Uppgifter

Nya uppgifter om Saabs muthärva i Sydafrika

Försvarskoncernen Saab tecknade ett avtal med den man som står anklagad för korruption och mutor i samband med Jas Gripen-affären med Sydafrika 1990-talet, rapporterar TV4 Nyheterna.
Läs mer om Sydafrika.

Polisen varnar för falska sms – bedragarna utger sig för att vara från Bankid

Flera svenskar har nåtts av ett meddelande, vars falska avsändare försöker lura ur dig känsliga uppgifter.
Läs mer om Bankid.
Polisen varnar för falska sms – bedragarna utger sig för att vara från Bankid
Flera svenskar har nåtts av ett meddelande, vars falska avsändare försöker lura ur dig känsliga uppgifter.
Läs mer om Bankid.
Nya uppgifter i misstänkt muthärva kring Saab
Försvarskoncernen Saab tecknade ett avtal med den man som pekas ut som huvudmisstänkt i korruptionshärvan kring Jas Gripen-affären med Sydafrika i slutet av 1990-talet, avslöjar Kalla Fakta och TV4 Nyheterna.
Läs mer om Kalla Fakta, Saab och Sydafrika.

AIK:s derbyhjälte petas mot Malmö

Oscar Linnr är tillbaka efter sin avstängning mot Djurgården.Enligt SportExpressens uppgifter vaktar han målet mot MFF i kväll - och därmed bänkas Kyriakos Stamatopoulos i det allsvenska toppmötet.
Läs mer om Djurgården.Enligt, MFF och Malmö.
Saab överväger produktion i Bulgarien
Saab har fört initiala diskussioner om produktion av komponenter till stridsflygplanet Gripen i två bulgariska fabriker. Det skriver Bloomberg News på måndagen, baserat på uppgifter i den bulgariska tidningen 24 Chasa, som citerar Saabs marknadschef för regionen Emea, Magnus Lewis-Olsson.
Läs mer om Bulgarien, Chasa, Emea och Gripen.
Fordonsbrand i underjordiskt garage i Malmö
SOS fick vid 14-tiden på måndagen larm om en garagebrand på Stensjögatan i Malmö.Enligt initiala uppgifter ska det vara fordon som brinner.–Där ska finnas många fordon och vara lågt i tak, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
45-åringen höggs ihjäl inne i hundrastgården
Den 45-årige mannen höggs ihjäl inne i hundrastgården i Malmö.Nu jagar polisen den misstänkte mördaren.– Vi tror att det finns fler personer som har uppgifter att lämna, säger polisens presstalesperson Nils Norling.
Läs mer om Malmö.Nu.
Hammarby nära att sälja Joseph Aidoo
Joseph Aidoo ser ut att bli näste spelare att säljas från Hammarby.Enligt SportExpressens uppgifter vill turkiska Trabzonspor köpa loss mittbacken - och förhandlingar pågår.- Vi är överens med Hammarby om att det är rätt läge att sälja Aidoo i sommar, men jag kommenterar inga klubbar, säger hans agent Patrick Mörk.
Blåvitt ute efter succspelaren
GÖTEBORG. Eric Larsson, 25, har gjort succ i Gif Sundsvall och jagas av utländska klubbar.Men även IFK Göteborg är ute efter högerbacken, enligt GT:s uppgifter.
Läs mer om Gif Sundsvall.
IQ-test: Skulle du komma med i Mensa?
Hur intelligent är du? Den här kortversionen av Mensatestet består av 10 uppgifter och för att likna de riktiga testen bör du begränsa din provtid till max 4 minuter. Du kommer att få se olika serier av mönster där den sista figuren är borttagen. Din uppgift är att fastställa vilken figur det är som saknas.
Läs mer om Mensa och Mensatestet.
Den ryske officeren hade uppdrag i Sverige redan på 90-talet
Den ryske officeren som levt i Rimbo på falska uppgifter hade uppdrag i Sverige redan för 20 år sedan. DN kan nu avslöja att mannen i tre år arbetade på ryska ambassaden i Stockholm. Hans titel var tredje sekreterare – men experterna är övertygade om att mannen i själva verket var spion.
Läs mer om Rimbo, Stockholm och Sverige.
Magyar lämnar Hammarby – klar för SpVgg Greuther Fürth
Här är Richard Magyars nya klubb.Enligt uppgifter till SportExpressen är Hammarbys mittback klar för SpVgg Greuther Fürth i Zweite Bundesliga.Därmed lämnar Magyar Bajen när hans kontrakt går ut i sommar.- Det kommer nog något besked angående framtiden ganska snart, säger han.
Rysk officer arbetade i Sverige – påstod att han var biolog
Till bekanta sa han att han arbetade som biolog och gästforskade på ett universitet.Men egentligen var han överste i ryska försvarsmakten och levde i Sverige på falska uppgifter, rapporterar DN.– Jag kan föreställa mig att han blivit approcherad och att Säpo sagt att om du inte åker hem nu så kommer vi att åtala dig, säger Fredrik Westerlund, forskningsledare och expert på rysk militär, till DN.
Läs mer om Fredrik Westerlund, Sverige och Säpo.
Ryske spionen arbetade som naturvårdare i Roslagen
En rysk officer har under flera år levt i Sverige på falska uppgifter. Till svenska bekanta sa han att han var biolog. I själva verket var han överste i ryska försvarsmakten. I fjol dömdes mannen till 12 års fängelse i Ryssland för landsförräderi.
Läs mer om Roslagen, Ryssland och Sverige.
En rysk officer har under flera år levt i Sverige på falska uppgifter
I fjol dömdes mannen till 12 års fängelse i Ryssland för landsförräderi.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Avslöjar: Sverige vill ha med Sarfo till U21-EM
Sverige kan få en oväntad förstärkning till sommarens U21-EM.Enligt SportExpressens uppgifter vill förbundskaptenen Håkan Ericson få med Sirius succspelare Kingsley Sarfo till mästerskapet i Polen - och SvFF har varit i kontakt med Migrationsverket angående ansökan om svenskt medborgarskap till ghananen.Processen har pågått ett tag och frågan är nu om ansökan hinner gå igenom i tid till mästerskapet.
Uppgifter: Trump vill lämna Parisavtalet
USA:s president Donald Trump har berättat för sina förtrogna att han planerar att lämna Parisavtalet, rapporterar nyhetssajten Axios med hänvisning till flera källor.
Läs mer om Donald Trump och Parisavtalet.
Polisen släpper ny bild på Abedi – ber om hjälp
Brittisk polis släppte på lördagen foton av Salman Abedi som pekas ut som gärningsmannen bakom bombdådet i Manchester. Samtidigt kommer uppgifter om att bomben troligen tillverkades i en lägenhet i stadens centrum.
Läs mer om Abedi, Manchester och Salman Abedi.
Falsk identitet vanligt bland asylsökande från Marocko
Falska identiteter är ett stort problem inom den marockanska gruppen asylsökande i Sverige. Av 77 personer som kontrollerats mot fingeravtryck hade 65 uppgett felaktiga uppgifter, enligt gränspolisen.
Läs mer om Marocko och Sverige.
Olsson: Fullständigt ointressant för mig
AFC Eskilstuna står fortsatt utan en seger i allsvenskan.Pelle Olsson är dock inte intresserad av att kommentera SportExpressens uppgifter om att klubbledningen redan träffat eventuella ersättare.– Det är fullständigt ointressant för mig att kommentera, säger han. ty433