Väst

Skyddstopp på sjukhus efter dödshot

En patient ska ha jagat personal med ett tillhygge och dödshot mot personal gör att fyra fackförbud gått samman och anmäler skyddstopp på en avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg, skriver SVT Nyheter Väst.– Nu har man nått en gräns där medarbetarnas säkerhet inte längre kan upprätthållas, säger huvudskyddsombudet Matilda Eriksson, till SVT.

Tre bilar i krock på E6

Tre billar har krockat i rusningstrafiken på E6 i närheten Kallebäck.– Vi har en patrull på väg till platsen, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Kallebäck, Tommy Nyman och Väst.
Larm om vält lastbil – blockerar vägen
En lastbil ska ha vält och ligga över vägen, strax utanför Göteborg, enligt larmet.– Vägen är blockerad, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Enligt räddningstjänsten kan det handla om lastbilssläpet.
Inbrott på NK – hängde ut rep från fönster
NK i Göteborg har utsatts för inbrott natten mot torsdagen.– När väktare och polis kom till platsen hängde ett rep ut från ett öppet fönster, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.
Läs mer om Göteborg och Ulla Brehm.

Drunkningslarm – kvinna har halkat på brygga

Ett larm om en drunkningsolycka har kommit in från Stenungsund.– Enligt SOS-larmet ska det vara en kvinna som har halkat på en brygga och hamnat i vattnet, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Stenungsund, Tommy Nyman och Väst.
Bilister hamnade i bråk efter krock – ena föraren flydde
Två personbilar har krockat i centrala Uddevalla när en av bilarna körde emot färdriktningen.Efter det hamnade förarna i bråk.– En kvinna som försvann in i ett hus har gripits misstänkt för bland annat drograttfylla och olovlig körning, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Uddevalla.
Två bilar i krock – vägen avstängd
Två bilar har krockat på Jonseredsvägen i Partille på tisdagsmorgonen.Vägen har spärrats av.– En bil står trafikfarligt, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Jonseredsvägen och Partille.
Tjuvar väckte familj - stal datorer och bilar
Polisen jagar inbrottstjuvar i Marks kommun tidigt på tisdagsmorgonen.En familj vaknade av att de hört att någon befann sig i huset.– De upptäckte att datorer, bilnycklar och två bilar var borta, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Man knivrånad i centrala Göteborg
En man har blivit hotad med kniv och rånad på Linnplatsen i centrala Göteborg.– Det är tre gärningsmän som har tagit hans mobiltelefon, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.
Stort ungdomsgäng tvingade till sig kontanter
Ett stort ungdomsgäng rånade en person vid resecentrum i Skövde på måndagskvällen.– De ska ha ryckt till sig rånoffrets headset och krävt att få hundra kronor, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Stefan Gustafsson och Väst.
Bilbränderna kan vara en protest mot polisen
Under helgen brandskakades 15 bilar i Borås.Bränderna misstänks ha haft ett samband – och nu utreder polisen om de har anlagts som en protest mot dem eller deras arbete.– Det är en tes vi har men det finns andra teser också. Vi tittar på helheten, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalområdeschef hos polisen i Borås till SVT Nyheter Väst.Också kommunen utreder om de kan vara måltavla.
Läs mer om Borås.Bränderna.
Man knivrånad i centrala Göteborg
En man har blivit rånad vid Näckrosdammen i centrala Göteborg.– Två maskerade gärningsmän har rånat honom. En av dem har hotat med en kniv, säger Ulla Brehm, polisen presstalesperson i region Väst.Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i rånet.
Postnordmoped stulen i Göteborg – polisen efterlyser tips
En Postnordmoped har stulits i Angered.– Brevbäraren har varit uppe i en trappuppgång och delat ut post, och när vederbörande kommer ut är mopeden borta, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Angered, Göteborg, Ulla Brehm och Väst.
Traktor i olycka – ambulanshelikopter på plats
En traktor har kört av en väg i Sjuhäradsbygden.– Det ska inte handla om någon trafikolycka, utan man misstänker att det här rör sig om ett sjukdomsfall, berättar Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Sjuhäradsbygden och Väst.
Falska hantverkare slog till mot bostad
Polisen varnar återigen för falska hantverkare.Nu efter att tre män slagit till mot en fastighet i Lerum, ett par mil utanför Göteborg. Där de på eget bevåg klättrade upp på ett tak och började reparera det.– Det är ett tillvägagångssätt som är återkommande, tyvärr, säger Jenny Widn, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Jenny Widn, Lerum och Väst.
Fotbollssupportrar i bråk: Vill inte medverka i utredningen
På söndagseftermiddagen har polisen ryckt ut på larm om ett större slagsmål i Vasastaden i Göteborg. Enligt vittnen var det runt 30 personer inblandade.– De var borta i stort sett när vi kom dit, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst
Göteborg förvandlades till en spökstad
EU-topparna intog Göteborg, men många Göteborgare verkar ha stannat hemma under fredagen. Gatorna var näst intill folktomma i centrum och vissa butiker valde att hålla stängt.– Det här är nog av de lugnare dagarna, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.
Polischefen: Allt har gått enligt plan
Göteborg. Uppskattningsvis arbetade 4.000 poliser från hela landet arbetade i Göteborg under EU-toppmötet. Klas Friberg, polischef Region Väst, är nöjd med den rekordstora insatsen. Men vill inte avslöja vad den kostat.
Säkerhetsrådgivare: Sverige hotas av Ryssland och Kina
Sverige hotas från ett Kina som strävar efter att dominera världsekonomin och ett Ryssland som vill destabilisera väst politiskt. Det hävdar den kontroversiella amerikanske säkerhetsrådgivaren Mark Anderson.
Läs mer om Kina, Mark Anderson och Ryssland.
Skolpersonal misstänks för våldtäkt mot barn
En man och en kvinna som har eller har haft anställning på en skola i Västsverige har häktats, misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Det rapporterar P4 Väst.Sexbrotten ska ha begåtts under fem års tid.
Läs mer om Västsverige.
Spårvagn och taxi i krock – en person sitter kvar
På torsdagseftermiddagen krockade en personbil och en spårvagn vid Ullevi.Enligt GP handlar det om en taxi.– En person sitter kvar i bilen, men det behöver inte betyda att personen sitter fast, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Ulla Brehm, Ullevi.Enligt och Väst.
Tusentals ryska troll försökte påverka brexit
Över hundratusen ryska Twitterkonton försökte påverka brexitdebatten dagarna kring folkomröstningen 2016. Även efter terrorattackerna i London var ryska troll aktiva. Nu varnar såväl premiärminister Theresa May som en av cheferna vid underrättelsetjänsten MI5 för att Ryssland försöker orsaka splittringar i väst.
Buss i olycka – ska ha kört in i byggnad vid Korsvägen
En buss ska ha kört in i en byggnad vid Korsvägen i centrala Göteborg, enligt uppgifter från platsen.– Det finns en uppgift om någon typ av trafikolycka men det är oklara uppgifter. Vi har en patrull på väg dit, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Även ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.
Två till sjukhus efter olycka på E20
Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka mellan två fordon på e20 utanför Munkebäck.– En person var avförd innan polis kom till platsen och ytterligare en kördes till sjukhus av polis, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Smörgåsrån mot Pressbyrån – gärningsman på fri fot
På onsdagseftermiddagen rånades en Pressbyrå-butik i Högsbohöjd i Göteborg.Gärningsmannen fick med sig en okänd mängd smörgåsar innan denne flydde på en spårvagn i riktning mot Frölunda.– Det är ett rån varvid smörgåsar blivit tillgripna, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.