Växjö

Fördel för Växjö på hemmaisen

Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje och Växjö.

Explosion i bostadsområde – insats pågår

Flera uppringare kontaktade SOS Alarm strax före klockan 23.30 på måndagen.De har hört höga smällar i området Araby i Växjö.– Någon har sett rök, uppger Anna Göransson vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson, Araby och Växjö.
Brand i byggnad – slår ut lågor genom fönstret
En byggnad på Sandbro i Växjö brinner.Enligt larmuppgifterna slår lågor ut genom fönstret.– Vi har en patrull på platsen för att biträda räddningstjänsten, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Sandbro och Växjö.
Molins kritik: Det brinner
Karlskrona såg länge ut att gå mot tre poäng mot Växjö Lakers.Men i slutet vände Växjö och vann med 3-1.Då pekade KHK-tränaren Ove Molin på en domarmiss i slutet.– Jag tycker inte det går rätt till där i slutet, säger han till C More.

Växjö vände – efter slagsmålet

Det hettade till i mötet mellan Karlskrona och Växjö. I andra perioden rök båda lagens nummer 27, Martin Lundberg och Henrik Nilsson, ihop. I tredje perioden vände Växjö matchen och vann.– Jag kan meddela, om det är någon som tycker det ser obehagligt ut, att det är ytterst sällan spelarna blir skadade, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.Karlskronas tränare Ove Molin var kritisk efter matchen.
Heta känslor – och slagsmål i Karlskrona
Det hettade till i mötet mellan Karlskrona och Växjö. I andra perioden rök båda lagens nummer 27, Martin Lundgren och Henrik Nilsson, ihop.– Jag kan meddela, om det är någon som tycker det ser obehagligt ut, att det är ytterst sällan spelarna blir skadade, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.
KHK-sågningen: Räcker inte till
Växjö Lakers hade lekstuga mot Karlskrona.Hemma i Vida arena slog de KHK med hela 5-0.– Vi räcker inte till, säger KHK-tränaren Ove Molin.
Läs mer om KHK, Karlskrona.Hemma och Vida.
Växjö blir en pålitlig spik
Dagens bästa spel 13 oktoberSpelform: PowerplaySpelstopp: 18.59 Spelexpert: Eskil Hellberg
Växjö tog revansch – efter jättefiaskot
Efter fiaskot i Wales tog Växjö Lakers revansch hemma mot Cardiff i Champions Hockey League.Trots en hård anstormning på slutet höll svenskarna emot och vann med 3-2.Nu väntar åttondelsfinal för Växjö.
Läs mer om Cardiff och Växjö.
Allsvenske profilen hittad död i sin lägenhet
Sergej Prigoda blev Sovjetunionens första utlandsproffs när han 1989 lämnade Moskva och skrev på för Öster och förde upp laget till allsvenskan.Karriären som både spelare och tränare i Sverige blev lång – men på måndagen hittades han död i sin lägenhet i Växjö.– Han var inte bara en stor fotbollsprofil utan även en stor människa, säger Ercan Kerim, orförande i Prigodas senaste klubb Prespa Birlik.
VMA-varning efter brand i sprängmattor
Boende i Öjaby strax utanför Växjö uppmanas att hålla sig inomhus med anledning av en brand i sprängmattor på en byggarbetsplats. Rökutvecklingen från de brinnande gummimattorna är kraftig.
Läs mer om Växjö och Öjaby.
Kraftig rökutveckling i skyddsmatta
En kraftig rökutveckling har brutit ut i stadsdelen Ojaby i Växjö kommun.Räddningstjänsten uppmanar alla i området att hålla sig inomhus, rapporterar Sveriges radio.
Läs mer om Ojaby och Växjö.
Vi maler ner motståndarna
Växjö Lakers fick stopp Djurgårdens fruktade förstakedja, men det finns andra spelare som kan kliva fram också. Michael Ahln och Lukas Vejdemo gjorde varsitt mål när Djurgården vände i tredje perioden och vann på Hovet med 2-1 och tog fjärde raka trepoängaren.
Läs mer om Djurgården och Hovet.
Som AIK-fostrad vill man inte erkänna det
Djurgården stoppade det småländska segertåget.Hemma på Hovet slog de Växjö Lakers med 2-1.Efter matchen erkände AIK-fostrade Sam Hallam att Djurgården var väldigt bra.– Det är ingen hemlighet att är man fostrad svartgul så vill man inte erkänna att Difarna är bra, men det är de, säger han.
Läs mer om Difarna, Djurgården och Hovet.
Guldhjältens fina gest – efter dödsbeskedet
Under torsdagen gick supporterprofilen Andreas Waldo bort efter en längre tids cancersjukdom.Växjö Lakers kommer hedra minnet av 27-åringen som hade en nära relation med laget och spelarna.Bland annat vill den gamle guldhjälten Noah Welch spela i Andreas Waldos tröjnummer från fotbollen.– Vi kommer både uppmärksamma och hedra Andreas Waldo framöver på förmodligen fler än ett sätt, men det är för tidigt att säga hur än, säger sportchefen och vd:n Henrik Evertsson.
Läs mer om Noah Welch.
Mäktig vändning av Växjö Lakers
Växjö Lakers hade vunnit samtliga fem matcher inför mötet med Mora IK.Där chockade nykomlingen topplaget och gick snabbt upp till 0-2.Men Växjö kunde vända och vinna med 5-2 efter två mål av nyförvärvet Andrew Calof.– Vi har en bra balans mellan att ha kul och vara jävligt seriösa, det ser bra ut, säger Linus Fröberg i C More.
Läs mer om Andrew Calof, C More och Mora IK.Där.
Andreas Waldo död – blev 27 år gammal
När Växjö Lakers vann SM-guld 2015 firade den då 25-årige Andreas Waldo med spelarna på isen.Han var cancersjuk och idrotten hjälpte honom att hålla sig positiv.Nu har Andreas Waldo dött i sviterna av sjukdomen – efter att flera idrottsprofiler som Peter Foppa Forsberg och fotbollsdomaren Jonas Eriksson visat stort stöd under hans kamp.– Han kämpade in i det sista, men på sitt sätt utan så mycket smärta, berättar pappan Jan-Olof Waldo.
Växjö gör jobbet och vinner stort
Dagens bästa spel 5 oktoberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59. Spelexpert: Eskil Hellberg
Husvagn brinner – polis och brandkår på plats
En husvagn brinner i Ugglehult utanför Växjö.Polis och räddningstjänst är på plats.Det är ännu oklart om någon bor i husvagnen – men den undersöks just nu.– Det är inga speciella omständigheter som gör att vi tror att någon är där. Självklart vill vi förvissa oss om att ingen är där, säger Rickard Lundqvist vid polisen region syd.
Läs mer om Rickard Lundqvist och Ugglehult.
Arg snattare löpte amok på Ica Maxi
En 55-årig man stal ett par solglasögon inne på Ica Maxi i Växjö.När han blev konfronterad löpte han amok – slog sönder ett rum och var aggressiv mot polisen, skriver Smålandsposten.Nu har Växjö tingsrätt dömt mannen till böter.