Västernorrland


Länets vård är sämst i landet

Västernorrland har klättrat uppåt i tre års tid. Plötsligt rasar det och landstingets vård rankas nu sist av alla i hela landet. - Det är pyttesmå skillnader, säger Jacomina Beertema (M).

Läs mer om Jacomina Beertema.

Filmat erkännande av Johan-mordet fanns inte

En påstått filmad bekännelse av mordet på Johan Asplund finns inte på den mobiltelefon som polisen i Västernorrland har undersökt.

Polisen fann ingen Johan-film

En påstått filmad bekännelse av mordet på Johan Asplund finns inte på den mobiltelefon som polisen i Västernorrland har undersökt.

Polisen fann ingen Johan-film

En påstått filmad bekännelse av mordet på Johan Asplund finns inte på den mobiltelefon som polisen i Västernorrland har undersökt.

Klart med nya hyror i Härnösand

Nu är det klart med nya hyror i Härnösand. Härnösandshus höjer hyrorna med 1,25 procent. Detta med start första januari 2015. Det betyder att Härnösand blir tredje kommunen i Västernorrland som är klara med nästa års hyreshöjningar.

Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Femton länskliniker bildas

Femton länskliniker inrättas för sjukhusvården i Västernorrland, var och en med en länsklinikchef i spetsen. Det framgår av en lägesrapport till politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Läs mer om Västernorrland.
SKL analyserar film i Johan Asplund-fallet

Mobilen som påstås innehålla en film med ett erkännande av mordet på elvaårige Johan Asplund analyseras på SKL. Det bekräftar Veronica Andersson vid länskriminalpolisen i Västernorrland: – Vi har pratat med de personer som tipset berör, säger hon.

En bred meny i nästa Mittrevy

Senaste upplagan av Mittrevyn sågs av 7000 personer och publik bussades från hela Västernorrland. Nu laddar revygänget för en ny show - I fjol var jag kamelarsle och i år är jag julgran.

Intern kritik mot Sörlin

Vi samarbetar inte med Sverigedemokraterna, det är inte ett seriöst parti. Det är vi tydliga med både på riksplanet och på länsnivå. Det säger Lena Asplund ordförande för Moderaterna Västernorrland.

De utmanar övriga partier

Miljöpartiet de gröna i Västernorrland har beslutat att stödja Allehandas och Hoppets Stjärnas insamling till romerna i byn Valea Seacã i Rumänien.

Idol-vinnaren Kevin Walker ska bli pappa

Fotboll, Idol och nu, pappa. Kevin Walker och hans sambo ska få tillökning. – Det är jättekul! Det känns spännande, säger han till P4 Västernorrland.

Läs mer om Idol.
Evabritt lever sedan många år med hiv

I Västernorrland lever 158 personer med hiv-smitta, Evabritt Selimsson i Domsjö är en av dem. Hon är också en av få som är helt öppen med den sjukdom som fortfarande omgärdas av så många fördomar.

Läs mer om Domsjö och Evabritt Selimsson.
Hallå där...

Olle Bertilsson miljöchef på landstinget i Västernorrland och just hemkommen från en återvinningsgala, Recycling awards, på Nalen i Stockholm. Hur gick det? - Vi vann inte.

Bra jobb - uselt betalt

Antalet jordbrukare i Sverige blir allt färre och den största åldersgruppen är de över 65 år. I Västernorrland sysselsätter sig knappt 5 000 personer på hel- eller deltid inomjordbruket.

Läs mer om Sverige.
Mest hiv-smitta i Västernorrland

Västernorrland är tillsammans med Kronoberg det län där antalet fall av rapporterad hiv var flest per innevånare under fjolåret. Sedan hiv diagnostiserades i Sverige första gången 1983 har 260 positiva test tagits i vårt län.

Ikonens utspel - vill tillåta slagsmål i SHL

Svensk hockey slåss mot sjunkande publiksiffror. Då har Modo-ikonen Magnus Wernblom ett något oväntat förslag på en lösning - inför lindrigare straff för slagsmål. – Jag tror att det skulle bli en kick för publiken att få uppleva lite uppgörelser ute på isen, säger Wernblom till P4 Västernorrland.

Läs mer om SHL och Wernblom.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
En anhållen efter bråk mellan tiggargrupper

En rumänsk man har anhållits efter att ett jätteslagsmål utbröt i Härnösand i går söndag. En åklagare utreder nu två fall av misshandel. Enligt SR Västernorrland har utredningen sin grund i att två grupper av rumänska romer som tigger i staden drabbat samman när den ena försökt pressa den andra gruppen på pengar. – De hoppade på mig i lördags och sa att vi måste betala dem om vi ska få vara kvar här, säger en av personerna till Sveriges Radio.

Läs mer om Härnösand.
Risk för halt väglag under natten

Stockholm Det regnar och snöar i stora delar av landet, och i Värmland, Dalarna, Gävleborg, Västernorrland och Jämtland kan nederbörd följd av minusgrader ställa till det.

Risk för halt väglag under natten

Det regnar och snöar i stora delar av landet - Gördalen i Dalafjällen har fått hela 24 centimeter snö, enligt SMHI. Och i Värmland, Dalarna, Gävleborg, Västernorrland och delar av Jämtland kan regn eller snöblandat regn ställa till det i trafiken.

Risk för halt väglag under natten

Det regnar och snöar i stora delar av landet — Gördalen i Dalafjällen har fått hela 24 centimeter snö, enligt SMHI. Och i Värmland, Dalarna, Gävleborg, Västernorrland och delar av Jämtland kan regn eller snöblandat regn ställa till det i trafiken. — Under natten drar nederbörden bort och temperaturen faller under nollan, så att det blir en snabb påfrysning.

Jättehund försvann i mörka havet

I den kolsvarta novembernatten föll en jättestor hund – en 65 kilo tung sydafrikansk mastiff – över kajkanten vid ett fabriksområde i Kramfors i Ångermanland. Ägaren kunde inte se den och larmade brandkåren, berättar P4 Västernorrland.

Läs mer om Ångermanland.
Jättehund försvann i mörka havet

I den kolsvarta novembernatten föll en jättestor hund - en 65 kilo tung sydafrikansk mastiff - över kajkanten vid ett fabriksområde i Kramfors i Ångermanland. Ägaren kunde inte se den och larmade brandkåren, berättar P4 Västernorrland.

Läs mer om Ångermanland.
Jättehund försvann i mörka havet

I den kolsvarta novembernatten föll en jättestor hund — en 65 kilo tung sydafrikansk mastiff — över kajkanten vid ett fabriksområde i Kramfors i Ångermanland. Ägaren kunde inte se den och larmade brandkåren, berättar P4 Västernorrland.

Läs mer om Ångermanland.
Landstinget tar över turismen

Visit Västernorrland upphör. Turismfrågorna ingår i stället i landstingets verksamhet från nyår. Det har den regionala nämnden beslutat.

(S)veket mot landsbygden

Inför valet lovade Socialdemokraterna satsningar på landsbygden. Knappt två månader senare inser medborgarna i Västernorrland sveket.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00