Väntas

Varningen: Washington DC kan hamna under vatten

Snart kan det vara för sent att upptäcka destinationer som Washington, korallöarna Kiribati och indonesiska Jakarta. Tidvatten, förhöjda vattennivåer och andra klimatkatastrofer väntas öka de närmsta åren.Men USAs turistnäring är inte orolig.– Vi har inte märkt av några effekter av de ökade vattennivåerna, säger
Läs mer om Jakarta, Kiribati och Washington.

Klart: Så mycket kostar Teslas nya eldrivna lastbil

Förra veckan visade Elon Musk upp lastbilen som ska revolutionera transportbranschen.Nu meddelar Tesla att priset väntas börja på 1,2 miljoner kronor.
Läs mer om Elon Musk och Tesla.
Halvdag på Wall Street väntas inleda uppåt
USA-börserna avslutar veckan med att ha halvdag på fredagen, efter torsdagens firande av tacksägelsehögtiden.
Läs mer om Wall Street.
Stoppa slavhandeln med flyktingar i Libyen
På lördag väntas massdemonstrationer runt om i Sverige och Europa mot slavhandeln i Libyen. De säger det som borde vara självklart: Vårt Europa betalar inte blodspengar till slavhandlare och diktaturer, skriver Christina Höj Larsen och Yasmine Posio Nilsson, Vänsterpartiet.
Lugn öppning väntas på börsen
Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagens handel med små indexrörelser i lugn handel.
Jimmie Åkesson: M har kopierat våra förslag
SD:s lansdagar drar i gång under fredagen och där väntas partiets politik inför det kommande valåret spikas.– Moderaterna har kopierat våra förslag när det kommer till retoriken, men i praktiken vill man gå tillbaka till de nivåer av invandring som under Fredrik Reinfeldts tid, säger Jimmie Åkesson till TV4.
Läs mer om Jimmie Åkesson och TV4.
Stabsläget hävt - men Nya Karolinska väntas utkräva ansvar från it-leverantör
Styrelsen för Karolinska universitetssjukhuset kallade till ett extrainkallat möte på torsdagskvällen. För att diskutera de akuta problem som inträffat på sjukhuset den senaste veckan, och för att diskutera ledningens agerande.
Läs mer om Karolinska och Nya Karolinska.
Nya Mercedes A-klass blir helt digital – och fylld av S-klass lyx
Varför ska en liten bil vara spartansk? Den frågan har Mercedes ställt sig och svaret ser vi på bilderna här – de första som visar upp nästa generation A-klass. Den fjärde generationen Mercedes A-klass väntas premiärvisas på Genèvesalongen nästa vår men redan nu får vi alltså några smakprov på inredningen. Längre ned på sidan hittar ni några illustrationer från Schulte Design, som oftast är väldigt välinformerad om de tyska modellernas utseende. Målet har alltså varit att ge en lyxigare känsla i A-klass och de ska levereras i tre utföranden: S
Läs mer om Schulte Design.
Tio tips och råd inför svarta fredagen
Räkna med trängsel i butikerna i morgon när Black Friday infaller. Den amerikanska traditionen har fått fäste i Sverige och väntas slå nya rekord i år. Här är tio punkter med tips, råd och fakta för den som ska ge sig ut i handeln.
Läs mer om Black Friday och Sverige.
Svenskarna drar ner på julbudgeten
Trots den starka konjunkturen väntas det svenska folket minska på utgifterna inför julfirandet. Det visar en undersökning genomförd på uppdrag av Nordea, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Nordea.
Samsung väntas presentera Galaxy X redan i januari
Enligt expertisen kommer den nya mobiltelefonen att vara böjbar.
Läs mer om Galaxy X.
Nedgång väntas på börsen
Stockholmbörsen väntas öppna lägre på torsdagen och därmed fullfölja kursfallet som inträffade successivt under onsdagen när flera exportbolag missgynnades av ett dollarfall och en klen amerikansk konjunktursignal.
Varning för snö och vindar i norr
Nederbördsområdet som ställde till det i södra Sverige har dragit norrut. Klass 1-varningar ligger kvar i Västerbottens och Norrbottens inland, där mellan 20 och 30 centimeter snö väntas falla under ett dygn.
Läs mer om Sverige.
Lisebergs halvmiljard- smäll i byggkaoset
Nöjesparken Liseberg väntar en ekonomisk storsmäll de närmaste åren.Så mycket som en halv miljard i uteblivna intäkter väntas då bygget av Västlänken startar inom kort.– Det är risken som vi försöker hantera och minimera, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg till GP.
Läs mer om Liseberg och Västlänken.
SMHI: Kraftigt snöfall och stormvarning i Norrland
Ett omfattande lågtrycksområde kommer att passera över hela landet det närmaste dygnet. Snöfall kommer snabbt att övergå till regn – förutom i Norrland. Där väntas snöfall med kraftig drivbildning. – Det här vädersystemet medför en del snö men också blåsigt väder, säger meteorologen Marcus Sjöstedt på SMHI.
Läs mer om Norrland.
Amerikanskt it-bolag rasar efter vd:s avgång
Terminerna för USA-börserna indikerade en inledning på lätt plus inför onsdagens öppning. Handeln väntas vara ganska lugn inför det kommande Thanksgiving-firandet.
Butikstricken – fem fällor du inte ska gå i på rean
Black Friday – en svart dag för din plånbok? Reorna väntas leda till försäljningsrekord i handeln 2017. Men för dig som konsument är det lätt att trampa snett. Här är fällorna du gör bäst i att undvika.
Öppning kring nollan väntas på börsen
Stockholmbörsen ser ut att inleda onsdagen kring nollstrecket. De större Europabörserna indikerar också små rörelser. Handelsbanken har sänkt H&M till minska.
Läs mer om Europabörserna.
Nobbar erbjudanden – efter uppståndelsen
Daniel Ståhl väntas bli Friidrottsgalans stora vinnare i kväll.Samtidigt står han inför nya utmaningar.– Han är känd och har pengar nu, men han får inte bli nöjd med det, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson som avslöjar att Ståhl tackat nej till en rad erbjudanden.
Läs mer om Ståhl och Vesteinn Hafsteinsson.
Fängelse för att ha utnyttjat tiggare
Två män från Bulgarien har dömts till fängelse i fyra år och två månader och utvisning från Sverige i tio år. De hade lurat och utnyttjat ett tiotal landsmän för tiggeri. I framtiden väntas fler mål där tiggeri utreds som människohandel.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.
LO-bossen Thorwaldssons pensionskrav: Bara ett hån
Inom kort väntas riksdagens pensionsgrupp presentera en uppgörelse om att höja pensionsåldern.Men något stöd från LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson kan politikerna inte räkna med – såvida de inte accepterar hans krav.– Då blir det en enorm konflikt, säger han inför sin medverkan i kvällens Bara Politik.
Mnangagwa tillbaka till Zimbabwe
Zimbabwes tidigare vicepresident Emmerson Mnangagwa – som väntas ta över efter Robert Mugabe – kommer i dag klockan 12.30 (svensk tid) att landa i Zimbabwe, uppger regeringspartiet Zanu-PF.
Amina Manzoor: Amsterdam bästa valet ur ett EU-perspektiv
Trots att det blev lotten som avgjorde är Amsterdam det bästa valet för EMA efter Brexit. Läkemedelsmyndighetens viktiga verksamhet blir inte lika lidande när en stor andel av personalen väntas följa med.
Läs mer om Amsterdam, Brexit, EMA och EU-perspektiv.