Vänsterpartiet

Vänsterpartiet vill utesluta två medlemmar

Vänsterpartiet i Dalarna vill utesluta två av sina medlemmar, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Dalarna.

Efter anklagelserna mot Ohly – styrelsen håller krismöte

Lars Ohly utreddes för sexuella trakasserier inom Vänsterpartiet redan för 15 år sedan, avslöjade TT under torsdagen. Nu hålls ett extrainsatt styrelsemöte i Funktionsrätt Sverige, där Ohly sitter som ordförande.– Styrelsen har enhälligt sagt att detta kan bli svårt för honom att sitta kvar, säger styrelseledamoten Maritha Sedwallson.
Lars Ohly utreddes redan för 15 år sedan
Under torsdagen kom nya krav på den tidigare ledaren av Vänsterpartiet Lars Ohlys avgång som ordförande i Funktionsrätt Sverige. Det avslöjades också att Ohly utretts för trakasserier redan för 15 år sedan.
Läs mer om Funktionsrätt Sverige och Ohly.
Ohly utreddes för 15 år sedan – fick tillsägelse
Den tidigare partiledaren för Vänsterpartiet Lars Ohly utreddes redan för 15 år sedan för trakasserier. Den utsatta kvinnan var anställd av Vänsterpartiet. Det ovälkomna kontaktsökandet upphörde först när Ohly konfronterades.
Läs mer om Ohly och Vänsterpartiet.

Ohly tidigare utredd: Kan vara ett beteende

Den tidigare partiledaren för Vänsterpartiet Lars Ohly utreddes redan för 15 år sedan för trakasserier. Den utsatta kvinnan var anställd av Vänsterpartiet. Det ovälkomna kontaktsökandet upphörde först när Ohly konfronterades.
Läs mer om Ohly och Vänsterpartiet.
Sjöstedt (V): Drabbar de som har de tyngsta jobben
Vänsterpartiet riktar skarp kritik mot pensionsöverenskommelsen.
Vänsterns skarpa kritik mot pensionsöverenskommelsen
Vänsterpartiet riktar skarp kritik mot pensionsöverenskommelsen mellan regeringen och alliansen.Partiledaren Jonas Sjöstedt menar att man i och med detta har gjort upp över huvudet på tusentals människor.– Ojämlikheten kommer att förfölja oss genom hela livet, det sätt som man har förhandlat kring detta är under all kritik, säger Sjöstedt på en presskonferens.
Läs mer om Sjöstedt.
Avhopp efter anklagelser mot Lars Ohly
Flera styrelseledamöter väljer nu att lämna Funktionsrätt Sverige efter det att den tidigare ordföranden för Vänsterpartiet Lars Ohly vägrat lämna ordförandeposten efter anklagelser om sextrakasserier.
Åkesson fick nobben igen
Jimmie Åkesson får nobben – igen.SD-ledaren bjöd förra veckan in de andra partiledarna till en diskussion om läget i svensk sjukvård, men fem av sju partiledare tackade nej.Miljöpartiet och Vänsterpartiet svarade inte ens.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Live: Metoo debatteras i riksdagen
På begäran av Vänsterpartiet håller riksdagen debatt om Metoo. Följ debatten direkt med start 9.00.
Läs mer om Metoo och Vänsterpartiet.
Metoo debatteras i riksdagen
I dag måndag håller riksdagen en debatt med anledning av Metoo-rörelsen om sexuella trakasserier. Utspel om vad som bör göras politiskt mot övergreppen har kommit från bland annat Vänsterpartiet och Centern inför debatten. DN.se direktsänder debatten i webbteve.
K-G Bergström: MP behöver få stödröster
För socialdemokrater är Vänsterpartiet näst bästa parti, visar SCB:s undersökning.Inte regeringspartnern Miljöpartiet, som är i kris.– Det kan innebära att socialdemokrater nu måste överväga: ska vi taktikrösta på Miljöpartiet? För många socialdemokrater skulle det te sig svårt, säger Expressens politiska kommentator K-B Bergström.
Efter DN:s avslöjande: Krav på sjukhusdirektörens avgång
Efter DN:s avslöjande om de många frågorna kring 28-miljonersnotan från ett konsultbolag till Karolinska universitetssjukhuset kräver landstingsoppositionen för förändringar i sjukhusledningen. Vänsterpartiet vill se sjukhusdirektörens avgång. – Det är en fullständig katastrof, säger Gunilla Roxby Cromvall (V), gruppledare.
Alla har rätt och alla har fel i debatten om vinster
Både Moderaterna och Vänsterpartiet är övertygade om att de har opinionen med sig när de vill ha mer respektive mindre vinster i välfärden. Faktum är att båda har rätt.
Läs mer om Vänsterpartiet.
M om vinstdebatten: Opinionen kommer att vända
Det ser ut som om Vänsterpartiet har väljarna med sig när man vill göra vinster i välfärden till den stora valfrågan 2018. Men Moderaternas förste vice ordförande Peter Danielsson tror att Moderaterna kommer att kunna vända opinionen inför valet.
Viktigare fokusera på kvalitetsbristerna
REPLIK DN Debatt 3/12. Alliansen har under hela mandatperioden stått med utsträckt hand för att få till en blocköverskridande överenskommelser om skarpa kvalitetskrav i välfärden, oavsett huvudman. Det erbjudandet kvarstår. Men tyvärr är det uppenbart att regeringen tillsammans med Vänsterpartiet vill ta svensk välfärd i en helt annan riktning, skriver alliansens ekonomiskpolitiska talespersoner.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Svälj vänsterklyschorna om välfärden
DN 4/12 2017. Regeringen borde göra upp med alliansen om privat välfärd och sparka Vänsterpartiet överbord.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Tillstånd för skolbidrag ska stoppa vinster i välfärden
Skattemedel ska enligt regeringen och Vänsterpartiet inte användas till vinstjakt för företag i välfärdssektorn, skriver Ardalan Shekarabi (S) och Ali Esbati (V) på DN Debatt. De föreslår därför att införa krav på tillstånd för att få ta emot offentliga medel inom skolväsendet och en utredning för hur skattemedel används inom vården.
Fritzon pressades i riksdagen om nya asylbeskedet
Migrationsminister Helne Fritzon (S) pressades av flera partier i torsdagens ministerfrågestund i riksdagen.Christina Höj Larsen, från Vänsterpartiet, var kritisk till att regeringens förslag om tillfälliga uppehållstillstånd till ensamkommande börjar gälla först nästa sommar.– Unga som inte berörs kommer tvingas in i desperation att gömma sig, säger Höj Larsen (V).
Läs mer om Höj Larsen och Vänsterpartiet.
Vänsterpartiet: Skrota det Finanspolitiska rådet
Lägg ner det Finanspolitiska rådet vars uppgift är att granska regeringens finanspolitik. Det säger Ali Esbati, Vänsterpartiets tillförordnade ekonomisk-politisk talesperson. Utspelet kommer efter att SvD avslöjat stora motsättningar mellan politiker och rådet under rådets tioåriga historia.
Läs mer om Ali Esbati, Finanspolitiska och SvD.
Vänsterpartiet vill se politisk debatt: Metoo är en revolution
Vänsterpartiet vill att riksdagen ska debattera den senaste tidens många metoo-upprop. En begäran om debatt har nu lämnats in till riksdagen.
Vänsterpartiet portar Ohly
Läs mer om Ohly.
Stoppa slavhandeln med flyktingar i Libyen
På lördag väntas massdemonstrationer runt om i Sverige och Europa mot slavhandeln i Libyen. De säger det som borde vara självklart: Vårt Europa betalar inte blodspengar till slavhandlare och diktaturer, skriver Christina Höj Larsen och Yasmine Posio Nilsson, Vänsterpartiet.
Lars Ohly: Jag är polisanmäld av en kvinna
Den tidigare riksdagsmannen och partiledaren i feministiska Vänsterpartiet Lars Ohly skriver på SvD Debatt att han polisanmälts av en kvinna sedan han varit närgången mot en kvinna.
Läs mer om SvD Debatt.
Lars Ohly: Jag nämns i metoo-kampanjen
Tidigare partiledaren för Vänsterpartiet skriver att han finns med bland vittnesmålen i #metoo-vågen i Svenska Dagbladet.Jag är polisanmäld, skriver han.