V70

Volvo V70 kapas på mitten – blir extrem sladdmaskin

Att äldre Volvo-bilar håller för mycket är ett känt faktum.Så när killarna bakom Youtubekonto TheHoonigans bestämmer sig för att skapa den perfekta sladdmaskinen – genom att kapa en bil på mitten – är det inte konstigt att de väljer en V70.
Läs mer om V70 och Volvo-bilar.

Volvo Cars-chefen: Så blir nya S60

När Volvo nyligen presenterade nya V60 togs den emot som den riktiga efterträdaren till trotjänaren och familjelastaren V70. När det senare i år är dags för S60 kommer det dock låta annorlunda. Det lovar Volvos vd Håkan Samuelsson.
Läs mer om Håkan Samuelsson, S60, V60 och V70.
Effektfull lansering av V70:s arvtagare
Det blir en annorlunda show när Volvo visar nya V60 för hundratalet inbjudna journalister från när och fjärran. Vi bussas till två olika villor för visningen.
Läs mer om V60 och Volvo.
Världspremiär i dag för nya Volvo V60
På en villauppfart på Lidingö, strax utanför Stockholm, premiärvisades i dag nya folkhemsbilen V60 som, om allt går rätt, ska ta vid efter den numera pensionerade modellen V70.
Läs mer om Lidingö, Stockholm, V60, V70 och Volvo V60.

Världspremiär idag för nya Volvo V60

På en villauppfart på Lidingö, strax utanför Stockholm, premiärvisades i dag nya "folkhemsbilen" V60 som, om allt går rätt, ska ta vid efter den numera pensionerade modellen V70.
Läs mer om Lidingö, Stockholm, V60, V70 och Volvo V60.
Det är med nya V60 Volvo ska dominera i Sverige
Volvo visar nya V60 i ett villaområde i Stockholm senare i dag.Det passar så klart helt perfekt.För är det någon bil som symboliserar Sverige och svenska familjer så är det den här.Nya V60 är bilen som ska ersätta ikonen V70.
Läs mer om Stockholm, Sverige, V60 och V70.
Nya Volvo V60 avslöjad – här är bilderna
Nya Volvo V60 är avslöjad. Sveriges nya folkhemskombi som blir arvtagare till klassiska Volvo 245 och V70 visades på en bosnisk sajt en vecka innan den officiella lanseringen. Här är bilderna.
Läs mer om V70 och Volvo.
Begagnattipset: Peugeots storlastare 508
Bra sittkomfort och riktigt tyst.Mer lastutrymme än både Volvo V70 och Volkswagen Passat.Hittar du ett bra exemplar av Peugeots kombi 508 kan det bli ett bekvämt begagnatklipp.Men välj rätt växellåda.
10 prisvärda tjänstebilsfavoriter
Svenska tjänstebilsförare har stått för ett stort tillskott av dieselbilar på den svenska bilmarknaden.Men det är en ny tid nu. Gamla Volvo V70, Volkswagen Passat, Audi A6 och BMW 5-serie med stora dieselmotorer ska bytas ut.Nu är det elbilarnas och hybridernas tid – för tjänstebilsförare men också för vanliga bilköpare.En tjänstebil med ett lågt förmånsvärde är ett av de allra billigaste sätten att äga en bil – oavsett regler för fordons- och förmånsbeskattning.Här är 10 nya tjänstebilsfavoriter och därmed också svenska bilfavoriter:
Läs mer om Audi A6, BMW och Volkswagen Passat.
Begagnat: Volkswagen Passat populärare än Volvo V70
Sveriges mest sålda bil, Volvo V70, jagas ständigt av Volkswagen Passat i försäljningslistorna. Men hur ser det ut för begagnade bilar?
Läs mer om Volkswagen Passat och Volvo V70.
Kör du Citroën C5 eller Hyundai i40? Dags att sätta betyg på din bil!
Glöm Volvo V90/V70 och VW Passat. Tänk utanför boxen. Tänk Citroën C5 och Hyundai i40 – till exempel. Båda finns som kombimodeller med en mängd olika motoralternativ. Hur bra är de i vardagen? I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Citroën C5 och Hyundai i40 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Är det något som krånglat? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för
Läs mer om Hyundai.
Forskare tonar ner miljölarm om dieselbilar
Dieselbilen har på kort tid förvandlats till en miljöbov. En Volvo V70 som för bara ett par år sedan klassades som miljöbil kan om några år portas från att köra i Stockholm och andra tätorter. Oron sprider sig därför på marknaden, bilhandlarna får allt svårare att värdera äldre dieslar. Lena Nerhagen, forskare på VTI, Statens Väg och transportforskningsinstitut, är kritisk till debatten: - Min bedömning är att problemen med dieselbilar i Sverige är överdrivna, säger hon.
Läs mer om Stockholm, Sverige och VTI.
Volvon ombyggd till en stridsvagn: Helt otroligt
Vi har sett en Volvo S90 omgjord till en limousine.Vi har sett en Volvo C70 omgjord till en sportigare – men kanske fulare – version.Men frågan är om vi någonsin sett en Volvo V70 omgjord till en stridsvagn.
Läs mer om Volvo C70, Volvo S90 och Volvo V70.
Forskare tonar ner miljölarm om dieselbilar
Dieselbilen har på kort tid förvandlats till en miljöbov. En Volvo V70 som för bara ett par år sedan klassades som miljöbil kan om några år portas från att köra i Stockholm och andra tätorter. Oron sprider sig därför på marknaden, bilhandlarna får allt svårare att värdera äldre dieselbilar. Lena Nerhagen, forskare på VTI, Statens Väg och transportforskningsinstitut, är kritisk till debatten: – Min bedömning är att problemen med dieselbilar i Sverige är överdrivna, säger hon.
Läs mer om Stockholm, Sverige och VTI.
En Volvo eller pansarvagn – eller båda?
Att Volvo satsar på säkerhet visste vi, men den här V70:n ger säkerhet ett helt nytt ansikte.
Här är de populäraste begbilarna
Här är Sveriges populäraste begbil.Volvo V70 toppar listan före VW-bilarna Golf och Passat.Hittills i år har närmare en miljon begbilar bytt ägare.
Läs mer om VW-bilarna Golf.
Så byggs Volvos polisbilar – nu är det inte längre bara diesel som gäller längre
En ny generation Volvokombi betyder också en ny generation polisbilar. Svenska polisen har kört V70 och XC70 länge, men tids nog ska bilarna bytas ut mot nya V90 och V90 Cross Country. Även om en stor del av trafikpolisens jobb nu görs av kameror behövs det fortfarande utryckningsbilar – och kraven är hårda. Bilarna ska klara körning i hög fart med tung last, ofta hundratals extra kilo utrustning. Volvo har levererat polisbilar sedan 1929.
Läs mer om V70, V90 och Volvokombi.
Volvo tillbaka i toppen på nybilslistan
Volvo V70 var Sveriges populäraste bil år efter år. När den fasades ut 2016 tog Volkswagen över. Men nu är Volvo etta igen – med nya V90.
Läs mer om V90, Volkswagen och Volvo.
Förlorarna är de som stirrat sig blinda på fina tapeter
Det behövs inga statliga utredningar eller vägledande normer från Bokföringsnämnden för att förklara varför en fin sommarkörd Volvo V40 från 2003 ska kosta mindre än en normaltjusig V70 från 2015.
Lars, 56, sålde sin bil – blåstes via mobilapp
Lars Nordin, 56, skulle sälja sin begagnade Volvo V70. Då lyckades köparen göra ett snabbt ägarbyte med Transportstyrelsens mobilapp och struntade sedan i att betala. – Jag kunde inte göra någonting, säger Lars.
Läs mer om Volvo V70.
Lars, 56, sålde sin bil – blåstes via mobilapp
Lars Nordin, 56, skulle sälja sin begagnade Volvo V70. Då lyckades köparen göra ett snabbt ägarbyte med Transportstyrelsens mobilapp och struntade sedan i att betala. – Jag kunde inte göra någonting, säger Lars.
Läs mer om Volvo V70.
Från ÖV 4 till XC60 – via kronprinsens P1800
Volvo fyller 90 år. Volvo är känt för sina säkra och pålitliga bilar som har hjälpt till att sätta Sverige på världskartan. Från PV 444 och Amazon till moderna ekipage som V70, XC90 och XC60.
Läs mer om Amazon, Sverige och V70.
Populäraste bilarna i Sverige just nu – lista
Volvo är tillbaka som etta på den svenska biltoppen. Gamla V70 var under många år den överlägset mest sålda bilen i Sverige – nu ser det ut som att Volvo kan upprepa succn med nya V90.
Läs mer om Sverige, V90 och Volvo.
4/2017: Stort suvtest – Vi provkör Volvo V90 Cross Country
Stort suvtest. Nya Audi Q5 mot BMW X3, Mercedes GLC och Audi A4 Allroad. Dessutom 9 bra alternativ.Vi provkör Volvo V90 Cross Country, efterträdaren till populära Volvo XC70.Så bra är nya Volvo V90 enligt ägarna. Högintressant begagnatduell mot V70. Så kör du med stil. Julia har gått Rolls-Royce förarutbildning. Nya Porsche Panamera e-hybrid provkörd. Så bra är Porsches stora familjehybrid.Vi granskar förbränningsmotorns framtid. Så ska motorerna bli snålare och modernare.Mercedes modelloffensiv. Allt från småbilar till stora suvar.Vi provkör Kia Stinger GT, Huyndai i30, Mazda MX-5 RF, Mi
Detta säljer bäst på Blocket: Volvo säkert kort – Mustang årets raket
Köpte du en bil på Blocket förra året? Då gissar vi att det var en silverfärgad Volvo V70. Den är mest populär, som vanligt. Men det finns överraskningar, bland annat är Corvette och Mustang några av de mest sökta.
Läs mer om Blocket, Corvette, Mustang och Volvo V70.