Upplands bro

JUST NU: Större bråk norr om Stockholm - en person förd till sjukhus

Polis och ambulans larmades till centrum i Upplands-Bro norr om Stockholm sent på lördagskvällen. Enligt uppgift handlar det någon form av misshandel.– Det har varit ett större bråk. En person är avförd till sjukhus, säger Mattias Malmebrand på SOS Alarm.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.

Miljardanläggning byggs för biogas och fjärrvärme

Eon satsar 2,5 miljarder på en biogasanläggning och en kraftvärmeanläggning I Högbytorp i Upplands-Bro. Satsningen leder avfallshanteringen in i ett bättre kretslopp och ersätter flera små, mindre miljösmarta fjärrvärmeanläggningar.
Läs mer om I Högbytorp och Upplands-Bro.
Friad barnskötare kräver skadestånd
I ett uppmärksammat fall 2016 friades en barnskötare i Upplands-Bro från övergrepp på barn av Svea hovrätt. Nu kräver mannen 283.000 kronor i skadestånd av staten.
Läs mer om Svea och Upplands-Bro.
En död i frontalkrock med lastbil
En personbil har frontalkrockat med en lastbil på väg 269 utanför Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.

Simhallen i Upplands-Bro öppen igen

Simhallen i Upplands-Bro fick stänga under tisdagen efter att ett antal ungdomar uppträtt så aggressivt att polis behövde ingripa. Under onsdagen höll simhallen fortsatt stängt av arbetsmiljöskäl. Nu har man öppnat igen.
Läs mer om Upplands-Bro.
Simhall håller stängt efter bråk
Simhallen i Upplands-Bro är stängd tills vidare. Anledningen är att ett stort antal ungdomar ställt till med bråk.
Läs mer om Upplands-Bro.
Polis grep in mot ungdomar i simhall
20 stökiga ungdomar satte i eftermiddags skräck i övriga badande i Bro simhall. Personalen var till slut tvungen att tillkalla polis – som kom dit med fyra patruller. – Ungdomarna skrek, bråkade och puttade varandra, säger Maria Palm, enhetschef på fritidsenheten i Upplands-Bro.
Läs mer om Bro, Maria Palm och Upplands-Bro.
Lastbilsolycka på E18 – ambulans till platsen
En trafikolycka med en 25 meter lång lastbil har inträffat på E18 norr om Stockholm. Enligt uppgift från räddningstjänsten har den åkt av vägen vid Upplands-Bro. – Vi är på väg dit, säger Christer Wahlström ledningsbefäl vid räddningstjänsten i Stockholm.
V-ledaren vill rädda Sollefteå sjukhus med statliga pengar
Upplands-Bro. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kräver mer pengar till kommuner och landsting i den kommande höstbudgeten. I budgetförhandlingarna med regeringen hoppas han kunna rädda akutsjukvården i Sollefteå som han besökte på fredagen. Men statsminister Stefan Löfven (S) försvarar nedläggningsbeslutet och skyller på de borgerliga.
Läs mer om Sollefteå och Stefan Löfven.
En person till sjukhus efter trafikolycka
En person har skadats allvarligt vid en bilolycka vid Håbo-Tibble i Upplands-Bro kommun. En person har avvikit från olycksplatsen.
Läs mer om Håbo-Tibble och Upplands-Bro.
Ingen vet vems fåren är – nu ska de avlivas
Flera får i Upplands-Bro har sedan i somras gäckat kommunen. Någon ägare har inte hittats. – Nu har djurskyddspolisen sagt att fåren ska avlivas, säger kommunekolog Maria Elfström.
Läs mer om Maria Elfström och Upplands-Bro.
Litauisk man döms för intrång på militärområde
Den 35-årige litauiske man som häktades efter att ha gjort intrång vid ett skyddsobjekt i Upplands-Bro har dömts till 80 dagsböter. Mannen har förnekat brott, men har ännu inte överklagat domen som vinner laga kraft den 9 januari 2017.
Läs mer om Upplands-Bro.
Familj väcktes av rånare – band fast föräldrarna
En familj i Upplands-Bro utanför Stockholm vaknade av ljudet från rånare som brutit sig in i deras villa vid två-tiden i morse.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Familj rånad i sin villa – bands fast i huset
En familj vaknade under natten av att rånare tog sig in i en villa i Upplands-Bro. Där inne blev de bundna vid sängen och – misshandlade. Rånarna ska sedan ha tvingat av familjen en ljusgrå BMW i den lyxiga 7-serien.
Läs mer om BMW och Upplands-Bro.
Flera hoppade från lägenhetsbrand
Folk hoppade från balkonger i samband med en kraftig lägenhetsbrand i Upplands-Bro, norr om Stockholm. Elva personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Brand rasar – boende tvingades hoppa
Flera personer har förts med ambulans till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand i Upplands Bro,...
Hoppade från balkonger för att undkomma brand
Flera personer har förts med ambulans till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand i Upplands Bro, norr om Stockholm. Flera personer har hoppat från balkonger för att komma undan lågorna, enligt uppgifter till SVT Nyheter.
Läs mer om Stockholm.
Lägenhetsbrand norr om Stockholm – flera skadade
Flera personer har förts med ambulans till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand i Upplands Bro, norr om Stockholm. Flera personer har hoppat från balkonger för att komma undan lågorna, enligt uppgifter till SVT Nyheter.
Läs mer om Stockholm.
Hoppade från balkonger vid brand
Flera personer har förts med ambulans till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Upplands Bro, norr om...
Kraftig brand i bostad – flera är skadade
En stor insats pågår vid en kraftig lägenhetsbrand i Upplands-Bro. Enligt polisen finns uppgifter om skadade personer och ambulanshelikoptrar finns på platsen. – Två trappor upp har de hoppat från balkongen och skadat ryggen, berättar en granne.
Läs mer om Upplands-Bro.
30 kajor förgiftade i Bro centrum
Minst ett trettiotal kajor har hittats döda i Upplands-Bro centrum. – Det är hemskt och fruktansvärt. Någon lägger ut gift så att fåglarna dör, så mycket vet vi, säger Göran Nilsson, viltvårdare i Upplands-Bro.
Läs mer om Bro, Göran Nilsson och Upplands-Bro.
Sexdömd barnskötare friad av hovrätten
I tingsrätten dömdes en barnskötare i Upplands-Bro till två års fängelse för sexövergrepp mot flera barn. Nu frias mannen av hovrätten, rapporterar P4 Stockholm.
Läs mer om Upplands-Bro.
Sexdömd barnskötare friad i hovrätt
I tingsrätten dömdes en barnskötare i Upplands-Bro till två års fängelse för sexövergrepp mot flera...
Läs mer om Upplands-Bro.