Uppgifter

Två bilar i krock mitt i Stockholm – stopp i trafiken

Två bilar har kolliderat mitt i centrala Vasastan i Stockholm.Enligt polisens initiala uppgifter satt två personer kvar i fordonen och det ska ha kommit rök från bilarna.

Larm: Gruppvåldtäkter och droger på HVB-hem

Enligt vittnesuppgifter begås det systematiska övergrepp mot barn på flera HVB-hem i Malmö.Det handlar om detaljerade uppgifter om sex-, drog- och spritfester och om utslagna flickor som fotograferats under gruppvåldtäkter.– Det som beskrivs kan karaktäriseras som övergrepp och eventuellt våldtäkt och andra brott, säger säger Joonas Terje, enhetschef på Ivo till Sydsvenskan.Alla hem drivs av samma företag och nu har Malmö Stad akutflyttat barnen från de aktuella hemmen, rapporterar Sydsvenskan.
Uppgifter: PL-klubben vill ha landslagssvensk
Viktor Claesson har spelat till sig en plats i landslaget.Kanske blir Premier League nästa milstolpe?Newcastles tränare Rafa Benitez är intresserad av svensken, skriver Chronicle Live.
Rån i Bingohall
En bingohall har rånats i Sundbyberg av två beväpnade personer, skriver Aftonbladet.Enligt uppgifter till tidningen ska rånet ha skett när det det fanns gäster i bingohallen.
Mellbergs besked – nobbar Blåvitt
Det blir inget IFK Göteborg för Olof Mellberg.Enligt SportExpressens uppgifter har han meddelat Blåvitt att han inte är intresserad av att bli tränare för klubben.- Inget jag kan kommentera men jag känner ingen stress i tränarfrågan, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
Flera personbilar i krock i centrum
Två bilar är inblandade i en krock i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis har skickats på platsen.Enligt uppgifter finns det inga personskador.
Uppgifter: Facebook och Amazon vill sända Premier League
Brittiska Premier League drar in mer pengar än någon annan liga i tv-rättigheter. Nu ser det ut som att de brittiska klubbarna kan tjäna ännu mer när internetjättar som Facebook och Amazon ryktas visa intresse för att få strömma matcher från ligan.
Läs mer om Amazon, Facebook och Premier League.
Fastklämda flickan i Mexiko fanns inte
Först kom uppgifter om en fastklämd flicka i rasmassorna i Mexiko - nu verkar hon inte finnas.
Läs mer om Mexiko.
MLS-klubben på jakt efter Norling
MLS-laget Colorado Rapids letar efter en ny tränare till nästa säsong - och har ställt in siktet på Skandinavien.Enligt SportExpressens uppgifter har klubben nu identifierat fyra huvudkandidater som de planerar att träffa. Bröndbys Alexander Zorniger, FC Nordsjällands Kasper Hjulmand, Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf samt AIK:s chefstränare Rikard Norling.Colorado Rapids sportsliga ledning åker inom kort till Sverige och Köpenhamn för att eventuellt prata med några av kandidaterna.- Jag är väldigt lycklig över att vara AIK-tränare och har inget intresse att kommentera det, sä
Enligt uppgifter överväger Nordkorea att testa vätebomb i Stilla havet
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han kommer att tvinga USA:s president Donald Trump att betala dyrt för att han hotat med att förstöra Nordkorea. Efter Trumps uppmärksammade FN-tal i veckan kallar diktatorn honom mentalt störd och senil.
Facebook lämnar över ryska annonser till kongressen
Facebook överlämnar nu uppgifter om annonser som kan ha använts för att påverka förra årets presidentval också till kongressen. Detta sedan man tidigare i veckan tvingats lämna liknande uppgifter till den särskilde åklagaren Robert Mueller. Det rör sig om annonser som misstänks ha betalats av ett ryskt företag med kopplingar till Kreml.
Läs mer om Kreml och Robert Mueller.
Facebook lämnar över ryska annonser kongressen
Facebook överlämnar nu uppgifter om annonser som kan ha använts för att påverka förra årets presidentval också till kongressen. Detta sedan man tidigare i veckan tvingats lämna liknande uppgifter till den särskilde åklagaren Robert Mueller. Det rör sig om annonser som misstänks ha betalats av ett ryskt företag med kopplingar till Kreml.
Läs mer om Kreml och Robert Mueller.
Uppgifter: Telia överens om Uzbekistan-böter
Telia ska ha kommit överens med amerikanska myndigheter om att böta 550 miljoner dollar (4,4 miljarder kronor) för muthärvan i samband med bolagets engagemang i Uzbekistan. Det rapporterar DI.se och hänvisar till nyhetsbyrån Reuters.
Moderaterna vill ändra lagen för att undvika it-läckor hos polisen
Moderaterna anser att det behövs en lagändring för att undvika att känsliga uppgifter kan läcka från polisen. Det står klar efter att rikspolischefen Dan Eliasson på torsdagen frågats ut i riksdagens justitieutskott.
Läs mer om Dan Eliasson.
Säpo utreder terrorhot mot Stockholm
Säkerhetspolisen arbetar med ett hot om ett terrorattentat i Stockholm. Såväl Säpo som Stockholmspolisen och Nationella operativa avdelningen har gått upp i stabsläge, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Uppgifter: Anställda deltog i kokainfest – jobbar kvar
Extrapersonal som arbetade på rättspsykiatriska kliniken i Växjö har fått sparken efter att ha tagit droger på en privat fest.Men enligt uppgifter till Kvällsposten deltog även fastanställda – som fortfarande jobbar kvar.– Så fort uppgifterna är trovärdiga och jag har något att agera utifrån agerar vi direkt, säger David Wirdelöv, verksamhetschef på rättspsykiatrin i Växjö.
Uppgifter: Förbundskapten avgår efter rasistanklagelser
Englands kontroversielle förbundskapten Mark Sampson kommer att avgå efter ett stormigt år med anklagelser om rasism och trakasserier, uppger bland annat BBC.
Läs mer om BBC och Mark Sampson.
Obekräftade uppgifter: Opel Ampera-e inte till Sverige?
Många är nyfikna på Opels elbil Ampera-e, som ska locka med överkomligt pris och lång räckvidd. Tack vare batteripaketet på 60 kWh ska den fixa 52 mil på en laddning enligt NEDC-körcykeln – vilket borde innebära strax under 40 mil i verkligheten. Men nu kommer nya uppgifter om att den hajpade elbilen kanske inte kommer till Sverige, skriver Dagens Industri. Det beror framför allt på två anledningar. För det första har General Motors problem att leverera både Opel Ampera-e och den amerikanska syskonbilen Chevrolet Bolt. För det andra har Opel nyligen sålts till Peugeot och Citroën och det finn
Uppgifter: Real-stjärnan får utköpsklausul på nio miljarder
Franske anfallaren Karim Benzema har skrivit på ett nytt kontrakt med spanska storklubben Real Madrid. Det nya avtalet sträcker sig till sommaren 2021, och innefattar enligt spanska medier en utköpsklausul på cirka en miljard euro.
Läs mer om Karim Benzema och Real Madrid.
Nya uppgifter om bybränningar i Burma
Dagen efter att Burmas ledare Aung San Suu Kyi lovat att återställa freden i Rakhine kommer rapporter om att byar bränns igen. Läkare utan gränser oroas för situationen i området och ser en risk att hälsosituationen i de enorma flyktinglägren snabbt kan försämras.
Läs mer om Aung San Suu Kyi, Burma och Rakhine.