Varnar

Polisen varnar: Falska låssmeder lurar kunder

Falska låssmeder har börjat lura kunder i flera svenska städer.Nu varnar branschen och polisen för att kunder luras att betala tiotusentals kronor - utan att ens få låset fixat.–Jag måste medge att jag inte är smartare än en simpel bedragare, säger Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi, och en av de lurade.
Läs mer om Torbjörn Tännsjö.

Polisen varnar för falska sms – bedragarna utger sig för att vara från Bankid

Flera svenskar har nåtts av ett meddelande, vars falska avsändare försöker lura ur dig känsliga uppgifter.
Läs mer om Bankid.
Polisen varnar för falska sms – bedragarna utger sig för att vara från Bankid
Flera svenskar har nåtts av ett meddelande, vars falska avsändare försöker lura ur dig känsliga uppgifter.
Läs mer om Bankid.
Proteinbar efter träningen? Experten varnar
I takt med att vi tränar mer har så kallade proteinbars blivit omåttligt populära - ett till synes perfekt mellanmål som dessutom hjälper till att bygga muskler.Nu varnar en dansk expert för att trenden kan leda till magbesvär i form av diarr, uppblåsthet och kramper.
Ministerns skräck: Värsta kriget på en generation
USA:s försvarsminister James Mad Dog Mattis ser Nordkorea som ett direkt hot mot USA och varnar för ett eventuellt krig:– En konflikt i Nordkorea skulle förmodligen bli det värsta kriget på en generation, säger han i en intervju med CBS News.
Läs mer om Nordkorea och USA.
Svårsläckt brand – boende uppmanas att stanna inne
Boende i Sandviken kommun uppmanas hålla sig inomhus efter att en svårsläckt brand utbrutit på en torvtäkt i närheten av Årsunda.Räddningstjänsten är på plats med flera styrkor och varnar för spridningsrisk, skriver Gefle Dagblad.
Polisen varnar: Ring inte upp det här numret
Polisen varnar för bluffsamtal från ett utländskt nummer. De senaste dagarna har mobilanvändare i Sverige blivit uppringda från Somalia, utan att ha någon anknytning till landet. På Telia har man spärrat numren.
Läs mer om Somalia och Sverige.
Björn Wiman: Så går det till när Stefan Ingves varnar för en fastighetskrasch i Rhenguldet
När biljetterna släpptes för ett och ett halvt år sedan tog de slut på tio minuter. Hundratals människor bestormade det annars lugna och städade biljettkontoret – de som lyckats komma över en av dyrgriparna när sjöslaget var över uttryckte närmast förvåning.
Läs mer om Rhenguldet.
Kvinna i 85-årsåldern plundrad av bedragare
En bedragare lurade under fredagen en äldre kvinna på en betydande summa pengar, misstänker polisen.Mannen fick kvinnan i 85-årsåldern att först köpa två mattor av honom, för att sedan följa med till bankomaten – där han hjälpte henne att ta ut pengar.– Tyvärr verkar det inte hjälpa hur mycket vi varnar för den här sortens bedragare, säger Jenny Widn, presstalesperson på polisen i region Väst.
Läs mer om Jenny Widn och Väst.
Polisen varnar: Svara inte på bluffsamtal
Misstänkta bluffsamtal från Somalien har de senaste dagarna drabbat privatpersoner över hela landet.Svarar man på samtalet kan det resultera i en saftig räkning efteråt. Nu har polisens Nationella operativa avdelning (NOA) kopplats in.– Väntar man inget samtal så ska man kanske inte svara om det ringer från det här landsnumret, säger Calle Persson, vid polisen i region syd - som själv väcktes av ett misstänkt bluffsamtal natten mot lördagen.
De misstänkta för mordet kan vara syndabockar
Människorättsorganisationen Human Rights Watch varnar för att en rättvis utredning kring Catalns mord inte kan genomföras i Kongo. – Det är möjligt att de utpekade männen är syndabockar, säger Ida Sawyer på HRW.
Läs mer om HRW, Ida Sawyer och Kongo.
Varning för falska vd-mejl ett ökande problem
När vd:n är borta slår bedragarna till via mejlen. Inför årets semestersäsong varnar polisen på nytt för vd-bedrägerierna, som kan kosta ett företag stora summor på kort tid.
Polisen varnar: Flera larm om vägpirater
Vägpirater härjar just nu på flera platser i Västsverige.Under fredagen har flera larm kommit in till polisen.– Det är en utlandsregistrerad bil som försöker stoppa bilister och sedan erbjuda guld, säger Johan Josarp.
Ecuadors nye president varnar Assange
Ecuadors nye president Lenn Moreno varnar Wikileaksgrundaren Julian Assange: Lägg dig inte i landets politik.
Nye presidenten varnar Assange
Ecuadors nye president Lenn Moreno varnar Wikileaksgrundaren Julian Assange: Lägg dig inte i landets politik.
Värmen stannar – men SMHI varnar för bränder
Värmen är för att stanna!I stora delar av landet kan det bli 25-30 grader.Samtidigt varnar SMHI för stor brandrisk.– Det kan vara torrt som fnöske och vara väldigt lättantändligt, säger meteorologen Alexandra Ohlsson.
Läs mer om Alexandra Ohlsson.
Brandvarning i nästan hela landet
SMHI varnar för en stor brandrisk i nästan hela landet.Varningarna gäller både gräsbränder och skogsbränder.
Brandvarning i nästan hela landet
SMHI varnar för en stor brandrisk i nästan hela landet. Varningarna gäller både gräsbränder och skogsbränder.
Varning för bränder i nästan hela landet
SMHI varnar för en stor brandrisk i nästan hela landet. Varningarna gäller både gräsbränder och skogsbränder.
Privatiseringen av våra torg hotar öppenheten
Yttrandefrihet kräver mötesplatser för att fungera.Lars Åberg varnar för en utveckling där kommersiella intressen tar över det offentliga rummet.