Västernorrland

Paniken på Rosenbad – efter avslöjandet

Stefan Löfven ställde in sin inplanerade resa till Västernorrland för att snabbt kunna kalla in partiledarna till krismöte. Och när Expressen tidigt på fredagsmorgonen avslöjade att en presskonferens planerades utbröt panik i regeringshögkvarteret Rosenbad. Men energiuppgörelsen höll – och kärnkraften överlevde. Nu hoppas förhandlaren Stefan Löfven att uppgörelsen ska vända opinionen för Socialdemokraterna.

Två allvarligt skadade efter olycka i Sollefteå

En man och en kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka i Sollefteå under natten till söndag. – Bilen körde in i flera träd, säger Jan Lidn, vakthavande befäl i Västernorrland.
En allvarligt skadad i lägenhetsbrand
En brand har brutit ut i en lägenhetsbyggnad i centrala Örnsköldsvik. Enligt polisen fördes en person efter branden till sjukhus med allvarliga skador. – Brandbekämpningen pågår fortfarande, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Man gripen för försök till överfallsvåldtäkt
En man har gripits misstänkt för försök till en överfallsvåldtäkt i centrala Sundsvall. Ett samtal inkom till polisen strax före klockan fyra, natten till torsdagen, där en kvinna berättade att hon blivit knuffad till marken och överfallen av en för henne okänd man. –Hon har fredat sig, gjort aktivt motstånd och gärningsmannen har tagit till flykten säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, till TT.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.

Polisen misstänker mordförsök i brand

Det har rasat en brand i en butik i Härnösand under eftermiddagen. En man befann sig i butiken när lågorna startade och är förd till sjuhus. Polisen har hämtat in en person till förhör – och misstänker att branden var anlagd. – Eftersom det var fara för hans liv, klassar vi detta som mordförsök säger Marcus Grahn, vid polisen i Västernorrland.
Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Metod ska fånga upp dyslexi-elever
En ny metod ska fånga upp elever med dyslexi i ett tidigare skede, rapporterar SVT Västernorrland....
Fyra landsting tar över regionalt
Landstingen i Norrbotten, Västernorrland, Västmanland och Uppsala får nästa år ta över ansvaret för...
Man har gripits för övergrepp på simhall
En ung man har gripits misstänkt för övergrepp på två pojkar i tioårsåldern på simhallen i Härnösand i tisdags. Mannen befann sig på simhallen även dagen efter och kunde gripas sedan en ledig polis känt igen honom utifrån signalementet, uppger polisen i Västernorrland.
Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Bråk på asylboende – polis på väg till platsen
En man ska ha slagits i huvudet med en tallrik på ett asylboende, skriver polisen på sin hemsida. – Han har någon form av sårskada i huvudet, säger vakthavande befäl på polisen i Västernorrland, Markus Holmberg. Boendet ligger i Hjältan i Ånge kommun och en polispatrull är nu på väg dit.
Läs mer om Hjältan, Västernorrland och Ånge.
Pizzeria stängs efter magsjukeutbrott
En pizzeria i Husum i Örnsköldsvik tvingas att tillfälligt stänga då 25 personer smittats med vinterkräksjuka efter att ha mumsat i sig pizza från restaurangen, skriver P4 Västernorrland.
Läs mer om Husum och Örnsköldsvik.
Timmerbilar krockade – E14 helt avstängd
Två timmerbilar har frontalkrockat på E14 vid Gullgård i Ljungaverk och vägen är helt blockerad, uppger P4 Västernorrland.
Läs mer om E14, Gullgård och Ljungaverk.
Asplunds föräldrar vill ha miljonskadestånd
Försvunne Johan Asplunds föräldrar kräver staten på sammanlagt två miljoner kronor i skadestånd för den skandalösa processen kring Thomas Quick, numera Sture Bergwall, rapporterar lokala medier. –Jag har farit väldigt illa från dag ett, säger Anna-Clara Asplund till SVT Nyheter Västernorrland.
MP-politiker frias från terrormisstanke i Peru
Den miljöpartist från Västernorrland som tidigare suttit fängslad i Peru frias nu från terroristmisstankar, rapporterar lokala medier. Beskedet kom på onsdagskvällen i form av en dom, där det konstateras att det inte finns några bevis för terrorism, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Peru och Västernorrland.
Tjuvar jagade efter svamp i Jeanettes träd
Tjuvarna klättrade upp i Jeanette Hedlunds björk och försökte stjäla den åtråvärda mirakelsvampen Sprängticka. Svampen kan säljas dyrt och nu varnar polisen för en stöldvåg i Västernorrland. – Det känns inte kul med obehöriga som hänger i träden, säger Jeanette.
Chef har samlat 12 års komptid
En 65-årig klinikchef i Västernorrlands landsting har samlat på sig kompensationstimmar som tillsammans med fridagar innebär att han kan vara borta från jobbet i tolv år med full lön, rapporterar SVT Västernorrland.
Kvinna misshandlad av pojkvännen
En kvinna i 40-årsåldern utsattes för strypgrepp och flera slag mot kroppen av sin pojkvän i Kramfors. – Väninnan larmade när kvinnan inte svarade i telefonen, säger Jan Lidn, vakthavande befäl i Västernorrland.
Läs mer om Jan Lidn och Västernorrland.
Brand i Örnsköldsvik – området avspärrat
Räddningstjänst och polis larmades till en brand på Köpmanholmen utanför Örnsköldsvik vid 21-tiden på måndagskvällen. Det ska brinna i en bilverkstad och polisen har spärrat av 100 gånger 100 meter för att det fanns tuber med acetylen inne i garaget. –Tuberna ska nu vara under kontroll, säger Maria Forsberg, KC befäl i Västernorrland.
Hägglunds varslar 150 anställda
Försvarsbolaget BAE Systems Hägglunds varslar 150 anställda i Örnsköldsvik om uppsägning, rapporterar Sveriges Radio P4 Västernorrland.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Svartvadet: Man får tycka vad man vill
I går kom beskedet att Maxim Lapierre bryter kontraktet med Modo. Det har ryktats om att attitydsproblem är en av anledningarna bakom uppbrottet, men Modos general manager Per Svartvadet vill inte kommentera uppgifterna. – Jag vill inte gå in på detaljer. Och det har vi inte gjort förut heller med spelare som lämnar av olika anledningar, säger Svartvadet till P4 Västernorrland.
Kraftig brand i villa utanför Sundsvall
En villa i Kovland nordväst om Sundsvall eldhärjades svårt i natt. Två personer räddade sig ut ur huset, men polisen befarar att två katter kan ha blivit innebrända. –Fast man vet aldrig med katter. De kan ha tagit sig ut ur huset utan att någon märkt det, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland och själv kattägare.
Polisen kallar in pensionärer
Polisen i Västernorrland tar nu hjälp av pensionärer för att lösa en akut brist på personal....
Läs mer om Västernorrland.
Polisen kallar in pensionärer
Polisen i Västernorrland tar nu hjälp av pensionärer för att lösa en akut brist på personal. Id-kontroller, terrorhot och en illa genomförd omorganisation är orsaken, enligt Polisförbundet.
Polis kallar in pensionärer
Polisen i Västernorrland tar nu hjälp av pensionärer för att lösa den personalbrist som uppstått på...
Läs mer om Västernorrland.
Polisen kallar in pensionärer för att klara kontroller
Polisen i Västernorrland tar nu hjälp av pensionärer för att lösa den personalbrist som uppstått på grund av de utökade gränskontrollerna i södra Sverige, uppger TV 4-nyheterna. Hittills har åtta pensionärer tackat ja till att återvända till sin forna arbetsgivare.
Läs mer om Sverige och Västernorrland.
Polisen kallar in pensionärer
Polisen i Västernorrland tar nu hjälp av pensionärer för att lösa en akut brist på personal. Id-kontroller, terrorhot och en illa genomförd omorganisation är orsaken, enligt Polisförbundet.