Usa

Trumps alternativa fakta dilemma för medierna

Uttrycket alternativa fakta från Donald Trumps stab följer mönstret som USA:s president använt under hela kampanjen. – Han ska vara störst och bäst. Trump tar allt personligt. Taktiken fortsätter att vara vi mot dom, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier.

Ryktet: Zuckerberg vill bli president i USA

Först företagaren Donald Trump. Nu: Mark Zuckerberg – eller? Amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren och mångmiljardären har presidentplaner i sikte, skriver Washington post.
Flera döda efter katastrofväder i USA
Minst 18 människor har mist livet i kraftiga oväder som dragit in över sydöstra USA under helgen. Kraftiga tornador och stormar har drabbat flera delstater.
Läs mer om USA.
Dödssiffran stiger efter oväder i USA
Minst 18 människor har mist livet i kraftiga oväder som dragit in över sydöstra USA under helgen. Kraftiga tornador och stormar har drabbat flera delstater.
Läs mer om USA.

Är detta verkligen vad Trumps väljare vill ha?

President Trump har lovat skapa jobb, lyfta arbetarklassen, bekämpa kriminalitet och rusta upp USA:s fallfärdiga vägar och broar. Alltsammans är hedervärda vallöften. Men den första arbetsdagen i Vita huset ägnade presidenten av allt att döma åt att stärka sitt ego. Hans väljare vill troligen se mer än så.
Läs mer om Vita.
Trump bjuder in Netanyahu till möte i Washington
Israeliska myndigheter har efter president Donald Trumps tillträde i USA gett grönt ljus för över 566 nya bostäder i tre bosättningar i det ockuperade östra Jerusalem. Trump har också bjudit in Israels premiärminister Benjamin Netanyahu till ett möte i Washington i februari.
Trump lämnar inte ut sina deklarationer
USA:s president Donald Trump kommer inte att offentliggöra sina självdeklarationer meddelar, Kellyanne Conway, en av Donald Trumps absolut närmaste rådgivare.
Demokratin behöver ett fritt och starkt civilsamhälle
Grunden till den svenska välfärdsstaten ligger hos civilsamhället. Och i dag ser vi de oberoende aktörerna i USA:s civilsamhälle förbereda sig på en kamp för miljö, klimat, frihandel och öppna gränser mot en stat som förändras. En central uppgift här hemma borde vara att stärka civilsamhällets oberoende, skriver Staffan Werme (L).
Läs mer om Staffan Werme.
Trump lämnar inte ut sina deklarationer
USA:s president Donald Trump kommer inte att offentliggöra sina självdeklarationer meddelar, Kellyanne Conway, en av Donald Trumps absolut närmaste rådgivare.
Katastrofväder kräver många liv i USA
Minst 15 människor har mist sina liv under de senaste två dygnen till följd av tornador som svept genom delar av Georgia. Florida, Misissippi och Alabama.
Läs mer om Alabama, Georgia, Misissippi och USA.
Yordano Ventura är död - klubben i sorg
Kansas City Royals pitcher, Yordano Ventura, har dött. Detta till följd av en bilolycka i Dominikanska Republiken. – Våra böner är med Yordanos familj medan vi minns honom som en ung och talangfull person, säger klubbens generaldirektör Dayton Moore enligt USA Today.
Twitterkonton som visade bilder från installationen stängs ned
Hur många samlades egentligen för att bevittna Donald Trumps installation? USA:s nyblivne president hävdar att det kan ha varit 1,5 miljon människor – och anklagar medierna för en vrångbild.
Oväder i USA – flera döda och skadade
16 olika tornados har dragit fram över södra USA i helgen. Nu uppger myndigheterna att minst elva personer omkommit i ovädret och 14 personer skadats, rapporterar lokala tv-kanalen ABC7NY.
Läs mer om USA.
Malena Ernmans angrepp mot Trump
Operasångerskan Malena Ernman går till angrepp mot USA:s nya president Donald Trump och kallar honom diktator. Alla vet att de krafter som står bakom Trump tillhör det förgångna, skriver hon i ett sms till Expressen.
Läs mer om Donald Trump, Expressen och Trump.
Här hånar mexikaner Trump – eldade docka
Nu byggs en muren mellan USA och Mexiko - men den är gjord av pappkartonger och ligger vid den amerikanska ambassaden i Mexico City. Där har demonstranter samlats under helgen och hånat planerade murbygget och satt eld på en stor docka föreställande president Trump. – Trump och hans regering säger att mexikaner ska betala för byggandet av muren. Det mexikaner säger till Trump är att vi inte håller med om att muren ska byggas, säger en av demonstranterna.
Läs mer om Mexico City, Mexiko, Trump och USA.
Granskningen av Vita huset väntas bli svårare under Trump
Washington. Donald Trumps attityd till medier har fått dem att resa gemensam varningsflagg. Samtidigt är amerikanernas förtroende för medierna rekordlågt – särskilt bland de som röstade på den nya presidenten. För USA:s journalister är den kommande mandatperioden fylld av utmaningar.
Läs mer om Trump och Vita.
En miljon marscherade mot Trump
Donald Trumps tillträde som president i USA har väckt en oro hos många. Världen över marscherade igår män och kvinnor för lika rättigheter för alla.
Läs mer om Trump och USA.
Skalv på 8,0 – risk för tsunamivågor
En jordbävning med magnituden 7,9 på richterskalan har registrerats på Papua Nya Guinea, uppger USA:s geologiska myndighet USGS. Det finns risk för tsunamivågor i ett stort område i Stilla havet.
Läs mer om Papua Nya Guinea och Stilla.
De är Donald Trumps trogna väljare i USA
WASHINGTON. Sandy McClernan, 57, bestämde sig i sista sekund för att rösta på Donald Trump. Robert Cordis, 53, har varit ett fan sedan dag ett och följt Trump över hela USA Nu har de en enda önskan – att USA sluter upp bakom sin nya president.
Läs mer om Donald Trump, Trump, USA och USA.
Martin Gelin: Historisk chans för Demokraterna att vända protesterna till valsegrar
Miljontals kvinnor demonstrerade mot Donald Trump i USA på lördagen. För att demokraterna ska kunna använda den här energin för politiska segrar behöver de undvika gamla misstag och inbördeskrig i partiet.
Läs mer om Demokraterna, Donald Trump och USA.
Martin Gelin: Utmaning för Demokraterna att vända protesternas energi till valsegrar
Miljontals kvinnor demonstrerade mot Donald Trump i USA på lördagen. För att demokraterna ska kunna använda den här energin för politiska segrar behöver de undvika gamla misstag och inbördeskrig i partiet.
Läs mer om Demokraterna, Donald Trump och USA.
Tsunamivarning efter skalv på 8,0
En jordbävning med magnituden 8,0 på richterskalan har registrerats på Papua Nya Guinea.Det uppger USA:s geologiska myndighet USGS.En tsunamivarning har utfärdats för ett stort område.
Tsunamivarning efter skalv i Stilla havet
En jordbävning med magnituden 8,0 har registrerats i Papua Nya Guinea, uppger USA:s geologiska myndighet USGS.
Läs mer om Papua Nya Guinea och Stilla.
Trump anklagar tv för falsk åskådarbild
Hur många samlades egentligen för att bevittna Donald Trumps installation? USA:s nyblivne president hävdar att det var upp till 1,5 miljon människor – och anklagar medierna för att visa upp en annan bild.