Usa

Lewis Hamilton vann – kan avgöra i Mexiko

Tampa. Lewis Hamilton blev inte världsmästare i formel 1 på söndagen. Men han tog sin fjärde raka seger, den fjärde raka också i USA och skjuter bara upp avgörandet minst en vecka. Sebastian Vettel kom tvåa före Kimi Räikkönen. Brittens seger bidrog också till att Mercedes tog hem sitt fjärde raka märkesmästerskap.
Läs mer om Kimi Räikkönen, Mexiko och USA.

Marcus Ericssons bästa race – körde ihop med Magnussen

Det skulle handla om VM-fighten mellan Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.Men vi ska för alltid minnas USA:s Grand Prix 2017 för Max Verstappens enastående körning.Att domarna dömde bort Verstappens omkörning på Räikkönen glömmer vi gärna.
Lewis Hamilton tog 62:a segern – Vettel tvåa
Lewis Hamilton stärkte sitt grepp om VM-titeln i formel 1 när han vann VM-deltävlingen i Austin, USA. E

Vardag i USA: Nyfödda barn får morfin för att tända av

Bebisar med abstinens ges morfin i veckor för att dämpa symptomen så att de ska klara av att äta, sova och växa. Nyfödda barn som tänder av från sin mammas drogmissbruk har blivit vardag i West Virginia.
Läs mer om USA och West Virginia.
Syriens största oljefält återtaget från IS
Den kurdiskledda rebellalliansen SDF har återtagit Syriens största oljefält al-Omar från terrorrörelsen IS, rapporterar nyhetsbyrån AP. Uppgifterna kommer från den USA-ledda koalition som samarbetar med rebellalliansen.
Läs mer om SDF.
Försvarschef bjöds till USA – nekades inresa
Indonesien kräver USA på svar om varför landets försvarschef hindrades att resa in i landet, trots att han hade bjudits in av USA:s högste militärchef Joseph Dunford.
Läs mer om Joseph Dunford och USA.
Delad tredjeplats för Sagström
Madelene Sagström slutade på en delad tredjeplats i USA-tourtävlingen i Taiwan, det bästa resultatet så här långt under hennes debutsäsong på touren.
Läs mer om Sagström och Taiwan.
Trumps personalproblem förändrar USA – och världen
Bortprioriteringen av diplomati och miljöfrågor får konsekvenser långt bortom Trumps presidentskap, varnar statligt anställda. För SvD vittnar de om hur USA:s federala myndigheter nu förändras i grunden.
Läs mer om USA.
Nya Zeeland vill omförhandla TPP
Nya Zeelands nya socialdemokratiska ledare spär på osäkerheten kring frihandelsavtalet TPP, som USA hoppade av efter presidentskiftet i vintras.
Läs mer om TPP och USA.
27 experter: Trumps psyke en fara för USA
I ljuset av interna partibråk och en uppmärksammad bok där 27 experter på mental hälsa slår fast att Donald Trumps psyke utgör en fara för USA luftas frågor om hur – formellt – en president kan avsättas. Men Trumps kärnväljare är lojala och står bakom ledaren.
Läs mer om USA.
Björnstad och Ekholm väntar barn: Magiskt
Ida Björnstad lämnade TV4 och Sverige för ett liv tillsammans med pojkvännen Mattias Ekholm i USA.Nu väntar ytterligare en stor förändring i tv-profilens liv.Hon och Ekholm väntar barn.–Det är jättemycket glädje och tacksamhet att ha en liten bebis ihop, säger Björnstad.
Läs mer om Björnstad, Ekholm, Sverige och TV4.
22 år efter attentatet inspirerar Oklahomabombaren fortfarande högerextremister
Drygt 20 år efter att Timothy McVeigh dödade 168 personer i ett av USA:s blodigaste terrordåd hyllas han fortfarande i nazistiska miljöer – både i USA och i Sverige. Och boken Turner Diaries, som inspirerade McVeigh, tros ha inspirerat även svenska högerextremister till bombdåd. – Vi lever i en tid när ensamagerande har ökat sin närvaro.
Oklahomabombaren dödade 168 personer i ett av USA:s blodigaste terrordåd
168 personer dog när Timothy McVeigh, inspirerad av en högerextrem författares dystopiska roman, detonerade en skåpbil fylld med sprängmedel utanför en federal byggnad i Oklahoma City den 19 april 1995. 22 år senare inspirerar McVeigh andra högerextremister och i dag ökar antalet miliser i USA som i likhet med honom ser staten som den största fienden.
Bannon: George W Bush var inkompetent
Steve Bannon, före detta rådgivare åt Donald Trump, anklagar expresident George W Bush för att ha varit inkompetent som USA:s president. Uttalandet skedde på ett republikanskt partimöte i Kalifornien, och är ett svar på kritik från Bush.
USA går i bräschen i kampen om bättre villkor för damidrottare
Är den danska spelarstrejken början till en global trend inom damidrotten? Där damidrottare kräver bättre villkor, där grundfrågan handlar om att damer och herrar ska få samma rättigheter och ersättningar. – Det hade redan börjat, säger Caroline Jönsson, ordförande i internationella spelarfacket FIFPro Womens Football Committee.
Läs mer om Caroline Jönsson.
Rosenqvist kör om ny titel vilket öppnat för Nya Zeelands-debut i USA:s GP
Tampa. Felix Rosenqvist kör om segern i japanska Super Formula i helgen. Det fick fransmannen Pierre Gasly att tillfälligt hoppa av sin formel 1-karriär och öppna för en Le Mans-vinnare från Nya Zeeland i USA:s GP.
Donald Trump startar upprop mot knäande
NFL vägrar att straffa spelare som knäar under nationalsången före matcherna i amerikansk fotboll.USA:s president Donald Trump försöker därför att sätta press på ligan genom att starta ett upprop.
Läs mer om Donald Trump.
84 barn räddade – såldes som sexslavar
Amerikanska myndigheter har räddat 84 barn – det yngsta endast tre månader gammalt – och arresterat 120 personer i en räd över hela USA mot sex trafficking.FBI uppger att många av de som arresterats sålde barn på nätet som sexslavar, skriver The Telegraph.
Läs mer om The Telegraph och USA.
New York-börser stiger efter skatteframsteg
USA-börserna stiger på fredagen, bland annat med stöd av att senaten på torsdagen godkände en budgetresolution för 2018 som kan bana vägen för Donald Trumps skattereformer.
Trump startar upprop mot knäande
NFL vägrar att straffa spelare som knäar under nationalsången före matcherna i amerikansk fotboll. USA:s president Donald Trump försöker därför att sätta press på ligan genom att starta ett upprop.
Läs mer om Donald Trump.
Xspray får godkänt patent i USA
Specialistläkemedelsbolaget Xspray Pharma har fått godkännande för ett sökt patent i USA. Det är Xsprays första produktpatent som godkänns på huvudmarknaden i landet.
Läs mer om USA.
Positiv öppning väntas på Wall Street
Veckans sista handelsdag ser ut att börja med stigande index, enligt USA-terminerna före öppning.
Läs mer om Wall Street.
USA förbereder sig på nordkoreansk kärnvapenattack
Vita huset är berett på att Nordkorea avfyrar kärnvapen mot amerikanska mål, enligt Mike Pompeo, chef för USA:s hemliga underrättelsetjänst CIA. Det handlar nu om att komma på hur man stoppar sista steget, säger han.
Läs mer om CIA, Mike Pompeo och Nordkorea.