Usa

Ny FBI-chef kan dröja

En vecka efter det att USA:s president Donald Trump sade att han var nära att utse en ny FBI-chef har Vita huset beslutat att börja om sitt sökande, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Donald Trump och Vita.

Riksrätt mot Trump? Glöm det!

Att fantisera om att Donald Trump ställs inför riksrätt, eller avsätts, kan vara frestande för alla som vill få bort USA:s president från makten. Men så länge Trump inte tas med handen i syltburken kommer det att bli svårt. Att avsätta presidenten skapar dessutom nya problem.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Uppåt på Wall Street
USA-börserna steg något under ryckig handel på onsdagen. Den amerikanska centralbanken Fed signalerar att en räntehöjning rycker närmare.
Läs mer om Fed och Wall Street.
Efter terrordådet: Ariana Grande gör avbrott i Europaturnn
Efter måndagens terrordåd i Manchester har Ariana Grande ställt in en rad konserter som skulle följa efter framträdandet i Manchester arena. Enligt managern har popstjärnan, förtvivlad över vad som drabbade hennes fans, lämnat Europa och återvänt hem till sin familj i USA.

Efter terrordådet: Ariana Grande avbryter Europaturnn

Efter måndagens terrordåd i Manchester har Ariana Grande ställt in en rad konserter som skulle följa efter framträdandet i Manchester arena. Enligt managern har popstjärnan, förtvivlad över vad som drabbade hennes fans, lämnat Europa och återvänt hem till sin familj i USA.
Enormt polispådrag när Obama besöker Merkel
Inramat av ett enormt säkerhetspådrag besöker USA:s ex-president Barack Obama Berlin i dag, torsdag. Tillsammans med förbundskansler Angela Merkel ska han tala om demokrati och ansvar inför tiotusentals gäster vid Brandenburger Tor. Samtidigt besöker Donald Trump Bryssel.
Nato hoppas på garantier från Trump
Bryssel. Den belgiska huvudstaden, säte för såväl EU som Nato, hamnade i världspolitikens centrum, då USA:s president Donald Trump landade i Bryssel på sin långa rundresa i Mellanöstern och Europa. Vid torsdagens Natomöte förväntas Trump klargöra den amerikanska inställningen till den europeiska säkerheten.
Europeiska ledare nervösa inför mötet med Trump
När Donald Trump i morgon, torsdag, för första gången möter ledarna i den USA-ledda försvarsalliansen Nato vid ett toppmöte i Bryssel råder viss nervositet över om – och i så fall hur – den amerikanska presidenten kommer att bekräfta sin trohet till Natos kollektiva säkerhetsgarantier.
Läs mer om Bryssel, Nato och Trump.
Facebook börjar testa matbeställningsfunktion i USA
Det sociala nätverket introducerar ny funktion för att konkurrera med den växande mängden digitala hemkörningstjänster.
Läs mer om USA.
Barn dödade i flygräd utanför al-Raqqa
Minst 16 civila har dödats i en flygräd som genomförts av den USA-ledda alliansen i närheten av terrorrörelsen IS självutnämnda huvudstad al-Raqqa i Syrien.
Läs mer om Syrien.
Inget leende från påven när han träffade Trump
VIDEO | USA:s president Donald Trump sitter nu på morgonen i möte med påve Franciskus i Vatikanen. Det slutna mötet väntas enligt nyhetsbyrån vara i cirka 20 minuter.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Vatikanen.
Fox News galna konspirationsteorier har nått vägs ände
Man skulle kunna tro att debatten om fejknyheter skulle leda till en ökad försiktighet hos samtliga medier och debattörer på den politiska arenan i USA. Så har det inte blivit.
Läs mer om USA.
Fox News konspirationsteorier har nått vägs ände
Man skulle kunna tro att debatten om fejknyheter skulle leda till en ökad försiktighet hos samtliga medier och debattörer på den politiska arenan i USA. Så har det inte blivit.
Läs mer om USA.
Trump träffar påven
USA:s president Donald Trump sitter nu på morgonen i möte med påve Franciskus i Vatikanen.
Läs mer om Donald Trump och Vatikanen.
Live: Trump besöker Vatikanen
USA:s president Donald Trump besöker påven i Vatikanen. DN sänder live.
Läs mer om Donald Trump och Vatikanen.
Sanna: Språkchock i USA
Kåseri. En del säger att man ska ta seden dit man kommer. Men det är inte alltid så lätt.
Läs mer om USA.
Trump anlitar advokat i ryssutredning
USA:s president Donald Trump har anlitat en advokat som under flera år representerat honom när han var affärsman, Marc Kasowitz.
Läs mer om Donald Trump och Marc Kasowitz.
Uppåt på Wall Street
Kurserna steg på USA-börserna på tisdagen. Svaga ekonomiska rapporter vägdes delvis upp av att president Donald Trumps budgetplan, som presenterades, i stort motsvarade förväntningarna.
Läs mer om Wall Street.
Förre CIA-chefen: Ryssland blandade sig i USA-valet
Ryssland blandade sig helt fräckt in i det amerikanska presidentvalet 2016, bland annat genom att rekrytera amerikaner. Det uppger den tidigare CIA-chefen John Brennan till senatens underrättelseutskott på tisdagen.
Du kan göra vad du vill med honom
Jimmy Takter kommer från USA med en häst till årets elitloppshelg.Jimmy William ska göra det Pinkman gjorde i fjol – vinna Fyraåringseliten på söndagen.Vad kan egentligen gå fel när mamma Solveig, pappa Bo William, fru Christina och brodern Johnny alla är med på ett hörn?
23-årige Salman Abedi pekas ut som Manchester-terroristen
Brittiska myndigheter har identifierat den avlidne självmordsbombaren som 23-årige Salman Abedi. Informationen ska ha läckt från en anställd på en amerikansk polismyndighet, rapporterar USA Today.
USA-stjärnorna har landat – i Göteborg
Topphästarna flögs in från New York - ska till Solvalla och Elitloppshelgen: Resolve är utropstecknet
Han är definitivt en superstjärna i NHL
LOS ANGELES. Han är bara 22 år, men redan rankad som en superstjärna i NHL.Hockeyexperterna öste superlativer över Filip Forsberg efter Nashvilles 6-3-seger i natt, svensk tid, och säkrade finalplats i Stanley Cup.- Forsberg är definitivt en superstjärna i ligan efter den säsong han haft. Han är en av få spelare som kan bestämma pulsen i en match och själv både starta och avsluta ett anfall, sa förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick i sändningen av matchen hos NBC Sports i USA.
Läs mer om Filip Forsberg, NHL, Stanley Cup och USA.
Pia Sundhages EM- trupp är i princip redan klar
Konturerna av sommarens EM–trupp i fotboll blir allt mer tydliga. När förbundskaptenerna Pia Sundhage och Lilie Persson vid måndagens presenterade den trupp som ska möta USA och Skottland, 8 respektive 13 juni, konstaterar man att inte mindre än 17 av de uttagna spelarna nu har varit med i samtliga fyra landslagstrupper som förbundskaptenerna presenterat i år.
Saudiavtal gladde Wall Street
Kurserna steg på USA-börserna på måndagen, med teknik- och försvarsindustrin som draglok, efter beskedet om helgens vapenavtal mellan USA och Saudiarabien.
Läs mer om Saudiarabien, USA och Wall Street.