Västernorrland

Kraftiga vindar i Västernorrland

Sommarvädret har fått ge vika för kraftiga vindar. I Västernorrland rapporteras det just nu om nedfallna träd och strömavbrott och en båt som har slitit sig, skriver Allehanda. SMHI klass 1-varnar för vindarna. Vid klockan 12 bröts sändningarna i radio för ett meddelande om att Räddningstjänsten tillsammans med trafikverket avråder allmänheten från att ge sig ut på vägarna i hela Västernorrland. Detta på grund av de stora risker som finns. Räddningstjänsten meddelar även att man avstår från att ge sig ut och röja upp fallna träd. Detta för att man vill

Zimmer var skärrad och pallade inte...

- Längst ut i banan: Nosoupforyou! Så lät det när loppreferenten David Zimmer refererade in sin egen häst till seger i torsdagkvällens huvudlopp på Skelleftetravet med 100 000 kronor till vinnaren. En liten skräll som även fastställde V64-utdelningen och såg till att 892 000 kronor gick till en spelare i Västernorrland.
Våldsam man försökte köra över kvinna
En man, född 1972, försökte under söndagskvällen köra över en kvinna med sin bil. Polisen kunde till slut gripa mannen – som sedan fyra dagar tillbaka var frigiven från ett fängelsestraff. – Det är en notorisk brottsling, säger Robert Öhman, vid polisen i Västernorrland.
Heta känslor i bråk om sjukhus: Är ruttet
Det gick hett till under en presskonferens på Sollefteå sjukhus, vilket bland annat SVT Nyheter Västernorrland rapporterat om. Bråket rörde landstingets beslut om att stänga akutkirurgiavdelningen till i november. – Det är ruttet i landstinget i Västernorrland, det är ruttet, säger specialistläkaren Mårten Svensson.

Varning för älg

Polisen i Västernorrland går ut med en varning för att uppmärksamma trafikanter om att det är många...
Läs mer om Västernorrland.
Polis tvingades till Skåne – slutar
En färdigutbildad polis med familj i Västernorrland placerades i Skåne. Nu väljer han därför att sluta, skriver Allehanda.
Läs mer om Allehanda, Skåne och Västernorrland.
Nyutbildad polis tvingades till Skåne – väljer att sluta
En färdigutbildad polis med familj i Västernorrland placerades i Skåne. Nu väljer han därför att...
Läs mer om Skåne och Västernorrland.
Nyutbildad polis tvingades till Skåne – väljer att sluta
En färdigutbildad polis med familj i Västernorrland placerades i Skåne. Nu väljer han därför att...
Läs mer om Skåne och Västernorrland.
Personbil har kört in i mitträcke på E4
En trafikolycka har inträffat på E4 utanför Söråker i Västernorrland, skriver st.nu. En personbil har kört in i ett mitträcke och polis är på plats. – Vi har inga upgifter om personskador. Vi har precis kommit till platsen, säger Ann-Christin Johnsen, kommunikatör hos polisen i Västernorrland
Tonåring misstänks ha förgripit sig på pojkar
I april greps en tonåring misstänkt för att ha förgripit sig på två pojkar i Härnösands simhall. Nu åtalas han för sexuellt ofredande och våldtäkt mot barn, skriver SVT Västernorrland.
Lööf: Thorbjörn hade ett väldigt stort hjärta
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, bekräftar Centerpartiets pressavdelning. Han avled i sitt hem i Ramvik på lördagskvällen, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Just nu: Thorbjörn Fälldin har avlidit
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, uppger SVT Nyheter Västernorrland.
Thorbjörn Fälldin är död
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, uppger SVT Nyheter Västernorrland.
Låtsaschefer lurar till sig pengar
Bedragare har bara den senaste månaden vid ett tiotal tillfällen i Västernorrland och Västerbotten försökt lura till sig pengar genom att hävda att de är vd vid företag och på så sätt försökt få företagets ekonomikontor att betala ut stora summor, rapporterar SVT Västernorrland.
Låtsaschefer lurar till sig pengar
Bedragare har bara den senaste månaden vid ett tiotal tillfällen i Västernorrland och Västerbotten försökt lura till sig pengar genom att hävda att de är vd vid företag och på så sätt försökt få företagets ekonomikontor att betala ut stora summor, rapporterar SVT Västernorrland.
Företag bakom Ocean Gala anmäler kommun
Företaget bakom asylfartyget Ocean Gala anmäler Härnösands kommun till både justitieombudsmannen och polisen, rapporterar SVT Västernorrland.
Läs mer om Ocean Gala.
Man skjuten av polis i Timrå
En man har skjutits av polis i Timrå.Polisen i Västernorrland larmades strax före klockan 18 om en...
Här finns Sveriges sämsta vägar!
Saken är klar: Sveriges sämsta vägar finns i norr. Av landets 20 sämsta riks- och landsvägar finns 16 stycken norr om Dalarna. 70 mil är så dåliga att de anses obehagliga att trafikera! Värst av alla är riksväg 90 genom Västernorrland och Västerbotten, två län där dessutom vägarna blivit sämre. Västerbotten är det län som, precis som i förra undersökningen, har de sämsta vägarna i landet, och bland annat har Sveriges sämsta europaväg (E45). Störst andel bra vägar finns runt storstäderna samt i Västra Götaland, Östergötland,
Paniken på Rosenbad – efter avslöjandet
Stefan Löfven ställde in sin inplanerade resa till Västernorrland för att snabbt kunna kalla in partiledarna till krismöte. Och när Expressen tidigt på fredagsmorgonen avslöjade att en presskonferens planerades utbröt panik i regeringshögkvarteret Rosenbad. Men energiuppgörelsen höll – och kärnkraften överlevde. Nu hoppas förhandlaren Stefan Löfven att uppgörelsen ska vända opinionen för Socialdemokraterna.
Två allvarligt skadade efter olycka i Sollefteå
En man och en kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka i Sollefteå under natten till söndag. – Bilen körde in i flera träd, säger Jan Lidn, vakthavande befäl i Västernorrland.
En allvarligt skadad i lägenhetsbrand
En brand har brutit ut i en lägenhetsbyggnad i centrala Örnsköldsvik. Enligt polisen fördes en person efter branden till sjukhus med allvarliga skador. – Brandbekämpningen pågår fortfarande, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Man gripen för försök till överfallsvåldtäkt
En man har gripits misstänkt för försök till en överfallsvåldtäkt i centrala Sundsvall. Ett samtal inkom till polisen strax före klockan fyra, natten till torsdagen, där en kvinna berättade att hon blivit knuffad till marken och överfallen av en för henne okänd man. –Hon har fredat sig, gjort aktivt motstånd och gärningsmannen har tagit till flykten säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, till TT.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.
Polisen misstänker mordförsök i brand
Det har rasat en brand i en butik i Härnösand under eftermiddagen. En man befann sig i butiken när lågorna startade och är förd till sjuhus. Polisen har hämtat in en person till förhör – och misstänker att branden var anlagd. – Eftersom det var fara för hans liv, klassar vi detta som mordförsök säger Marcus Grahn, vid polisen i Västernorrland.
Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Metod ska fånga upp dyslexi-elever
En ny metod ska fånga upp elever med dyslexi i ett tidigare skede, rapporterar SVT Västernorrland....
Fyra landsting tar över regionalt
Landstingen i Norrbotten, Västernorrland, Västmanland och Uppsala får nästa år ta över ansvaret för...