Växjö

Rögle tar hem det på fyra raka matcher

Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.

Rögle tar det på fyra raka matcher

Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.
Växjö till historisk semifinal
För första gången i klubbens historia är Växjö framme i semifinal i innebandyns slutspel.
Läs mer om Växjö.

Mäktig vändning av Malmö – Växjö illa ute

Seriesegraren Växjö är i brygga i SM-kvartsfinalen mot Malmö. Skåningarna vände 0–3 till 4–3-seger i förlängning och kan på lördag skicka ut Växjö ur slutspelet. Andreas Thuresson sköt Malmö till 3–1-ledning i matcher.
Malmö avgjorde sent - målet blev godkänt
MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö slog Växjö Lakers med 4-3 efter en dramatisk upplösning. Andreas Thuresson slog in segermålet på övertid men domarna ringde på det då målburen hade flyttats innan pucken gick in. Domarna valde dock att godkänna målet och nu leder Malmö med 3-1 i matcher. – Jag tycker inte att det är mål, säger Växjömålvakten Joacim Eriksson.
Malmö hämtar målvakt från Pantern
Malmös målvakt Oscar Alsenfelt är magsjuk och inför kvällens fjärde kvartsfinalmöte med Växjö kallar hockeyklubben in Tex Williamson från grannklubben Pantern.
Redhawks skärper säkerheten efter senaste publikskandalen
Senaste mötet mellan Redhawks och Växjö Lakers i Malmö avslutades med att flaskor kastades från publiken mot spelarna.inför kvällens match skärps säkerheten i arenan.Detta för att garantera säkerheten för spelare, publik och matchfunktionärer, skriver klubben i ett pressmeddelande.
Läs mer om Malmö.
Här är beskedet efter fula crosscheckingen
Dennis Everberg crosschecking träffade Nils Anderssons hals.Växjö Lakers-spelaren fick matchstraff och anmäldes till disciplinnämnden.Där frias han nu.Dennis Everberg utdelade förvisso en crosschecking som träffade halsen på motspelaren. Crosscheckingen träffade dock först arm/axelpartiet på motspelaren och därefter halsen, skriver nämnden i sitt beslut.
Malmö vann borta efter starkt powerplay
Powerplay avgjorde de två första SM-kvartsfinalerna mellan Växjö och Malmö. Match tre då? Samma sak igen – vilket innebär att Malmö har 2–1 i matcher.
Nyström: Vi borde snacka mer om Malmös fart
Det är lätt att uppmärksamma tuffheten i slutspelstider. Vi borde snacka mer om fart. Fart vinner mästerskap. Det bevisade Pittsburgh Penguins i Stanley Cup-slutspelet i fjol. Och fart är en stor anledning till att Malmö leder med 2-1 i matcher mot Växjö.
Malmö vinner - efter osannolika bilderna
VÄXJÖ/STOCKHOLM. Malmö Redhawks vann i Växjö – igen. Men det krävdes en fem (!) minuter lång rysargranskning innan domaren godkände Rhett Rakhshanis 4-2-mål. – Det måste ha varit svårt att se pucken på bilderna, säger Växjös målvakt Joacim Eriksson.
Läs mer om Joacim Eriksson och Växjö.
Långa straff för skräckfärd i 12 timmar
En 38-årig man och en 27-årig kvinna från Ljungby döms i Växjö tingsrätt för människorov efter att ha utsatt en man i 50-årsåldern för en tolv timmar lång skräckfärd.
Läs mer om Ljungby och Växjö.
JUST NU: Fyra personer skadade i seriekrock
Fyra personer skadades i en seriekrock vid Nöbbele söder om Växjö på tisdagseftermiddagen, uppger Smålandsposten.– Det är en olycka med tre bilar inblandade, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
JUST NU: Fyra skadade i seriekrock
Fyra personer skadades i en seriekrock vid Nöbbele söder om Växjö på tisdagseftermiddagen, uppger Smålandsposten.– Det är en olycka med tre bilar inblandade, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Stjärnan uppges klar för ny klubb – mitt under slutspelet
Efter fyra år i Växjö Lakers kan Cory Murphy vara på väg bort från klubbenBara timmar inför den tredje kvartsfinalen mot Malmö Redhawks uppger Blekingesport att backen skrivit på för Karlskrona HK.– Jag har inga kommentarer till det, säger KHK:s sportchef Michael Sundlöv till sajten.
Redhawks stänger av två supportrar
I slutet av hemmamatchen mot Växjö Lakers kastades flaskor mot isen.Nu har Malmö Redhawks identifierat två personer som stängs av i sex månader.– Vi går igenom bildmaterialet i ett försök att identifiera fler, säger klubbens säkerhetsansvarige Linda Magnusson.
Läs mer om Linda Magnusson.
Svensson: Kan bli godnatt snabbt här
MALMÖ. I rond 1 var Malmö det bättre laget, och vann rättvist. I rond 2, så var Malmö det bättre laget, men Växjö lyckades hitta en väg att vinna. Och jag är faktiskt inte förvånad. Lakers har visat sig vara ett slutspelslag som verkligen kandet där med att vända tillbaka, när man ser som mest uträknade ut. Och nu blir det intressant att se den här fortsättningen. Det harförutsättningar att bli en matchserie, som man kan tala länge om.
Läs mer om Malmö och Växjö.
Storm: Domaren borde inte ha blåst
Nio sekunder in i förlängningen mot Växjö petade Malmöforwarden Frederik Storm in pucken i mål. Domaren hade dock redan blåst av – och i stället vann Växjö kvartsfinalen. – Pucken ligger fri, men domaren ser den inte, sade Storm efter 2–3-förlusten.
Växjö vände mot Malmö – kvitterade till 1–1
Förlust i första SM-kvartsfinalen – och illa ute i rond två. Seriesegraren Växjö vände dock ett 0–2-underläge till seger med 3–2 borta mot Malmö. Emil Pettersson avgjorde i förlängning och kvitterade till 1–1 i matchserien.
Läs mer om Malmö och SM-kvartsfinalen.
Publikskandal när Växjö slog Malmö
MALMÖ/STOCKHOLM. De trodde att de avgjort i förlängning. Men Malmös mål dömdes bort – och i stället satte Växjö 3-2. Då skämde delar av hemmapubliken ut sig genom att kasta in flaskor på isen. – Vi blev träffade av flaskor, säger matchhjälten Emil Pettersson. – Vi har identifierat några personer och vi kommer vidta åtgärder mot dem, säger Linda Magnusson, säkerhetsansvarig i Malmö.
Percy Nilsson: Jag tror Malmö kan störa Växjö
Redhawks slutspelsfest inleddes med ett publikfiasko i Malmö arena.Percy Nilsson klandrar inte klubben men hoppas på mer folk efter första kvartsfinalsegern.– Jag tror att de här grabbarna kan störa Växjö rätt bra, säger Percy Nilsson som också lovar belöna spelarna om de vinner några matcher till.
Läs mer om Malmö, Percy Nilsson och Växjö.
Bil i olycka – har voltat flera gånger
En bil har voltat flera gånger in i skogen i samband med en olycka utanför Växjö.Enligt polisen misstänker man att två personer färdades i bilen – men bara en har anträffats.– En person har troligtvis lämnat olycksplatsen av någon anledning, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.