Västernorrland

Kvinna begärs häktad för mord utanför Sundsvall

En kvinna begärs häktad för mordet på den man som hittades död i Stöde, utanför Sundsvall, i torsdags natt, uppger SVT Nyheter Västernorrland.
Läs mer om Stöde och Sundsvall.

Oro inför påsktrafiken: Dåliga vägar i hela Jämtland

Tjälskador i vägbanorna kombinerat med ett ökat antal resande är en utmaning i påsktrafiken. – Många vägar skulle behöva grävas upp och läggas om. Värst är det i Jämtland och Västernorrland, säger Lennart Hellsing, sakkunnig på Trafikverket.
Ingen öppning av förlossningen i Sollefteå – trots pengar från staten
S-ledningen för landstinget i Västernorrland säger nej till att öppna den nedlagda förlossningen i Sollefteå – trots att staten skjuter till mer pengar redan i sommar. – Om man får pengar en gång kan man inte öppna en verksamhet på sikt, säger landstingspolitikern Ewa Back (S).
Fansen rök ihop – då agerade hunden Yatzy
Derbyt mellan Timrå och Modo i J20 lockade storpublik - och en del bråkstakar. Efter matchen drabbades supportrar samman vilket tvingade polishunden Yatzy att agera. Efter en regelrätt open-ice tackling med munkorg så gav det andra laget upp direkt, skriver Polisen Västernorrland-Hundgruppen på Facebook. Nu hyllas hunden på sociala medier.

Mannen mördade sin sambo – tog sitt eget liv

Polisen vet nu vad som låg bakom att två personer, en man och en kvinna, hittades döda i sin lägnehet i Sundsvall på lördagen. – Mannen har tagit sin sambos liv och sedan sitt eget, säger Börje Öhman på polisen i Västernorrland.
Paret hittades döda – misstänkt dubbelmord
En man och en kvinna, sambor och i 60-årsåldern. Det är paret som hittades mystiskt döda i en bostad i Sundsvall på lördagen. Under söndagen var polisens kriminaltekniker klara med sin brottsplatsundersökning: – Skadebilden gör det tydligt att ett brott har inträffat, säger Veronica Andersson, chef för polisens grova brottsgrupp i Västernorrland.
Nytt tips om 30 år gammalt mord
Ett olöst mord på en kvinna i Kramfors 1987 kan enligt ett nytt tips till polisen ha varit ett beställningsjobb, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Uppgifter: Mordet på Eva ett beställingsjobb
Mysteriet med mördade Eva Söderström, 27, i Kramfors hösten 1987 har tagit en ny vändning. SVT Nyheter Västernorrland uppger på sin sajt att mordet kan ha varit ett beställningsjobb. Enligt nya uppgifter ska mördaren ha lovats 10 00 kronor för att ha ihjäl den unga kvinnan. – Att det skulle ha varit ett beställningsmord utfört av den här namngivne personen har inte funnits i förundersökningen sedan tidigare, säger Veronica Andersson, gruppchef för grova brott vid polisen i länet till kanalen.
Område evakuerat efter totalbrand
Ett område i Kramfors har evakuerats på efter att vad polisen kallar en totalbrand brutit ut. Närområdet evakueras då det framkommit uppgifter om att det finns explosiva ämnen i fastigheten som brinner. – Det brinner som satan på ren svenska, säger Mathias Borin, befäl vid polisens ledningscentral i Västernorrland.
Läs mer om Västernorrland.
Flerfamiljshus i lågor utanför Sundsvall
Elden har härjat ett flerfamiljshus i Skönvik norr om Sundsvall så svårt att räddningstjänsten har beslutat att låta fastigheten brinna ner. Det rapporterar SVT Västernorrland.
Läs mer om Skönvik och Sundsvall.
Kvinna räddad ur brinnande bostad
En brand har brutit ut på en vind i en bostadsfastighet i Sundsvall. Minst en kvinna har omhändertagits av ambulanspersonal efter att ha hämtats ut från byggnaden. Rökdykningen har avbrutits och räddningstjänsten kommer låta fastigheten brinna ner, skriver polisen Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.
Sökte hjälp för gallsten – fick nytt hjärta
En tonårspojke som hade mycket ont i magen lades in vid Örnsköldsviks sjukhus med misstänkt gallsten. Men läget försämrades snabbt och det slutade med att pojken genomgick en hjärttransplantation, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.
23 dagar efter BB stängdes – Första bilfödseln i Sollefteå
23 dagar efter det att BB i Sollefteå stängde skedde den första bilförlossningen. I går klockan 10.07 föddes en flicka på vägen mellan Sollefteå och Örnsköldsvik, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland. Mötande ambulans hann inte fram innan flickan var född.
Sökandet efter försvunnen kvinna avslutat
Polisen avslutar sitt sökande efter den äldre kvinna som försvann från sin bostad i Härnösand i helgen, rapporterar P4 Västernorrland. Beslutet motiveras med att chansen att hitta kvinnan vid liv nu är liten.
Läs mer om Härnösand.
Bilförare fastklämd under lastbil
En personbil och en lastbil med släp har krockat på E4 strax norr om Husum i Västernorrland.
Läs mer om Husum och Västernorrland.
Kvinna livshotande skadad i brand
Räddningstjänsten larmades på söndagsmorgonen till ett flerfamiljshus i centrala Sundsvall. Strax därefter bar rökdykare ut en kvinna i 20-årsåldern. Hon har fått livshotande rökskador och vårdas på Sundsvalls sjukhus, rapporterar P4 Västernorrland.
Läs mer om Sundsvall.
Löfven om nedläggningen: Förstår människors oro
STORHOGNA. Stefan Löfvens partikamrater i regionfullmäktige i Västernorrland röstade i dag för att lägga ned akutkirurgin i Sollefteå. Nedmonteringen av Sollefteå sjukhus fortsätter därmed – trots omfattande protester och en ockupation. –Jag förstår människors oro, säger statsministern, som samtidigt kommenterar situationen med svårt sjuka barn som måste flygas utomlands på grund av brist på intensivvårdsplatser.
Läs mer om Sollefteå och Västernorrland.
Första steg mot avvecklad akut i Sollefteå
Med minsta möjliga marginal har hälso- och sjukvårdsnämnden i Landstinget Västernorrland röstat för att lägga ner akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus.
Timrås JVM-spelare sänkte Modo
Timrås JVM-talang Jonathan Dahln satte med sina båda mål press på Modo i slaget om Västernorrland i Örnsköldsvik. Och när Modo pressade på för att nå kvittering i tredje perioden var det Ludvig Nilsson, Jens Lööke och Jesper Dahlroth som gjorde målen som gav storseger med 5–1 i det hockeyallsvenska derbyt.
Föda i bil-kursen har blivit en världsnyhet
Stängningen av BB i Sollefteå och den kommande studiecirkeln om hur du föder barn i bilen har skapat svallvågor inte bara i Västernorrland och Sverige. Två tyska tv-team har ansökt om att få vara med när kursen startar. – Det är helt ofattbart, säger Stina Näslund, verksamhetschef vid ABF i Sollefteå.
Nedlagt BB är ett hårt slag mot Västernorrland
Landstinget i Vasternorrland har beslutat att blixtsnabbt, fran den 1 februari i ar, lagga ner BB i Sollefteå – i statsminister Stefan Lofvens hemlan. Det har har lett till vad som narmast maste kallas ett uppror i hela Adalen, skriver Nils-Gunnar Molin och Kerstin Brandelius.
Lärare häktad för sexbrott mot barn
En misstänkt pedofil ska vara anställd inom skolorna i Härnösand. Informationen går ut till skolbarnsföräldrar i mejl under onsdagen, uppger P4 Västernorrland. Eftersom personen har sin arbetsplats på flera skolor i Härnösand väljer vi att informera alla föräldrar och myndiga elever, står det i meddelandet som skickas.
Läs mer om Härnösand.
Lärare misstänks för sexualbrott mot barn
En man anställd inom Härnösands kommun häktades i mellandagarna misstänkt för sexualbrott mot barn. Polisen har informerat kommunen om detta och under morgonen vidarebefordrades uppgiften i mejl till samtliga föräldrar som har barn inom grundskolan, rapporterar P4 Västernorrland.
Lärare häktad för sexbrott mot barn
En misstänkt pedofil ska vara anställd inom skolorna i Härnösand. Informationen går ut till skolbarnsföräldrar i mejl under onsdagen, uppger P4 Västernorrland. Eftersom personen har sin arbetsplats på flera skolor i Härnösand väljer vi att informera alla föräldrar och myndiga elever, står det i meddelandet som skickas.
Läs mer om Härnösand.
Stor polisinsats mot butiksrån i Sundsvall
Polisen har gjort en stor insats gällande ett grovt rån i Sundsvall i Västernorrland. En person ska vara gripen.
Läs mer om Sundsvall och Västernorrland.