Värmerekord

Dundervärmen i dag – här slogs värmerekord

Vilken värme!Fredagens soliga väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Nytt värmerekord efter stekhet dag
Fredagens varma väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Nytt värmerekord efter stekhet dag
Fredagens varma väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.

Årets varmaste dag

Fredagens soliga väder slår värmerekord på flera håll i landet. I Umeå har de haft sin varmaste dag hittill i år med 20 plusgrader. Men snart stundar betydligt kyligare väderlek.
Nu är aprilvädret här: Man är alltid felklädd
Solen flödade över stora delar av Sverige på söndagen. Inga nya värmerekord men väldigt behagliga temperaturer på sina håll. Vid 14-tiden var Arvika varmast med 18,5 grader.
Läs mer om Arvika och Sverige.
Värmerekord: Nästan 10 grader varmt i Jokkmokk
Nu är ordningen återställd och termometrarna visar minusgrader i norra Norrland. Men enligt SMHI rök tre värmerekord i norra Sverige i början av veckan. För tre stationer i norra Norrland var det så pass milt att gamla februarirekord slogs.
Läs mer om Jokkmokk, Norrland och Sverige.
Rekordet tar Kosta del Sol
Kosta del Sol. På riktigt.Under tisdagen slogs något av värmerekord för i år i den småländska glasidyllen.Kvicksilvret på termometern rusade plötsligt upp till hela 13 grader. Varmast i Sverige kort och gott.
Läs mer om Kosta, Sol och Sverige.
Värmerekord – men ändå långt till våren
Varm luft har dragit in över Sverige från sydväst. Storlien i Jämtland satte igår värmerekord för januari med 9.1 grader. Trots det kan det definitionsmässigt inte bli vår än på flera veckor.
Läs mer om Jämtland och Sverige.
2016 spås bli varmaste året
Världen ser ut att slå värmerekord för tredje året i rad. Årets tio första månader har varit de...
September med värmerekord
Tyckte du att september var en ovanligt varm höstmånad? Då har du rätt. Medeltemperaturen låg flera...
September med värmerekord
Tyckte du att september var en ovanligt varm höstmånad? Då har du rätt. Medeltemperaturen låg flera grader högre än normalt och på flera platser väntas temperaturrekord för månaden.
SMHI: Värmerekord från 1850-talet har slagits
Termometern visade 27,5 grader i Halmstad i går – den hittills varmaste septemberdagen i staden sedan SMHI:s mätningar startade 1859. Men listan på orter som kokar i ovanligt höga temperaturer i september är lång. Och fler rekord kan slås i dag.
Läs mer om Halmstad.
Värmerekord i Norrköping
Den som trodde att sommaren var över kan tänka om.Ett nytt värmerekord för säsongen sattes i...
Läs mer om Norrköping.
Värmerekord – nu är det 32,1 grader varmt
Sommarböljan har kommit tillbaka med full kraft i södra Sverige – och sommarens värmerekord har slagits i Norrköping. – Det är i dag det kulminerar, säger meteorologen Johan Groth.
Läs mer om Johan Groth, Norrköping och Sverige.
Smältande isar en souvenir för turisterna
Nya värmerekord har satts och issmältningen är exceptionell. Så hur kommer det sig att det land som utgör sinnebilden för klimatförändringarna bryr sig så lite om att klotet blir varmare att man inte ens signerar Parisavtalet? SvD reste till Grönland för att ta reda på svaret.
Läs mer om Grönland och Parisavtalet.
Söndagen kan slå värmerekord
Phu, eller hurra, vilken värme!Högtrycksryggen har fått termometrarna att visa närmare 30 grader på...
Söndagen kan bjuda på värmerekord
Phu, eller hurra, vilken värme!Högtrycksryggen har fått termometrarna att visa närmare 30 grader på...
Söndagen kan bjuda på nytt värmerekord
Phu, eller hurra, vilken värme! Högtrycksryggen har fått termometrarna att visa närmare 30 grader på en rad ställen i landet. Och räkna med en ännu varmare söndag.
Lika varmt som på Mallorca – i Sverige
Svealand och delar av Götaland har haft en strålande midsommardag med temperaturer på närmare 30 grader. Det är i klass med södra Europa. Samtidigt slog Målilla värmerekord med 31 grader under midsommarhelgen. Men nu drar ett stort nederbördsområde in över landet – och lämnar bara Norrland soligt och fint.
Värmerekord: Här var det över 30 grader
Det har varit riktigt varmt i Sverige de senaste dagarna. Och varmast var det i Göteborg i fredags,...
Läs mer om Göteborg och Sverige.
Årets värmerekord i Göteborg – 30 grader
Det har varit riktigt varmt i Sverige de senaste dagarna. Och varmast var det i Göteborg i fredags, då värmerekordet för säsongen slogs. –De hade 30,2 grader. Det var årets första notering över 30 grader, säger Kristian Silver, meteorolog vid SMHI.
Värmerekord för i år – här var det 29,1 grader
29,1 grader. Så varmt var det i Göteborg i dag. Rekord för i år och värmen stannar några dagar till. –Det är den högsta uppmätta temperaturen för säsongen, säger Stina Kihlgren, meteorolog på SMHI om dagens toppnotering.
Läs mer om Göteborg och Stina Kihlgren.
Värmerekord i norra Indien – över 51 grader
En stad i norra Indien har slagit landets värmerekord, sedan kvicksilvret tagit sig över 51-gradersstrecket. Det meddelar den indiska vädermyndigheten. Rekordnoteringen gjordes i Phalodi, en stad i delstaten Rajasthan.
Läs mer om Indien, Phalodi och Rajasthan.