Värmland

James vill ta hand om världsberömda älgen

Jakten på den världskända vita älgen Ferdinand i Värmland är avblåst.Men nu köar folk för att få se honom och i älgparken i Ekshärad vill man ta emot Ferdinand.– Det är bättre han kommer hit så han får vara i fred, säger James Gegg, älgparkens ägare.Förslaget möter dock motstånd.
Läs mer om Ekshärad, Ferdinand och Värmland.

Larmet: Bil har kört in i husvägg – oklart skadeläge

Enligt larmet till polisen har en bilist kört in i väggen till ett hus.Skadeläget är oklart.– Vi är på väg dit nu, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Läs mer om Stefan Wickberg och Värmland.
Kommunen återkallar matlådor – risk för tarmbakterier
Karlstads kommun återkallar matlådor som har tillagats i landstingets kök, skriver SVT Värmland.Enligt SVT har kommunen informerats om att det finns risk för så kallade e-colibakterier i maträtterna som levererats till kunder inom äldreomsorgen.
Den vita älgen får leva – nytt beslut
Den ikoniska, vita älgen i Värmland får leva.Polisen har dragit tillbaka beslutet om skyddsjakt.
Läs mer om Värmland.

Nordens Ark: Så kan älgen slippa bli skjuten

Beslutet att skjuta den berömda vita älgen i Värmland väcker starka känslor.Mats Höggren, vd på Nordens Ark, ser en möjlig lösning på problemet med det aggressiva, men ikoniska, djuret.– Kanske kan älgen drivas bort från bebyggt område. Lyckas man med det är det sedan upp till älgen att klara sig, säger han.
Läs mer om Värmland.
Den vita älgen ska skjutas
Den världsberömda vita älgen i Gunnarskog i Värmland ska skjutas. Anledningen är att en kvinna skadats i samband med ett möte med älgen.
Läs mer om Gunnarskog och Värmland.
Berömd vit älg ska skjutas
Den värmländska vita älgen som nått berömmelse ska skjutas, skriver Arvika Nyheter och Sveriges Radio P4 Värmland.
Läs mer om Arvika Nyheter.
JUST NU: Stort pådrag – söker efter 83-årig man
Ett stort sökpådrag pågår just nu i Storfors i Värmland sedan en 83-årig man anmälts försvunnen av sina anhöriga.– Vi kör på ganska stort och kommer hålla på tills det att vi hittar honom, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Läs mer om Värmland.
Församling varnar för vissa gravljus
För den som ska sätta ut ett ljus vid en grav nu till Allhelgona kan det vara bra att tänka på vilket ljus man väljer. Hammarö församling i Värmland varnar för gravljus som både kan välta och näst intill explodera av värmen.
Läs mer om Allhelgona och Värmland.
Villa i lågor i Sunne
Förbipasserande har slagit larm om att en villa i Sunne står i brand.- Vi har beordrat en patrull till platsen och inväntar just nu återkoppling kring hur läget ser ut, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör vid polisen i Värmland.
Läs mer om Stefan Wickberg, Sunne och Värmland.
Skolanställd skickade bild på penis till elev
En anställd på en högstadieskola i Värmland står åtalad för sexuellt ofredande, enligt SVT Nyheter Värmland.Mannen ska ha skickat en snoppbild till en elev.– Det är ingen skillnad att visa snoppen under rocken mot att skicka en snoppbild till någons mobiltelefon, säger kammaråklagare Emelie Källfält till SVT.
Läs mer om Emelie Källfält, SVT och Värmland.
Brand har brutit ut på pappersbruk
Det brinner i en maskin på ett pappersbruk i Åmotfors utanför Arvika i Värmland.Skadeläget är i nuläget oklart, enligt polisen.– Jag vet inte i vilken omfattning det brinner, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.
SMHI varnar för säsongens första snö
Snö började falla över delar av Värmland och Dalarna på tisdagsförmiddagen. Stora delar av Sverige kommer beröras av snö, regn och hårda vindar. SMHI har utfärdat en varning eftersom tidig snö kan innebära problem i trafiken.
Läs mer om Dalarna, Sverige och Värmland.
SMHI varnar för kraftigt snöfall – utfärdar Klass 1-varning
De som bor i norra Sverige har nog redan skiftat till vinterhjul men nu varnar SMHI för kraftigt snöfall längre söderut. Ett lågtrycksområde från Bottenviken drar in och kan ge stora mängder snö eller regn över främst Dalarna, Värmland, Gävleborgs läns inland och Jämtlands län. SMHI utfärdar en så kallad Klass 1-varning där nederbörden tilltar under kvällen och natten samt fortsätter under onsdagsmorgonen. Det blir även stark vind i södra Norrlands fjälltrakter. Vad en Klass 1-varning innebär kan man läsa på SMHI:s sajt (klicka för att hoppa dit i n
SMHI går ut med 18 vädervarningar
På tisdagskvällen och natten till onsdagen kan det bli rejält halt på vägarna i Mellansverige.SMHI klass 1-varnar för tidigt snöfall från norra Värmland upp till Jämtland.Lokalt kan det bli en decimeter blöt nysnö – och hela 18 vädervarningar har utfärdats.– Efter snöfallet klarnar det upp och fryser på. Då kan det bli lurigt igen, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Man misshandlad med fälgkors
En man har blivit misshandlad på en ort strax utanför Karlstad i Värmland.Enligt polisen har han blivit slagen med ett fälgkors.– Han har förts till sjukhus, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.
Döms till fängelse för våldtäkt med pinne
Tre norska medborgare – två män och en kvinna – har dömts till fängelse för en våldtäkt i en skog i västra Värmland i somras, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Värmland.
Man i 70-årsåldern döms – filmade flickor i duschen
En man i 70-årsåldern döms av Värmlands tingsrätt till tre månaders fängelse för kränkande fotografering och två fall av barnpornografibrott, skriver SVT Nyheter Värmland.
Diesel sprutar ut från lastbil – räddningstjänst på plats
Ett större dieselläckage pågår vid en bensinstation i Ölme mellan Karlstad och Kristinehamn.– Det ska spruta ut diesel ur tanken på en lastbil, Det framgår inte av larmet om det är en tankbil, men jag skulle nog misstänka det, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.Räddningstjänst är på plats och försöker täta läckan,
Lastbil och personbil i olycka
En lastbil och en personbil har kolliderat i Charlottenberg i Eda kommun.– Vi är på väg till platsen. Enligt larmet ska en person har drabbats av nacksmärtor, berättar Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.
Stort bråk på flyktingboende
Ett stort bråk inträffade under lördagskvällen på ett flyktingboende i Sunne i Värmland. Totalt ska 30-50 personer ha varit inblandade och en gravid kvinna fick föras till sjukhus med ambulans.– Men det ska inte röra sig om några allvarliga skador, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen.
Kossor promenerar vid motorväg
Polisen går ut och varnar för att kor, tio till antalet, är ute och promenerar vid E18 i höjd med Vålberg utanför Karlstad.Polisen arbetar med att hitta ägaren till korna.– De är på väg till Karlstad så att det gäller körfältet österut, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.
JUST NU: Norsk polis jagar förare i Sverige
Den norska polisen jagar just nu en bil som kört över till gränsen i Sverige.– Han har inte stannat på polismännens tecken, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.Jakten pågår just nu i höjd med Eda glasbruk i Värmland.
JUST NU: Krasch vid skola – förare medvetslös
Föraren av en mc-registrerad fyrhjuling skadades i krock med personbil.Olyckan inträffade i Karlstad-området.– Föraren var medvetslös efter olyckan, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Regnigt värre under torsdagen – och snö i fjällområden
Under torsdagen blir det blött värre i större delen av Sverige, till och med snö i högre terräng norröver. Den som vill se sol bör söka sig till norra Bohuslän, Dalsland och Värmland där luckor i molntäcket kan följa framåt eftermiddagen.
Läs mer om Bohuslän, Dalsland, Sverige och Värmland.