensamt. Låtar som Blackstreets No diggity och Eminems Lose yourself hade höga psykopatipoäng, rapporterar The Guardian.
Svensk sjukvård toppar rankning – Andorra otippad etta
Sverige har världens fjärde bästa sjukvård för att rädda patienter från att dö för tidigt. Rankingen gäller 32 diagnoser där förebyggande hälsovård och bra vårdinsatser gör skillnad. Bäst enligt studien från University of Washington i USA är Andorra och Island medan Schweiz är trea.