V90

Volvos nya Polestar-modeller får hybriddrift

Polestarversioner av Volvo S90 och V90 dröjer till 2018, men då kommer de med hybriddrift. Detta för att skilja sig från de tyska konkurrenterna Audi RS, BMW M och Mercedes-AMG.

Volvo V90 kan bli Årets Bil 2017

PARIS. Sju bilar gör upp i finalen av Car of The Year 2017. För andra året i rad finns Volvo med och det är S90 och V90 som ska försöka ta Sveriges första seger i den prestigefyllda tävlingen.
Läs mer om Car, S90, The Year, V90 och Volvo.
4/2017: Stort suvtest – Vi provkör Volvo V90 Cross Country
Stort suvtest. Nya Audi Q5 mot BMW X3, Mercedes GLC och Audi A4 Allroad. Dessutom 9 bra alternativ.Vi provkör Volvo V90 Cross Country, efterträdaren till populära Volvo XC70.Så bra är nya Volvo V90 enligt ägarna. Högintressant begagnatduell mot V70. Så kör du med stil. Julia har gått Rolls-Royce förarutbildning. Nya Porsche Panamera e-hybrid provkörd. Så bra är Porsches stora familjehybrid.Vi granskar förbränningsmotorns framtid. Så ska motorerna bli snålare och modernare.Mercedes modelloffensiv. Allt från småbilar till stora suvar.Vi provkör Kia Stinger GT, Huyndai i30, Mazda MX-5 RF, Mi
Opel avslöjar kombin som utmanar nya V90
I december kom Opels nya flaggskepp – Insignia Grand Sport. Men nu när kombin Sports Tourer presenteras är det minst lika... flaggskeppigt. Större, utvecklad design och mer utrustning jämfört med föregångaren.
Läs mer om Insignia Grand Sport och V90.

Peder: Glöm bränsleförbrukningen – länge leve körglädjen!

Peder tog sin nya E63 AMG S med V8 och två turbo på långresan, när han kunde ha tagit sin snåla V90. Varför i hela fridens namn ska man köra något annat är en AMG Merca, undrar han. Håller du med?
Läs mer om V90.
Biltest: Bjässe som trivs med hårdare tag
Det handlar inte bara om kosmetika när Volvo lanserar nya V90 som Cross Country, 20 år efter att den första skogsmullegenerationen avtäcktes på bilsalongen i Frankfurt. Till skillnad från många av konkurrenterna håller svensken vad utseendet lovar.
Läs mer om Frankfurt, V90 och Volvo.
World Car of the Year närmar sig – Volvo V90 och Chevrolet Bolt bland finalisterna
Det börjar närma sig final för World Car of the Year. Juryn består av personer från Nordamerika, Europa och Asien. En nyhet för i år är kategorin World Urban Car där bilarna som mest får vara fyra meter långa. Vinnarbilen måste vara säker, ren, tyst, överkomlig, flexibel och bekväm, men också fotgängar- och cyklistvänlig. Intressant är att Volvo har gått till final i lyxbilsklassen med S90 och V90. Volvo V90 är med som finalist även i europeiska Årets Bil-upplagan som presenteras senare i vår. Bland el- och hybridbilarna har BMW i3 tagit sig in som finalist i World Urban Ca
Lista: Här är 10 mest sålda bilarna i Sverige
Nybilsförsäljningen fortsätter att slå rekord. Januari blev den bästa månaden någonsin och det är VW som ligger etta på topplistan. Men Volvo är inte långt efter med nya S90 och V90.
Läs mer om S90, Sverige och V90.
Avslöjat: Volkswagens modellnamn hintar om kommande elbilar
Volkswagen är en av få biltillverkare som inte har gått över till att bara använda bokstavs- och sifferkombinationer i modellnamnen. Medan andra biltillverkare döper sina modeller till V90, A6 och i3 har Volkswagen använt lite mer exotiska namn, ibland med inspiration från olika vindar, som Scirocco och Passat. Modellnamnet är viktigt för nya bilar och ska spegla modellens karaktär. Det är också viktigt för biltillverkarna att skydda varumärkesnamnen och i EU finns det ett smidigt sätt att göra det: genom Euipo, som är EU:s immaterialrättsmyndighet. Här kan företag få exklusiva r
Läs mer om Euipo, Passat, Scirocco, V90 och Volkswagen.
Volvo V90 Cross Country – här är betygen från de internationella tidningarna
I början på veckan bjöd Volvo Cars in motorjournalisterna till Åre för att provköra nya Volvo V90 Cross Country. Vi på auto motor sport fanns med i första gruppen och skickade vår provkörningsrapport av Volvo V90 Cross Country i tisdags (24 januari). Sedan dess har de internationella rapporterna duggat tätt och fler är att vänta, till exempel fler från USA och Asien. Så här långt är recensionerna av nya V90 Cross Country en härlig läsning för Volvo. Flera motorjournalister hävdar att det här är Volvos bästa modell. Nedan har vi samlat några axplock och längs
Läs mer om Asien, USA, Volvo och Åre.
Volvo återkallar för felaktig krockkudde
Över 8.000 nya Volvobilar måste tillbaka till verkstaden för att rätta till ett fel med en krockkudde, som är levererad av Autoliv, skriver Expressen. I Sverige omfattas 1.200 bilar. Felet ligger i krockkuddens utlösare och Volvo rekommenderades att återkalla bilarna. Enligt vad Volvo känner till har det inte inträffat några olyckor till följd av felet. Det stämmer att vi återkallar bilar efter ett kvalitetsproblem under en kort period i tillverkningen, säger en talesperson för Volvo Cars till Expressen. Alla Volvomodeller omfattas av den här återkallelsen, inklusive S90, V90 och XC90. Volvo har haft sin bes
Läs mer om Autoliv, Expressen, S90, V90, Volvo och Volvobilar.
Skodas suv Kodiaq har premiär i Sverige
Volvos nya V90 CC och Mercedes snygga duo E-klass Coup och All-Terrain får ursäkta. Den bil som besökarna till Stockholm Lifestyle Motorshow var mest nyfikna på var Skodas nya stora suv Kodiaq. – Vi börjar sälja bilen i vecka 12 i Sverige men har redan över 400 kundorders, det är långt över vad vi förväntat oss, säger Skodas pr-manager Erik Gustafsson.
Körsäker Volvokombi i diskret friluftsklädsel
Efter framgångarna med XC70-serien är det närmast självklart att Volvo också klär nya V90 i friluftskläder. Säkerheten är på topp. Bilen kan varna andra Volvobilar när halkan slår till.
Läs mer om V90, Volvo och Volvobilar.
Kör du Volvo V90 eller V70?
Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Krockfiasko för Ford – succ för Volvo V90
När Euro NCAP presenterar sina senaste resultat får Ford Mustang bottenbetyget två stjärnor. Volvo däremot får det bästa resultatet som någonsin uppmätts med Volvo S90 och V90.
Euro NCAP: Volvo S90 och V90 får fem stjärnor och toppbetyg i säkerhet
Om det flyger champagnekorkar över Hisingen så är det helt i sin ordning. Den europeiska säkerhetsorganisationen Euro NCAP ger nämligen Volvo S90 och V90 fem stjärnor och de högsta betygssiffrorna som man uppmätt. Betygssiffrorna som Euro NCAP delar ut moderniseras och blir strängare, år för år. Men om tar dagens betyg för Volvo S90 samt systermodellen V90 och lägger ihop de med krocktestet av suvmodellen XC90 (som testades 2015) så har Volvo de tre säkraste bilarna som testats av Euro NCAP. Den kategori som Volvo S90 och V90 sorteras in i av Euro NCAP är Premium Car. För att hitta något i samma ka
Peder testar impregnering på stolarna: Lättare att få bort hundhår?
Fungerar impregnering mot hundhår? Se när Peder och hunden Maja testar de nyimpregnerade bilstolarna i Volvo V90.
Läs mer om Maja, Peder och Volvo V90.
Volvos nya V90 CC är en given succ
ÅRE. Volvo vågar inte säga hur många V90 CC de tror att de kan sälja. Men i Sverige och kanske också i USA är den här bilen en given succ. Trots att det inte är så stor skillnad jämfört med en vanlig fyrhjulsdriven V90.
Läs mer om Sverige, USA och V90.
Skodas nya kombi en billig Cross Country
Tycker du att V90 Cross Country är alldeles för dyr? Då ska du spana in Skodas nya offroad-kombi Fabia Scoutline. Den lastar nästan lika mycket som V90 och kostar mindre än hälften!
Läs mer om Fabia Scoutline och V90.
Volvo V90 Cross Country provkörd: Riktigt skojig om man vet vad man gör
Föregångaren Volvo V70 passade perfekt i gruvhuggen XC-kostym. Supereleganta V90 ser mer ut som en snobb i gummistövlar. Erik Trulsson provkör V90 Cross Country på is och möts av en trygg sladdare.
Läs mer om XC-kostym.
Nya Volvo V90 CC är redan slutsåld
ÅRE. Volvo öppnade orderböckerna för nya V90 CrossCountry i mitten av september 2016. Och trots att kunderna inte ens sett bilen är hela produktionen för modellåret 2017 slutsåld. Beställer du en V90 CC i dag är risken stor att du får bilen först efter sommaren.
Kör du Volvo V90 eller V70?
Vi behöver dig som kör nya Volvo V90 eller föregångaren V70. Hjälp oss att ta reda på vilken av bilarna som är bäst.
Läs mer om V70 och Volvo V90.
Mercedes prispressar All-Terrain i Sverige
Här är årets största utmanare till Volvos nya V90 CrossCountry. Och Mercedes pressar priset på All-Terrain till lite drygt 400000 för tjänstebilskunderna.
Läs mer om All-Terrain och Sverige.
Mercedes E-Klass All-Terrain utmanar V90 CC – svenskt pris klart
Mercedes E-Klass kombi kommer nu i terrängversionen All-Terrain. Högre markfrigång, fyrhjulsdrift och ställbar luftfjädring är standard. E 220 d kostar från 469.900 kronor.
Läs mer om All-Terrain.
Volvo V90 T8 Twin Engine laddhybrid med 407 hk – och svenskt pris
Volvo V90 T8 Twin Engine AWD var utlovad till slutet av 2016, men lite försenad finns laddhybriden med 407 hk nu klar att beställa. Det är den kraftfullaste modellen och 0–100 km/h utlovas på 5,2 sekunder, samtidigt som förbrukningen är måttliga 2,1 l/100 km. Förbrukningssiffran är som alla vet vid det här laget rätt underlig, som för alla laddhybrider. De som kan klara sitt pendlande på enbart eldrift har förstås ingen bensinförbrukning alls, men de som kör längre sträckor har ungefär samma bränsleåtgång som en V90 med liknande motor. EU-testcykeln körs två g
Läs mer om V90.