Västernorrland

Modos målexplosion – derbyslog Timrå

Timrå är bäst i tabellen. Men Modo är bäst i Västernorrland. Modo tog hem derbyt med 6-2 efter en målexplosion i den sista perioden. – I dag visade vi vilka som är storebror, säger Modos tränare Andreas Johansson.
Läs mer om Timrå och Västernorrland.

Grabben är het som lava – avgör derbyt

6 experter svarar på 6 heta frågor inför Slaget om Västernorrland
Läs mer om Slaget och Västernorrland.
Volvo nysatsar en halv miljard på Umeå-fabrik
Efter tidigare nedskärningar satsar nu Volvo på sin fabrik i Umeå, skriver SVT Nyheter Västernorrland. Närmare 435 miljoner kronor ska satsas i en ny linje för ytbehandling. Men de nya pengarna kommer inte att innebära några nyanställningar.
Läs mer om Umeå, Umeå-fabrik och Volvo.
Misstänkt förhörd om pojkdöd
Den man som är misstänkt för brott sedan en tolvårig pojke drunknat i Västernorrland har förhörts.–
Läs mer om Västernorrland.

Man misstänkt för mord på 12-årig pojke

En tolvårig pojke drunknade i samband med badning i Västernorrland i början av september i vad som såg ut som en olycka. Nu har polisen förhört personer på platsen och en man är skäligen misstänkt för mord alternativt grovt vållande till annans död, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Västernorrland.
Tolvåring drunknade – man misstänkt
En tolvårig pojke drunknade i samband med badning i Västernorrland i början av september i vad som...
Läs mer om Västernorrland.
Kravet på rikspolischefen: Avgå
Polisförbundet i Västernorrland kräver rikspolischefens avgång, skriver P4 Västernorrland. Polisförbundets ordförande Lena Nitz ger Dan Eliasson tre månader att visa resultat. – Har vi inte sett en förbättring till årsskiftet tycker jag att det blir svårt, säger hon till Expressen.
Skulle mata katterna – hittades död vid Willys
Under natten mot lördagen påträffades en man avliden utanför en matbutik. Mannen hittades av ett par efter att han gått för att mata katter. – Jag bara grät och grät, säger en av de som fann mannen till SVT Nyheter Västernorrland.
En person hittad död i ett industriområde
Enligt uppgifter till SVT Västernorrland har en person hittats död i ett industriområde i Sundsvall. Polisen befinner sig nu på platsen.
Läs mer om Sundsvall.
Varning för havstulpaner
Havstulpanerna har nått Västernorrland. Samtidigt har en andra omgång av havstulpanernas larver...
Läs mer om Västernorrland.
Löfven: Man kan inte anklaga deras väljare
ÖRNSKÖLDSVIK. Moderatledaren Anna Kinberg Batra deklarerade i en intervju för Expressen att Sverigedemokraternas väljare inte är rasister. Den bilden delas också av – statsministern. – Man kan inte anklaga deras väljare för det, säger Stefan Löfven under ett besök i Västernorrland på onsdagen.
Par brutalt rånade i sin bostad
Ett par utsattes för rån i sin bostad utanför Härnösand under natten mot tisdagen. – Jag kan inte säga så mycket i nuläget, säger Dennis Kärrman på polisen i Västernorrland.
Läs mer om Härnösand och Västernorrland.
Kraftiga vindar i Västernorrland
Sommarvädret har fått ge vika för kraftiga vindar. I Västernorrland rapporteras det just nu om nedfallna träd och strömavbrott och en båt som har slitit sig, skriver Allehanda. SMHI klass 1-varnar för vindarna. Vid klockan 12 bröts sändningarna i radio för ett meddelande om att Räddningstjänsten tillsammans med trafikverket avråder allmänheten från att ge sig ut på vägarna i hela Västernorrland. Detta på grund av de stora risker som finns. Räddningstjänsten meddelar även att man avstår från att ge sig ut och röja upp fallna träd. Detta för att man vill
Zimmer var skärrad och pallade inte...
- Längst ut i banan: Nosoupforyou! Så lät det när loppreferenten David Zimmer refererade in sin egen häst till seger i torsdagkvällens huvudlopp på Skelleftetravet med 100 000 kronor till vinnaren. En liten skräll som även fastställde V64-utdelningen och såg till att 892 000 kronor gick till en spelare i Västernorrland.
Våldsam man försökte köra över kvinna
En man, född 1972, försökte under söndagskvällen köra över en kvinna med sin bil. Polisen kunde till slut gripa mannen – som sedan fyra dagar tillbaka var frigiven från ett fängelsestraff. – Det är en notorisk brottsling, säger Robert Öhman, vid polisen i Västernorrland.
Heta känslor i bråk om sjukhus: Är ruttet
Det gick hett till under en presskonferens på Sollefteå sjukhus, vilket bland annat SVT Nyheter Västernorrland rapporterat om. Bråket rörde landstingets beslut om att stänga akutkirurgiavdelningen till i november. – Det är ruttet i landstinget i Västernorrland, det är ruttet, säger specialistläkaren Mårten Svensson.
Varning för älg
Polisen i Västernorrland går ut med en varning för att uppmärksamma trafikanter om att det är många...
Läs mer om Västernorrland.
Polis tvingades till Skåne – slutar
En färdigutbildad polis med familj i Västernorrland placerades i Skåne. Nu väljer han därför att sluta, skriver Allehanda.
Läs mer om Allehanda, Skåne och Västernorrland.
Nyutbildad polis tvingades till Skåne – väljer att sluta
En färdigutbildad polis med familj i Västernorrland placerades i Skåne. Nu väljer han därför att...
Läs mer om Skåne och Västernorrland.
Nyutbildad polis tvingades till Skåne – väljer att sluta
En färdigutbildad polis med familj i Västernorrland placerades i Skåne. Nu väljer han därför att...
Läs mer om Skåne och Västernorrland.
Personbil har kört in i mitträcke på E4
En trafikolycka har inträffat på E4 utanför Söråker i Västernorrland, skriver st.nu. En personbil har kört in i ett mitträcke och polis är på plats. – Vi har inga upgifter om personskador. Vi har precis kommit till platsen, säger Ann-Christin Johnsen, kommunikatör hos polisen i Västernorrland
Tonåring misstänks ha förgripit sig på pojkar
I april greps en tonåring misstänkt för att ha förgripit sig på två pojkar i Härnösands simhall. Nu åtalas han för sexuellt ofredande och våldtäkt mot barn, skriver SVT Västernorrland.
Lööf: Thorbjörn hade ett väldigt stort hjärta
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, bekräftar Centerpartiets pressavdelning. Han avled i sitt hem i Ramvik på lördagskvällen, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Just nu: Thorbjörn Fälldin har avlidit
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, uppger SVT Nyheter Västernorrland.
Thorbjörn Fälldin är död
Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död, uppger SVT Nyheter Västernorrland.