Väg

Bilar krockade vid hamburgerrestaurang

Två bilar har krockat i en rondell på Västra Ringvägen i Trelleborg. Skadeläget är oklart. Samtliga personer är ute ur bilarna men polis, ambulans och Räddningstjänst är på väg.

Dödsoffer i japansk tyfon

Tyfonen Lan har krävt dödsoffer redan på sin väg in över Japan. Minst två människor har omkommit och elva har skadats, rapporterar etermediebolaget NHK. En man miste livet när han passerade en byggställning vid en byggarbetsplats i Fukooka. En 70-årig man dog när han försökte bärga sin båt som slitit sig i stormen.
Läs mer om Fukooka, Japan och NHK.
Kronwalls sista hopp för sitt knä: Stamcellsbehandling
Tampa. Niklas Kronwall har använt stamcellsterapi för att komma till rätta med sina problem i vänster knä, avslöjar Detroitbacken efter att han spelat sin 800:e NHL-match i fredags. – Jag försöker bara hitta en väg att kunna fortsätta spela, säger Niklas till Detroit Free Press.
Läs mer om Detroitbacken.
Ung man föll ihop på läktaren inför finalen
Dubbelfinalen i Stockholm Open försenades en kvart efter viss dramatik på läktarna.En ung man på läktaren föll ihop på golvet och fick snabbt läkarvård.Mannen kunde strax senare resa sig upp och föras i väg med ambulans från Kungliga Tennishallen. – Han kunde sitta upp av egen kraft och fick hjälp i väg med ambulans, säger turneringens kommunikationschef Marcus Dunr.

Bil började brinna söder om Tjörnarp

En danskregistrerad bil har under färd oförklarligt börjat brinna på väg 23 söder om Tjörnarp– En polispatrull kom först till platsen. Ingen tycks vara skadad, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö.
Man slog sönder bussruta – hoppade av på motorväg
Under natten mot söndagen ville en passagerare hoppa av buss 100 som var på väg i riktning mot Borås.När chauffören inte stannade slog passageraren slog sönder bussrutan, hoppade ut och försvann från platsen.– Vi var en anmälan om skadegörelse, säger Jenny Widn, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Borås.När, Jenny Widn och Väst.
Maffian och gäng från Nigeria hotar flyktingar i Italien
Flyktingar som klarat den farliga färden över Medelhavet till Italien stöter på nya problem på sin väg till säkerheten. På Sicilien utnyttjar maffian och det nigerianska gänget Black Axe de nyanlända för droghandel och prostitution, rapporterar nyhetskanalen Vice News.
Läs mer om Black Axe, Italien, Medelhavet och Nigeria.
Vi uppmanar M att inte röra turordningsreglerna
Vill man förbättra arbetsmarknadens funktionssätt är ändrade turordningsregler inte rätt väg. Tvärtom äventyras viktiga beståndsdelar. Det M säger sig eftersträva har parterna redan uppnått genom förhandlingar. Men en lagändring skulle underminera omställningsavtalen, skriver Eva Nordmark och samtliga TCO-förbundsordföranden.
Läs mer om Eva Nordmark.
Bil körde in i släpvagn – en till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter en trafikolycka i Mullsjötrakten.– Det är en bil med släp som skulle köra ut på en väg. Ekipaget hann inte ut innan annat fordon körde in i släpet, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.Skadeläget är okänt.
Chelsea vann – efter dramatisk vändning
Chelsea var på väg mot ett tungt poängtapp hemma mot Watford.Men tre minuter från slutet kunde Cesar Azpilicueta fullborda vändningen och skjuta tre poäng till Chelsea.
Krasch mellan två bilar – bärgare på väg
En trafikolycka har inträffat mellan två fordon i Norrtälje.Skadeläget är oklart.– Det är två bilar inblandade och olyckan har skett i södergående riktning, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.
Nazisternas stöldgods har hittat hem
Hennes släktingars bibliotek plundrades av nazisterna. Nu har Rene Hirschfeld fått tillbaka några av böckerna. Anders Rydell har följt deras osannolika väg från 40-talets Berlin till dagens Stockholm.
Läs mer om Berlin, Rene Hirschfeld och Stockholm.
Full man spottade polis i ansiktet
När polismännen skulle ingripa i ett bråk i Ronneby i natt blockade en onykter man polisbilens väg.Mannen flyttade inte på sig förrän polisens handgripligen flyttade på honom –och då svarade han med att spotta en av poliserna i ansiktet.Mannen misstänks nu för förgripelse mot tjänsteman.–Det är inte hot eller våld mot tjänsteman, så vi landar i det. Man får inte spotta på en polis, säger Kim Hild.
Läs mer om Kim Hild och Ronneby.
Björn Wiman: Ingen kan säga inte alla män när alla kvinnor vittnar om samma sak
Özgecan Aslan skulle ha fyllt år i helgen, den 22 oktober. År 2015 var hon 19 år och gick första året på psykologlinjen i staden Mersin i Turkiet. Nu var hon på väg hem efter att ha ätit tillsammans med en vän på ett shoppingcenter. De tog en minibuss åt samma håll. Hennes vän gick av bussen före henne, så Özgecan Aslan blev ensam kvar med chauffören.
Läs mer om Mersin, Turkiet och Özgecan Aslan.
Conte på väg att lämna Chelsea: Dödsdömd
Antonio Conte tog förra säsongen Chelsea till ligaseger. Men nu säger källor inom klubben att italienaren är dödsdömd som Chelseamanager.Conte lämnar innan säsongen är över, skriver Yahoo Sports.
Läs mer om Chelsea och Chelseamanager.Conte.
Skivrecension: Mariam The Believer – äventyrlig röst i alltmer lyxig pop
Det är märkligt hur vissa röster kan kännas tröstande, även när de som Mariam Wallentins sticker i väg åt alla möjliga håll.
Trafikolycka på E20 – stor trafikpåverkan
En trafikolycka har inträffat på E20 i Lerums kommun. Räddningstjänst är på väg till platsen.Enligt Trafikverket råder stor trafikpåverkan på platsen.
Läs mer om E20.
Seriekrock på motorväg – polis på väg
Fyra bilar uppges ha krockat på E6 utanför Lomma.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson vid polisens presstjänst.
Läs mer om Calle Persson och Lomma.
Larm om explosion
Strax efter 21.30 ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Bennets väg i Malmö efter larm om en eventuell explosion.– Vi har flera uppringare som har hört höga smällar och glas som krossas, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Läs mer om Malmö, Region och Rickard Lundqvist.
Bush i dolt angrepp mot Trump
USA:s tidigare president George W. Bush fördömde i ett tal på torsdagen vit makt och trångsynthet och varnade samtidigt för hur USA är på väg att förlora sin identitet som ett samhälle där alla är amerikaner, oavsett hudfärg och bakgrund. Talet har tolkats som en direkt kritik mot president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, George W, Trump och USA.
Mästarnas kris fortsätter – på väg mot storförlust
HV71 ledde med ett mål efter andra perioden.I andra vände Örebro – och gjorde fyra mål. Örebros Daniel Viksten gjorde två av dem.Det står 4-1 till närkelaget inför sista perioden.– Vi faller ihop som ett korthus, säger HV:s tränare Johan Lindbom.
Läs mer om Johan Lindbom och Örebro.
Efter nytt misslyckande – Rosengård stuvar om
Bakslaget i damallsvenskan får konsekvenser i FC Rosengård.Klubbens ordförande Håkan Wifvesson jobbar intensivt för att hitta en väg tillbaka till guldspåret.– Vi behöver se över hela staben kring damlaget, säger han.
Läs mer om Håkan Wifvesson och Rosengård.
5 tecken på att din partner är på väg att lämna dig
Har din partner börjat prioritera annat än er relation? Fylls relationen av negativa kommentarer? Eller har sexlivet runnit ut i sanden? Det kan vara tecken på att din partner är på väg att lämna dig. Psykologen Maria Farm berättar om tecknen du ska vara vaksam på – och ger råd om hur du kan hantera situationen.