Usa valet

Hillary Clinton anklagar Julian Assange – för inblandning i USA-valet

Hillary Clinton anklagar Wikileaks-grundaren Julian Assange för att ha samarbetat med Ryssland under presidentvalet 2016 för att hjälpa Donald Trump till makten. – Wikileaks är tyvärr praktiskt taget helägt dotterbolag till den ryska underrättelsetjänsten, kommenterade Hillary Clinton i australiensisk tv.

Ryska annonser riktade sig mot nyckelstater i USA-valet

Donald Trump vann staterna Wisconsin och Michigan i presidentvalet med minsta möjliga marginal. Ett antal ryska annonser riktade in sig mot nyckelgrupper i de två staterna för att påverka utgången, enligt CNN, som hänvisar till fyra källor med direkt kunskap om situationen.
Läs mer om CNN, Michigan och Wisconsin.
Zetterbergs miljonprojekt – investerar i golfbana
Hockeyproffset Henrik Zetterberg blir en av de största delägarna i skånska golfsatsningen The Fox Club i Florida.Banan – som är den första svenskägda i USA – förvärvades i somras och med sitt genuina golfintresse och kontaktnät är tanken att Henrik Zetterberg ska se till att The Fox Club blir det självklara valet för golfare i Palm Beach, skriver klubben i ett pressmeddelande.Att gå in som delägare i en golfanläggning av den här digniteten innebär en investering i mångmiljonklassen för hockeyspelaren.Få senaste nytt om golf - läs GOLFBLOGGEN med Martin Hardenberger här!
Hackningsförsök mot delstater inför USA-valet
Valmyndigheter i 21 amerikanska delstater har fått information om att deras system utsattes för hackningsförsök inför valet 2016. De flesta av försöken misslyckades.

Ryska hackare angrep 21 delstater under USA-valet

USA:s inrikessäkerhetsdepartement har informerat valansvariga i 21 delstater att ryska hackare angrep deras system under förra årets val, skriver AP.I de flesta fallen lyckades inte hackarna ta sig in i systemen, enligt Journal Sentinel.
Läs mer om Journal Sentinel.
Forskare: USA-högern försöker påverka valet i Tyskland
Det tyska valet utsätts för tydliga påverkansförsök från flera olika grupper. Men de tidigare misstankarna mot Ryssland verkar vara felaktiga – i stället kan aktiviteten spåras till alt-right-rörelsen i USA, rapporterar USA Today.
Läs mer om Ryssland, Tyskland och USA.
Trump använder partipengar för att betala advokater
USA:s president Donald Trump använder donationer till sin återvalskampanj och till Republikanernas partikommitt för att betala advokathjälp mot anklagelserna om rysk inblandning i USA-valet 2016. Det skriver nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till två insatta källor.
Läs mer om Donald Trump.
Kändes som jag hade en tvångströja på mig
NEW YORK. Hon skulle bli USA:s första kvinnliga president.Ett år senare gör Hillary Clinton upp med förlusten, syndabockarna och chocken.– Bill tog min hand och sen låg vi bara där, skriver hon om natten när hon förlorade valet.
Läs mer om Hillary Clinton.
Clinton övertygad att Trump och Putin samarbetade
Tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton är övertygad om att Donald Trumps medarbetare hjälpte Ryssland att manipulera det amerikanska valet.– Det förekom definitivt kommunikation och fanns någon typ av samförstånd, säger Hillary Clinton i en intervju med USA Today.I sin nya memoarbok jämför hon Trumps krig mot sanningen med Orwells bok 1984.
Läs mer om Hillary Clinton, Putin, Ryssland och Trump.
Clinton: Säker på att Trump var i maskopi med ryssarna
Hillary Clinton säger nu att hon är övertygad om att Donald Trumps medarbetare hjälpte Ryssland att manipulera det amerikanska valet 2016. Det förekom med säkerhet kommunikation och det fanns med säkerhet en överenskommelse av något slag säger hon till USA Today.
Läs mer om Ryssland och Trump.
Facebook sålde annonser till Ryssland under USA-valet
Facebook sålde annonser till ett ryskt företag under USA-valet förra året.Det säger sociala medier-jätten enligt Washington Post.
Läs mer om Ryssland och Washington Post.
Därför lämnar Josephine Bornebusch Sverige
Solsidan-skådespelaren Josephine Bornebusch lämnar Sverige för USA.Nu berättar hon valet att flytta från hemlandet - och sina planer.– Det är vårt gemensamma beslut, säger Josephine Bornebusch.
Trump nobbades av film – blev ursinnig
USA:s president Donald Trump var nära att få spela just president i Sharknado 3.Men planerna gick i stöpet då han vann valet och på riktigt blev västvärldens mäktigaste man.Att rollen uteblev ska ha upprört Trump rejält:– Han sa i princip Hur vågar ni? Donald ville ha den här rollen, vi kommer att stämmer er säger David Latt, en av filmens producenter, till The Hollywood Reporter.
FN och USA fördömer Maduro efter valet
Både FN och USA riktar skarp kritik mot Venezuelas president Maduro efter att två kända oppositionsledare anhållits.Samtidigt tar Maduros familj plats i den nyvalda regeringen. Det rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Maduro och USA.
Henrik Brando Jönsson: Regimen tar ett järngrepp inför valet
EU och USA har bedjat till regimen i Venezuela att ställa in söndagens val men allt tyder på att Venezuela nu blir en diktatur. DN:s korrespondent i Sydamerika, Henrik Brando Jönsson, svarar på fem frågor om den utdragna konflikten.
Ryske ambassadören lämnar Washington
Rysslands USA-ambassadör Sergej Kisljak har varit en av huvudpersonerna i den rysshärva som överskuggat president Donald Trumps första sex månader vid makten, efter flera uppmärksammade möten med företrädare för Trumpkampanjen före valet.
Läs mer om Trumpkampanjen och Washington.
Lana Del Rey: Lust for life
På sistone har Lana Del Rey sagt att hon efter det amerikanska valet känner ett större ansvar som artist. Hon vill inte längre sprida mörker och vemod, utan göra uppbygglig musik och kämpa för rättvisa i Trumps alltmer auktoritära USA.
Läs mer om Lana Del Rey och USA.
Trump ångrar val av Sessions som justitieminister
USA:s president Donald Trump ångrar valet av Jeff Sessions som justitieminister, eftersom han inte deltar i ryssutredningen.
Läs mer om Donald Trump.
Trump ångrar val av Sessions
USA:s president Donald Trump säger i en intervju att han ångrar valet av Jeff Sessions som justitieminister eftersom han inte deltar i ryssutredningen.
Läs mer om Donald Trump.
Putins svar till Donald Trump om USA-valet
I går träffades den ryska och amerikanska presidenten för första gången.Efter ett långt samtal under G20-mötet i Hamburg var Putin tydlig med en sak– han nekar till all inblandning i det amerikanska valet.
Läs mer om Donald Trump, Hamburg och Putin.
USA: Ryska hackare hade 21 delstater som mål under valet
Ryska hackare hade som mål att angripa potentiellt 21 delstater vid presidentvalet. Det rapporterar CNN.
Läs mer om CNN.
Specialåklagarnas facit: Whiskeyring och skandaler
Robert Mueller tog som särskild åklagare över utredningen om Rysslands inblandning i USA-valet sedan justitieminister Jeff Sessions förklarat sig jävig. Den särskilda åklagaren i USA tillsätts då motstående intressen kan störa en process inom justitiedepartementet, eller om andra extraordinära omständigheter föreligger. Läs här om vad särskilda åklagare har uträttat genom åren.
Läs mer om USA.
Ryska cyberattacker drabbade 39 delstater inför USA-valet
Rysk underrättelsetjänst tog sig in i datorsystemen i 39 delstater och försökte ta bort eller ändra uppgifter för att påverka USA:s presidentval. Attackerna var så allvarliga att president Obama valde att kontakta Moskva direkt via kristelefonen heta linjen, rapporterar Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg, Moskva och Obama.
Justitieministern Sessions ska vittna offentligt
I morgon ska USA:s justitieminister Jeff Sessions frågas ut i senatens underrättelseutskott om Rysslands inblandning i det amerikanska valet.James Comeys förhör i förra veckan lockade över 20 miljoner tittare.Nu står det klart att även Sessions förhör kommer vara offentligt.
Sessions är redo att frågas ut
USA:s justitieminister Jeff Sessions kommer att frågas ut amerikanska senatens underrättelseutskott på tisdag, där han ska vittna om Rysslands inblandning i det amerikanska valet.James Comeys förhör lockade över 20 miljoner tittare men det är ännu inte klart om Sessions utfrågning kommer att vara offentlig.