Vår

John McCain: Det är så diktatorer startar

Hör den republikanske senatorn John McCain om vikten av den fria pressen och att lära av vår historia.
Läs mer om John McCain.
Rymdpartiklar kan släcka datorer och slå ut våra telefoner
Det mest sannolika är ofta det mest troliga. Men ibland kan fel i våra elektronikprylar uppstå på grund av krafter utanför vår kontroll. Med allvarliga konsekvenser om det vill sig riktigt illa.

Catia Hultquist: Du har fel om den duktiga flickan, Birgitta Ohlsson

Duktigheten är vår tids starkaste ideal. Alltså är den duktiga flickan inte under attack. Snarare bör man slå ett slag för den olydiga flickan som går sin egen väg och gör vad hon har lust med.
Läs mer om Birgitta Ohlsson.
Skånska väderglädjen: På onsdag blir det vår!
På onsdag blir det vår i södra Skåne!Ja, i alla fall enligt den meteorologiska definitionen av vad våren är. Faktum är att vintern inte ens har kommit till vissa platser...– Det är platser i Skåne, framförallt i de sydvästra delarna av Skåne, där det fortfarande är höst då vintern enligt SMHI:s definition inte anlänt, säger Marcus Sjöstedt, meterolog på SMHI, till SVT.
Läs mer om SVT, Skåne och Skåne.Ja.
Just nu: Ska det bli fler alpina VM-medaljer?
Ska det bli svensk medalj när alpina VM avslutas med herrarnas slalom? Mattias Hargin och Andr Myhrer tippas båda ha chans på en topplacering. Följ vår direktrapportering från S:t Moritz här.
Läs mer om Andr Myhrer, S.t och VM-medaljer.
Meteorologernas dom: På onsdag blir det vår!
På onsdag blir det vår i södra Skåne!Ja, i alla fall enligt den meteorologiska definitionen av vad våren är. Faktum är att vintern inte ens har kommit till vissa platser...– Det är platser i Skåne, framförallt i de sydvästra delarna av Skåne, där det fortfarande är höst då vintern enligt SMHI:s definition inte anlänt, säger Marcus Sjöstedt, meterolog på SMHI, till SVT.
Läs mer om SVT, Skåne och Skåne.Ja.
Just nu: Dags för Melodifestivalens tredje del
Växjö är värd för den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Hur går det för veteranen Owe Thörnqvist, debutanten Jasmine Kara och de andra? Följ vår direktrapportering med bilder, videoklipp, kommentarer från sociala medier och mycket mer!
Just nu: Följ Frida Hansdotters åk i alpina VM
Ska Frida Hansdotter köra hem guldet i alpina VM i dag? Följ vår direktrapportering från S:t Moritz där Frida Hansdotter är en av guldfavoriterna i damernas VM-slalom.
Läs mer om Frida Hansdotter, S.t och VM-slalom.
Mike Pence: USA är starkt i sitt stöd för Nato
USA:s president Donald Trumps stöd för Nato är starkt och han värnar om vänskapen med Europa. Det sade vicepresidenten Mike Pence under sitt tal på säkerhetskonferensen i München på lördagen. – Er kamp är vår, säger Mike Pence.
Läs mer om Europa, Mike Pence, München och Nato.
Vi kommer spela med vår bästa elva nu
Intresset är skyhögt inför AIK:s cupmatch mot Gais på söndag. Mot IFK Göteborg var det ett reservbetonat lag som fick speltid, men nu lovar AIK att bjuda fansen på den starkaste startelvan. I den ingår nyförvärven Simon Thern och Kristoffer Olsson. - De kommer spela en stor roll på söndag, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.
Pence: Vi vacklar inte i Nato-stöd
– USA:s stöd för Nato är starkt, och vi kommer inte att vackla i åtagandet till vår transatlantiska allians. Det säger vicepresident Mike Pence i München, efter farhågor om Donald Trumps syn på försvarssamarbetet.
Läs mer om Mike Pence, München, Nato och Nato-stöd.
Jönsson: Är aldrig kul att inte må bra
Sportchefsjobbet i Färjestad slutade med att Jörgen Jönsson gick in i väggen. Tre säsonger senare siktar SHL-legendaren på både serieseger och SM-guld i vår som assisterande tränare i Växjö. För Kvällsposten berättar han om det nya jobbet, brodern Kennys sjukdom och avståndet till familjen i Karlstad. – Det är aldrig kul att inte må bra, men nu är jag tillbaka, säger Jörgen Jönsson.
Twin Peaks-stjärnan Warren Frost är död
Twin Peaks-skådespelaren Warren Frost har gått bort 91 år gammal. Stjärnan dog i sitt hem efter en tids sjukdom. - Vi är ledsna att idag meddela att vår älskade pappa Warren Frost har gått bort, säger sonen Mark Frost i ett meddelande enligt Hollywood reporter.
Vår vuxne son är spelberoende och kan inte betala räkningarna
Sonen har haft spelproblem sedan tonåren, nu är han fyrabarnsfar. Nyligen kom det fram att han spelat bort alla pengar så att hans familj riskerar vräkning, och att han funderat på självmord. Hur kan hans föräldrar hjälpa?
Regeringsförslaget att begränsa fri forskning strider mot lagen
I skuggan av en politisk utveckling i vår omvärld som kännetecknas av faktaresistens och expertförakt vill den svenska regeringen nu öka styrningen av forskningen i en grad som strider mot svensk grundlag. Vi anmäler i dag regeringens forskningsproposition till JO och JK, skriver tre forskare vid Uppsala universitet.
Läs mer om Uppsala.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Oliver Ekman-Larsson tackar ja till spel i VM
LOS ANGELES. Här ett glädjebesked till Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Backstjärnan Oliver Ekman-Larsson, 25, i Arizona Coyotes är sugen på VM-spel i vår. - Ja, är jag bara frisk och skadefri när NHL-säsongen är över, så åker jag om de vill ha mig, säger Oliver till SportExpressen.
Malmö FF:s superrekord – rikare än någonsin
Malmö FF visar positivt ekonomiskt resultat för 2016. Det betyder att klubben nu är rikare än någonsin förut.Klubbens egna kapital har ökat till hela 457 miljoner kronor.– Vi fortsätter öka vår omsättning exklusive icke jämförbara Europa-intäkter vilket är mycket glädjande, säger Håkan Jeppsson, styrelseordförande i Malmö FF.
SSU: Dags för en statlig byggoffensiv
Bostadsbristen är skriande, och det är långt kvar tills drömmen om ett eget hem kan bli verklighet för många i vår generation. För att lösa krisen måste staten engagera sig mer i bostadsbyggandet, skriver Ola Palmgren och Mara-Elsa Salvo, SSU.
Läs mer om Mara-Elsa Salvo, Ola Palmgren och SSU.
Emilie Mengs vänner om rädslan efter mordet
Emielie Meng och hennes vänner skulle fira sitt livs sommar men allt vändes upp och ner när Emilie först försvann och sedan hittades mördad.Nu berättar hennes vänner om rädslan efter mordet.– Det är riktigt skrämmande att veta att den som slog ihjäl vår väninna går fri därute, säger kompisen Laura till TV2.
Läs mer om Emilie, Laura och TV2.
Så törstig är vår supermiljöbil i verklig trafik
Möjligheten att ladda vår supermiljöbil Mitsubishi Outlander i ett motorvärmaruttag gav bara tillfällig utsläppslindring i vinterkylan. Långresan till fjällen visade 0,85 liter bensin per mil.
Tummen ner för Microsoft Teams i första testet
Under en tidig test av Microsofts samarbetstjänst Teams är vår testare missnöjd med användargränssnitt, funktionalitet och plattformsstöd. Det ser tufft ut för Microsoft att utmana Slack.
Läs mer om Microsoft och Slack.