Väst

Flerbilskrock vid rondell – en till sjukhus

Tre bilar kolliderade på fredagsmorgonen i Bergsjön i Göteborg.Olyckan inträffade vid en rondell och en person är förd till sjukhus.– Vi är inte på plats men räddningstjänsten har meddelat att en person är förd med ambulans, av vilken anledning vet jag inte, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson I Region Väst.Vägen fick stängas av i samband med räddningsarbetet.

Flera bilar i kraftig brand – ingen misstänkt

Fyra bilar stod under natten till fredagen i lågor på Hisingen i Göteborg.– Det brinner rejält när patruller kommer till platsen och det brinner lika mycket i alla bilar, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.
Flera bilar i kraftig brand – ingen misstänkt
Fyra bilar stod under natten till fredagen i lågor på Hisingen i Göteborg.– Det brinner rejält när patruller kommer till platsen och det brinner lika mycket i alla bilar, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.
Hotades och rånades på sin telefon – två män söks
En person blev under natten till fredagen stoppad av två okända män på Järntorget i Göteborg.Männen hotade till sig personens mobiltelefon och försvann sen från platsen.– Vi försöker använda hitta min Iphone men det gav inget resultat, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Person misshandlad i centrala Göteborg – oklart skadeläge

En person har misshandlats i centrala Göteborg under torsdagskvällen.Skadeläget är oklart.– Det ska vara en person som är skadad. Vi håller på att samla in information nu, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Johan Josarp och Väst.
Tjuv bet väktare i ansiktet
En väktare i Uddevalla fick föras skadad till sjukhus.Han grep en tjuv – och blev då biten i ansiktet.– Tjuven kom inte undan i alla fall, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Läs mer om Tommy Nyman, Uddevalla och Väst.
Gothia Cup-lag drabbade av inbrott – värdesaker och bil stals
Ett norskt Gothia Cup-lag blev under natten av med sina värdesaker och en bil, efter ett inbrott.På morgonen upptäckte en av ledarna stölden.– Jag vill inte säga att det är vanligt, men det händer. Folk har blivit mer och mer uppmärksamma på att det händer, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Gothia Cup-lag och Region Väst.
Villa brann ner till grunden – utreds som mordbrand
En villa i Kungälv började under natten att brinna.Polis och räddningstjänst larmades till platsen men fastigheten var helt övertänd.– När räddningstjänsten kommer fram var branden fullt utvecklad. De låter villan brinna ner eftersom den inte gick att rädda, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med branden.
Läs mer om Kungälv och Region Väst.Ingen.
Brand i lägenhet – rök väller ut från byggnaden
Polis och räddningstjänst har larmats till en lägenhet på i Göteborg.– Rök väller ut från trapphuset. Räddningstjänsten är på väg med flera stationer, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.Det är oklart om någon har kommit till fysisk skada.
Läs mer om Göteborg och Region Väst.Det.
JUST NU: Slagsmål under Gothia Cup – en knivskuren
Ett stort slagsmål har utbrutit i Partille under kvällen, skriver SVT Väst.En person är knivskadad.– Våra uppgifter är att en Gothia cup-deltagare är knivskuren, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region väst, till SVT.
Uppgifter: Knivbråk på Gothia Cup
Enligt uppgifter till SVT Väst har ett knivbråk utbrutit i samband med Gothia Cup.
Läs mer om Gothia Cup.
Båt började brinna – två till sjukhus
Ett larm om en brand på en motorbåt vid Bohuskusten inkom under eftermiddagen. Enligt polisen ska båten ha legat förtöjd när branden bröt ut.– En pappa och en dotter har förts till sjukhus med brännskador, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.
Läs mer om Bohuskusten, Joakim Hansson och Väst.
Man attackerades av flera personer – hittades blödandes
Under natten mot onsdagen hittades en man, blödandes i sin bil i Ulricehamn.Enligt mannen hade han blivit överfallen av fyra personer, beväpnade med någon form av föremål, som stack honom i magen.– Han blödde från magen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
JUST NU: Bil har kört in i entrn på Gekås Ullared
En bil ska ha kört in i entrn till Gekås Ullared.– Det ska vara någon form av trafikolycka. En bil har kört in mot utgången, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Ordnignsvakter ska ha tagit hand om föraren till bilen.
JUST NU: Bussolycka – en person fastklämd
En buss och en bil kolliderade på tisdagsförmiddagen i närheten av Frölunda i Göteborg.En person ska vara fastklämd.– Vi får från räddningstjänsten att en person ska vara fastklämd och skadad, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Migrationsverket uppmanade Ali att ljuga
Migrationsverket uppmanade Ali att ljuga för ambassaden, för att kunna skicka honom till Afghanistan, rapporterar SVT Väst och GP. – Det känns jättekonstigt. Migrationsverket har hela tiden sagt att jag måste tala sanning, säger han.
Läs mer om Afghanistan och Ali.
Grym och rolig familjesaga om när öst mötte väst i Berlin
Runt en skaldjursgryta utspelas krocken mellan öst och väst i det nyligen återförenade Berlin.Nina Lekander läser Birgit Vanderbekes prisbelönta debut Musselmiddag.
Läs mer om Berlin, Berlin.Nina och Musselmiddag.
Brand i villa – oklar omfattning
Det brinner i en villa i Strömstads kommun. Enligt polisen är det oklart i vilken omfattning det brinner. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen.– Enligt de första uppgifterna ska det inte vara några personer i villan, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Jenny Widn och Väst.
JUST NU: Trebilskrock på E6 – massiva köer
Tre bilar, varav en skåpbil, har krockat på E6 vilket har gjort att långa köer har bildats.Det är i nuläget oklart om någon har skadats men enligt SOS Alarm kommer troligtvis minst en person transporteras till sjukhus med ambulans.– Folk är förbannade och har börjat backa på motorvägen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Väst.
En skadad efter brand i tältläger
En person har förts till sjukhus med brännskador på ryggen efter en brand i ett tält under tidiga söndagsmorgonen.– Det kom in som ett larm om en brand i terräng – man såg stora, höga lågor, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst.
Två personbilar i krasch – en person skadad
Två bilar har varit inblandade i en krock.Enligt polisen ska en person ha skadats i olyckan.– Vi är på väg fram till olycksplatsen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Christer Fuxborg och Väst.
Två bilar i krock – räddningstjänsten klipper upp bil
En trafikolycka har inträffat i Varberg. Enligt polisen har två bilar varit inblandade.– Man håller på att klippa upp en av bilarna, säger Jenny Widn, presstalesperson på polisen i region Väst.Skadeläget är oklart.
Personbil körde in i träd och voltade
En personbil har kört in i ett träd och voltat, uppger polisen.Skadeläget är i nuläget oklart.– Vi har inte kommit till platsen än, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Jenny Widn och Väst.
Personbil voltade av vägen – oklart skadeläge
En personbil har voltat i närheten av Uddevalla, uppger polisen.Skadeläget är i nuläget oklart.– Vi är på väg dit tillsammans med räddningstjänst och ambulans, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Christer Fuxborg, Uddevalla och Väst.
Voltade av vägen med stulen bil – smet från platsen
En bil voltade under natten mot fredagen av vägen i närheten av Kungälv.När polis anlände till platsen var bilen tom och fordonet visade sig vara stulet.– Vi sökte med hundpatrull i området, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.