Värmerekord

Årets juni slår globalt värmerekord

Juni månad 2017 i världen slår värmerekord för tredje året i rad, visar data från rymdorganet NASA. Den globala temperaturen är nu den högsta som uppmätts på 115.000 år, skriver The Guardian.
Läs mer om The Guardian.

Värmerekord i Spanien – en död

Spanien har drabbats av rekordvärme. En man som arbetade med att lägga asfalt avled i närheten av staden Morn de la Frontera i regionen Andalusien, där temperaturerna låg på 43 grader.
Läs mer om Andalusien, Frontera, Morn och Spanien.
Arizona är en smältande stad – där du kan baka pizza i bilen
Värmeböljan i USA fortsätter och värst är det i delstaten Arizona – som har värmerekord på 47,8 grader. Bilder på bilister med grytvantar som håller i ratten och gräddning av kakor över instrumentbrädor cirkulerar just nu på sociala medier.
Läs mer om Arizona och USA.
Värmebölja i Storbritannien – varmaste på 176 år
LONDON. Fyra dagar av extrem hetta, med brittiska mått mätt.Och på onsdagen kan det bli ännu varmare – och därmed ett historiskt värmerekord, enligt Daily Mail.Nu vädjar myndigheter till britterna att vara försiktiga i solen det kommande dygnet.
Läs mer om Daily Mail.Nu och Storbritannien.

Tokiga majvädret nosar på rekord

I dag kan det slås värmerekord i södra Sverige.Samtidigt är det klass 1-varning för snöfall i Norrbotten.– När jag vaknade i morse var det vitt på marken igen, suckar Nils Aspehult, 76, i Kiruna.
Dundervärmen i dag – här slogs värmerekord
Vilken värme!Fredagens soliga väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Nytt värmerekord efter stekhet dag
Fredagens varma väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Nytt värmerekord efter stekhet dag
Fredagens varma väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Årets varmaste dag
Fredagens soliga väder slår värmerekord på flera håll i landet. I Umeå har de haft sin varmaste dag hittill i år med 20 plusgrader. Men snart stundar betydligt kyligare väderlek.
Nu är aprilvädret här: Man är alltid felklädd
Solen flödade över stora delar av Sverige på söndagen. Inga nya värmerekord men väldigt behagliga temperaturer på sina håll. Vid 14-tiden var Arvika varmast med 18,5 grader.
Läs mer om Arvika och Sverige.
Värmerekord: Nästan 10 grader varmt i Jokkmokk
Nu är ordningen återställd och termometrarna visar minusgrader i norra Norrland. Men enligt SMHI rök tre värmerekord i norra Sverige i början av veckan. För tre stationer i norra Norrland var det så pass milt att gamla februarirekord slogs.
Läs mer om Jokkmokk, Norrland och Sverige.
Rekordet tar Kosta del Sol
Kosta del Sol. På riktigt.Under tisdagen slogs något av värmerekord för i år i den småländska glasidyllen.Kvicksilvret på termometern rusade plötsligt upp till hela 13 grader. Varmast i Sverige kort och gott.
Läs mer om Kosta, Sol och Sverige.
Värmerekord – men ändå långt till våren
Varm luft har dragit in över Sverige från sydväst. Storlien i Jämtland satte igår värmerekord för januari med 9.1 grader. Trots det kan det definitionsmässigt inte bli vår än på flera veckor.
Läs mer om Jämtland och Sverige.
2016 spås bli varmaste året
Världen ser ut att slå värmerekord för tredje året i rad. Årets tio första månader har varit de...
September med värmerekord
Tyckte du att september var en ovanligt varm höstmånad? Då har du rätt. Medeltemperaturen låg flera...
September med värmerekord
Tyckte du att september var en ovanligt varm höstmånad? Då har du rätt. Medeltemperaturen låg flera grader högre än normalt och på flera platser väntas temperaturrekord för månaden.
SMHI: Värmerekord från 1850-talet har slagits
Termometern visade 27,5 grader i Halmstad i går – den hittills varmaste septemberdagen i staden sedan SMHI:s mätningar startade 1859. Men listan på orter som kokar i ovanligt höga temperaturer i september är lång. Och fler rekord kan slås i dag.
Läs mer om Halmstad.
Värmerekord i Norrköping
Den som trodde att sommaren var över kan tänka om.Ett nytt värmerekord för säsongen sattes i...
Läs mer om Norrköping.
Värmerekord – nu är det 32,1 grader varmt
Sommarböljan har kommit tillbaka med full kraft i södra Sverige – och sommarens värmerekord har slagits i Norrköping. – Det är i dag det kulminerar, säger meteorologen Johan Groth.
Läs mer om Johan Groth, Norrköping och Sverige.
Smältande isar en souvenir för turisterna
Nya värmerekord har satts och issmältningen är exceptionell. Så hur kommer det sig att det land som utgör sinnebilden för klimatförändringarna bryr sig så lite om att klotet blir varmare att man inte ens signerar Parisavtalet? SvD reste till Grönland för att ta reda på svaret.
Läs mer om Grönland och Parisavtalet.
Söndagen kan slå värmerekord
Phu, eller hurra, vilken värme!Högtrycksryggen har fått termometrarna att visa närmare 30 grader på...
Söndagen kan bjuda på värmerekord
Phu, eller hurra, vilken värme!Högtrycksryggen har fått termometrarna att visa närmare 30 grader på...
Söndagen kan bjuda på nytt värmerekord
Phu, eller hurra, vilken värme! Högtrycksryggen har fått termometrarna att visa närmare 30 grader på en rad ställen i landet. Och räkna med en ännu varmare söndag.