Uppgifter

12 dolda nyheter i våruppdateringen av Windows 10

Nästa större uppgradering av Windows 10 har kodnamnet Redstone 4, men kallas i folkmun för Spring Creators Update. Nya uppgifter pekar på att uppdateringens namn blir April Update.
Läs mer om April Update och Redstone.

Hemlighetsmakeriet kring Blåvittstjärnan

GÖTEBORG. Hemlighetsmakeriet kring Mix Diskerud, 27, fortsätter.IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är bakbunden och får inte berätta hur långt kontraktet är.Samtidigt vill norskamerikanen köpa bostad i Göteborg, enligt GT:s uppgifter.
Myndighetspersonal i fylleskandal på flyg
Personer anställda vid Luftfartsverket ska ha skämt ut sig på en flygresa till ett internationellt evenemang för flygledare.De ska ha varit kraftigt berusade, högljudda och uppträtt hotfullt mot SAS-personalen, enligt uppgifter till Expressen:– Är det någonting som behöver hanteras internt efter den här historien som kommer vi att göra det, säger Per Fröberg, presschef på Luftfartsverket.
Uppgifter: Colling till SM-finalisten
Han har varit jagad - men nobbat erbjudandena - i flera omgångar. Men nu ser Adam Colling till sist ut att lämna Karlstad IBF för spel i toppklubben Falun, det uppger Expressen.

Faluns jättevärvning: Poängkungen klar

Falun har hintat om en stor värvning i veckan.Enligt flera samstämmiga uppgifter till SportExpressen tyder allt på att Karlstads poängkung Adam Colling är klar för SM-finalisten i innebandy.
Uppgifter: Växjö Vipers värvar talangfull målvakt
Växjö Vipers nya målvakt heter Viktor Kastengren, kan Smålandsposten avslöja. Övergången väntas presenteras inom kort. Efter säsongen släppte Växjö Vipers nyheten att målvakten Eero Kosonen bestämt sig för att lämna klubben.
Det här vet vi om gärningsmannen
Tio personer är döda efter att en skåpbil kört på människor i Toronto.Den 25-årige Alek Minassian är gripen som misstänkt – uppgifter som också bekräftas av polisen.En före detta skolkamrat berättar för CBC:– Jag vet inte om han hade några riktigt nära vänner, säger Ari Bluff.
Uppgifter: Mobbning och maktmissbruk på tv-jätte
Strix Television kan stoltsera med dokusåpor som Expedition Robinson, Farmen och Baren.Men framgångarna har ett pris, enligt DN.Flera medarbetare väljer nu att berätta om maktmissbruk, mobbning och utfrysning bakom kamerorna.
Årets tränare i helgen - klar för nytt SSL-lag
Patric Johansson tränar FC Helsingborg även nästa säsong.Och han får intressant sällskap.Enligt uppgifter till Kvällsposten är årets tränare Niklas Pålsson i det närmaste helt klar för klubben.- Mycket talar för att det blir så, säger Pålsson själv.
Läs mer om Kvällsposten och Pålsson.
Skåpbil har kört in i fotgängare i Toronto
Utrikes. En vit skåpbil har kört in i fotgängare på en trottoar i Toronto, meddelar kanadensisk polis. Det är oklart hur många som skadats, men fordonet ska ha träffat runt 8-10 personer, enligt polisens initiala uppgifter.
Läs mer om Toronto.
Lastbil har kört in i fotgängare i Toronto
En vit lastbil har kört in i fotgängare i centrala Toronto, meddelar kanadensisk polis. Det är oklart hur många som skadats, men fordonet ska ha träffat runt 8-10 personer, enligt polisens initiala uppgifter.
Läs mer om Toronto.
Uppgifter: De bygger A12-chippen för årets nya Iphone
Enligt Digitimes har TSMC ensamt fått alla beställningar på Apples kommande A12-processor för årets Iphone-modeller, tack vare ny tillverkningsteknik.
Läs mer om Iphone-modeller och Iphone.
Uppgifter: De bygger A12-chippen för årets nya Iphone
Enligt Digitimes har TSMC ensamt fått alla beställningar på Apples kommande A12-processor för årets Iphone-modeller, tack vare ny tillverkningsteknik.
Läs mer om Iphone-modeller och Iphone.
Larm om brand - svart rök stiger mot himlen
Foto: Läsarbild Flera läsare har hört av sig med bilder och filmer till tidningen som visar hur svart rök stiger mot himlen. Enligt uppgifter till SOS Alarm brinner det på Torsåsgatan. Enligt larmet rör det sig om en mindre brand.
Läs mer om Torsåsgatan.
Bekräftat: Trots intresset - ännu en trotjänare blir kvar i Timrå: "Krigat för det här i flera år"
Anton Wedin har varit intressant för andra klubbar. Men han fortsätter i Timrå även i SHL. - Det är något man har krigat för i flera år nu, säger han i ett pressmeddelandet. Malmö och Linköping har varit intresserade, enligt våra uppgifter.
Läs mer om Linköping, SHL och Timrå.
Kryptoförbud i Iran
Iran uppges ha infört ett förbud för kryptovalutor, rapporterar AP med hänvisning till uppgifter i lokala dagstidningen Donya-e Eqtesad.
Läs mer om Donya-e Eqtesad och Iran.
Misstänkt föremål under bil i Vasastan
Polisen kallades på måndagsförmiddagen till Norrbackagatan för att undersöka ett misstänkt föremål under en bil. På sin hemsida uppger polisen att det finns uppgifter om att bilens ägare tidigare har utsatts för hot.
Läs mer om Norrbackagatan och Vasastan.
Maulers nya deal: Det mest lukrativa avtalet
Alexander The Mauler Gustafsson har skrivit på ett nytt avtal med UFC.Enligt uppgifter till SportExpressen gäller det för åtta matcher.Det är det största kontraktet i min karriär, skriver Gustafsson på Instagram.
Uppgifter om explosioner i Timbuktu
Flera höga explosioner har hörts i Timbuktu, Mali, enligt vittnesuppgifter från invånare och en FN-källa. Det är en dryg vecka sedan FN-basen i staden besköts i en stor attack, där en FN-soldat dödades och flera skadades.
Uppgifter om explosioner i Timbuktu
Läs mer om Timbuktu.
Flera kraftiga explosioner i Timbuktu
En serie kraftiga explosioner skakade på söndagen staden Timbuktu i norra Mali. Det finns ännu inga uppgifter om vad som ligger bakom dem.
Läs mer om Mali och Timbuktu.