Väl

Tre Kronor-stjärnan på väg tillbaka till SHL

Erik Gustafsson är på väg att lämna spel i KHL för att vända hem till Sverige och SHL. Backen saknar inte erbjudanden.– Det är väl majoriteten i SHL som är intresserade, som jag fattar det, säger Erik Gustafsson till HockeyNews.se.

Polisens kaxiga hälsning till langaren

Polisen har kommit över gömmor med knark.Nu får langaren en kaxig passning från lagens långa arm:– Vill du ha tillbaka dina haschkakor kan du väl höra av dig, skriver polisen på Facebook.
Läs mer om Facebook.
7 språkverktyg som hjälper dig att skriva bättre
Du har väl inte missat Svenska Akademiens nya fantastiska språktjänst Svenska.se. Läs mer om den och andra sajter och appar för dig som vill skriva korrekt.
Läs mer om Svenska.se.
Trots valskrällen talar mycket för republikanerna
Nej, valsegern i Alabama betyder inte att demokraterna nu kan räkna med en seger i nästa års kongressval. Det kan mycket väl sluta i att republikanerna om ett år utökar sin majoritet.
Läs mer om Alabama.

Åtta hälsosamma vanor du borde skaffa dig i 20-årsåldern

Om du hade ett hälsoråd att ge en person som är mellan 20 och 30 år, vilket skulle det vara? Det är frågan som vi ställde till ett antal experter på näringslära, fetma, kardiologi och andra hälsovetenskaper. Medan de flesta personer mellan 20 och 30 år inte oroar sig så mycket för sin hälsa visar studier att de hälsobeslut man tar under detta tredje årtionde i livet har stora effekter på hur väl vi åldras.
Pekka Heino lämnar SVT – därför säger han upp sig
Efter drygt 30 år säger Pekka Heino – ett av SVT:s mest kända ansikten – farväl till tittarna. Åtminstone för den här gången.Under tisdagen sänds det sista avsnittet av Go'kväll med Pekka Heino som programledare.Nu berättar han om sorgen, att han sa upp sig för att undvika att bli gammal och bitter och om framtidsplanerna.– Det bästa är väl om jag bryter ihop och bara blir en våt fläck, säger han.
Läs mer om Pekka Heino och SVT.
Marcus Ericssons egna däckstester hjälpte teamet
Tampa. Detaljerna styr i formel 1. Marcus Ericsson berättar om en ny framvinge som överraskade alla och hans egna tester med däcken för att hitta rätt temperatur. – De bästa ingenjörerna är de som förstår att det också finns förare med. En förare som har självförtroende och litar på bilen kan också göra mycket, säger Marcus om en värld där datorer styr väl mycket.
Arbetskamraterna vittnar: Så var Oldsberg på jobbet
Ingvar Oldsberg anklagas för att ha haft ett olämpligt beteende i flera decennier – nu berättar vännen Fredrik Belfrage om programledarens ledarstil och hans vilja att ta alla stora beslut själv.Enligt Helena Stjernström, som tidigare arbetade med Ingvar Oldsberg på SVT, har cheferna blundat för problemen.Ingvar Oldsberg själv kallar anklagelserna för osanningar och slår tillbaka.– Det är väl inte jag som har arbetsmiljöansvaret, det är ju arbetsgivaren produktionsbolaget Warner som har det.
Jesus kan stängas av efter filmningen
Manchester Citys stjärna Gabriel Jesus riskerar avstängning efter derbyt mot United, rapporterar The Mirror.I en situation tjugo minuter in i matchen tycker domarna att Jesus föll lite väl lätt – och kan nu dömas för filmning.Nu ska händelsen bedömas av en panel.
Läs mer om The Mirror.I och United.
Det kan mycket väl bli ÖFK:s räddning
Östersunds FK lottades mot Arsenal.En lottning som är både mardröm och dröm i en lustiger kombination.
Läs mer om Arsenal.En.
Valde bort Potter: Det var väl fel
På fyra år som sportchef har Daniel Andersson vunnit tre SM-guld och nått två gruppspel i Champions League.För Kvällsposten berättar Andersson nu hoten inför 2018, framtiden för den MFF-spelare som är avstängd misstänkt för sexbrott, varför han valde på Graham Potter och framtiden som sportchef.–Ibland känns det som att man inte orkar mer, säger Andersson.
Lugis tonåringar bakom derbyrycket
Underläge i paus i derbyt mot OV Helsingborg.Då klev Lugis tonåringar Alfred Jönsson och Karl Wallinius fram och frälste Lugi.– När vi väl håller i bollen och spelar snabb handboll blir det bra, säger Karl Wallinius till C More.
Läs mer om Alfred Jönsson, C More och Lugi.
Boxningsläkare: Hjärnskadan kan ännu inte bedömas
Det var svårt för Sanna Neselius, Svenska boxningsförbundets läkare, att ta in att Erik Skoglund, som hon känt under lång tid, drabbats av en hjärnblödning. Men beskedet att operationen avlöpt väl inger ändå hopp, säger hon till DN.
Läs mer om Erik Skoglund och Svenska.
Konsertrecension: King Krule matchar fredagsfirandet
På skiva kan King Krule bli väl introvert och enahanda, men femmannabandet förhöjer upplevelsen till något smartare och mer punkigt.
Läs mer om King Krule.
Det är läskigt – det är väl någon diagnos
BIETIGHEIM-BISSINGEN. Det svartnade för Louise Sand efter skrällen mot Norge.Vänstersexan var i ett sanslöst glädjerus och har svårt att minnas vad hon egentligen gjorde efter det avgörande målet.– Jag låg ner och skrek. Det är läskigt. Jag kommer inte ihåg, det är väl någon diagnos, säger Sand med ett leende.
What – de flesta kan väl engelska?
8 december. Har vi svenskar en övertro på engelskans utbredning? Språkliga myter och påståenden granskas av lingvisten Mikael Parkvall varje dag fram till jul i SvD:s Språkluckan.
Läs mer om Mikael Parkvall.
Bilden på Molly gav familjen 1,3 miljoner
Femåriga Molly lever med en mycket aggressiv hjärntumör.Nu har givare skänkt över 1,3 miljoner till hennes behandling – på ett dygn.– Det är helt otroligt, att det ändå är främmande människor som gör det här. Det är så fantastiskt, det här mänskliga att man går samman och hjälper till när det väl gäller, säger Mollys mamma Annelie Konradsson.
Läs mer om Annelie Konradsson och Molly.
Det känns som att stenåldern är över
GÖTEBORG. Ingen boll – men väl en nystart.Efter att Poya Asbaghi, 32, hållit i sitt första träningspass med IFK Göteborg vittnar Blåvitt-spelarna om en känsla av förnyelse.– Det känns som att stenåldern är över, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson, 28.
Långkål med variationer
Den här halländska klassikern ska man inte toka till för mycket, men det finns ändå många val man kan göra. Man kan blanda i en del svartkål, man kan smaksätta med persilja och framför allt smaksätta med olika fettsorter. Det viktigaste är att grönkålen har en mjuk men ändå spänstig konsistens och att sältan är väl tilltagen.
Elenas misstänkte mördare: Erkände något jag inte gjort
En 31-årig snickare misstänks ha mördat Elena Åsberg, 56, vid en återvinningsstation i Surahammar. I polisförhör har han gjort erkännanden, som han sedan har tagit tillbaka. – Jag erkände väl något jag inte har gjort, säger han enligt VLT.
Läs mer om Elena Åsberg, Surahammar och VLT.
Hellgren: Jag trodde att dom var kompisar
BIETIGHEIM-BISSINGEN. Peter Jihde ska ha tvingat dem att bo på hotellet från helvetet under handbolls-VM i Kroatien.Men expertkommentatorn Claes Hellgren känner inte igen sig i Robert Perlskogs beskrivning av TV4-konflikten.– Jag trodde att de var ganska bra kompisar nu, men det sitter väl en tagg där, säger han.
Läs mer om Kroatien.Men.
Kan inte tömma dem för tidigt i år
Daniel Redn reste i söndags ner med sex ytterligare hästar till Frankrike.På söndag är det dags för Prix de Bourbonnais, där minst tre av hästarna startar.Nu berättar stjärntränaren om varför Propulsion inte går för seger på söndag, chanserna inför Prix dAmrique, och den plötsliga svackan i höstas.– Det blev väl lite som en baksmälla, säger han.
Läs mer om Frankrike.På, Prix och Propulsion.
Kvinna med inflammerad blindtarm fick vänta i 20 timmar på akuten
En kvinna med blindtarmsinflammation fick vänta i 20 timmar på akuten. När hon väl opererades var blindtarmen nära att spricka. Nu riktar Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, kritik mot akuten på Karolinska i Huddinge.
Läs mer om Huddinge, Inspektionen, Ivo och Karolinska.
Kvinnan åkte in för att tanka – men glömde en viktig sak
En kvinna i 20-årsåldern hade lite väl bråttom när hon tankade vid en bensinstation i Hamar, Norge.Personalen hörde en högljudd smäll –och möttes sedan av en förtvivlad bilförare.–Det hördes en hög smäll, säger en anställd på macken till Hamar Arbeiderlad.
Kände inte igen mig – blev arg på barnen
Josefin Lustig, 28, är trött på att reduceras till hon som är gift med Mikael Lustig.I en stor intervju med SportExpressen berättar designern och stjärnbloggaren om sina framtidsdrömmar, sin djupa depression, och om varför hon är med i TV4-programmet Playmakers för att motverka fördomarna mot kvinnor som är ihop med fotbollsproffs.– Jag fick höra: Hur kan hon må dåligt? Hon har väl inte rätt att må dåligt?. Och så kände jag också i början, säger Lustig.