V90

Volvo V90 CC bäst i polisens tester

Polisen har testat och utvärderat fem bilar.Bäst i test blev Volvos kombi V90 CC.– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.
Läs mer om Stephan Green.

Volvo V90 Cross Country utsedd till bästa polisbil i test

För att kunna användas under krävande förhållande testar Rikspolisstyrelsen olika bilmodeller. Om det är någon bilmodell som inte håller måttet kräver polisen åtgärder innan det kan bli aktuellt med leverans som polisbil. För Volvos del är det ett omfattande utvecklingsarbete som utförs innan en ny bilmodell anses lämplig som polisbil. Eftersom man som regel har med sig mycket utrustning i polisbilarna måste chassit förstärkas för att klara undanmanöver i hög hastighet. Även bromsarna förbättras. Polisens tester betygsätts i fem kategorier: bromsprov, körning
Läs mer om Rikspolisstyrelsen.
20/2017: Volvo slår Tesla i test – 15 nya suvar
Vi har samlat de mest utsläppsfria familjebilarna i ett test: BMW 530e, Mercedes E 350 e, Tesla Model S och Volvo V90 T8. Dessutom två potenta sportcouper i en het duell: Ford Mustang Shelby GT350 mot BMW M4 CS. Höstens alla nyheter och mycket mer.
Läs mer om Tesla och Volvo V90 T8.
Detta måste du veta om Volvos bilnyckel
Nya Volvo S90, V90, V90 Cross Country, XC60 och XC90 har några finesser i sin bilnyckel som du behöver känna till.
Läs mer om V90.

Kör du Volvo S90, V90, V90CC eller XC90? Dags att sätta betyg!

I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo S90, V90, V90CC eller XC90 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på hur Volvos nya 90-serie fungerar i praktiken, det är dags att göra din röst hörd. Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper oss att sätta betyg får du en digitaltidning till din mejl. Ta mig till begagnatdatabasen – här ska sättas betyg!
Läs mer om V90 och Volvo S90.
Kör du Volvo S80, S90, V90, V90 Cross Country eller XC90?
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo S80, S90 och V90 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper till får du en digitaltidning till din mejl.
Läs mer om S90, V90 och Volvo S80.
15/2017: 5-serie, V90 och E-klass i test – Så bra är trimchip
Kombitest: Nya BMW 5-serie mot Volvo V90 och Mercedes E-klass. Nya 5-serie Touring med sexcylindrig diesel möter stenhårt motstånd i första testet. Vi upptäckter en något oväntad men välkommen karaktär. Vi testar trimchip. Som bilen borde varit från början, är den vanligaste beskrivningen från den som motoroptimerat sin bil. Vi kollar om det även sänker förbrukningen. Volvos nya superbil. Ett nytt prestandabilmärke är fött och mycket av tekniken kommer från Volvo. Först ut är en 650-hästars hybrid. Bästa sportcabben. Porsche Boxster mot Mercedes SLK i begduell. Sverig
Läs mer om Touring, V90, Volvo V90 och Volvo.
Volvo V90 ute på vägarna som polisbil
Volvo V90 fick högsta betyg i de tuffa polistesterna – och nu rullar den omkring på de svenska vägarna.Polisens FB-inlägg om testerna i verkligheten möts av stort engagemang.
Volvo toppar försäljningen – V90 mest sålda bilen
Volvo S90/V90 toppar den svenska bilförsäljningen under årets första halvår. På andra plats ligger XC60 och tredje mest sålda är Volkswagen Golf. Volvo redovisar en marknadsandel på 20 procent.
Läs mer om V90 och Volkswagen Golf.
Volvo S/V90 är första halvårets mest sålda bil
Bilhandeln slår nytt rekord och bäst av alla är Volvo.Försäljningen ökade under första halvåret med 3,2 procent och i juni månad med 5,6 procent.Volvo S/V90 var den mest sålda modellen, följt av Volvo XC60 och Volkswagen Golf.– Det råder högkonjunktur i Sverige och det återspeglar sig också i den positiva utvecklingen på bilmarknaden., säger Bertil Moldn, vd för BIL Sweden.
Volvo slåss om Car of The Year-titeln med två bilar
Efter andraplatsen med XC90 och finalplatsen för S/V90 utmanar Volvo igen om den prestigefyllda titeln Car of The Year.Både XC40 och XC60 finns med bland kandidaterna till Car of The Year 2018.
Spionfilm visar mystisk Volvomodell – kan det vara nya V60?
En maskerad Volvo har filmats på en gata i Amsterdam av auto motor sport-läsaren Levent Morandini. Det väldigt svårt att se hur stor bilen är, så vi kan inte bekräfta att bilen faktiskt är nya generationen Volvo V60, men det kan mycket väl vara så. Det vi kan läsa ut från registreringsnumret är att bilen har D4-motorn på 190 hästkrafter och ett koldioxidutsläpp på 110 gram per kilometer. Siffrorna som står i registreringsbeviset behöver dock inte alltid stämma överens med verkligheten när det gäller testbilar. Den maskerade bilen är enligt samma uppgifter något kortar
Jaguar XF Sportbrake är tillbaka i nytt utförande – med en detalj Volvo V90 inte kan skryta med
Kombibilarna är inte utdöda än, trots att suvarna gör sitt allra bästa för att sno så många kombiköpare som möjligt. Jaguar lanserar nu andra generationen XF Sportbrake – en konkurrent till bland andra Volvo V90, BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Jaguar XF Sportbrake ska vara lika trevlig att köra som sedanmodellen men erbjuda bättre lastutrymme, enligt Jaguar. Sedanversionen av XF fick blandad kritik när vi testade i nummer 3/2017 men den fick mycket beröm för köregenskaperna. Det du får offra i form av bekvämlighet har du igen när det kommer till körglädje. XF är verkligen f&
Läs mer om BMW, Jaguar och Volvo V90.
Volvo XC60 och V90 toppar på het marknad
Den svenska bilmarknaden fortsätter att vara het. Och mest såld är gamla Volvo XC60.
Läs mer om V90 och Volvo XC60.
12/2017: Vi provkör Volvo XC60 – Fem elbilar i räckviddstest
Äntligen – vi provkör nya Volvo XC60! Hur bra, håller den för trycket? Första duellen: Volvo V90 mot BMW 5-serie Touring. Stort elbilstest. Så lång räckvidd har Opel Ampera-e. Vi testar mot BMW i3, Hyundai Ioniq, Renault Zoe och VW e-Golf. Bästa sportbilshandlarna. Unik undersökning. 1.200 sportbilsägare säger sitt om handlare och verkstäder. Vintage-test: Vi hårdtestar småbilsikonen VW Bubbla. Begagnatduell. Kombikomp mellan BMW 3-serie mot Volvo V60. Vilken är bästa köpet? Vi provkör nya Ford GT. Gatversionen är lika skoningslös som sitt motorsportsyskon.Provkörning av Skoda
Volvo S90 fraktas med tåg från Kina längs nya sidenvägen
Volvo S90 tillverkas i Daqing, Kina, och för att exportera bilarna till Europa använder Volvo den helt nya sidenvägen One Belt One Road. Volvo kortar därmed transporttiden med två tredjedelar, jämfört med att frakta bilarna med fartyg. Volvo har egna tåg som fraktar containers med S90, tre bilar i varje. Med en speciell fastsättning ska bilarna inte röra sig under transport. Varje tåg kan frakta 225 Volvo S90 från Daqing till Zeebrygge i Belgien. Inledningsvis räcker det med ett tåg i veckan, men det antalet kommer att öka i takt med att Volvo höjer produktionstakten. Inom kort ska alla Volvo S90 byggas i Daqing.
Så byggs Volvos polisbilar – nu är det inte längre bara diesel som gäller längre
En ny generation Volvokombi betyder också en ny generation polisbilar. Svenska polisen har kört V70 och XC70 länge, men tids nog ska bilarna bytas ut mot nya V90 och V90 Cross Country. Även om en stor del av trafikpolisens jobb nu görs av kameror behövs det fortfarande utryckningsbilar – och kraven är hårda. Bilarna ska klara körning i hög fart med tung last, ofta hundratals extra kilo utrustning. Volvo har levererat polisbilar sedan 1929.
Läs mer om V70, V90 och Volvokombi.
Spion: Volvo XC40 snart klar – sluttestas inför premiären i höst
Volvos utvecklingsavdelning har minst sagt haft det svettigt de senaste åren. Den nya SPA-plattformen har på några år blivit basen för helt nya XC90, S90, V90, V90 Cross Country och senast andra generationen XC60. Nu är det snart premiärdags för den mindre plattformen, CMA, som ska bli en bygglåda för både Volvo och ägaren Geely. Först ut hos Volvo är XC40, som vi ser på de här fräscha spionbilderna från Tyskland, sen kommer nya S40 och V40. Eventuellt också en XC20, om vi får tro de senaste ryktena. Volvo XC60 är en modell som globalt sett stått för nästan en tredjedel av
Läs mer om CMA, Geely, S40, S90, Tyskland, V40, V90 och Volvo.
Premiär: Hur funkar Volvo V90 som tjänstebil?
Volvo V90 är den nya folkhemsdrömmen för många. Men hur är den i en snikversion utan extrautrustning? Är den verkligen premium? Nu ska vi följa SvD:s fotograf Lars Perhson och hans nya tjänstebil – en Volvo V90 – i ett riktigt långtidstest på tre år. Vi får följa med i allt, från hur han blir bemött på verkstaden till hur den fungerar på fjällsemestern.
Läs mer om Volvo V90.
Volvo tillbaka i toppen på nybilslistan
Volvo V70 var Sveriges populäraste bil år efter år. När den fasades ut 2016 tog Volkswagen över. Men nu är Volvo etta igen – med nya V90.
Läs mer om V90, Volkswagen och Volvo.
Jaguar XF Sportbrake kommer i sommar – här är första bilden
Kombiversionen av Jaguar XF är bekräftad och gör entr redan i sommar. Det blir en intressant utmanare till BMW 5-serie Touring, Mercedes E-klass kombi och förstås svenska Volvo V90.
Läs mer om BMW, Jaguar XF, Touring och Volvo V90.
Jaguar F-Pace är World Car of the Year 2017 – Volvo V90 utslagen
Att det skulle bli en suvmodell som vinner globala titeln World Car of the Year 2017 kom inte som en överraskning. De tre finalisterna bestod nämligen av Audi Q5, Jaguar F-Pace och Volkswagen Tiguan. Vinnaren av World Car of the Year 2017 blev Jaguar F-Pace och det är faktiskt den andra fullträffen, då Jaguar F-Pace även vann i kategorin Årets design. Från början var det 23 bilar med i bedömningen, vilket sedan vaskades ner till tre finalister. Volvo S90 och V90, som i det här fallet bedömdes som en bilmodell, hade chans till titeln World Luxury Car 2017, tillsammans med finalisterna Mercedes E-klass och BMW 5-serie. I det gäng
8/2017: Test av Volvo V90 CC, Mercedes E-klass All-Terrain
Vi testar fyra feta terrängkombibilar. Nya Mercedes E-klass All-Terrain mot Volvo V90 Cross Country, Audi A6 Allroad och VW Passat Alltrack. Unik undersökning. Dieselfusket – så drabbas ägarna. Stort däcktest. Vi testar 10 sommardäck. Härlig provkörning av den magnifika Rolls-Royce Black Badge. Bäst i Golfklassen. Kia Cee'd mot Toyota Auris i begagnatduell. Vintage-test av Ur-quattro: Vi kör 80-talets rally-ikon för fullt. Provkörda: Audi RS 3 Sedan, Mazda CX-5, Peugeot 5008 SUV och Renault Mgane GT. Som vanligt krönikor, backspegeln, bilnyheter, prislista och mycket mer. auto motor sport nr 8 finns i butik 4 april! K&#
Här är Opeln som vill knäcka Volvo V90 CC
Nu visar Opel upp sin nya skogsmulle som ska ta upp kampen med bilar som Volvo V90 Cross Country: Insignia Country Tourer.
Läs mer om Opel, Opeln och Volvo V90 CC.