Uppsala

Skola i Tierp utrymd efter bombhot

En skola i Tierp har utrymts efter ett bombhot via epost, rapporterar SVT Uppsala. Polisen har avfärdat hotet men skickat en patrull för att ta upp en anmälan om olaga hot.
Läs mer om Tierp.

Skola i Tierp utrymd efter bombhot

En skola i Tierp har utrymts efter ett bombhot via epost, rapporterar SVT Uppsala.
Läs mer om Tierp.
Misstänkt utomhusvåldtäkt i Uppsala
En kvinna i Uppsala ska ha blivit insläpad i ett skogsområde bakom en bensinmack och våldtagen, uppger polisen för lokala medier. Polisen söker nu efter gärningsmannen.
Läs mer om Uppsala.
Misstänkt utomhusvåldtäkt i Uppsala
En kvinna i Uppsala ska ha blivit insläpad i ett skogsområde bakom en bensinmack och våldtagen, uppger polisen för lokala medier.
Läs mer om Uppsala.
Kvinna misstänkt våldtagen i skogsområde
En kvinna ska ha blivit våldtagen i ett skogsområde i Uppsala på måndagsmorgonen, skriver unt.se. En omfattande polisinsats pågår på platsen. – Vi har flera polispatruller på plats och söker med polishund i området, säger Christer Nordström på polisen till tidningen.
Läs mer om Christer Nordström och Uppsala.
Många polislarm efter smäll i Uppsala
Många Uppsalabor larmade polisen vid kvart över ett på natten om att de hört en hög smäll. Larmsamtalen kom från flera olika delar av staden.
Läs mer om Uppsala.
Larm om explosion i Uppsala – oklart vad som hänt
Flera personer ska ha larmat polisen om en hög smäll i Uppsala. – Det enda jag vet är att den har hörts i princip i hela västra delarna av stan och en bit in i city. Folk har ringt överallt ifrån, säger Pär Olsson, RLC-befäl vid regionledningscentralen i Uppsala.
Läs mer om Pär Olsson och Uppsala.
11-årig flicka utsatt för sexuellt ofredande
Flickan antastades av en man vid resecentrum i centrala Uppsala. Mitt i morgonrusningen kom en man bakifrån och antastade henne.
Läs mer om Uppsala.
Facebooksänd våldtäkt upp i tingsrätten
Natten till den 22 januari direktsändes enligt kammaråkare Pontus Melander två våldtäkter mot en kvinna i Uppsala via Facebook. I dag inleds rättegången mot tre unga män. Två av dem står åtalade för våldtäkt, en för grovt förtal och underlåtenhet att avslöja våldtäkt. Samtliga nekar till brott i ett mål som är unikt för Sverige.
Läs mer om Facebook, Sverige och Uppsala.
Jasaffär i Botswana strider mot svensk utrikespolitik
Som fredsforskare stöder vi starkt en svensk utrikespolitik med fokus på mänskliga rättigheter, fred och fattigdomsbekämpning. En Jasaffär med Botswana skulle stå i direkt strid med Sveriges utrikesmål, skriver Johan Brosch, Kristine Höglund och Sebastian van Baalen, Uppsala universitet.
Jag tror inte att man ska räkna med det
Uppsala dukade på måndagen upp för den årliga allsvenska upptaktsträffen. SportExpressen träffade AIK:s chefstränare Rikard Norling i minglet för ett samtal om 3-5-2, Henok Goitoms startsträcka, Denni Avdic och en intressant skara tränare i allsvenskan. – Om det är någon jag unnar framgång så är det Denni Avdic. Han har tränat knallhårt, säger Norling.
Ny forskning: B-vitamin kan skydda mot luftföroreningar
B-vitaminer kan ha en skyddande effekt på individnivå mot luftföroreningar. Det visar ny forskning från Columbia University och Uppsala universitet. – Men det är viktigt att man inte använder det här som orsak för att inte fortsätta att reglera och minska utsläpp, säger forskaren Oskar Karlsson.
Skolan flyttade inte misstänkt elev: Skamligt
Den för våldtäkt misstänkte 16-åringen fick ha sin plats på skolan kvar och smet tillbaka och våldtog igen. Såväl Uppsala kommun som skolans ledning anser att man agerat korrekt när man inte flyttade på eleven.Men Elisabeth Svantesson, andra vice ordförande i Moderaterna, är mycket kritisk. – Det är skamligt. Självklart borde man ha flyttat på den här eleven, säger hon.
Läs mer om Moderaterna.
Rektorn: Skolan har agerat helt korrekt
16-åringen misstänktes för att ha utfört en våldtäkt på en skoltoalett - men kommunen valde att inte omplacera honom. Då våldtog han igen. – Skolan har agerat helt korrekt, säger grundskolechefen Ingela Hamlin, till SVT Nyheter Uppsala.
Läs mer om Ingela Hamlin.
Misstänkt för våldtäkt på skola fick gå kvar
16-åringen misstänktes för att ha utfört en våldtäkt på skolan - men kommunen valde att inte omplacera honom. Då våldtog han igen. – Skolan har agerat helt korrekt, säger grundskolechefen Ingela Hamlin, till SVT Nyheter Uppsala.
Läs mer om Ingela Hamlin.
Bachner: Det här borde oroa Blåvitt
UPPSALA. Formsvackor, skador, utgående kontrakt, dålig bortaform och slapphänt defensiv. Jörgen Lennartsson var inte nöjd med frågorna på den allsvenska upptaktsträffen i Uppsala. Men är det inte mängden anledningar att rikta kritik som borde oroa honom?
Läs mer om Blåvitt och Uppsala.
Skadorna i Peking gör mig ledsen
UPPSALA. IFK Norrköping är i allra högsta grad en av kandidaterna till att utmana i toppen. Men samtidigt har en skadevåg sköljt över klubben under försäsongen. – Det gör mig ledsen. Skadorna som skett är utifrån saker som vi inte kunnat förutspå, säger Gustafsson.
Läs mer om Gustafsson och Peking.
Blåvitts sportchef: Får stå för honom
UPPSALA. IFK Göteborg har under upptaktsträffen målats upp som en underdog 2017. GT träffade sportchefen Mats Gren för att tala ut om säsongen som väntar, anfallsjakten, truppbygget och den omtalade tvisten med Gustav Engvall. – Om han ser det som en tvist får det stå för honom. Jag ser det inte så, säger Gren.
Läs mer om Gren och Gustav Engvall.
Johan Esk: Obegripligt att resultlöse Pehrsson är Malmös guldman
UPPSALA. Allsvensk upptaktsträff och på scenen står nye tränaren för mästarna och favoriterna Malmö FF. Han heter Magnus Pehrsson. Det är obegripligt.
Läs mer om Malmö FF och Pehrsson.
Jag är tyvärr känd för att göra dåliga val
UPPSALA. Under hösten 2016 såg det ut som att Brwa Nouri skulle spela för Djurgården 2017. En turbulent vändning senare blev han kvar i Östersund. Nu sågar han sitt beslut att försöka lämna. - Jag är tyvärr känd för att göra dåliga val, säger han.