Västernorrland

Vädjar om hjälp efter fylleri

Polisen i Västernorrland vädjar om hjälp av vårdnadshavare som vet om att deras underåriga barn...
Läs mer om Västernorrland.

Det här ligger mig varmt om hjärtat

Han har varit med och spelat in och delat ut 10 miljoner kronor till sjuka och handikappade barn i Västernorrland och nyligen gjort en uppmärksammad kampanj för Barncancerfonden. Räkna med att Peter Forsberg kommer att synas mer i sociala sammanhang framöver. - Ja, sådana här saker ligger mig varmt om hjärtat och nu när jag lagt av har jag mer tid över för att ställa upp, säger Foppa till SPORT-Expressen.
Psykrymling gav upp i Hofors
Den 26-årige man som den 13 juli rymde från den rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall har överlämnat sig till polisen. –Polisen i Gävleborg ringde mig klockan 18.15 och berättade att mannen själv hade kontaktat polisen och ville bli upphämtad. Polisen i Gävleborg hämtade honom i Hofors, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Timrå har hamnat hos kronofogden – igen
Turerna kring Timrå IK:s Eon arena har varit många och så sent som i våras räddades klubben undan en konkurs av kommunen. Nu har klubben återigen hamnat hos kronofogden - med en skatteskuld på drygt 1,6 miljoner kronor. – Allting hänger ihop med försäljningen av Eon arena. I och med att vi fortsatt har blivit en slagpåse i den politiska debatten så är det vi som kommer i kläm, säger klubbens ordförande Lars Backlund till SVT Västernorrland.
Läs mer om Eon.

Segelbåt i sjönöd på grund av stark vind

Söndagens regn över Västsverige har lett till kaos i trafiken. En segelbåt hamnade på söndagen i sjönöd efter att ha överrumplats av den starka vinden - och på både E20 och E6 rapporteras det om översvämningar. SMHI har utfärdat klass 1-varningar i Jämtland och Västernorrland.
Man blev knivskuren i Härnösand – en gripen
En man har knivskurits i buken på en adress i Härnösand på måndagsmorgonen. Tidigt i morse kördes han i ambulans till sjukhus. – Det ska inte vara livshotande skador, säger polisens presstalesman Börje Öhman. En misstänkt knivman, född 1991, har gripits, enligt polisen i Västernorrland.
Jätteslagsmål i Sollefteå
Plötsligt brakade det loss i centrala Sollefteå – ett 20-tal personer drabbade samman i ett jätteslagsmål. – De var nog lite oeniga om saker och ting, säger Jan-Erik Eriksson, vakthavande befäl för polisen i Västernorrland.
Ungdomsförbundens ordföranden gifter sig
Västernorrlands SSU-ordförande Lisa Lööf och Muf:s motsvarighet Ida Skogström gifter sig. Det berättar de i ett pressmeddelande. – Jag vill verkligen inte kalla det för jippo även om det inte är ett äktenskap på riktigt, säger Erik Nordlund, presskontakt för SSU i Västernorrland.
Rättspsyk anmäler inte pedofilrymningen
Rättpsykiatriska kliniken i Sundsvall ser ingen anledning att anmäla sig själv för den händelse då en man som vårdades på kliniken rymde under en permission, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall.
Barn tvingades hoppa från fönster vid brand
Två barn tvingades hoppa från andra våningen av en villa som brann i Härnösand under söndagskvällen. Båda är förda till sjukhus med lindriga skador, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland.
Läs mer om Härnösand.
Stor polisinsats i Västernorrland
En större polisinsats pågår i Västernorrland, rapporterar flera medier. Polisen är än så länge...
Läs mer om Västernorrland.
Helikopterjakt på misstänkt mördare
En stor polisinsats pågår i Västernorrland. Polisen är mycket förtegen men enligt uppgifter till NSD ska det röra sig om jakt på en mördare. Insatsens natur är av sådant allvar att polisen inte vill ha personer ur allmänheten i närheten, skriver ST.nu.
Läs mer om NSD, ST.nu och Västernorrland.
Kvinna rymde från psykiatriavdelning
En kvinna i 35-årsåldern rymde från en sluten psykiatriavdelning på onsdagskvällen. Nu söks hon av polis, uppger P4 Västernorrland.
V-politiker döms för förskingring
En tidigare förtroendevald för Vänsterpartiet döms till två års fängelse för att ha förskingrat över 3,5 miljoner från partiet, uppger lokala medier. Pengarna kommer från den lokala partikassan i Sundsvall och Västernorrland. Enligt egen uppgift har han använt dem för att finansiera sitt spelmissbruk.
En hund bet ett 1-årigt barn i ansiktet
En ettårig har blivit biten i ansiktet av en bunden hund. Barnet fick skador på mun och kind efter attacken och polisen har upprättat en anmälan. – Efter omständigheterna gick det ändå väldigt bra, säger Robert Kassberg, länsvakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Livshotande skadad i krock på E4
Sju personer har förts till sjukhus sedan två bilar krockat på E4 vid Timrå. Tre av de skadade är unga, och för en är tillståndet livshotande, enligt polisen i Västernorrland.
Läs mer om Timrå och Västernorrland.
Sju förda till sjukhus efter krock på E4
Sju personer har förts till sjukhus sedan två fordon krockat på E4 vid Timrå, enligt polisen i Västernorrland.
Läs mer om Timrå och Västernorrland.
Sju till sjukhus efter krock på E4
Sju personer har förts till sjukhus sedan två fordon krockat på E4 vid Timrå, enligt polisen i Västernorrland.
Läs mer om Timrå och Västernorrland.
Trodde det var vargar – sköt hundar
Fårbonden Charles Saarela i Söråker i Västernorrland har skjutit två stora hundar. Båda dog, och i...
Läs mer om Söråker och Västernorrland.
Trodde det var vargar - sköt hundar
Fårbonden Charles Saarela i Söråker i Västernorrland har skjutit två stora hundar. Båda dog, och i lokala medier berättar bonden att han trodde att det var vargar som angrep djuren.
Läs mer om Söråker och Västernorrland.
Löfvens regering kan vara hotad
Med usla opinionssiffror och ett luftigt politiskt löfte kom Stefan Löfven hem till Västernorrland, för sitt första förstamaj-firande som statsminister. Den politiska motvinden skyller statsministern på motståndarna, men vänder inte S-siffrorna upp kan grunden för Löfvens regering vara hotad.
Man misstänkt för vansinnesfärd
En man i 60-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik efter att ha gjort en vansinnesfärd genom delar av Jämtland och Västernorrland.
Läs mer om Jämtland och Västernorrland.