Vägen

IS-hotet får Duterte att söka oväntad hjälp

Hundratals civila har ingenstans att ta vägen. De är instängda i den belägrade staden Marawi i södra Filippinerna där regionala militanta islamister, lojala med terrorsekten IS, fått hjälp av utländska rebeller och envist håller stånd mot filippinska regeringstrupper.
Läs mer om Duterte, Filippinerna och Marawi.

Singelolycka – bilen klipps för att få ut föraren

En singelolycka har inträffat på en mindre väg i Mariestads kommun.– Bilen hade kört av vägen in i ett träd. Vi får klippa sönder bilen för att få ut föraren på ett säkert sätt.– Föraren kommer sannolikt att få föras i väg med ambulans inom kort, säger Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.
Läs mer om Östra Skaraborg.
JUST NU: Totalstopp efter lastbilskrasch
En lastbil körde under måndagen i diket på länsväg 172 strax söder om Bäckefors.Fordonet blockerar hela vägen – och det är således avstängt i båda riktningar.– Lastbilen ligger i diket, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.
Förare misstänkt efter dödskrock
En 19-årig kvinna avled efter en bilolycka på länsväg 580 utanför Laholm i går kväll. Kvinnan satt i passagerarsätet och bakom ratten satt en 19-årig man. Han är nu misstänkt för brott efter att ha kört av vägen och kraschat in i ett träd.
Läs mer om Laholm.

Vassare grön profil ska vända MP:s kris

Linköping. Med visioner om en grön ekonomi och realistiska förslag om vägen dit hoppas MP-ledningen kunna vända det svaga opinionsläget till en framgång i nästa års val. – Det är kanske det viktigaste val som vi har stått inför, sade språkröret Gustav Fridolin i sitt tal på kongressen.
Läs mer om Gustav Fridolin och MP-ledningen.
Polisjakt efter biltjuv fick våldsamt avslut
En bil körde av vägen efter en lång biljakt i Strömstadstrakten.Polisen försökte preja bilen som däremot var för stor.I bilen fanns sex ynglingar.
Lever verkligen min dröm nu...
BJÖRN GOOP skriver själv efter segern i Elitloppet: Satte mig i bilen till Värmland och åt en pizza på vägen
Läs mer om Elitloppet och Värmland.
Alexander Gustafsson vann mot Glover Teixeira
För drygt två år sedan blev Alexander Gustafsson knockad inför 30 000 åskådare på Tele2 arena.På söndagkvällen fick han sin revansch.The Mauler besegrade Glover Teixeira i ett kokande Globen och nu ligger vägen till ett drömmöte helt öppen.
Alex Norn tog segern – efter en rekordrunda
Alex Norns jätterunda i det brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth räckte hela vägen till seger.
Läs mer om Wentworth.
Elva personer inblandade i stor kollision – totalstopp
Tre bilar ska enligt polisen ha kolliderat på riksväg 46 i Falköping.Vägen är nu helt avstängd.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Falköping.Vägen.
JUST NU: Kvinna har dött efter drunkningsolycka
En kvinna har avlidit efter en drunkningsolycka utanför Hammarö.Olyckan ägde rum under natten till lördagen – kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda, meddelar polisen.– Hon har avlidit, antingen på sjukhuset eller på vägen dit, säger Stefan Söderberg vid Värmlandspolisen.
Seger kan ge The Mauler drömmöte
För drygt två år sedan blev Alexander Gustafsson knockad inför 30 000 åskådare på Tele 2 arena.I kväll ska The Mauler ta revansch i Globen – sedan står vägen öppen mot en ny titelmatch i lätt tungvikt.Ett drömmöte mot Jon Jones finns inom räckhåll.– Det känns så bra att vara tillbaka hemma igen, säger han inför söndagens gala.
Bil har voltat av vägen – oklart skadeläge
En bil har av oklar anledning voltat av en väg i Borås kommun.Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats.– Vi är på väg, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst
Läs mer om Region Väst och Tommy Nyman.
Barn och två vuxna i olycka med kanot
Tre personer – varav ett barn – kapsejsade med en kanot på vägen till en sommarstuga i Ramsele-området.I tio minuter var de i vattnet och simmade in i land. Ambulans och helikopter skickades till platsen.– Det är inte speciellt varmt i vattnet så de var kraftigt nedkylda, säger Christian Andersson, inre befäl vid Räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.
Bil har voltat av vägen – föraren flydde platsen
En bil har voltat av en väg i Härryda.Föraren har klättrat ur bilen och flytt från plats.– Vi försöker ta reda på vem det är som har kört bilen, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region Väst.
Lastbil har kört av vägen – stopp i trafiken
En lastbil har kört av riksväg 49.Lastbilssläpet blockerar vägbanan och orsakar stora störningar i trafiken.
Mopedbil brann upp – smälte fast i vägbanan
En mopedbil smälte på fredagen så pass mycket vid en brand att den fastnade i asfalten.Den började brinna under färd – och blev totalförstörd, rapporterar NWT.se– Den är vid dikeskanten men det är ju både plast och metall som sitter fast i vägen. Man får nog använda en hjullastare för att skrapa loss, säger Peter Persson, till Nya Wermlands-Tidningen.
Husvagn i diket på E6 – orsakar långa köer
En bil med tillkopplad husvagn körde på fredagskvällen av vägen på E6 utanför Ängelholm.Olyckan orsakar långa köer.
Läs mer om Ängelholm.Olyckan.
Drömmen om en egen bok
Författaryrket är ett av Sveriges mest populära, men vägen dit kan vara tung. DN:s Lotta Olsson har läst Stephen Kings nyöversatta bok om hantverket och funderat kring det utbredda skrivsuget.
JUST NU: Bil har voltat av vägen
En personbil har voltat i centrala Växjö på fredagseftermiddagen.Olyckan inträffade i en korsning och två personer befann sig i bilen.– Båda har tagit sig ut, skriver Kim Hild, polisens presstalesperson i syd, på polisens hemsida.
Läs mer om Kim Hild och Växjö.
Trumps plan – problem för Reinfeldts uppdrag
I en stor intervju med SvD berättar Fredrik Reinfeldt om sitt okända ordförandeuppdrag – att försöka spåra vart hundratals miljarder dollar tar vägen varje år i råvaruproducerande länder. Med Trump vid makten i USA har organisationen EITI fått tuffa utmaningar.
Läs mer om Fredrik Reinfeldt, SvD och USA.
Kvinna förd till sjukhus efter singelolycka
En singelolycka inträffade på fredagsmorgonen.Vägen är avstängd.– En kvinna är förd till sjukhus i ambulans, säger Björn Öberg presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Björn Öberg.
JUST NU: Lastbil blockerar E22
Tidigt på fredagsmorgonen välter en lastbil på E22 och blockerar vägen.Strax därefter kolliderar en bil med lastbilen.En person är förd med ambulans till sjukhus med lindriga skador.– Enligt Trafikverket prognos kommer bärgningen vara klar först vid 16-tiden, säger Nils-Inge Hagman, inre befäl på räddningstjänsten.
Läs mer om E22 och Nils-Inge Hagman.
JUST NU: Bil i våldsam krasch
En bil kraschade på torsdagsmorgonen av vägen utanför Kungälv.Föraren fastnade i fordonet.– Bilen landade på sidan i diket, säger räddningstjänstens insatsledare Fredrik Johansson.Tolv brandmän från två stationer ryckte ut på olyckan.