Växjö

Gynge dumpas av KHL-klubben

Richard Gynge dumpas av sin KHL-klubb HC Red Star Kunlun.Nu kan den forna Växjö-spelaren skriva på för en ny klubb inom 48 timmar, rapporterar ryska Championat.Enligt sajten har klubben bekräftat nyheten.

Okänd gärningsperson ryckte väska från 74-åring

En 74-årig dam blev under söndagskvällen utsatt för en väskryckning i Växjö.Väskan stals av en okänd gärningsperson och inträffade utanför en restaurang i centrala Växjö.– En person kom fram till den äldre kvinnan och ryckte väskan ifrån henne, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
JUST NU: Voltade av väg – bil blockerar cykelbana
En personbil körde på söndagseftermiddagen av P G Vejdes väg i Teleborg, Växjö.Den voltade ned för en slänt, för att sedan hamna på en cykelbana.– Vägen är avstängd, så att räddningstjänsten ska kunna arbeta i fred, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Tre anmälda våldtäkter i Växjö under helgen
Strax efter midnatt natten mot söndag ska ha en 44-årig kvinna blivit våldtagen inne på en restaurang i Växjö, rapporterar P4 Kronoberg.
Läs mer om Växjö.

Ny våldtäkt anmäld i Växjö – tredje under helgen

En 44-årig kvinna blev våldtagen inne på en restaurang i Växjö i natt.Det är den tredje anmälan under helgen, uppger Sveriges Radio Kronoberg.Två män är anhållna för de tidigare brotten.
Läs mer om Växjö.
Växjö Lakers vann turnering i Finland
Växjö Lakers segrade i träningsturneringen TPS Cup i Åbo.Och det var nyförvärven som visade vägen i den avslutande målrika tillställnigen mot finländska Lukko.
Läs mer om Finland, Lukko och Åbo.Och.
Flicka i tonåren våldtogs av främling på tågstation
Under lördagsmorgonen har två unga kvinnor anmält att de blivit utsatta för våldtäkter i Växjö, det rapporterar P4 Kronoberg.Den yngsta av dem, en 17-åring utsattes vid tågstationen i Växjö centrum.– Det är en tonårstjej som blir utsatt för sexuellt brott där, säger Jörgen Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kronoberg.
Man knivrånades – på sin mobiltelefon
Polisen i Växjö skickades till Strandvägen efter att en man larmat om ett rån.Han hotades med kniv och avtvingades sin mobiltelefon.
Läs mer om Strandvägen och Växjö.
Växjö Lakers på plats i Åbo under attacken
Flera personer har knivskurits, varav en dött, i en attack i finska Åbo i dag.I kväll spelar Växjö Lakers träningsmatch mot TPS Turku i staden.Matchen kommer att få extra polisbevakning efter knivattacken.– Vi följer rekommendationerna vi får, säger Växjös tränare Sam Hallam.
Läs mer om Sam Hallam och Åbo.
Rånare slog till mot butik
Klockan 11.28 utsattes en butik för ett rån i Teleborg i Växjö.Enligt uppgifter från polisen slog en ensam gärningsman till och var beväpnad med kniv.Gärningsmannen ska ha tvingat till sig mediciner innan han lämnade platsen.
Läs mer om Teleborg och Växjö.Enligt.
Nyförvärvet riskerar missa SHL-premiären
Ben Youds riskerar att missa SHL-premiären.Det blir en kamp mot klockan för Växjö Lakers nyförvärv.– Han skadade sig tidigt i matchen mot Linköping och blir borta fyra till sex veckor, säger tränaren Sam Hallam till Smålandsposten.
Personbil i singelolycka
Klockan 13.11 på måndagen larmades polisen med anledning av en trafikolycka i Växjö.Polis, räddningstjänst och ambulans har beordrats till platsen.Enligt initiala uppgifter är skadeläget oklart men föraren uppger smärtor i nacken.
Personbil har kört i diket
Polisen har fått larm om en trafikolycka vid Mosslyckorna i Växjö.Där ska en personbil ha kört ner i diket, enligt uppgifter från polisen.Räddningstjänst, polis och ambulans har skickats till platsen.– Vi är påväg till platsen, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Två personer gripna efter inbrott i natt
Under natten har polisen fått larm om två inbrott som inträffat – ett i Växjö och ett i Hässleholm.I Hässleholm kunde två personer gripas i samband med inbrottet.– Polisen kunde gripa två personer i en bostad, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
Tomma platser på polisutbildningen
Trots 5.926 sökande inför polisutbildningens höstterminsstart har bara 693 studenter antagits. Över hundra utbildningsplatser i Växjö, Umeå och Stockholm står därmed trots ett högt söktryck tomma – för andra terminen i rad, visar siffror som SVT Nyheter har tagit del av.
Läs mer om Stockholm, Umeå och Växjö.
Rödfärgad tjuv greps snabbt av polis
En man i Växjö märkte att någon försökte bryta sig in i lägenheten.När polisen kom passade mannen på att spruta försvarssprej på inkräktaren – som blev helt rödfärgad i ansiktet.– När polisen väl hittade honom var det ingen tvekan om vem som var gärningsmannen, säger Alexander Gustafsson vid Växjöpolisen till Smålandsposten.
Husbil och älg i krock
Polisen fick på måndagsmorgonen larm om en trafikolycka i Växjö.Enligt uppgifter från polisen ska en husbil ha kört på en älg.– Man ska absolut räkna med trafikstörningar, säger Jimmy Modin på polisens ledningscentral.
Läs mer om Jimmy Modin och Växjö.Enligt.
Bil och minibuss i kollision
En bil och en minibuss kolliderade vid Sibbhult utanför Växjö.Det var okänt om någon kommit till skada.
Läs mer om Sibbhult och Växjö.Det.
Man rånades på körkort, bankkort och mobiltelefon
En polispatrull har tidigt på lördagsmorgonen kallats till lasarettet i Växjö.Detta efter att en man, 18 år gammal, kommit in till sjukhuset efter ett rån.Händelsen ska ha inträffat omkring 4-tiden på morgonen.
Läs mer om Växjö.Detta.
Två bilar i kollision – personer förda till sjukhus
Strax efter klockan tio på fredagen fick polisen larm om en trafikolycka i Växjö.Två personbilar har krockat och enligt polisens uppgifter fick minst två personer föras till sjukhus med ambulans.– Det är okänt skadeläge, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Växjö.Två.
Klubblokal drabbades av inbrott under natten
Natten mot fredagen fick polisen larm om ett inbrott.Enligt uppgifter från polisen har en okänd gärningsman brutit sig in i en klubblokal i Växjö.– Man har brutit sig in och tillgripit gods, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Växjö.
Två personer misstänkta för drograttfylleri
Under natten stoppade polisen två bilar i Sölvesborg och Växjö.När förarna medtogs för en kroppsbesiktning upptäcktes det att de hade narkotika i sig.– Den ena föraren saknade även körkort, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Äldre kvinna påbackad i Växjö
En kvinna i 85-årsåldern blev under onsdagskvällen påkörd av en bilist vid ett torg i centrala Växjö.
Läs mer om Växjö.