Valle

Jag föredrar att tro, att Gud gett människan ett ansvar

Replik Svar till Valle, 27/2. Religion. Visst har du rätt i att Gud kan ställas till svars för krigen!
Läs mer om Gud och Valle.

Avreglerade elmarknaden blev ett stort magplask

Det är över 20 år sedan avregleringen av elmarknaden tog fart. Det är nu hög tid för regeringen att erkänna misslyckandet och börjar arbeta för att styra upp branschen. Det skriver Ulf Carlsson, Elektrikerna, och Valle Karlsson, Seko.
Helt förändrad – blir så oförskämd
Formel 1-världsmästaren Lewis Hamiltons privatliv är omskrivet i hans hemland England.Modellen Veronica Valle, 26, hade en romans med Hamilton under 2015, och kom in i stjärnans innersta krets.I en intervju med The Sun avslöjar hon nu flera detaljer om förhållandet - och Hamilton.– Han blir helt förändrad efter en drink och blir så oförskämd, säger hon till tidningen.
Ensambarnen adopterade varandra som syskon
Daniel och Valeria träffades i 20-årsåldern, de är inte biologiska släktingar och har helt olika bakgrund. Ändå ser de sig som bror och syster. Det är nästan oförskämt att kalla Valle för en vän. Det vi har tillsammans är så mycket starkare, säger Daniel Wilke.
Läs mer om Daniel Wilke, Valeria och Valle.

SiS mörkar – våld mot personalen anmäls inte

Fysiskt våld, misshandel och hot är vardag för Sekos medlemmar inom Statens institutionsstyrelse (SiS). Vi ser hur våldet mot personalen ökar men att det inte anmäls, varken till Polisen eller Arbetsmiljöverket. Det skriver Valle Karlsson och Mikael Bergkvist, Seko.
Facket: Dags att bryta upp svensk-danska posten
Det mest akuta hotet mot en fungerande post i Sverige, är situationen i Danmark. Detta har nu kommit till en punkt där Danmarks problem påverkar svensk postservice och svenska postanställda på ett orimligt sätt, skriver Valle Karlsson och Johan Lindholm, Seko.
Blodigt tåg hämtade morgonpendlarna
När Ulrika Leifsdotter Del Valle inväntade morgonpendeln på torsdagen, möttes hon av en obehaglig överraskning.Tågen från Västtrafik var indränkt i blod från en älg.– Det var otäckt. Det blev lite för mycket, säger Ulrika Leifsdotter Del Valle.
Strejk hotar städningen på tåg och tunnelbanestationer
Seko har varslat om strejk för sin tågpersonal – efter att ha avbrutit förhandlingarna med Almega. Strejken hotar tågtrafiken och städarna blir första personalgrupp att tas ut i strejk. – Det blir synligt då vad våra medlemmar gör dagligdags, säger Sekos ordförande Valle Karlsson.
Läs mer om Almega och Valle Karlsson.
Malin förlorade sonen Valle, 8 – får stort stöd
Valle, 8, var på väg hem från fritids i jämtländska Nälden när han korsade en järnväg och tragedin var framme. Nu berättar Valles mamma, Malin Johansson, om sorgen och stödet efter att hennes son blev påkörd av ett tåg. – Han har förenat människor. Jag har mött sådan enorm kärlek och omtanke, säger hon.
Läs mer om Malin Johansson, Nälden och Valle.
Mystiska kyrkogården – mitt i Köpenhamn
Få har så bra koll på Köpenhamns udda sevärdheter som författaren Valle Westesson. Varje söndag delar han med sig av en ny pärla från den danska huvudstaden till Kvällspostens läsare. I dag har turen kommit till en Mosaisk Nordre Begravelsesplads – en gammal judisk kyrkogård mitt i staden. – Det är inte riktigt som att gå i ett inkaruintempel i Sydamerikas djungel, men det är något med de stora gamla träden och det lite vilda som ger en mystisk känsla, säger han
Läs mer om Köpenhamn och Valle Westesson.
Værendamsvej är den hipstrigaste gatan
Varje söndag guidar författaren Valle Westesson Kvällspostens läsare till sina favoritställen i Köpenhamns gatuvimmel. I dag har turen kommit till Værendamsvej – världens hipstrigaste gata. – Jag kan inte hjälpa att jag är medelklass och gillar det där, det känns nästan som att allt är på låtsas för att allt är så fint, säger han.
Läs mer om Værendamsvej.
Boca Juniors i underläge
Argentinska Boca Juniors förlorade överraskande den första semifinalen mot Independiente del Valle...
Läs mer om Independiente och Valle.
Här höll den ökände terroristgruppen till
Dagens balla ställe är en anonym husfasad i en ruffig stadsdel av Köpenhamn. Men huset har en speciell historia – en av lägenheterna var nämligen tillhåll för den ökände terroristgruppen Blekingegadeligan. – Det finns ingen skylt som talar om vad som pågått här och det står inga asiater med dyra kameror och fotar. Det här är en hemlig turistattraktion, säger Valle Westesson.
Här är multi-parken med exotiska inslag
Valle Westesson guidar Kvällspostens läsare till Köpenhamns pärlor. Dagens tips är Superkilen, en barnvänlig multi-park med färg och exotiska inslag. – De har gjort något väldigt lekfullt på ett väldigt stort område, säger han.
Läs mer om Superkilen.
Multi-parken som är roligare än Sverige
Valle Westesson guidar Kvällspostens läsare till Köpenhamns pärlor. Dagens tips är Superkilen, en barnvänlig multi-park med färg och exotiska inslag. – De har gjort något väldigt lekfullt på ett väldigt stort område, säger han.
Läs mer om Superkilen och Sverige.
Jättemotorn är lika stor som ett hus
Valle Westesson är aktuell med boken 100 balla ställen i Köpenhamn. I sommar guidar han dig till några av pärlorna här i Kvällsposten. Först ut är en jätte, jättestor motor.
Läs mer om Kvällsposten och Köpenhamn.
Här är hundra balla ställen i Köpenhamn
Det finns gott om smultronställen i Köpenhamn. I Kvällsposten guidar författaren Valle Westersson dig genom huvudstaden i sommar. – Ju mer man skrapar på ytan, desto roligare är det, säger han.
Läs mer om Köpenhamn och Valle Westersson.
Francos gravplats får öppnas
För första gången har en domstol i Spanien godkänt en gravöppning i De stupades dal (Valle de los Cados). I monumentet ligger Spaniens tidigare diktator Francisco Franco begravd, tillsammans med tusentals offer från inbördeskriget.
Läs mer om Francisco Franco och Spanien.
Francos gravplats får öppnas
För första gången har en domstol i Spanien godkänt en gravöppning i De stupades dal (Valle de los...
Läs mer om Spanien.
Centimeter från otäck olycka: Såg illa ut
Under själva loppet var dramat på den finska travbanan Jyveskylä svårt att upptäcka. Men på målfotot står det klart att kusken Santtu Raitala, bakom Valle Streamline, är när att tappa hela sulkyn. – Jag har inte sett något liknande i lopp, säger Kari Lähdekorpi.
Ohlsson dominerade på Bergsåker
Ulf Ohlsson vinner flest travlopp på Bergsåker i år. I onsdagens V75-omgång blev det en trippel med Canmore BF, Oh Goodness och Valle Jerven.— En bra kväll efter en lite tyngre period, konstaterade Ohlsson.
Läs mer om Bergsåker, Canmore BF och Ohlsson.
Nu kan du åka skidor – mitt inne i Nordstan
För första gången någonsin arrangeras en mässa inriktad på vintersport i Nordstan. Snögubben Valle körde sin grej på scenen och i de olika stånden fick man testa på hur det är att åka skidor. – Det känns väldigt konstigt detta, känns inte som att åka skidor alls faktiskt, säger Evelina Sundlo, 20.
Läs mer om Evelina Sundlo och Nordstan.
Ännu en kandidat mördad i Mexiko
Miguel ngel Luna, borgmästare i Valle de Chalco strax utanför Mexiko City och kandidat till den...
Läs mer om Chalco, Luna, Mexiko City, Mexiko och Valle.
Wild - Regi: Jean-Marc Valle
Betyg: 3
Läs mer om Regi.
Wild
DRAMA. USA. Av Jean-Marc Valle. Med Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Gaby Hoffmann. Längd: 1:56. Från: 11 år.
Läs mer om Gaby Hoffmann och Laura Dern.