Val

Charlotte Kallas 21 bästa träningstips

Lagom till världscupstarten släpper Charlotte Kalla sin första bok Styrka, teknik och pannben, dels är det en historia om hennes uppväxt i Tärendö och vilken viktig roll hennes farfar spelade i hennes val av idrott. Men främst är det en bok om träning. Charlotte Kalla delar i boken med sig av sina bästa tips och förklarar i detalj vad en skidåkare ska göra för att ta nästa utvecklingskliv.
Läs mer om Charlotte Kalla, Styrka och Tärendö.

Efter kritiken – han föreslås bli ny ordförande i IFK Göteborg

GÖTEBORG. IFK Göteborg ska utse en ny ordförande.I dag presenterade valberedningen sitt förslag: Mats Engström, 62.– Det handlar om att ha en röd tråd i hela verksamheten. Det här känns som ett naturligt val, säger valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg.
Läs mer om Joakim Brinkenberg.
Reykjaviks krogar lockar – men se upp för surhaj
Det isländska köket är mer än val och fisk. SvD:s Mikael Mölstad guidar till sina fem krogfavoriter i Reykjavik, som har rest sig som matdestination de senaste åren.
Läs mer om Reykjavik.
Fler lokala SD-kandidater kan ta plats i riksdagen
NORRKÖPING. För första gången går Sverigedemokraterna nästa år till val med lokala kandidater till riksdagen. Men partiledningen släpper ändå inte greppet. Det innebär att SD-riksdagsledamöter även i fortsättningen kan representera andra delar av landet än man kommer ifrån.

Richard Herrey har chans att nå riksdagen

Om Moderaterna gör en bra val i Stockholms län nästa år har den tidigare Eurovisionsvinnaren Richard Herrey chans att ta plats i riksdagen. Det stod klart på onsdagen sedan partiets riksdagslista för Stockholms län fastställts av nomineringsstämman. Men för en erfaren riksdagsledamot som Anti Avsan ser det betydligt mörkare ut.
Viktors val: Årets julklapp - en miljöpartistisk konspiration
Det historiska mönstret är övertydligt. Viktor Barth-Kron lägger fram bevisen i onsdagens sändning från Sveriges ledande samhällsmagasin.
Finansministern vill ha budget över blockgränser
Finansminister Magdalena Andersson (S) skulle gärna se en blocköverskridande budget om hon får fortsätta efter nästa val. – Sverige skulle må bra av det, sade hon inför dagens debatt i riksdagen om budgetramarna för nästa år.
Paolo Roberto avstängd efter skämt om Me Too
Paolo Roberto har stängts av från Facebook, efter ett skämt om me too-rörelsen.På Twitter kritiserar Roberto nu Facebooks val att stänga av honom.Rätt allvarligt när tokvänstern försöker tysta meningsmotståndare skriver Paolo Roberto på Twitter.
Blåvitts val är ett trendbrott
Yngre än sina spelare och utan allsvenska meriter.Ändå blev det Poya Asbaghi, 32, som fick till uppgift att räta ut IFK Göteborg.På ett år har den allsvenskan tränarkåren blivit 44 år yngre och 493 matcher mindre erfaren.Svensk fotboll har utmanat sitt eget system.
Läs mer om Poya Asbaghi.
Världens reaktion på Zlatan-nobben
Andreas Granqvist tog hem Guldbollen, och satte stopp för en tio år lång Zlatan Ibrahimovic-svit.Nu reagerar omvärlden på juryns val av pristagare.Flytta på dig, Zlatan, skriver Bleacher Report.
Viktors val: Tydlig liberal kluvenhet
Att vara liberal är att vara kluven till om man faktiskt ska lösa problemen man pekar på, konstaterar Viktor Barth-Kron efter Liberalernas landsmöte i Västerås.
Läs mer om Viktor Barth-Kron.
Hysn: Alla skriker ju efter förändring
GÖTEBORG. Poya Asbaghi, 32, ska ta IFK Göteborg till högre höjder.Nu välkomnas han av spelarna.– Ett fräscht val, säger Tobias Hysn, 35.
USA:s demokrater laddar för nästa val
Med det förödmjukande presidentvalet och flera svidande lokalvalsförluster i ryggen slipar Demokraterna i USA knivarna. – Folk har energi och vill ha förändring. Jag hoppas på nästa års mellanårsval, säger Peter Barca, demokratisk minoritetsledare i Wisconsins delstatsparlament.
Läs mer om Demokraterna, Peter Barca och USA.
Plockar bort känslorna och går efter prestation
Damernas förbundskapten Peter Gerhardsson är jurydebutant när det gäller Sveriges bäste fotbollsspelare. – Vi har gjort ett bra val, säger Gerhardsson om vinnaren av Diamantbollen.
Martin Gelin: Impopulär skattereform kan skada republikanerna i nästa val
Den omfattande skattereform som Donald Trump och republikanerna försöker få igenom kan innebära högre skatt för två av tre amerikaner. Bara 30 procent av amerikaner stöder förslaget och demokraterna hoppas nu att den impopulära reformen kan hjälpa dem vinna viktiga säten i kongressvalet nästa år.
Läs mer om Donald Trump.
Landsmötet kan räcka Jan Björklund en tändsticka
Konkurrensen har hårdnat – men Jan Björklund vill att Liberalerna ska återerövra integrationsfrågan inför nästa års val. Nu kan Björklund få oväntad hjälp av partiets landsmöte.
SD får inte annonsera i Aftonbladet under valåret
Sverigedemokraterna får inte annonsera i Aftonbladet i samband med höstens val. Det uppgav tidningens chefredaktör och vd Sofia Olsson Olsn i Ekots lördagsintervju.
SD stoppas i Aftonbladet: Oacceptabla värderingar
Sverigedemokraterna kommer inte få annonsera i Aftonbladet i samband med höstens val.Det säger tidningens chefredaktör och vd Sofia Olsson Olsn i Ekots lördagsintervju.
Inte meningen att alla ska ha insyn i alla känslor
Sundsvall/Val Senales. Skidcirkusen är som en kringresande familj med många förhållanden i. Charlotte Kalla kan tänka sig att vara ihop med någon utanför branschen – på ett villkor.
Jag vill inte släppa fram alla färger i min person
Sundsvall/Val Senales. Skidcirkusen är som en kringresande familj med många förhållanden i. Charlotte Kalla kan tänka sig att vara ihop med någon utanför branschen – på ett villkor.
Ewa Stenberg: Gamla folkpartistiska slagdängor
VÄSTERÅS. Jan Björklund säger att Liberalerna förnyar sig och lär av valförlusten. Men de frågor partiet ska gå till val på är Folkpartiets Greatest hits om skolan och integrationen. I skolpolitiken står Jan Björklund själv i vägen för partiets förnyelse.
Läs mer om Jan Björklund och Liberalerna.
Viktors val: Biokväll med Game of Jan
Liberalernas landsmöte är i full gång – men det stora dramat kommer senare. Viktors val bjuder på ett exklusivt smakprov.
Läs mer om Game och Jan.
Viktors val: Biokväll med Game of Jan
Liberalernas landsmöte är i full gång – men det stora dramat kommer senare. Viktors val bjuder på ett exklusivt smakprov.
Läs mer om Game och Jan.
Högern väntas vinna presidentvalet i Chile
Högerns presidentkandidat, miljardären Sebastin Piera, 67, som var president 2010–2014, ligger bäst till i opinionsmätningarna när Chile i dag går till val. Han tros återta statschefsposten från socialdemokraten Michelle Bachelet, 66, landets första kvinnliga president.
Demokrati och reformer står främst för Putins kritiker
Ryssland under Putin är ingen demokrati där det hålls fria val. Det var rätt av västvärlden att sätta in sanktioner efter ockupationen av Krim. De salvorna levererar Michail Kasianov, tidigare premiärminister som numera är i opposition.
Läs mer om Krim, Michail Kasianov och Putin.