Usa

Det är alldeles för många som är tysta

SHL är en internationell liga.SHL har spelare från Sverige, Norge, Finland, USA, Kanada, Slovakien, Slovenien, Österrike, Tjeckien, Danmark, Lettland och Tyskland.Så det är dags för fler i ligan att höja rösten om människors lika värde.

Kallades skithålsland av Trump – nu svarar Zambia

USA:s president Donald Trump målade med bred pensel när han tidigare i år ska ha uttalat sig nedlåtande om ett antal länder, däribland afrikanska länder.Nu har Zambia vänt det till sin fördel – i en reklam för lokalturismen.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Zambia.
150 IS-krigare dödade i flyganfall
Den USA-ledda koalitionen har dödat 150 IS-krigare i närheten av floden Eufrat i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor) i Syrien.
Läs mer om Dayr, Eufrat, IS-krigare och Syrien.
Leksakskedjan stänger butiker – framtiden oviss
De ekonomiska problemen fortsätter för Toys R Us.Nu stänger den amerikanska leksakskedjan var femte butik i USA, uppger Reuters.Samtidigt hoppas leksaksförsäljaren på ett bättre 2018.
Läs mer om Reuters.Samtidigt och USA.

Teknikaktier i topp på USA-börserna

De amerikanska börserna rörde sig mestadels högre i tisdagens handel, efter breda plusnoteringar på måndagen. Teknikaktier fortsatte att gå i bräschen för uppgångarna.
En sjuk man – hoppas du ruttnar i fängelset
USA skakas av en sexskandal kring en landslagsläkare i gymnastikförbundet.Över 100 kvinnor - bland dem flera olympiska medaljörer - har pekat ut Larry Nassar.Första reaktionen från ansvariga i förbundet var att mörka uppgifterna. Nu möter han sina offer i rätten, som 15-åriga Emma Ann Miller, som tittade på Nasser i rättsalen och sa:– Mitt hat mot dig är utom kontroll...
Trump bjuder Macron till Vita huset
USA:s president Donald Trump har bjudit in sin franska motsvarighet Emmanuel Macron till Vita huset, senare i år.
Mueller vill förhöra Trump inom närmaste veckorna
Specielle åklagaren Robert Mueller försöker få till ett förhör med Donald Trump någon gång under de närmaste veckorna. Mueller vill få USA-presidenten att berätta om besluten att sparka säkerhetsrådgivaren Michael Flynn och FBI-chefen James Comey.
Powell godkänd som ny Fed-chef
Senaten i USA har godkänt Jerome Powell som ny amerikansk centralbankschef. USA:s president Donald Trump nominerade Powell för posten i slutet av förra året.
Källor: Då frågas Trump ut i Rysslandsutredningen
Förra veckan frågade specialåklagare Robert Muellers medarbetare ut justitieminister Jeff Sessions under flera timmar, avslöjar källor till CNN.Redan förra året förhördes den forna FBI-chefen James Comey som en del i Rysslandsutredningen.Nu avslöjar källor till Washington Post att USA:s president Donald Trump kommer att frågas ut nästa vecka.
Elva länder sluter handelsavtal utan USA
Japanska regeringen uppger att elva länder kommer att skriva under en uppdaterad version av frihandelsavtalet TPP, rapporterar brittiska The Financial Times.
Läs mer om TPP och USA.
Gunnar Jonsson: USA gör sig till åtlöje
Det varade bara tre dagar, men nog räckte det för att visa i vilket skick Washington befinner sig.
Läs mer om Washington.
Skjutning vid gymnasieskola i USA
Minst fem elever vid en gymnasieskola i USA-delstaten Kentucky utsattes för skottlossning på tisdagsmorgonen, lokal tid. En misstänkt gärningsgperson ska enligt polisuppgifter ha gripits, rapporterar tv-kanalen CBS News.
Läs mer om USA.
Elever skjutna på skola i USA
Fem elever ska ha skjutits på en skola i USA, skriver CBS News.Skolan ligger i Kentucky.
Läs mer om Kentucky och USA.
Flera elever skjutna på skola i USA
Läs mer om USA.
Journalister är inga sanningskommissarier
Mycket tyder på att rädslan för fake news är kraftig överdriven både i USA och Sverige.Håkan Boström tror att debatten snarare beror på frustration över etablerade intressens förlorade privilegier.
Läs mer om Sverige.Håkan och USA.
Lönelyft för bankanställda
Anställda hos USA:s största bank, JP Morgan Chase & Co, kan glädjas åt ett lönelyft som effekt av president Donald Trumps skattereform.
Nato-ländernas trupper riskerar ställas emot varandra
Turkiets attack mot kurder i norra Syrien kan göra det lättare för IS att återkomma till området. Det kan även leda till att de två Nato-länderna Turkiet och USA ställs mot varandra, analyserar SvD:s Jesper Sundn.
Marilyn, 66, lurade alla – flög utan pass och biljett
NEW YORK. Marilyn Hartman, 66, lyckades flyga från USA till London.Det anmärkningsvärda?Hon saknade både biljett och pass – och det är inte första gången.
Läs mer om London.Det och USA.
Jordskalv utanför Alaska – stor tsunamivarning utfärdad
Ett stort jordskalv med en preliminär magnitud på 7,9 har ägt rum i Alaskagolfen, söder om Alaska, enligt geologiska myndigheten USGS i USA.En tsunamivarning har utfärdats för Alaska och Kanada och människor uppmanas att sätta sig i säkerhet.
Läs mer om Alaska, Alaskagolfen och Kanada.