Växjö

Brand i bil hotar spridas

Sent på fredagskvällen började en bil brinna i Arabyområdet i Växjö.Polis och räddningstjänst är på plats.
Läs mer om Arabyområdet.

Man från Växjö dömd för ddos-attacker mot storbanker

Det blir en fällande dom för den nu 18-årige man från Växjö som stod åtalad för att ha genomfört en serie överbelastningsattacker mot två svenska storbanker under hösten 2015.
Läs mer om Växjö.
Tonåring åtalad för bankattacker – dom i dag
En tonåring i Växjö är åtalad för storskaliga datorattacker mot Nordea och Swedbank, som kostade dem miljoner. Enligt åklagaren tyder mycket på att han utfört ytterligare 2400 attacker.Men om hon får bestämma döms han bara till villkorlig dom.
Läs mer om Nordea, Swedbank och Växjö.
Växjö plockar in en 18-årig succlirare
Växjö värvade Joel Persson från division ett – det blev en stor succ.Nu kanske klubben är på väg att göra ett nytt fynd lägre ner i seriesystemet.Enligt uppgifter kommer Västerås 18-åring Pontus Holmberg att lånas ut till Lakers och göra sin SHL-debut under nästa vecka.
Läs mer om Joel Persson.

Tonåring åtalad för bankattacker – dom i dag

En tonåring i Växjö är åtalad för storskaliga datorattacker mot Nordea och Swedbank, som kostade dem miljoner. Enligt åklagaren tyder mycket på att han utfört ytterligare 2.400 attacker. Men om hon får bestämma döms han bara till villkorlig dom.
Läs mer om Nordea, Swedbank och Växjö.
Bil har kört av vägen – oklart skadeläge
Ambulans, räddningstjänst och polis har larmats till en olycka längs väg 696 utanför Växjö.Enligt larmet har en personbil kört av vägen. Det är oklart om någon person har kommit till skada.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Växjö.Enligt.
Minnesord: Hans Wieslander
Före detta rektor, professor och fil jubeldoktor Hans Wieslander, Växjö, har avlidit 88 år gammal. Närmast anhöriga är hustru Lisbeth och barnen Peter, Anna och Carl-Johan med familjer.
Läs mer om Anna, Carl-Johan, Lisbeth, Peter och Växjö.
Minnesord: Stig Tornehed
Stig Tornehed, Växjö har avlidit i en ålder av 93 år. Hans närmaste anhöriga är hustrun Anne-Marie och barnen Ingrid och Mats med familjer.
Läs mer om Anne-Marie, Ingrid och Växjö.
Elias Pettersson hjälte för Växjö
Växjö Lakers har besegrat Bern och tagit sig till semifinal i CHL.Efter sex mål mot fem över två matcher kunde smålänningarna avancera på tisdagkvällen.Returmatchen slutade 4-2 till Växjö.Elias Pettersson hyllades för sin insats – och jämförs med Peter Forsberg.– I Växjö vill vi vinna varje match, säger Elias Pettersson i Viasats sändning.
Läs mer om Bern, Peter Forsberg och Växjö.
Växjös ilska mot Tre Kronors val
När Tre Kronor OS-genrepar väljer förbundskapten Rikard Grönborg att ta ut CHL-stjärnorna Fredrik Pettersson och målvakten Viktor Fasth.Det väcker känslor i Växjö-lägret:– Det är jävligt konstigt. Hockeyn förlorar när vi inte kan ställa upp med bästa laget, säger Henrik Evertsson, vd och sportchef för Växjö Lakers till Aftonbladet.Tre Kronor kontrar med:– Vi följer bara reglerna, säger Grönborg till tidningen.
Utsattes för urinattack genom brevinkastet
En man bosatt på Teleborgsområdet i Växjö utsattes för en urinattack genom brevinkastet.Enligt den anmälan som lämnats in till polisen hälldes minst en liter urin in på golvet.
Läs mer om Teleborgsområdet och Växjö.
Växjö rycker i toppen efter ny seger
När tabelltvåan Färjestad förlorade mot Linköping passade Växjö på att rycka. Efter 3–1 hemma mot Örebro leder smålänningarna SHL nio poäng före Färjestad, och elva före Djurgården som dock har spelat två matcher mindre.
Vände och vann – trots backkrisen
Växjö Lakers ångar på i toppen av tabellen – trots backkris i klubben.För lördagens motståndare Örebro är läget annorlunda. Örebro har nu förlorat sju av de åtta senaste matcherna.Växjö vann med 3-1 hemma mot Örebro.
Läs mer om Örebro.
Serieledarna Växjö vände och vann
Växjö Lakers ångar på i toppen av tabellen – trots backkris i klubben.För lördagens motståndare Örebro är läget annorlunda. Örebro har nu förlorat åtta av de nio senaste matcherna.Växjö vann med 3-1 hemma mot Örebro.
Läs mer om Örebro.
Bo Frank vill stänga kyrkans härbärgen
Bo Frank, M, vill stänga kyrkans härbärgen i Växjö.Anledningen är att flera av de misstänkta människohandlarna i tiggerihärvan har besökt verksamheten.– Härbärgen är till för hemlösa i akut, personlig kris, säger han.
Läs mer om Växjö.Anledningen.
Arg mamma hotade pedagoger – döms till böter
En pojke skickades hem från ett kollo i Växjö kommun, då ringde hans mamma upp – fly förbannad – och dödshotade personalen.Nu har mamman dömts till böter för olaga hot.– Det var fråga om dödshot och hot om våld som uttalades på ett aggressivt sätt, står det i domen.
Läs mer om Växjö.
Nu kan den stora tiggeriligan häktas
Vid ett stort tillslag anhölls ett tiotal personer i Växjö, misstänkta för människohandel.De 29 offer som hittades vid samma tillfälle levde under misärliknande förhållanden.På fredagsförmiddagen inleds häktningsförhandlingarna mot gärningspersonerna.
Läs mer om Växjö.
Sex begärs häktade i tiggerihärva
Fem män och en kvinna begärs häktade av Växjö tingsrätt i det uppmärksammade fallet där bulgariska tiggare misstänks ha utnyttjats av ett kriminellt nätverk.
Läs mer om Växjö.
Stort kaos: Gör 2–1 – då blir det 3–0 (!)
Christoffer Törngren reducerade till 1–2 för Färjestad hemma mot Växjö.Trodde man.I stället blev det 0–3 till Växjö - sedan videogranskning visat att Pontus Netterberg fått pucken i nät anfallet tidigare.– Minst sagt annorlunda utveckling, säger C Mores kommentator Stefan Klemetz.
JUST NU: Bil voltade – efter krasch med stolpe
Bilen körde av vägen, ned i diket och kraschade in i en stolpe innan den voltade.Det är inledningsvis oklart vad som orsakat den otäcka singelolyckan utanför Växjö.
Läs mer om Växjö.
Räddningspådrag vid olycka – tak har rasat på byggarbetsplats
Ett tak på en byggarbetsplats i centrala Växjö rasade in och orsakade ett stort räddningspådrag.Skadeläget är fortfarande oklart men polisen har spärrat av ett område.– Folk kan behöva utrymma, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Växjö.