Vägen

Var en seger av det imponerande slaget

Stenhårt tempo hela vägen.Ändå gick han bara undan.Västerbo Grosbois har höjt sig i ny regi.

Jättelöftets istid i OS: Sju minuter och 35 sekunder

GANGNEUNG. Rasmus Dahlin gav Tre Kronor chansen att vända OS-kvartsfinalen till seger, men det räckte inte hela vägen. – Det känns skit, säger 17-åringen besviket efter förlusten.
Läs mer om OS-kvartsfinalen och Tre Kronor.
Programtips: Whocrashed Home Edition 6.01
Programmet analyserar kraschdumpfiler och kan ge svar på varför systemet kraschade. På så sätt får du lite hjälp på vägen vid din felsökning och slipper kanske att arbeta så brett.
Väjde för lastbil – körde i diket
En personbil har kört av vägen i Torsvik i Jönköping, enligt polisen.Detta sedan föraren fått väja för en lastbil.Samtidigt ska lastbilen ha kört ner ett elskåp och en vägskylt.
Läs mer om Jönköping och Torsvik.

SPORTLISTAN: "Visade vägen"

Vilka är veckans fem hetaste? Varje onsdag listar sportredaktionen de fem hetaste personerna, lagen eller händelserna i vårt bevakningsområde. Här är listan för vecka 8. 1. Sean Smith, basket.
Skidskyttar vill se hårdare vapenlagar i USA
Efter skolskjutningen i Florida säger amerikanska skidskyttar att de vill ha hårdare vapenlagar i hemlandet. – Det är en tragedi att USA inte har förändrats utan fortsätter på den här vägen. Det får mig att vilja gråta, säger Lowell Bailey.
Läs mer om Florida, Lowell Bailey och USA.
Lastbilsolycka på E6 – vägen stängs av
En lastbil har kört av E6, norr om Uddevallabron. Enligt uppgift till Bohusläningen är det mycket halt på platsen.– Man kommer att stänga av vägen i riktning mot Göteborg, säger Kim Jansson, vägtrafikledare på Trafikverket till tidningen.
Så fördriver SSL-spelaren tiden på bussresorna
Hur ser SSL-spelarnas schema ut på matchdag? Dalens Felicia Lilja berättar om vad som händer på vägen till bortamatcherna. Felicia LIlja är defenitivt ingen materialare.
Tordis fick stroke – sjukhuset var fullt
Tordis Haugen Olsson från Helsingborg drabbades av en stroke.När hon sökte vård fick hon veta att Helsingborgs akutmottagning var full - och utsattes för en mardrömsresa i en sjuktransport trots att hennes tillstånd var akut.– Jag skulle ha åkt i en ambulans. Jag kunde ha dött på vägen, säger hon.
Läs mer om Helsingborg.
Långa köer på E6 – är avstängd
Tre personbilar har krockat på E6, vid Landskrona södra, på tisdagseftermiddagen.Polis har skickats till platsen där en av bilarna ska befinna sig i mitträcket.Vägen stängs av för trafik.
Läs mer om Landskrona.
Höjer säkerheten efter attackerna: En hotbild
Först bröt sig tjuvar in i Nelson Garden Arena, stal pengar, hackade sänder isen och förstörde kansliet.Sen saboterades supporterbussen som tappade två hjul mitt på vägen.Nu ökar Tingsryds AIF säkerheten kring laget och klubbens supportrar.– Vi behandlar det som en ökad hotbild mot föreningen, säger ordföranden Johan Blomster.
Gunvor och Börje körde hem från Willys – dog i kraschen
Gunvor Sundberg, 80, och Börje Svensson, 71, var på väg hem från Willys för att packa husbilen inför en stundande resa till barnbarnet i Skåne.På Dödens väg kraschade de med en bil som kommit över på fel sida vägen.Det äldre paret omkom och den andre föraren ställdes inför rätta, men friades helt.– Jag tänker att man har ansvar för den bil som man sitter i och för fram, säger Gunvors dotter Eva-Marie Sundberg.
Så blir du ekonomiskt oberoende
Allt fler svenskar satsar på att bli ekonomiskt oberoende. Joel Bladh är en av dem som har bestämt sig för att och fem år efter att han tog beslutet har han och hans familj kommit en bra bit på vägen. Men hur gör man för att nå sitt mål om ekonomiskt oberoende?
Person påkörd på E4 – allvarligt skadad
En person har blivit påkörd på E4 nära Herrbeta utanför Linköping. Personen var i ett sällskap av fyra som stannat längs vägen eftersom de fått problem med bilen. När personen gick ut på vägen blev denne påkörd, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Herrbeta och Linköping.
Guardiola i jättebråk nere i spelartunneln
Manchester Citys Fabian Delph fick syna det röda kortet efter en ful tackling.Då utbröt ett bråk mellan Pep Guardiola och Wigans tränare Paul Cook.Bråket började vid sidlinjen - och fortsatte hela vägen in i spelartunneln.
Bil av vägen – en person kvar i fordonet
En trafikolycka har inträffat på en länsväg i närheten av Svenljunga.– Det är en singelolycka, en bil som har kört av vägen. En person ska enligt uppgift fortfarande befinna sig i bilen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget är oklart.
Nya coachen i Lyxfällan ger sina bästa spartips
Undrar du ibland var dina pengar egentligen tar vägen? Du är inte ensam. Som tur är finns flera superenkla knep för att spara ett par hundralappar varje månad och få ordning på sin halvtaskiga privatekonomi. – Man sparar först och köper sen, säger Magdalena Kowalczyk, ny programledare för Lyxfällan i TV3.
Krock mellan personbil och lastbil – väg helt avstängd
En personbil och lastbil har kolliderat i Kållered, enligt polisen.Vägen är helt avstängd.
Läs mer om Kållered.
Timmerbil har vält – blockerar vägen
En timmerbil har vält och på riksväg 55, strax söder om Simonstorp, norr om Norrköping, skriver SVT Nyheter Öst.Bilder från olycksplatsen visar att timmer fallit ut på olycksplatsen – och blockerar vägen i båda riktningarna.– Det är ganska halt på platsen, det fick vi redan på vägen ut att det ska vara, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid Räddningstjänsten.
Skåpbil har kört av vägen och voltat
En mindre skåpbil har kört av vägen och voltat vid Örsundsbro utanför Enköping i Uppsala län.Polisen finns på olycksplatsen – och samtalar med föraren.– Nån har haft tur, säger Lina Wideberg vid polisen i Region Mitt.
Vi måste få veta hur våra personuppgifter används
Vi betalar för tjänster som Facebook och Google genom att dessa företag får reda på mycket om oss. Men det oerhört svårt att se hur din data används och följa vart den tar vägen. Det krävs mer öppenhet, skriver experten Stefan Larsson.
Läs mer om Facebook, Google och Stefan Larsson.
Björklund: Centerns politik skapar större klyftor
Öppnare migrationspolitik utan omfattande välfärd är skadlig, enligt Liberalernas partiledare. Den ideologiska skillnaden mellan allianspartierna är viktig. – Det är därför vi inte vill gå den vägen, säger Jan Björklund.
Läs mer om Jan Björklund.
Louise varning efter skräcken på vägen
Louise Erlandsson, 19, hade änglavakt när hon var på väg till jobbet i Billingsfors i Bengtsfors kommun under fredagen.På bara några sekunder förändrades färden till en skräckupplevelse.– Jag blev så chockad, jag hann knappt reagera för att det gick så fort, säger Louise Erlandsson.
Läs mer om Louise Erlandsson.
Krock på E20 – vägen avstängd
Två bilar har kolliderat på E20 i höjd med Götarondellen.Ambulans, räddningstjänst och polis har larmats till platsen.– Bilarna har krockat i höjd med Götarondellen. Vi stänger av vägen söderut tills att vi får bort fordonen, säger Joakim Hallin på räddningstjänsten, till GP.
Läs mer om E20, Götarondellen och Joakim Hallin.