Växjö

Slår tillbaka: Det är totalt felaktigt

VÄXJÖ. Kvartsfinal förra säsongen trots serieseger. Det ska inte upprepas. Nu spänner Växjö Lakers musklerna ännu mer.Trots en överlägsen serieseger var sportchefen Henrik Evertsson inte nöjd, och värvade två toppspelare till, vilket lett till att en hel del avundsjuk blickar.Etablerad media har tagit till ord som kommundoping, vilket gör Evertsson rasande.– Då måste jag få reagera. Det är totalt felaktigt, säger Evertsson.
Läs mer om Evertsson och Henrik Evertsson.

Misstänkt mord vid Växjö - kvinna anhållen

Inrikes. I natt hittades en man död i en villa på en ort utanför Växjö. Polisen misstänker att han mördats och en kvinna har anhållits misstänkt för dådet, skriver polisen. Kvinnan och den döde mannen ska ha haft en relation.
Läs mer om Växjö.
Misstänkt mord vid Växjö - kvinna anhållen
En man har hittats död i en villa på en ort norr om Växjö. Polisen misstänker att han mördats och en kvinna har anhållits misstänkt för dådet, skriver polisen. Kvinnan och den döde mannen ska ha haft en relation.
Läs mer om Växjö.
Misstänkt mord vid Växjö - kvinna anhållen
I natt hittades en man död i en villa på en ort utanför Växjö. Polisen misstänker att han mördats och en kvinna har anhållits misstänkt för dådet, skriver polisen.
Läs mer om Växjö.
Misstänkt mord vid Växjö – kvinna anhållen
I natt hittades en man död i en villa på en ort utanför Växjö. Polisen misstänker att han mördats och en kvinna har anhållits misstänkt för dådet.
Läs mer om Växjö.
Man hittad död i hus – kvinna gripen för mord
En kvinna har anhållits misstänkt för mord efter att en man hittats död utanför Växjö.Den avlidna mannen och kvinnan uppges ha haft en relation, enligt polisen. Kvinnan befann sig i samma bostad som mannen.– Vi har inte kunnat utesluta att någon annan än kvinnan har orsakat mannens skador, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Växjö.Den.
Fem heta snackisar från Luleå-Brynäs: "Hajen var tillbaka - det blev för mycket för Luleå"
Brynäs gjorde som man gjort fyra gånger tidigare i SM-slutspel - man besegrade Luleå i en avgörande match. Det blev 4-2 på bortais och nu möter Brynäs seriesegrande Växjö i kvartsfinal.
Läs mer om Luleå, Luleå, SM-slutspel och Växjö.
Växjö förlänger med backduon
Lagom till slutspelet förlänger Växjö Lakers med backduon Arvid Lundberg och Linus Högberg.– Nu ser jag och laget fram emot slutspel, säger Arvid Lundberg.
Läs mer om Arvid Lundberg.
Krossas av Finland på nya prestigelistan
Elias Pettersson är tidernas bästa junior i SHL.Och Växjö-stjärnan spås en lysande framtid i Nordamerika.Svensken kommer tvåa på The Hockey News årliga topp 100-ranking över världens största talanger utanför NHL.
Läs mer om Finland, NHL och Nordamerika.Svensken.
Backar förlänger med Växjö
Läs mer om Växjö.
Talangfulla duon förlänger: "Bästa förutsättningarna att utvecklas"
Linus Högberg och Arvid Lundberg (höger) förlänger båda med Växjö. Foto: Bildbyrån Växjö säkrar upp sin framtid. Klubben meddelar nu på sin hemsida att man förlänger med löftena Arvid Lundberg och Linus Högberg.
Läs mer om Arvid Lundberg och Växjö.
Hett länsderby inleder allsvenskt kval
En häftig derbykamp väntar i det allsvenska innebandykvalet. Växjö IBK Utveckling ställs mot Lagan IBK i bäst av tre matcher. - Kommer vi upp i nivå tror jag att vi slår dem, säger Växjötränaren Ola Karlsson.
Skoavtryck ska fälla kassaskåpsknäckare
Under stort tumult slog tjuvarna till mot lanthandeln utanför Växjö.Med sig fick de ett kassaskåp, lotter och tobak för över 50 000 kronor.Nu hoppas åklagaren kunna binda dem till kuppen genom skoavtryck och vittnen som kan peka ut dem.
Läs mer om Växjö.Med.
Vipers kom inte upp i nivå - föll i första kvartsfinalen
Linköping IBK var det bättre laget och vann rättvist hemma i Linköpings Idrottshall med 6-3 hemma mot Växjö Vipers i den första SM-kvartsfinalen SM-kvartsfinalen. Linköping chockstartade genom att göra 1-0 redan efter 33 sekunders spel.
JUST NU: Brand i villa – risk för spridning
Det brinner i taket på en villa i Älgaryd utanför Växjö.Polisen tror att alla har tagit sig ut ur huset.Räddningstjänst finns på plats och varnar för spridningsrisk.– Det är en kraftig brand, säger Nellie-Kim Millborn, räddningschef i beredskap.
Hjälpte Växjö till seriesegern - nu blir Viktor Fasth prisad
Viktor Fasth. Foto: Bildbyrån/Kalle Parkkinen Viktor Fasth är 2018 års vinnare av Honken Trophy som SHL:s bästa målvakt. Det meddelar Ishockeyjournalisternas kamratförening.
Läs mer om Honken Trophy och Viktor Fasth.
Fasth får Honken Trophy: En vinnare
Växjö Lakers Viktor Fasth får Honken Trophy för tredje gången.Inför slutspelet hyllas landslagsmålvakten av legendaren Leif Honken Holmqvist själv.– Han är en fighter i målet, en vinnare helt enkelt, säger Leif Honken Holmqvist.– Det är ett kvitto på att vi har gjort något bra med laget, säger Viktor Fasth.
Viktor Fasth utsedd till SHL:s bäste målvakt
Växjö Lakers stjärna Viktor Fasth tilldelas Honken Trophy. Priset delas ut till SHL:s bäste målvakt.
Läs mer om Honken Trophy och Viktor Fasth.
Smålandsposten sänder Växjö DFF:s alla matcher
Nu är det klart att Smålandsposten sänder Växjö DFF:s alla matcher i allsvenskan. Både borta och hemma. Som prenumerant på Smålandsposten kan du se alla matcher på smp.se. Växjö DFF är nykomlingar i allsvenskan denna säsong.
Läs mer om Smålandsposten.
Ebba Busch Thor vill inte ha böneutrop i Sverige
Just nu pågår det en debatt i Sverige om böneutrop från moskéer. I Växjö vill en moské ha ett böneutrop en gång i veckan för att kalla till fredagsbönen. Detta har rört upp en hel del känslor.
Läs mer om Sverige.
Familjen utvisades på julafton – nu kommer glädjebeskedet
Efter flera år i Sverige utvisades småbarnsfamiljen Dolikjanin till Makedonien på julafton förra året.Men nu har Migrationsverket ändrat sitt beslut.Under torsdagen återvänder familjen till Växjö.– Nu ska vi tillbaka och fortsätta våra liv, säger pappan Nedjat.
LHC slog ut mästarlaget HV71
Linköping slog ut regerande mästarna HV 71 – och är klart för kvartsfinal. Efter 3–2 i den andra åttondelen vann östgötarna totalt med 2–0 i matcher. Därmed väntar Växjö eller Djurgården när kvartsfinalserien inleds på söndag.
Läs mer om Djurgården och Växjö.