Valle

SiS mörkar – våld mot personalen anmäls inte

Fysiskt våld, misshandel och hot är vardag för Sekos medlemmar inom Statens institutionsstyrelse (SiS). Vi ser hur våldet mot personalen ökar men att det inte anmäls, varken till Polisen eller Arbetsmiljöverket. Det skriver Valle Karlsson och Mikael Bergkvist, Seko.

Facket: Dags att bryta upp svensk-danska posten

Det mest akuta hotet mot en fungerande post i Sverige, är situationen i Danmark. Detta har nu kommit till en punkt där Danmarks problem påverkar svensk postservice och svenska postanställda på ett orimligt sätt, skriver Valle Karlsson och Johan Lindholm, Seko.
Blodigt tåg hämtade morgonpendlarna
När Ulrika Leifsdotter Del Valle inväntade morgonpendeln på torsdagen, möttes hon av en obehaglig överraskning.Tågen från Västtrafik var indränkt i blod från en älg.– Det var otäckt. Det blev lite för mycket, säger Ulrika Leifsdotter Del Valle.
Strejk hotar städningen på tåg och tunnelbanestationer
Seko har varslat om strejk för sin tågpersonal – efter att ha avbrutit förhandlingarna med Almega. Strejken hotar tågtrafiken och städarna blir första personalgrupp att tas ut i strejk. – Det blir synligt då vad våra medlemmar gör dagligdags, säger Sekos ordförande Valle Karlsson.
Läs mer om Almega och Valle Karlsson.

Malin förlorade sonen Valle, 8 – får stort stöd

Valle, 8, var på väg hem från fritids i jämtländska Nälden när han korsade en järnväg och tragedin var framme. Nu berättar Valles mamma, Malin Johansson, om sorgen och stödet efter att hennes son blev påkörd av ett tåg. – Han har förenat människor. Jag har mött sådan enorm kärlek och omtanke, säger hon.
Läs mer om Malin Johansson, Nälden och Valle.
Mystiska kyrkogården – mitt i Köpenhamn
Få har så bra koll på Köpenhamns udda sevärdheter som författaren Valle Westesson. Varje söndag delar han med sig av en ny pärla från den danska huvudstaden till Kvällspostens läsare. I dag har turen kommit till en Mosaisk Nordre Begravelsesplads – en gammal judisk kyrkogård mitt i staden. – Det är inte riktigt som att gå i ett inkaruintempel i Sydamerikas djungel, men det är något med de stora gamla träden och det lite vilda som ger en mystisk känsla, säger han
Läs mer om Köpenhamn och Valle Westesson.
Værendamsvej är den hipstrigaste gatan
Varje söndag guidar författaren Valle Westesson Kvällspostens läsare till sina favoritställen i Köpenhamns gatuvimmel. I dag har turen kommit till Værendamsvej – världens hipstrigaste gata. – Jag kan inte hjälpa att jag är medelklass och gillar det där, det känns nästan som att allt är på låtsas för att allt är så fint, säger han.
Läs mer om Værendamsvej.
Boca Juniors i underläge
Argentinska Boca Juniors förlorade överraskande den första semifinalen mot Independiente del Valle...
Läs mer om Independiente och Valle.
Här höll den ökände terroristgruppen till
Dagens balla ställe är en anonym husfasad i en ruffig stadsdel av Köpenhamn. Men huset har en speciell historia – en av lägenheterna var nämligen tillhåll för den ökände terroristgruppen Blekingegadeligan. – Det finns ingen skylt som talar om vad som pågått här och det står inga asiater med dyra kameror och fotar. Det här är en hemlig turistattraktion, säger Valle Westesson.
Här är multi-parken med exotiska inslag
Valle Westesson guidar Kvällspostens läsare till Köpenhamns pärlor. Dagens tips är Superkilen, en barnvänlig multi-park med färg och exotiska inslag. – De har gjort något väldigt lekfullt på ett väldigt stort område, säger han.
Läs mer om Superkilen.
Multi-parken som är roligare än Sverige
Valle Westesson guidar Kvällspostens läsare till Köpenhamns pärlor. Dagens tips är Superkilen, en barnvänlig multi-park med färg och exotiska inslag. – De har gjort något väldigt lekfullt på ett väldigt stort område, säger han.
Läs mer om Superkilen och Sverige.
Jättemotorn är lika stor som ett hus
Valle Westesson är aktuell med boken 100 balla ställen i Köpenhamn. I sommar guidar han dig till några av pärlorna här i Kvällsposten. Först ut är en jätte, jättestor motor.
Läs mer om Kvällsposten och Köpenhamn.
Här är hundra balla ställen i Köpenhamn
Det finns gott om smultronställen i Köpenhamn. I Kvällsposten guidar författaren Valle Westersson dig genom huvudstaden i sommar. – Ju mer man skrapar på ytan, desto roligare är det, säger han.
Läs mer om Köpenhamn och Valle Westersson.
Francos gravplats får öppnas
För första gången har en domstol i Spanien godkänt en gravöppning i De stupades dal (Valle de los Cados). I monumentet ligger Spaniens tidigare diktator Francisco Franco begravd, tillsammans med tusentals offer från inbördeskriget.
Läs mer om Francisco Franco och Spanien.
Francos gravplats får öppnas
För första gången har en domstol i Spanien godkänt en gravöppning i De stupades dal (Valle de los...
Läs mer om Spanien.
Centimeter från otäck olycka: Såg illa ut
Under själva loppet var dramat på den finska travbanan Jyveskylä svårt att upptäcka. Men på målfotot står det klart att kusken Santtu Raitala, bakom Valle Streamline, är när att tappa hela sulkyn. – Jag har inte sett något liknande i lopp, säger Kari Lähdekorpi.
Ohlsson dominerade på Bergsåker
Ulf Ohlsson vinner flest travlopp på Bergsåker i år. I onsdagens V75-omgång blev det en trippel med Canmore BF, Oh Goodness och Valle Jerven.— En bra kväll efter en lite tyngre period, konstaterade Ohlsson.
Läs mer om Bergsåker, Canmore BF och Ohlsson.
Nu kan du åka skidor – mitt inne i Nordstan
För första gången någonsin arrangeras en mässa inriktad på vintersport i Nordstan. Snögubben Valle körde sin grej på scenen och i de olika stånden fick man testa på hur det är att åka skidor. – Det känns väldigt konstigt detta, känns inte som att åka skidor alls faktiskt, säger Evelina Sundlo, 20.
Läs mer om Evelina Sundlo och Nordstan.
Ännu en kandidat mördad i Mexiko
Miguel ngel Luna, borgmästare i Valle de Chalco strax utanför Mexiko City och kandidat till den...
Läs mer om Chalco, Luna, Mexiko City, Mexiko och Valle.
Wild - Regi: Jean-Marc Valle
Betyg: 3
Läs mer om Regi.
Wild
DRAMA. USA. Av Jean-Marc Valle. Med Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Gaby Hoffmann. Längd: 1:56. Från: 11 år.
Läs mer om Gaby Hoffmann och Laura Dern.
Lucka 16: Här slajdas det i Tommy Salos ära
KLASSIKERN - REVISITED. Se hur Lisa och Valle repriserar Tommy Salos 20 år gamla slajd. Foto: Bildbyrån & Privat En man som har stått i blåsväder den senaste veckan är Tommy Salo. Han var en av Valles största idoler när hon var liten.
Läs mer om Lisa, Privat En, Tommy Salo och Valle.
Di Leva i TV - som rökande vapenhandlare
I helgen gästar Gävlesonen Thomas Di Leva ett humorprogram i tv, men i en roll som är så långt ifrån hans riktiga jag man kan komma. Di Leva kommer spela vapenhandlaren Valle i TV4-serien "Torpederna".
Läs mer om Valle.
Trailer: Nu kommer Valles och Lisa julkalender!
Foto: Skärmklipp/Valle & Lisas julkalender Snart är mörka november över och då börjar nedräkningen till julafton. Jag och min lagkamrat Lisa Edman kommer att hålla i en egen hockey-julkalender som ni gärna får följa.
Läs mer om Lisa, Lisa Edman och Snart.
Kannibalpolisen ber om ursäkt
En tidigare polis i New York som fälldes för att ha planerat att kidnappa, tortera, döda och äta upp kvinnor har fått sin straff — han dömdes till de 21 månader han redan avtjänat i häktet. Påföljden gäller mindre allvarliga brott, som att han missbrukat polisens resurser i sin jakt på lämpliga offer. Gilberto Valle döptes till Kannibalpolisen på löpsedlarna under den sensationella rättegången förra året.
Läs mer om Kannibalpolisen och New York.