Usain

Hyllningen – Sörenstam större än Bolt och Messi

ESPN har rankat 2000-talets största legendarer.På listan återfinns svenskan Annika Sörenstam - som rankas högre än Michael Schumacher, Tom Brady, Usain Bolt och Leo Messi.– Jag är överlycklig, säger hon till LPGA:s hemsida.

Rasar mot Bolt: Har lurat alla

Usain Bolt kommer till Old Trafford för att spela fotboll.Men sanningen bakom kuppen har gjort sprinterkungens fans vansinniga.
Läs mer om Bolt och Old Trafford.
Usain Bolt: Se till att du är redo Robbie Williams
Usain Bolt ska spela en välgörenhetsmatch i fotboll. På Old Trafford. Mot Robbie Williams. Avslöjade den tidigare sprintern på tisdagen.

Motkravet på Bolt – efter OS-guldet

Johannes Hösflot Kläbo är världens snabbaste skidåkare.Norrmannen tog OS-guld i överlägsen stil under tisdagen – men Kläbo blickar redan mot nya utmaningar.Nu vill han utmana Usain Bolt på 100 meter i Central Park, New York.
Bolt provtränade för Hamrn
Sprintlegendaren Usain Bolt har provtränat med den sydafrikanska fotbollsklubben Mamelodi Sundows, skriver TV4:s Fotbollskanalen.
Läs mer om Hamrn.
Förklaringen: Därför dök Usain Bolt upp
Usain Bolt drömmer om en fotbollskarriär i Manchester United.Nu har friidrottsikonen tränat med Erik Hamrns sydafrikanska klubb Mamelodi Sundowns.– Det var extremt mycket media här, givetvis, säger Hamrn till Fotbollskanalen.
Bolts besked: Ska träna med storlaget
I mars ska Usain Bolt provträna för Borussia Dortmund.Men den förre friidrottsstjärnan siktar högre än så.För Daily Express berättar Bolt att han vill spela för Manchester United –och att han har kontakt med både Alex Ferguson och Paul Pogba.–Jag tror att jag har en chans, säger Bolt.
Sportens julnötter 2017
Det är dags att samla familjen för att lösa DN-sportens julnötter, en tradition som startade redan 1947. Vad minns du från året som gått? Har du koll på finländska skidåkare, F1-stall, bandybollar och Usain Bolts framtid som fotbollsspelare? I så fall har du chansen att nå Stefan Holm-nivå i sportkunskap.
Läs mer om F1-stall och Stefan Holm-nivå.
Bolt ska provträna med Dortmund
Usain Bolt menar allvar med att satsa på fotboll efter löparkarriären. I höst planerar han att träna med Dortmund. – Jag tror att jag kan ta mig in i Jamaicas landslag enkelt. Jag skulle inte säga att de är särskilt bra just nu, säger han.
Läs mer om Dortmund.
Ska provspela för storklubb i fotboll
Det är ingen hemlighet att Usain Bolts hjärta klappar starkt för sporten fotboll.Men enligt Bolt är hans intresse mer än ett vanligt supporterskap.Friidrottskungen menar att han inom två veckor kommer att provträna med storlaget Dortmund.
Läs mer om Bolt och Dortmund.
Hanna Falks val: Bolt eller Farah?
VILLARD DE LANS. Frågan som landslagsåkaren Hanna Falk ställer till sig där hon sitter själv låter möjligen en smula märklig.– Ska man vara Usain Bolt eller Mo Farah?Men hittar sprintfenomenet det rätta svaret kan belöningen bli spektakulär i vinter.Eller vad sägs om ett möjligen oslagbart världsrekord?
Trumps Bolt-utspel får kritik: Fulspel
Donald Trump har gått i klinch med många kända amerikanska idrottare den sista tiden.Nu har han dragit in sprinterkungen Usain Bolt i konflikten – och fått en giftig pik tillbaka.
Läs mer om Usain Bolt.
VM-löpare allvarligt skadad i trafikolycka
Usain Bolts stafettkamrat från VM i London, Michael Campell, har skadats svårt i en trafikolycka på Jamaica. Vid den våldsamma kraschen omkom den lovande trestegshopparen Jordan Scott.
Bolts stafettkamrat skadad i dödsolycka
Jamaicansk friidrott är i sorg.Usain Bolts stafettkamrat från London-VM Michael Campbell har skadats svårt och talangen Jordan Scott har avlidit i en trafikolycka, rapporterar Jamaica-Gleaner.
David Lagercrantz: Vill bli ihågkommen som min generations Usain Bolt
I den femte boken i Millennium-serien har David Lagercrantz skapat en spänningsberättelse om hedersproblematik och statliga övergrepp. Men själv knarkar han kärlekskomedier med lyckliga slut.
Bolts galna festnota under VM avslöjad
The Sun kunde i förra veckan visa hur Usain Bolt festade vilt - mitt under pågående VM i London.Nu har Daily Mirror kommit över jamaicanens nota för en av festkvällarna.Den landade på 75 000 kronor.
Blöta festkvällen innan VM-fiaskot
Usain Bolts mediokra VM-insats kan ha fått sin förklaring.Enligt The Sun festade jamaicanen vilt mitt under mästerskapet – och fångades på bild.
Läs mer om VM-fiaskot.
Bolts ilska efter sitt sista farväl
LONDON. Usain Bolt tackade för sig med ett ärevarv inför fullsatta läktare i London.Som ett startskott för sitt nya liv så röt han i från mot dopingen inom friidrotten.– Om du fuskar borde du stängas av på livstid, säger han.
Läs mer om London.Som.
Bolt: Tror att jag nästan grät
Usain Bolts sista mästerskap blev inte alls vad han hade hoppats. Men sprintkungen fick ett sista känslosamt avslut tillsammans med Londonpubliken. – Jag tror att jag nästan grät, det var nära, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Londonpubliken.
Här tar Usain Bolt farväl av sina fans
LONDON. Usain Bolt avslutade sitt sista lopp någonsin med att kollapsa på banan.Men på söndagskvällen var han tillbaka för ett sista ärevarv.– Det kommer att bli känslosamt, säger han.
Läs mer om Usain Bolt.
Bolts ord i natt efter kollapsen
LONDON. Usain Bolts otroliga karriär slutade med han drabbades av kramp och kollapsade på banan under stafetten.Efteråt flydde Bolt från arenan utan att prata med någon.Men nu bryter han tystnaden på Snapchat.– Jag gjorde allt jag kunde, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Snapchat.
Usain Bolt fick kramp i sista loppet
London. Det var inte det slut världen ville se. I sitt absolut sista lopp fick Usain Bolt kramp och föll grimaserande till marken. För publiken var det dubbla känslor när de samtidigt som Bolt föll, såg Storbritannien vinna guldet på den korta stafetten, före USA. – Det skulle bli hans stora avskedsshow men blev något helt annat, säger Jamaicas lagläkare Kevin Jones till DN.
Läs mer om Bolt, Storbritannien, USA och Usain Bolt.
Här flyr Usain Bolt – efter jättefiaskot
LONDON. Usain Bolt föll ihop i smärtor under karriärens sista lopp.Sen försvann han direkt.Bolt stormade ut från arenan och hoppade på en buss – utan att lämna några kommentarer alls.– Jag tror att han gör en comeback, säger rivalen Justin Gatlin.
Läs mer om Justin Gatlin och Usain Bolt.