Vår

Fredrik Strage: Lyssna på Skövlarsyntharen och gör Stockholm till en riktig stad

Stockholm behöver byggnader med större pondus. Vår mesigt tillplattade arkitektur är inte tillräckligt urban. Bygg nytt!
Läs mer om Skövlarsyntharen och Stockholm.

Stora problem i tågtrafiken – flera avgångar ställs in

Det är stora problem i tågtrafiken i Västsverige på grund av ett växelfel i Vänersborg.Flera avgångar har ställts in och det väntas vara fortsatta problem under dagen.– Vi rekommenderar alla att hålla sig uppdaterade på vår hemsida där vi lägger ut all ny information, uppger Västtrafiks störningsjour.
TV4:s ord om Martin Timell – utreddes internt
Under de senaste dagarna har flera tidigare medarbetare på Äntligen hemma trätt fram och berättat att Martin Timell har betett sig illa på kanalen under flera år.Under 22-nyheterna på onsdagskvällen berättar kanalens programchef Anna Rastner att kanalen gjorde en utredning för två år sedan.–Vår uppfattning är att det har blivit mycket bättre efter att vi gjorde det här arbetet, säger hon i nyhetssändningen.
Mikael Holmström: Hamnarna livsviktiga för vår försörjning
Vad har Gävle hamn med Sveriges säkerhet att göra? Mycket mer än man kan tro. Den och andra hamnar är livsviktiga för att vi ska få mat på borden.
Läs mer om Gävle.

Poliserna i Helsingborg ville ha staket – kommunen sa nej

Poliskontoret i Helsingborg utsattes natten mot onsdag för en explosionsattack.Kilovis med sprängmedel kan ha använts, och statsminister Stefan Löfven kallar dådet för en attack mot vår demokrati.Nu berättar skyddsombudet Åsa Wulff att polisanställda har velat ha bättre skalskydd på polisstationen – i tio års tid.
Efter upproret – Wallström efterlyser politisk aktion
Utrikesminister Margot Wallström (S) hyllar initiativet med Metoo-kampanjen.Samtidigt vill hon se att detta inte bara stannar vid ett upprop i sociala nätverk.–Vi måste fundera på hur vår lagstiftning ser ut, säger till TT.
Wallström efterlyser politisk aktion
Utrikesminister Margot Wallström (S) hyllar initiativet med Metoo-kampanjen. Samtidigt vill hon se att detta inte bara stannar vid ett upprop i sociala nätverk. – Vi måste fundera på hur vår lagstiftning ser ut, säger hon.
Läs mer om Metoo-kampanjen.
Vi måste fundera på hur vår lagstiftning ser ut
Utrikesminister Margot Wallström (S) hyllar initiativet med Metoo-kampanjen. Samtidigt vill hon se att detta inte bara stannar vid ett upprop i sociala nätverk. – Vi måste fundera på hur vår lagstiftning ser ut, säger till TT.
Läs mer om Metoo-kampanjen.
10.15: Pressträff om sprängningen mot polishuset
Polishusets entr i Helsingborg är bortsprängd. Justitieminister Morgan Johansson kallar händelsen ett allvarligt angrepp mot rättsväsendet. Följ vår direktrapportering här.
Läs mer om Helsingborg.
Det här ska vara vår borg
Rögle fick en mardrömstart på säsongen.Nu har laget hittat en viktig vändpunkt – och i går kom säsongens första trepoängare mot serieledande Färjestad.– Vår hemmaplan ska vara vår borg. Folk kan inte komma hit och spöa oss med åtta mål, säger Daniel Widing.
Läs mer om Daniel Widing och Färjestad.
En berättelse för vår irrande tid
Existentialisterna stirrade tomheten i vitögat – och försökte ändå bevara sin mänsklighet.Göran Rosenberg läser en briljant berättelse om ett gäng filosofer som förblir aktuella än i dag.
Svart låda spelar in operation
Ett försök med en svart låda vid operationer – likt den som finns på flygplan – ska inledas i vår vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
Läs mer om Karolinska och Solna.
Svensk kvinna uppges ha dött i Brasilien
En svensk kvinna i 20-årsåldern uppges ha dött i en flygkrasch i Brasilien.Utrikesdepartementet känner till uppgifterna.– Vår ambassad undersöker uppgifterna med lokala myndigheter, säger Anna Persson på UD.
Johan Hilton: Vår överheta och självrättfärdiga samtid kräver fler sunda tvivlare
Pjäsen Doubt kan läsas som en allegori om den politiska debatten. Och kanske i synnerhet över den på sociala medier.
Just nu: Rysarlottning för Sverige
Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz? Vilken nation blir sista hindret för Janne Anderssons mannar och spel i fotbolls-VM i Ryssland nästa år? Följ vår direktrapportering här.
Adam Wickberg Månsson: Krisen i Katalonien visar hur historien är påtaglig
Historien är inte en rak väg från det förflutna till vår tid. Krisen i Katalonien visar på behovet av en ny historieförståelse, skriver Adam Wickberg Månsson.
Live 13.45: Följ lottningen till VM-playoff
Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz? Vilken nation blir sista hindret för Janne Anderssons mannar och spel i fotbolls-VM i Ryssland nästa år? Följ vår direktrapportering här.
Andra har kopierat vår flyktingpolitik
Moderaterna har gått om Sverigedemokraterna som Sveriges näst största parti. I en intervju i SVT:s Aktuellt på måndagskvällen säger Jimmie Åkesson att M har kopierat SD:s flyktingpolitik . – Ska moderaterna få igenom den här politiken finns det inget annat parti att samarbeta med än vi, säger Jimmie Åkesson.
Sverige behöver gå från ord till handling när det gäller digital transformation
En nationell digitaliseringsstrategi är inte tillräckligt. Det krävs en kraftsamling på bred front, och vi vill bidra med vår kompetens för att Sverige ska bli bäst i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter, skriver företrädare för Riksorganisationen för e-kompetens och Svenska Riksorganisationen för distansutbildning.
Sverige behöver gå från ord till handling när det gäller digital transformation
En nationell digitaliseringsstrategi är inte tillräckligt. Det krävs en kraftsamling på bred front, och vi vill bidra med vår kompetens för att Sverige ska bli bäst i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter, skriver företrädare för Riksorganisationen för e-kompetens och Svenska Riksorganisationen för distansutbildning.
Studie: Flyktingmottagandet fick oss att undvika nyheter
Många flyktingar leder till att vi läser mindre om deras problem, det visar en ny studie om vår mediekonsumtion under det stora flyktingmottagandet 2015. – Folk undvek informationen då den skulle lett till att de skulle känt sig moralisk förpliktigade att göra mer, säger beteendeekonomen Eleonora Freddi som står bakom studien.
Läs mer om Eleonora Freddi.
4 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Bilsalongen i Genève är ett knappt halvår bort men nu testkörs flera av de modeller som ska premiärvisas där. Bland annat är Audi ute på ett intensivt testuppdrag med flera av sina kommande modeller.Här avslöjar vår spionfotograf en liten del av allt det som är på gång inför modellåren 2018 och 2019.
Läs mer om Audi.
Formel Blogg: Hartley klar för Toro Rosso i USA
Brendon Hartley är ett av de mest oväntade och roligaste förarvalen jag kan minnas, säger vår F1-expert, Gergei Farkas.
Läs mer om F1-expert, Toro Rosso och USA.
Sebastian Kurz har en raketkarriär bakom sig
Sebastian Kurz blir med stor sannolikhet Österrikes nästa förbundskansler. Rekordung och med en raketkarriär bakom sig. Publiken jublade när han gjorde entr på valvakan på söndagskvällen: - Tack till alla som har stöttat vår rörelse, ropade han till sina anhängare.
Segers okända liv: Var vår Helena
Innan Helena Seger träffade Zlatan Ibrahimovic var hon skådespelerska – i åtta avsnitt.Seger spelade en viktig roll i en kultserie i SVT – och imponerade på upphovsmakarna.
Läs mer om Helena, SVT och Zlatan Ibrahimovic.