Väg

Därför måste Wannacry bli en väckarklocka för alla it-avdelningar

It-säkerhetsexperter säger att det som banade väg för Wannacry-attacken var att företag dröjde med eller till och med ignorerade en patch som släpptes för två månader sedan.
Läs mer om Wannacry och Wannacry-attacken.

Därför måste Wannacry bli en väckarklocka för alla it-avdelningar

It-säkerhetsexperter säger att det som banade väg för Wannacry-attacken var att företag dröjde med eller till och med ignorerade en patch som släpptes för två månader sedan.
Läs mer om Wannacry och Wannacry-attacken.
EU på väg att knyta ihop säcken i konflikten med Google
EU-kommissionens långdragna och omfattande konflikt med sökjätten Google kan vara på väg mot ett avgörande. Inom ett par månader ska EU-kommissionen ha nått fram till ett beslut.
Läs mer om EU-kommissionen och Google.
EU på väg att knyta ihop säcken i konflikten med Google
EU-kommissionens långdragna och omfattande konflikt med sökjätten Google kan vara på väg mot ett avgörande. Inom ett par månader ska EU-kommissionen ha nått fram till ett beslut.
Läs mer om EU-kommissionen och Google.

Så bra är nya Twin Peaks

Öppningen av nya Twin Peaks - the return är bitvis fantastisk även om det är helt omöjligt att förstå var serien är på väg. Kerstin Gezelius låter sig sköljas med och konstaterar att allt är möjligt i David Lynchs surrealistiska värld.
Vild biljakt efter misstänkt rattfyllo – polis skadad
Värmlandspolisen fick stopp på en misstänkt rattfyllerist i Karlstad.När trafikpolisen öppnade dörren till bilen körde föraren i väg – och polisen föll till marken och skadade sig, skriver NWT.Efter en vild biljakt, där föraren ska ha prejats av vägen, kunde polisen få stopp på föraren som nu misstänks för en rad brott.
Läs mer om Karlstad.När.
Trump en ovälkommen gäst – protester i Bryssel
BRYSSEL. En ovälkommen gäst är på väg.När Donald Trump anländer till EU:s huvudstad Bryssel på onsdag eftermiddag väntas 10 000-tals människor delta i protestmarschen Trump not welcome – i så kallade pussy hats.Samtidigt förbereder sig de 28 Natoländernas stats- och regeringschefer, bland dem Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, för det första mötet med presidenten.
Misstänkt dynamit hittad – polisens bombgrupp på väg
En privatperson gjorde under måndagsmorgonen ett förmodat dynamitfynd på landet utanför Mullsjö.Polisens bombgrupp kommer destruera den misstänkta dynamiten på platsen, skriver Jönköpingspolisen på sin hemsida.
Läs mer om Jönköpingspolisen.
Misstänkt granat hittad – bombgrupp på väg
En misstänkt granat har hittats i Kumla, skriver Aftonbladet.Bombgruppen från Stockholm är på väg till platsen för att undersöka föremålet.
Ferraridödare från Jaguar säljs för 70 miljoner
En Ferraridödare från Jaguar är på väg att slå ett rekord.Vid augustiauktionen vid Quail Lodge beräknas en Jaguar E-Type Lightweight Coupe från 1963 säljas för minst 70 miljoner kronor!
Bilist tog upp jakt på misstänkt rattfyllo
En bilist tog upp jakten på ett misstänkt rattfyllo på Essingeleden i Stockholm tidigt på måndagsmorgonen.– Han vinglade och var på väg in i räcket flera gånger. Någon sa att det såg ut som att han satt och sov bakom ratten, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.
Bil åkte av vägen – okänt skadeläge
På måndagsmorgonen är en bilist med om en singelolycka på väg 25.Polis och räddningstjänst är larmade till platsen.– Bilen har kört av vägen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Tuff väg mot guldet efter sorgen
Köln. Tre Kronors back Oliver Ekman Larssons resa mot VM-guldet har varit tuff. – Det har varit motgångar och en lång väg att vandra – därför känns det här extra skönt, säger 25-åringen som tidigare i våras förlorade sin mamma Annica i cancer.
Läs mer om Annica och VM-guldet.
Ben Lerner: Att skriva är både absurt och total hängivelse
New York. En kritiker har sagt att han skriver framtidens litteratur. DN har träffat New York-författaren Ben Lerner, vars första roman, På väg från Atocha, just kommit på svenska.
Bil har voltat av vägen – ung kvinna till sjukhus
En bil ska ha voltat av väg 184 mellan Falköping och Skara.– Hon var lite blodig och hade slagit i huvudet, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare i Skara.Polisen rublricerar händelsen som vårdslöshet i trafik.
JUST NU: Två singelolyckor i Skåne – på två minuter
En bil har kört in i mitträcket på E6 vid Borgeby.Även på riksväg 21 utanför Forsmöllan har en bil singelkrockat.– Vi på väg till båda platserna, säger Fredrik Bratt vid polisens regionledningscentral syd.
Finland på väg mot vändning i bronsmatchen - tre raka mål
Finlands gulddrömmar slogs i går i kras av Tre Kronor.Men i dag hade man chansen att rädda sin heder i bronsmatchen mot Ryssland.Där kom man att falla ihop totalt - efter halva matchen ledde Ryssland med 4-0.Men i den tredje perioden har Finland rest sig, och efter tre raka mål skiljer nu bara ett mål.
Wiland om tunga tiden: Jag grät på väg hem
2015 bröt Johan Wiland en barriär och blev en av få allsvenska spelare som berättat öppet om den depression fotbollen försatt honom i.Sedan dess har han blivit allsvenskans bästa målvakt.Kvällsposten slog sig ner med Malmö FF-stjärnan för ett öppenhjärtigt samtal om att resa sig ur gruset, att kombinera elitfotboll med att vara pendlande pappa, om nästa kontrakt och hur han mår i dag.–Det är en svår fråga att eftersom jag har en praktiskt problematisk situation. Men jag har aldrig varit så lycklig som jag är i dag med min nuvarande tjej, säger Wiland.
Larm om skogsbrand – räddningstjänsten på väg
Räddningstjänsten har larmats till en skogsbrand i Marks kommun.Även polisen har fått in lamret men avvaktar räddningstjänstens beslut.– De skulle höra av sig om de behöver våran hjälp. Det är allt jag vet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson och Region Väst.
Jensens succroman kan bli tv-serie
Den danske författarens prisbelönta roman Vi, de drunknade är på väg att bli tv-serie. Om allt går som det ska kommer boken att omvandlas till åtta avsnitt, i vad det danska regionala filmcentret FilmFyn kallar en internationell tv-serie.
Läs mer om FilmFyn.
Pernilla Wahlgrens hektiska resevecka
Pernilla Wahlgren har haft några hektiska dagar.Först var hon nere i Spanien på semester – sedan bar det i väg till New York bara timmar efter att hon kommit hem.Det blev verkligen bara hem och vända, skriver hon på sin blogg.
Läs mer om New York och Spanien.
Chockryktet: Plüss på väg till Sverige
Det har gått nästan tio år sedan Martin Plüss härjade i Sverige.Nu är han aktuell för en comeback.– Han har tre alternativ, ett av dem är en säsong i Sverige, säger en källa till swisshockeynews.
Läs mer om Sverige och Sverige.Nu.
Strålman hyllas för sin tackling av Rantanen
KÖLN/STOCKHOLM. Mikko Rantanen var på väg in i svensk zon.Men då kom Anton Strålman i vägen - och tacklade finländaren in i nästa vecka.– Det ska kosta att åka in på blålinjen, säger Strålman.