Värmland

Sparkas efter sexrelation på HVB-hem

En anställd vid ett HVB-hem i Värmland har fått sparken efter att ha haft ett förhållande med en av de ungdomar som vistats på hemmet. En utredning har visat att det förekommit allvarliga missförhållanden på hemmet och att ungdomar har utnyttjats sexuellt, uppger SVT Nyheter Värmland.
Läs mer om Värmland.

Bil med husvagn och Mc i olycka – stopp på E45

En motorcykel och en bil med husvagn kolliderade på måndagsförmiddagen på E45 i närheten av Karlstad.Vägen har fått stängas av helt i samband med olyckan.– Patrullen är på plats och det är stopp, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.
Läs mer om E45, Karlstad.Vägen och Värmland.
Crossförare allvarligt skadad i krock
En man i 30-årsåldern fick allvarliga skador när han med en motocrosscykel krockade med en budbil i Torsby i Värmland. Han flögs i ambulanshelikopter till Centralsjukhuset i Karlstad.
Tre avskrivna från våldtäktsutredning
Misstankarna har avskrivits för tre av de fyra män som satt anhållna för att ha våldtagit en tonårig flicka i närheten av Kil i Värmland i helgen, enligt lokala medier.
Läs mer om Kil och Värmland.

Skarp varning: Falska djurinspektörer härjar

Länsstyrelsen i Värmland har gått ut med en varning för falska djurskyddskontrollanter som bedrivit förkontroller i länet, rapporterar ATL.
Läs mer om ATL och Värmland.
Varnar för falska djurinspektörer
Länsstyrelsen i Värmland har gått ut med en varning för falska djurskyddskontrollanter som bedrivit förkontroller i länet, rapporterar ATL.
Läs mer om ATL och Värmland.
Tre avskrivna från våldtäktsutredning
Misstankarna har avskrivits för tre av de fyra män som satt anhållna för att ha våldtagit en tonårig flicka i närheten av Kil i Värmland i helgen, enligt lokala medier.
Läs mer om Kil och Värmland.
HVB-hem i Skoghall brinner
Ett HVB-hem i värmländska Skoghall började av oklar anledning brinna tidigare i kväll, rapporterar Aftonbladet och SVT Nyheter Värmland. Enligt Aftonbladet har en person rökskadats. Räddningstjänsten är på plats med styrkor från tre stationer.
Läs mer om Aftonbladet och Skoghall.
JUST NU: En till sjukhus – blev påkörd av fyrhjuling
En person har skadats efter att ha blivit påkörd av en fyrhjuling i söder om Sunne i Värmland.Skadeläget är i nuläget oklart.– En person har förts till sjukhus med ambulans, säger larm- och ledningsoperatören vid SOS Alarm i Värmland.
Kvinna överkörd vid övergångsställe
En kvinna har blivit påkörd av en personbil vid ett övergångsställe i Hagfors, uppger Värmlandspolisen.– Hennes tillstånd är oklart, säger Stefan Wickberg på polisen i Värmland.
Vägpiraterna fortsätter härja – husbilsägare drabbade: Stanna inte!
Sommaren är högsäsong för kringresande vägpirater. Tjuvarna härjar just nu på flera svenska vägar men allra värst drabbad verkar E6:an mellan Malmö och Oslo vara – en sträckning som kallats en kriminell pulsåder av Tullverket. Polisen får in rapporter från Västsverige i princip dagligen, skriver GP. Även Värmland verkar vara drabbat. 2017 är alltså inget undantag – vägpiraterna har försökt lura bilister i flera års tid på svenska vägar. Polisen och Trafikverket har satt in särskilda insatser för att komma åt ligorna, men det är svår
Flera våldtäkter i Värmland
Tre våldtäkter har rapporterats från olika platser i Värmland under natten.
Läs mer om Värmland.
Tre våldtäkter anmälda – tre gripna i ett fall
Tre våldtäkter har rapporterats från olika platser i Värmland under natten.
Läs mer om Värmland.
Sexuellt antastad av personal på elevhem
En elev på ett boende i Värmland blev sexuellt antastad av en man som jobbade på hemmet.I kommunens lex Sarah-anmälan framgår att mannen, som är polisanmäld, ska ha masserat elevens underliv utanpå byxorna.
Läs mer om Sarah-anmälan och Värmland.
Polisen står handfallna inför ligornas nya knep
In via altandörren, plocka på sig de mest värdefulla smyckena, lägga stöldgodset i ett madrasserat kuvert och stoppa i brevlådan.Polisen står handfallna inför inbrottsligornas nya knep där de gör sig av med stöldgods bara minuter efter ett inbrott.– Vi pratar guld för 30-40 000 kronor för fem minuters arbete, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.
Läs mer om Stefan Wickberg och Värmland.
Kvinna pistolrånad på restaurang – polisjakt pågår
Kvinnan var ensam i restaurangen när två män och en kvinna klev in strax innan klockan 19 på måndagen.Med pistol och kniv tvingade sig rånarna till en dator och en summa kontanter.– Hon blev väldigt chockad och det tog ganska lång tid innan hon larmade polisen, säger Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Läs mer om Jan Matern och Värmland.
Kurirernas last: Lyxknark – för 30 miljoner kronor
Kokain, heroin och cannabis till ett värde av 30 miljoner kronor på gatan.Så mycket narkotika misstänks två män från södra Europa ha försökt smuggla genom Sverige in i Norge. I Värmland tog det stopp.– En analys visade att beslaget innehöll drygt tio kilo kokain och sju kilo heroin samt närmare två kilo cannabisharts, säger Roger Nilsson, Tullverkets gruppchef för brottsbekämpningen i Hån.
Läs mer om Europa, Hån, Norge, Roger Nilsson och Sverige.
Prislappen för att kämpa för bättre pensioner: 200 000 kr
Pensionärsorganisationen SPF Seniorerna hyr ett hus i Visby för drygt 100 000 kronor och investerar lika mycket i mötesplatsen Äldreforum. Satsningen motsvarar vad två ensamstående pensionärer får i garantipension under ett år. – Jag tror våra medlemmar är angelägna om att våra frågor kommer på agendan, säger förbundsordförande Eva Eriksson, tidigare landshövding i Värmland.
JUST NU: Skogbrand rasar – stort pådrag
En skogsbrand rasar söder om Arvika i Värmland.Räddningstjänsten har flera stationer och en bandvagn på plats för att bekämpa branden.– Vi har inte omfattningen riktigt klar för oss än, säger Lars-Erik Karlsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Arvika.
JUST NU: Två till sjukhus efter fyrhjulingsolycka
Två ungdomar har förts till sjukhus efter en krasch med en fyrhjuling i Värmland.– De är avförda, men jag kan inte säga mer om skadeläget, säger Thomas Edliden, styrkeledare vid räddningstjänsten i Sunne.
Läs mer om Sunne och Värmland.