V90

Tyska polisen väljer Volvo V90

Tyska polisen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern kommer använda sig av Volvo V90.Delstatens inrikesminister Lorenz Caffier har lämnat över 16 nya bilar – varav 5 är av modellen Volvo V90. Det är viktigt för mig, skriver inrikesministern på Facebook.

Tyska polisen utrustas med Volvo V90 D5 AWD – ska patrullera på autobahn

Inrikesminister Lorenz Caffier var personligen med när delstatspolisen i Mecklenburg-Vorpommern fick sin tilldelning av fem nya Volvo V90. Volvobilarna levererades som en del av ett 20-tal nya polisfordon, tillsammans med elva Volkswagen Passat kombi och fyra Mercedes Sprinter. Den modell som tyska polisen valt är Volvo V90 D5 AWD. Bilarna har blivit ombyggda med den utrustning och kommunikationssystem som polisen behöver i sitt arbete när de patrullerar på autobahn. Det är viktigt för mig att veta att våra poliser har tekniskt avancerade och anpassade utryckningsfordon som på ett säkert sätt transporterar dem till sina uppdrag, sa inrik
Volvo uppdaterar hybriderna för mer räckvidd
Volvos laddhybrider på SPA-plattformen uppdateras.Det betyder att XC90 T8, XC60 T8 samt S60 T8 och V90 T8 av modellår 2018 får längre räckvidd på el och lägre förbrukning.Volvo införde förändringarna på de bilar som började byggas vecka 17 i år.
Kör du Citroën C5 eller Hyundai i40? Dags att sätta betyg på din bil!
Glöm Volvo V90/V70 och VW Passat. Tänk utanför boxen. Tänk Citroën C5 och Hyundai i40 – till exempel. Båda finns som kombimodeller med en mängd olika motoralternativ. Hur bra är de i vardagen? I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Citroën C5 och Hyundai i40 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Är det något som krånglat? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för
Läs mer om Hyundai.

Volvo-dragrace: Ny diesel mot gammal bensin

Att ställa en modern bil mot en äldre med liknande effekt kanske inte är så intressant. Men om det är en diesel mot bensin? Kolla när Volvo V90 D5 ställs mot sin 22 år äldre kusin 850 T5.
Läs mer om Volvo V90 D5.
Martin Melin kritiserar polisens nya Volvo V90
Volvo V90 fick högsta betyg i de tuffa polistesterna – och har hyllats inom kåren.Men frågar man Martin Melin får den både ris och ros.Det är trångt i skuffen, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram, Martin Melin och Volvo V90.
Volvos nya specialversion – stöder havsforskningen
Volvo släpper en ny specialversion av V90 Cross Country.Lanseringen sammanfaller med starten av Volvo Ocean Race och intäkterna för nya versionen går till havsforskning.– V90 Cross Country Volvo Ocean Race är en balanserad och kapabel all-road-bil som rör sig lika hemtamt på vanliga vägar som utanför allfartsvägarna, säger Dan Olsson, Vice President Specialfordon och Tillbehör på Volvo Cars.
Volvo V90 Cross Country Ocean Race – specialversion som stödjer havsforskning
Specialmodeller är ju ofta intressanta, inte minst därför att de kan bli eftertraktade som begagnade. Och sen är det ju alltid kul att äga en bilmodell som inte grannen har Kan man dessutom göra en god gärning finns det ännu ett skäl att slå till på specialmodellen Volvo V90 Cross Country Ocean Race. Modellen byggs för att fira starten av Volvo Ocean Race, men också för att stödja ett vetenskapsprogram om plast i haven. För varje exemplar av de första 3.000 bilarna skänker Volvo 100 euro till forskningen. Närmare tre miljoner kronor sammanlagt, alltså, för miljöforskningen. Nu ä
Läs mer om Kan, Volvo och Volvo Ocean Race.
Så klarade nya Volvo XC60 undanmanöverprovet
Volvo har fått massor av beröm för köregenskaperna i nya modellen XC60.Och när Car of The Year-juryn genomförde sin stora testvecka med det klassiska undanmanöverprovet fortsatte XC60 att glänsa.XC60 klarade konbanan i samma hastighet som den lägre V90.
Läs mer om Car, The Year-juryn, V90 och Volvo XC60.
Volvo V90 CC bäst i polisens tester
Polisen har testat och utvärderat fem bilar.Bäst i test blev Volvos kombi V90 CC.– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.
Läs mer om Stephan Green.
Volvo V90 Cross Country utsedd till bästa polisbil i test
För att kunna användas under krävande förhållande testar Rikspolisstyrelsen olika bilmodeller. Om det är någon bilmodell som inte håller måttet kräver polisen åtgärder innan det kan bli aktuellt med leverans som polisbil. För Volvos del är det ett omfattande utvecklingsarbete som utförs innan en ny bilmodell anses lämplig som polisbil. Eftersom man som regel har med sig mycket utrustning i polisbilarna måste chassit förstärkas för att klara undanmanöver i hög hastighet. Även bromsarna förbättras. Polisens tester betygsätts i fem kategorier: bromsprov, körning
Läs mer om Rikspolisstyrelsen.
20/2017: Volvo slår Tesla i test – 15 nya suvar
Vi har samlat de mest utsläppsfria familjebilarna i ett test: BMW 530e, Mercedes E 350 e, Tesla Model S och Volvo V90 T8. Dessutom två potenta sportcouper i en het duell: Ford Mustang Shelby GT350 mot BMW M4 CS. Höstens alla nyheter och mycket mer.
Läs mer om Tesla och Volvo V90 T8.
Detta måste du veta om Volvos bilnyckel
Nya Volvo S90, V90, V90 Cross Country, XC60 och XC90 har några finesser i sin bilnyckel som du behöver känna till.
Läs mer om V90.
Kör du Volvo S90, V90, V90CC eller XC90? Dags att sätta betyg!
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo S90, V90, V90CC eller XC90 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på hur Volvos nya 90-serie fungerar i praktiken, det är dags att göra din röst hörd. Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper oss att sätta betyg får du en digitaltidning till din mejl. Ta mig till begagnatdatabasen – här ska sättas betyg!
Läs mer om V90 och Volvo S90.
Kör du Volvo S80, S90, V90, V90 Cross Country eller XC90?
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo S80, S90 och V90 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper till får du en digitaltidning till din mejl.
Läs mer om S90, V90 och Volvo S80.
15/2017: 5-serie, V90 och E-klass i test – Så bra är trimchip
Kombitest: Nya BMW 5-serie mot Volvo V90 och Mercedes E-klass. Nya 5-serie Touring med sexcylindrig diesel möter stenhårt motstånd i första testet. Vi upptäckter en något oväntad men välkommen karaktär. Vi testar trimchip. Som bilen borde varit från början, är den vanligaste beskrivningen från den som motoroptimerat sin bil. Vi kollar om det även sänker förbrukningen. Volvos nya superbil. Ett nytt prestandabilmärke är fött och mycket av tekniken kommer från Volvo. Först ut är en 650-hästars hybrid. Bästa sportcabben. Porsche Boxster mot Mercedes SLK i begduell. Sverig
Läs mer om Touring, V90, Volvo V90 och Volvo.
Volvo V90 ute på vägarna som polisbil
Volvo V90 fick högsta betyg i de tuffa polistesterna – och nu rullar den omkring på de svenska vägarna.Polisens FB-inlägg om testerna i verkligheten möts av stort engagemang.
Volvo toppar försäljningen – V90 mest sålda bilen
Volvo S90/V90 toppar den svenska bilförsäljningen under årets första halvår. På andra plats ligger XC60 och tredje mest sålda är Volkswagen Golf. Volvo redovisar en marknadsandel på 20 procent.
Läs mer om V90 och Volkswagen Golf.
Volvo S/V90 är första halvårets mest sålda bil
Bilhandeln slår nytt rekord och bäst av alla är Volvo.Försäljningen ökade under första halvåret med 3,2 procent och i juni månad med 5,6 procent.Volvo S/V90 var den mest sålda modellen, följt av Volvo XC60 och Volkswagen Golf.– Det råder högkonjunktur i Sverige och det återspeglar sig också i den positiva utvecklingen på bilmarknaden., säger Bertil Moldn, vd för BIL Sweden.
Volvo slåss om Car of The Year-titeln med två bilar
Efter andraplatsen med XC90 och finalplatsen för S/V90 utmanar Volvo igen om den prestigefyllda titeln Car of The Year.Både XC40 och XC60 finns med bland kandidaterna till Car of The Year 2018.
Spionfilm visar mystisk Volvomodell – kan det vara nya V60?
En maskerad Volvo har filmats på en gata i Amsterdam av auto motor sport-läsaren Levent Morandini. Det väldigt svårt att se hur stor bilen är, så vi kan inte bekräfta att bilen faktiskt är nya generationen Volvo V60, men det kan mycket väl vara så. Det vi kan läsa ut från registreringsnumret är att bilen har D4-motorn på 190 hästkrafter och ett koldioxidutsläpp på 110 gram per kilometer. Siffrorna som står i registreringsbeviset behöver dock inte alltid stämma överens med verkligheten när det gäller testbilar. Den maskerade bilen är enligt samma uppgifter något kortar
Jaguar XF Sportbrake är tillbaka i nytt utförande – med en detalj Volvo V90 inte kan skryta med
Kombibilarna är inte utdöda än, trots att suvarna gör sitt allra bästa för att sno så många kombiköpare som möjligt. Jaguar lanserar nu andra generationen XF Sportbrake – en konkurrent till bland andra Volvo V90, BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Jaguar XF Sportbrake ska vara lika trevlig att köra som sedanmodellen men erbjuda bättre lastutrymme, enligt Jaguar. Sedanversionen av XF fick blandad kritik när vi testade i nummer 3/2017 men den fick mycket beröm för köregenskaperna. Det du får offra i form av bekvämlighet har du igen när det kommer till körglädje. XF är verkligen f&
Läs mer om BMW, Jaguar och Volvo V90.
Volvo XC60 och V90 toppar på het marknad
Den svenska bilmarknaden fortsätter att vara het. Och mest såld är gamla Volvo XC60.
Läs mer om V90 och Volvo XC60.
12/2017: Vi provkör Volvo XC60 – Fem elbilar i räckviddstest
Äntligen – vi provkör nya Volvo XC60! Hur bra, håller den för trycket? Första duellen: Volvo V90 mot BMW 5-serie Touring. Stort elbilstest. Så lång räckvidd har Opel Ampera-e. Vi testar mot BMW i3, Hyundai Ioniq, Renault Zoe och VW e-Golf. Bästa sportbilshandlarna. Unik undersökning. 1.200 sportbilsägare säger sitt om handlare och verkstäder. Vintage-test: Vi hårdtestar småbilsikonen VW Bubbla. Begagnatduell. Kombikomp mellan BMW 3-serie mot Volvo V60. Vilken är bästa köpet? Vi provkör nya Ford GT. Gatversionen är lika skoningslös som sitt motorsportsyskon.Provkörning av Skoda
Volvo S90 fraktas med tåg från Kina längs nya sidenvägen
Volvo S90 tillverkas i Daqing, Kina, och för att exportera bilarna till Europa använder Volvo den helt nya sidenvägen One Belt One Road. Volvo kortar därmed transporttiden med två tredjedelar, jämfört med att frakta bilarna med fartyg. Volvo har egna tåg som fraktar containers med S90, tre bilar i varje. Med en speciell fastsättning ska bilarna inte röra sig under transport. Varje tåg kan frakta 225 Volvo S90 från Daqing till Zeebrygge i Belgien. Inledningsvis räcker det med ett tåg i veckan, men det antalet kommer att öka i takt med att Volvo höjer produktionstakten. Inom kort ska alla Volvo S90 byggas i Daqing.