University

Minst fyra döda efter broraset i Miami

I Miami i USA har minst fyra personer påträffats döda efter att en gångbro kollapsat över en större väg. Ytterligare tio personer har förts till sjukhus med skador. Gångbron rasade ner över vägen vid Florida International University.

Forskarna skapade kärnfusion med egen laser - slog rekord i antal neutroner

Med hjälp av laseruppvärmda nanotrådar har forskare vid Colorado State University lyckats skapa kärnfusion i mikroskala. Experimentets effektivitet slog rekord, med 500 gånger fler alstrade neutroner än tidigare försök.
Flera döda vid broras i Florida
Utrikes. Flera personer ska ha omkommit när en gångbro rasade vid Florida International University, uppger polisen, enligt ABC News. Fem till sex fordon krossades när bron rasade och minst två personer har först i väg med ambulans.
Flera döda vid broras i Florida
Flera personer ska ha omkommit när en gångbro rasade vid Florida International University, uppger polisen, enligt ABC News. Minst två fordon ska ha träffats när bron rasade och två personer har förts i väg med ambulans.

Gångbro vid universitet i Florida har kollapsat

En gångbro vid Florida International University har kollapsat och flera personer uppges ha skadats, rapporterar NBC News. Minst två fordon ska ha träffats när bron rasade och två personer har förts i väg med ambulans.
Skottlossning på universitet i Chicago
Skottlossning har rapporterats på Northwestern University i Chicago.
Beväpnad person öppnade eld på skola i Chicago
En person beväpnad med ett vapen har öppnat eld på Northwestern University i Evanstone i Chicago.
Skottlossning på universitet i Chicago
Skottlossning har rapporterats på Northwestern University i Chicago, rapporterar CBS Chicago.Uppgifterna kommer från universitetets twitterkonto, där man råder människor att hålla sig borta från området.
Nya teorin om pilotens mystiska försvinnande
Den kvinnliga piloten Amelia Earhart störtade i Stilla havet och dog ensam på en öde ö.Den teorin presenteras i en ny forskningsstudie publicerad av University of Florida.
Två skottskadade vid skola i USA
Skottlossning har brutit ut på campusområdet i Central Michigan University i staden East Lansing i USA, rapporterar flera lokala amerikanska medier.
University of Michigans index steg i februari
University of Michigans index över det amerikanska konsumentförtroendet steg till 99,7 i februari jämfört med 95,7 i januari. Det visar definitiv statistik, enligt Reuters.
Misstänkt skjutning på universitet i USA
Amerikanska polisen har fått larm om en misstänkt skjutning på Central Michigan University i USA, rapporterar CNN.
Akelius fortsätter växa i Kanada
Akelius Residential Property, vars preferensaktie är listad på First North, köper Peel Plaza, en fastighet med 264 lägenheter intill McGill University i kanadensiska Montreal. Det framgår av ett pressmeddelande.
:Ny forskning: En bit choklad om dagen är bra för hjärnan
Ett äpple om dagen är bra för magen, men en bit choklad gör hjärnan glad. Det hävdar forskare från University of L Aquila i Italien.
Läs mer om Italien, L Aquila och University.
Forskarnas oväntade upptäckt: Därför blir vissa över 90 år
Vad är det hemligheten till att vissa personer lever tills de blir över 90 år?I en ny studie har forskare vid University of California undersökt vilka livsstilsfaktorer som verkar bidra till ett långt liv.Resultatet är något otippat.
Läs mer om California och University.
PAXMAN tecknar avtal med MD Anderson Cancer Center
PAXMAN meddelar att bolaget har tecknat avtal med The University of Texas MD Anderson Cancer Center. PAXMAN kommer att installera 16 skalpkylningssystem på 3 av centrets kliniker i Houston.
Läs mer om Houston och The University.
Svensk 17-åring dödad i massakern i Florida
En 17-årig svensk var ett av offren i skolmassakern i Florida i onsdags. Han gick sista året på skolan och hade fått ett stipendium för att träna simning och studera på University of Indianapolis.
Läs mer om Florida och University.
Svensk 17-åring dödad i massakern i Florida
Den 17-årige svensken Nicholas Dworet var ett av offren i skolmassakern i Florida i onsdags. Han gick sista året på skolan och hade fått ett stipendium för att träna simning och studera på University of Indianapolis.
Läs mer om Florida och University.
Första patienten i Wilson Therapeutics studie
Den första patienten har inkluderats i Wilson Therapeutics registreringsgrundande fas 3-studie Focus, som utvärderar substansen WTX101. Det framgår av ett pressmeddelande från bioteknikbolaget. Inkluderingen skedde på University of Michigan.
Läs mer om Michigan och University.
Sätt press på Rwanda att lämna avtal med Israel
Ett hemligt avtal om överlämning av asylsökande mellan Israel och Rwanda är en del av en obehaglig utveckling där rika länder skjuter över ansvaret för flyktingar på fattigare länder, och mänskliga rättigheter åsidosätts. Sverige bör verka för ökad transparens och medverka till att sätta press på Rwanda att lämna avtalet. Det skriver Miri Stryjan, forskare vid Ben Gurion University i Israel.
Forskarnas varning för nya kvicksilverutsläpp
Den globala uppvärmningen får permafrosten att tina.Nu varnar forskare för att det frigör stora mängder kvicksilver.– Det är planetens största ansamling av kvicksilver som finns där, säger Kevin Schaefer på National Snow and Ice Data Center vid University of Colorado till National Geographic.
Rapporter om skjutning på hem för veteraner i USA
CBS News rapporterar på fredagen om en skjutning på ett hem för veteraner i Georgia, USA.Människor uppmanas att hålla sig undan från området, enligt en tweet från Augusta University.Snälla sök skydd och håll er undan från området twittar Augusta University.
Michael Spence: Vi behöver nya globala normer i folkvandringens tid
KOLUMNEN. Michael Spence är professor i ekonomi vid New York University. 2001 fick han Riksbankens pris till Alfred Nobels minne. I år väntas FN slutföra ett globalt handlingsprogram för migration. Ingrepp i det nationella självbestämmandet kommer aldrig att accepteras, men behovet av internationellt samarbete är stort.
Läs mer om New York University.
Tropiska skogen blommar på grund av utsläppen
De stigande koldioxidhalterna får den tropiska skogen att blomma på Barro Colorado Island.Växtligheten kan nämligen vara känsligare mot klimatet än man trott, visar en studie från Florida State University.– Det är verkligen anmärkningsvärt, säger forskaren Stephanie Pau till sajten EurekAlert.
Kritiken mot Melania Trump efter tystnaden
Hon har inte gjort mycket väsen av sig som USA:s första dam.Men bilderna på Melania Trump har väckt desto större uppmärksamhet – från hyllade klänningsval till stilettklackar och hånade porträtt.Nu kritiseras presidentfrun för att inte utnyttja sin politiska plattform.– Hon är en väldigt ceremoniell första dam. Något ansats till ett projekt eller ett politiskt initiativ ser jag verkligen inte, säger Myra Gutin, professor i kommunikation vid Rider University till Washington Post.