Väst

Sjukhus i stabsläge – vårdplatser saknas

Skaraborgs sjukhus gick på tisdagseftermiddagen upp i stabsläge på grund av allvarlig brist på vårdplatser, skriver SVT Nyheter Väst. Patienter uppmanas att åka till andra sjukhus.– Det beror på ett stort inflöde så här i influensatider. Och så har vi inte tillräckligt med personal för att bemanna de sängplatser som vi skulle teoretiskt kunna ha öppna, säger Christer Printz, chefläkare till SVT.
Läs mer om Christer Printz och SVT.

Bebis glömdes på spårvagnshållplats

På tisdagseftermiddagen larmades polis till en spårvagnshållplats i Göteborg efter att en bebis hittats i en barnvagn.– Föräldrarna kom tillbaka sedan, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.Både barnet och föräldrarna ska efter omständigheterna må bra.
Strömlöst i spårvagnstrafiken
Just nu råder det strömavbrott i spårvagnstrafiken mot Hisingen. Berörda linjer i nuläget är 5, 6, 10 och 13.– Linje 5 och 6 kommer endast så långt som till Wieselgrensplatsen. Vi har skickat ut ersättningsbussar, säger Tina Zarei, störningskoordinator på Trafikledningscentralen Väst.
Man försökte slänga pitbull i papperskorg
En man har försökt slänga en hund i en papperskorg på centralstationen i Göteborg. Polis tillkallades.– Han uppgav att inte ville ha med hunden att göra längre, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Per Sahlgren och Väst.

Trippelmördaren Martin Saliba begär resning: Har ny bevisning

Martin Saliba, som tillsammans med sin bror dömts för trippelmordet i Uddevalla 2015, begär resning. Det uppger P4 Väst.– Vi har ny bevisning, säger Salibas advokat, Björn Hurtig, till kanalen.
Läs mer om Björn Hurtig och Uddevalla.
Tre bilar i krock – oklar trafikpåverkan
Tre bilar har kolliderat på västerleden i Göteborg.Polis och räddningstjänst har kallats till platsen.– Enligt inringarens uppgifter klagar en person på smärtor i nacken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Bil av vägen – en person kvar i fordonet
En trafikolycka har inträffat på en länsväg i närheten av Svenljunga.– Det är en singelolycka, en bil som har kört av vägen. En person ska enligt uppgift fortfarande befinna sig i bilen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget är oklart.
Orbn lägger fokus på invandring inför valet: Väst kommer att falla
Ungerns premiärminister Viktor Orbn skruvade upp sin invandringskritiska retorik när han i det årliga talet till nationen bad folket att välja honom för en tredje mandatperiod. Mörka moln hopar sig över Europa på grund av invandringen, sade Orbn.
Läs mer om Europa, Orbn och Viktor Orbn.
Bil har kört in i bergvägg – polis på plats
En olycka har inträffat på Bergsjövägen i Göteborg. Enligt uppgift till polisen ska en bil ha kört in i en bergvägg.– Skadläget är oklart, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Bil i lågor på riksväg 40
En bil brinner på riksväg 40 i Borås. Räddningstjänsten ör framme på platsen och även polis och ambulans har larmats.– Vi är på väg till platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.Trafikverket skriver på sin sida att det är stor trafikpåverkan på platsen.
Kartläggning: MC-gängens nästen i Västsverige
Här är Hells Angels och Bandidos huvudnästen i väst.De fullvärdiga avdelningarna blir fler - och är spridda i hela Västsverige.
Läs mer om Västsverige.
Så växer Hells Angels och Bandidos i Sverige
Hells Angels har flyttat till Ale och Bandidos har hittat ett nytt hem i Kungälv.Nu tror polisen att mc-gängen kommer fortsätta sin expandering i Västsverige.– Efter hand kommer de etablera sig på mer eller mindre stora orter, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Brand i lägenhet – kvinna förd med helikopter till sjukhus
Polis och räddningstjänst larmade under lördagskvällen till en lägenhetsbrand i Bengtsfors kommun. Även ambulans larmades till platsen.– En kvinna anträffas medvetslös och svårt rökskadad i samband med lägenhetsbranden, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen region Väst.Kvinnan fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.
Läs mer om Johan Josarp och Väst.Kvinnan.
Bil påkörd av tåg – en person kvar i bilen
En man uppger att han har blivit påkörd av ett tåg, strax norr om Mariestad.– Han ringer själv till SOS och säger att hans bil har blivit påkörd av ett tåg vid en järnvägsövergång, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.Enligt larmet till SOS ska mannen inte vara skadad.
Läs mer om Mariestad och Väst.Enligt.
Villa helt övertänd – stort räddningspådrag
På fredagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst om en brand i en villa i Borås kommun.– Enligt räddningstjänsten är det helt övertänt, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Väst.
Polisens facit: 315 vapen inlämnade
Polisen i Västsverige har tagit emot 315 vapen under vapenamnestin, skriver man på sin hemsida.Samtidigt har man fått in omkring 650 kilo ammunition.– Vi är nöjda med resultatet, säger Tommy Fernsand på rättsavdelningen vid polisen i region Väst.
München-möte samlar öst och väst
München är på väg att bli säkerhetspolitikens Davos. Den årliga säkerhetskonferensen i Bayerns huvudstad blir allt viktigare som informell mötesplats mellan öst och väst.
Balkan-utvidgning splittrar i EU
Snart, sent eller aldrig? Åsikterna om när EU-medlemskap kan bli aktuellt för länderna på västra Balkan går rejält isär inom unionen. Öst trycker på – medan väst tvekar.
Läs mer om Balkan och EU-medlemskap.
Lastbil och personbil i krasch – en allvarligt skadad
En lastbil och en personbil kolliderade under natten i Göteborg. Enligt polisen ska föraren av personbilen vara allvarligt skadad.– Personbilen har hamnat under lastbilen, säger Andreas Odn, vakthavande befäl vid polisen region Väst.
Läs mer om Göteborg och Väst.
Kvinna påkörd av buss – förd till sjukhus
En kvinna har blivit påkörd av en buss på Avenyn i centrala Göteborg.Hon har förts till sjukhus.– Det ska vara en buss som har touchat en kvinna. Ambulans har varit och hämtat henne, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.
Lastbilschaufför till sjukhus efter smitningsolycka
Två lastbilar krockade på riksväg 42, Trollhättan, varpå en lastbil smet från platsen, uppger polisen.– Den här lastbilen är eftersökt. Men jag vet inte om man har uppgifter på vilken lastbil det är, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Föraren som blev kvar på platsen fick skärsår i ansiktet och har förts till sjukhus.
Lastbil och personbil i olycka: Spärrar av tre körfält
En olycka har inträffat i närheten av Älvsborgsbron i Göteborg.– Det handlar om en kollision mellan en lastbil och en personbil, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Räddningstjänsten har spärrat av tre körfält. Det finns obekräftade uppgifter att lastbilen har farligt gods i lasten.
FOI: Nato klarar inte ryskt angrepp på Baltikum
Nato klarar i dag inte att försvara sina baltiska medlemmar vid ett överraskande ryskt angrepp. Ryssland är överlägset Väst både när det gäller kvantitet och kvalitet på sina stridskrafter, enligt en studie från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).
Läs mer om Baltikum och Väst.
Misstänkt människokropp hittad efter husbrand i Brålanda
Räddningstjänsten har hittat vad man tror kan vara en människokropp i brandresterna efter en husbrand i Brålanda, norr om Trollhättan, rapporterar P4 Väst.
Läs mer om Brålanda och Trollhättan.