Vägen

Man gripen efter biljakt – försökte preja polisbil

På onsdagen greps en man efter en biljakt på Bjärehalvön i Skåne.Under biljakten försökte föraren preja en polisbil av vägen.– Han greps och är initialt misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel, säger Richard Glantz, presstalesperson för polisområde Nordvästra Skåne.

Motorcyklist körde av vägen – åkte ambulans till sjukhus

En 50-årig motorcyklist körde av väg 669 i Tving, Karlskrona, under tisdagen.Mannen fick föras från platsen i ambulans.– Det var en marginell påverkan på vägen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Karlskrona och Tving.
Lindahl i målet kan bli guld värd för Sverige
Efter 0–0 mot Tyskland och 2–0 mot Ryssland väntar Italien i sista gruppspelsmatchen för Sverige. Vägen till kvartsfinal ligger öppen. Och Blågult har en spelare som kan bli guld värd: Målvakten Hedvig Lindahl.
Läs mer om Italien, Ryssland, Sverige och Tyskland.
Bil voltade av vägen – en skadad
En person skadades då en bil körde av vägen och voltade i Eksjö, Jönköping. Polisen rapporterar att trafikstörningar är att vänta.
Läs mer om Eksjö och Jönköping.

Man död – gick längs vägen på E4

En man har omkommit i en trafikolycka på E4 norr om Rutvik i Norrbotten.– En man har gått längs vägen, blivit påkörd och är nu avliden, säger Niklas Larsson, kriminalpolis, till lokaltidningen Norrländska Socialdemokraten.
Det gäller att inte spilla krut på vägen mot finalen
INBLICK Doethinchem. Det blir förändringar i den svenska startelvan när Sverige möter Italien i den sista gruppspelsmatchen i EM. En match som med stor sannolikhet avgör om Sverige slutar etta eller tvåa i gruppen.
Läs mer om Italien och Sverige.
McCarthys hyllade dystopi i själva verket kitsch
Cormac McCarthys prosa kan verka ordkarg och träffande, men kräver egentligen en väldig massa ord. Kristoffer Leandoer läser om den amerikanske författarens Vägen – en roman han tidigare kallat mästerverk – och finner kitsch och pekoral.
Läs mer om Vägen.
Skåpbil körde av väg – oklart skadeläge
En skåpbil har kört av vägen och ut på en åker, på väg 625 norr om Ryssby, Ljungby.Polis och två ambulanser är på platsen.– Man vet ännu inte anledningen till varför bilen körde av vägen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Ryssby.
Flera bilar i krock – vägen helt avstängd
Flera bilar har krockat på E6 i Göteborg. Ingen person ska ha fått några allvarliga skador, men trafikläget på platsen är kaotiskt, enligt polisen.– Det är helt avstängt i södergående riktning. Vi ska försöka leda om trafiken, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Göteborg, Peter Adlersson och Väst.
JUST NU: Bil voltade – en person till sjukhus
En person voltade av vägen med sin bil i närheten av Borås på måndagsmorgonen.Bilen landade på taket och en person har fått föras till sjukhus.– En person har färdats i bilen och är uttagen och transporterad till sjukhus, säger Anderas Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
Män utgav sig för att vara poliser – misstänks för brott
Två män i 20-årsåldern i Skövde ska ha utgett sig för att vara poliser.Med blåljusutrustning och batong ska de ha stoppat bilar längst vägen och bett förarna om körkort.De misstänks nu för föregivande av allmän ställning och knivlagen, skriver Skaraborgs Allehanda.
Läs mer om Skövde.
Kattungar lämnades för att dö i plastpåsar
Jill Rekalos, 17, hittade i veckan två kattungar i förslutna plastpåsar – som var dumpade längs med vägen.Under fredagen fann hon ytterligare en.– Det var en liten hankatt som fräste av rädsla. Jag försökte lugna ner honom så gott jag kunde, säger Jill Rekalos.
Voltade av vägen efter krock – en till sjukhus
En bil voltade och hamnade på taket efter en kollision med en annan bil.En person fick föras till sjukhus med ambulans.– Totalt ska fyra personer ha varit inblandade i olyckan, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i norra Älvsborg.
Läs mer om Älvsborg.
Sveriges frisimslag i medaljkamp i VM
Budapest. Sveriges frisimslag är klart för söndagskvällens VM-final på 4x100 meter frisim i Duna arena i Budapest. Michelle Coleman och Sarah Sjöström visade vägen när Sverige tog sig vidare till finalen med den fjärde snabbaste försökstiden.
Stor köbildning på Ölandsbron
Vid lunchtid under söndagen bildades stora köer på Ölandsbron efter att en person tappat träplankor på vägen.Enligt Trafikverkets prognos beräknas det vara köer i drygt en timme till.– Det var en personbil med släp hade tappat gods från släpet, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Åsa Emanuelsson och Ölandsbron.
Bil fattade eld under färd – väg avstängd
En bil fattade eld under färden på Essingeleden i Stockholm.Personen ska ha lyckats ta sig ur bilen och uppges vara oskadd.Det är tillfälligt avstängt på vägen i södergående riktning.
Tar vägen mot världseliten med hjälp av norska rivalen
BUDAPEST. Victor Johansson, 18, är Sveriges största talang på herrsidan.Nu siktar han mot världseliten – med hjälp av norska konkurrenten Henrik Christiansen.– På träningarna matchar vi varandra, säger Johansson.
Dumpade kattungar i påsar längs vägen
Vid vägen fann en 17-årig flicka två stycken kattungar, instängda i plastpåsar.Kattungarna misstänks ha kastats ut från en bil, vid två separata tillfällen.– Jag tog hem katterna och gav majsvälling, säger 17-åringen till Ystads Allehanda.
Personbil hamnade i diket vid golfbana
En personbil med två personer körde vid 19-tiden av vägen och ner i ett dike på Hovdalavägen i Hässleholm.Polis, räddningstjänst samt ambulans har skickats till platsen.
Läs mer om Hovdalavägen.
Motorcykel körde av vägen
En motorcykel har kört av vägen och hamnat i diket i Svedala.Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen. Skadeläget är inledningsvis okänt.– Han klagade över ryggsmärtor, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Stephan Söderholm.
Blöjmysteriet i Tomelilla fortsätter – fler dumpas
I flera år har det pågått: Någon dumpar använda blöjor på vägen mellan Äsperöd och Tryde, utanför Tomelilla.De boende i området har fått nog – men på lördagen var det dags igen.– Man måste ta reda på vad som kan ligga bakom och då måste det finnas en anmälan. Är det medvetet eller olyckshändelser, det kan finnas många olika förklaringar, säger Åsa Emanuelsson hos polisens ledningscentral i syd.
JUST NU: Körde av vägen – stal bil från en som hjälpte
Polisen i Karlskrona har natten mot fredag haft fullt upp med två bråkiga personer i området.Det hela började när polisen vid 01.30-tiden får ett larm om en bil som körs vingligt på E22:an.Uppringaren följer efter ut och ser att någon under färd kastar ut saker från bilen, skriver polisen – som snart skulle få mer med de bråkiga personerna att göra...
Läs mer om Karlskrona.
Humorklassikern gör comeback
SVT gör en ny version av humorklassikern Släng dig i brunnen, skriver Aftonbladet.– Det finns väldigt många nya och duktiga komiker. Så vi kommer inte se de etablerade ståuppkomikerna på det sättet, utan fokusera på de som är på väg upp eller redan kommit en bit på vägen, säger Mats Grimberg, projektledare på SVT.
Läs mer om Aftonbladet, SVT och Släng.
Allvarlig olycka med moped – en död
På fredagskvällen larmades polisen till en trafikolycka utanför Avesta. En bil körde in i en av tre mopeder som färdades på vägen.En person, som färdades på en av mopederna, omkom i olyckan.
Läs mer om Avesta.
Stark laginsats gjorde jobbet – kvartsfinalen är nära
Enkel seger mot Ryssland. Nu har Sverige ena benet i kvartsfinalen i fotbolls-EM. Lotta Schelin visade vägen och Stina Blackstenius tryckte in målet som definitivt avgjorde.
Läs mer om Ryssland och Sverige.