Väl

Taube och Henriksson möts i Påklädaren

Sven-Bertil Taube och Krister Henriksson spelar mot varandra i Eva Dahlmans uppsättning av Påklädaren på Dramaten. För Taube innebär det en efterlängtad återkomst till teatern. – I min ålder tänker man nu är det väl slut, det är ingen som vill ha en längre, säger han.

Roller på rymmen i wellpappens värld

Wellpapp, dramatisk musik och teatrala element är ramen för Again med sju dansare. Norska koreografen Ina Christel Johannessen har sinne för mänskliga paradoxer men den här gången blir helheten väl spretig.
17-åringen slog till – överraskade alla
SKELLEFTEÅ. Svensk längdåkning skriker efter nya supertalanger på herrsidan.Precis då slår en 17-åring till.I sitt allra första seniorlopp chockade William Poromaa med att besegra flera landslagsåkare på SM.– Jag har rätt höga krav på mig själv. Så det här var väl ungefär mitt mål, säger Poromaa lugnt.
Läs mer om Poromaa och William Poromaa.
TV: Sirius-profilen efter omtalade utspelet: "Måste väl stå fast vid det"
I början av februari skrev C Mores expert Erik Edman på Twitter att han tippar IK Sirius sist i allsvenskan 2018. Svaret från Sirius-backen Jesper Arvidsson? "Är du full?".

Tog tio år att rensa bort det engelska motståndet

Det brukar sägas att Vilhelm Erövraren erövrade England i slaget vid Hastings år 1066. Men det kan väl inte stämma? Hastings ligger ju nere vid sydkusten. Gav sig verkligen hela England till en normandisk inkräktare bara för att en av deras armer lidit nederlag på en ort några stenkast från Engelska kanalen?
Ypperlig barnfilmstrio håller toppkvalitet
Premiär för nytt knattefilmspaket med de tre väl utvalda kortfilmspärlorna Fisketur, Badväder och Odd är ett ägg
Läs mer om Badväder, Fisketur och Odd.
Efter starka debutsäsongen - nu tar han chansen i Nordamerika
Victor Ejdsell. Foto: Henrik Skoglund Det var väl rätt väntat.Men nu är det också bekräftat att HV-forwarden Victor Ejdsell avslutar säsongen i Nordamerika.
Kika på den ruggiga trailern för skräckisen Wildling
Det har nog inte gjorts en intressant filmtolkning av varulven på ett bra tag, men den nya skräckisen Wildling kan mycket väl ändra på den saken; av denna trailer att döma verkar Wildling bjuda på en intressant vändning på det klassiska
Läs mer om Wildling.
Det ska mycket till för Högsta domstolen att bevilja resning
Att beviljas resning i Sverige är extremt ovanligt och när en person väl får det är det vanligaste en frikännande dom. – På senare år har det i större utsträckning förekommit resning i allvarligare brottmål och det är naturligtvis inte bra, säger Johan Munck, tidigare ordförande i Högsta Domstolen.
Segregationen i svensk skola ökar: Förödande
Skillnaderna mellan landets skolor har ökat – eleverna har blivit allt mer uppdelade mellan olika skolor utifrån familjebakgrund. Valet av skola påverkar dessutom i allt större utsträckning hur väl barnen kommer att lyckas med sin utbildning.
Tvingas lämna Superstars – efter läkarens besked
Längdskidåkaren Johan Olsson blir sjuk under inspelningen av Superstars.Efter order från läkare tvingas han lämna programmet.– Det är en sorg när det väl står klart för en att det är över, när jag får diagnosen av läkaren, säger Johan Olsson i programmet.
Vår utbyggnad av fiber lyckades väl
Roger Johansson, fd vd Uddevalla Energi: "Alla i Ljungskile som valde Uddevalla Energi har fiber" Svar till Jonas Sandwall (KD) och Magnus Jacobsson (KD) 16 mars "Fiberbyggnationen misslyckades under den förra ledningen på Uddevalla
Centerpartiet tvekar om ensamkommande
Centerpartiet är positivt till de förändringar av regeringens förslag gällande ensamkommande som får en ny chans att stanna i Sverige.Men ännu har man inte bestämt sig för hur man ska rösta.– Vi behöver analysera det här förslaget och sedan kommer vi att ta ställning ja eller nej när propositionen väl ligger på riksdagens bord, säger Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson.
Läs mer om Johanna Jönsson och Sverige.Men.
Ekus blottar det politiska spelet bakom Irakkriget
Toppdiplomaten höll sig väl med både Saddam och USA. Nu kommer boken där Rolf Ekus berättar om åren som ledde fram till Irakkriget, då han ansvarade för avväpnandet av Saddam Husseins Irak.
Läs mer om Irakkriget, Saddam och USA.
Hög löneglidning för IF Metall: Ett trendbrott
Det ser ut som om det skedde ett trendbrott i löneglidningen för IF Metall i fjol då förbudets största avtal, Teknikavtalet, gav löneökningar på 3,0 procent, väl över det centrala avtalets 2 procent. Det säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä till Nyhetsbyrån Direkt.
Lånorden som inte spoilar svenskan
Först en spoilervarning: den här texten handlar om lånord som boosta, deala, chilla och hajpa. Kanske kan detta trigga en och annan läsare – men coola ner, de här nya orden är väl anpassade till svenskan.
Han kan nog bli härligt bortglömd
Våra spikar levererade förra veckan men det räckte tyvärr inte hela vägen ändå. Vi hoppas på snabb revansch när Bergsåker och Solvalla tävlar.Just singelstreck är det inte så gott om, men vi har fastnat för två.Reijo Liljendahls stall har kommit igång fint och hans Exclamation Mark spikas i comebacken. Väl förberedd!
Axnr varnar efter storseger: Kaxigare på hemmaplan
Lugi spänner musklerna och visar klass i första kvartsfinalmötet med Redbergslid och vinner enkelt med 29-25.Tomas Axnr vägrar dock ta ut något i förskott – han är väl medveten om vad som hände för ett år sedan.
Läs mer om Redbergslid.
JUST NU - PÅ FD: Valde bort Norrköping - nu häftiga succén mot AZ Alkmaar
Efter att inte ha erbjudits något a-lagskontrakt med IFK Norrköping förra vintern lämnade Nermin Karic Sverige för spel i Genoas Primavera-lag. Väl där har 18-åringen gjort succé och i torsdags låg han bakom allt i 4-1-segern mot AZ Alkmaar.
SM-guld till Skutskär - men hur har motståndet varit?
Grattis Skutskärs tjejer, som fixade guldet i bandyn, men för att vara ärliga hur har motståndet varit? På två år från nykomling till guld måste väl visa att motståndet inte har varit av högsta kvalitet.
Läs mer om Skutskär.
JUST NU - PÅ FD: Stora jublet över affären - och hela MFF: "Bästa någonsin"
Isak Ssewankambo blev tidigare under måndagen klar för Malmö FF. En som känner mittfältaren väl är MFF:s Franz Brorsson och för FotbollDirekt hyllar mittbacken inte bara värvningen av U21-landslagsmannen, utan också sitt lags försäsong.
Läs mer om FotbollDirekt, MFF och Malmö FF.
Stefan Löfven riktar kritik mot Hanif Bali
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar partistyrelsen inom Moderaterna.Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven turerna kring hur M-politikern publicerat en mejlväxling mellan Patrik Oksanen och UD på Twitter.– Jag konstaterar att Moderaterna själva har sagt att det är omdömeslöst och det är väl bara att hålla med, säger Löfven.
Ambulans voltade i Örebro
En ambulans voltade och hamnade på taket strax efter klockan 10.30 på måndagen i i Örebro. Så väl personal som patienten som var i ambulansen uppges må efter omständigheterna bra.
Läs mer om Örebro.
Ny info kring Shia LaBeouf-filmen
Shia LaBeouf kan väl närmast beskrivas som ett livs levande konstprojekt, där han med jämna mellanrum utför en del sociala experiment, som exempelvis att stå och prata med folk i en hiss under 24 timmar.
Läs mer om Shia LaBeouf-filmen.
"Nu kan vi skriva historia"
IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg var av så klart mycket glad efter att laget vunnit slutspelsserien. - Ja nu har jag lugnat ned mig. Det var väl ett tag där då man var mer död en levande. Det är mycket känslor, säger Martin Åkerberg.
Läs mer om Martin Åkerberg.