Växjö

Debutant får chansen i Sundhages trupp

Under måndagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage sin trupp till dubbellandskamperna mot USA (Göteborg) 8 juni och Skottland (Växjö) 13 juni.Där fanns Kif Örebros mittfältare Fanny Andersson med, som gör sin landslagsdebut.

Elev smygfotades i skolans dusch

En elev på en skola i Växjö misstänks ha tagit bilder i smyg på en annan elev i duschen.Sedan spreds bilderna på sociala medier, skriver Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten och Växjö.
Högljudda fotbollsspelare försenar bygge
Bygget av 300 bostäder försenas i Växjö.Kommunen tvingas se över placeringen av husen – efter bullret från närliggande fotbollsplaner är för högt.
Läs mer om Växjö.Kommunen.
Angelica Bengtsson om sin nya kärlek
I fjol lämnade hon glamouren i Paris för föräldrahemmet i småländska Väckelsång.Flytten innebar en nystart för Angelica Bengtsson som sedan dess både flyttat till Växjö, börjat studera och blivit av med SOK-bidraget – och så har hon funnit kärleken.– Vi är ett riktigt idrottspar, säger hon.

SHL-stjärnan släpper en ny klädkollektion

Till vardags är han storstjärna i Växjö Lakers, men Ville Leino har fler strängar på sin lyra.Finländaren har nyligen släppt en ny kollektion till sitt klädesmärke Billebeino, inspirerad av hans tredje säsong i NHL-laget Buffalo Sabres.Jag kände mig fångad och nere, skriver han på Instagram.
Läs mer om Billebeino, Instagram och Ville Leino.
Rysare när Öster fixade en poäng
Övertid och straff räddade poäng för Öster i hemmamatchen mot toppkonkurrenten Degerfors.Efter att Robin Östlind rivits ned tryckte Jonathan Levi in straffen som innebar 1-1 och en poäng för Växjö-klubben.
Tränaren skriver på för fem år med Växjö Lakers
Sam Hallam förlänger sitt kontrakt med Växjö Lakers.Det nya avtalet sträcker sig över fem säsonger.– Trots att vi trivs bra här har det sportsligt varit ett stort och tufft beslut för mig att ta med tanke på att det innebär att under väldigt lång tid vara på samma plats i en extremt resultatstyrd värld, säger Hallam i ett pressmeddelande.
Läs mer om Hallam och Växjö Lakers.Det.
SHL-stjärnan kallas in till VM-truppen
Tre Kronor får en förstärkning inför matchen mot Italien.Växjö-forwarden Dennis Everberg har plockats in i truppen.
Eric Martinsson stannar i Lakers trots NHL-anbud
NHL-klubbar rycker i honom.Trots det väljer Eric Martinsson att stanna i Växjö Lakers.– Jag känner att jag vill spela mitt sista år i Växjö, säger han till VXOnews.
Läs mer om Eric Martinsson och Växjö.
JUST NU: Man våldtog yngre kvinna på hotell
En 31-årig man sitter anhållen för våldtäkt i Växjö.Kvinnan kontaktade själv polisen under natten till måndag.– Hon gav oss så pass mycket detaljerade uppgifter att vi kunde gripa en misstänkt gärningsman under natten, säger Jörgen Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen till Smålandsposten.
T-banemannen vill bli utsläppt från rättspsyk
Helt oprovocerat knuffade han ner en ung man på t-banespåret framför ett framrusande tunnelbanetåg på T-Centralen i Stockholm. Nu vill han bli utsläppt från rättspsyk i Växjö. Här är hans egna ord: Det finns ingen risk för återfall i allvarlig brottslighet, uttrycker han.
Läs mer om Stockholm, T-Centralen och Växjö.
Tre fordon i trafikolycka – kolliderade i rondell
Strax efter klockan 16 fick polisen larm om en trafikolycka med tre inblandade fordon.De tre fordonen ska ha kolliderat i Ljungadalsrondellen i korsningen med Mörners väg i Växjö.– Vi har bara skickat en bil så det kan inte vara något jättekaos, säger Fredrik Bratt, kommunikatör på polisen.
Martin Lundberg är klar för spel i Växjö
Här är nästa värvningsbomb i SHL. Martin Lundberg nobbar Skellefteå – och går till topprivalen Växjö Lakers. – Det kändes som att det var dags för något nytt och då föll valet på Växjö, säger han till Norran.
Läs mer om Norran, SHL, Skellefteå, Växjö och Växjö.
Tre Kronor-målvakt tillbaka i Växjö
Efter sju år återvänder VM-målvakten Viktor Fasth till SHL-klubben Växjö.
Fasth tillbaka i Växjö
Läs mer om Växjö.
Målvakten Viktor Fasth klar för Växjö Lakers
Först ska Viktor Fasth representera Sverige i VM. Nästa säsong ska han vakta kassen i Växjö Lakers. – Jag tycker det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka, säger Fasth till klubbens hemsida.
Läs mer om Fasth, Sverige och Viktor Fasth.
Kastade sten mot bil - kvinna skadades
Kvinnan i 25-årsåldern var ute med sin bil i Växjö.Plötsligt krossades en bilruta av en sten.– Hon fick glassplitter i ansiktet, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisen i region Syd.
Växjö tappar Everberg och Pettersson
Växjö Lakers tappar två storstjärnor. Klubben meddelar att Dennis Everberg och Emil Pettersson lämnar klubben.
Poängmaskinerna lämnar Växjö
Läs mer om Växjö.
Växjö tappar Everberg och Pettersson
Växjö Lakers tappar två storstjärnor. Klubben meddelar att Dennis Everberg och Emil Pettersson lämnar klubben.
Flydde från polisen – kraschade med bil
Mannen i 20-årsåldern kraschade med en bil efter en biljakt i Växjö.Bilen visade sig vara efterlyst.– Han valde att inte stanna för polisen och krockade senare, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Kim Hild, Syd och Växjö.Bilen.
Det är inte ett rättvist resultat i mina ögon
De nådde längre än vad många trodde. Men inte hela vägen till SM-guld. Det var ett mycket besviket Växjö Vipers efter finalförlusten mot Falun. –Extremt surt. Det är inte ett rättvist resultat i mina ögon, säger forwarden Valdemar Ahlroth.
Läs mer om Falun, SM-guld och Valdemar Ahlroth.
Falun är svenska mästare efter drama
Falun höll för favorittrycket. De slog Växjö med 5-4 och tog hem SM-guldet. – Det är lättnad och glädje, säger Johan Rhen till SVT.
Läs mer om Johan Rhen, SM-guldet, SVT och Växjö.