Vägen

Väg översvämmad – stängs av över natten

En väg har svämmats över i Bankeryd i Jönköpings kommun efter att en vattenledning brustit, skriver JNYTT.Vägen kommer vara avstängd under natten.
Läs mer om Bankeryd.

Vart tog alla stjärnorna vägen?

Grafik: Två tredjedelar av mänskligheten saknar svart natthimmel. Men du kan göra saker för att lättare se stjärnorna och vintergatan. I samband med astronomins dag går SvD igenom fenomenet ljusföroreningar – och hur du kan bäst kan motverka det.
Läs mer om SvD.
Damberg om Telia: Viktigt att rättskipningen går vidare
En bra uppgörelse. Men nu är det viktigt att den juridiska prövningen går hela vägen i mål. Det säger näringsminister Mikael Damberg efter att åtalet mot Lars Nyberg, tidigare vd, och ytterligare två toppchefer i delstatliga Telia.
Läs mer om Mikael Damberg och Telia.
Personbil har kört av vägen – stora trafikstörningar
En personbil har kört av vägen på riksväg 42 utanför Vårgårda.Trafikverket rapporterar om stor påverkan på trafiken.

Färjestads drömstart – andra raka segern

Färjestad har fått en drömstart på SHL-säsongen.Värmlänningarna vann med 5-2 i Skellefteå efter att nyförvärvet Dick Axelsson visat vägen – med sitt första SHL-mål på tre år.
Läs mer om Dick Axelsson och Skellefteå.
Merkels modiga genombrott – knuffade ut Helmuth Kohl
Den östtyska prästdottern beskrivs redan i första SvD-artikeln 1991 som Tysklands möjliga framtid. Nu är Angela Merkel favorit till sin fjärde raka valseger, men vägen till att bli Europas mäktigaste politiker var inte spikrak. Här kan ni läsa vad SvD har skrivit kring tio nyckelhändelser i förbundskanslerns politiska liv.
Aurora 17 pågår som planerat trots terrorhot
Under förmiddagen blev det känt att Säpo mottagit ett terrorhot mot Stockholm.Samtidigt pågår försvarsmaktsövningen Aurora 17 på flera platser i huvudstaden – och Försvarsmakten har för närvarande inga planer på att förändra sina övningsplaner.– Försvarsmakten följer noga den händelseutveckling som sker nu och i och med detta får vi vara beredda var det här tar vägen, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten.
Här är nya suven Volvo XC40
Snygg, kompakt och med en helt egen stil.Nya Volvo XC40 märks på vägen och ger Volvo en given plats bland premiumsuvarna.Men baksätet kan fälla Volvos nya storsäljare.Här är mina betyg på nya Volvo XC40.
Läs mer om Volvo och Volvo XC40.
Brynäs leder vägen på Bomben-raden
Dagens bästa: Bomben 1 – med 444 444 kronor extra i pottenSpelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Bomben-raden.
Bil krockade med älg – en person till sjukhus
På torsdagsmorgonen inträffade en viltolycka utanför Gnosjö.En bil krockade med en älg och körde efteråt av vägen.Föraren fick föras till sjukhus i ambulans, men skadeläget är okänt.
Läs mer om Gnosjö.En.
Kataloniens regering slår tillbaka
Kataloniens regering kommer aldrig att vika sig från vägen mot självständighet. Det skriver den katalanska presidenten Carles Puigdemont i ett uttalande efter det att spansk polis gjort nya gripanden under onsdagen.
Jubel för Jönköpings Södra – Sirius fall fortsätter
När det drar ihop sig är de spelartyperna som kliver fram: Daryl Smylie, Denis Kozica och Tommy Thelin. Jönköpings Södra kämpar för att slippa kvalplatsen och trion visade vägen mot Sirius och mot säker mark. Jönköping vann med 3–1.
Läs mer om Tommy Thelin.
Poängspelarna lyfte pressat Jönköping
När det drar ihop sig är de spelartyperna som kliver fram: Daryl Smylie, Denis Kozica och Tommy Thelin. Jönköpings Södra kämpar för att slippa kvalplatsen och trion visade vägen mot Sirius och mot säker mark. Jönköping vann med 3–1.
Läs mer om Jönköping och Tommy Thelin.
Gotland en förebild för Sverige – och världen
Gotland ska visa vägen när Sverige skiftar mot förnybart. Om senast 20 år kommer elledningen från fastlandet till Gotland att ha kapats – och ön ska bli helt självförsörjande på förnybar el. – Gotland illustrerar hur snabbt utvecklingen går, säger Erik Brandsma, generaldirektör för Energimyndigheten på SvD Energy Summit.
Julia, 24, förlorade sin mamma i cancer – nu vill hon hjälpa andra
Julia Flinks mamma Anneli var en av dem som stod henne allra närmast, de var bästa vänner och delade allt. Men i november 2011 förlorade Julia sin mamma i cancer. Det innebar förstås en oändlig sorg och saknad – men också att en spiral av ångest och ätstörningar kom upp till ytan igen. Nu delar Julia med sig av sina upplevelser i boken Varje steg på vägen. – Det här blev mitt sätt att hjälpa andra i samma situation, säger Julia Flink, 24.
Läs mer om Anneli, Julia, Julia Flink och Varje.
Jag står snart inte ut med smärtan i höften
Hej,Jag har i åtta månader haft väldigt ont i ljumske och höft dygnet runt och värken flyttar sig runt. Det strålar i rumpan/rygg genom låret, både fram och baksida, knäet värker och ibland gör smalbenet så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Läs mer om Jag.
För tidigt tala om Gerhardsson-effekt – segern viktigast
Någon Gerhardsson-effekt är det för tidigt att tala om. Hällregnet och den dåliga planen satte stopp för allt skönspel. Det viktigaste var segern och de tre poängen när damlandslaget inledde vägen mot VM 2019.
Läs mer om Gerhardsson-effekt.
Jennie fångade Postnords farliga trafikslarv på bild
Jennie trodde knappt sina ögon.På vägen utanför Jönköping åkte en lastbil från Postnord – som var helt öppen baktill.– Jag var snabb med att köra om när det blev tvåfiligt för där bakom ville jag inte vara länge, säger hon.
Läs mer om Jönköping och Postnord.
20 miljoner för en Ferrari som aldrig får köras
Det säljs en hel del pärlor på RM Sotheby's auktioner. Här är en till – en LaFerrari Prototype från 2013.Priset? 20 miljoner kronor.Problemet? Den får inte köras på vägen. Någonsin.
Läs mer om Ferrari och LaFerrari Prototype.
Berusad man tog stryptag på polis
En berusad man i 20-årsåldern gick mitt i vägen och försökte stoppa bilar.När polisen stoppade honom ilsknade han till – och tog stryptag på en av poliserna.Mannen greps och misstänks för våld mot tjänsteman.
Wallström: Ordkrig löser inte krisen
Utrikesminister Margot Wallström tror inte att ett ordkrig kommer lösa krisen med Nordkorea, säger hon till CNN.Samtidigt menar hon att vägen framåt för Sverige – givet den mer alarmerande situationen kring Östersjön – är militärt samarbete.
Läs mer om Nordkorea, Sverige och Östersjön.
TFF har en realistisk chans att nå allsvenskan
Helsingborgs IF gjorde vad de var tvungna.Trelleborgs FF det man behövde för att börja drömma på allvar.Efter BP:s oväntade formsvacka kan TFF:s resa faktiskt gå hela vägen till allsvenskan.
Tankbil har kört av vägen – explosionsrisk
En tankbil har kört av vägen i närheten av Trestads center utanför Vänersborg.Det finns en explosionsrisk eftersom den är lastad med bensin.– Räddningstjänsten spärrar av ett område på 200 meter runt olycksplatsen, uppger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Bil körde av vägen – behöver klippas upp
En personbil har kört av vägen utanför Karlsborg.Två personer är kvar i bilen som måste klippas upp, skriver polisen på sin hemsida.Vägen är avstängd.
Läs mer om Karlsborg.Två.
Betonglastbil välte på vägen
En lastbil har vält ut på en åker utanför Lund.Skadeläget är okänt.– Det ska vara en lastbil med betong, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.