Vegas

Sven Gustavsson: Känslosamt i Vegas men vad händer i Rangers och Edmonton?

Det var en vecka med en mycket ovanlig och känslosam premiär i Las Vegas. Starten på NHL har visat upp några rejäla positiva skrällar, men också några lag som startat sämre än väntat. Här är veckans NHL-lista.
Läs mer om Edmonton och NHL.
Oscar Lindberg målskytt mot Boston
Oscar Lindberg gjorde ett av målen när Vegas besegrade Boston med 3–1 i NHL-ishockeyn.
Läs mer om Boston.
Svensken målskytt – i Vegas nya seger
LOS ANGELES. Förlust senast mot Detroit och flera nyckelspelare skadade.Det snackades om att Vegas Golden Knights var nere på isen igen efter en sagostart i NHL med tre raka segrar som nykomlingar.Men i natt, svensk tid, var man tillbaka som ett vinnande lag igen när Boston Bruins besegrades med 3-1.Man gjorde det med svensk hjälp.Oscar Lindberg, 25, fastställde slutresultatet med sitt andra mål i Vegaströjan, framspelad av William Karlsson.
Vegas-svenskarna avgjorde mot Boston
Läs mer om Boston.
Tina, 27, sköts i huvudet – nu har hon tagit sina första steg
Hon träffades i huvudet när Stephen Bannon sköt besinningslöst i Las Vegas.Sedan dess har hon kämpat för sitt liv – men nu har 27-åriga Tina Frost tagit sina första steg.– Vi är så stolta över vår Tina, säger hennes mamma Mary Watson Moreland till sidan Gofundme där de samlar in pengar till hennes sjukvård.
Polisen ändrar sin bild av Las Vegas-skjutningen
Stephen Paddock, som dödade 58 personer vid en musikfestival i Las Vegas, avlossade sina första skott senare än vad som tidigare sagts, enligt polisen. Hotellpersonal säger också att larmet om en skytt kom 40 sekunder innan automatgevären riktades mot publikhavet.
Zetterberg bakom Detroits seger i natt
LOS ANGELES. Ryktet om hans pensionering är betydligt överdrivet.Det visade Henrik Zetterberg, 35, i natt, svensk tid, när han med fyra poäng låg bakom Detroits 6-3-seger över Vegas Golden Knights.Efter tre raka vinster inkasserade nu nykomlingen från Las Vegas sin första förlust i NHL.– Vi kommer att minnas den här kvällen och de två poängen vi grejade här. Atmosfären var fantastisk ända från uppvärmningen och genom hela matchen med högljudda fans. En trevlig arena att spela i, sa Zäta till media efter slutsignalen.
Läs mer om Henrik Zetterberg, NHL och Zäta.
Festivalkvällen som slutade i en mardröm
22.000 personer hade samlats för countryfestivalen Route 91 Harvest Festival i Las Vegas, när Stephen Paddock öppnade eld från sitt hotellrumsfönster på 32 våningen i Mandalay resort. DN berättar här historien om den dödligaste skjutningen i USA i modern tid – och om frågetecknen som fortfarande kvarstår.
Hotellägarna ifrågasätter polisens version om Las Vegas-dådet
Hur långt före massakern i Las Vegas sköts en säkerhetsvakt? MGM Resorts International, som äger hotellet och kasinot Mandalay Bay, säger att han sköts och kallade på hjälp i sin walkie talkie bara sekunder innan förövaren började skjuta ned mot folkmassan på paradgatan The Strip från 32:a våningen.
Läs mer om Mandalay Bay och The Strip.
Las Vegas-polisen: Vi agerade så fort vi kunde
Polisen i Las Vegas svarar nu på kritiken om hur den agerade under massakern på The Strip för drygt en vecka sedan.
Läs mer om The Strip.
Hotellet ifrågasätter polisens nya uppgifter
De nya uppgifterna kring masskjutningen i Las Vegas väcker frågor om dådet hade kunnat stoppas tidigare eller förhindras. Men bolaget som äger Mandalay Bay Hotel ifrågasätter polisens uppgifter.
Läs mer om Mandalay Bay Hotel.
Svenska Angelica nära att träffas Las Vegas-skytten
Angelica Mellströms sista kväll på countryfestivalen Route 91 Harvest förvandlades till en mardröm.Mitt under avslutningsnumret öppnade Stephen Paddock eld mot publikhavet och sköt ihjäl 58 personer.– Jag kände något som ven vid örat. Det fladdrade i håret. Jag sa till de andra: jag vet inte om jag inbillar mig. Men jag tror att det var en kula, säger Angelica Mellström till Aftonbladet.
Vegas nya NHL-lag hedrade offren för massakern
Offren för massakern i Las Vegas för drygt en vecka sedan hedrades när Vegas Golden Knights spelade sin första NHL-match hemma mot Arizona. I Nashville avgjorde Filip Forsberg mot Philadelphia och Rangers-målvakten förlorade målvaktskampen mot St Louis Carter Hutton.
Känslosam premiär för Golden Knights
LOS ANGELES. Det var en historisk natt i NHL när Golden Knights spelade sin första hemmamatch i Las Vegas. Och man bjöd publiken på en speciell kväll i T-Mobile Arena. Före nedsläpp hedrades offren och räddningspersonalen efter masskjutningen den 1 oktober, som krävde 58 liv. När pucken väl släpptes gick nykomlingarna på knock och skaffade sig en 4-0-ledning efter tio minuters spel.
Läs mer om NHL och T-Mobile Arena.
Uppgifter: Las Vegas-skytten ville sätta i gång en explosion
Stephen Paddock sköt mot en bränsletank med brandammunition, enligt poliskällor till CNN. Utredarna misstänker att Paddock var ute efter att orsaka en explosion.
Läs mer om CNN och Paddock.
Historielöst kalla Las Vegas för dödligaste skjutningen
Skjutningen är utan tvekan ett bestialiskt dåd med många offer. Men att kalla Las Vegas-dådet det för den dödligaste masskjutningen i USA är historielöst och snudd på rasistiskt.
Läs mer om USA.
Polisen ändrar tidslinjen för masskjutningen i Las Vegas
Klockan 22.05 började Stephen Paddock skjuta från sin svit på Mandalay Bay.Tidigare har polisen uppgett att en säkerhetsvakt var först på plats efter larmet – och sköts genom dörren.Nu svänger polisen kring detaljerna i tidslinjen.
Sköt säkerhetsvakt före massmordet
Stephen Paddock sköt en säkerhetsvakt i benet sex minuter innan han påbörjade massakern i Las Vegas.
Paddock sköt säkerhetsvakt före massmordet i Las Vegas
Stephen Paddock sköt en säkerhetsvakt sex minuter före han började skjuta människor i Las Vegas, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN.