Västernorrland

Tonåring misstänks ha förgripit sig på pojkar

I april greps en tonåring misstänkt för att ha förgripit sig på två pojkar i Härnösands simhall. Nu åtalas han för sexuellt ofredande och våldtäkt mot barn, skriver SVT Västernorrland.

Lööf: Thorbjörn hade ett väldigt stort hjärta

Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, bekräftar Centerpartiets pressavdelning. Han avled i sitt hem i Ramvik på lördagskvällen, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Just nu: Thorbjörn Fälldin har avlidit
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, uppger SVT Nyheter Västernorrland.
Thorbjörn Fälldin är död
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, uppger SVT Nyheter Västernorrland.

Låtsaschefer lurar till sig pengar

Bedragare har bara den senaste månaden vid ett tiotal tillfällen i Västernorrland och Västerbotten försökt lura till sig pengar genom att hävda att de är vd vid företag och på så sätt försökt få företagets ekonomikontor att betala ut stora summor, rapporterar SVT Västernorrland.
Låtsaschefer lurar till sig pengar
Bedragare har bara den senaste månaden vid ett tiotal tillfällen i Västernorrland och Västerbotten försökt lura till sig pengar genom att hävda att de är vd vid företag och på så sätt försökt få företagets ekonomikontor att betala ut stora summor, rapporterar SVT Västernorrland.
Företag bakom Ocean Gala anmäler kommun
Företaget bakom asylfartyget Ocean Gala anmäler Härnösands kommun till både justitieombudsmannen och polisen, rapporterar SVT Västernorrland.
Läs mer om Ocean Gala.
Man skjuten av polis i Timrå
En man har skjutits av polis i Timrå.Polisen i Västernorrland larmades strax före klockan 18 om en...
Här finns Sveriges sämsta vägar!
Saken är klar: Sveriges sämsta vägar finns i norr. Av landets 20 sämsta riks- och landsvägar finns 16 stycken norr om Dalarna. 70 mil är så dåliga att de anses obehagliga att trafikera! Värst av alla är riksväg 90 genom Västernorrland och Västerbotten, två län där dessutom vägarna blivit sämre. Västerbotten är det län som, precis som i förra undersökningen, har de sämsta vägarna i landet, och bland annat har Sveriges sämsta europaväg (E45). Störst andel bra vägar finns runt storstäderna samt i Västra Götaland, Östergötland,
Paniken på Rosenbad – efter avslöjandet
Stefan Löfven ställde in sin inplanerade resa till Västernorrland för att snabbt kunna kalla in partiledarna till krismöte. Och när Expressen tidigt på fredagsmorgonen avslöjade att en presskonferens planerades utbröt panik i regeringshögkvarteret Rosenbad. Men energiuppgörelsen höll – och kärnkraften överlevde. Nu hoppas förhandlaren Stefan Löfven att uppgörelsen ska vända opinionen för Socialdemokraterna.
Två allvarligt skadade efter olycka i Sollefteå
En man och en kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka i Sollefteå under natten till söndag. – Bilen körde in i flera träd, säger Jan Lidn, vakthavande befäl i Västernorrland.
En allvarligt skadad i lägenhetsbrand
En brand har brutit ut i en lägenhetsbyggnad i centrala Örnsköldsvik. Enligt polisen fördes en person efter branden till sjukhus med allvarliga skador. – Brandbekämpningen pågår fortfarande, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Man gripen för försök till överfallsvåldtäkt
En man har gripits misstänkt för försök till en överfallsvåldtäkt i centrala Sundsvall. Ett samtal inkom till polisen strax före klockan fyra, natten till torsdagen, där en kvinna berättade att hon blivit knuffad till marken och överfallen av en för henne okänd man. –Hon har fredat sig, gjort aktivt motstånd och gärningsmannen har tagit till flykten säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, till TT.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.
Polisen misstänker mordförsök i brand
Det har rasat en brand i en butik i Härnösand under eftermiddagen. En man befann sig i butiken när lågorna startade och är förd till sjuhus. Polisen har hämtat in en person till förhör – och misstänker att branden var anlagd. – Eftersom det var fara för hans liv, klassar vi detta som mordförsök säger Marcus Grahn, vid polisen i Västernorrland.
Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Metod ska fånga upp dyslexi-elever
En ny metod ska fånga upp elever med dyslexi i ett tidigare skede, rapporterar SVT Västernorrland....
Fyra landsting tar över regionalt
Landstingen i Norrbotten, Västernorrland, Västmanland och Uppsala får nästa år ta över ansvaret för...
Man har gripits för övergrepp på simhall
En ung man har gripits misstänkt för övergrepp på två pojkar i tioårsåldern på simhallen i Härnösand i tisdags. Mannen befann sig på simhallen även dagen efter och kunde gripas sedan en ledig polis känt igen honom utifrån signalementet, uppger polisen i Västernorrland.
Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Bråk på asylboende – polis på väg till platsen
En man ska ha slagits i huvudet med en tallrik på ett asylboende, skriver polisen på sin hemsida. – Han har någon form av sårskada i huvudet, säger vakthavande befäl på polisen i Västernorrland, Markus Holmberg. Boendet ligger i Hjältan i Ånge kommun och en polispatrull är nu på väg dit.
Läs mer om Hjältan, Västernorrland och Ånge.
Pizzeria stängs efter magsjukeutbrott
En pizzeria i Husum i Örnsköldsvik tvingas att tillfälligt stänga då 25 personer smittats med vinterkräksjuka efter att ha mumsat i sig pizza från restaurangen, skriver P4 Västernorrland.
Läs mer om Husum och Örnsköldsvik.
Timmerbilar krockade – E14 helt avstängd
Två timmerbilar har frontalkrockat på E14 vid Gullgård i Ljungaverk och vägen är helt blockerad, uppger P4 Västernorrland.
Läs mer om E14, Gullgård och Ljungaverk.
Asplunds föräldrar vill ha miljonskadestånd
Försvunne Johan Asplunds föräldrar kräver staten på sammanlagt två miljoner kronor i skadestånd för den skandalösa processen kring Thomas Quick, numera Sture Bergwall, rapporterar lokala medier. –Jag har farit väldigt illa från dag ett, säger Anna-Clara Asplund till SVT Nyheter Västernorrland.
MP-politiker frias från terrormisstanke i Peru
Den miljöpartist från Västernorrland som tidigare suttit fängslad i Peru frias nu från terroristmisstankar, rapporterar lokala medier. Beskedet kom på onsdagskvällen i form av en dom, där det konstateras att det inte finns några bevis för terrorism, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Peru och Västernorrland.
Tjuvar jagade efter svamp i Jeanettes träd
Tjuvarna klättrade upp i Jeanette Hedlunds björk och försökte stjäla den åtråvärda mirakelsvampen Sprängticka. Svampen kan säljas dyrt och nu varnar polisen för en stöldvåg i Västernorrland. – Det känns inte kul med obehöriga som hänger i träden, säger Jeanette.
Chef har samlat 12 års komptid
En 65-årig klinikchef i Västernorrlands landsting har samlat på sig kompensationstimmar som tillsammans med fridagar innebär att han kan vara borta från jobbet i tolv år med full lön, rapporterar SVT Västernorrland.
Kvinna misshandlad av pojkvännen
En kvinna i 40-årsåldern utsattes för strypgrepp och flera slag mot kroppen av sin pojkvän i Kramfors. – Väninnan larmade när kvinnan inte svarade i telefonen, säger Jan Lidn, vakthavande befäl i Västernorrland.
Läs mer om Jan Lidn och Västernorrland.