Vänsterpartiet

V vill satsa på utsatta områden

Vänsterpartiet vill under en tioårsperiod satsa 44 miljarder kronor på utsatta områden med lågt valdeltagande, hög arbetslöshet, socioekonomisk utsatthet och låg utbildningsnivå.

Vänsterpartiet håller pressträff

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt håller under onsdagsförmiddagen pressträff i riksdagen.Under pressträffen väntas partiet presentera ny politik.– Vi kan inte gå in på vad pressträffen kommer att handla om, säger Jonas Sjöstedts pressekreterare Örjan Rodhe.
Läs mer om Örjan Rodhe.
V: Sluta svaja om att stoppa vinstjakten
Vi vill påminna om att Vänsterpartiet tillsammans med S och MP har varit överens om att stoppa vinstjakten i skola, äldreomsorg och sjukvård. Behov, inte vinstjakt, ska styra välfärdens utformning, skriver vänsterpartister i en replik till miljöpartister
Läs mer om Vänsterpartiet.

Åkesson: Vi stödjer Alliansen i frågan

Vänsterpartiet är inte berett att stödja Alliansen i frågan, men öppnar för eget misstroende. Jimmie Åkesson meddelar att han stödjer Alliansen.
Läs mer om Alliansen.
V: Står inte bakom alliansens misstroendeförklaring
Vänsterpartiet ställer sig inte bakom alliansens missförtroendeförklaring. – Det är ett extremt långtgående misstroende som riskerar att leda till en nyvalssituation, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt.
Trippelhotet mot Stefan Löfven
Efter mötet med partiledarna på tisdagen hotas statsminister Stefan Löfven på tre olika fronter.Sverigedemokraterna ger honom fram till riksmötets öppnande att peta någon eller några ministrar. Allianspartierna utesluter inte misstroendeförklaringar och ska prata ihop sig om saken.Även Vänsterpartiet kan kräva att en enskild minister lämnar.
Läs mer om Stefan Löfven.
Regeringen bör tillsätta en utredning
REPLIK DN DEBATT 16/7. En jämlik cancervård kräver politiska beslut om finansiering och inriktning. Regeringen bör tillsätta en utredning som analyserar både de regionala och socioekonomiska skillnaderna i vården, skriver Karin Rågsjö, Vårdpolitisk talesperson Vänsterpartiet.
Live: Jonas Sjöstedt talar i Almedalen
Det är Vänsterpartiet som är först ut i Almedalsveckan. Följ DN:s livesändning med samtal inför partiledaren Jonas Sjöstedts tal och analys efter talet.
Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt håller tal i Almedalen
Vänsterpartiet är först ut i Almedalsveckan. Följ DN:s livesändning med samtal inför partiledaren Jonas Sjöstedts tal och analys efter talet.
Läs mer om Almedalen och Almedalsveckan.
V vill satsa på nattöppna vårdcentraler
Vänsterpartiet föreslår lagkrav på att jouröppna vårdcentraler ska finnas över hela landet. Partiledaren Jonas Sjöstedt bedömer att det behövs åtminstone ett hundratal.
V vill ha nattöppna vårdcentraler
Visby. Vänsterpartiet vill lagstifta om nattöppna vårdcentraler i hela landet. Motivet är att korta kötiderna i akutsjukvården. – Om vi kan avlasta akutmottagningarna så skulle trycket lätta, säger partiledaren Jonas Sjöstedt.
Stefan Löfvens besked till kustbevakningen
Samtidigt som Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt har sin dag i Almedalen på Gotland har statsminister Stefan Löfven gjort sitt första stopp på Sverigeresan.– Vi tittar på möjligheten att ge kustbevakningen utökade befogenheter, var Löfvens besked från Västkusten.
Stefan Löfven talar från Tjörn
Samtidigt som Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt har sin dag i Almedalen på Gotland har statsminister Stefan Löfven gjort sitt första stopp på Sverigeresan.- Vi tittar vi på möjligheten att ge kustbevakningen utökade befogenheter, var Löfvens besked från Västkusten.
SvD:s Göran Eriksson: Sjöstedt påminner mest om ett gosedjur
Vänsterpartiet är först ut i Almedalen. SvD:s Göran Eriksson ger Jonas Sjöstedt lite råd och medieträning inför partiets dag.
Läs mer om Almedalen.
Jonas Sjöstedt intervjuas i Almedalen
LIVE-TV| I dag inleds Almedalsveckan i Visby, och först ut är Vänsterpartiet. Jonas Sjöstedt intervjuas live.
Viktors guide till Almedalen – Vänsterpartiet
Första dagen i Almedalen är Vänsterpartiets dag. DN:s Viktor Barth-Kron guidar dig kring vad du behöver veta.
Svenskarna uppskattar militärövningar med USA
Sveriges närmande till Nato och USA uppskattas av svenskarna slår en mätning som SvD och Sifo gjort fast.En klar majoritet – 56 procent – tycker det är bra att det svenska försvaret övar tillsammans med det amerikanska.– Det är ett tydligt resultat i mätningen, uppfattningen om att det är bra med övningar finns i alla partier utom Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. Miljöpartisterna är tveksamma, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörn till SvD.
Vänsterpartiet: De rika ska inte få gå före i vården
Samhället slits isär när välfärden privatiseras och den offentliga sjukvården inte tillförs tillräckligt med resurser. Vinstintresset i vården måste stoppas för en jämlik välfärd, skriver Ulla Andersson och Karin Rågsjö med anledning av Vänsterpartiets dag i Almedalen.
V vill satsa på simning för 6-åringar
Alla sexåringar i förskoleklasser ska erbjudas simundervisning. 150 miljoner i höstens budget ska avsättas till undervisningen och det ska betalas genom höjd fastighetsskatt på de dyraste villorna, föreslår Vänsterpartiet.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Flyktingfientliga länder tillåts styra EU:s politik
Hela EU arbetar just nu mot flyktingars rättigheter, skriver Malin Björk, Europaparlamentariker för Vänsterpartiet.
V-politiker bojkottar Almedalen
Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, bojkottar årets Almedalsvecka med anledning av att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) kommer att närvara. Enligt henne är NMR att betrakta som en terrororganisation, skriver Aftonbladet.
Regeringen och V överens: Miljarder till vårdpersonal
Regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att i den kommande höstbudgeten satsa på att vårdpersonalen ska få bättre arbetsvillkor, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Miljarder till vårdpersonal
Regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att i den kommande höstbudgeten satsa på att vårdpersonalen ska få bättre arbetsvillkor, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Vänsterpartiet.
MP och V vill att vegetarisk ska bli norm i Söderhamn
Nu vill Miljöpartiet och Vänsterpartiet att kommunalt anställda i Söderhamns kommun ska anmäla om de vill ha kött i sina maträtter.Vegetariskt ska i stället bli standard.– I dag får man får anmäla vegetarisk kost som specialkost. Vi vill skifta det där, säger Jonna Källström Böresson (V) till Hela Hälsingland.