Växjö

13-åring rånades på sin cykel

En 13-årig pojke i Växjö blev vid 18-tiden på torsdagen rånad på sin mountainbike.Tre killar i hans egen ålder stoppade honom, hotade slå honom – och stal cykeln.
Läs mer om Växjö.

Ska bli en ära att försöka ersätta Tellqvist

Joacim Eriksson fick se sig om efter en ny klubb när Viktor Fasth flyttade hem till Växjö Lakers från Ryssland. 27-åringen hamnade i Djurgården som därmed löste sin målvaktslucka efter legendaren Mikael Tellqvist som aviserat att han avslutar karriären. – Tellan har gjort ett fantastiskt bra jobb i Djurgården.
Två bilar inblandade i kollision
Polisen fick larm om två bilar som var inblandade i en krock i Växjö.Räddningstjänst, polis och ambulans har skickats till platsen.Enligt uppgifter från polisen är en person lindrigt skadad.
Bil kraschade in i trädgård – två skadade till sjukhus
En bil har kraschat i en trädgård i Bramstorp utanför Växjö.Föraren och en passagerare är skadade, enligt polisen.Både polis, ambulans och räddningstjänst jobbar på platsen.
Läs mer om Bramstorp och Växjö.Föraren.

Rån kan ha koppling till mordet på äldre paret

På tisdagsmorgonen rånades ett äldre par i sin bostad utanför Växjö.Nu undersöker polisen om rånet kan kopplas till dubbelmordet på paret som mördades på sin gård utanför Linköping.– Ja, det gör vi absolut, vi undersöker alltid sådana samband, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.
Läs mer om Linköping och Växjö.Nu.
Anders Sännås Lundqvist: Sundhage fick ett halvt svar inför EM
VÄXJÖ. Förbundskapten Pia Sundhage sade före mötet med Skottland att hon hade två frågetecken kvar att räta ut, innan hon presenterar EM-truppen på tisdag. Det handlar om anfallsspelet, läs avslut, och om försvarsspelet, vilken konstellation ger bäst utfall?
Läs mer om EM-truppen och Skottland.
Sverige säkrade segern sent mot Skottland
VÄXJÖ. Det var nu målen skulle komma. Men publiken hölls på halster till slutminuterna innan Caroline Seger kunde nicka in matchens enda mål när Sverige besegrade Skottland med 1–0, i det sista genrepet innan den slutliga EM-truppen presenteras på tisdag.
Just nu: Seger ger Sverige ledningen
I kväll möter Pia Sundhages landslag Skottland i Växjö, och därefter ställs herrarna mot Norge i Oslo. Följ direktrapporteringen från matcherna här.
Läs mer om Norge, Oslo, Skottland, Sverige och Växjö.
Vann grundserien – går plus för sjätte året i rad
Växjö Lakers vann grundserien men åkte ut tidigt i slutspelet.Men klubben kan ändå redovisa ett plusresultat för sjätte året i rad.– Att vi har en stabil likvid situation känns som ett styrkebesked, säger klubbens vd Stefan Hörberg.
Läs mer om Stefan Hörberg.
Jättesucc - men sticker efter ett år
Olli Palola lämnar Växjö Lakers.Den 29-årige forwarden återvänder till Finland och är klar för KHL-klubben Jokerit.–Vi behöver offensiv kraft, säger Jokerits general manager Jari Kurri till klubbens hemsida.
Värnamos klassmål däckar Öster i derbyt
Två mål med klass.När Värnamo chockar Öster i Smålandsderbyt är det individuella prestationer med spets som bäddar för segern (1-2) i Växjö.
Läs mer om Smålandsderbyt, Växjö och Öster.
Chans att se småprinsessor i kortegen på nationaldagen
Nationaldagen kommer att firas med pompa och ståt – i alla fall av kungafamiljen. Kungen själv kommer resa till Växjö och kronprinsessan Victoria kommer befinna sig i Järfälla, innan de samlas för den traditionella kortegen genom Stockholm till Skansen. Och kanske kan man få en glimt av de små prinsessorna och prinsarna under kortegen. – Det är möjligt att någon eller några av de yngsta medlemmarna i kungafamiljen kommer att vara med i kortegen. Det beror oftast på ålder, säger hovets informationschef Margareta Thorngren.
Här firas Sveriges nationaldag nära dig
Vädret ser ut att bli bra och soligt på många håll under nationaldagsfirandet på tisdag.Den 6:e juni firas Sveriges nationaldag 2017 överallt i Sydsverige.Kungen kommer till Växjö, Frans uppträder i Ystad och i Helsingborg firas nationaldagen på Fredriksdal. Här är din guide till nationaldagen 2017.
Larm om brand i lägenhetshus
Polis och räddningstjänst har larmats till en brand i ett lägenhetshus i Växjö.–Det ska komma rök från byggnaden som syns från gatan. Vi är på plats, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Växjö.Det.
Polis jagar knivman i Växjö
Polisen i Växjö söker efter en man som misstänks ha försökt råna en person och knivskurit en annan under söndagsförmiddagen.–Det sker med bara en kort stunds mellanrum, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Växjö.
Ung man död i singelolycka
En ung man har avlidit efter en singelolycka på väg 31 utanför Växjö, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Växjö.
Bil voltade av vägen
En person skadades och togs om hand av ambulanspersonal när en mindre personbil på fredagskvällen voltade på väg 25 utanför Växjö.
Läs mer om Växjö.
Man voltade med bilen – fördes till sjukhus
En man voltade med bilen utanför Växjö på morgonen.Han fördes till sjukhus med lindriga skador.
Läs mer om Växjö.
Polisjakt – flydde efter trädkrasch
En man vägrade att stanna för polisen i Växjö.I stället tryckte han gasen i botten – och körde in i ett träd.Sedan flydde han från platsen.
Läs mer om Växjö.I.
Poängkungen lämnar - aktuell för topprival
Växjö tappar sin bästa poängplockare.Valdemar Ahlroth har bestämt sig för att lämna vårens finallag i innebandy och flytta vidare.Enligt uppgifter till SportExpressen ska 22-åringen nu vara på gång till Storvreta - även om mästarna Falun fortfarande kan utmana.
Läs mer om Falun, SportExpressen och Storvreta.
Kyrkochef misstänks för grova sexbrott mot barn
En före detta hög chef i Växjö stift har åtalats för flera fall av sexbrott mot barn.Enligt åtalet ska mannen ha utsatt en 14-årig pojke för sexuella handlingar, samt ha delat grova barnpornografiska bilder och filmer.Brotten ska ha begåtts i Alvesta och i Växjö, enligt Värnamo Nyheter.
Läs mer om Alvesta, Värnamo Nyheter och Växjö.
Intervju med frisläppte Kaj Linna i Växjö
Man kan nog jämföra mellan helvete och himmel i den meningen, säger Kaj Linna om kontrasten från fängelse till ett kaf på stan.
Läs mer om Kaj Linna och Växjö.
Efter spelartappen – Växjö värvar back
Växjö Lakers har tappat flera tongivande spelare.Nu värvar klubben den storväxte backen Peter Andersson från SHL-konkurrenten Örebro.– Utan att göra några jämförelser i övrigt ser vi att Peter befinner sig i samma situation i karriären där vi tidigare haft relativt stor framgång med spelare, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.