Växjö

Två personbilar i kraftig kollision

Två bilar har krockat på länsväg 122 utanför Växjö.Det är bara en av flera olyckor under söndagskvällen i området.– Vi har haft ett antal olyckor under kvällen, säger Fredrik Bratt vid polisen.
Läs mer om Fredrik Bratt och Växjö.Det.

JUST NU: Två bilar i kraftig kollision

Två bilar har krockat på länsväg 122 utanför Växjö.Det är bara en av flera olyckor under söndagskvällen i området.– Vi har haft ett antal olyckor under kvällen, säger Fredrik Bratt vid polisen.
Läs mer om Fredrik Bratt och Växjö.Det.
Man misshandlad med baseballträ
Tidigt på söndagsmorgonen larmades polisen om en grov misshandel i Växjö.En man hade blivit attackerad av flera personer och slagen med baseballträ.– Han vet inte hur många det var, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region syd.
Läs mer om Kim Hild och Växjö.En.
Les Gordons om debutnerverna
Den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2017 direktsänds från Växjö under lördagskvällen. I tävlingen deltar flera debutanter. Bland dem popbandet Les Gordons. Nu berättar de om premiärnerverna. – Det är en fördel, säger David Runebjörk om att bandet sticker ut från mängden.

App mot barnporr inom kyrkan

Växjö stift tar ett krafttag mot övergrepp på internet och skaffar ett system som stoppar spridningen av barnpornografi, enligt Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten.
David buades ut - nu ska han ta revansch
I Växjö buades David Lindgren ut efter att ha skämtat om hockey. Nu ska han ta revansch i Skellefteå. – Vi får se om det funkar bättre här hemma i stället, säger han.
Läs mer om David Lindgren och Skellefteå.
Sen kvittering förlängde Växjös galna poängsvit
Med en kvittering tio sekunder från slutet har Växjö nu tagit poäng i 19 raka matcher.Men det var Malmö som efter straffar, 4-3.
Läs mer om Malmö och Växjö.
Sen kvittering förlängde Växjös poängsvit
Växjö var 9,2 sekunder från att få sin imponerande poängsvit bruten – då skickade Olli Palola in 3–3-kvitteringen borta mot Malmö. Serieledaren har nu tagit poäng i 19 raka SHL-matcher. Extrapoängen tog dock Malmö hand om via vinst i straffläggningen.
Läs mer om Malmö och Olli Palola.
Sen kvittering förlängde Växjös galna svit
Med en kvittering tio sekunder från slutet har Växjö nu tagit poäng i 19 raka matcher.Men det var Malmö som efter straffar, 4-3.
Läs mer om Malmö och Växjö.
Gäng slängde stenar på Martins lastbil
Ett ungdomsgäng i Växjö attackerade en lastbilschaufför med stenar, glasflaskor och en vätska som täckte vindrutan.Lastbilens skador går att reparera, men det hade kunnat sluta betydligt värre.– Det finns inga ord att beskriva den smällen med, säger chauffören Martin Stenberg om när föremålen började hagla över lastbilen.
Läs mer om Martin Stenberg och Växjö.
Kontroversiella förslaget: Tillåt fria slagsmål i SHL
Huvudtacklingar, knätacklingar och fult spel har uppmärksammats flitigt under SHL-säsongen. Växjö Lakers Dennis Everberg ser en lösning på problemet. – Spelare skulle passa sig mera för att göra fula saker på isen om fightingen släpptes fri och tänka efter mera, säger han till nordicbet.com.
Läs mer om SHL.
Minnesord: Anne Patterson
Anne Patterson, Guildford, England, har avlidit i en ålder av 82 år. Hennes närmaste är barnen Tom och Christina, London, systern Lisbeth Wieslander, Växjö, och en stor vänkrets.
Pojkar startade skolbrand i Växjö
Nu är utredningen klar om den omfattande skolbranden i Växjö under nyårsdagens kväll.
Läs mer om Växjö.
Så lockade kusinen skyttekungen till Växjö
Fjolårssäsongen i KHL blev en mardröm med bara ett mål och en axeloperation.Mot Luleå räddade Olli Palola Växjö Lakers med sitt sena 2–2-mål och en assist.– Det är suveränt. Jag mindes knappt hur det var att göra mål, men det är riktigt skönt, säger den pånyttfödda skyttekungen.
Läs mer om KHL och Växjö.
Växjö vände – och vann igen
Ingenting verkar kunna stoppa Växjö i SHL-ishockeyn. Inte ens ett 0–2-underläge. Växjö kvitterade sent hemma mot Luleå – och avgjorde sedan i förlängningen, fram till 3–2.
Läs mer om Luleå och Växjö.
Växjö Lakers vände och vann mot Luleå
Växjö Lakers hade inför matchen ett imponerade facit med 16 segrar på 17 matcher. Den fin fina trenden såg dock ut att kunna brytas när Luleå kom på besök i Vida Arena. Men Lakers lyckades vända ett tvåmålsunderläge och vann matchen i sudden death.
Läs mer om Luleå och Vida Arena.
Guldhjälten lämnar Växjö Lakers
Teemu Laakso lämnar Växjö Lakers.Beskedet lämnade klubben via sin hemsida på måndagskvällen.Teemu känner själv att han inte är nära en comeback vare sig fysiskt eller mentalt, skriver Lakers sportchef Henrik Evertsson.Spelaren som under en längre tid varit skadad kom till klubben inför säsongen 2014/2015 och hann med att vinna ett SM-guld.
David Lindgren efter det kritiserade skämtet
David Lindgren buades ut när han skämtade om Skellefteå AIK i Vida Arena som är Växjö Lakers hemmaplan under lördagens uttagning till Melodifestivalen. Efteråt berättar han om förvåningen över reaktionen hos publiken. – Man har bra stämning, alla här är glada och så bara dör stämningen. Synd att man inte kan vara större än så i det sammanhanget, säger han om det kritiserade skämtet.
Så var deltävling 3 i Melodifestivalen
DN:s Hanna Fahl och Clas Svahn rapporterade och chattade direkt från Växjö och den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Läs chatten i efterhand.
Läs mer om Melodifestivalen och Växjö.
Växjös målvakt fortsätter att vinna
Växjös målvakt Joacim Eriksson har inte förlorat en match sedan den 22 oktober. – Jag minns inte min senaste förlust, säger Eriksson, som blev matchvinnare när Växjö spelade ut Leksand och vann med 6–0.
De var bäst klädda i Melodifestivalen
Så var den tredje deltävlingen i Melodifestivalen avklarad. Den här gången sjöng artisterna i Växjö – och Expressens modeexpert Emma Danielsson har satt betyg på artisternas och programledarnas outfits. Här är de som lyckades bäst och sämst under kvällen!
Owe Thörnqvist blind på ett öga – får hjälp
Owe Thörnqvist, 87, är den äldsta deltagaren i Melodifestivalen någonsin. Men trots att han nyligen drabbades av lunginflammation och att han är blind på ena ögat är han fast bestämd om att ge järnet i Växjö. Samtidigt finns hans sambo Berit Gullberg, 77, alltid på plats för att stötta. – Det var gula fläcken och sedan blev det en blodpropp. Tjoff sa det så var synnerven borta, berättar Owe Thörnqvist.
David Lindgren buades ut efter orden
Hyllningarna till David Lindgrens pappakropp fortsätter. När deltävling tre till Melodifestivalen inleddes sågs skyltar i publiken med texten en skylt i publiken med texten Pappakropp FTW och Länge leve chipstutten. – Varje kväll avslutas med en godisskål med frugan framför en skön tv-serie i soffan, och det är The golden rules of the Lindgren pappakropp, säger David Lindgren och möts med jubel. Men han buades också ut när han skämtade om Skellefteå AIK i Vida Arena som är Växjö Lakers hemmaplan.