Vägen

Eddie Läck lämnade matchen på bår

LOS ANGELES. Det var en smäll som fick alla spelarna på isen och publiken på läktarna att glömma matchen. När Detroits Andreas Athanasiou gjorde 4-3 i förlängningen och avgjorde bortamötet med Carolina kolliderade han i samma sekund senare med Eddie Läck, 29. Hurricanes svenske målvakt föll in i kassen och blev liggandes där. Snabbt förstod alla att han skadat sig och in på isen kom läkare och sjukvårdspersonal. När Läck rullades ut på bår en stund senare med huvudet i en nackkrage klappade spelarna från båda lagen som samlats runt omkring honom med klubborna i isen. Eddie gjord
Läs mer om Carolina och Eddie Läck.

Ödeslansering för Samsung – efter eldhaverierna

Elektronikjätten Samsung laddar inför sin kanske viktigaste lansering någonsin. Efter floppen med mobilen som började brinna och inblandningen i en sydkoreansk korruptionsskandal kommer bolaget nu med en ny toppmodell. Galaxy S8 lanseras på onsdag och den här gången bara måste allt gå vägen.
Läs mer om Samsung.
Bil har voltat – ligger på taket
En personbil har kört av vägen och hamnat på taket i ett dike på Tjörn.– Föraren verkar vara oskadd, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region väst.
Läs mer om Tjörn.
Tappad bajamaja blockerade E65
En bajamaja föll från en transport på E65 mellan Skurup och Ystad.Trafikverket varnade bilister för trafikstörningar.– Det framgår inte om det blev halt på vägen, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.

Bajamaja på E65 – Trafikverket varnar bilister

En bajamaja har fallit från en transport på E65 mellan Skurup och Ystad.Trafikverket varnar bilister för den stora föremålet som ligger mitt på vägen.
Läs mer om E65, Skurup och Ystad.Trafikverket.
Personbil körde ut på åker i Blekinge
En singelolycka med personbil inträffade på söndagskvällen på länsväg 660 vid Edestad i Blekinge.Enligt polisen körde fordonet av vägen och ut på en åker.
Läs mer om Blekinge, Blekinge.Enligt och Edestad.
Mc i olycka – har kört av vägen
En mc-olycka har inträffat i Härryda kommun.– Vi fick in larmet klockan 12.08 och är på väg till platsen, berättar Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Härryda, Ulla Brehm och Väst.
Personbil voltade efter polisjakt
Bilföraren vägrade stanna och polisen tog upp jakten. Det hela slutade med att bilen körde av vägen och voltade. – Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik, säger John Östling vid polisen regionledningscentral.
Läs mer om John Östling.
Bil i brand efter volter på E4:an
En bil fattade eld efter att ha voltat flera varv på E4:an i Tierps kommun och hamnat vid sidan av vägen.
Läs mer om E4.an.
Misstänkt drograttfyllo stoppad efter svajig färd
Vittnet såg hur bilen vinglade fram och tillbaka på vägen och hur föraren krockade med ett okänt föremål.Bilisten stoppades av polisen och misstänks nu för drograttfylleri.
Favoriter till basketsemi
Udominate och Luleå kom etta och tvåa i grundserien och är finaltippade i SM-slutspelet i basket. På fredagen tog båda lagen ett steg på vägen när de blev klara för semifinal.
Läs mer om Luleå och SM-slutspelet.
Trafikhinder på E6 - tappat släp på vägen
Polis kallades till E6 söder om Östra Karup vid 09.44 då en lastbil tappat sitt släp. Släpet står hindrande i norrgående riktning.– Runt 11.00 kommer förhoppningsvis släpet bärgas från platsen. Polisen är kvar och dirigerar trafiken, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Östra Karup.
Därför kan vi aldrig acceptera samarbete med SD
När Moderaterna i morgon samlas för landsmöte trycker högerröster på för samarbete med Sverigedemokraterna.Isobel Hadley-Kamptz reder ut varför den vägen är omöjlig för en liberal.
Bil körde in i mitträcket – totalstopp på E22
En bil har kört in i mitträcket på E22 söder om Kalmar.Vägen är avstängd i båda riktningarna.
Läs mer om E22 och Kalmar.Vägen.
En lastbil har börjat brinna på E4
En lastbil har börjat brinna på E4 utanför Nyköping. Vägen har stängts av. – Det pågår släckningsarbete på platsen, säger Tobias Persson vid polisen i Södermanland.
Läs mer om Nyköping och Södermanland.
Det var så mycket blod på vägen...
Abdifatah Roble bor i stadsdelen Hässleholmen. Han är skakad efter det stora knivbråket som inträffade i Borås sent onsdag kväll.– Mina barn ska inte behöva uppleva sådana här hemska saker, berättade han i Brottscentralen under torsdagen.
Dominique, 21, ställde stora frågan med pizzakartongen
Dominique Pedersen Kristensen levererade en hjärtformad pizza med pommes till sin pojkvän på deras årsdag.Men pizzakartongen innehöll också en väldigt speciell fråga.– Han grät lite och visste inte var han skulle ta vägen. Sedan mumlade han fram ett mm, på om han ville förlova sig, säger hon.
Så mycket tjänar du på nya pensionärsskatten
Ett stort steg på vägen. Så kan man sammanfatta PRO:s reaktion efter regeringens besked om skattelättnader för pensionärer. – Det här är en seger för oss. Famför allt gynnar detta kvinnor med låga pensioner, säger Christina Tallberg, ordförande för PRO.
Läs mer om Christina Tallberg och PRO.
Därför kan vi aldrig acceptera samarbete med SD
När Moderaterna i morgon samlas för landsmöte trycker högerröster på för samarbete med Sverigedemokraterna.Isobel Hadley-Kamptz reder ut varför den vägen är omöjlig att acceptera för en liberal.
Viktor Barth-Kron: I framtiden tar vi Elgigantens gata ned mot 7-elevenplan
Att Moderaterna vill sälja tunnelbanestationer är rimligen bara ett steg på vägen mot de riktigt stora affärerna.
Lugi förlänger med tre spelare
Nu är det bekräftat: Lugi förlänger ytterligare kontrakt med spelare.Ett slagkraftigt lag säkerställs inför nästa säsong.– Så kan vi fortsätta på den inslagna vägen med härligt underhållande och tuff handboll på högsta nivå, säger Lugi:s Klubbchef Patrik Bengtsson i ett pressmeddelande.
DN gratulerar: Jonas Björkman
Med ihärdigt arbete och stor glädje till idrotten kunde brevbärarsonen Jonas Björkman ta sig hela vägen upp till tenniseliten. Grunden har varit att alltid hitta viljan och motivationen.
Norrköpings fans kan bojkotta cupfinalen
IFK Norrköping har tagit sig hela vägen till final i Svenska cupen där man ställs mot Östersund. Då väljer supporterklubben att bojkotta matchen. Nu när det vankas final och folkfest har vi insett att förbundet fullständigt skiter i om det kommer publik eller ej, skriver Peking Fanz styrelse.
Läs mer om Peking Fanz, Svenska och Östersund.
Tre bilar i krock på E6 – långa trafikköer
Tre bilar har krockat på E6 vid Hofterup utanför Kävlinge.Vägen är avstängd i norrgående riktning.Trafikverket varnar för långa trafikköer.
Läs mer om Hofterup och Kävlinge.Vägen.
Brand rasade i villa – huset totalt nedbrunnet
En villa utanför Karlstad brann under natten ned till grunden.Räddningstjänsten var chanslösa mot branden – och kunde inte rädda huset.– Det upptäcktes inte förrän det var en som åkte förbi på vägen. Då var det redan för sent, säger Mattias Arvidsson, räddningsledare, till tidningen NWT.se.
Läs mer om Karlstad.