Väg

Handlar om tronen i svensk klubbfotboll

Våren sägs vara på väg.Men det är klass 3-varning utfärdad för Jämkraft arena 18.15 lördag kväll.Östersunds FK mot Malmö FF.Läge att hålla i hatten.
Läs mer om Jämkraft och Malmö FF.Läge.

Kylig inledning på årets laxfiske i Mörrumsån

Tusentals besökare och ett par hundra fiskare startar årets laxfiskesäsong i Mörrumsån i Blekinge. Premiären, som inleds traditionsenligt med ett kanonskott, brukar vara ett säkert tecken på att våren är på väg till Sydsverige.
Läs mer om Blekinge, Mörrumsån och Sydsverige.
Hälso- och sjukvården måste sätta patienten i centrum
Nu har det hänt. Familjecentralen är på väg att byggas i Mönsterås. Droppen har äntligen urholkat stenen så det lönar sig att tjata. I åtminstone två tidigare val har vi haft denna fråga som en av våra viktigaste, så tack landstinget.
Superstjärnan: Jag vill till NHL
LOS ANGELES. En rysk superstjärna vill tillbaka till NHL.Ilja Kovaltjuk, 34, lämnade New Jersey Devils under stor uppmärksamhet säsongen 2013-14 för att flytta hem till Ryssland och spela i KHL.Men nu är Kovaltjuk på väg tillbaka till Nordamerika.- Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte tog chansen att vinna en Stanley Cup, säger Kovaltjuk till ryska sportkanalen Match TV.
Hadzialic på scenen igen: "Hur kan eleven i nian inte veta vad en centimeter är?"
STOCKHOLM. Plötsligt försvann 31-åriga Aida Hadzialic ut från den politiska scenen. Nu sitter hon där, igen, på scenen - och är på väg att vinna hela skoldebatten.
Läs mer om Aida Hadzialic.
Uppgifter: Engvall nära återkomst till Blåvitt
Gustav Engvall, 21, kan vara på väg tillbaka till IFK Göteborg. Enligt GT för anfallaren diskussioner med klubben. Sommaren 2016 lämnade Gustav Engvall IFK Göteborg för Bristol City.
Mycket skickligt, men Valeria Luiselli är lite för nöjd med sig själv
Kristian Ekenberg har läst Valeria Luisellis hypade "De tyngdlösa". En tvåbarnsmor i Mexiko City söker en väg ut ur den klaustrofobiska lägenheten där hon är fången av en familjesituation som suger allt syre ur hennes liv.
Läs mer om Mexiko City och Valeria Luiselli.
Kan nu återvända efter pengatvisten
Gustav Engvall stämde IFK Göteborg efter att ha känt sig blåst på pengar.Nu kan han vara på väg tillbaka till klubben.GT kan avslöja att U21-landslagsmannen för diskussioner med Blåvitt om en återkomst.
Läs mer om Blåvitt.
Stjärnan allt närmare NHL: "Skulle aldrig förlåta mig annars"
PÅ VÄG TILLBAKA TILL NHL. Ilja Kovaltjuk verkar inget annat än att vilja bli en NHL-spelare igen. Foto: Reuters/David W. Cerny OS-guldmedaljören Ilja Kovaltjuk har tidigare sagt att han siktar på en comeback i NHL.
Läs mer om NHL.
20-åringen: Därför slet jag ut mina egna ögon
Kaylee Muthart är den tidigare toppstudenten som fastnade i ett drogberodende – ett händelseförlopp som slutade i att hon klämde ut sina egna ögon med fingrarna.Men nu säger hon att det var värt priset för att kunna lägga av med drogerna.– Det krävdes att jag blev blind för att få mig tillbaka på rätt väg igen. Men från botten av mitt hjärta så är jag glad att det blev så här, säger hon till tidningen Cosmopolitan.Varning för grafiska detaljer i texten.
IBF Falun redo för SSL dam - men står inför en tuff utmaning: "Vi måste göra produkten attraktiv"
IBF Falun är på väg in i SSL-kvalet som börjar på lördag. Klubbens mål är att ha tillbaka damlaget i finrummet senast säsongen 2019-2020 - men som redan i höst kan bli verklighet. - Det blir en utmaning för oss, säger Patrik Bäck, klubbchef.
Läs mer om Patrik Bäck och SSL.
Fyra bilar i krasch – väg avstängd i båda riktningar
Riksväg 25 i Nybro, vid Trekanten, Västrakulla och Sankt Sigfrid stängdes på fredagskvällen av i båda riktningarna.Fyra personbilar ska ha kolliderat på platsen.– Det är extremt halt, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Wallström om Nordkoreamötet: Vi är inte naiva
Vi är glada över att ha det här mötet, men vi är inte naiva. Det är upp till parterna att avgöra vilken väg som bär framåt, säger utrikesminister Margot Wallström om mötet med sin nordkoreanske motsvarighet.
Påkörd av skolbuss vid vägarbete
En man i 40-åldern blev tidigt i morse påkörd av en skolbuss då han höll på att sätta ut koner och skyltar om vägarbeten på väg 520 - före detta riksväg 1 - utanför Strömsnäsbruk i södra Småland.
Läs mer om Småland och Strömsnäsbruk.
Påkörd av skolbuss vid vägarbete
Inrikes. En man i 40-åldern blev tidigt i morse påkörd av en skolbuss då han höll på att sätta ut koner och skyltar om vägarbeten på väg 520 - före detta riksväg 1 - utanför Strömsnäsbruk i södra Småland.
Läs mer om Småland och Strömsnäsbruk.
Poängkungen på väg till SHL
Läs mer om SHL.
Minst sex döda efter broraset i Miami
Ytterligare två människor har bekräftats döda sedan en gångbro kollapsade över en åttafilig väg i Miami i USA. Räddningsarbetare letar efter överlevande under resterna av den 950 ton tunga bron.
Läs mer om Miami och USA.
Uppgifter: Kanadensiske stjärnan på väg tillbaka till SHL
Greg Scott. Foto: Bildbyrån/Linnea Rheborg Mellan 2013 och 2016 gjorde han 117 poäng på 152 matcher för Brynäs. Nu uppger Mr Madhawk att kanadensaren Greg Scott är på väg tillbaka till SHL.
Läs mer om Greg Scott, Mr Madhawk och SHL.
Räds inte religionerna – de håller oss samman
I debatten om böneutrop och konfessionella friskolor utmålas allt oftare religionen som ett hot mot samhällsbygget.Joel Halldorf skriver om varför vi tvärtom borde se tron som en väg till demokratins dygder.
Molnbolag på väg till börsen
Moln- och CRM-bolaget Lime är på väg till börsen.
Wallström efter Nordkoreamötet: Vi är inte naiva
Vi är glada över att ha det här mötet, men vi är inte naiva. Det är upp till parterna att avgöra vilken väg som bär framåt, säger utrikesminister Margot Wallström om mötet med sin nordkoreanske motsvarighet.
AIK på väg att bli en maktfaktor i bandy
Damlaget i SM-final och herrlaget upp i allsvenskan. AIK är inte bara fotboll och ishockey. Nu levererar även svartgult i bandy.
Läs mer om SM-final.
Johanna Jeansson: Därför pressas dollarn
Dollarn går svagt trots att Donald Trumps rådgivare tycker att den borde vara stark. Ett troligt skäl är oron för ett stigande lånebehov i USA och det talar för att en viss typ av statistik är på väg tillbaka in i rampljuset.
Läs mer om USA.
Socialsekreterare skickas utomlands efter flera hot
En socialsekreterare i Kalmar län har fått upprepande allvarliga hot mot sig – någonting som fick socialtjänsten att agera.Av säkerhetsskäl skickades sekreteraren och dennes familj på en utomlands.– Vi har fått göra så här även tidigare, att skicka i väg anhöriga och personal efter personliga hot, säger Roger Holmberg (S), socialnämndens ordförande till Barometern.
Läs mer om Barometern, Kalmar och Roger Holmberg.