Västernorrland

Bil voltade från bro två akut till sjukhus

Två personer har förts till sjukhus sedan en personbil voltat över en bro i Njurunda i Västernorrland – och störtat rakt ner i marken.– Båda personerna har färdats till sjukhus med ambulans. En ledningsbil från räddningstjänsten samt en polisbil är kvar vid olycksplatsen, säger Torbjörn Toresson, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad, till Sundsvalls Tidning.

Holmlunds pappa: Det var en olycka

Efter sitt fall på träning i italienska Innichen i december så får den svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund flytta hem till Sundsvall.Och nu berättar hennes pappa för första gången om händelsen.– Det var ren otur, säger han till SVT Västernorrland.
Byns skräck för nazister efter vandalismen
JUNSELE. Det kom ett tips, eller mer ett nödrop. Personen kände inte längre igen det samhälle i inre Norrland där denne vuxit upp. Saker har eskalerat. Det handlade om omkullvälta bilar, däck som skurits sönder, fönsterrutor med skotthål - och dekaler med nazistiska budskap i busskuren och på bybornas brevlådor. Vad händer i lilla Junsele i Västernorrland? Är det SS-historien som går igen? Vi bestämde oss för att åka dit.
Skyddsjakt på potatissugna tranor
Länsstyrelsen i Västernorrland har godkänt skyddsjakt på tranor hos en bonde i Sollefteå kommun som inte får ha sina potatisfält i fred, rapporterar SR Västernorrland.
Läs mer om Sollefteå och Västernorrland.

Villapriserna stiger – och hastigheten ökar

Villapriserna fortsätter att stiga i nästan hela Sverige, visar färska siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB. I februari–april steg priserna med 2 procent jämfört med föregående tre månader. På ett år har priserna stigit med 9 procent. I Västernorrland kostar ett småhus i snitt mer än fyra gånger så mycket som i Stockholms län.
Modo hockey anmäls till Diskrimineringsombudsmannen
Enligt P4 Västernorrland ger Modo 4000 kronor i bostadsbidrag till de manliga eleverna på hockeygymnasiet, de kvinnliga får inte ett öre.Nu anmäls Modo till Diskrimineringsombudsmannen.
Mc-förare till sjukhus efter singelolycka
En motorcykelförare har förts till sjukhus efter en singelolycka i Sundsvall, uppger polisen i Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.
Stor brand utanför Kramfors
En brand bröt ut i en stor byggnad i Bollstabruk utanför Kramfors, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Bollstabruk.
Kraftig brand utbröt i stor byggnad
BRAND. En brand bröt ut i en stor byggnad i Bollstabruk utanför Kramfors, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Bollstabruk.
En person skadad i brand i Sundsvall
Minst en person skadades i samband med en brand i ett flerfamiljshus i Sundsvall på fredagskvällen. – Det är kraftig rökutveckling primärt i en lägenhet. En person har dragit i sig rök i samband med det här och är omhändertagen av sjukvården, säger Peder Jonsson vid polisen i Västernorrland.
Uppgifter: Modo diskriminerar tjejerna
Modo ger 4 000 kronor i bostadsbidrag till eleverna på hockeygymnasiet. Om de är killar. Tjejerna får inte en krona, enligt uppgifter till P4 Västernorrland. – Jag tycker att det är jättetragiskt att killarna alltid ska gå först. Det är helt sjukt, säger Modospelaren Molly Marcusson. – Vi kommenterar inte en exakt summa, detta är individuella kontrakt som löper, säger Modos vd Johan Widebro.
Kvinna begärs häktad för mord utanför Sundsvall
En kvinna begärs häktad för mordet på den man som hittades död i Stöde, utanför Sundsvall, i torsdags natt, uppger SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Stöde och Sundsvall.
Oro inför påsktrafiken: Dåliga vägar i hela Jämtland
Tjälskador i vägbanorna kombinerat med ett ökat antal resande är en utmaning i påsktrafiken. – Många vägar skulle behöva grävas upp och läggas om. Värst är det i Jämtland och Västernorrland, säger Lennart Hellsing, sakkunnig på Trafikverket.
Ingen öppning av förlossningen i Sollefteå – trots pengar från staten
S-ledningen för landstinget i Västernorrland säger nej till att öppna den nedlagda förlossningen i Sollefteå – trots att staten skjuter till mer pengar redan i sommar. – Om man får pengar en gång kan man inte öppna en verksamhet på sikt, säger landstingspolitikern Ewa Back (S).
Fansen rök ihop – då agerade hunden Yatzy
Derbyt mellan Timrå och Modo i J20 lockade storpublik - och en del bråkstakar. Efter matchen drabbades supportrar samman vilket tvingade polishunden Yatzy att agera. Efter en regelrätt open-ice tackling med munkorg så gav det andra laget upp direkt, skriver Polisen Västernorrland-Hundgruppen på Facebook. Nu hyllas hunden på sociala medier.
Mannen mördade sin sambo – tog sitt eget liv
Polisen vet nu vad som låg bakom att två personer, en man och en kvinna, hittades döda i sin lägnehet i Sundsvall på lördagen. – Mannen har tagit sin sambos liv och sedan sitt eget, säger Börje Öhman på polisen i Västernorrland.
Paret hittades döda – misstänkt dubbelmord
En man och en kvinna, sambor och i 60-årsåldern. Det är paret som hittades mystiskt döda i en bostad i Sundsvall på lördagen. Under söndagen var polisens kriminaltekniker klara med sin brottsplatsundersökning: – Skadebilden gör det tydligt att ett brott har inträffat, säger Veronica Andersson, chef för polisens grova brottsgrupp i Västernorrland.
Nytt tips om 30 år gammalt mord
Ett olöst mord på en kvinna i Kramfors 1987 kan enligt ett nytt tips till polisen ha varit ett beställningsjobb, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Uppgifter: Mordet på Eva ett beställingsjobb
Mysteriet med mördade Eva Söderström, 27, i Kramfors hösten 1987 har tagit en ny vändning. SVT Nyheter Västernorrland uppger på sin sajt att mordet kan ha varit ett beställningsjobb. Enligt nya uppgifter ska mördaren ha lovats 10 00 kronor för att ha ihjäl den unga kvinnan. – Att det skulle ha varit ett beställningsmord utfört av den här namngivne personen har inte funnits i förundersökningen sedan tidigare, säger Veronica Andersson, gruppchef för grova brott vid polisen i länet till kanalen.
Område evakuerat efter totalbrand
Ett område i Kramfors har evakuerats på efter att vad polisen kallar en totalbrand brutit ut. Närområdet evakueras då det framkommit uppgifter om att det finns explosiva ämnen i fastigheten som brinner. – Det brinner som satan på ren svenska, säger Mathias Borin, befäl vid polisens ledningscentral i Västernorrland.
Läs mer om Västernorrland.
Flerfamiljshus i lågor utanför Sundsvall
Elden har härjat ett flerfamiljshus i Skönvik norr om Sundsvall så svårt att räddningstjänsten har beslutat att låta fastigheten brinna ner. Det rapporterar SVT Västernorrland.
Läs mer om Skönvik och Sundsvall.
Kvinna räddad ur brinnande bostad
En brand har brutit ut på en vind i en bostadsfastighet i Sundsvall. Minst en kvinna har omhändertagits av ambulanspersonal efter att ha hämtats ut från byggnaden. Rökdykningen har avbrutits och räddningstjänsten kommer låta fastigheten brinna ner, skriver polisen Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.
Sökte hjälp för gallsten – fick nytt hjärta
En tonårspojke som hade mycket ont i magen lades in vid Örnsköldsviks sjukhus med misstänkt gallsten. Men läget försämrades snabbt och det slutade med att pojken genomgick en hjärttransplantation, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.
23 dagar efter BB stängdes – Första bilfödseln i Sollefteå
23 dagar efter det att BB i Sollefteå stängde skedde den första bilförlossningen. I går klockan 10.07 föddes en flicka på vägen mellan Sollefteå och Örnsköldsvik, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland. Mötande ambulans hann inte fram innan flickan var född.
Sökandet efter försvunnen kvinna avslutat
Polisen avslutar sitt sökande efter den äldre kvinna som försvann från sin bostad i Härnösand i helgen, rapporterar P4 Västernorrland. Beslutet motiveras med att chansen att hitta kvinnan vid liv nu är liten.
Läs mer om Härnösand.