Uppsala

Mannen blev rånad – tvingades sedan ta ut kontanter

Mannen i Uppsala blev först rånad på de pengar han hade på sig.Sedan tvingades han ta ut en större mängd kontanter i en bankomat.
Läs mer om Uppsala.

Polisen varnar: Tjuvarna klipper hål i bilplåten

Tjuvarna klipper hål i bilplåten och stjäl finare verktyg från hantverksbilar.Nu varnar polisen i Uppsala län för det nya tillvägagångssättet.Under senaste tiden har stölderna från hantverksbilar varit vanliga i södra Sverige men även i Östergötland och Bergslagen och nu har vi dem här, skriver polisen på Facebook.
Flera anlagda bränder i Uppsala
Räddningstjänsten larmades till åtta bränder i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda i Uppsala under kvällen, sedan flera bilar och garage satts i brand.
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.
Man döms för penisbild
En man i Uppsala döms till tre månaders fängelse för sexuellt ofredande efter att han bland annat skickat en penisbild till en ung flicka, skriver Upsala Nya Tidning.
Läs mer om Uppsala och Upsala Nya Tidning.

Man döms för penisbild

En man i Uppsala döms till tre månaders fängelse för sexuellt ofredande efter att han bland annat skickat en penisbild till en ung flicka, skriver Upsala Nya Tidning.
Läs mer om Uppsala och Upsala Nya Tidning.
Flera anlagda bränder i Uppsala
Räddningstjänsten larmades till åtta bränder i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda i Uppsala under kvällen, sedan flera bilar och garage satts i brand.
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.
Skötbord på sjukhuset rasade – Enzo skadades
Nathalie Åslund var med Enzo, 2 månader, på Akademiska sjukhuset i Uppsala för en rutinundersökning.Vid ett blöjbyte på en sjukhustoalett släppte plötsligt skötbordet från väggen.–Han fick hela skötbordskanten i ansiktet. Han ramlade ner och slog i huvudet mot väggen, säger Nathalie Åslund.
Vulkan på Island nära ett nytt utbrott
Efter att ha hållit sig lugn i 290 verkar en av Islands största vulkaner göra sig redo för ett utbrott – och det kan bli farligt.– Det oroväckande är att Öraefajökull är en farlig vulkan eftersom det bor människor väldigt nära. Flera byar ligger precis intill, säger Reynir Bödvarsson – seismolog vid Uppsala universitet till SVT Nyheter.
Skötbord rasade över två månader gammal bebis
Besöket på Akademiska sjukhuset i Uppsala blev en mardröm för Nathalie Åslund och hennes familj. När hon skulle byta blöja på sin två månader gamla son lossnade skötbordet och han fick en 15 kilo tung hylla i huvudet.
Svenska forskare: Hundägare lever längre
Hundägare? Då är det hög tid att börja pensionsspara. En ny svensk studie slår nämligen fast att hundägare lever längre än personer som inte bor med människans bästa vän. – Ett mycket intressant fynd i vår studie var att resultaten var tydligast i ensamhushåll, säger forskaren Mwenya Mubanga vid Uppsala universitet.
Läs mer om Mwenya Mubanga och Uppsala.
M: Regeringen missgynnar trafiken i Stockholm
Landstinget i Stockholm dömer ut regeringens framtida plan för det nationella transportsystemet. Tvärförbindelser på Södertörn, den östliga ringleden, fyrspårig järnväg till Uppsala och en fjärde landningsbana på Arlanda är investeringar man saknar.
Pojke fick hjärnskador efter sjukhusmiss
En ettårig pojke drabbades av hjärnskador efter att han opererats på Akademiska sjukhuset i Uppsala och Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) riktar nu kritik mot sjukhuset, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Akademiska, Inspektionen och Uppsala.
Frontalkrock – kvinna med ambulans till sjukhus
En frontalkrock mellan två personbilar har inträffat i Enköping i Uppsala län. En kvinna är förd till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin webbplats.
Läs mer om Enköping och Uppsala.
Taxichaufför lurade kunder på 104 000:-
En 52-årig taxichaufför i Uppsala misstänks ha lurat elva taxikunder då de ska ha betalat för resan. Nu har chauffören ställts inför rätta för misstänkt för grovt bedrägeri.
Läs mer om Uppsala.
Kan leda till ödesdigra konsekvenser
Var tredje chef vet inte hur de ska agera när en medarbetare anmäler sexuella trakasserier.Det visar Chefs undersökning bland 1 307 svenska chefer.– Det kan leda till ödesdigra konsekvenser, säger Anneli Häyrn, genusforskare på Uppsala universitet.
Läs mer om Anneli Häyrn och Uppsala.
Ilskan efter Dalkurds besked: Sorgligt
Det har länge varit en konflikt om vart Dalkurd ska flytta någonstans, och på måndagen blev det klart att det blir till Uppsala.Det här är Sirius tränare Kim Bergstrand allt annat än nöjd med.– Jag har lust att lägga av, säger han till UNT.
Klart: Dalkurd till Uppsala
Nu är det klart. Allsvenska nykomlingen Dalkurd flyttar till Uppsala. Det bekräftar fotbollsklubben på sin hemsida. Hemvist från januari 2018 blir i Uppsala. Grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge, skriver klubben.
Läs mer om Borlänge, Dalkurd och Uppsala.
Ny studie tonar ner fördelar med amning
Forskare har länge diskuterat huruvida amning kan förhindra allergier och astma. Resultaten har pekat åt olika håll. En ny studie från Uppsala universitet – den hittills mest omfattande i sitt slag – indikerar att amning inte har några sådana positiva effekter, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.
Läs mer om Uppsala.
Beskedet: Dalkurd flyttar till Uppsala
Nu är det klart, Dalkurd flyttar till Uppsala.Enligt Dalarnas Tidningar är beslutet taget och spelarna är informerade.Kommande säsongens matcher ska spelas i Västerås eller Gävle.
Uppgifter: Dalkurd flyttar till Uppsala
Dalkurd flyttar sin fotbollsverksamhet till Uppsala, enligt källor till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Uppsala.
Dalkurd flyttar till Uppsala
Läs mer om Uppsala.
Beväpnade rånare i tillslag på flera håll i östra Uppsala
Sedan 16.30-tiden på söndagen jagar Uppsalapolisen två rånare, beväpnade med antingen svärd eller macheteknivar, som tilltvingat sig pengar genom att hota personalen på en restaurang i östra utkanten av Uppsala.
Läs mer om Uppsala och Uppsalapolisen.
Polisjakt efter svärdbeväpnade rånare
Ett stort antal polispatruller jagar två rånare i Uppsala, beväpnade med någon form av svärd, skriver polisen på sin webbsida.
Läs mer om Uppsala.