Vatten

Suzanne, 41, om översvämningen: Blir ingen majbrasa i år

Vårfloden fortsätter rasa i Mellansverige.I Hudiksvall har Suzanne Rünells majbrasa bildat en egen ö – omringad av meterhögt vatten.– Jag har aldrig sett så mycket vatten här. Det är extremt mycket, säger hon.
Läs mer om Mellansverige.I.

Diskmedel oväntat bra till allt - 10 smarta knep

Diskmedel löser fett och är därför en perfekt allrengöring. Lite diskmedel och varmt vatten räcker långt – det går faktiskt att använda till det mesta om du inte överdoserar. Till och med blommor kan må bra av diskmedel. Här är 10 saker du inte visste att du kunde använda det till.
Döttrarna får sparken efter utbrott och nötbråk
Det stormar på nytt runt ägarfamiljen till Korean Air. För fyra år sedan fick Cho Hyun-Ah ett vredesutbrott när hon serverades nötter ur en påse. När nu lillasystern Cho Hyun-Min nu har kastat vatten i ansiktet på en reklambolagschef har pappan och flygbolagets styrelseordförande fått nog. Båda döttrarna sparkas med omedelbar verkan.
Skarpa flodvarningen – men resurserna räcker inte till
Vårfloden fortsätter att ställa till problem. Mindre vattendrag stiger – och vatten rinner in i fastigheter. Samtidigt svämmar räddningstjänsten över av samtal från orolig allmänhet. – Det är extraordinärt i år, säger räddningschefen Håkan Andersson.
Läs mer om Håkan Andersson.

Man har blivit biten av en haj, en björn – och en skallerorm

Dylan McWilliams, 20, har hamnat i trubbel med djur både på land och i vatten.Nu har merikanen blivit biten av en haj, en skallerorm och en björn under en fyraårsperiod.– Jag vet inte om jag har väldigt tur eller om jag har väldigt otur, säger han till Honolulu star-advertiser.
Läs mer om Honolulu.
Slukhål har öppnat sig på E16 – väg avstängd
Här öppnar sig ett slukhål mitt på E16.En del av vägen är nu helt avstängd – och Peab jobbar på att åtgärda felet.– Vatten har spolat igenom vägbanken och dragit med sig grus, säger Daniel Elvingsson, arbetsledare.
Läs mer om Daniel Elvingsson, E16 och Peab.
Övervakar stadsmiljön med iot
Projektet "Luft och vatten med iot" placerar ut sensorer som mäter föroreningar och ger omedelbar information om aktuella halter på offentliga platser.
Lars Ottosson
I Madesjö kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Lars Ottosson. Som inledning på akten spelade kantor Ingemar Jonsson Early morning rain på orgel varefter sångsolist Britt-Mari Ottosson framförde Som en bro över mörka vatten.
Bomben kastade upp mannen i ett träd – men det var inte det värsta
Flyktinglägret i Lahij är litet. Tälten är uppbyggda av pinnar och plast, på en bit mark som tidigare var öde, nära en bondes åker. 125 personer bor här. Bonden hjälper dem med vatten. LÄS MER: Se bilderna inifrån det stänga landet
Läs mer om Lahij.
Ledare: Gör upp om arbetskraftsinvandringens brister
Ja, det är uppenbart att Stefan Löfven och Socialdemokraterna fiskar i grumliga vatten med sin retorik. Ja, det är också uppenbart att regelverket för arbetskraftsinvandringen inte fungerar.
Svenska juniorlandslaget i cheerleading tar höjd för guld i USA
6:24 Spela Smutsigt kakel? "Ta bara potatismjöl, bikarbonat, ättika och vatten" klipp i dag kl 11:14 längd 6:24 Städa samtidigt som du duschar, säger städexperten Marlene Eriksson. "Hos mig är fogarna kritvita", säger hon stolt.
Läs mer om Marlene Eriksson och USA.
Sofie vill förändra världen med encellig organism
Det här svenska bolaget ska göra solceller och hudvårdsprodukter bättre. De ska rena vatten och ta fram biobränsle. Allt tack vare en encellig organism på havets botten. Nu tävlar de om en åtråvärd plats på 33-listan.
Klimatsatsning i grumliga vatten
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT Är fritidsbåtar ett stort miljöproblem? Underlaget för regeringens båtmotorpolitik övertygar inte.
Här är 14 sjuka prylar du kan fynda på rea - hos Partykungen
Mät hur mycket vatten du dricker varje dag, filma saker i smyg med spionglasögon eller fyll upp ditt godislager.
Läs mer om Partykungen.
Pimpelfiskare gick genom isen och tog sig inte upp - Daniel Westergren larmade på hjälp
En äldre man gav sig på tisdagen ut på isen i närheten av Harnäsbadet för att pimpla. Han gick genom isen, hamnade upp till bröstkorgen i vatten och kunde inte ta sig upp på egen hand.
Mossa kan rena dricksvatten från arsenik
En vattenlevande mossa vid namn Warnstofia fluitans som växer i norra Sverige har visat sig kunna suga upp arsenik från vatten, rapporterar SVT Västernorrland. Det är forskare på KTH som ligger bakom upptäckten.
Läs mer om KTH, Sverige och Warnstofia.
Mossa kan rena dricksvatten från arsenik
Inrikes. En vattenlevande mossa vid namn Warnstofia fluitans som växer i norra Sverige har visat sig kunna suga upp arsenik från vatten, rapporterar SVT Västernorrland. Det är forskare på KTH som ligger bakom upptäckten.
Läs mer om KTH, Sverige och Warnstofia.
Mossa kan rena dricksvatten från arsenik
En vattenlevande mossa vid namn Warnstofia fluitans som växer i norra Sverige har visat sig kunna suga upp arsenik från vatten, rapporterar SVT Västernorrland.
Läs mer om Sverige och Warnstofia.
Alla har tappat det
Den kanske viktigaste egenskapen av alla verkar ändå vara att kunna piska upp riktig alarmstämning även i de lugnaste vatten. Att hålla huvudet kallt i den här valrörelsen är verkligen livets prövning.
Festande studenter drunknar i Nigerfloden
Nigerflodens svalkande vatten ringlar sig lockande genom Nigers huvudstad Niamey.
Läs mer om Niamey och Nigerfloden.
Bara vanligt vatten
Livlös person i vatten i Kopparberg
En person har hittats livlös i vattnet i Kopparberg. Räddningstjänsten och polis larmades strax före klockan halv tolv. Räddningstjänsten har inlett ett arbete på platsen.
Läs mer om Kopparberg.
Ryska beskedet: Ny robotövning vid Sverige
Ryssland ska genomföra en ny robotövning på internationellt vatten strax söder om Karlskrona den 19 april, skriver Dagens Nyheter.Den förra övningen, tidigare i april, blev hårt kritiserad.
Läs mer om Karlskrona och Sverige.