Vår

Staten måste peka ut de värdefulla skogarna

Skogsstyrelsen måste få regeringens uppdrag till en landsomfattande inventering, för att hitta de kvarvarande skogarna med höga miljövärden, så att vi skogsägare i lugn och ro kan planera vår framtid, skriver skogsägaren Leif Öster i en replik.
Läs mer om Leif Öster.

AIK flyttar ner bortasektionen på Friends

Förra säsongen satt de uppe i hörnet. I år kommer bortasupportrarna i stället sitta längst ner i hörnet – bredvid familjeläktaren. – Vår förhoppning är att vi ska skapa en bättre stämning, säger Henrik Koch, säkerhetsansvarig i AIK.
Läs mer om AIK och Henrik Koch.
12 småbilar – bästa köpen i vår
Volvos nya V90 har fått kritik för att den är för stor, för lång och för bred. Kritiken är helt enligt den senaste trenden. Allt fler tittar efter en så liten bil som möjligt. En bil som drar lite mindre, inte kostar så mycket och som inte tar så stor plats. Och det är klart att det går att göra riktigt bra småbilsaffärer. Här är vårens 12 bästa småbilsköp i svenska bilhallar.
Läs mer om V90.
Domen mot Jacob Nilsson: Fem matcher
Jacob Nilssons tackling på Daniel Bertov gjorde Leksandsspelarna vansinniga. Nu har Nilsson blivit avstängd i tre matcher av Disciplinnämnden. – Jag har inget att säga. Jag hänvisar till vår tränare Jeremy Colliton, säger Nilsson.

Åtta experters råd: Så får du bättre ekonomi

Det här är veckan som kan bli lyftet för din ekonomi. Åtta experter ger Expressens läsare svar på alla frågor kring privatekonomi. Vår chatt öppnar klockan 14.00 i dag – missa inte chansen att få hjälp!
Rögle nära SHL-spel även i höst
Rögle är på god väg att få spela SHL-hockey även nästa säsong. Tack vare en 2–1-seger efter förlängning mot Bik Karlskoga leder laget matchserien i direktkvalet till SHL med 3–0. – Det var inte vår bästa match, men grymt skönt att vi kunde vinna, sade segerskytten Edwin Hedberg till TV12.
Läs mer om Bik Karlskoga, Edwin Hedberg och SHL.
Färre skriver högskoleprovet
Betydligt färre har anmält sig för att skriva högskoleprovet denna vår än förra våren. Det beror på minskade ungdomskullar och fler jobb.
Här testar Ferrari sin nya hemliga bilmodell
Den här veckan har vår spionfotograf lyckats fånga fyra än så länge hemliga bilmodellen i linsen. En av bilarna gissar vi är Ferraris nya instegsmodell Dino. Lite folkligare är Kia – som testar sin kommande småsuv Stonic.
Läs mer om Dino, Ferrari, Kia och Stonic.
En separation är som en amputation
Hon är oavbrutet glödhett aktuell, Ebba Witt-Brattström, vår, som hon själv säger, nationalfeminist. Och väldigt förtjust i män. Hon är med i tv:s Kontrapunkt, hon kommer till hösten med boken Kulturkvinnan. Hon har skrivit fyra böcker på tre år och Århundradets kärlekskrig, den som hämtat stoff från hennes äktenskap med författaren och akademiledamoten Horace Engdahl, har vållat mest rabalder.
One Direction-stjärnan har blivit pappa
Vilken babylycka! One Direction-stjärnan Liam Payne, 23, och hans flickvän, Cheryl Cole, 33, har blivit föräldrar – till en pojke. – Jag är otroligt glad över att välkomna vår lilla pojke till världen. Det är ett ögonblick vi aldrig kommer att glömma, skriver Liam Payne på Instagram enligt nöjessajten E! Online
Läs mer om Cheryl Cole, Instagram och Liam Payne.
S: Valfrihet existerar inte i det här krisläget
Alliansen har skapat vårdkrisen i Stockholm på egen hand – nu försöker de låna vår politik för att lösa den, skriver S-politikerna Erika Ullberg och Claes Thunblad i en slutreplik.
Hero är ett hot mot vår rättsstat
Sex män greps på Gotland i höstas, misstänkta för att ha våldtagit en rullstolsburen kvinna. Fem av dem anhölls, men försattes sedan på fri fot, vilket fick många på ön att reagera med oerhörd vrede. När uppgifter sedan spreds om att de misstänkta var asylsökanden så blev stämningen på ön så obehaglig att polisen fick tillkalla förstärkning från fastlandet.
Läs mer om Gotland.
Nina Zanjani : Jag behöver inte leta efter mörkret – jag har det redan i mig
Skådespelaren Nina Zanjani får kritiker att göra vågen efter varje roll. Nu är hon aktuell i The Nether på Dramaten. Möt vår nästa stora stjärna.
Läs mer om Dramaten och The Nether.
Just nu: Följ Sveriges mot Vitryssland i VM-kvalet
Sverige möter Vitryssland på Friends arena i fotbollens VM-kval. Följ vår direktrapport.
Läs mer om VM-kval, VM-kvalet och Vitryssland.
Är det sant att övergången till sommartid skördar liv?
En del hävdar att vår omställning till sommartid kan medföra allvarliga hälsorisker. Vetenskapskollens Emma Frans reder ut vad forskningen säger om följderna när vi vrider fram klockan en timme.
Här skjuts ex-politikern ihjäl mitt på öppen gata
Här skjuts den ryske ex-politikern och Putin-kritikern Denis Voronenkov ner mitt på gatan i Kiev. Övervakningsfilm visar hur mördaren fortsätter att avlossa skott mot honom när han ligger ner på marken. – För vår egen säkerhets skull kan vi inte låta dem veta var vi är, sa han till Washington Post i måndags. Mindre än tre dygn senare var han död.
Läs mer om Kiev och Washington Post.
Barnläkare: Utan vårdplatser havererar barnsjukvården
Bristen på vårdplatser för barn på Stockholms sjukhus är inte längre försvarbar. Det som skett i vinter på vår arbetsplats kan inte beskrivas som annat än ett haveri som vi aldrig sett tidigare. Försämrad medicinsk kvalitet, minskad patientsäkerhet och en ohållbar arbetsmiljö är nu en realitet, skriver 32 barnläkare.
HIF byter ut kaptensbindel – blir regnbågsfärgad
Helsingborgs IF byter ut sin kaptensbindel.Till kommande säsong bär Peter Larsson en regnbågsfärgad kaptensbindel.– Vi ser inte detta som en politisk fråga, detta handlar om vår värdegrund och vårt ställningstagande och detta är en självklarhet oavsett partitillhörighet, säger Mats-Ola Schulze, klubbdirektör i HIF.
Svensk klubb hyllas runtom i världen
Östers IF gick i bräschen och lanserade projektet rent spel för att eliminera filmningar och fusk. Projektet har nu gett eko världen över och Öster beskrivs som världens ärligaste klubb. – Det har varit en enorm uppmärksamhet för en klubb av vår storlek, säger Johan Lindberg, styrelseledamot i klubben till SVT Småland.
Läs mer om Johan Lindberg och Öster.
Frisyrer - här är vårens & sommarens trender
Vilka frisyrer ska man satsa på i vår och sommar? Hälsoliv frågade stjärnfrisören och hårstylisten Antonio Axu vilka hårtrender som gäller 2017. – Lob-frisyren som går över bysten eller vid nyckelbenen kommer blir hett.
Läs mer om Antonio Axu.
Äntligen vår! Handla odlingslådor i LEVA&BO:s webbutik
Äntligen vår och tid för uteliv! Förbered för trädgårdssäsongen med unika odlingslådor i dansk design – nu finns 19 modeller i LEVABO webbutik. Handla LEVABO:s favoriter här!
Minnesord: Maria Sjöström
Vår fina vän och kollega Maria Sjöström, Solna, har efter en tids sjukdom avlidit vid 56 års ålder. Närmast anhöriga är barnen Fanny Sjöström och Max Sjöström samt livskamraten Magnus Hakeman.
Axel Holmström scoutas av Detroit
Axel Holmström gör succ i slutspelet och är Skellefteås poängbästa spelare.På plats vid kvällens match finns Shawn Horcoff, nu director of player development i Detroit Red Wings - klubben lånat ut Holmström till SHL och som visat intresse för att plocka över Holmström redan i vår.
Läs mer om Detroit, Holmström, SHL och Shawn Horcoff.
Formel Blogg: Teamranking inför F1-premiären
Med årets första race bara timmar bort är det hög tid att ta ranka teamen inför F1-premiären. Vår F1-expert, Gergei Farkas, går igenom team för team och rankar deras möjligheter.
Läs mer om F1-premiären.
7 drömhojar i vår
Blir 2017 året då du förverkligar dina motorcykeldrömmar?Då ska du kolla hit.Här är de hetaste nyheterna på två hjul.