Väg

Seglingsfest på Tjörn har fått medvind igen

Tjörn Runt är en av landets mest traditionsrika seglingstävlingar.Under lördagen avgjordes kappseglingen för 54:e gången.– Det känns som vi är på väg att göra en folkfest av det här igen, säger Christina Laneby, pressansvarig för tävlingen.
Läs mer om Christina Laneby och Tjörn.

Henrik fångade tromb på bild: Var på väg söderut

Det var inte första gången som Henrik Sjöstrand såg en tromb – men fascinationen är lika slående varje gång över naturens spektakel.Denna gång rörde sig det virvlande fenomenet söderut från Känsö i Göteborgs södra skärgård.– Den var säkert en halvmil bort, ändå såg jag den tydligt, säger Henrik.
Läs mer om Henrik Sjöstrand, Henrik och Känsö.
Tre fordon i krock på E6 – en bil över vägbanan
Tre bilar är inblandade i en krock på E6 vid Helsingborg.En av dem har hamnat tvärs över vägbanan.– Bärgare är på väg. Det är nog svårt att ta sig förbi där just nu, säger Jimmy Modin vid polisen region syd.
Läs mer om Helsingborg.En och Jimmy Modin.
Brand i ladugård – ser svart rök
Räddningstjänsten är just nu på väg till en ladugårdsbrand i Åstorp i Skåne.Enligt larmet kommer det svart rök från maskinhallen.– Vi är på väg så jag vet inte så mycket än, säger Lennart Linderos vid räddningstjänsten.
Läs mer om Skåne.Enligt och Åstorp.

Rooney blir pappa igen: Har aldrig förnekat det

Wayne Rooney ska bli pappa igen.Hans fru Coleen Rooney bekräftar på Twitter att barn nummer fyra är på väg.
Läs mer om Coleen Rooney och Twitter.
Så stresstestar du ditt bostadsköp
Rekordpriser och ett amorteringskrav som kan skärpas. Är du på väg att köpa bostad är det kanske viktigare än någonsin att stresstesta ditt bostadsköp. Här är fem viktiga frågor att besvara innan du slår till.
Familj döms för kidnappningsförsök i Söderhamn
En 17-årig flicka tvingades in i en bil och fördes i väg. Nu har hennes familj dömts för kidnappningsförsöket, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Nya jätteavtalet kan ge Nylander drömlön
Leon Draisaitl skrev nyss på ett nytt jätteavtal med Edmonton Oilers.Det kan bana väg för ett miljonregn över William Nylander, tror de kanadensiska hockeyexperterna Dave Feschuk från Toronto Star och Jonas Siegel från Canadian Press.– Det kommer inte att bli billigt för dem, säger Feschuk i TSN:s podcast Breakfast Club.
JUST NU: Bil voltade – trafikstörningar på platsen
En bil har voltat av en väg utanför Ängelholm.Trafikolyckan stoppar all trafik på platsen.Enligt uppgifter till Kvällsposten ska det röra sig om en biljakt.– Jag vet inget om skadeläget eller omständigheterna, men det är trafikstörningar på platsen, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.
Kollision med lastbil och personbil på E45
En trafikolycka har inträffat nära Gullbergsmotet på E45 i Göteborg.– Larmet kom klockan 12.51. Vi är på väg liksom ambulans och räddningstjänst, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.
Bil har kraschat in i träd – vägen avstängd
En bil har kört av vägen och in i ett träd i Grästorps kommun, enligt polisen.Vägen är helt avstängd i båda riktningarna, uppger polisen vidare.Ambulans, räddningstjänst och polis är på väg till platsen.
Neymar-köpet kan leda till superkupp
PSG behöver skeppa i väg spelare efter köpet av Neymar.Det kan bli en superöppning för Arsne Wenger.
Läs mer om Arsne Wenger och Neymar.Det.
Björn Wiman: Den mångmiljonhövdade majoriteten måste fortsätta visa att den står enad mot en liten, fanatisk dödskult
KOMMENTAR. Vad i djävulens namn var det som hände, vem slogs mot vem och vem var på väg att vinna? Det är George Orwell som ställer frågan i sin klassiska självbiografi från spanska inbördeskriget, Hyllning till Katalonien. Den kan förstås lika gärna ställas i dag, efter den åttonde fordonsattacken mot människor i en europeisk storstad på ett drygt år: attentatet på La Rambla i Barcelona där minst 13 människor förlorade livet och runt 100 skadades.
På väg till England – slår nytt klubbrekord
Tottenham har inte värvat någon spelare i sommar. Men nu kan första värvningen vara i hamn.Enligt The Guardian är Ajax-försvararen Davinson Sanchez nära en flytt till Spurs.
Sista kvarten sänkte Östersund i Grekland
Östersund var på väg att skaffa sig ett utmärkt läge i play off till Europa Leagues gruppspel. Men två sena mål kan bli förödande för jämtarna. Grekiska storlaget Paok Thessaloniki vann med 3–1 (1–1) och har nu ett klart övertag inför returen.
Vittne i Barcelona: Tre, fyra personer flög genom luften
Svenske Hampus Hagander, 19 år, blev vittne till terrordådet i Barcelona. Han var på väg hem från jobbet när skåpbilen körde in i folkmassan.
Läs mer om Barcelona.
Bildbeviset: Stjärnan på väg bort fråbn Arsenal
Mittbacken Gabriel lämnar Arsenal. Brassen har fångats på bild när han landade på flygplatsen i Spanien för att genomföra sin flytt till Valencia, rapporterar The Sun.
Läs mer om Arsenal, Spanien, The Sun och Valencia.
Här kör miljardären i 97 km/h på en 60-väg
Här kör företagsledaren och miljardären Carl Bennet i 97 kilometer i timmen på en 60-sträcka.Han har erkänt fortkörningen och fått körkortet indraget i två månader.Carl Bennet vill inte lämna någon kommentar.
Läs mer om Carl Bennet.
Hittade vigselring efter 13 år – på morot
Det som göms i snö kommer upp i tö, brukar man säga. Men den diamantprydda förlovningsring som Mary Grams tappade när hon jobbade i trädgården för 13 år sedan tog en annan väg. Den återfanns på mitten av en hårt snörpt morot.
Ericsson på väg lägga ett brutalt sparpaket
Ericssons nya sparpaket kommer att bli brutalt, enligt en källa till Svenska Dagbladet.Så många som 25 000 personer kan beröras.Ericssonfacken är tagna på sängen över uppgifterna.– Jag vet inte om uppgifterna är korrekta, säger Per Norlander, koncernfacklig förhandlare för Sveriges ingenjörer.Från ledningshåll dementeras inte tidningens påståenden.
Ska köpa Arsenal – och sparka Wenger
Arsenal kan vara på väg mot en omgörning.Afrikas rikaste man, Aliko Dangote, har avslöjat att han planerar att köpa klubben.
Läs mer om Aliko Dangote, Arsenal och Wenger.
Nya sätt att prata om kärlek
Varför har en 20 år gammal relationsstudie blivit högsta mode i dag?Hateff Mousaviyan följer 36 Questions väg genom populärkulturen från akademisk kärlekslabb till podcastmusikal.
Slog ner domaren mitt under match
En spelare greps under onsdagskvällen efter att ha slagit ned en domare i samband med en fotbollsmatch i division sex.Händelsen ska ha inträffat efter att spelaren varit missnöjd med domslutet, skriver Nerikes Allehanda.– Vi vet bara att spelaren slog domaren under matchen och att spelaren därefter stack i väg från platsen i en bil, säger Per Vikman, vakthavande befäl på polisen i Örebro, till tidningen.
Läs mer om Per Vikman och Örebro.
Mc och spårvagn i krock – polis på väg
En spårvagn och en Mc kolliderade på onsdagseftermiddagen på Avenyn i Göteborg.Ambulans, polis och räddningstjänst har larmats ut till platsen.– De har kolliderat på något sätt. Mc-föraren ska inte ha hamnat under i alla fall, det vet vi, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.