Varnar

Falska hantverkare slog till mot bostad

Polisen varnar återigen för falska hantverkare.Nu efter att tre män slagit till mot en fastighet i Lerum, ett par mil utanför Göteborg. Där de på eget bevåg klättrade upp på ett tak och började reparera det.– Det är ett tillvägagångssätt som är återkommande, tyvärr, säger Jenny Widn, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Jenny Widn, Lerum och Väst.

Polisen varnar för nya våldsgänget

Det kriminella gänget La Familia, där flera av medlemmarna är dömda för brott, kan vara på väg att slå sig ner i Göteborg.– Vi är väl medvetna om att La Familia försöker etablera sig här, säger Sven Lindgren, polisens expert på kriminella mc-gäng i Västsverige.Gänget har tydliga sympatier med det fruktade mc-gänget Satudarah MC där medlemmarna bland annat svär sin trohet genom en blodsed.
Knottror på huden? Det kan vara milier
Tampas du med små vita pluppar på huden runt ögonen?Det kan vara milier. De kan vara svåra att få bukt med knottrorna, men det finns hjälp.– Man ska absolut inte klämma, varnar hudterapeuten Annica Joensuu.
Läs mer om Annica Joensuu.

Polisen varnar för lömska dödsdrogen

Fentanyl har seglat upp som nya dödspreparatet framför heroin.– Den har spridit sig och dödar fler. Gränsen mellan rus och död är liten. Det är som att spela rysk roulette, säger narkotikapolisen Niklas Lindroth.
Polisen varnar för rånare som slår till på kvällar
Under de senaste veckorna har ett stort antal personrån inträffat i Malmö.– Vi lyckas oftast få stopp på den här typen av rånare och arbetar aktivt för att få stopp även på dessa, säger Andy Roberts, chef för LPO Norr i Malmö.Polisen uppmanar personer som är ute på kvällar och nätter att vara uppmärksamma.
Läs mer om Malmö och Malmö.Polisen.
Honda varnar för tippande säten
Biltillverkaren Honda återkallar runt 900.000 bilar av modellen Honda Odyssey, en åttasitsig familjebil. Anledningen är att andra sätesraden riskerar att tippa framåt om den inte fästs ordentligt efter justering.
Läs mer om Honda Odyssey.
Varningen – efter nya beskedet om Zlatan
Zlatan Ibrahimovic är alltså spelklar mindre än sju månader efter sin svåra knäskada. Nu varnar svenske knäspecialisten, IFK Kristianstads klubbläkare Markus Waldn, för riskerna med en för tidig comeback. – Korsbandet kan gå av igen. Risken är som allra störst inom första året efter att man opererat, säger Waldn.
Läs mer om Waldn och Zlatan.
Skatteverkets förändring – kan drabba en miljon
Nu slutar Skatteverket skicka skatteåterbäring via utbetalningskort.Så det gäller att anmäla ett bankkonto snarast – och det är främst unga personer som har missat detta.Samtidigt varnar Skatteverket för falska mejl om pengar.
Läs mer om Skatteverket.
Trafikverket varnar – halt väglag i hela landet
Isgata präglar landets vägar under fredagen – precis som under torsdagen.Nu manar Trafikverket till försiktighet i trafiken.
Läs mer om Trafikverket.
Polisen varnar för farliga bluffligorna
Fyra män rånade och misshandlade en 97-årig kvinna i hennes bostad, mitt i natten.En av gärningspersonerna arbetade tidigare hos hemtjänsten – och tros då ha kopierat kvinnans nyckel.– Jag blev nerdragen på golvet och slagen över ryggen, säger 97-åringen.
Polisen påminner: Har du koll på de här vinterlagarna
Glöm inte att ha koll på de här sakerna i vintertrafiken. Annars kan det bli böter, varnar polisen.
Filosof varnar för superintelligensen – är ett större hot än atombomben
Han är en av världens ledande tänkare kring artificiell intelligens. Det är hög tid att på allvar reflektera över vad en sådan superintelligens kan leda till, menar filosofen Nick Bostrom. Enligt honom kan den konstgjorda intelligensen vara ett betydligt större hot än atombomber, den globala uppvärmningen och sjukdomar.
Läs mer om Nick Bostrom.
Nya Karolinskas tålamod om strålkanoner slut
Den kraftiga förseningen av strålkanonerna från det svenska börsbolaget Elekta kan komma att drabba patienter. Det varnar nu Stockholmslandsting för i ett brev till Elekta som SvD tagit del av. Där framgår också att Elekta inte får några nya möjligheter att komma tillrätta med leveransproblemen.
Läs mer om Elekta, Stockholmslandsting och SvD.
CNN:s status i Ryssland fortfarande oklar
CNN kommer av allt att döma än så länge inte att förklaras utländsk agent i Ryssland, eftersom de inte producerar nyhetsmaterial på ryska. Men ryska beslutsfattare varnar för att den nya lagen gäller även dem.
Läs mer om Ryssland.
Den här framtidsvisionen om AI-styrda mördarrobotar är bland det otäckaste vi sett
Professor varnar för ett potentiellt framtidsscenario som vi definitivt inte vill uppleva.
Läs mer om AI-styrda.
Varnar: Nätfyndet kan vara piratkopia
Konsumenter som tänker köpa märkesvaror över nätet i jultider bör vara kritiska. Oseriösa nätbutiker som säljer piratkopior har sin högtid då – och som köpare riskerar man att bli utan varan eller få en farlig produkt, varnar Konsument Europa.
Läs mer om Konsument Europa.
Klass 1-varning utfärdad – här blir det ishalka
Nu varnar SMHI för halka på vägarna i södra Dalarna.Det handlar om regn som kyls ner av låga temperaturer och bildar isbeläggningar.Även Svealand och Norrlandskusten väntas få halkigt väglag.
Läs mer om Dalarna.Det och Norrlandskusten.
Tusentals ryska troll försökte påverka brexit
Över hundratusen ryska Twitterkonton försökte påverka brexitdebatten dagarna kring folkomröstningen 2016. Även efter terrorattackerna i London var ryska troll aktiva. Nu varnar såväl premiärminister Theresa May som en av cheferna vid underrättelsetjänsten MI5 för att Ryssland försöker orsaka splittringar i väst.
Polisen varnar för kvinnor som tränger in hos äldre
På eftermiddagen i dag har två mörkhåriga yngre kvinnor tagit sig in hos äldre ensamstående kvinnor i Skåne. I ett fall stoppade hemtjänsten ett misstänkt rånförsök hos en kvinna i 90-årsåldern.Polisen vädjar om hjälp för att sätta stopp för tjuvarna som tidigare härjat i bland annat Kronoberg.
Läs mer om Kronoberg och Skåne.
Kristersson varnar Löfven för att göra upp med MP om ensamkommande
Moderatledaren Ulf Kristersson varnar Socialdemokraterna för att göra upp med Miljöpartiet om mjukare regler de tusentals ensamkommande ungdomar som kom till Sverige från i första hand Afghanistan under flyktingvågen 2015. – Vi kan snabbt komma tillbaka till den situationen, säger han till DN.
Zara Larssons ilskna varning till unga tjejer
Artisten Zara Larsson slår larm om unga kvinnors roll i musikvärlden. Nu varnar sångerskan för ett ojämnställt arbetsklimat.– Det finns så många som vill utnyttja dig, så det är superviktigt att ha människor man litar på och trivs med, säger Zara Larsson till ELLE.
Läs mer om Zara Larsson.
Vägrar tystas under Trump: Människor riskerar att dö
Tystad och förflyttad av Trump-administrationen är Joel Clement nu på plats med den svenska delegationen vid klimatmötet i Bonn för att varna för klimatförändringarnas effekter. Om USA:s styre fortsätter ignorera byar i Alaska riskerar människor att dö, varnar klimatexperten.
Nordea spår fortsatt rekordlåg minusränta
Oron på bostadsmarknaden gör att Riksbanken kan tvingas skjuta upp sin första räntehöjning till 2019. Det menar Nordeas chefsanalytiker. Han varnar för effekterna om Riksbanken skulle gå för snabbt fram med räntehöjningar i det nya läget.
Läs mer om Riksbanken.