Värmland

Våg av inbrott förbryllar – polisen misstänker liga

En inbrottsliga härjar i Värmland.Och tjuvarna vet exakt var och hur de ska slå till, något som förbryllar polisen.Nästan alla villaägare som drabbats har varit på semester.– Tjuvarna har också känt till hur de ska kringgå larm, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.

Väktare i slagsmål i galleria – polis på väg

En väktare har hamnat i bråk i en galleria i Karlstad.Enligt polisen ska flera personer vara inblandade.– Det är högsta prioritet hos oss och tre patruller har beordrats till platsen, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.
Allvarlig krock – en person fastklämd
Två bilar har krockat på Fryksdalshöjden i Sunne kommun.– En person har suttit fastklämd i en av bilarna, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.Båda förarna har körts med ambulans till sjukhus.
Fritids skickade hem Maritas son – liftade med okända män
Marita Lennartssons son blev hemskickad från fritids för tidigt. Vid landsvägen blev han upplockad av två okända män i en lastbil. Nu har Marita JO-anmält Säffle kommun, något som P4 Värmland var först med att rapportera om. – Jag blev helt förkrossad, jag kunde inte fatta att man inte ringde och berättade för mig direkt när det hände, säger hon.

Larm om olycka – två bilar i krasch

SOS larmades vid klockan 13.45 om en olycka i Hagfors kommun. Enligt de första uppgifterna ska två bilar ha krockat och det ryker från ena bilen. Skadeläget är oklart.– Räddningstjänst är på plats. Vi har ingen polispatrull på plats ännu, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Läs mer om Peter Persson och Värmland.
Polisens varning: Kvinnor luras på dejtingsajter – av soldater
Flera kvinnor i Värmland har blivit lurade på stora summor pengar efter att ha utsatts för bedrägeri på nätet.Bedragarna utger sig för att vara amerikanska soldater och har inlett kärleksrelationer med offren på sociala medier.– De är väldigt skickliga, säger Eva-Maria Hallgren, förundersökningsledare på polisens bedrägerirotel i Värmland.
Läs mer om Eva-Maria Hallgren och Värmland.
Just nu: Skyltkaos på landets tågstationer
Samtliga informationsskyltar på landets tågstationer är nedsläckta, rapporterar SVT Värmland.Som resande kan man inte se när tågen anländer eller avgår eller från vilket spår de går från.
KD-politiker avgår efter nazistavslöjande
En kristdemokratisk kommunpolitiker i Värmland avgår efter att tidningen ETC avslöjat att politikern beställt propagandamaterial från Nordiska motståndsrörelsen och nazistiska böcker.
Läs mer om ETC, Nordiska och Värmland.
Körde ner elskåp med grävmaskin – misstänks varit påverkad
Under onsdagsmorgonen inträffade en arbetsplatsolycka i Säffle när föraren av en grävmaskin körde ner ett elskåp. Föraren fördes med ambulans till vårdcentral.– Enligt den bild jag har nu så är det inga allvarliga skador, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.Föraren misstänks ha varit onykter vid olyckan.
Flerfamiljshus brinner – flera fast i lägenhet
Flera personer kan vara fast i en lägenhet i ett flerfamiljshus som brinner i Deje, norr om Forshaga i Värmland. Det ska brinna och vara kraftig rökutveckling i våningen under.
Läs mer om Deje, Forshaga och Värmland.
Personbil körde på fotgängare: Väldigt allvarliga skador
En person är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en personbil utanför Kil i Värmland.Olyckan skedde på riksväg 61 som spärrades av under räddningsarbetet.– Vi får beteckna det som att personen fått väldigt allvarliga skador, säger Dan Söder, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
M i Värmland vill ha Kristersson
Moderaternas länsförbund i Värmland vill, likt många andra länsförbund, att Ulf Kristersson ska bli nu partiledare efter Anna Kinberg Batra, rapporterar lokala medier.
M i Värmland vill ha Kristersson
Läs mer om Kristersson och Värmland.
Julia kom ut som gay – då förändrades allt
Förra hösten valde Julia Böjeryd elithandbollsspelare i Skövde HF att komma ut som gay.Det som hände sedan gjorde att hon tappade all glädje till sporten.– Jag ville inte leva, säger hon till SVT Värmland.
Läs mer om Julia Böjeryd och Skövde HF.
Efter träpenisen i Hagfors – nu liggs det
Det har hänt igen –igen!Vad som började med träpenisar har utvecklats till fullbordade samlag.Den erotiska konsten blommar likt aldrig förr i Hagfors, Värmland.
Läs mer om Värmland.
Försvunnen 41-åring misstänks hittad död
Sedan januari i år har en 41-årig man varit försvunnen från sitt hem i Vålberg.Nu har Missing people hittat en kropp i ett närliggande skogsområde.– Nu inleds en undersökning för att ta reda på om det ligger ett brott bakom, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Försvunnen 41-åring misstänks hittad död
Sedan januari i år har en 41-årig man varit försvunnen från sitt hem i Vålberg.Nu har Missing People hittat en kropp i ett närliggande skogsområde som polisen misstänker är 41-åringen.Det skriver SVT Värmland.
Läs mer om Missing People och Vålberg.Nu.
Fullt i polisens fylleceller i natt: Vi fick släppa ut folk
Under natten mot söndagen omhändertogs ett stort antal personer för fylleri i Värmland.Så pass många att polisen var tvungna att släppa ut omhändertagna för att få plats med nya, skriver Värmlands Folkblad.– Det har helt klart varit mer fylla och stök än vanligt, säger Stefan Sundberg, stationsbefäl vid polisen i Karlstad, till tidningen.
Enorm träsnopp förbryllar kommunens medarbetare
En jättestor träpenis har hittats i Blinkenbergsparken i Hagfors, Värmland. Och det är inte första gången som man hittat träsnoppar i Hagfors, skriver lokaltidningen NWT. Nu vill kommunen lösa mysteriet.
Läs mer om Blinkenbergsparken, NWT och Värmland.
Vägpiraterna är tillbaka: Såg dem fyra gånger
Polisen i Värmland har fått in ett antal larm om misstänkta vägpirater senaste veckorna.– Det handlar om flera iakttagelser på olika håll under de senaste veckorna, berättar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.Man är särskilt misstänksam mot en vit skåpbil som setts stående på många håll längs vägarna i Värmland.– Jag såg den stående vid vägkanten i fredags fyra gånger på olika ställen, berättar Jessica Skeppstedt.
Utspelet: 63 vargar bör skjutas – bara i Värmland
Jägarnas riksförbund går på stark offensiv inför vinterns licensjakt av varg. Man menar att 63 vargar bör skjutas – bara i Värmland.– Vi tycker att man måste mångdubbla jaktkvoten i många län. Därför föreslår vi en licensjakt på sammanlagt 166 vargar, berättar Jens Gustafsson, riksviltvårdskonsulenten på JRF.Men sannolikheten för att man ska få stöd av landets länsstyrelser är mycket liten.
Läs mer om Värmland.
Brand i husbil – risk för spridning
En husbil i ett bostadsområde i värmländska Årjäng brinner.– Det finns tydligen spridningsrisk till ett intilliggande garage, säger Stefan Wickberg vid polisen i Värmland.
Just nu: Frontalkrock på riksväg - skadade på platsen
Två personbilar har frontalkolliderat på riksväg 26 utanför Storfors i Värmland.Skadade ska finnas på platsen, enligt polisen.
Läs mer om Värmland.Skadade.
Cyklist körde på fotgängare – två till sjukhus
Två personer hart förts till sjukhus efter en trafikolycka i centrala Karlstad.– En cyklist har kört på en kvinnlig fotgängare. Båda har förts till sjukhus, berättar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.
Nu ska gåtan om vita älgar lösas
Filmerna på den vita älgen i Värmland har spridits över världen – nu ska Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) ta reda på varför vissa älgar är vita.
Läs mer om Värmland.