Väg

Yasin lämnar Qatar – får inte spela i AIK

I vintras lånade fotbollsklubben AIK ut Ahmed Yasin till Muaither i Qatar. Lånekontraktet sträckte sig från 1 januari till 31 maj, men redan nu är Yasin på väg hem till Sverige.
Läs mer om AIK, Ahmed Yasin, Muaither, Qatar, Sverige och Yasin.
Laila Bagge om sitt flygdrama: Rädd
Programledaren Laila Bagge råkade ut för en obehaglig flygresa.Bagge var på väg hem från Madrid när det blev stökigt vid inflygningen till Arlanda.– Jag blev rädd faktiskt, säger hon i Rix Morronzoo.
Läs mer om Arlanda, Madrid och Rix Morronzoo.
Djurgården värvar fyra hemliga spelare
Djurgården storrustar inför nästa säsong.Klubben har en kvartett spelare på väg in – men vill inte nämna namn.– Vi har i dagsläget gjort skriftligt klart med fyra spelare som vi av olika skäl avvaktar att gå ut med information om, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.
Läs mer om Joakim Eriksson.

Yotns väg från MFF:s frysbox till hjälteroll

Djurgården hade grävt fram allt man hade i plånboken för att skapa ett topplag.Och visade att man är på väg.Malmö FF hade grävt fram Yoshimar Yotn bakom permafrosten i frysen.Och visade varför Djurgården har en bra bit kvar.
Läs mer om Djurgården och Yoshimar Yotn.
Newcastle tillbaka i Premier League
Sunderland och Middlesbrough är på god väg ur högsta serien. Men det nordöstra hörnet av England blir inte en vit fläck på Premier League-kartan i höst.
Nyström: Töntigt att se – före matchen börjat
JÖNKÖPING. Att börja veva i spelargången på väg ut till uppvärmningen är inte tufft. Att skicka in pucken i krysset i en finalmatch är tuffare. Elias Fälth var kvällens hjälte och visade vem i SM-finalen som är regerande mästare. Och det tuffaste av allt i sportens värld är att vinna guld.
Läs mer om SM-finalen.
Millan varnar kvinnor efter blodiga överfallet
Millan Hedins höstpromenad blev en verklig skräckupplevelse. Hon attackerades av en okänd man i ett skogsparti nära sin bostad i Halmstad och slogs blodig till marken. Men strax efter gärningsmannen lagt sig över Millan, skrämdes han i väg av ett hundskall. Ingen person har än gripits –och Millan riktar nu en varning till andra kvinnor. – Jag vill inte att han lyckas med någon annan där ute, säger hon.
Läs mer om Halmstad och Millan.
Uppgifter: Lämnar Leksand för SHL
Leksand åkte ur SHL. Nu väljer tränaren Gereon Dahlgren att bryta sitt kontrakt, skriver DT. Enligt uppgifter till tidningen är Dahlgren på väg till Färjestad.
Rök från flerfamiljshus – räddningstjänst på väg
Rök har synts från ett flerfamiljshus i Farsta utanför Stockholm. Polis och räddningstjänst är kallad till platsen.
Läs mer om Farsta och Stockholm.
Larm om skogsbrand – stor som 4 fotbollsplaner
En skogsbrand har brutit ut på skärgårdsön Vätö. Nu är brandkår på väg för att bekämpa elden. – Det handlar om ett område stort som fyra fotbollsplaner, säger Göran Norman på Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Göran Norman och Vätö.
Larm om cyklist och bil i krock – ambulans på väg till platsen
En bil och en cyklist har krockat Malmö.Polis och ambulans är på platsen.
Uppgifter: Då ska Zlatan operera knäet
Zlatan Ibrahimovic är på väg till USA för att operera sitt skadade knä. Enligt journalisten Gianluca DiMarzio anländer svensken till Pittsburgh under måndagseftermiddagen för att bli opererad under onsdagen.
BMW: Dubbelkopplingslådor på väg bort – vanliga automatlådor vinner
Det är förstås ingen hemlighet att de manuella växellådorna är på väg bort. Många superbilstillverkare har helt gått över till olika typer av automatlådor. Men det kommer kanske som en överraskning för många att även dubbelkopplingslådorna kan vara på väg bort. Det tror i alla fall Peter Quintus, som är försäljnings- och marknadschef på BMW:s M-avdelning. Med två kopplingar kan en dubbelkopplingslåda växla betydligt snabbare än en konventionell automatlåda. Men det har funnits frågetecken kring hur väl dubbelkopplingslådorna håller oc
Språkforskare varnar: Digitaliseringen ett hot mot isländskan
Isländskan kan vara i farozonen enligt lingvister. En av orsakerna är de röststyrda digitala assistenter och bottar som är på väg – och som inte talar isländska.
Bil har kört in i träd
En bil har kört in i ett träd utanför Ystad.Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Här slår snösmockan – kraftigt oväder drar in
Ett kraftigt oväder är på väg in över Sverige.Starka vindbyar, regn och snö från västerut är redan på intåg.I eftermiddag tar ovädret fart på riktigt.– Det kan komma mellan 20-30 centimeter snö om det blir kallt nog, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på väderinstitutet storm.Trafikverket varnar också för att E6 och E45 har drabbats av översvämningar.
JUST NU: En påkörd av buss
En person har blivit påkörd av en buss i Skövde.Personen ska ligga på trottoaren och polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.– Personen är vaken och talbar men oklart skadeläge, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Daniel Gros: Syna protektionisternas bluff
KOLUMNEN. Daniel Gros är chef för tankesmedjan Centre for European Policy Studies i Bryssel. De senaste försöken att förhandla fram stora nya frihandelsavtal har misslyckats. Men det betyder inte alls att vi är på väg in i en protektionistisk era. Alltför många har alltför mycket att förlora.
Läs mer om Bryssel och Centre.
Högg man på tåg – anhållen för mordförsök
Den man i 30-årsåldern som knivskars i buken på SJ:s regionaltåg 761 på väg mellan Stockholm och Hallsberg vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Skadorna betecknas som allvarliga men läget ska vara stabilt.
Läs mer om Hallsberg och Stockholm.
Oväder på väg in över Sverige
Söndagen bjuder på strålande sol i många delar av landet – men ett oväder är på väg västerifrån.SMHI har utfärdat klass 1-varningar för mycket hårda vindar längs landets kuster.Man varnar också för ett nytt snöoväder i delar av Sverige.– Det är ett omfattande lågtryck som är på väg och det kommer att drabba stora delar av Sverige måndag-tisdag, säger Beathe Tveita, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Beathe Tveita, Storm och Sverige.
Uppgifter: Man United jagar Samuel Brolin
MANCHESTER. Zlatan Ibrahimovic är på väg ut från Manchester United. Samtidigt är en annan svensk på väg in. Brittisk press rapporterar att storklubben ligger i förhandlingar med AIK:s målvaktstalang Samuel Brolin, 16.
Känns som att vara med i Star wars
Det räcker med ett ögonkast in genom gallerifönstret och blicken dras in i en hisnande perspektivmålning i stort format. Sophie Allgårdh får Star wars-känslor och ser ett rymdskepp på väg att docka in.
Läs mer om Star.
Brand i industriområde – räddningstjänst på väg
Ett företag i industriområdet i Hässleholm brinner.Larmet kom klockan 23.43 på lördagen.Utryckning pågår just nu.
Läs mer om Hässleholm.
Spelare till sjukhus under guldfirandet
Det blöta guldfirandet fick ett abrupt slut för en av Faluns spelare. Plötsligt tvingades backen Nicola Bischofberger uppsöka sjukhus. - Som det lät på honom att det var någon som kastade i väg en klubba, säger sportchefen Patrik Bäck till Dalarnas Tidningar.