Vägen

Tjuvar bröt sig in i Patriks butik – fångades på film

Det var på lördagsmorgonen som två maskerade gärningsmän bröt sig in i butiken Listermacken i Sölvesborg.De lyckades få med sig cigaretter och kontanter från butiken och försvann därifrån.Och på vägen ut slog de sönder en väktares bil.
Läs mer om Listermacken och Sölvesborg.De.

Lastbil har kört av vägen - en till sjukhus

En lätt lastbil har kört av vägen utanför Ryd i Jönköpings kommun.– En person kommer att föras till sjukhus, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman i Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Ryd.
Brandbil körde av vägen – bärgades
På torsdags morgonen kom larmet om en tankbil som kört av vägen.Kort därpå visade det sig handla om en brandbil.
JUST NU: Krock mellan bil och lastbil: Allvarligt
En lastbil och en personbil har frontalkrockat enligt larm till polisen.Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats och vägen har fått stängas av helt.Skadeläget är initialt oklart.

Person ska ha slungats i väg efter påkörning

Vid 16-tiden på onsdagen ska en person ha blivit påkörd på landsvägen mellan Sjöbo och Tomelilla.Enligt en vittnesuppgift som Skånska Dagbladet refererar till personen ha blivit påkörd av en personbil, slungats i väg och låg vid larmtillfället mitt i vägen.
Flamur voltade med bilen i snökaoset: Fick panik
Flamur Gashi, 28, var på väg till jobbet i Jönköping när han fick sladd i den svåra halkan på riksväg 40.Bilen voltade av vägen och blev liggande på taket.Flamur kunde mirakulöst kliva oskadd ur bilen.– Jag kände mig som superman, säger han.
Läs mer om Jönköping.
Omöjligt få förtroende efter skatteplaneringen
Avslöjandet om skatteplanering stod i vägen för Leif Östlings fortsatta arbete på Svenskt Näringsliv. Det är svårt att få förtroende för andra frågor då menar LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.
Två bilar i krock – besvärligt i trafiken
Två bilar har under morgonen krockat på Gamla vägen mot Vellinge.– Personerna ska i alla fall vara ute ur bilarna, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Gamla, Vellinge och Åsa Emanuelsson.
Bil voltat – stora trafikstörningar på vägen
Under onsdagsmorgonen ska en bil ha voltat utanför Röstånga.Enligt uppgift råder stor påverkan på trafiken – och det är begränsad framkomlighet vid olycksplatsen.
Läs mer om Röstånga.Enligt.
Kvinna körde av vägen – misstänks för rattfylla
På tisdagskvällen körde en personbil av vägen i en korsning i Simrishamn.Föraren, en 48-årig kvinna, misstänks nu för rattfylleri.– Hon blåste positivt på platsen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Tre bilar i krock – en person förd till sjukhus
Tre bilar har kolliderat på riksväg 86mi Sundsvall.En person har förts med ambulans till sjukhus och det råder just nu totalstopp på vägen.
Läs mer om Sundsvall.En.
Buss med skolelever krockade med bil
En buss med skolelever har krockat med en personbil utanför Falkenberg, skriver polisen på sin hemsida.Ombord på bussen finns det 11 elever som uppges vara chockade.Trafiken är avstängd på den aktuella vägen.
Läs mer om Falkenberg.
Politikerna bråkar – du får betala miljonnotan
Bråket mellan politikerna i de lokala missnöjespartierna gick hela vägen till domstol.Nu hamnar notan för advokater, rättegångskostnader och en miljonuppgörelse på göteborgarnas skattesedel.Hittills har 1,4 miljoner av Vägvalets kommunala partistöd gått till partikonflikten.– Det är mycket man får finna sig i här i livet, säger Vägvalets partiledare Claes Westberg.
Två bilar i krock – vägen avstängd
Två bilar har krockat på Jonseredsvägen i Partille på tisdagsmorgonen.Vägen har spärrats av.– En bil står trafikfarligt, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Jonseredsvägen och Partille.
Forskare: EU har inte råd att blunda för klyftorna
EU-toppmötet är över. Men det kommer inte att räcka att slå fast att EU ska blir mer rättvist och socialt. Vägen dit är höljd i dunkel, liksom även ansvaret för att hantera de gigantiska sociala och ekonomiska klyftorna som växer fram. En union ska inte ha så tydliga vinnare och förlorare, skriver fyra forskare.
Långtradare och bil i krock – vägen avstängd
En långtradare och en personbil har krockat på E20 i närheten av Alingsås, skriver GP.Vägen uppges vara avstängd.
Läs mer om E20.
Kritiken – efter fyllerubrikerna
SAVONLINNA. Den ryska gränsen är bara några mil bort. Gångvägen leder över skogsklädd kulle, förbi en mörk kyrkogård och fram till den slitna ishallen.Där inne sitter några hundra åskådare och huttrar.Bakom hemmalagets bänk skymtar en prydligt klädd man med tämligen anonymt utseende. Ändå vet alla vem han är.– Mja, kanske finns det några yngre i stan som inte vet, säger Jarmo Myllys, 52.SportExpressen tog den långa vägen till Savonlinna för att träffa den finska målvakten som nådde legendstatus inom svensk hockey.Och för att slutligen reda ut
Läs mer om Savonlinna.
Pappa ringde och det var jättekonstig känsla
Oliver Ekman Larsson står på toppen av sin karriär.Stjärnan har OS-silver, VM-guld och otaliga NHL-matcher på sin meritlista.När han i fjol stod i slutskedet av sin säsong med Arizona Coyotes i NHL nåddes han av det sorgliga beskedet. Hans mor hade gått bort.– Man hade velat vara där och hjälpa till, säger han i podcasten Vägen till toppen.
Läs mer om NHL, OS-silver, VM-guld och Vägen.
Maria, 43, kraschade av vägen i snötumultet
På söndagseftermiddagen slog halkan sina klor i de västsvenska vägarna.En som drabbades var Maria Georgiou Ekberg, 43, som halkade av vägen precis vid kommungränsen till Trollhättan.– Vi åkte fram och tillbaka på vägen, tillslut gick det inte längre. Men jag är oskadd och min dotter är oskadd, säger hon.
Malin Fransson: Sjöströms jakt på Alshammars rekord kan gå vägen
Ett mästerskap återstår innan Sarah Sjöström tar semester. I kortbane-EM i Köpenhamn i mitten av december kommer Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril att vara i farozonen.
Läs mer om Köpenhamn och Sarah Sjöström.
Två döda efter olycka på riksväg 86
En bil körde av vägen på lördagseftermiddagen.Två personer har dött efter olyckan.
Stopp på E6 efter lastbilsolycka
Det är stopp i trafiken på E6 norr om Trelleborg i båda riktningarna.Bärgningsarbete pågår efter att en lastbil kört av vägen.
Läs mer om Trelleborg.
Experiment på öppet hav tillät utforskning av Afrika
Under 1400-talet inledde portugiserna en häpnadsväckande utforskning av Afrikas västkust. Till slut rundade de Godahoppsudden och fortsatte hela vägen till Indien. Men varför? Hur kan det komma sig att de inte koncentrerade sig på närbelägna kuster och satsade resurserna på expansion mot till exempel spanjorer eller marockaner?
Läs mer om Afrika, Godahoppsudden och Indien.
Krasch i halkan – två sitter fast i bilen
Två personer sitter fast i ett fordon efter att deras bil har kraschat av vägen i Dalsjöfors, skriver Borås Tidning.SOS Alarm säger till tidningen att det är glashalt på platsen.