V90

Hälften av de populäraste miljöbilarna förlorar grön stämpel

Sveriges mest sålda miljöbil i år är snåldieseln Volvo V90. Den har grön stämpel och är skattefri i fem år. Men bara till den 30 juni. Dagen efter, den 1 juli, förvandlas den till fulbil. Hälften av de populäraste miljöbilarna går samma öde till mötes, visar DN Motors genomgång.
Läs mer om Volvo V90.

Här är nya Volvo V60 – se bilderna inifrån bilen

Nya Volvo V60 är här – i två laddhybridutföranden som börjar säljas i höst. Den nya folkkombin som ska fylla en lucka mellan lilla XC40 och V90. Se när SvD:s reporter Jonas Fröberg tittar på den nya bilen.
Läs mer om V90 och Volvo V60.
Volvo-vd: Goda chanser att V60 blir Sveriges mest sålda
Nya Volvo V60 är här – i två laddhybridutföranden. Den nya folkkombin som ska fylla en lucka mellan lilla XC40 och V90. Och den är precis som väntat – en mindre kopia på V90.
Läs mer om V60 och V90.
Peder: Volvo V90 – trasig värmare och högt vägljud
Att Peders V90 drar mycket, är ingen överdrift. Men jag stör mig ärligt talat inte så mycket på det, värre är de andra grejorna som inte funkar som de ska, säger han.

Kunde bli årets bilsucc – hur tänkte Volvo?

Lyxambitionerna med nya V90 laddhybrid får den att prisa ut sig. Med ett pris nära 200 000 kronor dyrare än en Passat GTE och över 20 000 kronor dyrare än fin-suven XC60 laddhybrid slår den fullständigt undan benen för sig själv. Det är synd på en bra bil.
Läs mer om Passat GTE, V90 och Volvo.
Topp 10: Här bilarna som säljer allra bäst
Volvos nya suv XC40 har redan börjat synas i försäljningsstatistiken.Men det är S90 och V90 som tillsammans tar hand om förstaplatsen som Sveriges populäraste bil.– Vi kliver in i 2018 med en välfylld orderbok, vilket känns betryggande, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.
V90 och Passat möts i snöig duell
Storsäljaren XC 70 har fått en rejält uppdaterad efterträdare i och med Volvos V 90 Cross Country. Men hur står sig den nya Volvon jämfört med huvudkonkurrenten? DN provkör V 90 CC och VW Passat Alltrack på snöiga vintervägar i Härjedalsfjällen.
Läs mer om Härjedalsfjällen, Passat och Volvon.
Peder: Varför drar min V90 dubbelt så mycket som Volvo säger?
Den är snygg men drar dubbelt så mycket som Volvos spec. Dessutom funkar varken Apple Car Play eller motorvärmare. Hade gärna köpt en XC90, men vill ha en fungerande bränslevärmare och vet inte om jag har råd med soppaförbrukningen, säger Peder.
Läs mer om Apple Car Play, Peder, V90 och Volvo.
Belgiska polisen köper in Volvo V90
I december köpte tyska polisen i Mecklenburg-Vorpommern in flera exemplar Volvo V90.Nu tar den belgiska polisen följe – och köper in 39 exemplar av samma modell.– Alla är nöjda med de här nya fordonen, säger polischefen Danny Seys enligt Rtbf.
Mercedes E-klass kombi – spionfilm visar konkurrenten till Volvo V90
Som vi kan se i filmen nedan börjar det närma sig ett färdigställande av nya Mercedes E-Klass kombi, en av de största konkurrenterna till Volvo V90. Kombin blir den andra versionen i E-klass-familjen, efter E-klass sedan – om man bortser från Kinas E-klass-version, med lång hjulbas. Designmässigt känner vi igen kombins främre del, fram till C-stolpen, från E-klass sedan. Kombins bakdel som fortfarande är kamoflerad kommer få stora likheter med designen på lillebror C-klass. Det kan vi vara säkra på eftersom Mercedes med nya generationen C-klass visade upp det nya formspråk som kommer att genomsyra alla
En försmak av nya Volvo S60 – gillar du designen på tredje generationen?
Just nu genomför Volvo de sista vintertesterna av nya generationen V60, parallellt med sedanmodellen S60. Under våren sätter produktionen igång av förseriebilarna av nya Volvo V60 och under sommaren ska leveranserna inledas. Nya Volvo V60 följs av sedanmodellen S60, som börjar produceras i slutet av 2018. Några officiella bilder av nya Volvo V60 och S60 har vi inte, ännu. Men man kan anta att Volvo vill blanda in ett släktskap som anknyter till både V90/S90 och nya XC40. Och då är fältet fritt för spekulationer, vilket sajten OmniAuto.it gjort. På goda grunder kan vi anta att Volvo inte nöjer sig med bara V6
Tyska köpet av Volvo V90 får stenhård kritik
Tyska polisen i Mecklenburg-Vorpommern valde Volvo V90 som sina nya patrullbilar.Nu får beslutet kritik från flera håll. De borde vara medvetna om debatten om dieselutsläpp, skriver motorjournalisten Matthias Moetsch i Auto Bild.– Invånarna utsätts för fara med skadliga bilar, säger Greenpeaces fordonsexpert Benjamin Stephan.
Tyska polisen väljer Volvo V90
Tyska polisen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern kommer använda sig av Volvo V90.Delstatens inrikesminister Lorenz Caffier har lämnat över 16 nya bilar – varav 5 är av modellen Volvo V90. Det är viktigt för mig, skriver inrikesministern på Facebook.
Tyska polisen utrustas med Volvo V90 D5 AWD – ska patrullera på autobahn
Inrikesminister Lorenz Caffier var personligen med när delstatspolisen i Mecklenburg-Vorpommern fick sin tilldelning av fem nya Volvo V90. Volvobilarna levererades som en del av ett 20-tal nya polisfordon, tillsammans med elva Volkswagen Passat kombi och fyra Mercedes Sprinter. Den modell som tyska polisen valt är Volvo V90 D5 AWD. Bilarna har blivit ombyggda med den utrustning och kommunikationssystem som polisen behöver i sitt arbete när de patrullerar på autobahn. Det är viktigt för mig att veta att våra poliser har tekniskt avancerade och anpassade utryckningsfordon som på ett säkert sätt transporterar dem till sina uppdrag, sa inrik
Volvo uppdaterar hybriderna för mer räckvidd
Volvos laddhybrider på SPA-plattformen uppdateras.Det betyder att XC90 T8, XC60 T8 samt S60 T8 och V90 T8 av modellår 2018 får längre räckvidd på el och lägre förbrukning.Volvo införde förändringarna på de bilar som började byggas vecka 17 i år.
Kör du Citroën C5 eller Hyundai i40? Dags att sätta betyg på din bil!
Glöm Volvo V90/V70 och VW Passat. Tänk utanför boxen. Tänk Citroën C5 och Hyundai i40 – till exempel. Båda finns som kombimodeller med en mängd olika motoralternativ. Hur bra är de i vardagen? I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Citroën C5 och Hyundai i40 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Är det något som krånglat? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för
Läs mer om Hyundai.
Volvo-dragrace: Ny diesel mot gammal bensin
Att ställa en modern bil mot en äldre med liknande effekt kanske inte är så intressant. Men om det är en diesel mot bensin? Kolla när Volvo V90 D5 ställs mot sin 22 år äldre kusin 850 T5.
Läs mer om Volvo V90 D5.
Martin Melin kritiserar polisens nya Volvo V90
Volvo V90 fick högsta betyg i de tuffa polistesterna – och har hyllats inom kåren.Men frågar man Martin Melin får den både ris och ros.Det är trångt i skuffen, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram, Martin Melin och Volvo V90.
Volvos nya specialversion – stöder havsforskningen
Volvo släpper en ny specialversion av V90 Cross Country.Lanseringen sammanfaller med starten av Volvo Ocean Race och intäkterna för nya versionen går till havsforskning.– V90 Cross Country Volvo Ocean Race är en balanserad och kapabel all-road-bil som rör sig lika hemtamt på vanliga vägar som utanför allfartsvägarna, säger Dan Olsson, Vice President Specialfordon och Tillbehör på Volvo Cars.
Volvo V90 Cross Country Ocean Race – specialversion som stödjer havsforskning
Specialmodeller är ju ofta intressanta, inte minst därför att de kan bli eftertraktade som begagnade. Och sen är det ju alltid kul att äga en bilmodell som inte grannen har Kan man dessutom göra en god gärning finns det ännu ett skäl att slå till på specialmodellen Volvo V90 Cross Country Ocean Race. Modellen byggs för att fira starten av Volvo Ocean Race, men också för att stödja ett vetenskapsprogram om plast i haven. För varje exemplar av de första 3.000 bilarna skänker Volvo 100 euro till forskningen. Närmare tre miljoner kronor sammanlagt, alltså, för miljöforskningen. Nu ä
Läs mer om Kan, Volvo och Volvo Ocean Race.
Så klarade nya Volvo XC60 undanmanöverprovet
Volvo har fått massor av beröm för köregenskaperna i nya modellen XC60.Och när Car of The Year-juryn genomförde sin stora testvecka med det klassiska undanmanöverprovet fortsatte XC60 att glänsa.XC60 klarade konbanan i samma hastighet som den lägre V90.
Läs mer om Car, The Year-juryn, V90 och Volvo XC60.
Volvo V90 CC bäst i polisens tester
Polisen har testat och utvärderat fem bilar.Bäst i test blev Volvos kombi V90 CC.– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.
Läs mer om Stephan Green.
Volvo V90 Cross Country utsedd till bästa polisbil i test
För att kunna användas under krävande förhållande testar Rikspolisstyrelsen olika bilmodeller. Om det är någon bilmodell som inte håller måttet kräver polisen åtgärder innan det kan bli aktuellt med leverans som polisbil. För Volvos del är det ett omfattande utvecklingsarbete som utförs innan en ny bilmodell anses lämplig som polisbil. Eftersom man som regel har med sig mycket utrustning i polisbilarna måste chassit förstärkas för att klara undanmanöver i hög hastighet. Även bromsarna förbättras. Polisens tester betygsätts i fem kategorier: bromsprov, körning
Läs mer om Rikspolisstyrelsen.
20/2017: Volvo slår Tesla i test – 15 nya suvar
Vi har samlat de mest utsläppsfria familjebilarna i ett test: BMW 530e, Mercedes E 350 e, Tesla Model S och Volvo V90 T8. Dessutom två potenta sportcouper i en het duell: Ford Mustang Shelby GT350 mot BMW M4 CS. Höstens alla nyheter och mycket mer.
Läs mer om Tesla och Volvo V90 T8.