Västernorrland

Åtalas för stämpling till mord på SHL-spelare

En ung kvinna fattade tycke för en SHL-spelare.Efter att ha fått nobben ska hon ha försökt få spelaren mördad,skriver SVT Västernorrland.Nu åtalas hon för bland annat olaga förföljelse och stämpling till mord.– Man får tyvärr leva med hot i den här branschen, tyvärr. men när ens familjemedlemmar hotas, bland annat syskonbarn, då har det gått för långt. Då är det jättejobbigt, säger spelaren till SportExpressen.
Läs mer om SportExpressen.

Kraftigt snöfall och hårda vindar på flera håll

Nederbördsområdet som ställde till det i södra Sverige har dragit norrut och på flera håll snöar det kraftigt. Halt väglag och hårda vindar har redan ställt till det i trafiken i Jämtland och Västernorrland och längs kusten och i Jämtland råder klass 2-varning.
Fördubblat värde på borätter i glesbygd
Stockholms bostadsrätter har ökat mest i värde i Sverige de senaste fem åren – på vissa håll med 1 000 kronor per dag. Men procentuellt är det lägenheter i Västernorrland och andra glesbygdslän som rusat och mer än fördubblats i värde.
Läs mer om Sverige och Västernorrland.
Gymnastiktränare anmäls: Fick barn att inte vilja leva
En gymnastikförening i Västernorrland har anmält en tränare till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för flera års trakasserier. Enligt anmälan har flera gymnaster drabbats av ätstörningar och tränaren ska ha orsakat att gymnaster gråtit på var och varannan träning och inte vill leva längre.

Sverige utnyttjas för penningtvätt – lucka i lagen skyddar bluffbolag

En obebodd röd timmerstuga i Västernorrland illustrerar hur Sverige utnyttjas för penningtvätt av kriminella.På adressen ska nämligen en rysk investeringsbank ha sitt kontor.I en stor granskning avslöjar Dagens Nyheter lurendrejeriet fungerar – och spårar stugägaren till franska Rivieran.
Läs mer om Rivieran, Sverige och Västernorrland.
Lucka i lagen gör Sverige till skatteparadis
DN kan i dag avslöja hål i det svenska systemet mot penningtvätt som i det dolda gjort Sverige till ett skatteparadis för kriminella från hela världen. Med en ödestuga i Västernorrland och brevlådeföretag i Panama har en rysk grupp, som kallar sig Baronerna från ze, skapat en oreglerad zon för internationella pengatransaktioner – helt utan svenska myndigheters kontroll.
Larm om bråk på asylboende
Polisen i Västernorrland har beordrats till ett asylboende söder om Sundsvall efter larm om misstänkt bråk, uppger polisen på sin webbplats.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.
Icke vakthållande arrestvakter problem i Västernorrland
De båda arrestvakterna vid polisstationen i Västernorrland solade på altanen och märkte inte ens att en polispatrull varit på plats. Vid ett annat tillfälle ska vakterna vid en annan station i länet under tjänstgöringstid ha åkt iväg för att köpa mat.
Läs mer om Västernorrland.
Stort knivbråk vid Härnösands sjukhus
Minst fyra personer har knivskurits i samband med ett stort bråk på måndagen i ett kommunalt kök vid Härnösands sjukhus. Uppemot 20 personer är inblandade, uppger polisen i Västernorrland.
Läs mer om Västernorrland.
Stort bråk vid Härnösands sjukhus
Minst fyra personer har knivskurits i samband med ett stort bråk på måndagen i ett kommunalt kök vid Härnösands sjukhus. Uppemot 20 personer är inblandade, uppger polisen i Västernorrland.
Läs mer om Västernorrland.
Flera personer i bråk i Sundsvall
Polisen larmas om ett bråk i centrala Sundsvall.Mellan 10 och 12 personer uppges bråka vid Navet i centrala Sundsvall, enligt polisen.– Vi får väldigt många samtal om det här, säger Fredrik Nilsson vid polisen i Västernorrland.
Misstänkta hade 19 000 tabletter — åtta åtalas
Åtta personer från Sundsvall åtalas för bland annat grovt narkotikabrott och olaga vapeninnehav. Hos två av dem hittades över 19.000 narkotikaklassade tabletter, 272,6 gram hasch, 463,3 gram amfetamin och 4,9 gram kokain, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall.
Kvinna försvunnen i skogen i Härnösand
En större sökinsats pågår i ett skogsområde i Härnösands kommun.–Vi letar efter en kvinna som har varit ute och plockat svamp och försvann vid 20-tiden, säger Johan Aittamaa vid polisen i Västernorrland.
Tre våldtäkter och 19 sexuella ofredanden på svensk festival
Polisen summerar Härnösands stadsfest.Siffrorna för festivalen, som har lockat 6 000-7 000 personer, är dystra.– Vi har fått in anmälningar om 19 sexuella ofredanden och tre våldtäkter, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid Polisen Västernorrland till Allehanda.se.
Kommunhus avspärrat – man hotar att skada sig själv
En man har tagit sig in i receptionen i Sundsvalls kommunhus och hotar om att skada sig själv.Kommunhuset är nu avspärrat och ingen tillåts gå in i byggnaden.– Vi är där men det är ingen fara för allmänheten eller personal, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral i Västernorrland.
Ica-handlaren Erik har skänkt 1 400 matkassar
I Kvissleby i Västernorrland behöver ingen gå hungrig.Sedan i höst har Ica-handlaren Erik Geijer skänkt 1 400 påsar med mat till behövande, något som även Sundsvalls Tidning uppmärksammat.Nu hoppas han att fler handlare tar efter hans exempel.– I en annan situation hade det kunnat vara jag som var utsatt eller i en svår position, säger han.
Fjällräven åker på skattesmäll
Friluftsföretaget Fjällräven krävs på 34 miljoner kronor i tillkommande skatter och skatteböter av Skattverket, för att bolagets filial i Norge inte ska ha uppfyllt villkoren i det nordiska skatteavtalet, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Norge och Skattverket.
Totalstopp på E4 efter singelolycka
En bil har kört in i mitträcket på E4 vid Tjärnberget i Kramfors kommun i Västernorrland.Räddningsarbetet påverkar trafiken.– Det är totalstopp i båda riktningar, säger Johan Aittamma vid regionledningscentralen.
Ost och skinka från Italien var fejk
Ett matfusk har upptäckts i Sundsvall. Ost och skinka som påstods vara parmesanost och parmaskinka visade sig inte vara det, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. Dessutom innehöll en italiensk hamburgare kött från Storbritannien.
Läs mer om Italien, Storbritannien och Sundsvall.
Så nöjda är svenskarna med vården
Svenskarnas förtroende för vården skiljer sig stort mellan länen. Sämst förtroende har de som bor i Gävleborg och Västernorrland medan Kalmar- och Jönköpingsbor uppger att de har stort förtroende. Det visar siffror från den årliga undersökningen Hälso- och sjukvårdsbarometern.
Två bilar i krock – flera personer skadade
Två personbilar frontalkrockade på lördagseftermiddagen på riksväg 90 i Osele.– Det satt fem personer i vardera bil, säger Börje Öhman kommunikatör vid polisens ledningscentral i Västernorrland.
Albyskolan evakueras efter saltsyraläcka
En järnvägsvagn med 64.000 liter saltsyra läcker nära Albyfabriken i Ånge, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Albyfabriken och Ånge.
Järnvägsvagn läcker 64 000 liter saltsyra
Boende nära Albyfabriken i Ånge uppmanas att stänga fönster, dörrar och ventilation.En järnvägsvagn med 64000 liter saltsyra läcker vid fabriken, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Albyfabriken och Ånge.
Järnvägsvagn läcker saltsyra i Ånge
Boende nära Albyfabriken i Ånge uppmanas att stänga fönster, dörrar och ventilation. En järnvägsvagn med 64.000 liter saltsyra läcker vid fabriken, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Albyfabriken och Ånge.
Högre bostadspriser – så mycket har ditt län ökat
Dalarna och Västernorrland är hetast.Där har bostadspriserna ökat mest de senaste tio åren – med totalt 89 procent, enligt siffror till SVT Nyheter.– Att låna en extra miljon kostar under tusenlappen i dag. Respekten för pengar har minskat, säger Per-Arne Sandegren på Svensk mäklarstatistik till SVT.