V90

Så byggs Volvos polisbilar – nu är det inte längre bara diesel som gäller längre

En ny generation Volvokombi betyder också en ny generation polisbilar. Svenska polisen har kört V70 och XC70 länge, men tids nog ska bilarna bytas ut mot nya V90 och V90 Cross Country. Även om en stor del av trafikpolisens jobb nu görs av kameror behövs det fortfarande utryckningsbilar – och kraven är hårda. Bilarna ska klara körning i hög fart med tung last, ofta hundratals extra kilo utrustning. Volvo har levererat polisbilar sedan 1929.
Läs mer om V70, V90 och Volvokombi.

Spion: Volvo XC40 snart klar – sluttestas inför premiären i höst

Volvos utvecklingsavdelning har minst sagt haft det svettigt de senaste åren. Den nya SPA-plattformen har på några år blivit basen för helt nya XC90, S90, V90, V90 Cross Country och senast andra generationen XC60. Nu är det snart premiärdags för den mindre plattformen, CMA, som ska bli en bygglåda för både Volvo och ägaren Geely. Först ut hos Volvo är XC40, som vi ser på de här fräscha spionbilderna från Tyskland, sen kommer nya S40 och V40. Eventuellt också en XC20, om vi får tro de senaste ryktena. Volvo XC60 är en modell som globalt sett stått för nästan en tredjedel av
Läs mer om CMA, Geely, S40, S90, Tyskland, V40, V90 och Volvo.
Premiär: Hur funkar Volvo V90 som tjänstebil?
Volvo V90 är den nya folkhemsdrömmen för många. Men hur är den i en snikversion utan extrautrustning? Är den verkligen premium? Nu ska vi följa SvD:s fotograf Lars Perhson och hans nya tjänstebil – en Volvo V90 – i ett riktigt långtidstest på tre år. Vi får följa med i allt, från hur han blir bemött på verkstaden till hur den fungerar på fjällsemestern.
Läs mer om Volvo V90.
Volvo tillbaka i toppen på nybilslistan
Volvo V70 var Sveriges populäraste bil år efter år. När den fasades ut 2016 tog Volkswagen över. Men nu är Volvo etta igen – med nya V90.
Läs mer om V90, Volkswagen och Volvo.

Jaguar XF Sportbrake kommer i sommar – här är första bilden

Kombiversionen av Jaguar XF är bekräftad och gör entr redan i sommar. Det blir en intressant utmanare till BMW 5-serie Touring, Mercedes E-klass kombi och förstås svenska Volvo V90.
Läs mer om BMW, Jaguar XF, Touring och Volvo V90.
Jaguar F-Pace är World Car of the Year 2017 – Volvo V90 utslagen
Att det skulle bli en suvmodell som vinner globala titeln World Car of the Year 2017 kom inte som en överraskning. De tre finalisterna bestod nämligen av Audi Q5, Jaguar F-Pace och Volkswagen Tiguan. Vinnaren av World Car of the Year 2017 blev Jaguar F-Pace och det är faktiskt den andra fullträffen, då Jaguar F-Pace även vann i kategorin Årets design. Från början var det 23 bilar med i bedömningen, vilket sedan vaskades ner till tre finalister. Volvo S90 och V90, som i det här fallet bedömdes som en bilmodell, hade chans till titeln World Luxury Car 2017, tillsammans med finalisterna Mercedes E-klass och BMW 5-serie. I det gäng
8/2017: Test av Volvo V90 CC, Mercedes E-klass All-Terrain
Vi testar fyra feta terrängkombibilar. Nya Mercedes E-klass All-Terrain mot Volvo V90 Cross Country, Audi A6 Allroad och VW Passat Alltrack. Unik undersökning. Dieselfusket – så drabbas ägarna. Stort däcktest. Vi testar 10 sommardäck. Härlig provkörning av den magnifika Rolls-Royce Black Badge. Bäst i Golfklassen. Kia Cee'd mot Toyota Auris i begagnatduell. Vintage-test av Ur-quattro: Vi kör 80-talets rally-ikon för fullt. Provkörda: Audi RS 3 Sedan, Mazda CX-5, Peugeot 5008 SUV och Renault Mgane GT. Som vanligt krönikor, backspegeln, bilnyheter, prislista och mycket mer. auto motor sport nr 8 finns i butik 4 april! K&#
Här är Opeln som vill knäcka Volvo V90 CC
Nu visar Opel upp sin nya skogsmulle som ska ta upp kampen med bilar som Volvo V90 Cross Country: Insignia Country Tourer.
Läs mer om Opel, Opeln och Volvo V90 CC.
Opel Insignia Country Tourer officiell – utmanar i suvkombiklassen
Opel Insignia Country Tourer är skogsmulleversionen som ska konkurrera med VW Passat Alltrack och Volvo V90 Cross Country. Nya generationen är rymligare och lättare än föregångaren.
9 bortglömda bilar – bästa fynden i vår
Storsäljare som Volvo V90 och Volkswagen Golf säljer allt mer. Lägg sen till uppstickare som Toyota C-HR och du får en rätt bra bild av den svenska nybilsförsäljningen. Men det finns också en hel del bilar som verkligen borde sälja bättre. Lite bortglömda bilar som du som bilköpare ska titta lite närmare på. Fler av dem säljs också till riktigt bra pris nu under vårruschen i de svenska bilhallarna. Här är nio bortglömda nybilsklipp i vår.
Mercedes E-Klass All-Terrain utmanar V90 Cross Country
Mercedes E-Klass kombi i terrängversionen All-Terrain får premiär hos svenska handlare den 7 april. Fyrhjulsdrift och ställbar luftfjädring är standard. E 220 d kostar från 469.900 kronor.
Läs mer om All-Terrain.
Fortsatt turbosug efter nya bilar i Sverige
Volvo lyckades stärka sin ledande ställning i nybilsförsäljningen i mars. Den nya modellserien S och V90 leder nu klart över fjolårsettan Volkswagen Golf. – Vi har sedan lanseringen haft ett mycket stort intresse för Volvo S90/V90 i Sverige. Nu visar det sig också i statistiken vilket vi noterar med glädje, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.
Volvo tillbaka i topp – V90 säljer som smör
Volvo är tillbaka i topp. Nya S/V90 är Sveriges mest sålda bil hittills i år och Volvo har tagit tillbaka förstaplatsen från Volkswagen.Tesla, Toyota och Ford är andra vinnare på en het svensk bilmarknad.
Läs mer om Ford, Toyota, V90, Volkswagen.Tesla och Volvo.
Skattechock för bensinbilar
Regeringens förslag till nya fordonsskatter ger dramatiska effekter på dagens storsäljande modeller. Väljer du bensindrivna VW Golf 1,4 TSI stiger skatten med 315 procent. Väljer du nya Volvokombin V90 med dieseln D4 blir ökningen 163 procent.
Läs mer om TSI och Volvokombin V90.
Skattechock mot bensinbilar
Regeringens förslag till nya fordonsskatter ger dramatiska effekter på dagens storsäljande modeller. Väljer du bensindrivna VW Golf 1,4 TSI stiger skatten med 315 procent. Väljer du nya Volvokombin V90 med dieseln D4 blir ökningen 163 procent.
Läs mer om TSI och Volvokombin V90.
Bonus malus slår stenhårt mot Volvos nya modeller
Regeringens förslag till nya fordonsskatter slår stenhårt mot Volvo Cars nya modeller V90 och suven XC60, som hade världspremiär i Genve i början av mars.
Läs mer om Genve och V90.
12 småbilar – bästa köpen i vår
Volvos nya V90 har fått kritik för att den är för stor, för lång och för bred. Kritiken är helt enligt den senaste trenden. Allt fler tittar efter en så liten bil som möjligt. En bil som drar lite mindre, inte kostar så mycket och som inte tar så stor plats. Och det är klart att det går att göra riktigt bra småbilsaffärer. Här är vårens 12 bästa småbilsköp i svenska bilhallar.
Läs mer om V90.
Peder: Alla bilar måste säljas – nu!
Peder ska sälja E63:an, Z28:an, V90:n och en Hyundai. Du får mängdrabatt om du köper tre eller fler, säger han generöst.
Läs mer om Hyundai.
6/2017: 16 bilar i vintertest – Test av nya V90 CC
16 bilar i stort vintertest. Vi testar Alfa Romeo Giulia, Audi Q2, Citroën C3, Ford Ecosport, Honda HR-V, Hyundai Ioniq Hybrid, Jaguar XE, Kia Niro, Mercedes E-klass, Opel Astra Sports Tourer, Peugeot 3008, Renault Megane Sports Tourer, Seat Ateca, Toyota C-HR Hybrid, VW Tiguan och Volvo S90. Elbilarna som kommer längst – Chevrolet Bolt mot Tesla Model S. Första testet av Volvo V90 Cross Country. Vi testar mot syskonen V90 och XC90. Konsument: Varning för falska bilar. Vi tar en titt på bilstölder. Bästa begagnande kompakten. Honda Civic möter Ford Focus i begduellen. Vår i sikte och det är dags att planera semestern. Alrik testar husb
Nya Volvo XC60 – alla filmer och recensioner samlade på ett ställe
Nu har Volvo XC60 lanserats på Genèvesalongen och tveklöst är det den modell som väckt mest uppmärksamhet de senaste åren. XC90, S90, V90 och V90 Cross Country är förstås alla viktiga men kungen heter Volvo XC60. För att spegla betydelsen och det intryck som Volvo XC60 gjort har vi samlat filmerna på den här sidan. Du hittar både Volvos egna reklamfilmer samt de viktigaste presentationerna som olika reportrar gjort från Genèvesalongen. Trots att den tillverkats i nio år gick gamla Volvo XC60 urstarkt, försäljningsmässigt, ända in i kaklet. Globalt sett har XC60 stått för 30 proc
Läs mer om S90, V90 och Volvo XC60.
Volvos nya elbilar: Kommer en yngre generation som inte behöver lång räckvidd
Volvos första nya elbil ska presenteras 2019 och den ska baseras på den nuvarande plattformen SPA, som ligger till grund för S90, V90 och XC90. Volvo har tidigare satsat på laddhybrider och det gäller också för nya XC60 som presenterades på bilsalongen i Genève, men den snabba batteriutvecklingen gör att Volvo nu ska snabba på omställningen till elbilar. Volvo tänker låta kunderna välja mellan olika batteristorlekar och olika antal motorer för att få tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Det berättar Volvos nya utvecklingschef, Henrik Green, som tar över efter att Peter Mertens gått öve
Läs mer om Henrik Green, S90, SPA, V90 och Volvo.
Hyundais nya kombi – lastar mer än V90
Nu visar Hyundai upp nya i30 som kombi på bilsalongen i Genève. Med stort bagageutrymme och en vettig prislapp har den alla förutsättningar att bli en Svensson-favorit.
Läs mer om Hyundai, Svensson-favorit och V90.
Volvo bortröstade i Car of The Year
GENVE. Det blev ingen seger i år heller för Volvo i prestigefyllda Car of The Year. S90/V90 röstades bort av juryn som valde Peugeot 3008 som Car of The Year 2017. 3008 blir därmed första suv att vinna Car of The Year.
Läs mer om Car, Peugeot, The Year och Volvo.
Volvo föll i rafflande final – Peugeot Årets bil 2017
Årets bil 2017 i Europa blev småsuven Peugeot 3008 efter en rafflande omröstning på bilsalongen i Genève. Svenskhoppet Volvo S/V90 blev fyra efter ärkefienden Mercedes E-klass.
Läs mer om Europa och Peugeot.