Västra götalandspolisen

Förd till sjukhus efter motorcykelolycka

En motorcyklist körde på lördagskvällen omkull på länsväg 2740. – Enligt de initiala uppgifterna var föraren knappt kontaktbar, säger Ulf Lörstad, vakthavande befäl hos Västra Götalandspolisen. Föraren är nu förd till sjukhuset i Skövde.

Kvinna bestals av tre personer på bussen

En kvinna i Sävedalen blev ifråntagen sin väska på en buss på torsdagskvällen. Två män och en kvinna kom och ryckte hennes väska ifrån henne och sprang sedan av bussen. –Vi satte en hund på spåret, säger biträdande vakthavande befäl Joakim Hansson på Västra Götalandspolisen.
Kvinna rånad av tre personer på bussen
En kvinna blev rånad på en buss i Sävedalen sent på torsdagskvällen. Två män och en kvinna kom och ryckte hennes väska ifrån henne och sprang sedan av bussen. –Vi satte en hund på spåret, säger biträdande vakthavande befäl Joakim Hansson på Västra Götalandspolisen.
Polis påkörd vid stor olycka
En polis har blivit påkörd och skadat benet på E6 strax norr om Torp, uppger Västra Götalandspolisen. Ett larm kom in om en olycka och när polisen kom fram behövdes sex till åtta bilar bärgas. Vägen är nu avstängd vid olycksplatsen.

Polis påkörd vid stor olycka

En polis har blivit påkörd och skadat benet på E6 strax norr om Torp, uppger Västra Götalandspolisen. Ett larm kom in om en olycka och när polisen kom fram behövdes sex till åtta bilar bärgas. Vägen är nu avstängd vid olycksplatsen.
Lastbilen tappade däcket – bil voltade
En bil voltade på måndagseftermiddagen på E45:an i Lilla Edet. Bilen ska ha kört på ett hjul som lossnat från en lastbil. – Hjulet har lossnat, säger Peter Adlersson hos Västra Götalandspolisen.
Brand utbröt i radhus – boende klarade sig
En brand utbröt i ett radhus i Alingsås natten mot torsdagen. – Det har brunnit i sovrummet, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Brand utbröt i radhus
En brand utbröt i ett radhus i Alingsås natten mot torsdagen. – Det har brunnit i sovrummet, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Nyårsraketer mot polis och bilar i Göteborg
Polisen är på plats med flera patruller i Biskopsgården i Göteborg på tisdagskvällen. Det är stökigt och det har skjutits mycket raketer mot bilar och hus – även poliser ska ha kommit i skottlinjen. – Poliser har blivit beskjutna med raketer, säger Jenny Widn, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Nyårsraketer mot bilar och hus i Göteborg
Polisen är på plats i Biskopsgården i Göteborg på tisdagskvällen. Det är stökigt och det har skjutits mycket raketer. – Vi har väldigt mycket patruller där, säger Jenny Widn, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Trafiken stoppades på grund av tung dimma
Två olyckor skapade rejäla trafikstörningar i Västsverige vid lunchtid. På E6 vid Ullevimotet i Göteborg blev det totalstopp efter en krock mellan en personbild och en lastbil. Vid Hogstorp norr om Uddevalla körde en lastbil in i mitträcket och blev sedan påkörd av en personbil. – Personbilarna fick bärgas men det var inga personskador, säger Björ Blixter, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Totalstopp i trafiken efter olycka i Göteborg
Det råder totalstopp i trafiken på E6 vid Ullevimotet i Göteborg i södergående riktning.Detta efter att en krock där en personbil blivit stående tvärs över filerna.– Det är helt stopp i södergående riktning, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Villa brann ner till grunden på lördagen
En villa brann ner till grunden i Strömstad på lördagskvällen. De boende är bortresta, enligt polisen. – När räddningstjänst kommer fram där innan oss är det i stort sett bara en vägg kvar, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Villaägare brände ner sitt eget hus med flit
Räddningstjänst och polis larmades till en husbrand i Vänersborg på lördagseftermiddagen. På plats förklarade villaägaren att det var han själv som försökte elda ner byggnaden. – Det var en kontrollerad brand, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Man svårt skadad – blev påkörd av buss
En man skadades allvarligt efter att ha blivit påkörd av en buss i centrala Göteborg på lördagseftermiddagen. – Två personer har förts till sjukhus, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Inbrottstjuv greps på bar gärning
En inbrottstjuv greps på bar gärning i Göteborg sent på annandagskvällen. – Det ska ha varit folk i villan, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Totalstopp på E6 efter två bilar kolliderat
Två bilar kolliderade på E6, norrgående riktning, i höjd med Kållered på annandagskvällen. Under räddnings- och saneringsarbetet var det totalstopp i trafiken. –En person har förts till Sahlgrenska, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Misstänkt mordbrand i frisörsalong i Borås
Under natten brann det i en frisörsalong i Borås. – Det slog ut lågor genom fönstret, säger Björ Blixter, polisens presstalesman vid Västra Götalandspolisen. Polisen utreder om det kan röra sig om en mordbrand då vittnen sett att någon kastat in något i lokalen. Vittnen såg också en bil som snabbt försvann från platsen.
Flera bilar inblandade i olycka i Härryda
Flera bilar ska ha krockat i Härryda på lördagskvällen. Det uppges vara halt på platsen. – Jag vet inte om någon skadats, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Drog fram ett vapen efter trafikincident
Två bilar var involverade i en trafikincident sent på torsdagskvällen. I samband med detta drog den ena personen fram ett vapen. – Motparten stoppar ut en pistol och skjuter upp i luften, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Maskerade män fritog kvinna från boende
Två maskerade män ska ha fritagit en kvinna i 20-årsåldern från ett stängt boende i Falköpings kommun på torsdagskvällen. I samband med detta ska en ledsagare till kvinnan ha hotats med kniv. – Hon bands fast i terrängen. Det rubriceras som olaga frihetsberövande, säger Peter Adlersson, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Restaurang rånad av en man med pistol
En pistolbeväpnad man rånade en restaurang i Sävedalen utanför Göteborg på torsdagskvällen. – Personalen var väldigt chockade, säger Peter Adlersson, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Två till sjukhus efter sidokrock i Skene
Två personer fördes till sjukhus efter en sidokrock i Skene på torsdagseftermiddagen. – De har förts till sjukhus för kontroll, säger Peter Adlersson, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Misstanken: Man sköt sig i magen av misstag
Den man i 20-årsåldern som hittades skottskadad i Göteborg på tisdagskvällen sköt sig troligtvis själv. –Allting tyder på att det var en olyckshändelse, säger Peter Adlersson, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Man skjuten i magen i Göteborg
En man sköts i magen på Hisingen i Göteborg på tisdagskvällen Larmet om skottlossningen kom klockan 22.39, rapporterar GT. — En man har blivit skjuten i magen på Arvid Lindmansgatan på Hisingen. Han hittades inne i en fastighet, men om det var i en bostad eller i en trappuppgång vet jag inte än, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen, till TT.