Väst

Kraschade in i betongmur efter polisjakt

En person har förts till sjukhus efter att ha krockat med en betingmur i Uddevalla.Det var när föraren försökte köra i från polisen som olyckan inträffade.– Han drog i väg och försvann ur sikte ett tag men sen hittade man bilen vid den här muren, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Skadeläget är oklart.

Person påkörd av spårvagn i tunnel

På onsdagsförmiddagen ska en person ha blivit påkörd av en spårvagn i Bergsjön, uppger SVT Nyheter Väst. Larmet har kommit vid 11.40-tiden och olyckan har skett i en tunnel.
Läs mer om Bergsjön.
Lastbil med betong har vält – stor påverkan på trafiken
En lastbil som fraktar betong har vält i Hålta i Kungälv tidigt på onsdagsmorgonen.– Lastbilen ligger illa till, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.Olyckan innebär risk för köer i morgontrafiken.
Läs mer om Christer Fuxborg, Hålta och Kungälv.
JUST NU: Kvinna död efter krasch
En ung kvinna dog efter en olycka med en fyrhjuling under måndagskvällen.– Vi vet bara att det är en kvinna i 20-årsåldern som har kört vält med en fyrhjuling. När hon kom till sjukhus konstaterades det att hon avlidit, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i Region Väst.Kvinnans anhöriga är underrättade om dödsfallet.
Läs mer om Tommy Nyman.

Ryska uppvisningen väcker oro i väst

Den stora ryska militärövningen Zapad pågår för fullt. För Ryssland är det ett sätt att visa sin styrka, i omvärlden är övningen kontroversiell. Nato anklagar Ryssland för att antalet militärer överstiger det tillåtna – Ryssland anklagar väst för att sprida panik. DN är på plats utanför Luga där en del av övningen hålls.
Läs mer om Luga, Ryssland och Zapad.
Tankbil har kört av vägen – explosionsrisk
En tankbil har kört av vägen i närheten av Trestads center utanför Vänersborg.Det finns en explosionsrisk eftersom den är lastad med bensin.– Räddningstjänsten spärrar av ett område på 200 meter runt olycksplatsen, uppger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Vansinnesfärd – förare körde in i ett antal parkerade bilar
Polisen fick klockan 17 in en mängd larm om bilförare som körde in i ett antal parkerade bilar i stadsdelen Majorna i Göteborg.– Det handlar om misstänkt rattfylleri, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Majorna, Tommy Nyman och Väst.
Krock på E6 – lastbil och flera personbilar inblandade
En trafikolycka har inträffat på E6 i centrala Göteborg.– Det är en olycka med en lastbil och två personbilar inblandade enligt larmet som kom precis, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesman vid region väst klockan 15.25.
Läs mer om Göteborg och Tommy Nyman.
Ett 20-tal clowner i protest mot Försvarsmakten
Ett 20-tal personer utklädda till clowner har samlats utanför Säve depå för att protestera mot försvarsmaktsövningen Aurora 17.– Två dialogpoliser är på plats och demonstranterna säger att de ska följa polisens uppmaningar, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.Clownerna förklarar att de vill samla in vapen i utbyte mot godis.
Läs mer om Aurora, Försvarsmakten och Säve.
Två personbilar i sidokrock
Två bilar har krockat i Vårgårda.– Det handlar om en sidokrock i en korsning, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Vårgårda.
Klyftan mellan öst och väst hotar att dela EU
Inom EU växer de politiska spänningarna mellan öst och väst. Polen och Ungern leds av nationalkonservativa regeringar som öppet utmanar grunderna för EU. Med dagens hållning skulle de förmodligen inte ha accepterats om de i dag ansökt om medlemskap i EU. De uppfyller inte de politiska inträdeskraven. Men eftersom de redan är insläppta kan de trotsa reglerna.
Läs mer om Ungern.
Hundratals nazister marscherar utan tillstånd
Ett okänt antal nazister – enligt uppgifter till GT ett hundratal – genomför en tillståndslös marsch genom Göteborg.– De verkar inte lyssna på uppmaningar att sluta, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region Väst, till GP.
Väpnat rån mot butik – flera gärningsmän jagas
En matvarubutik i Mariestad har utsatts för ett väpnat rån.Flera maskerade gärningsmän trängde sig in i butiken och hotade personal med pistolliknande föremål.– Vi har inte gripit någon ännu, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region Väst.
Två bilar i krock på E6
Vid 15.30-tiden larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en olycka på E6 i Lindome.– Det är två bilar som har krockat, säger Jenny Windn, presstalesperson vid polisen i region väst.
Läs mer om Jenny Windn och Lindome.
Försvarsanställda saboterar anti-Natodemonstration
Anställda inom Försvarsmakten har hörsammat en uppmaning att sabotera ekonomin för organisationen som demonstrerar mot försvarsövningen Aurora 17.Det avslöjar SVT Väst.Minst ett 20-tal försvarsanställda ska ha gjort kostsamma insättningar hos arrangörerna med meddelanden som Idioter och Stolt officer.
Läs mer om Aurora, Försvarsmakten, Idioter och Stolt.
Ingrep och räddade rullstolsburen kvinna
En rullstolsburen kvinna attackerades på torsdagseftermiddagen av en man i Halmstad. Men en förbipasserande ingrep och slängde in angriparen i ett buskage.– Han ska ha sagt nu får det väl ändå vara nog, berättar Ulla Brehm vid ledningscentralen för polisen i Region väst.
Läs mer om Halmstad, Region och Ulla Brehm.
Polisbil i krock med personbil – en skadad
En polisbil har krockat med en personbil på E20 nära Alingsås.– Ingen polis har kommit till skada, men en person i den andra bilen har troligen ådragit sig en armfraktur, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.Ambulans är på plats.
Läs mer om Christer Fuxborg och E20.
Skottlossning i centrala Göteborg
En skottlossning har ägt rum i centrala Göteborg under tisdagskvällen.– Jag kan bara bekräfta att vi har haft en skjutning i området, säger Henrik Sterner vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Henrik Sterner och Väst.
Ny mätning: Hon vinner norska valet
Grannlandet i väst står inför val.På måndagskvällen avgörs det vem som ska styra Norge de närmsta fyra åren.Och om man ska tro TV2:s färska mätning får Høyres Erna Solberg behålla statsministerposten.
Läs mer om Norge.
Bil och mc kolliderade – mc-föraren skadad
En trafikolycka har inträffat i Tibro.– Det handlar om en personbil och en mc som kolliderat. Mc-föraren uppges vara skadad enligt larmet från SOS Alarm, men jag har ingen uppgift på vad det handlar om för skador ännu, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Läs mer om Region Väst och Tibro.
Snattare sprutade vätska på personal – två till sjukhus
Snattaren la benen på ryggen när han blev upptäckt i butiken i Götene.Två ur personalen tog upp jakten men den tog snabbt en ny vändning.– Han vänder sig då om och sprutar någon slags vätska i ansiktet på personalen innan han försvinner, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Götene.Två, Jenny Widn och Väst.
En person rånad – hotades med pistolliknande föremål
En person har blivit rånad av ett okänt antal gärningsmän i Brunnsbo på Hisingen.Rånaren eller rånarna tvingade med hjälp av ett pistolliknande föremål till sig en klocka och en mobiltelefon från sitt offer.– Vi är på plats där ute just nu, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Skåpbil i lågor på E6 – vägen avtängd
En skåpbil började brinna under färd längs E6 i Falkenberg.Den eller de personer som befann sig i fordonet lyckades ta sig ur.– Vägen är avstängd i norrgående riktning, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten Väst.
JUST NU: Fyra beväpnade rånare slog till mot butik
En butik på Hisingen i Göteborg har rånats.– Det var fyra maskerade och beväpnade rånare som utförde rånet. Vi söker efter dem, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Hisingen, Tommy Nyman och Väst.
Idrottsledare avstängd efter anklagelser om övergrepp
En idrottsklubb i Fyrbodal har stängt av en av sina ledare.Detta efter att flera barn i klubben har polisanmält ledaren för ofredande, uppger Radio P4 Väst.
Läs mer om Fyrbodal och Radio P4 Väst.