Usain

Bolt ska provträna med Dortmund

Usain Bolt menar allvar med att satsa på fotboll efter löparkarriären. I höst planerar han att träna med Dortmund. – Jag tror att jag kan ta mig in i Jamaicas landslag enkelt. Jag skulle inte säga att de är särskilt bra just nu, säger han.
Läs mer om Dortmund.

Ska provspela för storklubb i fotboll

Det är ingen hemlighet att Usain Bolts hjärta klappar starkt för sporten fotboll.Men enligt Bolt är hans intresse mer än ett vanligt supporterskap.Friidrottskungen menar att han inom två veckor kommer att provträna med storlaget Dortmund.
Läs mer om Bolt och Dortmund.
Hanna Falks val: Bolt eller Farah?
VILLARD DE LANS. Frågan som landslagsåkaren Hanna Falk ställer till sig där hon sitter själv låter möjligen en smula märklig.– Ska man vara Usain Bolt eller Mo Farah?Men hittar sprintfenomenet det rätta svaret kan belöningen bli spektakulär i vinter.Eller vad sägs om ett möjligen oslagbart världsrekord?
Trumps Bolt-utspel får kritik: Fulspel
Donald Trump har gått i klinch med många kända amerikanska idrottare den sista tiden.Nu har han dragit in sprinterkungen Usain Bolt i konflikten – och fått en giftig pik tillbaka.
Läs mer om Usain Bolt.

VM-löpare allvarligt skadad i trafikolycka

Usain Bolts stafettkamrat från VM i London, Michael Campell, har skadats svårt i en trafikolycka på Jamaica. Vid den våldsamma kraschen omkom den lovande trestegshopparen Jordan Scott.
Bolts stafettkamrat skadad i dödsolycka
Jamaicansk friidrott är i sorg.Usain Bolts stafettkamrat från London-VM Michael Campbell har skadats svårt och talangen Jordan Scott har avlidit i en trafikolycka, rapporterar Jamaica-Gleaner.
David Lagercrantz: Vill bli ihågkommen som min generations Usain Bolt
I den femte boken i Millennium-serien har David Lagercrantz skapat en spänningsberättelse om hedersproblematik och statliga övergrepp. Men själv knarkar han kärlekskomedier med lyckliga slut.
Bolts galna festnota under VM avslöjad
The Sun kunde i förra veckan visa hur Usain Bolt festade vilt - mitt under pågående VM i London.Nu har Daily Mirror kommit över jamaicanens nota för en av festkvällarna.Den landade på 75 000 kronor.
Blöta festkvällen innan VM-fiaskot
Usain Bolts mediokra VM-insats kan ha fått sin förklaring.Enligt The Sun festade jamaicanen vilt mitt under mästerskapet – och fångades på bild.
Läs mer om VM-fiaskot.
Bolts ilska efter sitt sista farväl
LONDON. Usain Bolt tackade för sig med ett ärevarv inför fullsatta läktare i London.Som ett startskott för sitt nya liv så röt han i från mot dopingen inom friidrotten.– Om du fuskar borde du stängas av på livstid, säger han.
Läs mer om London.Som.
Bolt: Tror att jag nästan grät
Usain Bolts sista mästerskap blev inte alls vad han hade hoppats. Men sprintkungen fick ett sista känslosamt avslut tillsammans med Londonpubliken. – Jag tror att jag nästan grät, det var nära, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Londonpubliken.
Här tar Usain Bolt farväl av sina fans
LONDON. Usain Bolt avslutade sitt sista lopp någonsin med att kollapsa på banan.Men på söndagskvällen var han tillbaka för ett sista ärevarv.– Det kommer att bli känslosamt, säger han.
Läs mer om Usain Bolt.
Bolts ord i natt efter kollapsen
LONDON. Usain Bolts otroliga karriär slutade med han drabbades av kramp och kollapsade på banan under stafetten.Efteråt flydde Bolt från arenan utan att prata med någon.Men nu bryter han tystnaden på Snapchat.– Jag gjorde allt jag kunde, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Snapchat.
Usain Bolt fick kramp i sista loppet
London. Det var inte det slut världen ville se. I sitt absolut sista lopp fick Usain Bolt kramp och föll grimaserande till marken. För publiken var det dubbla känslor när de samtidigt som Bolt föll, såg Storbritannien vinna guldet på den korta stafetten, före USA. – Det skulle bli hans stora avskedsshow men blev något helt annat, säger Jamaicas lagläkare Kevin Jones till DN.
Läs mer om Bolt, Storbritannien, USA och Usain Bolt.
Här flyr Usain Bolt – efter jättefiaskot
LONDON. Usain Bolt föll ihop i smärtor under karriärens sista lopp.Sen försvann han direkt.Bolt stormade ut från arenan och hoppade på en buss – utan att lämna några kommentarer alls.– Jag tror att han gör en comeback, säger rivalen Justin Gatlin.
Läs mer om Justin Gatlin och Usain Bolt.
Sorgen: Fruktansvärt – det är en katastrof
En enastående karriär är över.Och den slutade på värsta tänkbara sätt.Usain Bolts lagkamrater är förtvivlade efter att tidernas främste löpare fallit ihop skadad under VM-finalen på 4x100 meter.– Det är en katastrof, det är fruktansvärt, säger Julian Forte till TV4.
Läs mer om Julian Forte, TV4 och VM-finalen.
Bolts VM-mardröm: Skrek ut sin smärta
Usain Bolts sista show på den stora scenen.Lagkapp. Fyra gånger 100 meter och Bolt var fjärde man för Jamaica.Då hände det som inte fick hända.Usain Bolt hann bara drygt 40 meter innan han började halta, och till slut föll ihop.– Det är ganska säkert en muskelbristning han har råkat ut för, säger A Lennart Julin i TV4.
Läs mer om A Lennart Julin, Bolt, Jamaica.Då och TV4.
Usain Bolt skadad i sista loppet
Nu lägger Usain Bolt löparskorna på hyllan – och han avslutade på sämsta möjliga vis. På sistasträckan hade han chansen att gå för guld, men trampade snett och fick stanna och bröt loppet.
Läs mer om Usain Bolt.
Succ för Usain Bolt i sista loppet
Nu lägger Usain Bolt löparskorna på hyllan – och han avslutade på bästa möjliga sätt med att springa in segern till Jamaica på 4x100 meter i stafetten i friidrotts-VM. Segertiden blev
Läs mer om Jamaica och Usain Bolt.
Just nu: Följ Mo Farahs jakt på en gulddubbel
Vi är inne på näst sista dagen av friidrotts-VM. Hemmahoppet Mo Farah ska försöka ta guld på 5 000 meter och usain Bolt gör sin sista start i ett mästerskap i herrarnas korta stafett. Följ tävlingarna direkt här.
Läs mer om Bolt.
Jamaica till final i Bolts sista tävling
Usain Bolt närmar sig slutet av karriären.Nu har han bäddat för att sluta på topp – efter att ha tagit sitt lag till final i 4x100 meter i friidrotts-VM i London.Usain Bolt sprang Jamaica fjärde och sista sträcka och landslaget vann på tiden 37,95.
Läs mer om Jamaica och London.Usain.
Kaotiska scenerna: Upprörd stämning
Kaotiska scener inför Usain Bolts sista dag.Brandlarmet utlöstes vid ingången till friidrottsarenan och flera aktiva idrottare stoppades från att gå in.– Det var en väldigt upprörd stämning här, säger Tommy Åström i Eurosport.
Läs mer om Eurosport och Tommy Åström.
Sista showen för Bolt
Mo Farah och Usain Bolt tar farväl av löparbanorna på VM:s näst sista dag. Svenskarna då? De har tävlat klart på Londons Olympiastadion.
Läs mer om Bolt och Usain Bolt.
Det är dags för det stora avskedet
London. På lördagskvällen tar det definitivt slut. Känslorna kommer att flöda när två av fri-idrottens giganter tar adjö inför 60 000 åskådare och miljoner tv-tittare världen över. Usain Bolt slutar helt och Mo Farah ska bara springa landsvägslopp. Oj, vad världen kommer att sakna dem.
Läs mer om Mo Farah.
Bolt bekräftar: Springer stafettkvalet
Usain Bolt är med från start i Jamaicas jakt på sitt sjunde raka internationella guld på herrarnas korta stafett, 4x100 meter, vid VM i London. Friidrottslegendaren bekräftar att han finns med redan i kvalet och inte bara i en förväntad final.
Läs mer om London.