Västernorrland

Larm om bråk på asylboende

Polisen i Västernorrland har beordrats till ett asylboende söder om Sundsvall efter larm om misstänkt bråk, uppger polisen på sin webbplats.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.

Icke vakthållande arrestvakter problem i Västernorrland

De båda arrestvakterna vid polisstationen i Västernorrland solade på altanen och märkte inte ens att en polispatrull varit på plats. Vid ett annat tillfälle ska vakterna vid en annan station i länet under tjänstgöringstid ha åkt iväg för att köpa mat.
Läs mer om Västernorrland.
Stort knivbråk vid Härnösands sjukhus
Minst fyra personer har knivskurits i samband med ett stort bråk på måndagen i ett kommunalt kök vid Härnösands sjukhus. Uppemot 20 personer är inblandade, uppger polisen i Västernorrland.
Läs mer om Västernorrland.
Stort bråk vid Härnösands sjukhus
Minst fyra personer har knivskurits i samband med ett stort bråk på måndagen i ett kommunalt kök vid Härnösands sjukhus. Uppemot 20 personer är inblandade, uppger polisen i Västernorrland.
Läs mer om Västernorrland.

Flera personer i bråk i Sundsvall

Polisen larmas om ett bråk i centrala Sundsvall.Mellan 10 och 12 personer uppges bråka vid Navet i centrala Sundsvall, enligt polisen.– Vi får väldigt många samtal om det här, säger Fredrik Nilsson vid polisen i Västernorrland.
Misstänkta hade 19 000 tabletter — åtta åtalas
Åtta personer från Sundsvall åtalas för bland annat grovt narkotikabrott och olaga vapeninnehav. Hos två av dem hittades över 19.000 narkotikaklassade tabletter, 272,6 gram hasch, 463,3 gram amfetamin och 4,9 gram kokain, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall.
Kvinna försvunnen i skogen i Härnösand
En större sökinsats pågår i ett skogsområde i Härnösands kommun.–Vi letar efter en kvinna som har varit ute och plockat svamp och försvann vid 20-tiden, säger Johan Aittamaa vid polisen i Västernorrland.
Tre våldtäkter och 19 sexuella ofredanden på svensk festival
Polisen summerar Härnösands stadsfest.Siffrorna för festivalen, som har lockat 6 000-7 000 personer, är dystra.– Vi har fått in anmälningar om 19 sexuella ofredanden och tre våldtäkter, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid Polisen Västernorrland till Allehanda.se.
Kommunhus avspärrat – man hotar att skada sig själv
En man har tagit sig in i receptionen i Sundsvalls kommunhus och hotar om att skada sig själv.Kommunhuset är nu avspärrat och ingen tillåts gå in i byggnaden.– Vi är där men det är ingen fara för allmänheten eller personal, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral i Västernorrland.
Ica-handlaren Erik har skänkt 1 400 matkassar
I Kvissleby i Västernorrland behöver ingen gå hungrig.Sedan i höst har Ica-handlaren Erik Geijer skänkt 1 400 påsar med mat till behövande, något som även Sundsvalls Tidning uppmärksammat.Nu hoppas han att fler handlare tar efter hans exempel.– I en annan situation hade det kunnat vara jag som var utsatt eller i en svår position, säger han.
Fjällräven åker på skattesmäll
Friluftsföretaget Fjällräven krävs på 34 miljoner kronor i tillkommande skatter och skatteböter av Skattverket, för att bolagets filial i Norge inte ska ha uppfyllt villkoren i det nordiska skatteavtalet, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Norge och Skattverket.
Totalstopp på E4 efter singelolycka
En bil har kört in i mitträcket på E4 vid Tjärnberget i Kramfors kommun i Västernorrland.Räddningsarbetet påverkar trafiken.– Det är totalstopp i båda riktningar, säger Johan Aittamma vid regionledningscentralen.
Ost och skinka från Italien var fejk
Ett matfusk har upptäckts i Sundsvall. Ost och skinka som påstods vara parmesanost och parmaskinka visade sig inte vara det, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. Dessutom innehöll en italiensk hamburgare kött från Storbritannien.
Läs mer om Italien, Storbritannien och Sundsvall.
Så nöjda är svenskarna med vården
Svenskarnas förtroende för vården skiljer sig stort mellan länen. Sämst förtroende har de som bor i Gävleborg och Västernorrland medan Kalmar- och Jönköpingsbor uppger att de har stort förtroende. Det visar siffror från den årliga undersökningen Hälso- och sjukvårdsbarometern.
Två bilar i krock – flera personer skadade
Två personbilar frontalkrockade på lördagseftermiddagen på riksväg 90 i Osele.– Det satt fem personer i vardera bil, säger Börje Öhman kommunikatör vid polisens ledningscentral i Västernorrland.
Albyskolan evakueras efter saltsyraläcka
En järnvägsvagn med 64.000 liter saltsyra läcker nära Albyfabriken i Ånge, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Albyfabriken och Ånge.
Järnvägsvagn läcker 64 000 liter saltsyra
Boende nära Albyfabriken i Ånge uppmanas att stänga fönster, dörrar och ventilation.En järnvägsvagn med 64000 liter saltsyra läcker vid fabriken, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Albyfabriken och Ånge.
Järnvägsvagn läcker saltsyra i Ånge
Boende nära Albyfabriken i Ånge uppmanas att stänga fönster, dörrar och ventilation. En järnvägsvagn med 64.000 liter saltsyra läcker vid fabriken, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Albyfabriken och Ånge.
Högre bostadspriser – så mycket har ditt län ökat
Dalarna och Västernorrland är hetast.Där har bostadspriserna ökat mest de senaste tio åren – med totalt 89 procent, enligt siffror till SVT Nyheter.– Att låna en extra miljon kostar under tusenlappen i dag. Respekten för pengar har minskat, säger Per-Arne Sandegren på Svensk mäklarstatistik till SVT.
Vårdtagare kunde välja bort utländsk personal
Vårdtagare som behöver hemtjänst har kunnat välja bort personal med utländsk bakgrund.Det visar en granskning som P4 Västernorrland har gjort.– Man blir helt knäckt och orkar inte jobba, säger en kvinnlig anställd till P4 Västernorrland.
Hemtjänst utan utländsk bakgrund erbjuds
De som använder hemtjänst i Västernorrland kan önska personal utan utländsk bakgrund. Samtliga kommuner i länet tar på olika sätt hänsyn till denna typ av önskemål, visar P4 Västernorrlands granskning.
Läs mer om Västernorrland.
Bil voltade från bro två akut till sjukhus
Två personer har förts till sjukhus sedan en personbil voltat över en bro i Njurunda i Västernorrland – och störtat rakt ner i marken.– Båda personerna har färdats till sjukhus med ambulans. En ledningsbil från räddningstjänsten samt en polisbil är kvar vid olycksplatsen, säger Torbjörn Toresson, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad, till Sundsvalls Tidning.
Holmlunds pappa: Det var en olycka
Efter sitt fall på träning i italienska Innichen i december så får den svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund flytta hem till Sundsvall.Och nu berättar hennes pappa för första gången om händelsen.– Det var ren otur, säger han till SVT Västernorrland.
Byns skräck för nazister efter vandalismen
JUNSELE. Det kom ett tips, eller mer ett nödrop. Personen kände inte längre igen det samhälle i inre Norrland där denne vuxit upp. Saker har eskalerat. Det handlade om omkullvälta bilar, däck som skurits sönder, fönsterrutor med skotthål - och dekaler med nazistiska budskap i busskuren och på bybornas brevlådor. Vad händer i lilla Junsele i Västernorrland? Är det SS-historien som går igen? Vi bestämde oss för att åka dit.