Upplands bro

Rån i varuhus – hundpatrull letar efter misstänkt

Ett varuhus i Upplands-Bro har blivit utsatt för ett rån.
Läs mer om Upplands-Bro.

Minnesord: Per Olov Karlsson

Per Olov Peo Karlsson, Upplands-Bro har avlidit i en ålder av 83 år. Han efterlämnar tre barn med familjer.
Läs mer om Upplands-Bro.
Industrilokal totalförstörd i brand
En kraftig brand har rasat i en industrilokal i Upplands-Bro under natten. Räddningsmanskap från fyra stationer har arbetat med släckningsarbetet.
Läs mer om Upplands-Bro.
Tre bilar i krock – bil voltade
Tre personbilar har kolliderat på väg 269 i Upplands-Bro.En fil är stängd i riktning mot bro under räddningsarbetet.I kollisionen har en av bilarna voltat.– Alla tre inblandade personer är ute ur bilarna, säger Åsa Dehlin, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Upplands-Bro.En och Åsa Dehlin.

Fräck tobakskupp mot matjätte inatt

Matjätten Willys i Upplands Bro utsattes för en fräck tobakskupp under natten mot måndagen.Genom att forcera en personalingång med en Toyota tog de sig in i ett lager med cigaretter och snus.– 01.20 kom inbrottslarmet, säger Sylvia Oldin vid Stockholmspolisen.
Två personer till sjukhus efter trafikolycka i Kungsängen
Två förare har förts till sjukhus efter en trafikolycka i Kungsängen.Skadeläget är oklart.– Det är lite körigt men vägen är inte helt avstängt, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Upplands-Bro.
Två personer gripna för människorov
Två personer har gripits misstänka för människorov.De kunde gripas tidigt på torsdagsmorgonen vid en polisinsats i Upplands-Bro, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Upplands-Bro.
Misstänkt människorov - två gripna
Tidigt på torsdagsmorgonen greps två personer misstänkta för människorov under en insats i Upplands-Bro, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Upplands-Bro.
Ny hundgrupp ska öka trygghet för motionärer
En nystartad hundgrupp i Upplands-Bro ska öka tryggheten för motionärer.Medlemmen Helene Loewinski, 30, berättar att hon ofta känner sig otrygg på hundpromenaden.– Det börjar bli höst och mörkt, kan man möta upp folk i närheten känns det både tryggare för mig och trevligare för hunden, säger hon.
Läs mer om Upplands-Bro.
Bromsfel bakom dödsolycka
Enligt polisens tekniska undersökning hade såväl bilen som husvagnen allvarliga fel på bromsarna vid dödsolyckan i Upplands Bro i början på juni, skriver P4 Stockholm.
Person påkörd av lastbil på E18
En person ska ha blivit påkörd av en lastbil med släp på E18 i höjd med Bro, en tätort i Upplands-Bro kommun. Polisen larmades klockan 12.23.
Läs mer om Bro, E18 och Upplands-Bro.
Kvinna hittad flytande i vattnet
En kvinna har hittats flytande i vattnet vid Ryssgraven, en vik till Mälaren, i Upplands-Bro kommun, nordväst om Stockholm. Hon sågs av några kanotister som var ute och de plockade upp henne och förde kvinnan till land.
Larm om drunkning – kvinna flyter i vattnet
Räddningstjänsten rycker ut på drunkningslarm i Upplands-Bro.En person har tagits upp ur vattnet.
Läs mer om Upplands-Bro.En.
Två bilar i krock – förare fastklämd
Två bilar krockade i Upplands Bro, nära Bålsta, på torsdagsmorgonen, enligt räddningstjänsten.
Läs mer om Bålsta.
En död efter olycka där husvagn åkte av bro
En person har avlidit efter olyckan med en bil och husvagn som körde genom de nedfällda bommarna och ner i vattnet vid Stäket i Upplands Bro. – Det är en 79 årig man. En person är fortfarande allvarligt skadad. Anhöriga är underrättade, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.
Bil med husvagn körde av bro – hamnade i vattnet
En bil med husvagn ska ha kört igenom de nedfällda bommarna vid gamla Stäketbron i Upplands-Bro och hamnat i vattnet.Det är oklart om några personer fortfarande finns kvar i fordonen.– Vi har dykare nere i vattnet nu, säger Ulf Blomqvist, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Zalando öppnar lager i Sverige
Tyska Zalando, som växer snabbt inom modehandel på nätet, ska öppna sitt första nordiska lager i Upplands-Bro, norr om Stockholm.
Läs mer om Stockholm, Sverige och Upplands-Bro.
JUST NU: Större bråk norr om Stockholm - en person förd till sjukhus
Polis och ambulans larmades till centrum i Upplands-Bro norr om Stockholm sent på lördagskvällen. Enligt uppgift handlar det någon form av misshandel.– Det har varit ett större bråk. En person är avförd till sjukhus, säger Mattias Malmebrand på SOS Alarm.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Miljardanläggning byggs för biogas och fjärrvärme
Eon satsar 2,5 miljarder på en biogasanläggning och en kraftvärmeanläggning I Högbytorp i Upplands-Bro. Satsningen leder avfallshanteringen in i ett bättre kretslopp och ersätter flera små, mindre miljösmarta fjärrvärmeanläggningar.
Läs mer om I Högbytorp och Upplands-Bro.
Friad barnskötare kräver skadestånd
I ett uppmärksammat fall 2016 friades en barnskötare i Upplands-Bro från övergrepp på barn av Svea hovrätt. Nu kräver mannen 283.000 kronor i skadestånd av staten.
Läs mer om Svea och Upplands-Bro.
En död i frontalkrock med lastbil
En personbil har frontalkrockat med en lastbil på väg 269 utanför Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Simhallen i Upplands-Bro öppen igen
Simhallen i Upplands-Bro fick stänga under tisdagen efter att ett antal ungdomar uppträtt så aggressivt att polis behövde ingripa. Under onsdagen höll simhallen fortsatt stängt av arbetsmiljöskäl. Nu har man öppnat igen.
Läs mer om Upplands-Bro.
Simhall håller stängt efter bråk
Simhallen i Upplands-Bro är stängd tills vidare. Anledningen är att ett stort antal ungdomar ställt till med bråk.
Läs mer om Upplands-Bro.
Polis grep in mot ungdomar i simhall
20 stökiga ungdomar satte i eftermiddags skräck i övriga badande i Bro simhall. Personalen var till slut tvungen att tillkalla polis – som kom dit med fyra patruller. – Ungdomarna skrek, bråkade och puttade varandra, säger Maria Palm, enhetschef på fritidsenheten i Upplands-Bro.
Läs mer om Bro, Maria Palm och Upplands-Bro.