Vänsterpartiet

Kritik mot miljözonerna: Miljöpartiet hatar bilen

Frågan om miljözoner väcker starka känslor.Moderaterna och Sverigedemokraterna tycker att förslaget är drastiskt och orättvist mot dem som köpt dieselbilar i tron om att det var bra för miljön.Vänsterpartiet riktar också kritik mot regeringen – för att införandet miljözonerna går för långsamt.
Läs mer om Sverigedemokraterna.

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling.
Vänsterpartiet: Krav på ökad kapitalskatt efter valet
Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling.
Kataloniens nästa regeringschef hotas av fängelse
Det lilla vänsterpartiet CUP torpederade på torsdagkvällen försöken att bilda ny katalansk regering. Tre månader efter valet är den katalanska politiken fortfarande lamslagen.
Läs mer om CUP.

Klara med sin starkaste (V)alsedel

POLITIK: Kämpar för året runt-öppet BB och alla skolor kvar Tio namn fler än det finns mandat i kommunfullmäktige. Det har Vänsterpartiet i Degerfors lyckats få ihop inför valet.
Läs mer om Tio och Vänsterpartiet.
Debatt: Fortsätt utreda Strängnässkolornas behov
Vänsterpartiet röstade som bekant nej till majoritetens förslag om nedläggningar och omstrukturering av Strängnäs kommunala skolor. Vänsterpartiet har lämnat in en motion som begär en fortsatt utredningen skolans behov.
V-ledaren: Regeringen på väg bryta vallöfte
Inrikes. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt anklagar regeringen för att vara på väg att bryta vallöftet om att förstatliga underhållet av järnvägen. Image-text: Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet. Arkivbild.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Vi kan inte behålla alla skolor i Sotenäs
Vänsterpartiet: Inte försvarbart att ta ett snabbt beslut om skolorna På kommunstyrelsens senaste möte yrkade Vänsterpartiet på återremiss av skolutredningen. Varför gjorde vi det?
Läs mer om Vänsterpartiet.
Straff och tvång löser inte narkotikaproblemen
REPLIK DN DEBATT 19/3. Självklart ska tillverkning, försäljning och innehav av narkotika vara olagligt. Men en kriminalisering minskar inte missbruket, det stigmatiseras människor och gör det svårare att söka och att få en relevant vård, skriver tre företrädare för Vänsterpartiet.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Grattis Jimmie!
SD har fått med sig alla partier, inklusive Vänsterpartiet, när det gäller flyktingpolitiken, lag och ordning och stödet till storfinansen. Man har lyckats skrämma väljarna och politikerna i fråga efter fråga.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Miljöpartiet: En historiskt stor satsning på framtidstro
Torsdag 15 mars meddelade den miljöpartistiska och socialdemokratiska regeringen i samarbete med Vänsterpartiet den största satsningen på trygghet i modern tid. Redan i år får våra kommuner en förstärkning med flera miljoner kronor.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Lägre skatt för dig som är med i facket
Från och med idag blir det lägre skatt för dig som är med i facket. Det är en jämlikhetsreform som inte hade kommit till utan Vänsterpartiet vid förhandlingsbordet.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Låt inte Vänsterpartiet kasta ut elever från skolan
Regeringen och Vänsterpartiet är nu överens om att gå vidare med ett vinsttak för välfärdsföretag. Det är helt oseriöst av Socialdemokraterna och Miljöpartiet att låta Vänsterpartiet diktera villkoren.
Miljöpartiet: En satsning på framtidstro och trygghet
Den 15 mars meddelade den miljöpartistiska och socialdemokratiska regeringen i samarbete med Vänsterpartiet den största satsningen på trygghet i modern tid.
Läs mer om Vänsterpartiet.
V: Kommunalt växthus skulle sätta Gnesta på kartan
Ett kommunalt växthus skulle kunna sätta Gnesta på kartan på samma sätt som Tom Tits gör för Södertälje. Det menar Vänsterpartiet i en motion där man vill att kommunen utreder möjligheter och kostnader kring ett kommunägt växthus.
Politiker polisanmäler hyresvärd efter branden i Rågsved
I januari eldhärjades ett hus i Rågsved svårt. Byggnadens brandsäkerhet har ifrågasatts både före och efter branden. Nu polisanmäler Ann-Margarethe Livh och Rikard Warlenius från Vänsterpartiet hyresvärden. – Jag är verkligen upprörd, människor ska inte behöva bo så här, säger Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad.
V vill att åldersuppskrivna unga ska få stanna i Falun
Vänsterpartiet driver nu kravet att ensamkommande ungdomar ska få stanna i Falun även efter att Migrationsverket har skrivit upp åldern. - Det blir annars en humanitär katastrof, anser Patrik Liljeglöd (V), gruppledare i fullmäktige.
Vänsterpartiets lista till kommunvalet i Ö-vik klar - före detta miljöpartist i topp
Sedan förra kommunvalet har medlemsantalet för Vänsterpartiet i Örnsköldsvik fyrdubblats. Utvecklingen avspeglar sig även på listan för kommunvalet som nu har fastställts - och det är bland annat en avhoppad Miljöpartist som är med i topp.
Förbjud inte Gävles friskolor
Regeringen och Vänsterpartiet är nu överens om att gå vidare med ett vinsttak för välfärdsföretag.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Vinstsyfte i välfärden leder till fokus på lönsamhet
REPLIK DN DEBATT 7/3. Vänsterpartiet anser, liksom en stor majoritet av väljarna, att skolan, liksom resten av välfärden, ska bedrivas efter behov och inte efter privata företags vinstintressen, skriver Daniel Riazat (V).
Läs mer om Daniel Riazat.
Nu sätter även Centern bilismen före klimatet
Vi har inte råd att bygga fler motorvägar i dag och vänta på att tekniken ska ställa om imorgon. När C nu säger ja till Österleden finns det inte längre något parti i det borgerliga blocket som inte sätter bilismen före klimatet, skriver Rikard Warlenius, miljöpolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Stockholms stad, i en replik.
Erik Helmerson: Jo, Vänsterpartiet – Kuba är en diktatur
Om det riggar val som en diktatur, dödar som en diktatur och fängslar som en diktatur – vad är det då? Vänsterpartiet fortsätter bisarrt nog att blunda för förtrycket på Kuba.
Läs mer om Kuba och Vänsterpartiet Kuba.
Ulla Andersson får fortsatt förtroende av Vänsterpartiet i Gävle - toppar höstens riksdagslista
Ulla Andersson från Gävle toppar Vänsterpartiets riksdagslista inför höstens val. Fredrik Åberg Jönsson, också Gävle, toppar regionlistan. Gefle Dagblad utsåg i veckan riksdagsledamoten Ulla Andersson till Gästriklands mäktigaste kvinna.
Veckans fråga: Kommer rika att flytta utomlands nu?
De som tjänar allra mest ska bidra lite till, sa Stefan Löfven i en intervju med Aftonbladet i veckan och öppnade för en ny förmögenhetsskatt. "S försöker täcka vänsterkanten genom att låtsas vara lite progressiva", gnällde Vänsterpartiet.
Emma Wallrup petas från Vänsterpartiets riksdagsgrupp
Emma Wallrup petas från Vänsterpartiets riksdagsgrupp.– Det gör vi efter att hon under en lång tid trakasserat en annan ledamot och att hon saknar insikt om den situationen, säger Mia Sydow Mölleby, gruppledare i riksdagen för Vänsterpartiet, till Ekot.