Väl

Så är läget för skadade spelarna i Redhawks

Klubben berättar: Vågar väl påstå att han inte är i spel på tisdag

Analytiker om Avanzas rapport rapport: Överdiven kursreaktion

Att Avanza handlas ned kraftigt trots en rapport som var som väntat kan anses väl hårt.
Dramatiska spelet bakom nya jobbet
Leksands IF fann snabbt sin ersättare till sparkade Markus Åkerblom.Leif Carlsson presenterades i går som ny tränare i klassiska klubben.Och processen gick snabbt när Leksand väl la fram ett kontrakt.– Det var helt ärligt mellan första och andra perioden i går mellan Timrå och Leksand som jag fick ett mejl med kontraktsförslag. Det har gått sjukt fort.
Läs mer om Leksand och Timrå.
Toppstyrningen blir en katastrof för hela sporter
Med hot om indragna bidrag pressar Riksidrottsförbundet (RF) resursberoende specialförbund att slakta väl fungerande tävlingsstrukturer för barn och unga. RF tar avarter inom de stora lagsporterna som intäkt för att diktera regler, vilka på sikt stäcker unga ambitiösa talanger och underminerar individuella idrotters attraktionskraft, skriver frilansjournalisten Jens Fellke.

Kristianstad byggdes på en dålig plats – med flit

Staden ligger mitt i en vidsträckt våtmark. Varför? Det måste väl ha funnits många bättre ställen att grunda städer på?
Cyberattacker de nya kärnvapnen – Kapprustningen har bara börjat
Världens länder har lagt ned kapprustningen om kärnvapen. Nu fokuserar de på cybervapen istället, och vi har bara sett toppen av isberget. Vi kan mycket väl vänta oss 60 år av upprustning, säger F-Secures forskningschef Mikko Hyppönen.
Cyberattacker de nya kärnvapnen – Kapprustningen har bara börjat
Världens länder har lagt ned kapprustningen om kärnvapen. Nu fokuserar de på cybervapen istället, och vi har bara sett toppen av isberget. Vi kan mycket väl vänta oss 60 år av upprustning, säger F-Secures forskningschef Mikko Hyppönen.
Tränare smygfilmade flickor i omklädningsrum och dusch
En tränare i Göteborgsområdet misstänks för en rad sexbrott mot unga flickor.Totalt handlar det om tio målsägande – de flesta mellan 12 och 15 år, skriver Göteborgs-Posten.– Han medger det mesta, men har väl generellt inställningen att det inte var så farligt, säger åklagaren Mats Ihlbom, till tidningen.
Ymer utslagen – trots bra insats
Fabio Fognini blev för svår för Elias Ymer. Den 27-rankade itaiienaren vann med 2–1 i set, 6–4, 3–6, 7–6 (7) i den andra omgången av Stockholm Open. Men det var en match som lika väl kunde ha vunnits av den unge svensken.
Läs mer om Stockholm Open.
Dollarn lyfter på politiska spekulationer
Dollarn stärktes mot andra valutor på onsdagen, även om euron höll ställningarna väl trots fortsatt osäkerhet om Kataloniens status. Internationella statspappersräntor steg samtidigt något med ledning från amerikanska treasuries.
Erik Helmerson: Attacker mot polisen är en sorts terrorism
Attacker mot polis och rättssamhälle kan mycket väl vara en sorts terrorism. De borde också behandlas så av domstolen.
Selfiegenerationen vet inte hur man knyter en slips
I dag är det Slipsens dag. Men om vi talar trend så är slipsen ute ur bilden i dag, enligt Daniel Lindström som är modechef på tidningen Caf. – Men det finns tillfällen när den kommer väl till pass, säger han.
Läs mer om Caf och Daniel Lindström.
Fattigdomen ökar i Sverige – över en miljon i riskzonen
En och en halv miljon människor i Sverige riskerar att hamna i fattigdom.Det är en ökning med ungefär en procentenhet sedan 2008, visar en ny rapport från EU:s statistikbyrå Eurostat.– Vi är väl medvetna om att utvecklingen under många år har gått åt fel håll, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till GP.
Stjärnans pik – efter den vilda guldfesten
IFK Norrköping vill ha ekonomisk kompensation från Malmö FF för det konstgräs som förstördes av glödande pyroteknik under guldfirandet på Östgötaporten.MFF betalar – men inte utan ett inlägg i konstgräsdebatten.– Det ju lite lustigt att det är den där plastmattan som brinner. De får väl skaffa riktigt gräs i stället, då tror jag inte att det skulle brinna, säger Anton Tinnerholm.
Minnas baby en tungviktare – föddes efter 521 dagar
Den lilla noshörningsungen var efterlängtad när den väl föddes på Köpenhamns Zoo.Mamman Minna pysslar nu om sin baby, som förväntas bli en av de nya attraktionerna i djurparken.
Sverige slår tillbaka mot italienska ilskan
ZÜRICH. Här är Sveriges svar på den italienska due-due-passningen.Blågult räds inte Italien i det kommande dubbelmötet.– Vi har slagit Holland på vägen till playoff, slagit Frankrike hemma och om vi nu slår ut Italien blir vi väl en av favoriterna i VM, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Prispressen kan öka när priserna blir offentliga
SLUTREPLIK DN Debatt 9/10. Såväl reglerade priser som möjlighet till utbyte utanför förmånerna är nödvändigt för att åstadkomma en väl fungerande konkurrens och lägre kostnader för läkemedel utanför förmånerna, skriver utredaren Anna-Lena Sörenson.
Läs mer om Anna-Lena Sörenson.
Bussförare vittnar om hot och rädsla
En del av Västtrafiks resenärer fuskåker konsekvent genom att trycka på en ångra-knapp. Något bussförarna är väl medvetna om – men hoten mot dem är så frekventa att många inte vågar stoppa fuskåkandet.– Vi blir hotade allt oftare av dessa figurer. Jag vet var du bor, har jag hört så ofta att jag tappat räkningen, säger Hasan Djogic, busschaufför i Uddevalla.
Läs mer om Hasan Djogic och Uddevalla.
Svaret efter stjärnbråket
Malmö FF tar plats bland de europeiska storlagen som har tagit minst 20 ligatitlar.Nu kan mästarna också sy tillbaka den andra stjärnan ovanför klubbmärket – efter stjärnornas krig.– Vi tycker själva att vi är bäst och störst i Sverige och nu bevisar andra stjärnan det också så nu vet väl alla det, säger Markus Rosenberg.
Läs mer om Sverige.
Utpekade huvudmannen: Jag skickade bara en bild
LULEÅ. Den 46-åring, som är utpekad som huvudman i den stora jakthärvan, var tystlåten när rättegången inleddes. - Jag vaknade och skickade en bild. Det är väl det ungefär, säger han.
De har sprungit ifrån lite väl lätt
UPPSALA. Djurgården åkte på en tung förlust mot Sirius.Då kan Malmö FF säkra SM-guldet vid seger mot IFK Norrköping.– Jag kan tycka att Malmö FF sprungit ifrån lite väl enkelt, säger Gustav Engvall.
Kläffords livsdröm stoppas – av sambon
Chris Kläfford har hyllat sin sambo Linda Bob Linger för stödet under Idol 2017. Men om sina framtidsplaner är paret inte överens. – Vi får väl kompensera där, säger Chris Kläfford till Aftonbladet.
Assange spelar högt – grälar med Ecuadors president om Katalonien
Wikileaks grundare Julian Assange torde ha ett intresse av att hålla sig väl med ledaren för det land som gett honom politisk asyl. Men icke. Australierns uttalade stöd för den separatistiska sidan i krisens Katalonien gillas inte av Ecuadors president Lenn Moreno.
Därför bör IS-krigare förbjuda idrott i skolan
Någon sa att världen aldrig blir perfekt men vi kan väl låtsas?Låt livet bli mer som Facebook - anpassa innehållet efter hur du vill att det ska se ut.
Läs mer om Facebook och IS-krigare.
Jan Leijonhielm: Alliansfriheten tjänar oss inte alls väl
Att Sverige inte går med i Nato utan i stället fortsätter att vara fripassagerare är en allvarlig militär felbedömning. Det är också ett svek mot en regerings främsta uppgift att så långt möjligt skydda befolkningen mot yttre och inre hot, skriver Rysslandsanalytikern Jan Leijonhielm.