Unt

Salmonella sprids även bland hundar

Rekordmånga katter har fått salmonella i år. Men även hundar har drabbats, skriver UNT.
Läs mer om UNT.

Person har gått genom isen – förd till sjukhus

En person har gått igenom isen i Uppsala, skriver Unt.– Personen stod på bottnen och satt fast i isen. Man lyckades få upp personen som fördes till sjukhus med ambulans, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen, till tidningen.
Läs mer om Lisa Sannervik, Unt och Uppsala.
Yekburn Alp hoppar av i protest mot att Wallrup får sitta kvar
Emma Wallrup (V) har fortfarande partiets förtroende trots att hon polisanmälts av partikollegan Jens Holm för ofredande.Nu hoppar Yekbun Alp, vice distriktsordförande i Uppsala län, av i protest, skriver UNT.– Jag känner inte Jens Holm privat. Men av princip kan jag inte stå på en riksdagslista som har Emma Wallrup (V) som förstanamn, säger Yekbun Alp till tidningen.
Mattias Karlsson: Sanningen får inte offras
Alla har ett ansvar när vi läser och tar till oss av information. Det gäller även medierna. "Tiggare greps i Uppsala med sex miljoner". Med den rubriken publicerade Upsala Nya Tidning (UNT) på tisdagsmorgonen en uppseendeväckande nyhet.
Läs mer om Uppsala och Upsala Nya Tidning.

Rumänsk man tvingade åtta personer att tigga i Uppsala

En 35-årig man från Rumänien lurade minst åtta andra landsmän till Sverige där han tvingade dem att tigga pengar utanför butiker i Uppsala, rapporterar UNT. 35-åringen hotade att döda de hitlurade männen om de försökte fly.I maj 2017 dömdes 35-åringen till fängelse i tolv år för människohandel, enligt UNT.
Läs mer om Rumänien, Sverige, UNT och Uppsala.
Tiggare greps av polis – hade sex miljoner kronor på sig
På måndagen grep polisen en man som tiggde pengar vid Resecentrum i Uppsala.I jackan hade han flera sedelbuntar – totalt hela sex miljoner kronor i kontanter, skriver UNT.– Jag har aldrig varit med om ett liknande belopp i de här sammanhangen, säger lokalpolischefen Jale Poljarevius till tidningen.
Läs mer om Resecentrum, UNT och Uppsala.I.
Sirius bekräftar - vill värva Albornoz: "Ska inleda diskussioner"
Mauricio Albornoz är klubblös, men följde med Sirius på träningsläger till Portugal för att provträna med laget. Nu berättar Sirius tränare Kim Bergstrand för UNT att man vill värva 29-åringen.
Läs mer om Albornoz, Kim Bergstrand, Portugal och UNT.
Vredesutbrottet mot motståndartränaren
Sirius åkte på en tung förlust i årets första träningsmatch.Och under matchen ilsknade tränaren Kim Bergstrand till på sin kollega, Joel Cedergren.– Vad håller ni på med, ska han ha skrikit enligt UNT.
Skolan slänger över ett ton mat – varje dag
Varje dag slänger skolelever över ett ton mat i komposten – bara i Uppsala, rapporterar UNT. Och varje år kastas tiotuseltals ton ätbar mat i Sverige. – Även om skolorna eller fängelser jobbar med det här så spelar det ingen roll om inte individen också tar ett ansvar, det handlar om många bäckar små och det krävs att alla gör något, säger Ida Adolfsson handläggare på Naturvårdsverket.
Misstänkt Uppsalaskytt begärs häktad
Den 19-åring som misstänks för skottlossning på en pizzeria i Flogsta i Uppsala har begärts häktad, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).
Fortsatta tågförseningar mellan Stockholm och Uppsala
Förseningarna i tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala fortsätter på torsdagsmorgonen, skriver UNT.Orsaken: samma elfel som lamslog trafiken under onsdagen, enligt Trafikverket.
Läs mer om Stockholm, Trafikverket och Uppsala.
Malmö FF lånar ut till seriekonkurrenten
Malmö FF lånar ut den lovande reservmålvakten Sixten Mohlin till allsvenska nykomlingen Dalkurd.– Det ska bli spännande och en rolig utmaning att få spela i allsvenskan och slåss med de stora lagen, säger målvakten till UNT.
Läs mer om Dalkurd, Sixten Mohlin och UNT.
Uppsalas studentnationer i nytt #metoo-upprop
I spåren av #Metoo – nu går 826 nuvarande och tidigare medlemmar vid Uppsalas studentnationer samman i ett enat upprop:Mot fysiska övergrepp, sexuella kränkningar och psykiskt våld.Nu publicerar UNT hela uppropet #Inationensintresse.
Läs mer om UNT.
Lyssnar på Wikegård – slutar som tränare
Han lånades ut från Brynäs till Almtuna tidigare i veckan.Där ska Roger Melin agera bollplank.Tiden som huvudtränare är över.– Niklas Wikegård har sagt till mig i flera år att jag borde sluta, säger Melin till UNT.
Läs mer om Almtuna, Melin, Roger Melin, UNT och Wikegård.
Fällt träd förlamade kvinna – tre döms
En kvinna skadades allvarligt när hon ifjol träffades av ett fallande träd på en campingplats. Tre män, två skogsarbetare och vd:n för bolaget, döms nu för grovt arbetsmiljöbrott, skriver UNT.
Läs mer om UNT.
Ilskan efter Dalkurds besked: Sorgligt
Det har länge varit en konflikt om vart Dalkurd ska flytta någonstans, och på måndagen blev det klart att det blir till Uppsala.Det här är Sirius tränare Kim Bergstrand allt annat än nöjd med.– Jag har lust att lägga av, säger han till UNT.
Polisjakt efter rånare beväpnade med svärd
Polisen jagar rånare som uppges vara beväpnade med svärd, rapporterar UNT och SVT Nyheter.Rånarna ska ha rånat en restaurang för att sen försökta tvinga sig till en bil.
Läs mer om UNT.
Stor polisinsats i Uppsala
Det pågår en större polisinsats i västra Uppsala, rapporterar UNT.Ett flertal polisbilar har beordrats till området.Det finns även helikoptrar i luften.
Läs mer om Uppsala.
Två unga begärs häktade för våldtäkt
Två unga begärs häktade för våldtäkt på ett annat barn i Enköping.Enligt tingsrätten inleds förhandlingarna med börjar klockan 14 i polishuset i Uppsala.– Jag kommer att ha en häktningsförhandling på eftermiddagen, men i övrigt så är det svårt att säga någonting över huvud taget, säger kammaråklagare Lars Hedvall till UNT.
Läs mer om Enköping.Enligt, UNT och Uppsala.
Stopp i tågtrafiken vid Uppsala
Det är just nu stopp i tågtrafiken vid Uppsala, skriver UNT.
Läs mer om UNT och Uppsala.
Efter MFF:s mångmiljonaffär – infekterad tvist kring Sarfo
Malmö FF köpte Kingsley Sarfo för 13 miljoner kronor.Enligt UNT är nu den säljande klubben Sirius i djup konflikt med den familj som via en fotbollsakademi i Ghana tog Sarfo till Sverige.–Det finns oklarheter, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT.
Man död i mc-olycka
En man som var inblandad i en mc-olycka i Östervåla natten till fredag har avlidit, skriver UNT. Mannens anhöriga är underrättade, uppger tidningen.
Läs mer om UNT och Östervåla.
Man skjuten i Uppsala
En man har blivit skjuten i Eriksberg i Uppsala, skriver UNT.
Läs mer om Eriksberg, UNT och Uppsala.
Man höll upp bacon framför kvinnor i slöja – döms för ofredande
En 52-årig man viftade med bacon framför tre kvinnor iklädda slöja under en pendeltågsresa 2015 – och uppmanade dem att äta bacon.Han ska senare ha följt efter dem och ha sagt att han hatar muslimer.Nu har Uppsala tingsrätt dömt honom för ofredande, skriver UNT.
Läs mer om UNT och Uppsala.
Skottlossning i Uppsala – en förd till sjukhus
Ett stort polispådrag är på plats i Uppsala efter en misstänkt skottlossning.Enligt UNT ska en person ha förts till sjukhus.– Vi har haft två ambulanser på plats. Vi har fått uppgifter om en skottlossning och en person är förd till Akademiska sjukhuset. Skadeläget är oklart, säger Helene Thorsell, larmoperatör vid Sjukvårdens larmcentral till tidningen.