Upplands bro

Kvinna hittad flytande i vattnet

En kvinna har hittats flytande i vattnet vid Ryssgraven, en vik till Mälaren, i Upplands-Bro kommun, nordväst om Stockholm. Hon sågs av några kanotister som var ute och de plockade upp henne och förde kvinnan till land.

Larm om drunkning – kvinna flyter i vattnet

Räddningstjänsten rycker ut på drunkningslarm i Upplands-Bro.En person har tagits upp ur vattnet.
Läs mer om Upplands-Bro.En.
Två bilar i krock – förare fastklämd
Två bilar krockade i Upplands Bro, nära Bålsta, på torsdagsmorgonen, enligt räddningstjänsten.
Läs mer om Bålsta.
En död efter olycka där husvagn åkte av bro
En person har avlidit efter olyckan med en bil och husvagn som körde genom de nedfällda bommarna och ner i vattnet vid Stäket i Upplands Bro. – Det är en 79 årig man. En person är fortfarande allvarligt skadad. Anhöriga är underrättade, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

Bil med husvagn körde av bro – hamnade i vattnet

En bil med husvagn ska ha kört igenom de nedfällda bommarna vid gamla Stäketbron i Upplands-Bro och hamnat i vattnet.Det är oklart om några personer fortfarande finns kvar i fordonen.– Vi har dykare nere i vattnet nu, säger Ulf Blomqvist, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Zalando öppnar lager i Sverige
Tyska Zalando, som växer snabbt inom modehandel på nätet, ska öppna sitt första nordiska lager i Upplands-Bro, norr om Stockholm.
Läs mer om Stockholm, Sverige och Upplands-Bro.
JUST NU: Större bråk norr om Stockholm - en person förd till sjukhus
Polis och ambulans larmades till centrum i Upplands-Bro norr om Stockholm sent på lördagskvällen. Enligt uppgift handlar det någon form av misshandel.– Det har varit ett större bråk. En person är avförd till sjukhus, säger Mattias Malmebrand på SOS Alarm.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Miljardanläggning byggs för biogas och fjärrvärme
Eon satsar 2,5 miljarder på en biogasanläggning och en kraftvärmeanläggning I Högbytorp i Upplands-Bro. Satsningen leder avfallshanteringen in i ett bättre kretslopp och ersätter flera små, mindre miljösmarta fjärrvärmeanläggningar.
Läs mer om I Högbytorp och Upplands-Bro.
Friad barnskötare kräver skadestånd
I ett uppmärksammat fall 2016 friades en barnskötare i Upplands-Bro från övergrepp på barn av Svea hovrätt. Nu kräver mannen 283.000 kronor i skadestånd av staten.
Läs mer om Svea och Upplands-Bro.
En död i frontalkrock med lastbil
En personbil har frontalkrockat med en lastbil på väg 269 utanför Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Simhallen i Upplands-Bro öppen igen
Simhallen i Upplands-Bro fick stänga under tisdagen efter att ett antal ungdomar uppträtt så aggressivt att polis behövde ingripa. Under onsdagen höll simhallen fortsatt stängt av arbetsmiljöskäl. Nu har man öppnat igen.
Läs mer om Upplands-Bro.
Simhall håller stängt efter bråk
Simhallen i Upplands-Bro är stängd tills vidare. Anledningen är att ett stort antal ungdomar ställt till med bråk.
Läs mer om Upplands-Bro.
Polis grep in mot ungdomar i simhall
20 stökiga ungdomar satte i eftermiddags skräck i övriga badande i Bro simhall. Personalen var till slut tvungen att tillkalla polis – som kom dit med fyra patruller. – Ungdomarna skrek, bråkade och puttade varandra, säger Maria Palm, enhetschef på fritidsenheten i Upplands-Bro.
Läs mer om Bro, Maria Palm och Upplands-Bro.
Lastbilsolycka på E18 – ambulans till platsen
En trafikolycka med en 25 meter lång lastbil har inträffat på E18 norr om Stockholm. Enligt uppgift från räddningstjänsten har den åkt av vägen vid Upplands-Bro. – Vi är på väg dit, säger Christer Wahlström ledningsbefäl vid räddningstjänsten i Stockholm.
V-ledaren vill rädda Sollefteå sjukhus med statliga pengar
Upplands-Bro. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kräver mer pengar till kommuner och landsting i den kommande höstbudgeten. I budgetförhandlingarna med regeringen hoppas han kunna rädda akutsjukvården i Sollefteå som han besökte på fredagen. Men statsminister Stefan Löfven (S) försvarar nedläggningsbeslutet och skyller på de borgerliga.
Läs mer om Sollefteå och Stefan Löfven.
En person till sjukhus efter trafikolycka
En person har skadats allvarligt vid en bilolycka vid Håbo-Tibble i Upplands-Bro kommun. En person har avvikit från olycksplatsen.
Läs mer om Håbo-Tibble och Upplands-Bro.
Ingen vet vems fåren är – nu ska de avlivas
Flera får i Upplands-Bro har sedan i somras gäckat kommunen. Någon ägare har inte hittats. – Nu har djurskyddspolisen sagt att fåren ska avlivas, säger kommunekolog Maria Elfström.
Läs mer om Maria Elfström och Upplands-Bro.
Litauisk man döms för intrång på militärområde
Den 35-årige litauiske man som häktades efter att ha gjort intrång vid ett skyddsobjekt i Upplands-Bro har dömts till 80 dagsböter. Mannen har förnekat brott, men har ännu inte överklagat domen som vinner laga kraft den 9 januari 2017.
Läs mer om Upplands-Bro.
Familj väcktes av rånare – band fast föräldrarna
En familj i Upplands-Bro utanför Stockholm vaknade av ljudet från rånare som brutit sig in i deras villa vid två-tiden i morse.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Familj rånad i sin villa – bands fast i huset
En familj vaknade under natten av att rånare tog sig in i en villa i Upplands-Bro. Där inne blev de bundna vid sängen och – misshandlade. Rånarna ska sedan ha tvingat av familjen en ljusgrå BMW i den lyxiga 7-serien.
Läs mer om BMW och Upplands-Bro.
Flera hoppade från lägenhetsbrand
Folk hoppade från balkonger i samband med en kraftig lägenhetsbrand i Upplands-Bro, norr om Stockholm. Elva personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Stockholm och Upplands-Bro.
Brand rasar – boende tvingades hoppa
Flera personer har förts med ambulans till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand i Upplands Bro,...
Hoppade från balkonger för att undkomma brand
Flera personer har förts med ambulans till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand i Upplands Bro, norr om Stockholm. Flera personer har hoppat från balkonger för att komma undan lågorna, enligt uppgifter till SVT Nyheter.
Läs mer om Stockholm.