Vår

Metoo möter den råa mannen

I skuggan av Metoo-kampanjen har ett antal mansgrupper och rörelser mobiliserat i Stockholm. Vilka är de och vad vill de? I första delen av vår artikelserie På spaning efter en ny man har DN Sthlms reporter Sofia Edgren gått på kurs hos Raw man-coachen Herman Ottosson.

Effektivt om hur Systemet avhumaniserar anställda

Tar du ansvar för din arbetsglädje? Från kassaarbetets monotoni till en poetisk kritik av vår kolonisering av tiden. I sin diktsamling bearbetar Emil Boss företagens styrning av såväl kropp som själ genom övervakning och klyschor.
Läs mer om Systemet.
Robert Dalsjö: Sverige i en farligare värld
Hur kunde svenska beslutsfattare låta sig svepas med så fullständigt av idn om den eviga freden och vad måste göras för att höja vår försvarsförmåga? Kungliga Krigsvetenskapsakademiens ledamot Robert Dalsjö skriver om detta tema i två längre essäer. Andra delen publiceras i morgon (lördag).
Läs mer om Robert Dalsjö.
Lill-Babs återförenad med exet efter alla år
Barbro Lill-Babs Svensson berättar i en ny dokumentär om den svåra skilsmässan från Kjell Kaspersen.Nu ska paret återförenas – Kjell Kaspersen berättar att de ska fira för-jul tillsammans med dottern Kristin Kaspersen.– Vi ska vara tillsammans med vår dotter, säger Kjell Kaspersen, 78.

Studiebidraget höjs i mars

Studiebidraget höjs nästa vår, beslutade riksdagen på torsdagen. För högskolestudenter och och gymnasielever innebär det några extra hundralappar i månaden.
10 mäktiga kvinnor som driver klimatfrågorna
Klimatet och dess framtid är en allt viktigare spelare i det politiska samtalet.Samtidigt kliver kvinnor världen över fram och driver frågorna som ska rädda vår planet.Här är tio mäktiga klimatkvinnor.
Larm om frontalkrock mellan två bilar
På torsdagseftermiddagen kom larmet om en frontalkrock mellan två bilar i Värmland.– Ambulans och räddningstjänst är med största sannolikhet på plats, vår patrull är på väg, säger Mats Öhman, pressinformatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Värmland.
Nu kommer den omtalade jättesängen till Sverige
För en vecka sedan kunde Leva Bo berätta om den enorma familjesängen.Världens största säng – två dubbelsängar i en, som säljs i USA.Tack vare vår artikel kommer den nu även börja säljas i Sverige.
Läs mer om Leva Bo och Sverige.
Moderaterna KU-anmäler nu Morgan Johansson (S)
Moderaterna KU-anmäler justitieminister Morgan Johansson (S) efter beskedet att regeringen tänker lägga fram ett lagförslag i vår som ska underlätta för polisen att använda kameraövervakning.
Läs mer om Morgan Johansson.
Det händer i kroppen när du jojo-bantar
Om man har svårt att hålla vikten är det inte ovanligt att hamnar i jojo-bantningsträsket. Men hur påverkas vår kropp egentligen av denna viktpendling?Här svarar experterna på frågan.
Löfven sågar EU-toppen inför kvällens Brysselmöte
BRYSSEL. EU:s ledare samlas nu i Bryssel för årets sista toppmöte – där Brexitagendan överskuggar det mesta.Detta kommer att bli en vild kamp mot klockan där vår enighet åter kommer att vara av central betydelse, skriver Europeiska rådets ordförande Donald Tusk.Samtidigt planerar Stefan Löfven att såga värden för hans slutsatser om migrationspolitiken.
EU försiktigt – men enigt om tvåstatslösning
Fler borde erkänna Jerusalem som vår huvudstad, tycker Israels Benjamin Netanyahu vid det första israeliska premiärministerbesöket i EU på över 20 år. Men EU är fortsatt försiktigt – och mer enat än väntat.
Läs mer om Jerusalem.
Minnesord: Sören Ahlbom
Vår vän Sören Ahlbom, Stockholm, har i en ålder av 67 år avlidit efter en kort tids sjukdom. Han lämnar efter sig en stor familj med livskamraten Catharina, barnen Jesper, Niklas och Joanna med familjer samt många vänner.
Ryska spelarna inför OS: Vår flagga finns i våra hjärtan
Moskva. Både ryska spelare och den ryska lagledningen skulle helst slippa diskussionen om att de tvingas spela i OS under neutral flagga. Anfallsstjärnan Ilja Kovaltjuk säger till DN att han bara vill fokusera på sitt uppdrag. DN var med när ryska hockeylandslaget tränade i Moskva.
Läs mer om Moskva.
SVT: Vår formulering var djupt olycklig
Självklart vill vi inte bidra till att klumpa ihop sympatier för staten Israel med alla judar, eller påstå att det finns en enda judisk röst. Det skriver SVT:s Charlotta Friborg i en replik.
Läs mer om Israel.
Just nu: John Ausonius i rätten i Tyskland
John Ausonius, känd som lasermannen, ställs inför rätta i Tyskland för ett mord som skedde 1992. Ausonius, dömd till livstids fängelse för sina brott i Sverige, har erkänt att han bråkat med kvinnan men nekar till mord. Rättegången inleds i dag. Följ vår direktrapportering här.
Läs mer om Sverige och Tyskland.
Lotta O: En lucia på glid är en signal om vår
Kåseri. Nu har jag inte riktigt något till övers för Lucia, så den här dagen brukar jag inte fira.
Läs mer om Lucia.
Polischef efter branddåd: Hotbild mot USA-objekt
Svensk polis har trappat upp sina ansträngningar för att förhindra angrepp mot judar i Sverige. – Vår bevakning gäller även amerikanska objekt, säger Stefan Hector, chef för polisens nationella operativa avdelning (NOA).
Läs mer om Stefan Hector och Sverige.
Två män begärs häktade efter attack mot synagoga
Tre män har suttit anhållna misstänkta för att ha kastat molotovcocktails mot Stora synagogan i Göteborg på lördagskvällen. Nu begärs två av dem häktade, misstänkta för försök till grov mordbrand. – Vår teori är att det har med Palestina-Israel-konflikten att göra, säger åklagare Stina Lundqvist.
Nu blir det billigare att flyga från Köpenhamn
Köpenhamns flygplats sänker avgifterna för flygbolagen från och med 1 april 2018, medan Sverige höjer sina redan vid årsskiftet.– Vi kommer att stärka vår navfunktion, säger Lars Nørby Johansen.
Läs mer om Köpenhamn och Sverige.
Nu ska AI granska röntgenbilder på svenskt sjukhus
Varje år granskas stora mängder ortopedröntgenbilder i vården. Men nu kan artificiell intelligens rycka in och stötta läkarna – i vår testas en pilot på Danderyds sjukhus.
Nu ska AI granska röntgenbilder på svenskt sjukhus
Varje år granskas stora mängder ortopedröntgenbilder i vården. Men nu kan artificiell intelligens rycka in och stötta läkarna – i vår testas en pilot på Danderyds sjukhus.
Viktors val: Ygemanias uppgång och fall
Äntligen måndag! Viktor Barth-Kron reder ut ett politiskt fenomen i vår tid.
Mystisk lastbil misstänks ha dolt stulna lastbilsdäck
En mystisk lastbil körde in på Däckcenter i Ulricehamn, mitt i natten mot söndagen. En timme senare hade 50 begagnade lastbilsdäck stulits. – Dom var på vår baksida och plockade med sig däcken, berättar Däckcenters VD Jimmy Öberg.
Läs mer om Däckcenter och Ulricehamn.
Sigrids stopp – i relationen med Samir
Sigrid Bernson och Samir Badran är ett av landets mest omskrivna par, och i vår tävlar de mot varandra i Melodifestivalen.Men när paret träffades försökte dansaren Sigrid Bernson stoppa relationen så länge hon kunde, säger hon i NordicFeels kundtidning.– Till slut gick det inte längre, säger Sigrid Bernson i tidningen.