Vår

Yellen: Ingen ny finanskris under vår livstid

2008 skakades världen senast av en finanskris. Efter den reformerades banksystemet. Reformer som gjort systemet så säkert att Fedchefen Janet Yellen inte tror att en ny krasch kommer ske under hennes livstid.

11 bra sommarerbjudanden bland populära bilmärken

Efter en het vår hoppas bilhandeln på en minst lika het sommar. Nybilsförsäljningen går i rekordfart men det finns trots det möjlighet att göra bra sommarklipp. Några märken slåss för sin andel av en växande marknad och möter konkurrenter med sänkta priser. Vi har hittat 11 väldigt bra sommarerbjudanden från våra populäraste bilmärken.
Svenska planet tvingades avbryta uppdrag
Det ryska stridsflygplanet flög så nära att det svenska signalspaningsplanet tvingades vända tillbaka till basen.Det rapporterar DN om flygincidenten som inträffade över Östersjön i förra veckan.– Av flygsäkerhetsskäl avbröt vi vår flygning, säger Försvarsmaktens presschef Philip Simon till tidningen.
Läs mer om Philip Simon och Östersjön.
Hannah Arendt – den hyperaktuella och bångstyriga filosofen
I vår tid präglad av statslösa flyktingar och populism känns Hannah Arendts tänkande ovanligt angeläget. Hynek Pallas läser två nya böcker om och av en politisk filosof som gick sin egen väg.

Får man strunta i Förintelsen?

Spelen som skriver historia: När världshistorien blir datorspel suddas obehagliga delar bort. Som Förintelsen. Vårt förflutna blir krigiskt, nationalistiskt och heroiskt. Vad betyder det när spelen blivit en av vår tids främsta historieskildrare?
Läs mer om Förintelsen.
Här är tio klassiska Guldpuckenvinnare
I dag delas Guldpucken ut till Sveriges bästa hockeyspelare säsongen 2016/17.Det är Sveriges finaste individuella pris – och har vunnits av de flesta av de största i vår hockeyhistoria.Här är tio av de mest legendariska Guldpucken-vinnarna.
Vi måste ta bättre hand om vår planet
Invånarna i byn i Alaska lever i frontlinjen för klimatförändringarna.
Läs mer om Alaska.
Vill vi ha samarbete måste S tona ner den hårda retoriken
Om S menar allvar med ambitionen att om så krävs kunna samarbeta med andra, så måste vi börja med att förändra vår egen retorik. Det går inte att i ena stunden bunta ihop de borgerliga partierna och kalla dem högerpartier, för att i nästa sträcka ut handen, skriver S-kommunalråden Lars Stjernkvist, Kikki Liljeblad och Olle Johansson.
Åtal för hets mot folkgrupp i Peter Springare-grupp
Araber - fel på alla plan! Varför ta hit de sämsta människorna på vår jord?, frågade sig Kungsbackabon i ett inlägg i en Facebook-grupp på nätet till stöd för den rikskände polismannen Peter Springare.Nu åtalas Kungsbackabon för hets mot folkgrupp.–Det är helt befängt, säger han.
Känd svensk artist döms för ringa narkotikabrott
Den svenska artisten har en lång karriär bakom sig och har varit med i flera stora tv-program.Nu döms han för ringa narkotikabrott –efter att ha haft flera gram cannabis på sig när han gick på en gata i Stockholms innerstad.Lite klantigt gjort mot vår konstitution, tycker jag i efterhand, skriver artisten i ett sms.
Barnfamiljens besvikelse – fick inte bo på sitt hotell
Familjen Calder hade sparat till sin drömsemester för 36 000 kronor.Men när de kom fram till Mallorca med fick de inte bo på hotellet de bokat hos TUI och dottern var bara på stranden en gång under resan.– Det skulle vara vår egen semester och våra val som styrde vart vi vill åka, men så blev det inte, säger Erik Calder.
Läs mer om Erik Calder, Mallorca och TUI.
Live 20.30: Sverige mot Slovakien i U21-EM
Vidare till semifinal eller midsommarfirande i Sverige? Den avslutande gruppspelsmatchen mot Slovakien avgör Sveriges öde i EM. Följ matchen här i vår liverapportering.
Läs mer om Slovakien och Sverige.
Undersökning: Har du chiptrimmat din bil?
Nu söker vi dig som har trimmat, eller optimerat din bil. Fyll i vår korta enkät.
Min man vill inte vara med mig på gymmet
Hej! Min man undviker att vara med mig på samma gym som han tränar på. Det har hänt många gånger när han såg mig och vår dotter som vinkade till honom, bara vände han sig om och gick hem.
Nylander: Gått lite över styr en gång
William Nylander blev vald till hockey-VM:s bästa spelare tidigare i vår, efter att Sverige vunnit finalen mot Kanada.Guldhjältarna hyllade stort i centrala Stockholm efter triumfen – men vid ett tillfälle gick firandet för långt.– Det har väl bara gått lite över styr en gång och det var vid Sergels torg, säger Nylander till Aftonbladet.
Artificiella organ på rymdstationen ISS ska ge insikt om vår hälsa
Organ i chippformat på den internationella rymdstationen.
Därför hatar du ljudet av din egen röst
Få saker är så djupt obehagliga som att höra sin egen röst via en inspelning. Den stämmer sällan överens med vår egen uppfattning och något måste vara fel, eller hur? Tyvärr. Rösten du hör är din verkliga röst. Här förklarar vi varför.
Riskkapialistjätte överklagar gigan skattesmäll
Riskkapitalisten Nordic Capital fortsätter striden om hur anställda ska beskattas. Man överklagar dråpslaget från Kammarrätten tidigare i vår då 19 anställda fick då en skattesmäll på totalt 661 miljoner kronor.
Läs mer om Kammarrätten.
8 frågor och svar om sommarsolståndet – Sveriges längsta dag
21 juni är dagen är som längst och solen står som högst på vår himmel.Det exakta datumet kan dock variera. Det hänger ihop med hur långt det är till nästa skottår.Här är 8 frågor och svar om årets längsta dag.
Det har blivit vår skyldighet att ta hand om grabben
Svante Weyler berättar om en ensamkommande pojke och kräver en anständig politik.
Abd al Haqq Kielan om islam: Inga fler pådyvlade reformförsök, tack
Det politiska islam har uppstått ur reformrörelser som på olika sätt kapat religionen. Det har gjort att den utnyttjas i vår tids storpolitiska konflikter, skriver imamen Abd al Haqq Kielan i DN:s serie om reformation av islam.
Läs mer om Abd och Haqq Kielan.
Förskolan glömmer de blyga pojkarna
I sommarens intervjuserie på Ungkultursidan presenterar tongivande personer sina tankar om vår tids syn på barn.Sven Olov Karlsson möter en forskare som kämpar för allas rätt till en bra förskola – och manlig förskolepersonal.
Läs mer om Ungkultursidan.
Swedbank i samarbete med aktiemäklare
Swedbank går in i ett samarbete med aktiemäklaren Kepler Cheuvreux – för att skapa ett ledande mäklarhus med stark nordisk bas.Det ger bankens kunder tillgång till ett utbud av nordisk aktieanalys.– Helt i linje med vår strategi för att möta kundernas förväntningar på en modern bank, säger Ola Laurin på Swedbank i ett pressmeddelande.