Värmland

Ung man jagas för våldtäkt på HVB-hem

En ung man som misstänks för våldtäkt i Värmland är spårlöst försvunnen – och kommer nu bli internationellt efterlyst.Då kopplas Interpol in i jakten på honom.– Vi vet inte alls var han är, säger åklagaren Linda Karlsson.

Yxmördarens förra dåd: Högg ihjäl man som sov

När Durim Lumi, 37, högg ihjäl en ung kvinna i Värmland med yxa var det andra gången han tog en människas liv och nu får han livstids fängelse.Den dubble mördarens första offer: En man som attackerades när han låg och sov.Efter dådet dumpade Durim Lumi kroppen i en grop.
Läs mer om Durim Lumi och Värmland.
Han är Årets Givare
HALLÅ DÄR... ..Håkan Florin, ordförande i Prostatacancerföreningen i Värmland, som i tisdags mottog priset Årets Givare som delades ut av Frivilligorganisationernas insamlingsråd. Hur känns det? - Det var ju fantastiskt.
Läsningens dragningskraft har minskat
VÄRMLAND: "Vi har ändrat konsumtionsmönster kring böcker" På måndag är det Världsbokdagen. Men hur står det till med läsningen i Värmland, egentligen?
Läs mer om Världsbokdagen och Värmland.

Alla behövs när länet växer

Vi har två stora utmaningar i Värmland. Det råder brist på arbetskraft och det finns många människor som ännu inte har alla redskap för att få jobb. Vi behöver fler lärare, civilingenjörer, snickare, programmerare och poliser.
Läs mer om Värmland.
Björn, 54, ville inte byta stad – bor på Ålandsfärja
Hemlöse Björn Mattsson fick ett ultimatum av socialtjänsten i Spånga: flytta till Hagfors i Värmland eller gå miste om hjälpen som han erbjudits, rapporterar Hem Hyra.Nu har han sovit på Ålandsfärjor.– Man får behålla sin värdighet och man sitter inte på någon bänk på T-centralen med risk för att bli utsatt för våld.
Miljonbelopp till region Värmland
STOCKHOLM Under torsdagen beslutades det att jord- och skogsbrukare i Värmland tilldelas 8,7 miljoner kronor. Beslutet fastställdes när Landshypotek Ekonomisk Förening höll stämma på Gröna Lundsteatern i Stockholm.
Björn ville inte flytta till Värmland – bor på Ålandsbåt
Hemlöse Björn Mattsson, 54, ifrågasatte socialtjänstens erbjudande om att flytta till Värmland och plötsligt blev han utan hjälp. För att slippa härbärgen och tågstationer blev Ålandsfärjan hans bästa alternativ.
Räddningstjänst fortsätter att åka på IVPA-larm
TORSBY: Svar på insändare om IVPA-larm Räddningstjänsten i Torsby kommun ska även i fortsättningen åka på IVPA-larm, enligt det avtal som kommunen tecknar med Landstinget i Värmland.
Läs mer om Landstinget, Torsby och Värmland.
Hemlös man bor på färjan
Inrikes. En hemlös 54-årig man hänvisades till en förfallen lägenhet i Hagfors i Värmland av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.
Läs mer om Spånga-Tensta och Värmland.
Framåt tillsammans - för ett tryggare Värmland
Under snart fyra år har den socialdemokratiskt ledda regeringen drivit en ekonomisk politik för ökad trygghet, hållbarhet och jämlikhet i hela landet. Med årets vårbudget inleder vi lanseringen av det största trygghetsprogrammet i modern tid.
Läs mer om Värmland.
Kulturskapare får dela på 250 000
STIPENDIER Region Värmland delar ut arbetsstipendier till fyra personer för deras nyskapande kultur.
Nytt distriktsrekord av Svärd
Värmländska friidrottslöftet Minna Svärd, 19, fick en succéartad start på utomhussäsongen i USA. 3,85 i stavhoppet var såväl nytt pers, nytt klubbrekord i Göta och nytt distriktsrekord i Värmland.
Läs mer om Göta, Minna Svärd, Svärd, USA och Värmland.
Ny ordförande och ny policy i Rovdjursföreningen
Värmland (JJ) Jan Bergstam blir ny ordförande i Svenska Rovdjursföreningen, som också meddelar nya önskemål om rovdjursstammarnas storlek. Föreningen har haft årsmöte och Torbjörn Nilsson ersätts av Jan Bergstam som ordförande.
Ju mindre plats, desto mer folk
Det mesta i Värmland är "norrut", sett från det centrum som heter Karlstad. Det mesta i Torsby kommun är "norrut", sett från Fryksändehorisonten.
Ett kulturarvsår för Värmland
EU har utsett 2018 till Europaåret för kulturarv. När det kommer till kulturarv sticker vi i Sverige ut. Svenskarna ägnar sig åt kulturarvet i betydligt högre grad än Europas befolkning i genomsnitt. Det gäller även i Värmland.
Läs mer om Europaåret, Sverige och Värmland.
JUST NU: Flerfamiljshus utryms efter brand
Räddningstjänsten arbetar just nu med att släcka en brand i en lägenhet i Filipstad i Värmland.Olja ska ha antänt på en spis och flerfamiljshuset har fått utrymmas av räddningstjänsten.Rökdykare har gått in lägenheten.
Läs mer om Filipstad och Värmland.Olja.
Hells Angels lämnade över 335 000 kronor – i en påse
Hells Angels i Karlstad förlorade en tvist med Karlstad kommun och lämnade över 335 000 kronor i en plastpåse.Under fredagen tas beslutet att skänka pengarna till Brottsofferjouren och Brottsförebyggande centrum.– Helt fantasiskt, det är otroligt mycket pengar för oss och vår verksamhet, säger Monica Ekström, ordförande för Brottsofferjouren Värmland.
Nu kommer värmen - och vårfloden
VÄRMLAND: Klarälven kan stiga Det ska bli varmt nästa vecka och nu förbereder sig Fortum för att hantera vårfloden. Ännu är nätterna kalla vilket gör att snösmältningen går långsamt, skriver Fortum i ett pressmeddelande.
Läs mer om Det och Fortum.
Utvecklingsarbete pågår för fullt
Replik: Landstinget i Värmland Enskilda åtgärder för att korta köer riskerar, utan helhetsbedömning att skapa undanträngningseffekter och att vara kostnadsdrivande.
Läs mer om Värmland Enskilda.
En chans för Värmland
Debatt: Kooperativa företag Inom personalägda kooperativ har medarbetarna inflytande, tar ansvar och utvecklar entreprenörskapet tillsammans, skriver Monika Bubholz. Värmland står inför en stor utmaning.
Läs mer om Inom, Monika Bubholz och Värmland.
Landstingsnej till porr och tobak
VÄRMLAND Landstinget reviderar sin finans- och placeringspolicy. Det beslutade fullmäktige på onsdagen. Bland annat har formuleringar skärpts kring olika etiska ställningstaganden.
Ny policy för landstinget
Landstinget i Värmland vill sluta placera pengar i sådant som inte gynnar människors hälsa eller klimatet. - Nu gäller det att också se till att våra kapitalplaceringar inte motverkar vår strävan, säger Eva Hallström (MP).
Läs mer om Eva Hallström och Värmland.
Jönsson lämnar – här är ersättaren
Jörgen Jönsson bekräftar nu själv att han lämnar Växjö Lakers.Den assisterande tränaren flyttar hem till Värmland.– Jag kommer att ha Karlstad som bas och sedan får vi se var det tar vägen, säger Jönsson till Aftonbladet.Enligt uppgifter till Kvällsposten ersätts han av Tobias Thermell.
Västernorrlands befolkning fetast i Sverige: "Det handlar om stillasittande liv och energität mat"
Fetma expanderar till ett allt tyngre problem i Sverige. Och fetast av alla är invånarna i Västernorrland och Värmland. På cirka tio år har andelen feta i länet ökat från 12 till 18 procent.