Vår

11.00: Dom i Arbogafallet

I dag faller domen mot Johanna Möller och Mohammad Rajabi, åtalade i det uppmärksammade fall som blivit känt som sommarstugemorden. Följ vår direktrapportering från pressträffen här.

Vi människor är i stånd till fantastiska bedrifter och samtidigt så fulla av skit

Det enda vi säkert vet om framtiden att vår art inte kommer att överleva.Det fanns en tid innan organismerna på jorden blev till medvetna varelser och det kommer en tid efter det.Deppigt? Jag skyller melankolin på att semestern är över.
Erik Helmerson: Hjalmar Söderberg – en man för vår tid
Hjalmar Söderbergs antinazism fick honom aldrig att falla huvudstupa för kommunismen. Han stod utanför extremismen och larmet – och hans verk lever än i dag.
Vad är bäst med Vallåkraträffen?
Vallåkraträffen lockar biltokiga besökare från hela Sverige.Förklaringen? Alla speciella bilar, folkvimlet och allt som finns att titta på.– Vi brukar försöka besöka flera stora bilträffar varje år och i Vallåkra ställer vi ut vår Star Wars-bil, säger Michaela Rundgren, som är på träffen med sin sambo Jim Svensson.

Fansen är oroliga för vår kämpaanda

I 23-årige svensken Emil Krafths klubb Bologna har fansen hunnit skicka ett oroat brev redan innan premiären. – Det är ännu lite bensin som gör att man springer och jobbar, säger han.
Läs mer om Bologna.
Tipset om sexmötet – chef larmade om Johanna Möller
På måndag faller domen mot Arbogakvinnan Johanna Möller.Här är tipset som inledde allt: om att Johanna Möller skulle ha festat och haft sex med flyktingpojkar på lyxhotell.Och det var socialtjänsten i Göteborg som slog larm:–Jag agerade på de uppgifter som kom till vår kännedom och gjorde en polisanmälan, säger Kerstin Almgren, enhetschef vid familjehemsverksamheten i Göteborg.
Fake news smyger in bland jättar och gudar i Odenstens nya
Likt myten lyfter Per Odenstens nya roman över tiden, och bilderna av undergång ger brutal konkretion åt vår tids hot. Berättelsens storhet ligger inte minst i dess laddade tvetydighet, skriver Magnus Eriksson.
Boom för Icas e-handel – men nu väntar vd:ns tuffaste utmaning
Senaste halvåret ökade Ica sin e-handel med nästan 50 procent. Men det är en sak att öka försäljningen – en annan att få lönsamhet. Det är vår största utmaning, säger vd Per Strömberg.
Läs mer om Ica och Per Strömberg.
Boom för Icas e-handel – men nu väntar vd:ns tuffaste utmaning
Senaste halvåret ökade Ica sin e-handel med nästan 50 procent. Men det är en sak att öka försäljningen – en annan att få lönsamhet. Det är vår största utmaning, säger vd Per Strömberg.
Läs mer om Ica och Per Strömberg.
UD:s rekommendation till svenskar på plats
Svenska utrikesdepartementet uppmanar svenskar i Barcelona att ta kontakt med sina anhöriga och hålla sig uppdaterade om vad som händer.Det finns ingen avrådan för svenskar mot att åka till Barcelona. Men Anne Thorngren hänvisar till nya reserekommendationer.– På vår hemsida finns reseinformation, säger Anne Thorngren, presskommunikatör vid utrikesdepartementet.Enligt henne har UD inga uppgifter om skadade svenskar.
Läs mer om Anne Thorngren och Barcelona.
Lång granskning väntar IT-skandalen
Riksdagens granskning av hur regeringen hanterade IT-skandalen väntas ta tid. Vice ordförande i KU, Björn von Sydow, räknar med att granskningen blir klar tidigast i början på nästa vår.
Läs mer om Björn, IT-skandalen och Sydow.
F1-bloggen: Hur står sig våra F1-tips i halvtid?
I vår F1-special som publicerades före säsongsstart tippade vi utgången av årets förar-VM. Vi är F1-nördarna på Auto Motor Sport-redaktionen. Eller i alla fall fyra av oss: Jocke Dyredand, Peter Karlsson, Alrik Söderlind och jag själv. Halvvägs genom säsongen är det läge att utvärdera hur det går i den prestigefyllda kampen! Läs mer om vem som tippat bäst – och sämst!
Superswede: Det är en storartad historia
Vår motorsportbloggare Gergei Farkas har sett filmen Superswede: En film om Ronnie Peterson. Och han är imponerad. Enligt Gergei Farkas är filmen riktigt, riktigt bra. Oavsett om man är racingintresserad eller ej. Ronnies och Barbros livsöde är en gripande historia som passar bra på filmduken. Men som vanligt har Gergei Farkas några invändningar också. Läs hela bloggen här: Superswede: En film om Ronnie Peterson
Läs mer om Ronnie Peterson och Superswede.
Prinsen om Dianas snuskfynd i rummet
Nu berättar Prins William om Prinsessan Dianas pinsamma fynd i hans rum.Prinsessan hittade lättklädda bilder på modeller i sonens rum.– Jag blev jättegenerad och sa ingenting, berättar han i dokumentären Prinsessan Diana: minnet efter vår mamma
Läs mer om Prinsessan Diana.
Prinsens ånger – efter sista orden med Diana
Prins Harry berättar nu om sin ånger efter det sista telefonsamtalet med sin mamma.Prinsessan Diana ringde sina söner en sista gång från Paris innan hon dog.– Jag har ångrat hela mitt liv att jag pratade med henne så kort, berättar prinsen under dokumentären Prinsessan Diana: minnet efter vår mamma.
Läs mer om Diana och Prinsessan Diana.
Roland Paulsen: Förgäves söker jag efter konsekvens i fallet Gårdsten
I P1-programmet Medierna beskrevs nyligen (7/8) hur en man som precis mist sin fru och sina tre barn i en lägenhetsbrand kunde bli offentligt uthängd som mördare. Rapporteringen om pappan i Gårdsten var, även för att vara kriminaljournalistik, ett under av morbid spekulation och en frän påminnelse om vår tids besatthet av det groteska.
Läs mer om Gårdsten.
Rafflande fajt om sista kvartsfinalplatserna
Piraterna hade chansen att stärka sin slutspelsplats. Men i sista heatet tog Smederna en femetta – och nästa vecka kan Piraterna i stället åka ur elitserien. – Jag är så besviken på vår insats, sade lagledaren Stefan Andersson Skill.
Bästa tipsen! Finaste tavlorna till barnkammaren
Lekfullt och härligt! Så fixar du finaste tavelväggen till barnkammaren. Nu kan du handla dina favoriter direkt i vår webbutik!
Ett familjeöde värdigt en Thomas Mann-roman
En dag kommer man att skriva om vår familj, förutspådde Thomas Manns son Klaus i sin dagbok 1936. Han skulle få rätt. Nu har kulturvetaren Tilmann Lahme utvärderat 3000 hittills okända brev mellan familjemedlemmarna och skrivit en spännande biografi om hela den brokiga familjen Mann.
Läs mer om Mann och Tilmann Lahme.
Nu slipper Percy Nilsson tutandet från glassbilen
På ett plan vann Percy Nilsson trots allt den beryktade striden mot företaget Hemglass och deras ilsket tutande bilar. Även om tingsrätten dömde honom för att han satt borren i glassbilens hjul.– Jag fick betala 100 000 kronor i böter. Men de tutar inte längre på vår gata, berättar han i sitt Sommarprogram i radions P1.
Läs mer om Percy Nilsson och Sommarprogram.
Kvällsposten slår rekord i antal läsare och tittare
Aldrig förr har så många läst Kvällsposten som nu – i mobilen, i läsplattan, i datorn eller digitala tidningen. I sommar har sajten slagit besöksrekord, samtidigt som sportmagasinet Studio Kvällsposten når ut till fler än någonsin. – Fantastiskt roligt att vi når så många och att människor är nyfikna på vår journalistik, säger chefredaktör Katrin Säfström.
SVT-profilen har gift sig – med kungavännen
SVT-profilen Carolina Neurath och kungavännen Niclas Engsäll har gift sig, skriver Svensk damtidning.Många kändisar syntes bland bröllopsgästerna och på Instagram tackar nu Carolina Neurath de som var på plats.Tack alla partygäster för att ni gjorde vår kväll, skriver hon.
Vardagliga produkterna du borde välja bort genast
Det finns mycket som vi bara köper på rutin och som har en negativ påverkan på vår miljö. Bli mer klimat- och miljösmart och skippa de onödiga produkterna!
Auto Express testar nya Volvo XC60 mot Mercedes GLC och Audi Q5 – blir svensk seger
Att nya generationen XC60 är livsviktig för Volvo kan inte nog understrykas. Föregångaren har sålt i över en miljon exemplar och varit Volvos bästsäljande modell i många år. Nya XC60 måste lyckas och skapa rätt habegär hos gamla och nya kunder. Även om vi i Sverige inte alltid betraktat Volvo som en premiumtillverkare är det i den klassen som vår biltillverkare numera konkurrerar. Det är hos Audi, BMW, Mercedes, Jaguar, Lexus och andra premiummärken som Volvo vill stjäla marknadsandelar. När nya generationen Volvo XC60 nu rullar ut på de viktiga marknaderna är det med stor spänn
Läs mer om Audi, Audi Q5, BMW, Jaguar, Sverige, Volvo och Volvo XC60.
Planerad militärövning kan skada vår alliansfrihet
Ska Sverige tillåta närvaro av USA-trupp utan att vårt land först har angripits eller utsatts för hot om väpnat angrepp? Det undrar flera debattörer med anledning av Aurora 17, den största svenska militärövningen på flera decennier.
Läs mer om Aurora.