Uppsala

Genustänk på förskola gör barnen mer öppna
Pedagogik som strävar efter att inte bekräfta könsnormer gör barn mer öppna mot det andra könet.Det visar en internationell studie av barn på förskolor i Stockholm, där bland annat Uppsala universitet deltagit.
Läs mer om Stockholm och Uppsala.
Vildsvin intog centrala Uppsala i helgen
Omkring åtta vildsvin har setts i centrala Uppsala under helgen, skriver Upsala Nya Tidning.
Läs mer om Uppsala och Upsala Nya Tidning.
Polisbil voltade i samband med våldsamt upplopp i Uppsala
Det blev våldsamt upplopp i ett EU-migrantläger i Uppsala under torsdagskvällen. I samband med att polisen kallade på försträkning voltade en polisbil i korsningen Säbygatan/Bergsbrunnagatan.
Läs mer om EU-migrantläger och Uppsala.
Polisbil voltade i Uppsala
En polisbil har krockat och voltat i Uppsala, skriver Upsala nya tidning.
Läs mer om Uppsala och Upsala.
Polisbil krockade och voltade i Uppsala
En polisbil har krockat och voltat i Boländerna, Uppsala strax efter åtta på torsdagskvällen. Det skriver Upsala Nya Tidning.
Kropp hittad vid badplats i Knivsta
En person har hittats död vid en badplats i Knivsta, söder om Uppsala, skriver Upsala nya tidning.
Läs mer om Knivsta, Uppsala och Upsala.
Fler svenska kvinnor kan tvingas föda barn i Finland
Nu kan fler kvinnor tvingas föda barn i Finland, enligt SVT Nyheter Uppsala.På grund av platsbrist tvingas Akademiska sjukhuset också reservera platser för för tidigt födda barn utomlands –för första gången.– Jag har blandade känslor inför det här, säger Erik Normann, sektionschef på neonatalogin, till SVT.
Läs mer om Akademiska, Erik Normann, Finland och SVT.
Michelsens kritik: Kristinsson måste höja sig
UPPSALA. En ny tavla.Efter 1-1 mot Sirius var Jakob Michelsen kritisk mot sin målvakt Ögmundur Kristinsson.- Han måste höja sig. De senaste fem målen vi har släppt in har han varit inblandad i, säger Hammarbys tränare.
Målvaktsmiss gav oavgjort för Hammarby
UPPSALA. En ny miss av målvakten höll återigen på att ställa till det för Hammarby. Nu blev det oavgjort, 1-1 (0-0) på bortaplan mot Sirius på Studenternas. Ett resultat som båda lagen var nöjda med.
Läs mer om Hammarby.
Fyra åtalas i stor narkotikahärva
De använde barn för att hjälpa till med distributionen och de beräknas ha tjänat miljoner på försäljningen av narkotikaklassade tabletter. Nu åtalas fyra personer för synnerligen grovt narkotikabrott, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.
Livsstilsfaktorerna som ökar risken för cancer
Cirka en av tre svenskar drabbas av cancer. I en fjärdedel av cancerfallen tror forskarna att ärftlighet är en bidragande faktor, men det finns flera livsstilsfaktorer som också påverkar risken att drabbas. Elizabeh Johansson, sakkunnig på Cancerfonden, och forskaren Lars Forsberg vid Uppsala universitet reder ut vilka riskfaktorer som är viktigast att känna till.
Läs mer om Cancerfonden och Uppsala.
Ljussken lyste upp natthimlen i Uppsala
Ett ljussken lyste upp natthimlen över Uppsala under den sena onsdagskvällen. Samtidigt hördes en smäll som fick marken att skaka. Vad som hände är ett mysterium – även för polisen och forskare.
Läs mer om Uppsala.
Mystiska smällen fångad på film – ännu utan förklaring
Det mystiska smäll och starka ljussken som syntes över Uppsala sent i onsdags har ännu inte fått någon förklaring. – Vi vet inte vad det var som hände, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.
Mystiskt ljus i Uppsala
Läs mer om Uppsala.
Minnesord: Olof Hellström
Konstnären Olof Hellström, Uppsala, har avlidit 94 år gammal. Närmast anhörig är dottern Lis Hellström.
Läs mer om Uppsala.
Rissveds missar världscuppremiären
Mountainbikecyklisten Jenny Rissveds stod nyligen över Skandisloppet i Uppsala på grund av två dödsfall inom familjen.
Läs mer om Skandisloppet och Uppsala.
Minnesord: Inga-Greta Förare
Inga-Greta Förare, Uppsala, har avlidit 88 år gammal. Närmast anhöriga är barnen Erika, Eva med son, Jonas med familj, och Anders.
Läs mer om Erika, Eva och Uppsala.
Har Trump gått in i FBI:s utredning kan det vara grund för riksrättsåtal
Nya uppgifter om Trumpadministrationens koppling till Ryssland avslöjades av Reuters idag. Dag Blanck, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet, tror att påståendena, om de kan bevisas, kan vara grund för att väcka åtal mot presidenten.
Läs mer om Ryssland och Uppsala.
Samtliga överklagar Facebook-våldtäkt
Tre unga män dömdes i Uppsala tingsrätt för den uppmärksammade våldtäkt som sändes live på Facebook i januari i år. Nu står det klart att samtliga överklagar domen.