Västernorrland


Jättehund försvann i mörka havet

I den kolsvarta novembernatten föll en jättestor hund – en 65 kilo tung sydafrikansk mastiff – över kajkanten vid ett fabriksområde i Kramfors i Ångermanland. Ägaren kunde inte se den och larmade brandkåren, berättar P4 Västernorrland.

Läs mer om Ångermanland.

Jättehund försvann i mörka havet

I den kolsvarta novembernatten föll en jättestor hund - en 65 kilo tung sydafrikansk mastiff - över kajkanten vid ett fabriksområde i Kramfors i Ångermanland. Ägaren kunde inte se den och larmade brandkåren, berättar P4 Västernorrland.

Läs mer om Ångermanland.
Jättehund försvann i mörka havet

I den kolsvarta novembernatten föll en jättestor hund — en 65 kilo tung sydafrikansk mastiff — över kajkanten vid ett fabriksområde i Kramfors i Ångermanland. Ägaren kunde inte se den och larmade brandkåren, berättar P4 Västernorrland.

Läs mer om Ångermanland.
Landstinget tar över turismen

Visit Västernorrland upphör. Turismfrågorna ingår i stället i landstingets verksamhet från nyår. Det har den regionala nämnden beslutat.

(S)veket mot landsbygden

Inför valet lovade Socialdemokraterna satsningar på landsbygden. Knappt två månader senare inser medborgarna i Västernorrland sveket.

Mobilfilm viktigt bevis i utredning om Asplund

Expressen erfar att en mobilfilm är central i utredningen av det 34 år gamla försvinnandet. I sekvensen, som enligt uppgift har beslagtagits av länskriminalpolisen i Västernorrland, ska en person erkänna att han har haft ihjäl elvaårige Johan Asplund hösten 1980. – Jag kan inte gå in på specifika detaljer i ärendet, säger Veronica Andersson, rotelchef vid länskriminalpolisen.

Nya uppgifter om gammalt pojkmord

Ett tips i fallet med elvaårige Johan Asplund som försvann i Sundsvall för 34 år sedan har fått polisen i Västernorrland att hålla nya förhör, rapporterar SVT Mittnytt.

Nya uppgifter om gammalt pojkmord

Ett tips i fallet med elvaårige Johan Asplund som försvann i Sundsvall för 34 år sedan har fått polisen i Västernorrland att hålla nya förhör, rapporterar SVT Mittnytt. — Vi har hållit förhör för att kontrollera om det är intressant. I övrigt kan jag inte gå in på några detaljer, säger Veronica Andersson, tillförordnad rotelchef på länskriminalen.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Efter 34 år – nya förhör om Johan Asplund

Efter 34 års mordmysterium – nu har polisen inlett nya efterforskningar och utredningar i fallet med den försvunne Johan Asplund, 11, i Sundsvall. Det kan Expressen.se avslöja. – Vi jobbar med tipset och vi har hållit de förhör vi tycker att vi bör hålla, säger Veronica Andersson, tillförordnad rotelchef på länskriminalpolisen i Västernorrland. Vi skulle ju vilja hitta Johan, naturligtvis.

Ännu mer stöd för Kinberg Batra

Även Moderaternas länsförbund i Dalarna och Skåne ställer sig bakom Anna Kinberg Batra som ny partiledare. Hon har nu stöd i tolv av 24 länsförbund. Hittills är det bara Västernorrland och Jämtland som inte valt henne.

Norrlandsmoderater nobbar Batra

Moderaterna i Västernorrland nominerar Tomas Tob och Catharina Elmsäter-Svärd som efterträdare till partiledaren Fredrik Reinfeldt, skriver Allehanda. Detta trots att de tidigare tackat nej.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Kommuner i upprop: Stödet räcker inte till

Flera kommuner är oroliga och kritiska efter Migrationsverkets senaste prognos. I ett brev till Sveriges kommuner och landsting, SKL, kräver nu 14 kommunstyrelseordföranden i Gävleborg och Västernorrland dialog och stöd. – Vi som tar emot många flyktingar måste få mer betalt. Det nuvarande stödet räcker inte till, säger Leif Persson, kommunstyrelsens ordförande i Ljusdal.

Man och kvinna döda i lägenhetsbrand

En man och en kvinna omkom i en lägenhetsbrand i en flerfamiljsfastighet i Husum norr om Örnsköldsvik sent på tisdagskvällen. — När rökdykare går in i lägenheten anträffas två personer avlidna, säger Peder Östman, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland. Träfastigheten brann ner till grunden. Orsaken till branden är inte känd.

Norrlandsmoderater nobbar Batra

Moderaterna i Västernorrland nominerar Tomas Tob och Catharina Elmsäter-Svärd som efterträdare...

Snöoväder på väg in över Norrland

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för det snöoväder som är på väg in över Jämtland, Västernorrland och Västerbottens kustland. Under det närmaste dygnet väntas 10-30 centimeter snö i delar av dessa områden, vilket kan orsaka trafikproblem.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
SMHI utfärdar klass 2-varning

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för det snöoväder som är på väg in över Jämtland, Västernorrland och Västerbottens kustland. Under det närmaste dygnet väntas 10–30 centimeter snö i delar av dessa områden, vilket kan orsaka trafikproblem.

Läs mer om Jämtland och Västernorrland.
Snöoväder på väg in över Norrland

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för det snöoväder som är på väg in över Jämtland, Västernorrland och Västerbottens kustland. Under det närmaste dygnet väntas 10-30 centimeter snö i delar av dessa områden, vilket kan orsaka trafikproblem.

Flydde polisen — hoppade i ån

En misstänkt rattfyllerist i Örnsköldsvik fick under måndagskvällen kalla fötter — i dubbel bemärkelse. När polisen stoppade hans bil sprang föraren ner till Moälven och hoppade i vattnet. — Det är ju inte varmt ute, men det hindrade inte honom. Men efter 20 meter insåg han att det inte var så smart och simmade tillbaka. Hans plan var inte vattentät, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Kallar till krismöte efter snövarningen

Norrland gör sig just nu redo för den väntade snöstormen. Trafikverket förbereder snöröjare i Jämtland, Västernorrland och Västerbotten för på att de kan komma att kallas in akut. Och på länsstyrelsen i Jämtland hålls i morgon ett förberedande krismöte för att gå igenom hur man ska agera. – Jag har skickat ut ett meddelande om mötet brett i hela länet, till allt från Migrationsverket till polis och räddningstjänst, säger Staffan Edler, försvarsdirektör samhällsenheten vid länsstyrelsen i Jämtlands län.

Vad är partierna rädda för?

Endast var femte väljare i Västernorrland utnyttjade möjligheten att kryssa en kandidat i riksdagsvalet. Med 21,2 procent blev Västernorrland den fjärde sämsta riksdagsvalkretsen i landet sett till personröstning.

Läs mer om Västernorrland.
Polisen får kritik för efterlysning

Av. Uppdaterad Rikspolisstyrelsen tar polisen i Västernorrland i örat. I ett inlägg på sin hemsida om ett inbrott skrev polisen att en av de misstänkta hade ett `romskt utseende`.

Läs mer om Västernorrland.
Polisen får kritik för efterlysning

Rikspolisstyrelsen tar polisen i Västernorrland i örat. I ett inlägg på sin hemsida om ett inbrott skrev polisen att en av de misstänkta hade ett `romskt utseende`. Händelsen har också

Läs mer om Västernorrland.
Polisen får kritik för efterlysning

Rikspolisstyrelsen tar polisen i Västernorrland i örat. I ett inlägg på sin hemsida om ett inbrott skrev polisen att en av de misstänkta hade ett `romskt utseende`, en formulering som

Läs mer om Västernorrland.
Polisen får kritik för sin efterlysning

Rikspolisstyrelsen tar polisen i Västernorrland i örat. I ett inlägg på sin hemsida om ett inbrott skrev polisen att en av de misstänkta hade ett romskt utseende, en formulering som strider mot myndighetens riktlinjer och regelverk.

Läs mer om Västernorrland.
Polisen får kritik för efterlysning

Sundsvall/TT Rikspolisstyrelsen tar polisen i Västernorrland i örat.

Läs mer om Västernorrland.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07