Usain

Blöta festkvällen innan VM-fiaskot

Usain Bolts mediokra VM-insats kan ha fått sin förklaring.Enligt The Sun festade jamaicanen vilt mitt under mästerskapet – och fångades på bild.
Läs mer om VM-fiaskot.

Bolts ilska efter sitt sista farväl

LONDON. Usain Bolt tackade för sig med ett ärevarv inför fullsatta läktare i London.Som ett startskott för sitt nya liv så röt han i från mot dopingen inom friidrotten.– Om du fuskar borde du stängas av på livstid, säger han.
Läs mer om London.Som.
Bolt: Tror att jag nästan grät
Usain Bolts sista mästerskap blev inte alls vad han hade hoppats. Men sprintkungen fick ett sista känslosamt avslut tillsammans med Londonpubliken. – Jag tror att jag nästan grät, det var nära, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Londonpubliken.
Här tar Usain Bolt farväl av sina fans
LONDON. Usain Bolt avslutade sitt sista lopp någonsin med att kollapsa på banan.Men på söndagskvällen var han tillbaka för ett sista ärevarv.– Det kommer att bli känslosamt, säger han.
Läs mer om Usain Bolt.

Bolts ord i natt efter kollapsen

LONDON. Usain Bolts otroliga karriär slutade med han drabbades av kramp och kollapsade på banan under stafetten.Efteråt flydde Bolt från arenan utan att prata med någon.Men nu bryter han tystnaden på Snapchat.– Jag gjorde allt jag kunde, säger Bolt.
Läs mer om Bolt och Snapchat.
Usain Bolt fick kramp i sista loppet
London. Det var inte det slut världen ville se. I sitt absolut sista lopp fick Usain Bolt kramp och föll grimaserande till marken. För publiken var det dubbla känslor när de samtidigt som Bolt föll, såg Storbritannien vinna guldet på den korta stafetten, före USA. – Det skulle bli hans stora avskedsshow men blev något helt annat, säger Jamaicas lagläkare Kevin Jones till DN.
Läs mer om Bolt, Storbritannien, USA och Usain Bolt.
Här flyr Usain Bolt – efter jättefiaskot
LONDON. Usain Bolt föll ihop i smärtor under karriärens sista lopp.Sen försvann han direkt.Bolt stormade ut från arenan och hoppade på en buss – utan att lämna några kommentarer alls.– Jag tror att han gör en comeback, säger rivalen Justin Gatlin.
Läs mer om Justin Gatlin och Usain Bolt.
Sorgen: Fruktansvärt – det är en katastrof
En enastående karriär är över.Och den slutade på värsta tänkbara sätt.Usain Bolts lagkamrater är förtvivlade efter att tidernas främste löpare fallit ihop skadad under VM-finalen på 4x100 meter.– Det är en katastrof, det är fruktansvärt, säger Julian Forte till TV4.
Läs mer om Julian Forte, TV4 och VM-finalen.
Bolts VM-mardröm: Skrek ut sin smärta
Usain Bolts sista show på den stora scenen.Lagkapp. Fyra gånger 100 meter och Bolt var fjärde man för Jamaica.Då hände det som inte fick hända.Usain Bolt hann bara drygt 40 meter innan han började halta, och till slut föll ihop.– Det är ganska säkert en muskelbristning han har råkat ut för, säger A Lennart Julin i TV4.
Läs mer om A Lennart Julin, Bolt, Jamaica.Då och TV4.
Usain Bolt skadad i sista loppet
Nu lägger Usain Bolt löparskorna på hyllan – och han avslutade på sämsta möjliga vis. På sistasträckan hade han chansen att gå för guld, men trampade snett och fick stanna och bröt loppet.
Läs mer om Usain Bolt.
Succ för Usain Bolt i sista loppet
Nu lägger Usain Bolt löparskorna på hyllan – och han avslutade på bästa möjliga sätt med att springa in segern till Jamaica på 4x100 meter i stafetten i friidrotts-VM. Segertiden blev
Läs mer om Jamaica och Usain Bolt.
Just nu: Följ Mo Farahs jakt på en gulddubbel
Vi är inne på näst sista dagen av friidrotts-VM. Hemmahoppet Mo Farah ska försöka ta guld på 5 000 meter och usain Bolt gör sin sista start i ett mästerskap i herrarnas korta stafett. Följ tävlingarna direkt här.
Läs mer om Bolt.
Jamaica till final i Bolts sista tävling
Usain Bolt närmar sig slutet av karriären.Nu har han bäddat för att sluta på topp – efter att ha tagit sitt lag till final i 4x100 meter i friidrotts-VM i London.Usain Bolt sprang Jamaica fjärde och sista sträcka och landslaget vann på tiden 37,95.
Läs mer om Jamaica och London.Usain.
Kaotiska scenerna: Upprörd stämning
Kaotiska scener inför Usain Bolts sista dag.Brandlarmet utlöstes vid ingången till friidrottsarenan och flera aktiva idrottare stoppades från att gå in.– Det var en väldigt upprörd stämning här, säger Tommy Åström i Eurosport.
Läs mer om Eurosport och Tommy Åström.
Sista showen för Bolt
Mo Farah och Usain Bolt tar farväl av löparbanorna på VM:s näst sista dag. Svenskarna då? De har tävlat klart på Londons Olympiastadion.
Läs mer om Bolt och Usain Bolt.
Det är dags för det stora avskedet
London. På lördagskvällen tar det definitivt slut. Känslorna kommer att flöda när två av fri-idrottens giganter tar adjö inför 60 000 åskådare och miljoner tv-tittare världen över. Usain Bolt slutar helt och Mo Farah ska bara springa landsvägslopp. Oj, vad världen kommer att sakna dem.
Läs mer om Mo Farah.
Bolt bekräftar: Springer stafettkvalet
Usain Bolt är med från start i Jamaicas jakt på sitt sjunde raka internationella guld på herrarnas korta stafett, 4x100 meter, vid VM i London. Friidrottslegendaren bekräftar att han finns med redan i kvalet och inte bara i en förväntad final.
Läs mer om London.
Bekräftat: Bolt gör comeback i VM
Usain Bolt är med från start i Jamaicas jakt på sitt sjunde raka internationella guld på herrarnas korta stafett, 4x100 meter, vid VM i London.Friidrottslegendaren bekräftar att han finns med redan i kvalet och inte bara i en förväntad final.
Stjärnorna överraskade – av den nakna kuppen
LONDON. Bara några få minuter innan Usain Bolts sista 100 meterslopp så tog en streakare sig in på löparbanan.Något som blivit en snackis i sociala medier - och bland VM-utövarna.– När jag såg det tänkte jag bara: vad händer?, säger sjukamperskan Grit Sadeiko.
Läs mer om Grit Sadeiko och VM-utövarna.
Oväntade försvaret efter dopingilskan
Skandalomsusade sprintern Justin Gatlin chockade en hel värld när han knep 100 meters-guldet i Usain Bolts avskedsföreställning - och buades ut av Londonpubliken efteråt.Nu får Gatlin oväntat stöd - av Therese Johaugs advokat Mike Morgan.
Tittarsucc under VM: Fantastiskt
Det råder stort intresse bland tv-tittarna för friidrotts-VM i London.Såväl Daniel Ståhls guldjakt i diskus som Usain Bolts 100 meters-final följdes av miljonpublik.– Väldigt roligt. Det är fantastiska siffror, säger TV4:s sportchef Erik Westberg.
Läs mer om Erik Westberg och London.Såväl.
Bowie 100-metersvinnare – med en hundradel
Jamaica är detroniserat som världens snabbaste land. Först förlorade Usain Bolt och damernas 100-metersfinal slutade med en seger för USA:s Tori Bowie som vann på 10,85, en hundradel före Marie-Jose Ta Lou från Elfenbenskusten. Storfavoriten Elaine Thompson från Jamaica blev bara femma.
Johan Esk: Respektlöst, sa Bolt – jag tappade respekt för honom
LONDON. Frågan var enkel, den handlade om dåliga tider och dopning. Respektlöst, tyckte Usain Bolt. Och jag tappade en del av min respekt för den störste.
Läs mer om Bolt och Usain Bolt.
Arrangörens drag – för att skydda Justin Gatlin
Alla förväntade sig att Usain Bolt skulle vinna guld i sitt sista 100 meterslopp någonsin.Men i stället var amerikanen Justin Gatlin starkast och segrade till ljudet av burop från läktarna i London.Nu väljer arrangören att flytta medaljceremonin från bästa möjliga tid under kvällen - till innan tävlingarna drar i gång.De vill inte se en hela arena bua ut Gatlin och den amerikanska nationalsången, skriver Irish Times.
Pekas ut som nye Bolt: Jag är väldigt inåtvänd
London. Han pekas ut som den näste Usain Bolt. Men den gudfruktige och tyste sydafrikanen Wayde van Niekerk värjer sig för jämförelsen. – Jag tror jag är väldigt inåtvänd, säger 25-åringen om sig själv. I London ska han göra vad bara Michael Johnsson klarat tidigare: vinna 200 och 400 meter.