Värmland

Neuville i VM-topp efter seger i Värmland

Thierry Neuville ledde Svenska rallyt förra året men kraschade i superspecialen på Färjestads travbana. Ett år senare var belgaren tillbaka och den här gången fixade han segern och gick dessutom upp i topp i VM-tabellen. – Vi förtjänade det förra året och än mer i år, sade Neuville.

Kanonstart i Värmland

Johan Johansson från Valdemarsvik är tvåa efter andra dagen i Svenska rallyt. Som kartläsare med Dennis Rådström var han jättenöjd efter fredagens 14 mil på sju specialsträckor, till största dagen i Norge.
Läs mer om Norge, Svenska, Valdemarsvik och Värmland.
1,5 meter snö i Branäs – nu kommer det mer
1,5 meter snö i terrängen.Det kan skidanläggningen Branäs i Värmland stoltsera med under fredagen:– De fick dessutom mer snö över natten, så där ligger nysnön, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Storm, Tora Tomasdottir och Värmland.
Två personbilar i kollision
Två personbilar har kolliderat i Deje i Värmland.– Det är två bilar som har krockat, skadeläget är oklart. Vi är på väg till platsen, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.
Läs mer om Deje och Värmland.

Personbil har kört av vägen – polisen varnar för halka

Under kvällen ägde en trafikolycka rum på E45 utanför Sunne.– Föraren fick föras med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson i Värmland.
Läs mer om E45, Sunne och Värmland.
Så blir sportlovsvädret i Branäs på fredagen
Liksom i Sälen och i Romme kan det snöa även i Branäs i Värmland under fredagen.– Det kan bli ganska fin snö som faller, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Fler män kan komma att få information om PSA-tester
Socialstyrelsen avråder från allmän screening för tidig upptäckt prostatacancer.Men i Värmland skickar landstinget ut information om möjligheten att PSA-testa sig till män i vissa åldersgrupper.Och Västra Götaland och Region Skåne kan komma att följa efter.– Det är det näst bästa efter inbjudan till allmän screening. För när man väl får symtom är det för sent, säger Göran Hellberg, generalsekreterare vid Prostatacancerförbundet.
Arbetsplatsolycka – person påkörd av truck
En person ska ha blivit påkörd av en truck i Kristinehamn.– Skadeläget är just nu oklart, vi är på väg till platsen, säger polisens presstalesperson Mats Öhman i Värmland.
Läs mer om Kristinehamn och Värmland.
Lastbil och tre personbilar i krock
En flerfordonskrock har inträffat i Kristinehamn, Värmland.Polis och räddningstjänst har ryckt ut.Enligt polisen ska det handla om en lastbil och tre personbilar som har kolliderat.
Läs mer om Kristinehamn.
Väktare nedslagen på Migrationsverkets boende
En väktare har blivit nedslagen i samband med ett bråk på ett av Migrationsverkets boenden i Värmland, skriver polisen på sin hemsida.I samband med bråket ska en kniv ha visats upp.En misstänkt gärningsman har gripits.
Läs mer om Värmland.
Skolbuss och personbil i krock – väg avstängd
En skolbuss och en personbil har krockat utanför Kristinehamn, Värmland, enligt räddningstjänsten.– De håller på och jobbar för fullt på plats, uppger en operatör vid Bergslagens räddningstjänst.Vägen är avstängd.
Läs mer om Kristinehamn och Värmland.
Här räddas älgen från en säker död
En älg hade gått genom isen i Munkfors i Värmland och kunde inte komma upp. Då fick räddningstjänsten rycka ut, skriver Nya Wermlands-Tidningen.Efter några timmar lyckades räddningstjänsten få upp den utmattade älgen på land.– Han var väl nedkyld men får nog upp värmen så fort han får röra sig, säger Jan Thor, operativt ansvarig på räddningstjänsten i Karlstad, skriver NWT.
Väder i Branäs under måndagen
Familjevänliga skidparadiset Branäs i Värmland får snö och frisk vind under sportlovets första dag.– Det skulle kunna upplevas som lite blåsigt i kombination med snöfallet, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Storm och Värmland.
Branäs – här väntas mer sportlovssnö
Branäs i Värmland – här kan sportlovsfirarna räkna med snöfall.Fast först under sena söndagseftermiddagen.Men det kan falla ganska mycket:– Då tilltar även vinden, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Storm och Värmland.
Jag vet inte hur länge jag lever
Prostatacancern har spridit sig till skelettet.- Jag vet inte hur länge jag lever, säger Jonny Nilsson, 74.Det här är historien om bondpojken från Värmland som blev världens bäste skridskoåkare, Sveriges populäraste person – och amatörernas största fiende.
Läs mer om Jonny Nilsson och Värmland.
Viktig seger i Värmland för Vita Hästen
Vita Hästen tog en monumentalt viktig viktoria borta mot Karlskoga. Laget vände underläge till seger efter en fin insats. Efter storförlusten i derbyt mot Västervik sökte Vita Hästen efter att återigen komma in på vinnarspåret.
Viktig seger i Värmland för Vita Hästen
Vita Hästen tog en monumentalt viktig viktoria borta mot Karlskoga. Laget vände underläge till seger efter en fin insats. Efter storförlusten i derbyt mot Västervik sökte Vita Hästen efter att återigen komma in på vinnarspåret.
Anställd spred patientuppgifter på nätet
I en sluten Facebook-grupp på nätet har en anställd inom landstinget i Värmland spridit uppgifter om en patient. Nu misstänks den anställde för sekretessbrott.
Läs mer om Facebook-grupp och Värmland.
Tvingades köra från sjukhuset med sin döda bebis i bagaget
Deras för tidigt födda bebis fick akutopereras efter att ha drabbats av förstoppningsbesvär.Dagen därpå avled barnet på ansedda Akademiska sjukhuset i Uppsala.En timme efter dödsbudet fick föräldrarna själv köra bil hem till Värmland – med sin döda bebis i bagaget, skriver 24Uppsala.
Läs mer om Akademiska, Uppsala.En och Värmland.
Kraftig brand i flerfamiljhus – utrymning inledd
Ett flerfamiljshus i Karlskoga i Värmland är helt övertänt efter en kraftig brand.– Utrymning påbörjades klockan 08.15, säger Stefan Dangardt vid polisens presstjänst. Det verkar vara lite dramatiskt där ute.
Kraftig i flerfamiljhus – utrymning inledd
Ett flerfamiljhus i Karlskoga i Värmland är helt övertänt efter en kraftig brand.– Utrymning påbörjades klockan 08.15, säger Stefan Dangardt vid polisens presstjänst. Det verkar vara lite dramatiskt där ute.
JUST NU: Nytt oväntat fynd i Kevin-utredningen
Polisen har gjort ett nytt och oväntat fynd i den nya utredningen i Kevin-fallet.I en låda hittades Kevins kläder som han hade på sig när han mördades, avslöjar SVT Nyheter Värmland.
Livstid för yxmord i Sunne
Kvinnan träffades av flera yxhugg och dog efter några dagar på sjukhus. Nu dömer hovrätten en 36-årig närstående man till livstids fängelse för mordet, i Sunne i Värmland i maj 2017.
Läs mer om Sunne och Värmland.
Kvinna anhållen efter brand i villa
En kvinna i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för att ligga bakom en villabrand på en ort i Värmland, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Värmland.
Trafikolycka med personskador – halt på platsen
En trafikolycka har inträffat i Eda kommun i Värmland.– Två bilar har kolliderat, tre personer är inblandade och vad jag förstår kommer ambulans att behöva ta med sig någon eller några, säger Mattias Larsson, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Eda och Värmland.