Västernorrland

Stor polisinsats i Västernorrland

En större polisinsats pågår i Västernorrland, rapporterar flera medier. Polisen är än så länge...
Läs mer om Västernorrland.
Helikopterjakt på misstänkt mördare
En stor polisinsats pågår i Västernorrland. Polisen är mycket förtegen men enligt uppgifter till NSD ska det röra sig om jakt på en mördare. Insatsens natur är av sådant allvar att polisen inte vill ha personer ur allmänheten i närheten, skriver ST.nu.
Läs mer om NSD, ST.nu och Västernorrland.
Kvinna rymde från psykiatriavdelning
En kvinna i 35-årsåldern rymde från en sluten psykiatriavdelning på onsdagskvällen. Nu söks hon av polis, uppger P4 Västernorrland.
V-politiker döms för förskingring
En tidigare förtroendevald för Vänsterpartiet döms till två års fängelse för att ha förskingrat över 3,5 miljoner från partiet, uppger lokala medier. Pengarna kommer från den lokala partikassan i Sundsvall och Västernorrland. Enligt egen uppgift har han använt dem för att finansiera sitt spelmissbruk.
En hund bet ett 1-årigt barn i ansiktet
En ettårig har blivit biten i ansiktet av en bunden hund. Barnet fick skador på mun och kind efter attacken och polisen har upprättat en anmälan. – Efter omständigheterna gick det ändå väldigt bra, säger Robert Kassberg, länsvakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Livshotande skadad i krock på E4
Sju personer har förts till sjukhus sedan två bilar krockat på E4 vid Timrå. Tre av de skadade är unga, och för en är tillståndet livshotande, enligt polisen i Västernorrland.
Läs mer om Timrå och Västernorrland.
Sju förda till sjukhus efter krock på E4
Sju personer har förts till sjukhus sedan två fordon krockat på E4 vid Timrå, enligt polisen i Västernorrland.
Läs mer om Timrå och Västernorrland.
Sju till sjukhus efter krock på E4
Sju personer har förts till sjukhus sedan två fordon krockat på E4 vid Timrå, enligt polisen i Västernorrland.
Läs mer om Timrå och Västernorrland.
Trodde det var vargar – sköt hundar
Fårbonden Charles Saarela i Söråker i Västernorrland har skjutit två stora hundar. Båda dog, och i...
Läs mer om Söråker och Västernorrland.
Trodde det var vargar - sköt hundar
Fårbonden Charles Saarela i Söråker i Västernorrland har skjutit två stora hundar. Båda dog, och i lokala medier berättar bonden att han trodde att det var vargar som angrep djuren.
Läs mer om Söråker och Västernorrland.
Löfvens regering kan vara hotad
Med usla opinionssiffror och ett luftigt politiskt löfte kom Stefan Löfven hem till Västernorrland, för sitt första förstamaj-firande som statsminister. Den politiska motvinden skyller statsministern på motståndarna, men vänder inte S-siffrorna upp kan grunden för Löfvens regering vara hotad.
Man misstänkt för vansinnesfärd
En man i 60-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik efter att ha gjort en vansinnesfärd genom delar av Jämtland och Västernorrland.
Läs mer om Jämtland och Västernorrland.
Man stoppad efter vansinnesfärd
En man i 60-årsåldern misstänks ha gjort en vansinnesfärd i delar av Jämtland och Västernorrland.
Läs mer om Jämtland och Västernorrland.
Moderat ville ha dödsstraff
En moderat nämndeman i Sundsvalls tingsrätt tyckte att det borde införas dödsstraff för vissa raser. Den lokala partiavdelningen i Timrå tar avstånd från hennes uttalande, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Timrå.
Debatt om statliga jobb allt hetare
Sedan 2004 har drygt 4 000 statliga jobb tillkommit i Stockholms län.Samtidigt har antalet minskat, sammanlagt, med lika många i Södermanland, Värmland, Dalarna, Västernorrland och Jämtland och debatten om statens ansvar för jobb i hela landet blir allt hetare.
Debatt om statliga jobb allt hetare
Sedan 2004 har drygt 4 000 statliga jobb tillkommit i Stockholms län.Samtidigt har antalet minskat, sammanlagt, med lika många i Södermanland, Värmland, Dalarna, Västernorrland och Jämtland och debatten om statens ansvar för jobb i hela landet blir allt hetare.
Ung man befaras drunknat i Sundsvall
Ett stort sökuppbåd letar efter en ung man som försvann i det iskalla vattnet i Inre hamnen i Sundsvall. Vid 14.26 inkom larmet att han försvunnit när han simmat ut för att hämta en bortsparkad fotboll. – Det pågår en full sökinsats för att hitta den här personen. När det är så här kallt i vattnet sjunker man i princip rakt ner enligt expertisen, säger Börje Öhman, kommissarie vid polisen i Västernorrland.
De kan bli första landstingen som begränsar vinstuttag
Landstinget Västernorrland verkar bli första landsting att begränsa vinstuttag för privata vårdbolag. Landstingsdirektören har fått i uppdrag av landstingets röd-gröna majoritet att snabbutreda frågan, skriver Kommunalarbetaren.
Läs mer om Kommunalarbetaren.
60-årig man död i skoterolycka
En 60-årig man har hittats död efter en skoterolycka i Överturingen vid gränsen mellan Jämtland och Medelpad. Mannen är inte hemmahörande i Västernorrland, men hade anknytning till området, säger polisen.
60-årig man död i snöskoterolycka
En 60-årig man har hittats död efter en snöskoterolycka i Överturingen vid gränsen mellan Jämtland och Medelpad. Mannen är inte hemmahörande i Västernorrland, men hade anknytning till området, säger polisen.
Brand i taket på pelletsfabrik
Räddningstjänst och polis är på plats efter att det börjat brinna i en pelletsfabrik i Härnösand. Enligt polisen är branden lokaliserad till taket – samtidigt som det ska vara problem med fabrikens sprinklersystem. – Av historik och erfarenhet kan det vara, beroende på exakt vad som inträffat här, en väldigt svårsläckt brand, säger Marcus Grahn, polisen Västernorrland.
Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Kvinna till sjukhus efter trafikolycka
En kvinna skadades och ha förts till sjukhus i samband med en trafikolycka mellan två fordon utanför Ica Kvantum i Sollefteå på måndagsmorgonen. – Hon klagade över huvudsmärtor, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.