Ute

Du kan slippa böter om skylten är översnöad

Om det är snöigt ute kan du slippa fortkörningsböter, men bara på vissa platser.– Det beror på omständigheterna. I ett tättbebyggt område vet nästan alla det är 50 som är högsta tillåtna hastighet, då kan man inte skylla på snöiga skyltar, säger trafikpolisen Sture Strand till P4 Norrbotten.
Läs mer om Sture Strand.

Varningen: Nationella isdygn, snökanon och kyleffekt - allt slår till på en gång

Kylan har kopplat greppet runt Sverige.I veckan väntas riktigt bistra förhållanden. Ska man vistas ute gäller att tänka på kyleffekten.–Tio minus och frisk till hård vind kommer att kännas som minus tjugo. Det blir svinkallt! säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Lasse Rydqvist, Storm och Sverige.I.
Guide: En djungel av dieter
Hört talas om IFD, LCHF och paleo? Eller kanske GI, medelhavskost och ISO? Det finns en djungel av dieter där ute. Huruvida de fungerar är oklart - men vad går dieterna egentligen ut på? Här är några av de senaste årens mattrender.
Läs mer om IFD och ISO.
Guide: En djungel av dieter
Hört talas om IFD, LCHF och paleo? Eller kanske GI, medelhavskost och ISO? Det finns en djungel av dieter där ute. Huruvida de fungerar är oklart – men vad går dieterna egentligen ut på? Här är några av de senaste årens mattrender.
Läs mer om IFD och ISO.

Lisa Magnusson: Problemet är inte att det saknas intelligent liv i rymden

Vi borde ha hittat tecken på liv ute i rymden. Men det har vi inte. Var är alla? Varför hör de inte av sig? Innerst inne anar vi nog svaret på de frågorna.
De ska hyllas - men Tre Kronor inte slippa kritik
GANGNEUNG.Tyskland är i OS-final.I ishockey.Tyskland ska hyllas - men Tre Kronor ska inte slippa undan kritik.Leif Boork och andra som försöker göra det är ute och svamlar.
Läs mer om OS-final.I och Tre Kronor.
Erik Helmerson: Petningen av Ekeroth stressar SD:s muslimhatare
Kent Ekeroth sågs som en garant för att SD skulle stå stadigt mot invandrare, islam och interna förrädare. När han ställs ute i kylan kan partiet spricka.
Läs mer om Ekeroth.
Uje Brandelius: Jag ljög just för en tiggare utanför ICA
Han är avundsjuk på överklassen och älskar tv-programmet Lyxfällan. Nu är vänsterpopsångaren Uje Brandelius ute på en ny turn med succshowen Spring, Uje, spring.
Läs mer om ICA, Lyxfällan, Spring och Uje.
Unik Picasso-målning auktioneras ut
Den ingick i Picassos privata samling och har aldrig tidigare varit ute till försäljning. Porträttet Femme au Beret et a la Robe Quadrillee av Pablo Picasso väntas säljas för omkring 400 miljoner kronor när den går under klubban nästa vecka.
Svärdman med Scream-mask skrämde kvinna – vittnen sökes
Den äldre damen var ute och gick i Varberg när en person med luva, Scream-mask och ett svärdliknande föremål ska ha uppenbarat sig.– Hon såg ett par mörka ögon och blev mycket rädd, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl i Varberg.Nu vill polisen att eventuella vittnen träder fram.
Svensken i bråk på slutsignalen
LOS ANGELES. Påhoppad av Ducks lagkapten Ryan Getzlaf under ett bråk efter slutsignalen.John Klingberg hade fullt upp att freda sig när Dallas gästade Anaheim i natt, svensk tid.Ducks vann med 2-0 och känslorna kokade över när slutsignalen gick.– Jag vet faktiskt inte varför han gav sig på mig. Jag var inte ute efter honom, säger John Klingberg.
Bilen bärgad – och tjuvar gjorde inbrott
Barcelona-stjärnan Philippe Coutinho har haft inbrott, rapporterar Diario Sport.Någon bröt sig in i stjärnans hus när Coutinho var ute på middag med familjen.Dessutom ska stjärnans lyxbil ha blivit bortbärgad samma dag av spanska myndigheter.
Läs mer om Coutinho och Diario Sport.Någon.
Trygghetsgäng ska få Staffanstorp tryggt igen
Den senaste veckans explosioner, utanför två familjers hus i Staffanstorp, sprider oro bland befolkningen.Enligt polisen finns ett tydligt samband mellan de två händelserna – men ingen är gripen.Nu vandrar ett trygghetsskapande grupp i orten för att vara nära invånarna.–De passar på att gå ut med hunden när vi är ute och går, säger Pernilla Andersson, från gruppen.
Här finns de hetaste sommarjobben i syd
Arbetsförmedlingen får in rekordmånga sommarjobb och bäst jobbchanser finns inom vården. Men för den som vill ha en av platserna gäller det att börja söka. – Är man tidigt ute och söker brett är chansen att hitta ett sommarjobb stora, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.
Båtolycka blir viral
VID HALVNIOTIDEN PÅ lördagsmorgonen den 12 augusti förra året var polisen Bryan Maess, 47, hans kollega Christopher McMahon, 46, och deras vän Roni Durham, 57 ute och trollade lax vid Columbiaflodens mynning i Oregon i nordvästra USA. – Ur Båtliv 1-18 Inlägget Båtolycka blir viral dök först upp på Båtliv.
Utbrottet – efter Sveriges fiasko
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige är ute ur OS i Pyeongchang.Detta sedan Tyskland gjort mål i förlängning – ett mål som borde ha dömts bort.Åtminstone om man frågar målvakten Viktor Fasth.– Jag tycker han trycker in hela mig och allt, säger Fasth.
Sex döda i attack mot polisstation
Fem poliser och en soldat har dödats av en grupp beväpnade rånare vid en attack mot en polisstation i Engcobo, Östra Kapprovinsen i Sydafrika. Rånarna var ute efter vapen, enligt polisens talesperson.
Roma ute efter viktigt bortamål
Dagens bästa spel 21 februariSpelform: Bomben 3Spelstopp: 20.44Spelexpert: Johan Meijer
Reuters nya beslut – om sitt privatliv
Suzanne Reuter lämnade stan för tio år sedan, och bor i en stuga på Ekerö utanför Stockholm.I en intervju med DN berättar skådespelaren om livet där ute –och varför hon tagit beslutet att inte prata om sitt privatliv.– Jag håller mig borta ifrån tv-program som Stjärnorna på slottet och andra program där man sitter runt bord och pratar, säger Reuter till tidningen.
En chock att de inte är kvar i turneringen
Pyeonchang. Sverige slipper favorittippade Kanada i spelet om medaljerna. Den största favoriten av dem alla är ute ur OS-turneringen i curling. – Det är så klart en chock att världsmästarna inte är kvar i turneringen , säger Sveriges skipper Anna Hasselborg.
Akilov visade ingen ånger när han förhördes i rätten
När den terroristmisstänkte Rakhmat Akilov tog till orda i rättegången mot honom var hans röst svag. Utan några känsloyttringar svarade han på alla åklagarens frågor. – För mina klienter var det tufft att höra honom berätta att han varit ute efter att skada och döda, säger målsägandebiträdet Jessica Sandberg.
Unionen: Almega fel ute om Las
REPLIK. Stefan Koskinen och Almega ondgör sig i Dagens industri över Las och radar upp ett antal påstådda fel och brister. Tyvärr bidrar de själva till den mytbildning de säger sig vilja motverka, skriver Unionens förhandlingschef Niklas Hjert.
Läs mer om Almega.
Dorotea saknar nytt vattensystem - och författarbesök
Serietecknaren Mats Jonsson är ute på turné för att prata om sin senaste bok. När han fick veta att Dorotea kommun inte hade råd med ett enda författarbesök i år startade han en insamling för att kunna åka dit.
Läs mer om Dorotea.
Lars Haugen stor hjälte - tog Norge till OS-kvartsfinal
Lars Haugen. Foto: Bildbyrån/JON OLAV NESVOLD Norge var illa ute i åttondelsfinalen mot Slovenien. Men tack vare Lars Haugens målvaktsspel och ett övertidsmål av backen Alexander Bonsaksen får man spela OS-kvartsfinal mot Ryssland i morgon.