Uppgifter

Bella Gulldn kan bli bäst betald i världen

Isabelle Gulldn, 28, är en av världens bästa handbollsspelare.Nu kan hon bli bäst betald också.Enligt rumänska uppgifter har den svenska handbollsstjärnan ett jätteerbjudande från den franska toppklubben Brest Bretagne att ta ställning till.
Läs mer om Brest Bretagne.

Uppgifter: Blåvitt värvar landslagsman

GÖTEBORG. IFK Göteborg har hittat offensiv förstärkning – i Georgien.Enligt FC Saburtalo Tbilisi lämnar Giorgi Kharaishvili, 21, klubben för Blåvitt.– Det är en av de största klubbarna i Skandinavien, säger Kharaishvili till klubbens Facebook-sida.
Suris krav på Tom Cruise – efter alla år
Den spända relationen mellan Suri och Tom Cruise fortsätter. Enligt nya uppgifter ska nu dottern själv försökt sträcka ut en hand till Tom.– Hon är i den åldern där hon behöver sin pappas kärlek, säger en vän till mamma Katie Holmes till OK Magazine.
Läs mer om Suri, Tom Cruise och Tom.
Uppgifter: Kindberg i möte med investerare i London för att köpa brittisk klubb
Fotbollskanalen kunde i mitten av januari berätta att Östersunds ordförande Daniel Kindberg blivit erbjuden att vara med och köpa femtedivisionsklubben Hartlepool United.
Efter belöningen får polisen nya tips om försvunne Lelle
Turnledaren Lelle Hildebrand försvann spårlöst och tros ha blivit mördad.Hans kropp har aldrig hittats men efter att hans syskon utfäste en belöning på 350 000 kronor har flera tips kommit in till polisen.– Det är många uppgifter som vi har fått och flera av dem bedöms som intressanta, säger Bo Lundqvist, chef vid polisens Kalla fall-grupp.
Läs mer om Bo Lundqvist, Kalla och Lelle.
Polisen söker vittne efter våldtäkt på kvinna
En kvinna anmälde tidigare i februari att hon blivit våldtagen utomhus vid ett bibliotek i Karlstad.Nu söker polisen ett specifikt vittne i anslutning till händelsen.– Den här kvinnan kan ha viktiga uppgifter att lämna i utredningen så vi vill gärna veta vem det är och hålla förhör med henne, säger kriminalinspektör Maria Hedin i ett pressmeddelande.
Läs mer om Karlstad.Nu och Maria Hedin.
Michelinstjärnan ger facket besk eftersmak
Facket rasar mot Sveriges första och enda trestjärniga krog, Restaurang Frantzn, efter uppgifter om att stjärnkrogen saknar kollektivavtal för sina anställda.
Läs mer om Restaurang Frantzn.
Uppgifter: Ny Ipad släpps redan i mars
Kan eventuellt erbjuda stöd för Face ID i stället för Touch ID.
Läs mer om Face ID och Touch ID.
Wallström tonar ned Sveriges roll: Ska inte ta på oss för stora uppgifter
Margot Wallström, S, är på plats i Sydkorea för att diskutera den spända relationen mellan Nord- och Sydkorea.Utrikesministern säger att olympiska spelen kan spela en roll för världsfreden men tonar ned förväntningarna på Sveriges roll.– Vi ska inte ge intryck av att vi kan mäkla världsfred eller ta på oss för stora uppgifter, men tänk om vi kan bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för det? säger hon.
Audis vd: Jag ska inte få sparken
Audis vd Rupert Stadler dementerar uppgifter som gör gällande att han ska bli sparkad från sitt uppdrag.
Läs mer om Rupert Stadler.
Så ska Ivanka Trump behandlas i Sydkorea
Donald Trumps dotter Ivanka Trump ska besöka OS i Pyeongchang.Enligt uppgifter kommer hon att välkomnas som om hon vore en presidentfru.Röda mattan rullas fram och presidentdottern kommer att få ett extravagant mottagande i Sydkorea, skriver Business Insider.
Palmegruppen lockade vittnen med pengar
Poliser från Palmegruppen lockade en missbrukare med en belöning på 50 miljoner kronor för att få honom att komma med uppgifter som skulle få Christer Pettersson dömd för mordet på Olof Palme, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.
Palmegruppen lockade vittnen med miljonbelopp
Poliser från Palmegruppen lockade en missbrukare med en belöning på 50 miljoner kronor för att få honom att komma med uppgifter som skulle få Christer Pettersson dömd för mordet på Olof Palme, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.
Uppgifter: Palmegruppen lockade vittne med pengar
Poliser från Palmegruppen lockade en missbrukare med en belöning på 50 miljoner kronor för att få honom att komma med uppgifter som skulle få Christer Pettersson dömd för mordet på Olof Palme, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.
Uppgifter: Blåvitt backar tio miljoner
Att IFK Göteborg har arbetat med en pressad ekonomi har inte varit någon hemlighet. Nu skriver Sportbladet att klubben gör ett ekonomiskt minusresultat på tio miljoner för 2017.
Läs mer om Sportbladet.
Ytterligare 26 fall där Oxfammedarbetare misstänks för sexuella övergrepp
Oxfam har fått in uppgifter om ytterligare 26 misstänkta fall av sexuella förgripelser inom den internationella hjälporganisationen. Det uppger Mark Goldbring, chef för Oxfams brittiska avdelning.
Försökte krascha in i butik med arbetsfordon
Tre gärningspersoner har försökt ta sig in i en butik i Skärholmen med ett arbetsfordon.Enligt polisen finns det också uppgifter om att det ligger fotanglar på en eller flera adresser kring centrumet.– Jag såg hur en traktor tog sats och körde rakt in i en guldsmedsbutik, säger ett vittne.
Läs mer om Skärholmen.
Uppgifter: Abdul Razak klar för Sirius
Mittfältaren Abdul Razak, den tidigare AFC-spelaren som förra säsongen återvände till Eskilstunaklubben men då på lån från IFK Göteborg, sägs nu vara klar för allsvenska Sirius kommande fotbollssäsong.
Läs mer om Eskilstunaklubben.
Tre män har försökt köra in i butik – ska ha lagt ut fotanglar
Tre gärningspersoner har försökt ta sig in i en butik i Skärholmen med ett arbetsfordon.Enligt polisen finns det också uppgifter om att det ligger fotanglar på en eller flera adresser kring centrumet.
Läs mer om Skärholmen.
Blåvitt dumpar floppvärvningen
GÖTEBORG. Han fastnade i IFK Göteborgs frysbox efter storförlusten mot BK Häcken.Nu lämnar Abdul Razak, 25, Blåvitt.Enligt GT:s uppgifter är den ivorianske mittfältaren nära att göra klart med en ny klubb i allsvenskan.GP skriver att det blir Sirius.
Läs mer om Abdul Razak och Blåvitt.Enligt.
Nya uppgifter: Saliba erkänner trippelmord
Mark Saliba hävdar att han ensam utfört de trippelmord i Uddevalla som han dömts för tillsammans med sin bror, Martin Saliba.Det framgår av Martin Salibas resningsansökan till Högsta domstolen.Erica Sommerfors är Mark Salibas advokat:– Min klient hänvisar till det som står i resningsansökan, säger hon.
Regeringen föreslår ny säkerhetsskyddslag
Regeringen har i dag lagt fram ett förslag om en ny säkerhetsskyddslag. Den nya lagen innehåller krav på åtgärder för att säkerställa att uppgifter som är av betydelse för att Sveriges säkerhet skyddas. Scenarier som Sverige skyddas från av den nuvarande säkerhetsskyddslagen är spioneri, sabotage och terroristbrott.
Läs mer om Sverige.
Anklagelser mot anställd vid förvar i Märsta avfärdas
Den anställde vid Migrationsverkets förvar i Märsta, norr om Stockholm, som ändrade uppgifter i ett närvaroprotokoll, då samtidigt en rymning skedde, utförde inte kontrollen korrekt. Någon disciplinpåföljd blir det dock inte – anmälan lämnas utan åtgärd.
Läs mer om Märsta och Stockholm.