Västkusten

Ovädret laddar om – varning för åska

Även under lördagen kan kraftiga skyfall förekomma på Västkusten. Enligt Lillian Bergenheim, meteorolog vid väderinstitutet Storm, finns det även risk för åska:– Det kan bli kraftiga regnskurar under kvällen och troligtvis även under morgonen.
Läs mer om Storm och Västkusten.

Fler hus översvämmade på Tjörn efter kraftigt regn

Flera hus på Tjörn på västkusten har drabbats av översvämningar, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Tjörn.
Ryska laxen som hotar Västkusten
Snart kan puckellax som simmat från Ryssland göra de japanska jätteostronen och de amerikanska humrarna sällskap i de västsvenska vattnen.Arten, som dykt upp i de svenska kustvattnen i år, kan sprida sjukdomar och konkurrera det svenska laxbeståndet.– Det är oroande, säger Sofia Brockmark som är utredare på Havs- och vattenmyndigheten.
Irma byter riktning – människor flyr akut
Plötsligt har den dödliga orkanen Irma bytt riktning för att svepa in över södra Florida och längs med västkusten. Pensionärsfavoriten Fort Myers har plötsligt hamnat mitt i orkanens öga. Nu flyr människor akut för att köa i timmar utanför evakueringslokalerna.
Läs mer om Florida och Irma.

Helene och Mikael har flytt från Floridas östkust

Helene och Mikael Ahlqvist har flytt Floridas östkust för att ta skydd på västkusten där de tror att de slipper den västa orkanen. Om den byter riktning så vet de inte vart de ska ta vägen. – Det känns som kaos, jag är livrädd, säger Helene från en bilkö på väg över till västra Florida.
Ny fruktad krabba kan ha fått fäste i landet
Antalet blåskrabbor ser ut att öka på Västkusten.Hittills i år har Kristinebergs forskningsstation i Bohuslän fått in 18 rapporter från olika håll om att man sett den lilla krabban. Det är ungefär dubbelt så många som förra året, rapporterar Vetenskapsradion i Sveriges Radio.
Läs mer om Bohuslän och Vetenskapsradion.
Total solförmörkelse i USA
USA förbereder sig på att beskåda den totala solförmörkelse som inträffar under måndagen den 21 augusti. Det är första gången på 99 år som en solförmörkelse kan ses över hela USA från västkusten till östkusten.
Läs mer om USA.
Stjärnorna som gästade Way out Wests första dag
När musikfestivalen Way out West intog ett soligt Göteborg följde flera ur den svenska artisteliten.Silvana Imam, Little Jinder och Danny Saucedo var några av stjärnorna som valde att besöka Västkusten under festivalens första dag.Men Dannys fästmö Molly Sandn sågs inte vid hans sida inne på vip-området.
Hon ljög – hur ska jag kunna lita på henne?
Hej och tack för Era goa råd - jag skulle också behöva ett sådant. Jag är en ungdomlig man på 77 år som blev blixtförälskad för första gången i en kvinna jag mötte alla hjärtans dag 2015. Jag hade nyligen flyttat till Skåne och åkte uppåt Västkusten för att se var jag bodde på somrarna som pojke. Vi träffades vid kyrkan i Båstad, bytte nummer och jag blev uppbjuden till denna kvinna. Efter ett par veckor träffades vi hemma hos mig, där det blev kramar och sex.
Läs mer om Båstad, Era, Skåne och Västkusten.
Harald Treutigers 12 guldkorn på Västkusten
Det är havet som gäller för Harald Treutiger. I ett eller annat avseende finns alltid den böljan blå med honom. Nu delar han med sig av sina smultronställen för Allt om Resor.
Här glider du genom Västkusten på bästa sätt
Kryssning för ofta tankarna till de stora rederierna. Till länder i fjärran Karibien eller åtminstone vackra Medelhavet. Men man behöver inte lämna Sverige för att följa med på en kryssning. Följ med Allt om Resor på en kryssning från Göteborg till Strömstad.
Tusentals utan ström på Västkusten
Närmare tiotusen hushåll är just nu strömlösa på Västkusten, det är oklart vad som orsakat strömavbrottet, skriver Nyheter STO.Kommunerna som är drabbade är Orust, Tjörn och Stenungsund.
Putins atomubåt på väg in mot Västsverige
I veckan väntas världens största atomubåt passera utanför den svenska Västkusten för första gången – och den kan vara kärnvapenbestyckad.Stoltheten i Vladimir Putins ryska flotta är på väg från Kolahalvön till en parad i Sankt Petersburg.– Det sänder en kraftfull signal, säger försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L).
Så länge stannar solen innan nya regnovädret
På fredag och lördag kan det bli över 20 grader varmt i väst.Men på söndag blir det kallare.– Då kommer regnet, säger Olav Krogsäter på väderinstitutet Storm.Temperaturvinnaren till helgen finns inte på Västkusten. Stockholmsområdet tar hem topparna.
Nu kan du få GT gratis i skärgården
Solen skiner över Västkusten i sommar.Du som semesterfirar bland kobbar och skär kan få en gratis GT i samarbete med Fresh coast.– Vi på GT vill vara på plats där våra läsare är. Och vad är en bättre plats att befinna sig på under sommaren än i skärgården, säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.
Regn och åska väntas i hela landet
Det blir regn och åska under helgen – och värre ska det bli. Hela Sverige har en hel del nederbörd att vänta de närmaste dagarna.Vill du bada i helgen bör du befinna dig på Norrlandskusten på lördag, eller på Västkusten dagen därpå. Det säger meteorologen Frode Korneliussen vid det norska väderföretaget StormGeo.
Let's Dance-Sigrids stora passion – utanför dansen
Vi är vana att se henne som proffsdansare i Lets Dance, men det är inte bara dansen som är Sigrid Bernsons passion.Segling är också ett av hennes stora intressen.– Jag lärde mig segla som tioåring och har både tävlingsseglat och varit instruktör, berättar Sigrid som njuter av Västkusten och båtlivet varje sommar.
Läs mer om Sigrid och Västkusten.
Stefan Löfvens besked till kustbevakningen
Samtidigt som Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt har sin dag i Almedalen på Gotland har statsminister Stefan Löfven gjort sitt första stopp på Sverigeresan.– Vi tittar på möjligheten att ge kustbevakningen utökade befogenheter, var Löfvens besked från Västkusten.
Stefan Löfven talar från Tjörn
Samtidigt som Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt har sin dag i Almedalen på Gotland har statsminister Stefan Löfven gjort sitt första stopp på Sverigeresan.- Vi tittar vi på möjligheten att ge kustbevakningen utökade befogenheter, var Löfvens besked från Västkusten.
Kitty Jutbrings längtan hem till Västkusten
Programledaren och radioprataren Kitty Störby Jutbring, 40, har bott i Stockholm i sju år.Ibland frågar hon sig varför hon bor kvar.– Vi har ingen barnvakt, våra föräldrar bor i Göteborg och Falkenberg, och vi kunde bo mycket billigare och större någon annanstans, resonerar hon.Men vid närmare eftertanke finns ju så mycket kul att göra i huvudstaden.
Saknade efter tsunami tros omkomna
Fyra personer som saknats på Grönland sedan tsunamin på västkusten förra helgen har inte kunnat återfinnas. De betraktas nu som omkomna, skriver polisen.
Läs mer om Grönland.
Polska örlogsfartyg anlöpte Skärhamn olovandes
De polska militärerna hade tillåtelse att med sina militärfordon färdas från Karlskrona till Tjörn på Västkusten och tillbaka. Men något tillstånd att i tre motordrivna gummibåtar under polsk örlogsflagg anlöpa Skärhamn på Tjörn hade de inte.