Väg

30-årig Malmöbo sköts ihjäl på väg till bönen

Den man som gripits misstänkt för mordet på en 30-årig Malmöbo har erkänt att han varit inblandad i dödsskjutningen, skriver Sydsvenskan.Den 31-årige mannen häktades vid Malmö tingsrätt på lördagen.
Läs mer om Malmö, Malmöbo och Sydsvenskan.Den.

SJ betalar ut full ersättning efter kaoset

Det var många som inte kom i väg som de skulle efter att en brand orsakat tågstopp i torsdags.Nu uppger SJ att de kommer att betala ut full ersättning till de som drabbats.
Larm om olycka – person ska ha blivit påkörd av bil
SOS har larmats om att en person blivit påkörd på E14 mellan Östersund och Åre.Det är oklart vad det är som har hänt och polis och ambulans är på väg till platsen.– Enligt initiala uppgifter är det någon som ska ha blivit träffat av en backspegel från en husbil, säger Markus Isacson vid polisen.
Läs mer om E14, Åre.Det och Östersund.
Vansinnesförare kraschade rakt in in barnfamiljens bil
På väg hem från affären hamnade Bahez Salim, 37, och hans familj mitt i en mardröm.I deras körfält kom nämligen en bil körande mot trafiken.– Det gick så snabbt, jag hann bara tänka gode gud, hjälp oss, sen small det, säger han.
Läs mer om Bahez Salim.

Alain de Botton: Kärlekens väg

Vardagsfilosofen Alain de Bottons nya bok är en roman som tar vid efter den rosafluffiga förälskelsen. Niklas Wahllöf läser en berättelse som hade mått bra av att slippa författarens goda råd.
Läs mer om Botton.
Okänd gärningsman sköt in i lägenhet
Vid 22.00 fick polisen larm om en skottlossning på Ramels väg.Enligt uppringaren har någon skjutit in i hans lägenhet.
Skott mot lägenhet i Malmö
Någon har skjutit mot en lägenhet på Ramels väg i Herrgården i Malmö, skriver polisen på sin sajt.
Läs mer om Herrgården och Malmö.
Magnetström i hjärnan införs i psykiatrivården
Behandla depression med hjälp av magnetström – det är en metod som nu vinner mark inom svensk psykiatrivård. Nu är metoden på väg att införas vid psykiatrikliniker i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Bulgarien mot köp av svenska Jas-plan
Svenska Jas-plan kan nu vara på väg mot en exportframgång.Bulgarien bekräftar nu intresse för köp.
Läs mer om Jas-plan.
JUST NU: Ny brand rasar på asylboende
En ny brand ska ha blossat upp på asylboendet i Snårestad utanför Ystad.SOS vid larmet strax efter klockan 19 på fredagskvällen.– Vi är på väg dit med patrull, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Snårestad.
En förd till sjukhus efter trafikolycka
Vid 15.45 fick polisen larm om en trafikolycka mellan på väg 122.Det rör sig om en personbil som kört av vägen.– En person fick föras till sjukhus i ambulans, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
16 turister i vattnet efter stor kanotolycka
16 turister hamnade i vattnet efter en stor kanotolycka i värmländska Torsby.– Ambulans och räddningstjänst är på väg, säger Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen, Jan Matern och Torsby.
Trafikolycka – kollision mellan två personbilar
Vid 15. 25 fick polisen larm om att två personbilar kolliderat på området Lussebäcken i Helsingborg– En patrull är på väg, säger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.
Tidigare krisbank gör revansch på börsen
Den irländska banken Allied Irish Bank (AIB), som efter finanskrisen förstatligades för att undvika en kollaps, är på väg att göra repris på börsen.
Läs mer om Allied Irish Bank.
Larm om krock mellan två bilar
Två bilar uppges ha krockat i Åmans Backe utanför Sjöbo.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg.
Att straffa britterna är en farlig väg att gå
Storbritanniens öde efter brexitomröstningen är nu ett varnande exempel för andra. Men det finns ingen mening med ett avtal som straffar britterna utan vi behöver ett vänligt utträde, skriver Gunnar Hökmark (M) på årsdagen av omröstningen.
Läs mer om Gunnar Hökmark.
Gångbro över väg i Norge kollapsade
En gångbro över en väg i Lørenskog, en knapp mil öster om Oslo, kollapsade på torsdagskvällen då en lastbil körde in i konstruktionen. Enligt vittnen ska ingen fotgängare ha funnits på bron när olyckan inträffade.
Läs mer om Lørenskog, Norge och Oslo.
Uppgifter: MFF nära snuva AIK på Bahoui
Malmö FF är enligt Aftonbladet på väg att snuva AIK på hemvändande Nabil Bahoui.Uppgifter som kommer direkt efter MFF:s värvning av Kingsley Sarfo.
Fyra bilar i krock på E6 – polis på väg
Fyra bilar kolliderade på E6 i utanför Kungälv på torsdagseftermiddagen.Olyckan orsakade stora trafikstörningar.– Inga kända personskador, vi har skickat en bil, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Bästa råden för midsommartrafiken
Välj rätt väg, ta god tid på dig och kör utvilad. Trafikverket visar vägen till säker trafikhelg i midsommar.
Källor: Takata på väg mot konkurs
Krockkuddstillverkaren Takatas fall på Tokyobörsen fortsätter. Under torsdagen dök kursen mer än 55 procent kring oron över en stundande konkurs.
Läs mer om Tokyobörsen.
Misstänkt utsläpp av syra i Hallsberg – polis på väg
Ett utsläpp av misstänkt klorvätesyra har skett under torsdagsmorgonen vid stationsområdet i Hallsberg. Både polis och räddningstjänst är beordrade till platsen.
Läs mer om Hallsberg.
Tredje gången gillt för Anna Schulze
Anna Schulzes nya bok är en dokumentärroman om släktens dramatiska historia.Amanda Svensson läser en fin roman om en patriarkal familjs väg mot botten.
Läs mer om Anna Schulze.
Brand i flyktingförläggning
Klockan 21.26 på onsdagskvällen kom ett larm om en misstänkt brand i en flyktingförläggning i skånska Snårestad utanför Ystad.Det ska ha synts rök från takåsen. Räddningstjänsten är på väg till platsen.Texten uppdateras.
Läs mer om Snårestad och Ystad.Det.