Usa

Fenomenet som ska ha stoppat krig

Hungriga vargar eller uppretade drakar – solförmörkelser har förklarats på olika sätt i folktron. Himlafenomenet har väckt skräck och fasa och tolkats som varsel om undergång. Men det har också lett till att fiender slutit fred. Vid 20-tiden på måndagen, svensk tid, inträffar en total solförmörkelse i delar av USA.
Läs mer om USA.

Se den underbara filmen när farfar, 97, får provåka Tesla

I början av 1900-talet hade elbilen sin första boom, och USA levererade bilar till Europa. Det tog, som vi vet, slut ganska snart när förbränningsmotorn tog över. Ungefär då föddes Zev Gitalis farfar. Han har nu nått den aktningsvärda åldern av 97 år. Och sonsonen Zev, som arbetar som fastighetsmäklare i Toronto, har skaffat elbil. En Tesla. Han berättar om bilen för sin farfar. Det blir många frågor om laddning, superladdare, batteripaket och autopilot – innan de bestämmer sig för en provtur för att räta ut frågetecknen. Det behövs väl inte sägas att farfar
Läs mer om Europa, Tesla, Toronto, USA och Zev.
Antonov tar över som rysk ambassadör i USA
Rysslands president Vladimir Putin har utsett Sergej Kisljaks efterträdare som ambassadör i USA. Han ersätts som väntat av vice utrikesminister Anatolij Antonov, meddelar Kreml.

Secret Service pengar slut efter Trumps resor

Secret Service, myndigheten som bland annat har i uppgift att skydda presidenten och dennes familj, har inte längre råd att betala de hundratals agenter som behövs för att skydda president Donald Trump och hans stora familj och hans många bostäder, enligt USA Today.
Läs mer om Donald Trump.
Följ solförmökelsen i USA
Läs mer om USA.
Svårare för ryssar skaffa visum till USA
USA gör det betydligt krångligare för ryssar att söka visum för inresa i USA. Skälet som anges av USA:s ambassad i Moskva är det ryska kravet nyligen på att antalet amerikanska diplomater och ambassadanställda i Ryssland minskas med 755 personer.
Läs mer om Moskva, Ryssland och USA.
Minnesord: Jörgen Askild
Jörgen Askild, Solna, har avlidit i en ålder av 82 år. Hans närmaste är brodern Jan med hustrun Kristina och deras barn Katrin, Johan och Jesper samt hans avlidna syster Anitas son Sascha med familj, bosatt i USA.
Läs mer om Jan, Jesper, Johan, Katrin, Kristina, Sascha, Solna och USA.
Nordkorea rasar mot USA:s militärövning
Spänningen på Koreahalvön ökar när USA och Sydkorea på måndagen inledde sin gemensamma militärövning.Som att slänga bränsle på en brasa, kommenterar Nordkorea.– De ska inte använda övningen som en ursäkt till provokation, säger Sydkoreas president Moon Jae-in, enligt New York Times.
Nordqvist: Hälsan är nummer ett från och med nu
Anna Nordqvist storspelade i Solheim Cup. Men nu handlar den närmaste framtiden bara om en sak: – Hälsan är nummer ett från och med nu, säger hon efter Europas 11,5–16,5-förlust mot USA.
Läs mer om Solheim Cup och USA.
Första rundan om Nafta avklarad
USA, Kanada och Mexiko avslutade på söndagen den första förhandlingsrundan om Nafta – av president Donald Trump en gång stämplat som det värsta handelsavtalet genom tiderna.
Läs mer om Donald Trump, Kanada, Mexiko och Nafta.
Europa spelade bra – men USA spelade ännu bättre
INBLICK GOLF. Solheim Cup är så mycket mer än en vanlig golftävling. Här är känslorna ofta på en högre nivå då matchspel handlar mycket om taktik, psykningar och nervositet. Lagmatchen mellan Europa och USA på Des Moines Golf & Country Club i Iowa bjöd på fantastisk golf i tre dagar med svenska stjärnan Anna Nordqvist i en av huvudrollerna. 30-åringen slutade obesegrad i fyra matcher, men det var USA som vann och behåller bucklan.
USA vinner Solheim Cup
USA har säkrat hemmasegern mot Europa i årets Solheim Cup i Des Moines. Amerikanskan Angel Yin och Karine Icher, Frankrike, delade den femte singelmatchen av tolv och USA har ointagliga 13,5–9,5 i totaltställningen. – Jag är stolt över tjejerna, säger USA:s kapten Julie Inkster till NBC.
Nordqvist tappade – Europa mot förlust
Europa fick ingen vidare start under den avslutande dagen av Solheim Cup. Europaettan Anna Nordqvist ledde med 5–1 efter nio hål mot USA:s Lexi Thompson. Men singelmatchen slutade i att Nordqvist tvingades rädda matchen för en delning på det avslutande 18:e hålet sedan Thompson vunnit fem hål från hål 10 till 16.
Mattis: Strategi klar för Afghanistan
President Donald Trump har nu fattat beslut om USA:s framtida strategi när det gäller Afghanistan, uppger försvarsminister Jim Mattis – som dock inte avslöjar några detaljer om strategin. Dem ska presidenten själv presentera senare, ännu oklart när.
Läs mer om Afghanistan.
Nordkorea: Övning kan utlösa kärnvapenkrig
Nordkorea varnar för att USA:s och Sydkoreas planerade militärövning kan driva den redan hyperspända situationen i regionen till ett kärnvapenkrig. Enligt försvarshögkvarteret Pentagon ska omkring 17 500 amerikanska soldater delta i övningen vid Koreahalvön på måndag.
Läs mer om Koreahalvön och Pentagon.
Michael Winiarski: Krisen inte över på den koreanska halvön
I förra veckan pågick ett hätskt ordkrig mellan USA och Nordkorea, men plötsligt började båda sidor tala om en diplomatisk lösning. Men det betyder inte att risken för ett krig och en nukleär katastrof är över.
Läs mer om Nordkorea och USA.
Nazi-ledaren Schoeps mål: Ta tillbaka USA till de vita
DETROIT/CHARLOTTESVILLE. Vit makt-rörelsen växer och president Trump anklagas för att hålla anhängarna om ryggen.Men vilka är de egentligen som samlades i Charlottesville förra helgen för att ta tillbaka USA?Expressen har träffat en av dem – nynazistledaren Jeff Schoep.– Våra nya medlemmar är medelklassen och säger att jag trodde aldrig att jag skulle gå med i en så radikal grupp, säger han.
Nordkorea varnar: Militärövningar leder till okontrollerat kärnvapenkrig
Nordkorea varnade på söndagen för att de militärövningar som USA och Sydkorea inom kort kommer att genomföra innebär ett hänsynslöst agerande som får till följd att nästa fas blir ett okontrollerat kärnvapenkrig.
Läs mer om Sydkorea och USA.
Skulpturer som väckt debatt i Stockholm
I amerikanska Charlotteville har nazister och nationalister demonstrerat för att behålla en staty av den tidigare generalen och slavägaren Robert Edward Lee. Men debatter om offentlig konst är inget som är unikt för USA, utan finns även här. DN har gått igenom flera Stockholmsbråk om konst i offentliga rummet under den senaste åren.
Grafik: Så uppstår en total solförmörkelse
Den 21 augusti 2017 är det total solförmörkelse i delar av USA.
Läs mer om USA.
Android O kan släppas på måndag
På måndag inträffar en total solförmörkelse som sveper över hela USA. Google utnyttjar tillfället för att visa upp nya Android O.
Läs mer om Android O och USA.
Irakisk offensiv mot IS-fäste
Under söndagen inledde irakiska säkerhetsstyrkor en offensiv mot IS-fästet Tal Afar, 80 kilometer väster om Mosul i norra Irak. I ett TV-sänt tal sa Iraks premiärminister Haider al-Abadi att offensiven är en del av den USA-stödda militära operation som har som mål att besegra IS. Al-Abadi sa vidare i talet att IS-soldaterna i Tal Afar nu har att välja mellan att ge upp eller att dö.
Total solförmörkelse i USA
USA förbereder sig på att beskåda den totala solförmörkelse som inträffar under måndagen den 21 augusti. Det är första gången på 99 år som en solförmörkelse kan ses över hela USA från västkusten till östkusten.
Läs mer om USA.
Solförmörkelsen i USA kan skymtas från Sverige
I morgon, måndag, förmörkas solen i USA. Men med en stor portion tur går det även att få en skymt av fenomenet i Sverige. Åtminstone i teorin.
Läs mer om Sverige och USA.