Vår

Fråga Eva-Karin: Italiens sak var vår

Om ni bara visste, kära läsare över hur glad jag är när ni hör av er om sådant jag inte har lyckats hitta hela svaret på.

Våra gener påverkar hur empatiska vi är

Det är inte endast vår uppväxt och våra erfarenheter som påverkar hur empatiska vi är, det beror också på våra gener, rapporterar Vetenskapsradion i Sveriges Radio.
Läs mer om Vetenskapsradion.
Våra gener påverkar hur empatiska vi är
Inrikes. Det är inte endast vår uppväxt och våra erfarenheter som påverkar hur empatiska vi är, det beror också på våra gener, rapporterar Vetenskapsradion i Sveriges Radio.
Läs mer om Vetenskapsradion.
Knepigt för vissa djur att hitta mat i snön
Minusgrader och ett tjockt snötäcke långt in i mars gör det knepigt för en del djur att hitta mat. Och hemvändande flyttfåglar börjar bli otåliga. – De köar för att komma hit och tänker säkert ge oss vår så att vi kan leta upp bra häckplatser, säger biologen Didrik Vanhoenacker.
Läs mer om Didrik Vanhoenacker.

Vi vill återinföra stränga straff för knarkförsäljning

DN DEBATT 19/3. Vi tre har varit socialborgarråd i Stockholm och har i många år arbetat med svåra missbruksproblem och socialt utsatta barn och ungdomar. Vår erfarenhet är att lagstiftningen och nuvarande insatser inte räcker. Därför presenterar M i dag sju förslag på reformer som skulle rädda fler liv, skriver Ulf Kristersson (M), Anna König Jerlmyr (M) och Kristina Axn Olin (M).
Wanja hittade barndomsvän på gatan - hjälpte honom bli nykter
Det finns personer på vår jord som verkligen brinner för att hjälpa andra människor. Och gör vår värld till en bättre plats. Ett praktexempel på en sådan person är Wanja Mwaura från Kenya.
Läs mer om Kenya och Wanja Mwaura.
Magnusson: Tid för avsked - men skidsporten går mot en ny vår
Drottningen abdikerar snart. Kronprinsessan är på väg tillbaka. Charlotte Kalla öppnar för ännu ett OS - och Stina Nilsson ska visa att hon håller i längden.
Läs mer om Stina Nilsson.
Putin är som Peter den Store – han gör vår framtid ljus
SIMFEROPOL. Att legitimera Vladimir Putins maktinnehav genom högt valdeltagande var än mer viktigt på Krim, vars erövring framstår som symbolen för Rysslands återvunna storhet. Det centrala för söndagens presidentval i Ryssland var hur många som skulle rösta; en seger för Putin hade ingen betvivlat.
Läs mer om Krim, Peter, Putin, Ryssland och Store.
Beskedet: Klimatförändringar låg bakom vår arts uppkomst
För drygt 300000 år sedan hade klimatet blivit torrare över stora delar av Afrika. Detta tycks ha lett till uppkomsten av vår egen art, Homo sapiens, enligt nya studier.Bevisen är bland annat nya typer av avancerade av stenredskap som dyker upp för första gången.
Läs mer om Afrika och Homo.
Klimatförändring bakom vår arts uppkomst
1 av 2 Klimatförändring bakom vår arts uppkomst Inrikes. För drygt 300 000 år sedan hade klimatet blivit torrare över stora delar av Afrika. Detta tycks ha lett till uppkomsten av vår egen art, Homo sapiens, enligt nya studier.
Läs mer om Afrika, Homo och Klimatförändring.
Klimatförändring bakom vår arts uppkomst
För drygt 300000 år sedan hade klimatet blivit torrare över stora delar av Afrika. Detta tycks ha lett till uppkomsten av vår egen art, Homo sapiens, enligt nya studier.
Läs mer om Afrika och Homo.
Klimatförändring bakom vår arts uppkomst
För drygt 300 000 år sedan hade klimatet blivit torrare över stora delar av Afrika. Detta tycks ha lett till uppkomsten av vår egen art, Homo sapiens, enligt nya studier. Bevisen är bland annat nya typer av avancerade av stenredskap som dyker upp för första gången.
Läs mer om Afrika och Homo.
Stoppa den turkiska invasionen av Afrin!
Den 3 februari publicerades en insändare där jag skrev att Afrin behöver vårt stöd och vår solidaritet.
Läs mer om Afrin.
Imponerande – årets bästa svenska film kan vara här
Överviktiga är lata, slarviga och inkompetenta – samhällets syn på fetma är skoningslös. Den svenska sångerskan Anna Book och författaren Roxane Gay är två som bär vittnesbörd. Och enligt en ny avhandling bemöter även vården tjocka patienter på fel sätt. Ett fördjupande reportage i dagens kulturmagasin resonerar kring vår tids syn på fetma. Läs också om Gabriela Pichlers Amatörer, som kan vara årets bästa svenska film, det uppmärksammade nya dikteposet Aednan, Stephen Hawkings livsverk och mycket mer. Trevlig läsning!
Läs mer om Aednan, Anna Book och Roxane Gay.
Så förändrade Stephen Hawking vår syn på verkligheten
Han visade att svarta hål dunstar bort, att fysikens lagar kan bryta samman och att universum är ojämnt. Stephen Hawking förtjänade sin position som vår tids mest kände forskare.
Läs mer om Stephen Hawking.
Brodin kan bli en joker för Djurgården i slutspelet
Förra året var både han och blivande frun korsbandsskadade. I höst väntar djurgårdsparet Daniel och Emilia Brodin tillökning. Men först – ett SM-guld för den Tre Kronor-meriterade forwarden Daniel? –Vi ska göra vår grej, då har vi en bra chans, säger 28-åringen, som nyligen gjorde comeback, inför Djurgårdens SM-kvartsfinal mot Linköping.
Sunt förnuft krävs för att hejda islamisternas framfart
Det är svårt att tänka sig ett längre avstånd mellan grunden för vår fria demokrati och den politiska islamismens tankegods.
Därför dröjer Zätas besked om VM-spel
LOS ANGELES. – Det är dags att gå upp igen!Henrik Zetterberg, 37, är på turn i södra Kalifornien med sitt Detroit Red Wings, men mycket av hans tankar just nu går till moderklubben Timrå därhemma i Västernorrland.Zäta följer sitt svenska favoritlags äventyr i kvalet till SHL med högsta intresse.I en intervju med SportExpressen talar han ut om:x Timrås chanser att nå SHL i vår.x Detroits tunga säsong med missat slutspel för andra året i rad.x Utspelet i förra veckan när han kritiserade lagets unga spelare.x Chansen att vi får se honom i Tre Kronors VM-lag i maj.
Så lyckades vår vårdcentral slippa använda hyrläkare
DN DEBATT 18/3. På två år har vi lyckats vända en underbemannad vårdcentral till en tillväxtverksamhet med 15 anställda läkare och 16 anställda sjuksköterskor. Det handlar inte enbart om resurser – en arbetsmiljö med tillitsstyrning snarare än toppstyrning driver resultat och får medarbetarna att vilja arbeta kvar, skriver Sara Banegas, distriktsläkare och verksamhetschef.
Anna Book: Feta personer är vår tids byfånar
Överviktiga är lata, slarviga och inkompetenta – samhällets syn på fetma är skoningslös. Den svenska sångerskan Anna Book och författaren Roxane Gay är två som bär vittnesbörd. Och enligt en ny avhandling bemöter även vården tjocka patienter på fel sätt.
Läs mer om Anna Book och Roxane Gay.
Friska Viljor värvar back från Malta: "Han har den erfarenhet vi söker"
Friska Viljor har värvat högerbacken Jonas Rodriguez Ekani. - Jonas är en bra förstärkning och komplettering till vår trupp.
Läs mer om Malta.
Fortfarande ingen vår i sikte
Minusgrader, snö och iskalla vindar: Trots att vi befinner oss i mitten av mars är det svårt att drabbas av vårkänslor - och de kyliga nätterna försenar vårens intåg.
Fortfarande ingen vår i sikte
Minusgrader, snö och iskalla vindar: Trots att vi befinner oss i mitten av mars är det svårt att drabbas av vårkänslor – och de kyliga nätterna försenar vårens intåg.