Väg

Tre Kronor-stjärnan på väg tillbaka till SHL

Erik Gustafsson är på väg att lämna spel i KHL för att vända hem till Sverige och SHL. Backen saknar inte erbjudanden.– Det är väl majoriteten i SHL som är intresserade, som jag fattar det, säger Erik Gustafsson till HockeyNews.se.

Bil har kört av vägen – fyra ambulanser på plats

På lördagseftermiddagen har en personbil med fyra personer i kört av vägen utanför Falkenberg.– Skadeläget är oklart, men fyra ambulanser är utskickade dit, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.Väg 153 beräknas vara helt avstängd till runt 16.30
Han gör mål – och förstör för sig själv
Han var på väg mot tidernas kanske häftigaste statistikrad i NHL.I tre raka matcher gjorde han det som krävdes: Han hade torka.Men i hans 1000:e NHL-match i natt förstörde Marian Gaborik allt med sina två poäng i 2-4-förlusten mot New York Rangers.Jag är verkligen glad att ha nått den här milstolpen, skriver slovaken på sitt Twitterkonto.
Bombskyddet på väg till Ringön – larm om utsläpp
På fredagskvällen larmads räddningstjänsten om ett eventuellt utsläpp av ett farligt ämne på Ringön i Göteborg, skriver GP.Bombskyddet är på väg till platsen.– Vi vet inte vad det är i hinkarna. Vi har kallat in bombskyddet för säkerhets skull. Det finns ingen hotbild i nuläget och det ska inte vara någon fara för allmänheten, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till tidningen.
Läs mer om Göteborg, Johan Ljung, Ringön och Väst.

Regeringen satsar mer på mänskliga rättigheter

Ökat antal mördade journalister, lagar som inskränker demokrati och fängslade människorättsaktiviteter. Stora delen av världen, inklusive EU, är på väg åt fel håll, anser biståndsminister Isabella Lövin. Regeringen ökar nu anslagen för att främja mänskliga rättigheter.
Läs mer om Isabella Lövin.
Fler tapp för Djurgården: Magnus Eriksson på väg bort
Hur ersätter man en spelare som Kim Källström? Och vad gör Djurgården om Magnus Eriksson försvinner till USA? – Det kommer att komma ett antal nyförvärv till Djurgården innan tomten kommer, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
Spricka i muren: Resten av världen är på väg ikapp lite
Sparkade tränare, bojkotter, förluster och nya bollar. Kinesisk pingis har inte rämnat, men sprickorna fascinerar. – Det kan vara så att resten av världen är på väg ikapp lite, säger svenske 24:an i världen Mattias Karlsson.
Fel utfodring av rådjur leder till trafikolyckor
Många som stödutfodrar rådjur gör det av godhet för att djuren inte ska lida, men de tänker inte på att de orsakar trafikolyckor, säger Mikael Lindholm, enhetschef underhåll distrikt nord väg, Trafikverket.
Läs mer om Mikael Lindholm och Trafikverket.
Edholm: Visade senast att toppformen är på väg
Varje dag ger Sportexpressens experter sina bästa drag inför dagens travlopp.Här är Fredrik Edholms bästa fredags-drag.
Sound of music – oroväckande aktuell
En musikalklassiker är på väg tillbaka till Stockholm: Sound of music går upp på Intiman i februari. I en tid med attentat mot synagogor vill regissören Kålle Gunnarsson påminna om historien.
Växjö plockar in en 18-årig succlirare
Växjö värvade Joel Persson från division ett – det blev en stor succ.Nu kanske klubben är på väg att göra ett nytt fynd lägre ner i seriesystemet.Enligt uppgifter kommer Västerås 18-åring Pontus Holmberg att lånas ut till Lakers och göra sin SHL-debut under nästa vecka.
Läs mer om Joel Persson.
Tågstopp på Västkustbanan
Tågen på Västkustbanan mellan Göteborg och Kungsbacka står stilla efter en olycka. Resenärerna i ett Öresundståg på väg in mot Göteborg sitter kvar i det stillastående tåget ute på linjen.
Den här vägen försvinner – om du inte håller tiden
Planerar du en resa till Frankrike?Var då försiktig med vilken väg du tar – den riskerar att försvinna under dig.
Läs mer om Frankrike.Var.
Tesla Model 3 ökar snart produktionstakten – målet är 5.000 bilar/vecka
Det har varit trögt för Tesla att nå sitt produktionsmål 5.000 bilar per vecka, ett mål som skulle uppfyllas under december. Exakt vad det är som sinkat produktionen – eller om det funnits flera flaskhalsar – har inte fått någon förklaring via Teslas officiella kanaler. Teslachefen Elon Musk talade tidigt om production hell när Model 3 skulle sättas i produktion. Men nu ser det ut som om helvetet är på väg att bli något mindre jävligt, om man får tro de senaste mediauppgifterna. En av Teslas leverantörer i Taiwan rapporterar att produktionskravet ökat från 3.000 till 5.000 enheter
Läs mer om Model, Taiwan och Tesla.
Larm om explosion i pizzeria
Strax före 22.30 på torsdagskvällen kom ett larm om en explosion inne i en pizzeria i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis skickades till platsen.– Vi är på väg till platsen. Vi har fått larmet både av SOS och av en uppringare, säger Calle Persson på ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Hemlös man gick iväg med tre miljoner
En hemlös man som råkade luta sig mot en dörr kunde vandra väg med kontanter till ett värde av tre miljoner kronor.
Larm om frontalkrock mellan två bilar
På torsdagseftermiddagen kom larmet om en frontalkrock mellan två bilar i Värmland.– Ambulans och räddningstjänst är med största sannolikhet på plats, vår patrull är på väg, säger Mats Öhman, pressinformatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Värmland.
Bekräftar intresse från andra klubbar
Rögle kan vara på väg mot ytterligare förändringar i truppen.Enligt Helsingborgs Dagblad är Edwin Hedberg aktuell för att lämna laget.– Jag har inte spelat så mycket som jag gjort tidigare så jag förstår absolut att det snackas, säger han till tidningen.
Läs mer om Edwin Hedberg.
Flera bilar i krock på motorväg – polis på väg till platsen
Polis och räddningstjänst har larmats till en flerbilskrock på E22 vid Åkarp.Det är oklart om någon person kommit till skada.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, E22 och Åkarp.Det.
När leken blev allvar kom framgången
Världstiden på 200 meter frisim gav Christoffer Carlsen ett kvitto på att han är på rätt väg. – Det är många pusselbitar som har fallit på plats det senaste året, säger Christoffer. I EM i Köpenhamn vill 25-åringen ta nästa steg i karriären.
Ryckte åt sig nycklarna och tog bilen
En 19-årig kvinna blev sent på onsdagskvällen bestulen på sin bil i Tomelilla.– Två män ryckte åt sig bilnycklarna och körde i väg med bilen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i Region syd.
Läs mer om Calle Persson, Region och Tomelilla.
Nytt svenskt rekord av Victor Johansson
Victor Johansson, 19, är på väg mot sitt stora genombrott.I finalen på 400 meter fritt satte han ett nytt svenskt rekord - 3,39, 35.–Han är junior, han är fyra, han är fantastiskt, säger SVT:s kommentator Staffan Lindeborg.
Bil har kört av vägen – oklart skadeläge
Ambulans, räddningstjänst och polis har larmats till en olycka längs väg 696 utanför Växjö.Enligt larmet har en personbil kört av vägen. Det är oklart om någon person har kommit till skada.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Växjö.Enligt.
John Guidetti jagas av La Liga-klubb
John Guidetti, 25, har svårt att få speltid i Celta Vigo.Nu kan anfallaren vara på väg bort från klubben - redan i januari.
Läs mer om Celta Vigo.Nu och La Liga-klubb.