Varnar

SMHI larmar om svår halka i snöovädret

SMHI går ut med flera väderlarm över stora delar av Sverige.Kraftigt snöfall och plötslig ishalka riskerar att ställa till det i trafiken – under dagen kan det falla tre decimeter snö, varnar SMHI.Samtidigt varnas det för översvämningsrisk på flera håll.
Läs mer om Sverige.Kraftigt.
SMHI:s skarpa varning – snö och blixthalka
Snöfall som övergår i regn på kalla vägar – SMHI varnar för plötslig ishalka på flera håll i Västsverige under tisdagskvällen och onsdagsmorgonen.En varning för snöfall är även utfärdad i stora delar av Svealand och Stockholmsområdet.– Det kommer nog inte vara så kul att försöka köra bil, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Tågkaos i södra Sverige – förseningar att vänta
Polisen har begärt stopp i tågtrafiken mellan Hyllie och Svågertorp. Nu varnar Trafikverket för att stora förseningar är att vänta i hela södra Sverige.

Slaskvarning i veckan – slut på soliga dagar

De senaste dagarnas soliga väder verkar lida mot sitt slut. I stället ser det ut att bli en regnig, blåsig och på vissa håll snörik vecka i landet, enligt Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.– Det kan bli rätt slaskigt och blåsigt med sydvästliga vindar, säger han.SMHI varnar för uppemot 10 centimeters snöfall på vissa håll.
Lavin efter vulkanutbrott på skidort – nio skadade
Ett vulkanutbrott har skadat minst 14 personer på en skidort i centrala Japan, enligt statliga myndigheter. Vulkanutbrottet tros ha utlöst en lavin och lokala myndigheter varnar för att stenar kan ha fallit ner på ett flera kilometer långt område runt vulkanen, skriver BBC.
Läs mer om BBC och Japan.
Lagarde: Ökad tillväxt – men stor risk för nedgång
DAVOS. Tillväxten i världen har ökat snabbt de senaste åren, men det finns ingen anledning att ta det med ro. Det finns stor risk för en nedgång, och den kan komma fortare än kvickt, varnar Internationella valutafonden (IMF) i en rapport som lagts fram inför World Economic Forum.
Oprah och Zuckerberg är fattigdomsbevis
Oprah Winfrey och Mark Zuckerberg pekas båda ut som framtida utmanare till Trump. Men det är ett fattigdomsbevis för demokraterna, enligt SvD:s Mikael Törnwall – som också varnar för Zuckerbergs senaste utspel kring fake news.
Läs mer om Mark Zuckerberg, Trump och Zuckerberg.
Kaspersens ilska efter upptäckten
Programledaren Kristin Kaspersen upptäckte att ett företag använt sig av hennes namn och bild för att sälja bantningspiller.Nu varnar hon sina fans för att gå på reklamen.Om någon av er följare sett denna reklam så står jag absolut inte bakom den och kommer aldrig stå för något som ha med bantningspiller att göra. Jag hoppas ni känner mig så väl., skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Hotnivån höjs efter explosivt vulkanutbrott på Filippinerna
Vulkanen Mayon på Filippinerna har haft ett nytt explosivt utbrott, rapporterar nyhetsbyrån AP. Myndigheterna har höjt hotnivån till den näst högsta och varnar för att ett farligt utbrott kan komma inom några timmar.
Läs mer om Filippinerna.
Annas shoppingvrede – varnar efter upptäckten
Anna Holmberg från Habo klickade hem ett par snygga stövlar från skosajten.Några månader senare upptäckte hon vad företaget hade gjort.Nu vill hon varna andra för företagets knep.– Man blir arg på sig själv för att man har varit så lättlurad, säger Anna Holmberg.
Läs mer om Anna Holmberg och Habo.
Bil i brand på E4 – kan påverka trafiken
En bil brinner på E4 i södergående riktning vid Salem.Polisen varnar för att bilen står i vägrenen.Det är samtidigt oklart om den påverkar trafiken.
Läs mer om Salem.Polisen.
Trumps administration en politisk rörelse som grundats på organiserat hyckleri
NEW YORK. David Frum är den amerikanska högerns mest envisa Donald Trump-kritiker. I en ny bok beskriver han demokratins bräcklighet och varnar för att Trump kan krossa den.
Läs mer om Donald Trump-kritiker och Trump.
Börsveteranen varnar: Lugnet före stormen
Lugnet på börsen betyder att investerare skulle oroa sig för en ny börskrasch, säger Joachim Fels, global ekonomisk rådgivare på Pimco.
Läs mer om Pimco.
Turkiet ratar partnerskap med EU
Turkiet kommer att avfärda alla former av partnerskap med EU som inte är ett medlemskap, konstaterar landets EU-minister som även varnar för att den nuvarande situationen inte ger Turkiet några incitament till att behålla den nuvarande migrationsuppgörelsen med unionen.
Läs mer om EU-minister och Turkiet.
Forskare varnar för inskränkt strejkrätt
Göteborgs segdragna hamnkonflikt har seglat upp som en rikspolitisk angelägenhet. LO och arbetsrättsforskare varnar för att Ylva Johanssons utredning om inskränkt strejkrätt kan ge arbetsgivarna fria händer att dumpa löner och villkor över hela arbetsmarknaden.
Buss och personbil i kollision
Räddningstjänst, ambulans och polis har kallats till en trafikolycka vid Varnhem utanför Skara. Det är en buss som kört in i bakändan på en personbil. Skadeläget är just nu oklart, polisen varnar för att det är halt väglag i området.
Läs mer om Skara och Varnhem.
Virkesköparnas råd driver fram fler kalhyggen
Historien upprepar sig. För 150 år sedan for skogsbolagens virkesköpare runt och lurade av bönderna deras virke och skogar. Nu år 2018 finns det flera virkesköpare än någonsin förr, och skogsägarna bör ha ett kritiskt förhållningssätt till deras råd, varnar skogsägaren Leif Öster.
Läs mer om Leif Öster.
Nordkoreamöte: Vill se fler åtgärder
Deltagarna på Nordkoreamötet i Kanada är eniga om att överväga fler sanktioner utöver de som beslutats av FN. USA:s utrikesminister varnar för Nordkoreas ovilja till samtal kan leda till en militär insats.
Läs mer om Kanada och Nordkoreamötet.
Ewa Stenberg: Sprickan mellan MP och S syns allt tydligare
Det är uppenbart att Miljöpartiet vill distansera sig från Socialdemokraternas invandringskritiska utspel. Isabella Lövin (MP) varnar i DN:s intervju för att svartmåla Sverige, och udden är också riktad mot S. Räkna med att sprickan mellan S och MP syns allt tydligare inför valrörelsen.
Läs mer om Miljöpartiet och Sverige.
Documenta anklagas för kommersialisering i öppet brev
Ett hundratal tyska kulturpersonligheter har skrivit ett öppet brev där de varnar för kommersialisering av världens viktigaste konsthändelse Documenta, efter fjolårets kritiserade upplaga.
Läs mer om Documenta.
Forskare: Farligt att hålla tillbaka nysning
Att hålla tillbaka en nysning kan orsaka bristningar i halsen, spräcka trumhinnan i örat eller blodkärl i hjärnan, varnar forskare.
Farligt att hålla tillbaka nysning
Att hålla tillbaka en nysning kan orsaka bristningar i halsen, spräcka trumhinnan i örat eller blodkärl i hjärnan, varnar forskare.
Därför är det farligt att hålla tillbaka nysning
Att hålla tillbaka en nysning kan orsaka bristningar i halsen, spräcka trumhinnan i örat eller blodkärl i hjärnan, varnar forskare.