Usa

Joel Eriksson Ek har kallats in till Minnesota

Han har gjort succ i NHL, SHL, JVM och Tre Kronor. Under en och samma säsong. Nu ser Joel Eriksson ut att få chansen i Stanley Cup-slutspelet. Färjestadsspelaren har rest tillbaka till USA, skriver Värmlands Folkblad.
Svenska målvakten tvingades sluta – jublar nu åt amerikanskornas kamp
På toppen av sin karriär valde landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner att bara 25 år gammal avsluta sin hockeykarriär. Kombinationen av att elitsatsa och samtidigt jobba blev till slut övermäktig. Nu följer hon med intresse det som händer i USA. – Det är otroligt häftigt att ett helt lag går samman och vågar göra det här, säger Valentina Lizana Wallner.
Läs mer om USA och Valentina Lizana Wallner.
Malin Fransson: Runt hörnet väntar kaos om konflikten inte löses omgående
Inblick ishockey. Tre dagar kvar till premiären i hockey-VM och fortfarande är det ingen som vet om regerande mästarna USA kommer att finnas med. Stödet som spelarnas bojkotthot har fått – från NHL-spelare till senatorer - har överraskat alla och USA:s ishockeyförbund måste hitta en lösning innan tisdagen blivit till onsdag.
Läs mer om USA.

USA tar steg tillbaka från Parisavtalet

Donald Trump har kallat växthuseffekten för en bluff. Nu river han upp Barack Obamas klimatpolitik. Inom kort väntas presidenten underteckna direktiv som bland annat skrotar en expertgrupp på utsläpp och som lyfter förbudet mot kolenergiutsläpp, rapporterar The Guardian.
Läs mer om Parisavtalet och The Guardian.
Volvos bil var självkörande vid Uber-kraschen
Den Volvo XC90 som var inblandad i en krasch i Arizona var i självkörandeläge.Det bekräftar Uber som ändå fortsätter testerna i USA.– Det är är deras sak att hantera, kommenterar Volvos USA-chef Lex Kerssemakers, Uber-testerna.
USA vägrar förhandla om kärnvapenförbud
De första förhandlingarna någonsin som kan leda fram till avtal om ett totalt kärnvapenförbud pågår i FN. Men USA och omkring 40 andra länder bojkottar samtalen. – Tror ni att Nordkorea skulle respektera ett kärnvapenförbud, säger USA:s FN-ambassadör, Nikki Haley.
Läs mer om Nikki Haley och Nordkorea.
Ingen lösning på USA:s hockeykonflikt
Konflikten mellan USA Hockey och USA:s damlandslag är olöst. Lagets deltagande i VM senare i veckan är fortfarande i farozonen. Ishockeyspelarna får nu också stöd från politiskt håll.
Amnesty: Hundratals civila döda i Mosul
Striderna om västra Mosul fortsätter rasa. Nu varnar Amnesty International för att hundratals civila har dödats i den USA-ledda koalitionens flygbombningar under den senaste månaden, rapporterar BBC.
Läs mer om Amnesty International, BBC och Mosul.
Mays Storbritannien förbereder för brexit
Tysklands förbundskansler Angela Merkel tuffar till tonen om brexit, samtidigt som Storbritanniens premiärminister Theresa May förbereder sig för att sätta i gång brexit-processen. USA:s president Donald Trump är på väg att upphäva Obamas klimatpolitik. Astra Zenecas konkurrent Tesaro har fått godkännande av FDA i USA för ett äggstockscancer-preparat.
Trump ska upphäva Obamas politik kring klimatavtalet
USA:s president Donald Trump är på väg att upphäva sin företrädares politik att hålla de löften om att minska koldioxidutsläppen som USA gav tillsammans med nästan 200 andra länder i Paris. Det rapporterar Bloomberg News.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Amnesty: Mosulattacker kan vara krigsbrott
Familjer i Mosul lydde regeringsstyrkornas uppmaning och stannade i sina hem i stället för att fly undan striderna. Det blev en dödsfälla, när den USA-ledda alliansen bombade bostadsområden i jakten på IS-krigare, enligt Amnesty International.
USA:s regering skärper tonen om papperslösa
Trumpregeringen skärper nu tonen mot städer och delstater som inte samarbetar med den federala regeringen när det gäller deportering av papperslösa. Delstaten New York tänker inte böja sig, blev svaret.
Segt på Wall Street efter Trumpdebacle
USA-börserna stängde blandat på måndagen i efterdyningarna av president Trumps misslyckade försök i fredags att ändra på det amerikanska sjukförsäkringssystemet.
Läs mer om Trumpdebacle och Wall Street.
Pentagon vill trappa upp USA:s roll i Jemenkriget
Efter en tid av återhållsamhet överväger nu USA att utöka sina militära operationer i Jemen. Pentagon vill trappa upp, men beslutet ligger i presidentens händer.
Läs mer om Jemen, Jemenkriget och USA.
FBI:s ansiktsregistrering ser fel i 15 fall av 100
FBI:s dataprogram för att känna igen misstänkta brottslingar fungerar dåligt. I 15 procent av fallen tar det fel på person. I dag finns omkring hälften av USA:s vuxna befolkning registrerade i databasen.
Trumps svärson förhörs om Rysslandskopplingar
USA:s president Donald Trumps svärson och chefsrådgivare, Jared Kushner, ska förhöras i den pågående senatsutredningen kring hur Ryssland lagt sig i det amerikanska valet.
JUST NU: IS-medlem åtalas för terrorbrott
En 30-årig man har åtalats misstänkt för terroristbrott i Malmö efter att ha satt eld på en bönelokal.Den syriske mannen anhölls tidigt för terrorbrott – men häktades för mordbrand.USA:s president Donald Trump satte händelsen på Norra Grängesbergsgatan i fokus när han hävdade att branden var ett av de mörkade terrordåden i Europa.Enligt TT är mannen sunnimuslim och medlem i IS.
Den som bygger Trumps mur är landsförrädare
Den mexikanska katolska kyrkan tycker att landets regeringen varit alltför återhållsam när man avrått företag från att jobba med Donald Trumps gigantiska projekt att bygga en mur mellan USA och Mexiko. Nu skruvar man upp retoriken några snäpp: det är inte bara omoraliskt att delta i murbygget – det är ett förräderi mot landet slår man fast.
Läs mer om Mexiko och USA.
Kraftig kritik efter flygbolags krav på klädombyte
Två tioåriga flickor blev tvingade av personal i gaten att byta om innan de fick gå på ett United Airlines-flygplan i Denver i USA i helgen. Flygbolagets agerande har fått kraftig kritik.
Amerikanskt flygbolag tvingade barn att byta om innan flygning
Två tioåriga flickor blev tvingade av personal i gaten att byta om innan de fick gå på ett United Airlines-flygplan i Denver i USA i helgen. Flygbolagets agerande har fått kraftig kritik.
EU och USA: Släpp de ryska demonstranterna
EU kräver att Ryssland ska släppa de hundratals demonstranter som greps i går, och att frigivningen ska ske utan dröjsmål. EU skriver i ett uttalande att polisinsatsen och gripandena hindrade utövandet av grundläggande yttrandefrihet, organisationsfrihet och rätten till fredliga protester som skyddas av den ryska konstitutionen.
Läs mer om Ryssland och USA.
Upp till bevis för klädbolaget RNB
I dagens Börsmorgon är vi med när företaget Unibap noteras på First North. Vi talar om vad som händer med stimulanspolitiken i USA efter att sjukvårdsreformen inte kunde röstas igenom. Vi får också kommentarer kring klädbolaget RNB som rapporterar under morgonen. Gäst i studion är Peter Malmqvist, chefsstrateg på Remium. Medverkar gör också Ulf Pettersson, analytiker på Di. Vi håller också så klart koll på börsen när den öppnar klockan 09.
Hedwall avslutade starkt
Caroline Hedwall fick till en stark sista runda i USA-tourtävlingen i golf i Carlsbad, Kalifornien.
Läs mer om Carlsbad och Kalifornien.