Usa

Fler sålda nya hem än väntat i USA

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA steg 4,0 procent i mars jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 694.000 enheter, visar statistik från handelsdepartementet.
Läs mer om USA.

USA: Högre förtroende bland hushållen

De amerikanska hushållens konfidensindikator steg till 128,7 i april jämfört med 127,0 i mars.
USA:s tioårsränta över 3 procent
Den amerikanska tioårsräntan handlades upp över 3,00 procent klockan 15.48 på tisdagen (enligt Bloomberg News noteringar), för första gången sedan i början av januari 2014.
Högre huspriser än väntat i USA – Seattle i topp
Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 6,8 procent i februari jämfört med samma månad 2017, enligt S&P Corelogic Case-Shillers index. Enligt Reuters enkät väntade analytiker att priserna skulle ha stigit 6,3 procent på årsbasis.
Läs mer om USA.

USA: Försäljningen i detaljhandeln under branschens mål

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 2,6 procent vecka 16, som avslutades den 21 april, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare. Det visar Johnson Redbooks index, enligt ett pressmeddelande.
USA:s vänster tar till vapen
Extremhögern har flyttat fram sina positioner i USA efter Donald Trumps valseger. Samtidigt märks en ny våg av väpnade vänstergrupper.
Läs mer om USA.
Kriget mot terrorismen har skapat mer terror
I Jemen har det under decennier funnits ett hat mot USA. USA har också under decennier gjort militära operationer i landet. De har utfört drönarattacker och natträder, helt enkelt dödat människor, utan att formellt ha förklarat krig mot Jemen. Och nu ger USA stöd till den Saudiledda koalitionen som flygbombar i norra Jemen. Trots att det regelbundet kommer rapporter om att bröllop och begravningar bombas. Varför?
Läs mer om Jemen, Saudiledda och USA.
Gratis frukt på flyget kostade kvinna 4 200 kronor i böter
Kvinnan reste från Paris till USA med Delta Airlines då hon erbjöds ett gratis äpple – och tackade ja.Det skulle hon aldrig gjort.Vad som skulle varit ett gratis mellanmål blev en såväl dyr som påfrestande historia.
Läs mer om USA.
Sverige står i vägen för förbud mot autonoma vapen
De som kampanjar för ett förbud mot mördarrobotar är djupt besvikna på Sverige, som driver en liknande linje som USA, Ryssland och Israel - länder som leder utvecklingen av autonoma vapen.
Läs mer om Israel, Ryssland, Sverige och USA.
Rusal rusar på Hongkongbörsen
Högre statsräntor i USA med efterföljande dollarlyft glädjer flera av börserna i Asien.
Läs mer om Asien, Hongkongbörsen och USA.
Små rörelser på New York-börserna
USA-börserna utvecklades oregelbundet under måndagen och index låg kvar runt nollstrecket vid stängning.
Läs mer om New York-börserna.
Uppåt i Tokyo och Hongkong
Högre statsräntor i USA gläder börser i Asien. Nikkei-index i Tokyo har hittills i dag stigit med kring 0,7 procent, till nivåer som närmar sig de högsta på sju veckor. Även Topix har gått upp 0,7 procent.
Läs mer om Asien, Hongkong, Tokyo och USA.
Uppåt i Tokyo och Hongkong
Högre statsräntor i USA glädjer börser i Asien. Nikkei-index i Tokyo har hittills i dag stigit med kring 0,7 procent, till nivåer som närmar sig de högsta på sju veckor. Även Topix har gått upp 0,7 procent.
Läs mer om Asien, Hongkong, Tokyo och USA.
George HW Bush inlagd på sjukhus
Bara några dagar efter hustrun Barbaras död har USA:s expresident George H W Bush lagts in på sjukhus.
Läs mer om George H W Bush.
Här möts Macron och Trump i Vita huset
Frankrikes president Emmanuel Macron anlände till Washington för att träffa Donald Trump under måndagen.Under mötet väntas de båda makthavarna diskutera frågor som rör USA:s handel och kärnvapenavtalet med Iran, skriver Reuters.
NEW YORK: DÄMPADE KURSRÖRELSER EFTER RÄNTEUPPGÅNG, S&P 500 OFÖR
STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna utvecklades oregelbundet under måndagen och index låg kvar runt nollstrecket vid stängning. Börshumöret dämpades något av de senaste dagarnas stigande räntor. Halvledarbolag gick fortsatt svagt.
USA-börser: Stigande räntor sänkte humöret på börsen
USA-börserna utvecklades oregelbundet under måndagen och index låg kvar runt nollstrecket vid stängning. Börshumöret dämpades något av de senaste dagarnas stigande räntor. Halvledarbolag gick fortsatt svagt. Fokus i veckan ligger på ett flertal storbolag som kommer med sina kvartalsrapporter.
Dämpat på Wall Street inför rapportflod
USA-börserna rörde sig marginellt på måndagen i väntan på kommande delårsrapporter.
Läs mer om Wall Street.
Ulf Petersson: Aluminium ingen lätt metall att hantera för börsbolagen
Aluminiumpriset föll tillbaka med nästan 10 procent på måndagen sedan USA indikerat att lätta på sanktionerna mot den ryska aluminiumjätten Rusal. Veckorna före hade lättmetallen stigit med 25 procent. De snabba och kraftiga prisrörelserna kan stöka till det för industriföretagen.
Läs mer om Rusal och USA.
Studie: Väljares rädsla gynnade Trump
Det senaste valet i USA avgjordes inte av missnöjda arbetarklassväljare, utan av väljare som av rädsla för att tappa sin status i samhället gav sin röst till Donald Trump, enligt en ny studie. Rädsla för att USA är på väg att förlora sin tätposition i världen spelade också in.
Läs mer om Donald Trump, Trump och USA.
Skytten i Nashville gripen
29-åringen som misstänks för söndagens dödsskjutningar på en våffelrestaurang i Nashville, USA, har gripits, meddelar polisen via Twitter.
Läs mer om Nashville, Twitter och USA.
Trump ökar pressen på Mexiko under Naftaförhandlingarna
USA:s president Donald Trump ökar nu pressen på Mexiko under de pågående förhandlingarna om ett nytt frihandelsavtal. Stoppa människor från att ta sig via Mexiko till USA, skriver han i ett Twitterinlägg.
USA-börser: Oroligt runt nollan på Wall Street
USA-börserna inledde måndagen oregelbundet och samtliga index var i stort sett oförändrade efter knappt tre timmars handel. Börshumöret dämpades något av de senaste dagarnas stigande räntor. Fokus i veckan ligger på ett flertal storbolag som kommer med sina kvartalsrapporter, däribland Alphabet och Facebook.
Läs mer om Alphabet, Facebook och Wall Street.
700 Boeing-motorer ska granskas efter dödsolyckan
Amerikanska och europeiska tillsynsmyndigheter beordrar inspektioner av nästan 700 flygplansmotorer inom 20 dagar efter dödsolyckan i USA i tisdags.
Läs mer om Boeing-motorer och USA.
New York-börser: Stigande räntor dämpar börshumöret
USA-börserna öppnade avvaktande och samtliga index var i stort sett oförändrade efter en dryg timmes handel. Börshumöret dämpades något av högre räntor under de senaste dagarna. Fokus den här veckan ligger på ett flertal storbolag som kommer med sina kvartalsrapporter, däribland Alphabet och Facebook.
Läs mer om Alphabet och Facebook.