Vår

Henrik Berggren på Gröna Lund

Sällan har jag funderat lika mycket i förväg på hur lång en konsert ska tänkas bli, trots att det finns en konvention kring en dryg timme för den här sortens förvuxna klubbspelningar på nöjesfält. Så mycket har ju skrivits om Henrik Berggrens utmattningssyndrom, varenda en av de många intervjuer han gav i samband med sin första soloskiva denna vår fick ju göras med sjukdomen som en tydlig och uttalad fond; ofta med vilopauser inlagda som gick rakt in i de färdiga tidningstexterna.
Läs mer om Gröna Lund.

Just nu: Följ Manchester U mot Ajax i Friends arena

Manchester United möter Ajax i finalen i Europa League som spelas i Friends arena i Solna. Följ vår direktrapport.
Läs mer om Ajax, Europa League och Solna.
Live: Europa League-finalen
Nu står avgörandet mellan Manchester United och Ajax i Europa League-finalen på Friends Arena. Följ vår direktrapportering här. Matchen börjar klockan 20:45.
4 anledningar till att jobbet får dig att gå upp i vikt
Vi tillbringar en stor del av livet på jobbet. Det innebär att både vår vikt och hälsa påverkas av de val och de rutiner vi har när vi arbetar.Här listar dietisten Susie Burrell några av de vanligaste skälen till att vi går upp i vikt på grund av jobbet - och ger sina bästa knep för att undvika ovälkomna kilon.
Läs mer om Susie Burrell.

Minnesord: Hilde Smith

Vår tidigare arbetskamrat Hilde Smith har avlidit i Örebro vid 86 års ålder. Hennes närmaste är sonen Rolf och dottern Nicolette, Kalifornien.
SVT:s kris - inte råd att sända hela VM
Kostnaderna för hockey-VM har blivit ett tungt ok för SVT.Nu har man bekräftat att man kommer att dela på rättigheterna med konkurrenten MTG framöver.– I ett läge med skenande kostnader för sporträttigheter är detta ett bra sätt för oss att kunna erbjuda vår publik de mest attraktiva evenemangen, samtidigt som vi tar ansvar för helheten i SVT:s utbud, säger programdirektör Jan Helin i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jan Helin och MTG.
Hur länge orkar vi ha det så här?
Jag beundrar alla som är kloka i dag.Men hur länge orkar man hålla sig vettig?I en värld som vår.
Att reagera är att vägra låta vår mänsklighet dö
Bara genom att hålla fast vid tron på en värld där terror inte är en del av vardagen kan vi bekämpa den.Amanda Svensson skriver från ett Storbritannien i djup sorg efter det ondskefulla dådet i Manchester.
Läs mer om Manchester och Storbritannien.
En sorglig dag för underbara staden
19 personer har dött och närmare 60 har skadats i en misstänkt terrorattack i Manchester.Nu sörjer stadens fotbollslag och stjärnspelare.Det är med stor bedrövelse som vi nås av den fruktansvärda nyheten från arenan. Våra tankar går till alla som drabbats och till vår stads räddningstjänst, skriver Manchester City på sitt twitterkonto.
Lyssna så förstår du vad vi känner
LOS ANGELES. Svenskarna i Nashville Predators var med och skrev klubbhistoria i natt, svensk tid.Med en 6-3-seger över Anaheim tog man sig till final i Stanley Cup för första gången under de 18 år laget funnits i NHL.Stor matchhjälte blev 23-årige doldisen Colton Sissons, som svarade för ett hat trick.- Jag fattar inte att det är sant. Lyssna bara på vår fantastiska publik, så förstår du vad jag känner, sa Sissons när han intervjuades av NBC Sports på isen direkt efter slutsignalen.Sissons har de senaste två matcherna bildat en succkedja med Filip Forsberg och Pontus Åberg.Trion bjöd på s
Ager-Hanssen: Vi slipper gärna Metro
Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen ser Qvibergs tillskott på 50 miljoner kronor som kompensation för att ha skadat varumärket Metro. Nu öppnar Ager-Hanssen för att sälja papperstidningen. – Tidningen är ingen strategisk tillgång för vår del.
Hela Sverige hyrs ut på Airbnb
En unik satsning ska få miljontals amerikaner att lockas till vår vackra svenska natur. Som första land i världen listas nu hela Sverige och den svenska naturen på boendesajten Airbnb.
Läs mer om Airbnb och Sverige.
Johan Croneman: Att Youtube-humorn sköljer över oss nu beror bara på politisk feghet.
Med jämna mellanrum lackar någon ur på den sämsta sortens buskis. Men är Leif verkligen full av klassförakt – är den inte bara typisk för vår tid? Feg.
Läs mer om Leif.
Just nu: Tre Kronors plan kraftigt försenat
Sveriges hockeyhjältar landar landar i dag på Alanda. Flyget är kraftigt försenat och den planerade presskonferensen är inställd. 17.30 hyllas spelarna och ledarna av folket på Sergels Torg. Följ vår direktrapportering här.
Läs mer om Alanda.
Twin Peaks är tillbaka och jag älskar det
25 år efter premiären är Twin Peaks tillbaka. Isobel Hadley-Kamptz ser en viktoriansk ockultism för vår tid.
Soraya Lavasani: Vår sista sändning ihop på länge
I sommar blir Soraya Lavasani mamma – och på måndagen gör hon sin sista Nyhetsmorgon med Peter Jihde innan föräldraledigheten.På Instagram berättar hon om känslorna.Men lite ledsna miner också då det här är vår sista sändning ihop på lääääääänge. Bara timmar kvar till föräldraledigt..., skriver hon till inlägget.
Stefan Holms pik till Kanada inför finalen
Tre Kronor i final i hockey-VM.Då passar friidrottshjälten Stefan Holm på att pika Kanada – ända från Italien.– Det är vår tur nu, säger Holm.
Läs mer om Holm, Italien, Kanada och Stefan Holm.
Bäst just nu: Vår tids Jack, underbart piano och en arg poet
Isabelle Ståhl hyllas för en romandebut som dryper av samtid, medan ilskan åter har väckts i en av våra mest älskade poeter – Göran Sonnevi.
Läs mer om Göran Sonnevi och Jack.
Episka änglar i Angels in America får nytt liv
Pjäsen Angels in America om 80-talets aidskatastrof har blivit en klassiker. I vår apokalyptiska tid har den plötsligt fått en smärtsam aktualitet. DN:s Johan Hilton återvänder till en renande källa i Central Park.
Läs mer om America och Central Park.
Prov: Porsche Panamera 4S Diesel – mysig och våldsamt stark
Det som bensindrivna V12:or gjorde förr i tiden, det gör en dieseldriven V8 idag. Läs om vår moderna nostalgitripp i en Panamera. Provkörningen kommer från auto motor & sport nr 7-2017.
Läs mer om Diesel och Panamera.
Makoto Asahara: Allsvenskan ska inte handla om mörker
Dold cynism, brottslighet och mörker har dragits fram ur skuggorna, överskuggat och flyttat en allsvensk klassiker. Det är då det behövs en påminnelse om vad vår allsvenska och vår fotboll egentligen handlar om. Eller ja – åtminstone för alla som är en del av den.
Antologiserien Min skattkammare fyller 70 år
Antologiserien Min skattkammare fyller 70 år och firas med en ny titel, Vår skattkammare. Här möts bilderboksskapare från hela världen i en blandning av gammalt och nytt, av gemenskap och nya influenser. Se bildspelet ovan med klassiska bilder från Min skattkammare.
Läs mer om Min och Vår.
Björn Eriksson: Rör inte vår idrott
Riksidrottsbasen Björn Eriksson höjer stämman ytterligare och uppmanar politikerna att ta bort händerna från styrspaken till idrotten. – Svenska folket gillar sin idrott och de gillar inte att den politiseras, säger han inför helgens Riksidrottsmöte.
Läs mer om Riksidrottsmöte.