Vasagatan

NMR demonstrerar i Västerås

Polisen har skickat personal till korsningen Vasagatan/Stora gatan i Västerås med anledning av att drygt tjugo personer från Nordiska motståndsrörelsen samlats, uppger polisen.
Läs mer om Nordiska.

SL-buss körde in i ett 20-tal motorcyklar

En buss körde in i en motorcykelparkering på Vasagatan i centrala Stockholm under tisdagsförmiddagen. Enligt uppgifter från polisen ska bussen ha kört på ett 20-tal motorcyklar. – Vi har inga uppgifter om personskador, säger Magnus Wallin vid räddningstjänsten.
Läs mer om Stockholm och Vasagatan.
SL-buss har krockat med motorcykelparkering
En SL-buss har kört rakt in i en motorcykelparkering.Olyckan skedde på Vasagatan i Stockolm vid halv tio-tiden.Ingen person har skadats.
Läs mer om Stockolm och Vasagatan.
SL-buss körde in i ett 20-tal motorcyklar
En buss körde in i en motorcykelparkering på Vasagatan i centrala Stockholm under tisdagsförmiddagen. Enligt uppgifter från polisen ska bussen ha kört på ett 20-tal motorcyklar. – Vi har inga uppgifter om personskador, säger Magnus Wallin vid räddningstjänsten.
Läs mer om Stockholm och Vasagatan.

SL-buss har krockat med motorcykelparkering

En trafikolycka har skett på Vasagatan i Stockholm.En SL-buss har rammat en motorcykelparkering, skriver Aftonbladet.
Det var unikt i världen att bygga så stora skyddsrum
Bakom en oansenlig dörr i tunnelbanans biljetthall vid Vasagatan störtar två branta, långa nödtrappor ned i underjorden. Trapporna har funnits där, helt intakta, sedan 1960, men hundratusentals stockholmare passerar förbi ovetande om vad som finns under deras fötter.
Läs mer om Vasagatan.
Vasagatan blir trädkantad promenadgata med cykelstråk
Vasagatan är inte så kul för flanörer, bussresenärer och cyklister. Nu ska staden och fastighetsägarna tillsammans förvandla den centrala bilgatan till ett attraktivt stråk.
Halvråa burgare kan stänga Stockholmskrog
Efter ett fall av misstänkt matförgiftning och flera upptäckter av halvråa hamburgare hotar nu Stockholms stad att stänga en restaurang på Vasagatan.
Läs mer om Stockholmskrog och Vasagatan.
Spelkungen lämnar landet efter skotten mot livvakten
Tidigare i år sköts spelkungen Rade Koturs livvakt ner på Vasagatan, mitt i centrala Göteborg.En av teorierna som polisen arbetar efter är att kulorna var avsedda för spelkungen själv.Nu kan GT avslöja att Rade Kotur, som själv uppgett sig leva under allvarligt hot i Sverige, packat väskorna och lämnat landet.
En skadad efter skottlossning
En person har skadats efter larm om skottlossning och en bilbrand på Vasagatan i centrala...
Läs mer om Vasagatan.
Just nu: En person skadad efter skottlossning i Göteborg
En person har skadats efter larm om skottlossning och en bilbrand på Vasagatan i centrala Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Vasagatan.
Man knivhöggs svårt i centrala Stockholm
När mannen klev ur bilen vid hamburgerrestaurangen på Vasagatan mitt i centrala Stockholm blev han attackerad. Han fick ta emot flera allvarliga knivhugg och vårdas nu på sjukhus. Polisen jagar nu en eller flera okända gärningsmän.
Läs mer om Stockholm och Vasagatan.
Inbrott i butik: Låg cigarettaskar på marken
Under natten har någon brutit sig in på Seven Eleven på Vasagatan i centrala Göteborg, uppger polisen. En ruta är krossad. Och bytet ska ha varit tobak och cigaretter. – Det är nog det som de har varit inne och plockat på sig, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.
Efter mordförsöket: Flera motivbilder
Den misstänkte skytten är fortfarande på fri fot efter skjutningen på Vasagatan i förra veckan då en man sköts med flera skott. – Det finns flera motivbilder som vi jobbar brett med, säger kriminalkommissarie Sören Angbo, som leder utredningen.
Läs mer om Sören Angbo och Vasagatan.
Misstänkt skytt fortfarande på fri fot
Mopedföraren som öppnade eld på Vasagatan i Göteborg på fredagen är fortfarande på fri fot. – Utredarna sammanställer material från gårdagen och ser hur de ska gå vidare. Där befinner vi oss just nu, säger polisens presstalesperson.
Läs mer om Göteborg och Vasagatan.
Larmet till polisen kort före skottlossningen
Bara en halvtimme innan en man sköts med flera skott på Vasagatan i Göteborg så fick polisen larm om en maskerad man som befann sig på parallellgatan Storgatan.Den maskerade mannen återfanns aldrig.– Vi kan inte utesluta att det finns ett samband mellan de två larmen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.
Två prostituerade blev misshandlade
Polisen utreder ett fall där två prostituerade blivit misshandlade av en eller flera personer på Vasagatan i Stockholm. En person greps på platsen, som utöver misshandel även misstänks sexköp.
Läs mer om Stockholm och Vasagatan.
Fem har gripits för anlagda bränder
Fem personer har gripits misstänkta för bränder i Malmö. Personerna kunde gripas efter att ha blivit spårade med hund. De misstänkt för att ha anlagt brand i både en fiskestuga på Strandgatan samt en bil på Vasagatan.
Läs mer om Malmö, Strandgatan och Vasagatan.
Se nya jättehotellet byggas – på en minut
Minns ni hur den centrala platsen i Stockholm såg ut innan bygget började? Här får ni en snabbspolad version av hur det gick till när Hotel Continental i korsningen Vasagatan/Klarabergsgatan sköt mot höjden. I det här bildsvepet får ni också se häftiga historiska bilder på de två hotell med samma namn som legat här tidigare.
Läs mer om Hotel Continental och Stockholm.
Inbrott i lägenhet
Boende på Vasagatan drababdes på torsdagen av inbrott i sin lägenhet.
Läs mer om Vasagatan.
Kvinna misshandlad i centrala Göteborg
En ung kvinna misshandlades under natten mot torsdagen på Vasagatan i Göteborg. Hon fick flera skador i ansiktet. Ingen gärningsman är påträffad.
Läs mer om Göteborg och Vasagatan.
Man svårt skadad i spårvagnskrock
En man i 60-årsåldern skadades allvarligt när hans bil kolliderade med en spårvagn på Vasagatan i...
Läs mer om Vasagatan.
Man svårt skadad i spårvagnskrock
En man i 60-årsåldern skadades allvarligt när hans bil kolliderade med en spårvagn på Vasagatan i Göteborg på tisdagskvällen.
Läs mer om Göteborg och Vasagatan.
En allvarligt skadad i spårvagnsolycka
Mitt i tv-inspelningen av SVT:s nya serie om Kerstin Thorvall – krockade en rekvisitabil med en spårvagn. En man skadades allvarligt i olyckan som inträffade strax efter klockan 21 på Vasagatan. Personen är förd till sjukhus. – Jag vet att det är en person som är knuten till inspelningen och som körde bilen, säger Marcos Hellberg, projektledare på SVT.
Läs mer om Kerstin Thorvall, SVT och Vasagatan.
Landskronabor utan vatten
En akut vattenläcka har uppstått på Vasagatan 48-60 och Seminariegatan 11-50.
Läs mer om Seminariegatan och Vasagatan.