Västernorrland

Pojke påkörd utanför skola i Härnösand

En pojke blev påkörd av en bil utanför en skola i Härnösand på fredagsmorgonen. – Ambulans är på väg, säger Jan Lidn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Flera bråk har utbrutit på asylboenden

Flera bråk har utbrutit på olika asylboenden i Västernorrland i kväll. På ett boende har ett gäng asylsökande försökt ta sig in för att ge sig på en boende, uppger polisen.
Läs mer om Västernorrland.
Västernorrland sämst på miljöbilar
Svenskarnas intresse för miljöbilar har svalnat. Glesbygdslän som Västernorrland är sämst på att köra miljövänligt.
Läs mer om Västernorrland.
Västernorrland sämst på miljöbilar
Svenskarnas intresse för miljöbilar har svalnat. Glesbygdslän som Västernorrland är sämst på att...
Läs mer om Västernorrland.

Västernorrland sämst på miljöbilar

Svenskarnas intresse för miljöbilar har svalnat. Glesbygdslän som Västernorrland är sämst på att köra miljövänligt.
Läs mer om Västernorrland.
Larm om misshandel på flyktingboende
Polisen har ryckt ut till ett flyktingboende i Ånge efter larm om misshandel, uppger polisen. – Det är något som har hänt internt mellan de boende, Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Pojke försökte köra över polis – greps
En pojke i 15-årsåldern har gripits för att ha försökt köra på en polis under en kontroll i Sundsvall tidigt på måndagen. – Polismannen hann slänga sig åt sidan och var en hårsmån från att bli påkörd, säger Peter Vennerbring på polisen i Västernorrland. Brottet rubriceras initialt som försök till grov misshandel.
Giljotinmuseum eldhärjat i villabrand
En fullt utvecklad villabrand härjar i Liden i Sundsvalls kommun. Villan rymmer ett privat museum som ställer ut giljotiner och andra avrättningsredskap. Huset kommer att brinna ned till marken, och räddningstjänsten riktar i stället sina insatser på att hindra spridning, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Liden.
BAE Systems sparkar 130 anställda
Sammanlagt 130 anställda tvingas lämna sina jobb på BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Berusad man fyllde fyllecellen med vatten
En man i 18-årsåldern som hade låsts in för att nyktra till på polishuset i Kramfors natten mot söndagen bestämde sig för att i stället fylla fyllecellen – med vatten. Genom att täcka för avloppet nådde vattennivåerna snart till fotknölarna, uppger P4 Västernorrland.
Flyktingkrisen svår för kommunerna
Kritiskt läge, mycket ansträngt och hög belastning inom vård och skola.Flyktingkrisen pressar kommunerna runt om i Sverige.— Det är jätteallvarligt, säger Håkan Söderholm vid Länsstyrelsen i Västernorrland.
Flyktingkrisen svår för kommunerna
Kritiskt läge, mycket ansträngt och hög belastning inom vård och skola.Flyktingkrisen pressar kommunerna runt om i Sverige.— Det är jätteallvarligt, säger Håkan Söderholm vid Länsstyrelsen i Västernorrland.
Rymlingen är ute från Västernorrland
Våldsmannen som rymt från rättspsyk i Sundsvall har lyckats ta sig ut från Västernorrland. – Vi har indikationer på i vilken del av landet han antas befinna sig, säger kriminalinspektör Henrik Blusi. Samtidigt tror sig polisen veta vad mannen har för plan under sin tid i frihet.
DÖ-motståndet växer inom KD
VÄSTERÅS. Snart avgörs slaget om decemberöverenskommelsen i Kristdemokraterna. Ännu fler distrikt ställer sig nu bakom kritiken. - Från att tidigare sett ut att bli en given seger för DÖ-förespråkarna har pendeln börjat svänga över, säger en källa till Expressen. Enligt uppgift till Expressen beslutade Västernorrland på torsdagskvällen att gå mot DÖ om man inte lyckas omförhandla överenskommelsen.
Vädjar om hjälp efter fylleri
Polisen i Västernorrland vädjar om hjälp av vårdnadshavare som vet om att deras underåriga barn...
Läs mer om Västernorrland.
Det här ligger mig varmt om hjärtat
Han har varit med och spelat in och delat ut 10 miljoner kronor till sjuka och handikappade barn i Västernorrland och nyligen gjort en uppmärksammad kampanj för Barncancerfonden. Räkna med att Peter Forsberg kommer att synas mer i sociala sammanhang framöver. - Ja, sådana här saker ligger mig varmt om hjärtat och nu när jag lagt av har jag mer tid över för att ställa upp, säger Foppa till SPORT-Expressen.
Psykrymling gav upp i Hofors
Den 26-årige man som den 13 juli rymde från den rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall har överlämnat sig till polisen. –Polisen i Gävleborg ringde mig klockan 18.15 och berättade att mannen själv hade kontaktat polisen och ville bli upphämtad. Polisen i Gävleborg hämtade honom i Hofors, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Timrå har hamnat hos kronofogden – igen
Turerna kring Timrå IK:s Eon arena har varit många och så sent som i våras räddades klubben undan en konkurs av kommunen. Nu har klubben återigen hamnat hos kronofogden - med en skatteskuld på drygt 1,6 miljoner kronor. – Allting hänger ihop med försäljningen av Eon arena. I och med att vi fortsatt har blivit en slagpåse i den politiska debatten så är det vi som kommer i kläm, säger klubbens ordförande Lars Backlund till SVT Västernorrland.
Läs mer om Eon.
Segelbåt i sjönöd på grund av stark vind
Söndagens regn över Västsverige har lett till kaos i trafiken. En segelbåt hamnade på söndagen i sjönöd efter att ha överrumplats av den starka vinden - och på både E20 och E6 rapporteras det om översvämningar. SMHI har utfärdat klass 1-varningar i Jämtland och Västernorrland.
Man blev knivskuren i Härnösand – en gripen
En man har knivskurits i buken på en adress i Härnösand på måndagsmorgonen. Tidigt i morse kördes han i ambulans till sjukhus. – Det ska inte vara livshotande skador, säger polisens presstalesman Börje Öhman. En misstänkt knivman, född 1991, har gripits, enligt polisen i Västernorrland.
Jätteslagsmål i Sollefteå
Plötsligt brakade det loss i centrala Sollefteå – ett 20-tal personer drabbade samman i ett jätteslagsmål. – De var nog lite oeniga om saker och ting, säger Jan-Erik Eriksson, vakthavande befäl för polisen i Västernorrland.
Ungdomsförbundens ordföranden gifter sig
Västernorrlands SSU-ordförande Lisa Lööf och Muf:s motsvarighet Ida Skogström gifter sig. Det berättar de i ett pressmeddelande. – Jag vill verkligen inte kalla det för jippo även om det inte är ett äktenskap på riktigt, säger Erik Nordlund, presskontakt för SSU i Västernorrland.
Rättspsyk anmäler inte pedofilrymningen
Rättpsykiatriska kliniken i Sundsvall ser ingen anledning att anmäla sig själv för den händelse då en man som vårdades på kliniken rymde under en permission, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall.
Barn tvingades hoppa från fönster vid brand
Två barn tvingades hoppa från andra våningen av en villa som brann i Härnösand under söndagskvällen. Båda är förda till sjukhus med lindriga skador, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland.
Läs mer om Härnösand.