Val

Avgående S-ordförande i Kramfors:"Hade nog suttit kvar om inte PRO åkt på Tallinresa"

Kramfors arbetarekommuns nomineringsmöte inför valet blev ett rejält mastodontmöte. På en rad olika poster behövdes det omröstningar. - Det här är mitt fjärde val sedan jag blev politiskt aktiv.
Läs mer om Kramfors.Hade, PRO och Tallinresa.

Djurgården har laddat med ny energi efter maratonmatchen

Dagen efter maratonmatchen mot Linköping i hockeyslutspelet ställde Djurgården in den gemensamma träningen på Hovet. – Jag tycker det var helt rätt val av tränarna. Det var viktigt att vi fick vila och fylla på med vätska och mat, säger Djurgårdens lagkapten Calle Ridderwall som har laddat om efter den blytunga förlusten.
Stanna i Modo eller flytta - talangens svåra val: "Lite spännande och ovisst"
BLIR DET EN FORTSÄTTNING? Emil Albas kontrakt med Modo är på väg att löpa ut. Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist Efter två A-lagssäsonger och 91 allsvenska matcher med Modo sitter forwarden Emil Alba på utgående kontrakt.
Här är Miljöpartiets verkliga valstrategi
Socialdemokraterna är huvudmotståndaren som MP inte talar högt om. När de gröna går till val är det minst lika viktigt att bråka med regeringskollegan som med Moderaterna. Sprickorna i regeringen har medvetet blivit fler – och ser ut att eskalera framåt valdagen.
Läs mer om Moderaterna.

Makrorådet: Räkna med lågkonjunktur efter valet

Regeringen med statsminister Stefan Löfven i spetsen har draghjälp av en stark svensk konjunktur, men de politiker som får ta över efter nästa val ska räkna med bistrare tider. Det säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, i Di:s podd Makrorådet.
MP: Moderaterna är våra huvudmotståndare i valet
Miljöpartiet pekar ut Moderaterna som huvudmotståndare inför höstens val och tänker lägga all kraft på miljön och klimatet i valrörelsen.
Läs mer om Moderaterna.
Val 2018: Stor enkät med politikerna i Hallstahammar
Magazin24 tar tempen på de lokala partierna inför valet. Magazin24 har skickat ut frågor till partierna i Västra Mälardalen. Först ut i vår valenkät 2018 är Hallstahammars kommun, där fem av partierna i kommunfullmäktige har svarat på frågorna.
Cambridge Analytica inblandat i flera tvivelaktiga valkampanjer
Valkampanjsbolaget Cambridge Analytica har inte alltid påverkat val genom Facebook. Ekonomisajten Bloomberg har sammanställt vilka fler kontroversiella metoder bolaget ska ha använt för att gynna sina kunder.
Läs mer om Facebook.
Hårt tryck på Facebook efter dataskandal
Facebook skakas av en rejäl skandal. Personlig information om 50 miljoner användare har förts ut och använts av en firma som ägnar sig åt att påverka val i olika länder. Det hela kryddas med uppgifter om användning av mutor och prostituerade för att slå ut politiker.
Läs mer om Facebook.
Cambridge Analytica-skandalen – detta har hänt
Det digitala analysföretaget Cambridge Analytica har hamnat i fokus för en potentiellt gigantisk skandal som omfattar en lång rad demokratiska val. DN reder ut vad som hänt.
Läs mer om Cambridge Analytica.
Västlänken förblir en politisk fråga i höstens val
Skälen är flera: ledande politikers förvirring och arrogans i frågan, att det enkelt går att genomföra det Västsvenska paketet utan Västlänken och att göteborgarna inte sett en enda lokal kollektivtrafiklösning i Göteborg sedan trängselskatten
Brittiska datainspektionen vill komma åt Cambridge Analyticas servrar
Storbritanniens datatillsynsmyndighet ICO vill genom husrannsakan få tillgång till Cambridge Analyticas servrar. Myndigheten vill komma åt uppgifter om företagets engagemang vid val på skilda håll i världen.
Läs mer om ICO.
Linus Larsson: Datastöld, mutor och utpressning – men de kan inte läsa dina tankar
Dataföretaget Trump anlitade använde stulen information och avslöjas nu med fingrarna i de lortigaste syltburkar. Men har deras dataanalys så magisk förmåga att avgöra val som de säger?
Cambridge Analytica använder mutor och sexarbetare
En granskning av den brittiska kanalen Channel 4 News visar hur Cambridge Analytica i hemlighet försöker påverka demokratiska val över hela världen med hjälp av mutor, sexarbetare, påhittade identiteter och tidigare spioner.
Läs mer om Cambridge Analytica och Channel.
Viktors val: Gå under jorden – och vinn valet
Förtroendet växer när man inte märks. Viktor Barth-Kron lanserar Osynlighetsteorin.
Läs mer om Osynlighetsteorin.
Lööf närmar sig ett ja – Löfven och Åkesson jublar
Vilket är viktigast: Att ge ensamkommande unga en ny chans, eller att hålla ihop Alliansen i en av valets viktigaste frågor? Det ser ut som om Centerpartiet har gjort sitt val – och i så fall är det precis vad Socialdemokraterna har drömt om.
Mello-stjärnan lämnade allt – nu är han tillbaka
Ulrik Munther försvann från allt efter succerna i Melodifestivalen och filmbranschen.Han lämnade både skivbolag och manager och flyttade till Göteborg med flickvännen Beata.– Det var ett aktivt val, för att få distans till grejer. Nu har jag börjat ett nytt kapitel, säger Ulrik Munther, 24.
S har gått vilse i debatten om religiösa friskolor
Att Socialdemokraterna går till val på att förbjuda konfessionella friskolor är anmärkningsvärt och illavarslande.
Så kan dina "likes" användas för att hacka ett val
ANALYS. Analysföretaget Cambridge Analytica stal persondata om miljontals Facebook-användare och använde dem för att hjälpa Donald Trump vinna valet.
Wallström: På många sätt ett riggat val
Som väntat blir det ytterligare sex år vid makten för Rysslands president Vladimir Putin – och det med besked. Med närmare 77 procent av rösterna gör han sitt bästa resultat hittills. Utrikesminister Margot Wallström (S) är tydligt kritisk mot valet. – Jag har sagt det tidigare, att det här var ju på många sätt ett riggat val och ett väntat utslag, säger Wallström på väg in till dagens EU-utrikesministermöte i Bryssel, och fortsätter:
Jordskredsseger för Putin i ifrågasatt val
Som väntat blir det ytterligare sex år vid makten för Rysslands president Vladimir Putin - och det med besked.
Läs mer om Putin och Vladimir Putin.
Två av tre ryssar röstade i valet – jordskredsseger för Putin
Som väntat blir det ytterligare sex år vid makten för Rysslands president Vladimir Putin – och det med besked. Med närmare 77 procent av rösterna gör han sitt bästa resultat hittills, i ett val som oppositionen beskriver som riggat.
Läs mer om Putin och Vladimir Putin.