V70

Från ÖV 4 till XC60 – via kronprinsens P1800

Volvo fyller 90 år. Volvo är känt för sina säkra och pålitliga bilar som har hjälpt till att sätta Sverige på världskartan. Från PV 444 och Amazon till moderna ekipage som V70, XC90 och XC60.
Läs mer om Amazon, Sverige och V70.

Populäraste bilarna i Sverige just nu – lista

Volvo är tillbaka som etta på den svenska biltoppen. Gamla V70 var under många år den överlägset mest sålda bilen i Sverige – nu ser det ut som att Volvo kan upprepa succn med nya V90.
Läs mer om Sverige, V90 och Volvo.
4/2017: Stort suvtest – Vi provkör Volvo V90 Cross Country
Stort suvtest. Nya Audi Q5 mot BMW X3, Mercedes GLC och Audi A4 Allroad. Dessutom 9 bra alternativ.Vi provkör Volvo V90 Cross Country, efterträdaren till populära Volvo XC70.Så bra är nya Volvo V90 enligt ägarna. Högintressant begagnatduell mot V70. Så kör du med stil. Julia har gått Rolls-Royce förarutbildning. Nya Porsche Panamera e-hybrid provkörd. Så bra är Porsches stora familjehybrid.Vi granskar förbränningsmotorns framtid. Så ska motorerna bli snålare och modernare.Mercedes modelloffensiv. Allt från småbilar till stora suvar.Vi provkör Kia Stinger GT, Huyndai i30, Mazda MX-5 RF, Mi
Detta säljer bäst på Blocket: Volvo säkert kort – Mustang årets raket
Köpte du en bil på Blocket förra året? Då gissar vi att det var en silverfärgad Volvo V70. Den är mest populär, som vanligt. Men det finns överraskningar, bland annat är Corvette och Mustang några av de mest sökta.
Läs mer om Blocket, Corvette, Mustang och Volvo V70.

Kör du Volvo V90 eller V70?

Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Volvo V90 Cross Country provkörd: Riktigt skojig om man vet vad man gör
Föregångaren Volvo V70 passade perfekt i gruvhuggen XC-kostym. Supereleganta V90 ser mer ut som en snobb i gummistövlar. Erik Trulsson provkör V90 Cross Country på is och möts av en trygg sladdare.
Läs mer om XC-kostym.
Kör du Volvo V90 eller V70?
Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Här är mest sålda begagnade bilarna
Volvos populära modell V70 slutade byggas under 2016. Men V70 behåller sitt grepp om de svenska bilköparna. Modellen var den allra populäraste begbilen under 2016.
Läs mer om V70.
Kör du Volvo V90 eller V70?
Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Volkswagen tar över Volvos förstaplats i Sverige – en världsnyhet
2016 var ett riktigt bra bilår i Sverige, med nytt rekord i registreringsstatistiken. I ett pressmeddelande skriver Volvo att fyra av de sex modellerna som hamnade överst i registreringsstatistiken är Volvobilar och att företaget därför går i mål som klar vinnare för året. Men för första gången på över 50 år var det inte en Volvo som hamnade överst i den svenska registreringsstatistiken, utan Volkswagen Golf. Och det trots att Volvo bakade ihop fyra modeller till en (gamla V70 och XC70, samt nya S90 och V90). De hamnade på en andraplats. 2016 har varit ett händelserikt och omvälvande år f
Tuff fajt mellan VW och Volvo i säljtoppen
Det blir en Volvo eller en Volkswagen som blir Sveriges mest sålda bil 2016. Men vem som vinner avgörs under december och det är Volvo V70/90 mot VW Golf. Under november månad var Volvo V60 Sveriges mest sålda bil.
Läs mer om Volkswagen och Volvo.
Folksam sågar flera storsäljare från VW
Försäkringsbolaget Folksam har tittat på de 30 mest sålda bilmodellerna i Sverige och gett dem betyg på hur utrymme och säkerhet för barn. Bilguiden till alla föräldrar hyllar Volvos utgående modell V70 men sågar flera storsäljare från VW-gruppen.
Läs mer om Sverige, V70 och VW-gruppen.
Fyndläge på begbilar
Försäljningen av begagnade bilar ökar inte lika mycket som tidigare. Försäljningsökningen var bara 1,6 procent under perioden januari till september i år – jämfört med 4,1 procent som var ökningen under helåret 2015. I sju län har försäljningen till och med minskat, mest i Dalarna: Se listan län för län här intill och även listan över begagnat-modellerna som är populärast – den toppas av Volvo V70.
Läs mer om Dalarna och Volvo V70.
Topplista: 10 mest sålda bilarna i Sverige
Det bara fortsätter uppåt för den svenska bilbranschen. Volkswagen Golf sålde bäst av alla bilar i oktober medan Volvo V70 tillsammans med nya S/V90 sålt i flest exemplar hittills i år. Se topp-tio-listorna här intill!
Läs mer om Sverige och Volvo V70.
Volvo V90 Cross Country som polisbil – så skulle den kunna se ut
Svenska polisen verkar ha varit riktigt nöjda med Volvo XC70. Den är vanlig som polisbil och har flera detaljer som poliserna säkert uppskattar: bland annat lättare insteg tack vare den högre markfrigången. När Volvo nu visar upp nya V90 Cross Country ville vi förstås ta reda på hur den kommer se ut som polisbil. Den vanliga Volvo V90 har redan dykt upp som polisbil – men inte officiellt. Det var bilanpassningsföretaget Nilsson Special Vehicles som visade upp hur en V90 skulle kunna se ut som polisbil. Än så länge vet vi inte om V90 Cross Country dyker upp som polisbil men det är ingen vild gissning. Både V
Läs mer om V90, Volvo V90 och Volvo XC70.
Volvo V90 hyllas i utländska tester: Snygg och bekväm – men dyr!
Volvo V90 börjar äntligen dyka upp på vägarna och i bilhallarna, och det innebär också att de första testerna publiceras. Detta är en extremt viktig lansering för Volvo, vilket inte minst märks av att vårt eget V90-test är en av sajtens mest lästa artiklar. Vi har testat nya Volvo V90 mot Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-klass, Volkswagen Passat Alltrack och gamlingen Volvo V70. Men Volvo V90 blir inte viktig bara här i Sverige. Flera utländska tidningar har nu publicerat de första testerna av Volvo V90.
Så kostar servicen på 10 vanligaste bilarna
Det är inte bara inköpspriset som är viktigt när man köper bil. Servicekostnaderna kan skilja enormt mycket beroende på vilken bil man väljer. En Volvo V70 är mer än dubbelt så dyr att serva än en Kia Ceed, det visar en genomgång gjord av Lasingoo.
Läs mer om Kia Ceed och Lasingoo.
Volvo visar nya V90 Cross Country för första gången
Som ni alla vet vid det här laget är det torsdagen 15 september som det smäller. Då visas Volvo V90 Cross Country för första gången, ersättaren till pensionerade Volvo XC70. När Volvo uppfann sin egen skogsmulle i form av V70 XC – för nästan 20 år sedan – gjorde man något smart. Volvo hade ingen suv att erbjuda och då precis som nu var det precis i det segmentet som det gick att ta bra betalt och skapa en hälsosam vinstmarginal. Ni kan kalla Volvo V70 XC från 1997 som en nödlösning, om ni vill, men som vanligt trollade de svenska ingenjörerna med knäna och gjorde något riktigt
Läs mer om Volvo V70 XC och Volvo XC70.
19/2016: Första testet av Volvo V90 – mot fem konkurrenter
Vi testar Volvo V90 mot Audi A6, BMW 5-serie och Mercedes E-klass, VW Passat och V70, dessutom kollar vi begagnatläget, prutmån och tjänstebilsfördelar. Sex saker du gör som förstör växellådan! Bästa begagnat-Porschen och mycket mer.
Läs mer om Audi A6, BMW, V70 och Volvo V90.
Vi testar Volvo V90 mot BMW, Audi, Mercedes, VW och Volvo
Äntligen får vi sätta Volvos nya storsäljare under luppen i ett riktigt test. Vi ställer V90 mot Audi A6, Mercedes E-klass, BMW 5-serie, populära VW Passat och föregångaren Volvo V70.
Läs mer om Audi, Audi A6, BMW, V90, Volvo V70, Volvo V90 och Volvo.
Listettan Volvo 70 borta – VW och Volvo slåss om vem som är störst
Måndagen 25 april rullade den absolut sista Volvo V70 av bandet i Torslanda. Modellen hade då varit en storsäljare i många år och kunde stapla en helt osannolik hög av listettor. Någon sommarmånad då och då lyckades Volkswagen sälja fler Passat än V70, men det var sällsynta undantag. I väntan på att nya S90 och V90 rullar ut till handlarna i mitten på augusti står Volvo utan målvakt, så att säga. Det är fritt fram för konkurrenterna att testa långskott och statistiken för juli visar att man lyckats. Den bilmodell som såldes bäst under juli blev Volkswagen Golf, me
Ford Mondeo – som V70 fast billigare
Ford Mondeo är byggd på samma tekniska plattform som gamla Volvo V70. Och på flera sätt är de två bilarna lika varandra. En avgörande skillnad finns dock här: En begagnad Ford Mondeo kostar betydligt mindre att köpa än motsvarande Volvo V70.
Läs mer om Ford Mondeo, V70 och Volvo V70.
Volvo petas från tronen – av en tysk
Volvo V70 har länge varit Sveriges mest populära bil. Men nu får den se sig petad från toppen. Med flest nyregistrerade personbilar i juli tar Volkswagen Golf över förstaplatsen efter Volvo V70 som slutat tillverkas, visar statistik från Bil Sweden. Samtidigt skjuter försäljningen av supermiljöbilar i höjden – medan allt fler väljer bort dieselbilar.
Här är svenskarnas favoritbilar
Volkswagens mellanstora modell Golf blev den hetaste bilen i juli. På tredje plats kom den större modellen VW Passat. Volvo, som alltid brukar ligga etta, tappade tempo som en följd av att kombiserien V70 fasats ut och ersättaren V90 ännu inte fått upp farten. Det visar färska siffror från branschförbundet Bil Sweden.
Läs mer om Bil Sweden, Golf, V70 och V90.
Volvos mål: En miljon sålda elektrifierad bilar till 2025
Volvo Cars går från klarhet till klarhet. Trots att storsäljaren V70 fasats ut och ersättarna ännu inte fått upp farten mer än trefaldigades rörelsevinsten under första halvåret.
Läs mer om V70.