Usa

Expressens avslöjande väcker uppmärksamhet

I dag kan Expressen i ett världsexklusivt avslöjande berätta om de krigsbrott som begås av irakiska styrkor mot tillfångatagna IS-krigare.Avslöjandet har väckt stor uppmärksamhet i flera medier – och har fått utrikesminister Margot Wallström att reagera.– Det här avslöjandet är en världsnyhet som bekräftar att övergrepp sker av den USA-stödda irakiska armn, och att det sker systematiskt, säger SVT Nyheters programledare Martina Nord.

Omfattade cyberattack sprider sig över världen - Microsoftdatorer åter i riskzonen

Rederier, flygplatser och oljebolag. Företag i Europa och USA har drabbats av en ny omfattande utpressningsattack. Återigen ser det ut som det är sårbarheter i Microsofts Windows som varit måltavlan.
Läs mer om Europa, Microsoftdatorer och USA.
Poliser anklagas för lögn vid dödsskjutning
Tre poliser anklagas formellt i USA för att ha försökt dölja sanningen om dödsskjutningen av en svart tonåring i Chicago för tre år sedan.
Läs mer om Chicago och USA.
Father John Misty: I det ögonblick vi vill, kan vi förändra allt
Med den vackraste röst i sköna popsånger sjunger Father John Misty om det USA han kallar en absurd psychoworld. Men politisk, det vill han inte vara. Snarare antipolitisk.
Läs mer om Father John Misty och USA.

Nedåt på Wall Street

USA-börserna backade på tisdagen. Flera av de stora teknikjättarna hörde till besvikelserna.
Läs mer om Wall Street.
CNN: Omröstningen om nya sjukförsäkringen försenas
Enligt tevekanalen CNN kommer Senaten i USA inte att rösta om det republikanska förslaget till ny sjukförsäkring.
Läs mer om CNN, Senaten och USA.
Skottlossning på armbas i USA
En armpostering i Huntsville i delstaten Alabama har stängts sedan det kommit rapporter om att någon skjuter på platsen.
Läs mer om Alabama, Huntsville och USA.
CNN-reportrar slutar efter Rysslandsartikel
Fejkade nyheter! brukar USA:s president Donald Trump dundra så fort medierna rapporterar någonting, för honom, obekvämt. Nu anser han sig ha fått vatten på sin kvarn, efter att CNN dragit tillbaka en artikel om Rysslandskopplingar.
IMF sänker prognos för USA:s ekonomi
Amerikanska presidenten Donald Trumps fåordighet om hur han kommer att reformera USA:s ekonomi bidrar till att Internationella valutafonden (IMF) skriver ner tillväxtutsikterna i landet för 2017–2018.
Läs mer om Internationella.
Många döda i USA-ledd flygräd mot IS-fängelse
Tiotals människor har dödats i en flygräd mot ett IS-fängelse i Syrien, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.
Nytt plan ännu snabbare än Concorde
VIDEO | Europa-USA på tre timmar och 15 minuter. Det kan bli verklighet om några år. Ett amerikanskt företag bygger på ett nytt plan och en prototyp håller just nu på att färdigställas och kommer att testflygas i slutet på nästa år.
Läs mer om Concorde.
IS-fängelse bombat av USA – 57 döda
USA-ledda flygräder har gjorts mot ett IS-styrt fängelse i Syrien.57 personer har dödats, rapporterar AFP.42 av dem ska ha varit fångar, enligt AP.
Läs mer om IS-styrt, Syrien.57 och USA.
Förtroendetapp för Trump i världen – Sverige sticker ut
USA inte längre god kraft i världen. Över tre fjärdedelar av omvärlden har lite eller inget förtroende för Donald Trumps ledarskap och kärnpolitik, visar en ny studie. Förtroendetappet för presidenten är jämfört med Obama allra störst i Sverige.
Läs mer om Obama, Sverige och Trump.
Erik Ohlsson: Utspelet har skapat en hel del huvudbry i diplomatiska kretsar
USA har sett tecken på vad som kan vara förberedelser på en ny kemvapenattack från den syriska regeringen, uppger Vita huset. DN:s Mellanösternkorrespondent Erik Ohlsson svarar på frågor om uttalandet.
Läs mer om Vita.
Blandat på Asiens börser
Tokyobörsen gick upp på tisdagen i spåren av en fallande yen. Investerare höll andan inför USA:s centralbankschef Janet Yellens planerade tal i London senare under dagen gällande globala ekonomiska frågor.
Läs mer om London.
Mest uppåt på Asiens ledande börser
Tokyobörsen öppnade uppåt på tisdagsmorgonen då yenen föll, och investerare inväntade USA:s centralbankschef Janet Yellens planerade tal senare under dagen.
USA varnar för ny gasattack i Syrien
al-Assadregimen kan förbereda en ny giftgasattack i Syrien, det varnar nu USA för.Minst 72 personer, däribland flera barn, dog i attacken i norra Syrien i april.– Om al-Assad utför ytterligare ett massmord kommer han få betala dyrt, säger Sean Spicer, Vita husets pressekretare, enligt nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Sean Spicer, Syrien, USA och Vita.
Martin Gelin: Aborträtten hotad vid 81-årig domares pension
Nya spekulationer om att Högsta domstolens Anthony Kennedy överväger att gå i pension har väckt en landsomfattande debatt om att aborträtten kan hotas i USA. Om Kennedy, som suttit som domare i 30 år, skulle lämna sitt säte kan Donald Trump tillsätta en ny, betydligt mer konservativ domare.
Feministisk utrikespolitik krockade med verkligheten
När Sverige i januari klev in i FN:s säkerhetsråd för första gången på nästan 20 år var det i en redan orolig tid. Sedan dess har kriserna avlöst varandra under första halvåret, samtidigt som USA skapar osäkerhet och politiskt tomrum. – Sverige gör ett gott hantverk, anser Moderaternas Karin Enström.
Läs mer om USA.
USA: Syrien kan planera ny kemattack
USA har sett tecken på vad som kan vara förberedelser på en ny kemvapenattack från den syriska regeringen, uppger Vita huset.
Läs mer om Vita.