V70

Begagnat: Volkswagen Passat populärare än Volvo V70

Sveriges mest sålda bil, Volvo V70, jagas ständigt av Volkswagen Passat i försäljningslistorna. Men hur ser det ut för begagnade bilar?
Läs mer om Volkswagen Passat och Volvo V70.

Kör du Citroën C5 eller Hyundai i40? Dags att sätta betyg på din bil!

Glöm Volvo V90/V70 och VW Passat. Tänk utanför boxen. Tänk Citroën C5 och Hyundai i40 – till exempel. Båda finns som kombimodeller med en mängd olika motoralternativ. Hur bra är de i vardagen? I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Citroën C5 och Hyundai i40 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Är det något som krånglat? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för
Läs mer om Hyundai.
Forskare tonar ner miljölarm om dieselbilar
Dieselbilen har på kort tid förvandlats till en miljöbov. En Volvo V70 som för bara ett par år sedan klassades som miljöbil kan om några år portas från att köra i Stockholm och andra tätorter. Oron sprider sig därför på marknaden, bilhandlarna får allt svårare att värdera äldre dieslar. Lena Nerhagen, forskare på VTI, Statens Väg och transportforskningsinstitut, är kritisk till debatten: - Min bedömning är att problemen med dieselbilar i Sverige är överdrivna, säger hon.
Läs mer om Stockholm, Sverige och VTI.
Volvon ombyggd till en stridsvagn: Helt otroligt
Vi har sett en Volvo S90 omgjord till en limousine.Vi har sett en Volvo C70 omgjord till en sportigare – men kanske fulare – version.Men frågan är om vi någonsin sett en Volvo V70 omgjord till en stridsvagn.
Läs mer om Volvo C70, Volvo S90 och Volvo V70.

Forskare tonar ner miljölarm om dieselbilar

Dieselbilen har på kort tid förvandlats till en miljöbov. En Volvo V70 som för bara ett par år sedan klassades som miljöbil kan om några år portas från att köra i Stockholm och andra tätorter. Oron sprider sig därför på marknaden, bilhandlarna får allt svårare att värdera äldre dieselbilar. Lena Nerhagen, forskare på VTI, Statens Väg och transportforskningsinstitut, är kritisk till debatten: – Min bedömning är att problemen med dieselbilar i Sverige är överdrivna, säger hon.
Läs mer om Stockholm, Sverige och VTI.
En Volvo eller pansarvagn – eller båda?
Att Volvo satsar på säkerhet visste vi, men den här V70:n ger säkerhet ett helt nytt ansikte.
Här är de populäraste begbilarna
Här är Sveriges populäraste begbil.Volvo V70 toppar listan före VW-bilarna Golf och Passat.Hittills i år har närmare en miljon begbilar bytt ägare.
Läs mer om VW-bilarna Golf.
Så byggs Volvos polisbilar – nu är det inte längre bara diesel som gäller längre
En ny generation Volvokombi betyder också en ny generation polisbilar. Svenska polisen har kört V70 och XC70 länge, men tids nog ska bilarna bytas ut mot nya V90 och V90 Cross Country. Även om en stor del av trafikpolisens jobb nu görs av kameror behövs det fortfarande utryckningsbilar – och kraven är hårda. Bilarna ska klara körning i hög fart med tung last, ofta hundratals extra kilo utrustning. Volvo har levererat polisbilar sedan 1929.
Läs mer om V70, V90 och Volvokombi.
Volvo tillbaka i toppen på nybilslistan
Volvo V70 var Sveriges populäraste bil år efter år. När den fasades ut 2016 tog Volkswagen över. Men nu är Volvo etta igen – med nya V90.
Läs mer om V90, Volkswagen och Volvo.
Förlorarna är de som stirrat sig blinda på fina tapeter
Det behövs inga statliga utredningar eller vägledande normer från Bokföringsnämnden för att förklara varför en fin sommarkörd Volvo V40 från 2003 ska kosta mindre än en normaltjusig V70 från 2015.
Lars, 56, sålde sin bil – blåstes via mobilapp
Lars Nordin, 56, skulle sälja sin begagnade Volvo V70. Då lyckades köparen göra ett snabbt ägarbyte med Transportstyrelsens mobilapp och struntade sedan i att betala. – Jag kunde inte göra någonting, säger Lars.
Läs mer om Volvo V70.
Lars, 56, sålde sin bil – blåstes via mobilapp
Lars Nordin, 56, skulle sälja sin begagnade Volvo V70. Då lyckades köparen göra ett snabbt ägarbyte med Transportstyrelsens mobilapp och struntade sedan i att betala. – Jag kunde inte göra någonting, säger Lars.
Läs mer om Volvo V70.
Från ÖV 4 till XC60 – via kronprinsens P1800
Volvo fyller 90 år. Volvo är känt för sina säkra och pålitliga bilar som har hjälpt till att sätta Sverige på världskartan. Från PV 444 och Amazon till moderna ekipage som V70, XC90 och XC60.
Läs mer om Amazon, Sverige och V70.
Populäraste bilarna i Sverige just nu – lista
Volvo är tillbaka som etta på den svenska biltoppen. Gamla V70 var under många år den överlägset mest sålda bilen i Sverige – nu ser det ut som att Volvo kan upprepa succn med nya V90.
Läs mer om Sverige, V90 och Volvo.
4/2017: Stort suvtest – Vi provkör Volvo V90 Cross Country
Stort suvtest. Nya Audi Q5 mot BMW X3, Mercedes GLC och Audi A4 Allroad. Dessutom 9 bra alternativ.Vi provkör Volvo V90 Cross Country, efterträdaren till populära Volvo XC70.Så bra är nya Volvo V90 enligt ägarna. Högintressant begagnatduell mot V70. Så kör du med stil. Julia har gått Rolls-Royce förarutbildning. Nya Porsche Panamera e-hybrid provkörd. Så bra är Porsches stora familjehybrid.Vi granskar förbränningsmotorns framtid. Så ska motorerna bli snålare och modernare.Mercedes modelloffensiv. Allt från småbilar till stora suvar.Vi provkör Kia Stinger GT, Huyndai i30, Mazda MX-5 RF, Mi
Detta säljer bäst på Blocket: Volvo säkert kort – Mustang årets raket
Köpte du en bil på Blocket förra året? Då gissar vi att det var en silverfärgad Volvo V70. Den är mest populär, som vanligt. Men det finns överraskningar, bland annat är Corvette och Mustang några av de mest sökta.
Läs mer om Blocket, Corvette, Mustang och Volvo V70.
Kör du Volvo V90 eller V70?
Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Volvo V90 Cross Country provkörd: Riktigt skojig om man vet vad man gör
Föregångaren Volvo V70 passade perfekt i gruvhuggen XC-kostym. Supereleganta V90 ser mer ut som en snobb i gummistövlar. Erik Trulsson provkör V90 Cross Country på is och möts av en trygg sladdare.
Läs mer om XC-kostym.
Kör du Volvo V90 eller V70?
Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Här är mest sålda begagnade bilarna
Volvos populära modell V70 slutade byggas under 2016. Men V70 behåller sitt grepp om de svenska bilköparna. Modellen var den allra populäraste begbilen under 2016.
Läs mer om V70.
Kör du Volvo V90 eller V70?
Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Volkswagen tar över Volvos förstaplats i Sverige – en världsnyhet
2016 var ett riktigt bra bilår i Sverige, med nytt rekord i registreringsstatistiken. I ett pressmeddelande skriver Volvo att fyra av de sex modellerna som hamnade överst i registreringsstatistiken är Volvobilar och att företaget därför går i mål som klar vinnare för året. Men för första gången på över 50 år var det inte en Volvo som hamnade överst i den svenska registreringsstatistiken, utan Volkswagen Golf. Och det trots att Volvo bakade ihop fyra modeller till en (gamla V70 och XC70, samt nya S90 och V90). De hamnade på en andraplats. 2016 har varit ett händelserikt och omvälvande år f
Tuff fajt mellan VW och Volvo i säljtoppen
Det blir en Volvo eller en Volkswagen som blir Sveriges mest sålda bil 2016. Men vem som vinner avgörs under december och det är Volvo V70/90 mot VW Golf. Under november månad var Volvo V60 Sveriges mest sålda bil.
Läs mer om Volkswagen och Volvo.
Folksam sågar flera storsäljare från VW
Försäkringsbolaget Folksam har tittat på de 30 mest sålda bilmodellerna i Sverige och gett dem betyg på hur utrymme och säkerhet för barn. Bilguiden till alla föräldrar hyllar Volvos utgående modell V70 men sågar flera storsäljare från VW-gruppen.
Läs mer om Sverige, V70 och VW-gruppen.
Fyndläge på begbilar
Försäljningen av begagnade bilar ökar inte lika mycket som tidigare. Försäljningsökningen var bara 1,6 procent under perioden januari till september i år – jämfört med 4,1 procent som var ökningen under helåret 2015. I sju län har försäljningen till och med minskat, mest i Dalarna: Se listan län för län här intill och även listan över begagnat-modellerna som är populärast – den toppas av Volvo V70.
Läs mer om Dalarna och Volvo V70.